Reisverslag Santiago

Van Lier naar Santiago de Compostella
27-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 35 : maandag 15 april 2013

van Mésières naar Saint-Cyr-les-Colons

Zoals afgesproken ben ik om 7 uur klaar. Ik mijn spullen naar de eetkamer. Paul is al wakker. Hij verwarmt de koffie van gisteren in de microgolf en maakt toastjes klaar. In zijn tas van koffie giet hij een Schweppes.

Chhavy gaat vandaag niet werken: het is Nieuwjaar in Cambodja en ze wil met haar familie skypen.

Het is tijd om te vertrekken, maar eerst nog mijn voet verzorgen. Daarna vertrekken we met de auto richting Flogny-la-Chapelle. Plots meent Paul dat het misschien beter is om me af te zetten in Saint Florentin ˗ als hij het zegt, zal het wel waar zijn. We rijden en rijden en rijden. Uiteindelijk zijn we op zo’n 4 km van Fontigny. Misschien toch beter Fontigny. Oké, Fontigny dan maar. Hij rijdt en rijdt tot hij een heel eind voorbij Fontigny is en stopt dan, en ik kan mijn kar uitladen.

We nemen afscheid en ik kan weer op pad gaan. Het is bewolkt, of zoals Paul zegt, plombé. Van Fontigny stap ik naar Lignorelles. Daar begint het aan het kerkhof eventjes te druppelen. Ik haal voor alle zekerheid mijn poncho boven. Ik drink nog wat van de koffie die ik gisteren heb meegekregen en ga dan verder op stap richting Beine. Tegen dat ik in Beine ben schijnt de zon. Het wordt zelfs zo warm dat ik mijn jas uittrek. In Beine, aan de kerk, houd ik mijn middagpauze, heel wat langer dan tot ik tot nu toe gewoon was. Het uurwerk van de kerk loopt 4h15 voor. Van Beine stap ik door naar Montallery. Ik zit bijna zonder water, gelukkig zie ik in Préhy een man die zijn gras aan het afrijden is. Hij vult mijn fles bij en we praten nog even. Het verblijf voor de pelgrims ligt vlak aan de Mairie, weet hij te vertellen. Het is nog 2,5 km naar Saint-Cyr-les-Colons. Uiteindelijk ben ik er. Ik loop naar La Mairie. Er zijn al twee pelgrim uit België, Philippe en Madeleine, ze komen uit de buurt van Waterloo.

Het verblijf ligt achter de Mairie. De twee pelgrim delen een kamer, en ik krijg een andere kamer met 4 hoogslapers. Er is kookgelegenheid, een wasmachine en droogkast.





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Blog als favoriet !


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!