Foto
Inhoud blog
  • Epiloog
  • Dag 24 - 29 oogst 2018
  • Dag 23 - 28 oogst 2018
  • Dag 22 - 27 oogst 2018
  • Dag 21 - 26 oogst 2018
    Queeste Rome 2018
    Onderweg zijn ...
    25-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20 - 25 oogst 2018

    Goed geslapen en ontbeten op de fietsvriendelijke camping.

    Onze rit start met een stevig klimmetje op een stukje onverharde weg waar Wilfried ondanks de quadriceps toch weer enkele puntjes scoort. In Massa Martina drinken we nog een koffie en een ananassapje en na 60km middagmalen we in Amelia, het eten komt uit een restaurant, de drank uit een bar aan de andere kant van het smalle straatje, gek toch, maar wel lekker.

    In Vasanello drinken we nog een cola en omdat er weer geen camping in de buurt is komen we terecht in hotel Aldero in Pantaleona, een klein gehuchtje voor Civito Castellana. Het loopt hier vol opgesmukt volk voor een groot trouwfeest en toch vindt de keirustige man van de receptie voor ons een kamer en 2 biertjes en we krijgen straks nog eten terwijl de bar en het restaurant gesloten zijn voor het feest. Wij uitermate content natuurlijk!

    Het traject was weer wondermooi van omgeving, heuvelend landschap met prachtige olijfgroene gaarden. Uitsluitend gewone wegen waar de auto's ons soms voorzichtig maar meestal zeer snel voorbij zoeven. De macadam blijft slecht tot heel slecht en de wind zit vandaag tegen. Pol stelt zijn tegen de wind trui nog sterker in het klassement.

    Nog 1 dag te fietsen ... Hoe hebben wij het gequeest ?
    We staan elke dag op tussen 7u en 7u30 en we gaan meestal rond 21u30 onder de wol. We rijden elke dag rond de 100km zonder daarin te streng te zijn. Een tussenstop kan maar na ten minste 20km: tijd voor een drankje en om de watervoorraad aan te vullen. Alleen in nood mag van deze regel afgeweken worden, bij uitzonderlijke warmte, kramp of spierpijn of bij dringende nood aan een sanitaire stop. Problemen worden altijd onmiddellijk opgelost en af en toe mag er een foto genomen worden. Op de gewone wegen rijdt Pol meestal vooraan en bijt Wilfried zich vast in zijn wiel, wat dit jaar meestal beter lukt dan vorig jaar. Op de fietspaden en rustige wegen rijden we dikwijls gezellig naast mekaar. In de beklimmingen zuchten en kreunen we samen en zijn we altijd super content helemaal boven te komen. Voldoende drinken, zeker bij de Italiaanse warmte, en goed eten is een basisregel waar we zeker niet aan voorbij gaan. 

    Kortom ... samen zo veel mogelijk genieten van het onderweg zijn !

    Tot slot Voor de Wellensen en aanverwanten: uw gok ivm het aantal kilo's dat Wilfried vermagerd zal zijn moet per mail, sms, wathsapp of telefoon bij Denise toekomen voor 1 september !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!