Foto
Inhoud blog
  • Epiloog
  • Dag 24 - 29 oogst 2018
  • Dag 23 - 28 oogst 2018
  • Dag 22 - 27 oogst 2018
  • Dag 21 - 26 oogst 2018
    Queeste Rome 2018
    Onderweg zijn ...
    30-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Epiloog

    Tegen het advies in van de route-ontwerper Reitsma (en vele andere Italië kenners) gingen Pol en Wilfried de Queeste Rome met de Reitsma route aan in de maand augustus. Achteraf bekeken viel het ondanks de risico factoren warmte en drukte wel mee ... een overzichtje:

    In 21 fietsdagen doorkruisten we België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en eindigden we al wandelend in Vaticaanstad. 2120km of een afgerond gemiddelde van 101km per dag. Onze koga fietsen waren sterke partners want er was slechts 1 platte band, 1 tak in de wielen, 1 drager die loskwam en 1 spatbord dat af en toe opspeelde. De algemene conditie van de krasse 64 jarige fietsers, we hadden zelfs een feesteling onderweg, was prima want zonder problemen trotseerden ze de kleine onhebbelijkheden van een wespensteek, nachtelijke krampen, water in de elleboog, een valpartij met knieschaafwonde, zitvlakverhitting, zere kniekes en opspelende quadriceps.

    Van vertrek (6 oogst) tot terugkomst thuis (24 oogst) telden we 23 overnachtingen waarvan 18 op een camping, 3 in een hotel, 1 in een B&B en 1 in een soort motel voor kamers dag en nacht. Het weer was ons overwegend zeer goed gezind: zonnig en heel warm, af en toe wat te, slechts 1 uurtje regen onderweg (en het schuilen en opdrogen in dat Duits ijskaffee was echt geen straf), 1 uurtje regen terwijl we aan het eten waren in Italië, 2 regenbuitjes 's nachts en nog een paar druppels op onze laatste fietsdag. Ook de wind viel al bij al wel mee al hebben we enkele dagdelen er toch fiks tegen moeten inbeuken.

    In het algemeen vonden we de Compostela route (2017) mooier en aangenamer maar we zijn blij dat we ook deze queeste succesvol hebben kunnen beleven en afwerken. Het laatste stukje van Duitsland, maar vooral Oostenrijk en Noord Italië waren het mooist van omgeving en boden ook de beste fietspaden en -trajecten. Midden Italië en zeker de 4 laatste fietsdag waren het zwaarste omwille van niets vlak, altijd op en neer maar ook omwille van het barslechte wegdek op de vele wegen waar ook de auto's ons voorbij zoefden.We kregen ook meer onverharde wegen onder de wielen dan we verwacht of gehoopt hadden, hoewel die dikwijls nog vrij goed berijdbaar waren.

    Nog enkele typerende vasstellingen en pseudo klassementen: snelste inpakker en bijna altijd eerst klaar om te vertrekken - Pol, broodmaaltijd verorberen - Pol, warme maaltijd binnespelen - Wilfried, ijscreem - Pol, tiramisu - Wilfried, Cappuccino of Espresso - Pol, Latte Macchiatto - Wilfried, full cola - Pol, cola zero - Wilfried, Beste Gps kenner en Leading the way - Pol, Beste volger - Wilfried, Gele trui en trui tegen de wind - Pol, Bergtrui - Wilfried, Penningmeester en kasbeheerder - Pol, zwemtrui - Wilfried ... en het tofste van allemaal was het samen (soms Bourgondisch) onderweg zijn op deze Queeste Rome 2018 !

    Dankjewel voor alle aanmoedigingen en complimenten onderweg en achteraf via de blog, sms, mail, facebook en andere wegen ... ze hebben ons zeker deugd gedaan !!!

    Dankjewel aan vrouwke Denise voor het aanpassen, verbeteren van en het foto's toevoegen aan ons blogje en wie weet tot een nieuwe queeste in de toekomst.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!