Bereidingstijd:ca.10 minuten ----------------------------- Ingrediënten voor 2 personen ------------------------------ 250 g gnocchi zout 150 g paddestoelen (bijv;champions,weidechampions,eekhoorntjesbrood) 80 g kruiden boter vers gemalen peper vers geraspte nootmuskaat 30 g vers geraspte parmezaan verse kruiden (bijv.tijm)
Bereiding: De gnocchi volgens de aanwijzigingen op de verpakking in gezouten water koken.De paddestoelen schoonmaken en klein snijden. Kruiden Boter in een diepe pan laten opschuimen,d epaddestoelen toevoegen en goudbruin braden.De goed uitgelekte gnocchi er doorheen mengen en kort sauteren.Met peper en nootmuskaat op smaak brengen.Met parmezaan en verse kruiden bestrooien en opdienen.
Tip:*Rasp de parmezaan met een truffelschaaf,want de flinterdunne parmezaanschilfers geven meer arom. *Natuurlijk kunt u ook champions uit blik gebruiken.
Bereidingstijd:ca.15 min ------------------------- Pikante pannenkoek gevuld met feta en groene peper
Ingrediënten voor 2 personen ------------------------------ deeg: 75 g meel zout 100 ml melk 50 g room 1 ei 40 g gesmolten knoflook boter 30 g echte boter
Vulling: 200 g feta 4 milde pepers (groen) 100 g yoghurt 1 eetlepel citroensap zout vers gemalen peper
Bereiding: Meel,een snufje,melk,room en ei krachtig mengen. Knoflook Boter door het deeg mengen.De oven op 50°c voorverwarmen. Een bord voor de pannenkoeken in de oven platsen.Een bakpan bij gemiddeld vuur met wat boter verhitten.Een deel van hat deeg genoeg voor één dunne pannekoek in de bakpan gieten en aan beide zijden goudbruin bakken.Op die wijze na elkaar vier pannekoeken bakken en in de oven warm houden. De feta verbrokkelen,twee groen pepers fijnsnijden,de dille fijn hakken.Alle ingrediënten mengen en met yoghurt,citroensap,zout en peper op smaak brengen.De pannenkoeken hiermee vullen en gegarneerd met de rest van de pepers opdienen.
Tip:*Als u niet van al te gekruid houdt,kunt u in plaats van groene peper ook een paprika nemen.