Inhoud blog
  • Oplossing oefenvragen.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    VERKEERSREGLEMENT
    Oefenvragen
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    P2-4:Welke is de minimum leeftijd om te besturenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    a)      autocar : minimum leeftijd voor het besturen van een autocar is 21 jaar.

    Deze leeftijd kan teruggebracht worden op 17 jaar voor de bestuurders die de opleiding “bestuurders van autobussen en autocars” volgen in de 3° graad van het secundair beroepsonderwijs.

    En kan teruggebracht worden op 18 jaar voor de bestuurders van autobussen, trolleybussen en autocars met niet meer dan 16 plaatsen, die van de bestuurder niet meegerekend, die houder zijn van en tevens bij zich hebben, een getuigschrift van vakbekwaamheid bedoeld in art. 59.2, afgegeven voor het personenvervoer.

    En kan teruggebracht op 18 jaar voor de bestuurders die de scholing volgen en die het praktisch examen afleggen voor het behalen van een rijbewijs geldig voor de cat.D of D+E of voor de subcat. D1 of D1+E

    b)     bromfiets B met passagier

    minimum leeftijd voor het besturen van een bromfiets klasse B met passagier is 18 jaar.

     

    c)     motorfiets plus passagier

    Minimum leeftijd voor het besturen van een motorfiets met passagier is 21 jaar als het gaat om een motorfiets met een vermogen hoger dan 25KW of een vermogen/gewichtsverhouding hoger dan 0,16KW/kg of

    18 jaar wanneer het gaat om een motorfiets met een vermogen minder dan of gelijk aan 25KW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan of gelijk aan 0,16KW/kg

     

    p2-5:Geef de betekenis van :

    a.     stilstaand voertuig  : Een stilstaand voertuig is een voertuig dat niet langer stilstaat dan nodig is voor het in- of uitstappen van personen of voor het laden of lossen van zaken.

    b.     geparkeerd voertuig : Een geparkeerd voertuig is een voertuig dat langer stilstaat dan nodig is voor het in –of uitstappen van personen of voor het laden of lossen van zaken.

     

    P2-6:Zijn de volgende personen “bestuurder” volgens de bepalingen van het verkeersreglement (commentarieer uw antwoorden)

    a.     de persoon die een bromfiets van de klasse B aan de hand leidt op de rijbaan.

    Een persoon die een bromfiets van de klasse B aan de hand leidt op de rijbaan is geen bestuurder want volgens het verkeersreglement wordt een niet bereden tweewielige bromfiets niet beschouwd als voertuig.

    b.     De persoon die een volwassen herdershond geleidt op de rijbaan.       Een persoon die een volwassen herdershond geleidt op de rijbaan is geen bestuurder want volgens het verkeersreglement is een bestuurder al wie een voertuig bestuurt of trek-, last- en rijdieren of vee geleidt of bewaakt. De volwassen herdershond hoort tot geen enkele van boven vernoemde.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/01-18/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!