Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Foto
Foto
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Free download IrfanView
  • Openbaringen van een Oudgediende
    Gebeurtenissen van nu en vroeger
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ruzie met de vakbond.

    Augustus 1967 kreeg ik ruzie met een vakbondsman. Deze kerel was gewoon werknemer bij ons en tevens lid van Gewerkschaftsrat. Iedere keer viel hij me lastig om mij lid te maken van de vakbond. Reeds enkele malen had ik hem gezegd dat hij me met rust moest laten omdat ik niet geinterresseerd was. Hij bleef echter aan de gang totdat ik hem pal in zijn gezicht vertelde dat ik niets voor een vakbond voelde. Het enige wat jullie willen is veel vrije dagen, veel geld en zo weinig mogelijk werken. Ik ben toen weggegaan en heb er niet meer aan gedacht. Later in de middag werd ik verzocht om op de peroneelsafdeling te komen en daar hoorde ik dat ik een vakbondsman had beledigd en daarmee ook de vakbond. Daar stond gevangenisstraf op. Ze vroegen mij om het te ontkennen, maar zo ben ik niet, ik had het gezegd dus stond ik er voor.

    Van het bedrijf uit kreeg ik twee advocaten die mijn zaak zouden behandelen. Ik heb hun verteld wat er gebeurd was en zij noteerden alles. Ze gingen kijken wat ze doen  konden. Hoogst waarschijnlijk zou ik een celstraf kunnen oplopen. Toch bleef ik bij mij uitspraak.

    De dag daarna hadden we weer een gesprek en toen vroeg een van de advocaten of het in de pause was of tijdens het werk. Nee, zei het was tijdens het werk. Zijn ogen begonnen op te lichten en hij “Dan bent U gered, want zij mogen geen leden werven tijdens de diensttijd “

    Enfin ik kon gewoon weer naar mijn werk gaan en kreeg nog een compliment voor mijn karakter omdat ik zelfs met een gevangenisstraf voor ogen ik geen leugens wilde vertellen. Ik ben daar nog tot aan het einde van het jaar gebleven en toen ben ik weggegaan omdat de economische situatie steeds slechter werd. Ik ben toen weer teruggegaan naar Nederland.

    Toen ik afscheid nam, hadden ze voor mij een feest aangericht en de voltallige directie heeft mijn hand geschut. Ze vonden het jammer dat ik wegging en deelde mij mede dat ik altijd terug kon komen als ik dat wilde.

    De vakbondsman werd later eerst uit de Gewerkschaftsrat gegooid en daarna werd hij ontslagen.

    Ze hadden vaker moeilijkheden met hem gehad en dit was de druppel die de emmer deed overlopen.

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Over mijzelf
    Ik ben Pieter van Zwieten de Blom
    Ik ben een man en woon in Noordwolde () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 07/10/1936 en ben nu dus 87 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek, computeren, talen, wandelen, op een terrasje zitten.
    Sinds drie jaar ben ik weduwnaar. Dagelijks drink ik even een kopje koffie en lees mijn krantje op een gezellig terrasje in Vledder. Momenteel ben ik bezig met een studie Spaans. Ook onderzoek ik het onderlinge verband tuusen de Romaanse talen.
    Talen.

    Mijn belangstelling gaat vooral uit naar de onderlinge verbanden bij de Romaanse talen waarvan de  nadruk ligt op de overeenkomsten in de grammatica van deze talen. Ook de woordkennis komt hierbij aan bod en het is een feit dat een groot deel van de betekenis der woorden terug te voeren is naar het Latijn.


    Muziek.
    Ik ben een fervent liefhebber van Latijns-Amerikaanse muziek en vooral de Mexicaanse folksongs hebben mijn aandacht.  Om de betekenis der liederen beter te begrijpen, ben ik begonnen met een cursus Spaans. Mexico kent vele bekende zangers en zangeressen die zich op het gebied van dit soort muziek bewegen. Enkele bekende namen zijn Aida Cuevas, Lola Beltran, Yvonne de Rio, Ludero, Luch Villa, Jose Alfredo Jimenez enfin en nog vele anderen. Zij treden meestal op in de traditionele Mexicaanse kledij, waarbij vooral de hoeden (sombreros) erg opvallen. De gratie waarmee zij optreden en de intense manier van zingern b rengen je in de ban van deze volksmuziek.

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!