Reisverslag Santiago

Van Lier naar Santiago de Compostella
16-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 23: 3 april 2013

Van Reims naar Rilly-la-Montagne

Toon heeft zijn wekker op 7 uur gezet, en dat vervelend ding loopt af.

We staan op. Toon maakt zijn rugzak in orde en we gaan naar de cafetaria voor de petit dejeuner. Het is niet uitgebreid, maar lekker. Ik hamster wat voor de dag die komt, want je weet nooit of er een winkel op je weg ligt.

Na het ontbijt vertrekt Toon zo snel mogelijk, want hij wil zo’n 30 km stappen. Voor mij is het de eerste dag stappen na mijn verblijf in Reims, en mijn voet laat zich nog voelen.

Alles ingepakt, kar uit garage gehaald. En ik besluit om toch eerst nog een wegenkaart te gaan kopen. De winkel is open, maar ze hebben geen kaarten. Aan de overkant van de straat, in de boekenwinkel, zegt de vrouw aan de kassa. Had ik gisteren ook kunnen doen. Dat heeft me nu een uur extra tijd gekost en enkele km meer voor mijn benen… maar ik heb een kaart.

Ik keer terug tot waar het Santiago pad loopt. Dat is bijna helemaal terug tot aan het CIS, langs het water. Ik neem de lift boven op de brug en laat me zakken tot op het pad naar de rivier. Nu ben ik weer echt op stap.

Ik stop een paar keer onderweg, want ik wil de pijn in mijn voet niet negeren. Maar behalve de pijn doet mijn voet het goed. Ik hoop dat het zo blijft, en zonder pijn. Op een gegeven moment zie ik weer de aanduidingen van de via Santiago. Ik zit dus op de goede weg. Nu gewoon de aanwijzingen volgen en ik kom automatisch terecht. Het pad loopt langs de rivier. Op een bepaalde plaats zijn er werken en moet ik een parallel pad volgen. Er zijn weinig aanwijzingen en ik neem er een paar keer mijn kaart bij om zeker te zijn dat ik niet verkeerd loop. Na een tijdje zie ik weer een aanduiding, dit keer weg van het water, Cormontreuil binnen. Cormontreuil is een randstad van Reims. Daar moet ik door om aan de landelijke wegen te komen. Af en toe zie ik een aanduiding, maar vrij weinig. Op een bepaald moment kom ik aan de Decathlon waar ik gisteren andere schoenen heb gekocht. Geen aanduiding van het Santiago pad. Het is er zo druk, dat ik begin te twijfelen of ik wel op het juiste pad zit. Ik keer terug naar de laatste aanduiding die ik heb gezien, maar moet toch terugkeren naar de drukke weg en langs het verkeer tot over een brug. Op de brug staat er een aanduiding. Ik zit toch juist. Ze waren beter niet zo zuinig geweest met hun plakkertjes. Eens over de brug zijn het weer rustige wegen met weinig verkeer.

Ik volg het boekje Randonneurs & Pèlerins 51 – Via Monastica Reims-Sezanne-Troyes. Het wordt weer koud en de meeste wegen zijn niet verhard. Mijn kar volgt verrassend goed. Vanaf Rilly-la-Montagne gaat het pad door de bossen, en om mijn voet niet teveel te belasten bel ik een adres op in Rilly-la-Montagne. Ik kan er naartoe. Geen ontbijt en geen beddengoed, zelf slaapzak meebrengen.

Overal zijn er wijngaarden, en men is overal aan het snoeien. Nergens staat er al iets in het blad. Nog steeds een winters landschap. Uiteindelijk kom ik aan in Rilly-la-Montagne. Het is even zoeken naar het adres. De overnachtingsplaats is in een ander huis, en de vrouw die ik aan de telefoon heb gehad brengt er mij heen. Het is een groot huis met eetkamer, keuken, verschillende kamers, badkamer met ligbad.

Ik krijg slippers om aan te doen, want ik mag niet door het huis lopen met mijn wandelschoenen. Ik krijg de sleutel en mevrouw neemt mijn stempelboekje mee. We spreken af, dat ik morgenvroeg om 8u30 de sleutel zal terugbrengen en dan krijg ik mijn stempelboekje terug.

Eerst loop ik naar een kleine proxy winkel die in de namiddag pas om 16 uur open is. Er is geen avondeten voorzien en ik koop iets om in de microgolf op te warmen.

Wanneer ik terug ben, neem ik een bad. Dan was ik mijn spullen. Er is een wasmachine, maar daarvan gebruik ik alleen de centrifuge – dat is beter dan alles voorzichtig uit te wringen. Het duurt wel even voor ik dat ding aan de praat krijg, maar het lukt.

Vóór ik naar bed ga, neem ik nog een bad… wie weet wanneer ik dat nog eens zal kunnen doen.

Het bed kraakt verschrikkelijk (gelukkig ben ik alleen). Het huis kraakt navenant, precies of er een spook in woont. Het laat mij in elk geval slapen.






Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!