Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekmenu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen <iframe width="636" height="381" src="http://www.kanaal50.be/embed_video.php?videoID=221" scrolling="no"></iframe>


    gelieve te klikken op:http://www.kanaal50.be/Tv/Dieet_gezond_eten_lekker/Gerechten/

    16-01-2008 om 08:55 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Klik op de afbeelding om de link te volgen video bekijken<iframe width="636" height="381" src="http://www.kanaal50.be/embed_video.php?videoID=227" scrolling="no"></iframe>

    09-01-2008 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klikken op de tek<iframe width="636" height="381" src="http://www.kanaal50.be/embed_video.php?videoID=148" scrolling="no"></iframe>st  en dan zie je de video

    08-01-2008 om 16:53 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenshaasje met salie en gekarameliseerde appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Varkenshaasje met salie en gekarameliseerde appel
    ----------------------------------------------------
    De 4 basisingrediênten
    ------------------------
    varkenshaasje-salie -appel-Luikse siroop
    Ingrediënten
    -------------
    600 g varkenshaasje,2 handjes salieblaadjes,2 grote appels,geschid en in schijfjes,2 volle el Luikse siroop,4 el balsamicoazijn,50 g boter,olijfolie,zout en peper

    Bereiding
    ----------
    Pureer de salie met 6 dl olijfolie en kruid met zout en peper.Wrijf de varkenshaasjes hiermee in en laat ze gedurende minstens 20 minuten marineren.Bak de haasjes aan beide kanten a&an in olijfolie aan,leg ze in een ovenschaal en laat ze ca. 8 min garen in een voorverwarmde oven op 180 °c.
    Neem ze uit de schaal en laat ze ca. 5 min.rusten op een warme plek en snijd ze in plakjes.
    Bak de appelschijfjes in boter,karameliseer met de stroop en voeg dan de balsamicoazijn toe.
    Serveer met gebakken aardappeltjes of rijst.

    08-01-2008 om 16:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pasta met courgettelinten,gorgonzola en bieslook.
    --------------------------------------------------
    4 basisingrediënten
    --------------------
    pasta, courgettes,gorgonzola,bieslook

    ingrediënten 4 pers
    -------------------
    300  gpasta (naar keuz),3 courgettes,met de dunschiller lange linten gemaat en die in dunne reepjes gesneden,3 el olijfolie,150 g gorgonzola,scheutje melk of room, een half bosje bieslook,gesnipperd ,zout en peper

    Bereiding.
    -----------
    Fruit de courgette in de olijfolie zachtjes gaar.Kruid met zout en peper.Voeg de gorgonzola toe en laat die gedeeltelijk smelten onder de courgette.Voeg melk of room to en breng op smaak met peper en zout.
    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking,giet hem af en laat uitlekken.Voeg de pasta bij de courgette in de pan,meng goed door elkaar,neem van het vuur en serveer met gesnipperde bieslook.

    08-01-2008 om 16:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken aubergine met mozzarella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gebakken aubergine met mozzarella
    ------------------------------------
    4 ingrediënten
    --------------
    aubergines,parmezaanse kaas,mozzarella,pijnboompitten

    Ingrediënten
    -------------
    2 aubergines,grof zeezout,1 kopje bloem,2 eieren,5 el paneermeel,2 el verse parmezaansekaas,fijgeraspt,2 el pijnboompitten,fijngehakt,350 g mozzarellakaas in dunne plakjes gesneden,olijfolie

    Bereiding
    ----------
    Snijd de aubergine in dunne plakken,bestrooi ze ruim met zeezout e laat ze 15 'a 30 min. in een vergiet rusten tot ze zweten.Spoel ze grondig af en dep goed droog.
    Leg een plakje mozzarellakaas tussen 2 plakjes aubergine.
    Meng het paneermeel met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.Klop de eieren los.Wentel de auberginesandwich in de bloem,vervolgens in de eieren en ten slotte in het paneermeelmengsel.Bak de pakjes in hete olijfolie aan beide kanten goudbruin.Laat nog 6 'a 10 min. verder garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.

    08-01-2008 om 15:26 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beste wensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan alle bloggers brengen we onze beste wensen over,een goede gezondheid en een jaar van lekkere versnapperingen.
    dit vanwege prinses

    02-01-2008 om 09:42 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.parmentiersoep met grijze garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Parmentiersoep met grijze garnalen.
    ------------------------------------
    3 dikke aardappelen,2 preien, 1/2 struik witte selder , 1 dikke ui,2  l kippebouillon, 2 dl room, 100 grijze garnalen,boter of olie, peper  en zout.

    1.Schil de aardappelen,spoel de prei en de selder,pel de ui.Snij de groenten in grove stukken.Stoof ze aan in boter of olie.Giet er de kippebouillon bij.Laat 15 minuten koken,tot de groenten gaar zijn.
    2.Mix de soep.Kruid ze naar smaak met peper e zout.
    3.Klop de room lobbig.Verdeel de hete soep over kommetjes of borden.Werk elke portie af met een lepel room en grijze garnaaltjes.

    11-12-2007 om 11:19 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hertengebraad met groentecrumble
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hertengebraad met groentecrumble
    ------------------------------------
    1 hertengebraad van 1,600 kg,boter en olie,peper en zout
    Voor de groentecrumble:
    -------------------------
    12 middelgrote rode aardappelen,500 g wortelen,1/2 knolselder,1 busseltje raapjes,250 g spruitjes (diepvries),250 g schorseneren (diepvries),1 zakje gekookte kastanjes (koelafdeling),50 g koude boter,4 eetlepels paneermeel,4 eetlepels walnoten,grofgehakt,olijfolie,2 takjes verse tijm.
    Voor de saus:
    ---------------
    2 dl wildfond,1 fles donkere trappist,4 eetlepels appel-perensiroop,1 koffielepel ijskoude boter

    1.Kruid het gebraad met peper en zout.
    Leg het in een goed met olie ingevette braadslee.Beleg het met nootjes boter.Zet het 45 minuten in de oven op 180°C.
    2.Boen de aardappelen goed schoon,snij ze (ongeschild) in kwartjes.Schraap de wortelen,snij ze in plakjes.schil de knolselder,snij hem in blokjes.
    3.Doe alle groenten en  kastanjes in een grote ovenschaal,besprenkel met 2 à 3 eetlepels olijfolie.Schep goed om.Dek af met alumiumfolie en zet anderhalf uur in het midden van de oven op 180°C.
    4.Vermeng de afgeriste tijm met het paneermeel,de walnoten en de ijskoude boterblokjes,een mespunt peper en zout.Haal het alumiumfolie weg.Strooi de crumble op de groenten.Zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven op 180°C.
    5.Breng de wildfond aan de kook met de trappist.Laat tot ongeveer de helft inkoken.Voeg er de stroop aan toe.Roer glad en laat nog een paar minuten goed doorwarmen.Doe er de boter bij en roer met de spatel tot de boter gesmoten is.Kruid naar smaak met peper en zout.
    6.Laat het gebraad 5 minuten rusten voor U het aansnijd,dan blijft het veel sappiger.

    11-12-2007 om 11:04 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met ananas en kurkuma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    kip met ananas en kurkuma
    ----------------------------
    4 personen
    ------------
    4 kippeborsten
    boter
    1 blikje ananas
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1 prei
    gember
    peperoni
    1 eetlepel suiker
    kurkuma
    kerrie
    1 dl witte wijn
    1 dl kippenfond
    maizena
    platte peterselie

    WERKWIJZE
    ---------------
    1.Snijd de kippenborsten in plakjes en bak ze aan in de boter.
    2.Snijd de ananas,de paprika's,de prei,de gember en de peperoni in stukken en voeg bij de kip.
    3.Oversrooi het geheel met de suiker,de kurkuma en de kerrie.
    4.Voeg de witte wijn en de kippenfond toe en laat dit even goed doorkoken.Bind het geheel met wat maizena.
    5.Versier met de platte peterselie en serveer.

    10-12-2007 om 12:18 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jacobsschelpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dichtgeschroeiede sint-jacobsschelpen met linzen en tomatensaus met provençaalse kruiden.-----------------------------------------------------------------------
    Voor 4 personen
    -----------------
    100 g linzen
    2 1/2 el olijfolie
    12 -16 grote sint-jacobsschelpen
    zout en versgemalen zwarte peper

    Voor de saus:
    --------------
    7 el extra vergine olijfolie
    4 kleine tenen knoflook
    4 middelgrote trostomaten,ontveld,zonder zaadjes en fijngehakt1/2 tl rozemarijn en tijm,fijngesnedenen door elkaar gehusseld,of flink wat gedroogde Provençaalse kruiden
    2 el rodewijnazijn
    1tl fijne kristalsuiker
    1el vers citroensap
    1 tl peterselie en basilicum,fijngesneden en door elkaar gehusseld.

    Verwarm de saus 2 eetlepels olijfolie en het knoflook in een pannetje opmatig vuur.
    Voeg,zodra het knoflook begint te sissen,de tomaten en de gehusselde
    ozemarijn en tijm of de Provençaalse kruiden toe en laat het geheel 10-12 minuten zachtjes doorkoen tot de saus flink is ingedikt.Kook de azijn en de suiker in een ander pan tot 2 theelepels en roer dit mengsel door de tomatensaus.Breng de saus op smaak met zout en peper en zet hem weg.
    Breng een pan met gezouten water aan de kook (1 theelepel per 600 ml).Voeg de linzen toe en kook ze 15 a 20 minuten tot ze gaar zijn.Giet ze goed af,doe ze terug in de pan en voeg 1/2 eetlepel van de olijfolie en wat zout en peper toe.Dek de pan af en zet hem weg.
    Snijd elke sint-jacobsschelp horizontaal doormidden in twee schijven met de kuit aan één kant.Leg ze in een ondiepe schaal met de overgebleven 2 eetlepeles olijfolie en wat zout en peper,en roer alles door elkaar.
    Voeg voor het voltooien van de tomatensaus de overgebleven 5 eetlepels olijfolie,het citroesap en wat zout en peper toe.Verwarm de saus heel langzaam op laag vuur.Plaats intussen een droge koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur tot hij begint te walmen.Draai het vuur iets omlaag,voeg 1 theelepel olijfolie toe en de helft van de schijfjessint-jacobsschelpen en schroei ze in 1 minuut aan elek kant dicht tot ze goudbruin zijn.Leg ze op een bord en herhaal dit met de overige Sint-jacobsschelpen.
    Verdeel de linzen over vier verwarmde borden en schik hierlangs de sint-jacobsschelpen.
    Roer de gehusselde peterselie met basilicum door de warme tomatensaus en lepel hem over en rondom de sint-jacobsschelpen,en serveer direct.

    03-12-2007 om 13:11 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza vier seizoenen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pizza vier seizoenen
    ---------------------
    4 personen
    -------------
    10 tomaten
    2 teentjes knoflook
    olijolie
    2 eetlepels tomatenpuree
    2 eetlepels ketchup
    pizzadeeg
    12 ingelegde artisjokken
    10 champions
    1 rode of groene paprika
    16 ingelegde ansjovissen
    12 olijven
    2 bolletjes mozarella
    8 eetlepels gruyerekaas
    Werkwijze
    -----------
    1.Snijd de tomaten in grove stukken en hak de knoflook.Stoof ze samen in de olijfolie.
    2.Voeg wat water toeen laat sudderen tot het een puree wordt.Voeg de tomatenpuree en de ketchup toe en doe door een zeef.
    3.Rol het pizzadeeg uit en smeer het in met de tomatensaus.
    4.Snijd de artisjokken,de champignons,de paprika,de ansjovis,de olijven en de mozzarella in stukken.
    5.Beleg telkens een deel van de pizza met de versneden groenten en de mozzarella.Bestrooi met de gruyerekaas.
    6.Breng op smaak met het kruidenmolentje en bak de pizza 10 minuten in een oven van 250°C.

    28-11-2007 om 12:56 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaaseend met spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinaaseend met spinazie
    ------------------------
    voor 4 personen
    ------------------
    1 fijn gesneden sjalot
    1/4 chilipeper
    gember
    olijfolie
    2 eendenborsten
    2 eetlepels gehakte pinda,s
    1 eetlepel honing
    2 eetlepels sojasaus
    sap van 2 sinaasappelen
    500 g spinazie
    2 lente-uitjes
    Werkwijze
    -----------
    1.Snijd de sjalot en de chilipeper fijn en rasp de gember.Wok eventjes samen.
    2.Snijd de eend in blokjes en bak mee samen met de pinda's,de honing,de sojasaus en het sinaasappelsap.
    3.Laat gaar koken en voeg op het laatte momet wat spinazieblaadjes toe.
    4Bestrooi met de gesnipperde lente-uitjes en serveer.

    28-11-2007 om 12:21 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde duif met bacon en noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gestoofde duif met bacon en noten
    ------------------------------------
    ingrediënten
    -------------
    6 plakken bacon,3 teentjes knoflook,4 duiven, 250 gr veldpaddestoelen,50 gram hazelnoten,50 gram walnoten,300 ml doner bier (herfstbok),1 kopje water,3 laurierbladeren,boter om in te bakken.
    Voorbereiding:
    ---------------
    Hak de noten fijn, snijd de bacon in reepjes.
    Bereidingswijze:
    ----------------
    Bak de bacon met de teentjes knoflook totdat deze beginnen te bruinen in een braadpan.Voeg de duien toe en bruin deze aan alle kanten.Voeg de noten en de paddestoelen toe en laat even doorkoken.
    Voeg het bier,water en laurierbladeren toe en laat 2-2 1/2 stoven.(Het vlees moet van de beenderen loskomen.)

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-11-2007 om 10:17 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene salade met geitenkaas en walnotendressing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Groene salade met geitenkaas en walnotendressing
    ----------------------------------------------------
    4 personen
    ------------
    75 g gemengde bladsla
    75 g veldsla
    75 g walnoten,grof gehakt
    1 rode ui,in smalle ringen
    4 plakken zachte geitenkaas (a.300g)
    Voor de dressing:
    ------------------
    75 ml notenolie
    1 theel dijonmosterd
    geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
    1 eetl.citroensap

    Voorbereiden:
    ---------------
    Meng de bladsla met de veldsla en verdeel het slamengsel over 4 borden.Leg de helft van de walnoten erop en verdeel de uiringen en geitenkaas erover.

    Bereiden:
    ----------
    Verwarm alle ingrediënten van de dressing met de rest van de walnoten en giet deze over de salade.

    Bereidingstijd:ca.25 minuten

    Tips:vervang de notenolie door olijfolie en voeg een paar takjes verse rozemarijn toe.
    In plaats van geitenkaas is gorgonzola ook lekker.

    11-11-2007 om 12:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensrollade en uien en aardappelen met balsamico uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Varkensrollade en uien en aardappelen met balsamico uit de oven
    ------------------------------------------------------------------
    voor 6 personen
    -----------------
    1.5 kg middelgrote vastkokende aardappelen,geschild en in de lengte in kwarten gesneden,zeezout en zwarte peper uit de molen,olijfolie,200 g boter in blokjes, de blaadjes van een bosje verse rozemarijn,gehakt,1 bol knoflook,in kwarten gesneden of geplet,5 middel grote rode uien,gepeld en in kwarten,3.5 dl goedkope balsamicoazijn.
    Voor het varkensvlees
    ----------------------
    de blaadjes van een bosje verse rozemarijn,fijngehakt,2 eetlepels versgemalen venkelzaad,1 varkensrollade van 1.5 kg,liefst scharrelvlees,ontdaan van het vel,het vet ruitvormig ingekerfd,olijfolie,6 tenen knoflook uit de knijper ,1 middelgrote rode ui gepeld en in kwarten,2 stengels bleekselderij,schoongemaakt en gehakt,4 laurierblaadjes,2 wijnglazen witte wijn.

    1.verwarm de oven voor op 200°C(gasoven op 6)Kook de aardappelen +-8 minuten in gezouten kokend water,laat ze uitlekken en doe ze weer in de pan.Hussel ze even om

    2.strooi een handvol gehakte rozemarijnblaadjes op een snijplank,samen met zout,peper en het gemalen venkelzaad.Rol de rollade over de plank,druk de kruiden er goed in.

    3.neem een braadslee waar de rollade precies in past, en zet die met een scheut olijfolie op een matig vuur.Leg de rolade er met het vet naar onderen in en strooi de resterende kruiden op de plank erover.Keer de rollade om als de onerkant licht goudbruin is,en doe de tenen knoflook,de ui,bleekselder en laurierblaadjes erbij.Zet de braadslee een uur onderaan in de voorverwarmde oven en bedruip halverwege de braadtijd met het braadvocht.(De laatste 20 minuten dek je het vlees met vochtig bakpapier af als het bruin wordt).

    4.neem een andere braadslee waar de aardappelen in één laag in passen-en verwarm die op het fornuis voor.Doe er,als hij goed heet is,en paar scheuten olijfolie in, en de boter,rozemarijn en knoflook.Leg de aardappelen in de braadslee en schep ze goed om.Doe er de uitjes en de balsamicoazijn bij en zout en peper naar smaak.Laat de balsamico eers op het fornuis een paar minuen wat inkoken,en zet ze dan +-50 minuten bovenaan in de oven,tot de aardappelen en uien mooi donker,kleverig en krokant zijn.Haal de braadslee halverwege even eruit en schep de inhoud om.

    5.prik na een uur in het vlees.Als er helder sap uit kom,is het klaar;zo niet,laat het dan nog 10 à 15 minuten in de oven.Haal het vlees eruit en laat het 10 minuten op een bord rusten.Giet het meeste vet uit de braadslee en prak de uien en knofook door elkaar.Zet de braadslee op het vuur en giet de witte wijn bij het ui-knoflookmengsel.Laat zachtjes pruttelen tot het voor de helft is ingekookt en shraap alle aanbaksels los.Breng de saus op smaak met zout en peper en zeef hem.Snij het vlees in plakken,serveer met de gebakken uien en aardappelen en schep er de saus over.Heerlijk met wat mooie groene sla of rucola. 

    10-11-2007 om 17:05 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met muskaatdruiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor 4 personen

    4 kwartels
    3 cl curaçao
    1dl bruine fond
    200gr ontpitte en gepelde muskaatdruiven

    De kwartels aan de binnenkant met zout en peper bestooien, braden in een gesloten braadkom.Als ze gaar zijn, het aangebakken braadjus losmaken met een mengsel van 3cl curaçao en 1dl bruine fond, er 200 gr muskaatdruiven bijvoegen en alles goed warm opdienen.De saus kan verfijnd worden door op het einde van de baktijd wat verse room toe te voegen

    09-11-2007 om 15:08 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaasjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Speculaasjes
    --------------
    voor circa 30 koekjes
    ------------------------
    150 g zelfrijzend bakmeel
    75 g lichtbruine bastardsuiker
    2 eetl speculaaskruiden
    1/2 theel zout
    100 g koude boter,in blokjes
    scheutje melk
    bloem om te bestuiven

    bakpapier
    speculaasplank of platte schaal

    voorbereiden:
    verwarm vlak voor het bakken de oven voor op 150 °C.

    Bereiden
    ---------
    Doe het bakmeel,de bastardsuiker,de speculaaskruiden,het zout en de boter in een kom.Snijd met twee messen alles snel door elkaar.Kneed alles vervolgens met de handen tot een soepel deeg.Voeg eventueel een klein scheutje melk toe.Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg hem een nacht in de koelkast zodat het deeg goed op smaak is.Bestuif de speculaasplank met bloem.Neem een stukje van het deeg en druk het in de vorm van de plank.Verwijder overtollig deeg met een scherp mes.Draai als alle vormpjes zijn gevuld de plank om en laat de speculaasjes eruit vallen.Leg de speculaasjes op een bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de voorverwarmte oven.Laat ze op een platte schaal afkoelen.

    BEREIDINGTIJD:ca.35 minuten (oventijd niet meegerekend)

    04-11-2007 om 09:48 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitsmijter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen uitsmijter
    ---------
    ingrediënten
    -------------
    voor 2 personen
    -----------------
    1 grote snee roggebrood
    30 g Meggle Kruiden boter
    1/3 kleine komkomer
    60 g gekookte ham
    1 ei
    zout
    peper
    wat gehakte peterselie
    BEREIDING
    --------------
    Meggle Kruiden boter op de snee roggenbrood smeren.De komkommer wassen en in flinterdunne schijfjes snijden,over het roggebrood verdelen en met ham beleggen.
    De rest van de Kruiden boter in een pan laten smelten en een spiegelei bakken.Op de ham leggen en met zout,peper en peterselie bestrooien.De uitsmijter in tweeën snijden en meteen opdienen.

    Bereidingstijd:ca:8 minuten

    18-10-2007 om 19:08 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep met Boursin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen pompoensoep met Boursin
    ----------------------------
    4 personen
    ------------
    ingrediënten
    -------------
    1 kleine pompoen
    2 uien
    2 vetarme bouillonblokjes
    2 soeplepels boursin light
    1 dl sojaroom
    zongedroogde tomaten

    Bereiding
    ----------
    Kook 1 liter water met de bouillonblokjes en voeg de groenten toe,laat 15 minuten koken en mix de soep dan met boursin.Versnipper de zongedroogde tomaten en strooi ze in de soep voor het opdienen.
    Serveer met een vleugje sojaroom.

    p.s.:Boursin kan vervangen worden door elke andere kruidenkaas.



    15-10-2007 om 17:05 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vogelnestjes
    -------------
    Ingrediënten
    -------------
    4 personen

    4 eitjes (hard gekookt,gepeld)
    200 g gehakt
    het wit van 2 eitjes
    paneermeel
    peper en zout

    Bereidingswijze

    kruid het gehakt met peper en zout en verdeel in 4 porties.Wikkel elk ei in 50 gram gehakt zodat je een mooi balletje krijgt.Wentel de balletjes in het eiwit en daarna in het paneermeel.Frituur de balletjes in de frituurpot op 180 graden tot ze mooi bruin zijn.Halveer de balletjes voor het serveren.Lekker met een slaatje of met tomatensaus.

    15-10-2007 om 16:46 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaanse koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In bepaalde delen van Afrika drinkt men vaak koffie met gecondenseerde melk.Dit recept is een Afrikaanse drank,afgemaakt met een heerlijke likeur.

    Voor 1 persoon.
    2,5dl sterke koffie(12etl koffie per liter water)
    40 ml geondenseerde melk
    4 tl crème de cacao
    ijsklontjes, voor erbij (naar keuze)
    1 meng de koffie,melk en likeur zorgvuldig in een mengbeker.
    2 schenk over ijsklontjes in een glas.

    Tip
    Andee soorten chocola- en kokoslikeur,zoals malibu, doen het in dit recept even goed

    09-10-2007 om 17:13 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van pompoen en gedroogde abrikozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor ongeveer 6 kilo

    3 kilo pompoen,geschild,ontpit en in blokjes gesneden
    1kilo gedroogde abrikozen,in reepjes gesneden 11/2liter water
    2 3/4suiker

    Week de abrikozen 24uur in het water .giet ze af, maar bewaar het water.kook de pompoen ongeveer een half uur in het abrikozenwater.Zeef de pompoen,doe de suiker erbijen kook dit mengsel 30 minuten.Doe de abrikozen erbij en kook dit mengsel nog een half uur en doe het in potten

    08-10-2007 om 16:03 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroengelei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 500 gram

    2 citroenen de schil geraspt,het sap gezeefd
    125Gram casterdsuiker
    125Gram broodsuiker
    60gram ogezouten boter
    3  eieren, geklopt

    Doe de twee soorten suiker in de bovenste pan van een bain- marieset.voeg er boter,de citroenschil en het sap toe en roer er de eieren door.Als alles goed is vermengd, zet u de bovenste pan boven kokend water.Kook onder voordurend roeren tot de suiker is opgelost en het mengsel na ongeveer 10 minuten begint in te dikken.Laat het koken.Doe de gelei in potten en sluit zeonmiddelijk luchtdicht af

    08-10-2007 om 15:39 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fazant in een walnoot-honingkorstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fazant in een walnoot-honingkorstje
    ------------------------------------
    aantal personen: 4

    ingrediënten
    ------------
    2 schoongemaakte fazanten
    zout
    250 gr uien
    1 rood pepertje
    100 gr walnoten
    70 gr boter
    50 gr honing
    1 eiwit
    2 laurierbladeren
    350 gr wortelen
    350 gr shii-take
    1 bosje gehakte peterselie
    5 gr geraspte gember
    versgemalen zwarte peper
    suiker
    4 dl wildfond
    3 eetlepels rode port

    bereiding
    ----------
    spoel de fazanten
    dep ze droog
    wrijf ze in met zout
    bind de billen met keukengaren vast en leg ze,met de borst naar boven,in een braadslee.
    pel de uien en snipper ze fijn
    snijd het pepertje in de lengte doormidden,verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
    hak de walnoten fijn en vermeng ze met 20 gr gesmolten boter,de honing en de stukjes rode peper.
    kop het eiwit licht op,roer dit door het notenmengsel en strijk er de fazanten mee in.
    schik de uien en laurierbladeren om de fazanten.
    Bak ze 45-50 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven
    schrap intussen de wortelen en snijd ze in vieren
    hak de peterselie grof
    schil de gember en rasp hem fijn
    fruit de wortelen en de paddestoelen 5 minuten voor het einde van de gaartijd in 20 gr hete boter aan
    blus met 2 eetlepels water en laat op zacht vuur 7 minuten garen
    breng op smaak met peper,zout en suiker
    roer er op het laatst de peterselie door en houd de groenten warm
    neem de fazanten uit de oven,scheid borst,vleugeltjes en billen en houd ze warm.
    deglaceer de saus met wildfond en giet de saus in de pan
    haal er de laurierbladeren uit en preer de saus met een mixer
    wrijf de saus door een zeef
    laat haar nog een keer opkoken en breng op smaak met de gember,port,peper,zout en suiker.

    05-10-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een lekkere pint guinness.mag er altijd bij

    04-10-2007 om 15:28 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffierownies met stukjes witte chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 12 stuks


    ingredienten
    1 1/2el gemalen koffie
    3el watr dat bijna kookt
    30 gram pure chokolade, in stukjes
    225gram boter
    225 gram fijne tafelsuiker
    3eieren
    75 gram zelfrijzend bakmmeel, gezeefd
    225 gramwitte chocolade, gehakt.

    1. Verwarm de oven voor op 190°c.vet de bodem van een bakblik van 18x28 cm in en bekleed hem met vetvrij bakpapier.Giet in een kom het water over de koffie.Laat 4 minuten trekken en schenk door een zeef.

    2Smelt de pure chocolade en de boter au bain marie; roer af en toe.laat afkoelen.

    3Meng de suiker en de eieren.Roer het chocolade-botermengsel en de koffie erdoor.roer het gezeefde meel erdoor.

    4Spatel de stukjes witte chocolade door het mengsel en doe het in het bakblik.

    5Bak 45-50 minuten, tot het mengsel stevig is en een korst heeft.Laat het afkoelen in het bakblik.Snijd als het is afgekoeld in vierkantjes en haal die uit het blik.

    04-10-2007 om 14:39 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lokerse paardenworsten een streekgerecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor vier personen
    1kilogram paardenworsten
    2a3 grote uien (de helft fijnhakken)
    1 doos gepelde tomaten
    1klein doosje tomaten puree
    laurier, tijm en goulashkruiden of bouillonblokje
    1teentje look
    selder
    mosterd

    Bereiding
    Leg de van elkaar gesneden, rauwe paardenworsten enkele minuten in kokend water.Zo verdwijnt het vet uit de worsten en moet er de volgende dag geen vet van de saus afgeschedt worden.Stoof de ajuin goudkleurig.Voeg er de tomaten en het hete water bij.Tijm ,laurier,mosterden goulashkruidenvoeg je er naar eigen smaak toe en daarop leg jede van elkaar gesneden worsten.Laat alles heel zacht stoven gedurende anderhalf uur.De volgende morgen warm je de worsten op een zeer zacht vuurtje.De worsten zijn klaar. Meen de worsten uit de pan en bindt de saus.Giet de sausover de worsten en dien op met frietjes,brood of puree of rijst.

    (uit moment)

    01-10-2007 om 19:01 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnblokjes met orval
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Everzwijnblokjes met orval
    ---------------------------
    4 personen
    ------------
    ingrediënten
    ------------
    700g everzwijnfilet
    100 gr boter
    3 uien
    2 el bloem
    2 flesjes orval
    1 el mosterd
    1 kruidentuiltje
    1 knolselder
    4 grote aardappelen
    peper en zout

    Bereiding:
    ----------
    Snij de everzwijnfilet in dobbelsteentjes van 2 cm.Pel de uien en snipper hem fijn.Reinig de knolselder en schil de aardappelen.Snij ze in stukjes.
    Bak het vlees in boter,voeg de uistukjes van 1 ui toe en breng op smaak met peper en zout.Strooi er de bloem over en laat goed achtereenvolgens de mosterd en het kruidentuiltje toe en laat alles onder gesloten deksel +-35 minuten zachtjes gaarsudderen.Haal de stukjes vlees uit de pan,zeef de saus en breng ze op smaak met peper en zout.Doe de gladde saus bij het vlees en hou het warm.
    Stoof de knolselder, de rest van de uien en de aardappelen in boter.Voeg een kopje water toe en kruid met peper enzout.Laat het geheel 15 minuten zachtjes gaarsudderen en pureer het geheel.Kruid eventueel ng met peper en zout.
    Verdeel het vlees over 4 borden en bestrooi met gehakte peterselie.Serveer met de puree.

    20-09-2007 om 13:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijnlands gemarineerd paardenvlees met rozijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rijlands gemarineerd paardenvlees met rozijnen
    ------------------------------------------------
    ingrediënten voor 4 personen
    -----------------------------
    500 g paardenborstlappen
    60 g boter

    bouquet garni
    --------------
    1 prei fijn gesneden
    2 wortels middelgroot en fijngesneden
    1 ui met schil fijngesneden
    1/2 knolselder fijngesneden
    1 eetlepel peperkorrels gekneusd
    1/2 laurierblad
    2 kruidnagels

    Marinade
    ----------
    1/8 l rode wijn azijn
    1/8 l water
    1/2 l rode wijn
    1/2 kopje suiker
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 eetleêl mosterd
    1 bosje bouquet garni

    Saus
    -----
    5 dl rode wijn
    2dl runderbouillon
    60 g rozijnen
    aardappelzetmeel om te binden

    bereiding
    ----------
    Meng de voor de mariade bedoelde ingrediënten.
    Leg het vlees in de marinade.Voeg het bouquet garni toe samen me tomatenpuree en mosterd.
    Dek het vlees met een deksel af en laat het een dag lang in de koelkastmarineren.
    Neem het vlees uit de marinade en laat het uitlekken en droog het af met keukenpapier.
    Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4.
    Braad het vlees in een hoge pan in de boter aan.Blus het af met de marinade en zet het vervolgens 2 uur in de oven.Overgiet het vlees regelmatig met de marinade.
    Als de vloeistof is verdampt,overgiet et dan nog eens met de rode wijn en bouillon en laat het vlees dan afgedekt smoren.
    Druk het bouqeut garni en het bouillon door een puntzeef.Meng de geweekte rozijnen door de saus.
    bind de saus nog eens naar wnes met een beeetje water en aardappelzetmeel.

    Lekker met aardappelkoekjes,stoofpeertjes en diverse koolsoorten.

    18-09-2007 om 19:13 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante inktvis met noedels uit de wok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pikante inktvis met noedels uit de wok
    ----------------------------------------
    voor 4 personen
    -----------------
    600 g pijlstaartinktvis (vers of ontdooid ) in ringen
    2 rode pepers,zaadjes verwijderd en fijn gesneden
    2 tenen knoflook,geperst
    20 g basilicumblaadjes,fijngesneden,plus extra voor garnering
    20ml olijfolie
    250 g kerstomaatjes,gehalveerd
    400 g dunne,panklare woknoedels
    60 ml citroensap
    160 g taugé

    Bereiding
    ----------
    Meng in een kom de inktvis met de rode peper,knoflook,basilicum,olie en zout naar smaak.
    Laat een grote wok op hoog vuur heel heet worden.Roerbak de inktvis in porties 1-2 minuten tot de ringen ondoorschijndend wit zijn.Schep alle inktvis terug in de wok,samen met de tomaatjes ,noedels en het citroensap.
    Roerbak 2 minuten,of tot de noedels goed warm zijn.Draai het vuur uit en schep de taugé en basilicumblaadjes losjes door de noedels.Breng op smaak met zout en peper en verdeel het gerecht over grote kommen.

    Bereiden:+- 15 minuten

    18-09-2007 om 17:51 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook-muntkip met knapperige sla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Knoflook-muntkip met knapperige sla
    ----------------------------------------
    4 personen
    -------------
    2 el grof gehakte muntblaadjes
    2 tenen knoflook,geperst
    1 tl gedroogde chilivlokken
    2 el olijfolie
    4 kipfilets,horizontaal gehalveerd
    1 krop jonge bindsla of romaanse sla,in dunne reepjes
    80 g peultjeskiemen of tuinkers
    2 bosuiltjes fijngesneden
    1 el wittewijnazijn

    Werkwijze
    -----------
    Roer in een schaal de munt,knoflook en chilivlokken door 1 el olie en breng op smaak met zout en peper.
    Wentel de kipfilets erdoor om ze aan beide kanten met de kruidenolie te bedekken.
    Verhit een grote antiaanbakpan op hoog vuur.
    Bak de kipfilets in porties in 1-2 min.per kant gaar.
    Meng intussen in een grote kom de slareepjes met de peulkiemen en bosui.
    Schep de sla losjes om met de azijn,1 el olie,zout en peper.
    Leg op elk bord 2 kipfilets en schep de salade ernaast.
    Bindsla,romaanse of turkse sla vind je bij de goedgesorteerde supermarkt.
    Je kunt ook little gem of ijsbergsla nemen.
    Bereiden:+- 10 minuten

    18-09-2007 om 17:30 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganda Ham in porto geweekte meloenbolletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ganda ham in porto geweekte meloenbolletjes
    ------------------------------------------------
    Zeer gemakkelijk klaar te maken in 10 minuten
    -------------------------------------------------
    Voor 4 personen
    -----------------
    250 gr Ganda Ham
    2 rijpe Cavaillon meloenen
    50 gr verse munt
    1 dl witte porto
    sap van 1 meloen

    Werkwijze:
    -----------
    1.Snijd de  ham in fijne reepjes.
    2.Snijd de meloen in twee, verwijder de pitrjes en haal het vruchtvlees met behulp van een parisienne lepel eruit zodat er kleine bolletjes onstaan.
    3.Lepel de rest van de meloen ook uit en doe dat in de keukenrobot.
    4.Schik achtereenvolgens meloenbolletjes,gandasnippers en verse muntblaadjes op een bord.
    5.Giet het dressingsausje erover en laat het gerecht minstens een uurtje trekken.

    18-09-2007 om 15:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensvlees uit teruel in zoetzoute marinade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Varkensvlees uit teruel in zoetzoute marinade
    ---------------------------------------------
    Voorbereiding: 10 minuten
    ---------------------------
     Bereiding : 15 minuten
    ------------------------
    Rusttijd: 2 uren
    ---------------
    voor 4 personen
    -----------------
    4 Teruel-varkensmedaillons
    Voor de marinade
    -------------------
    5 cl droge witte wijn
    5 cl zonnebloemolie
    1 kl Engelse saus
    2 gesnipperde sjalotten
    2 El fijngehakte bladpeterselie
    2 El bruine suiker

    1.Meng alle elementen voor de marinade in een diepe schotel en leg de varkensmedaillons erin.Dek af met vershoudfolie en laat 2 uren marineren in de koelkast,waarbij je de stukken vlees tweemaal omdraait.
    Voor het bakken
    ------------------
    Laat de medaillons uitlekken en bak ze goudbruin op de barbecue:het vlees moet mooi mals blijven en lichtjes gekaramelliseerd zijn.

    Serveertip:
    -----------
    Heerlijk met paprika,s in olie en andijvie met vinaigrette.

    13-09-2007 om 20:27 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabayon met amaretto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sabayon met amaretto
    -----------------------
    voor 4 personen
    -----------------
    4 eierdooiers
    4 eetlepels suiker
    4 eetlepels wijn
    4 eetlepeles amaretto
    4 bolletjes vanille-ijs
    sterke koffie

    Werkwijze:
    -----------
    1.Meng de eierdooiers met de suiker,de wijn en de amaretto.
    2.Klop alles op een zacht vuurtje tot een luchtige massa.
    3.Schep de bolletjes ijs met wat koffie in ijscoupes en overgiet met de sabayon.

    13-09-2007 om 14:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiekoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Koffiekoekjes
    --------------
    ingredienten
    ------------
    250 g boter
    125 g bloemsuiker
    15 g oploskoffie
    15 g heet water
    400 g bloem

    Werkwijze
    -----------
    Dit is een wrijfdeeg.Maak de boter goed mals.Klop of wrijf ze luchtig.
    Voeg de suiker toe en klop of wrijf het geheel verder glad.
    Los de koffie op in het hete water.
    Doe de koffieoplossing bij het mengsel.
    Wrijf de bloem in twee of drie fasen onder het deeg.
    controleer of het beslag vloeibaar genoeg is om te spuiten.
    Voeg,indien het deeg nog te vast is,een weinig water toe.

    Verwerking
    -------------
    Spuit op een lichte ingevette bakplaat met behulp van een gekarteld spuitbusje sterretjes of rozetten.

    Baktemperatuur
    ----------------
    180°C

    Afwerking
    -----------
    Laat de koekjes afkoelen.
    Neem de koekjes per twee samen.
    Vul ze met een vulling die op smaak is gebracht met koffie.
    bestuif de koekjes met bloemsuiker.

    Voor een neutrale vulling
    -------------------------
    Meng 200 g bloemsuiker met 60 gmalse boter.
    Voeg 40 g room toe.

    13-09-2007 om 13:17 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekkere martini
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-09-2007 om 12:21 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevogelte met honingsaus en ansjovis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gevogelte met honingsaus en ansjovis
    --------------------------------------
    4 kipfilets
    6 ansjovisfilets
    1,5 dl droge witte wijn
    1 eetlepel olijolie
    6 eetlepels honing
    sap en geraspte schil van 1 onbehandelde citroen + 1 citroen
    1 eetlepel rozemarijn
    peper en zout

    Werkwijze
    -----------
    Verwarm de oven voor op 200°C.Braad de filets rondom in olijfolie.
    Kruid ze met zout en peper.Leg ze in een ovenschaal.
    Breng in de braadpan de wijn aan de kook met de honing,het citroensap en de citroenschil.
    Voeg er de rozemarijn en de ansjovis aan toe.
    Laat 3 minuten zacht doorkoken.Lepel de saus over de kip en zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
    Snij de filets in fijne plakjes.Lepel er wat saus bij en werk af met plakje citroen.
    Lekker met:gestoomde aardapplen of aardappelen in de schil.

    13-09-2007 om 11:26 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoengebraad met roquefortsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kalkoengebraad met roquefortsaus
    ------------------------------------
    voor 4 personen
    -----------------
    600 g kalkoengebraad
    boter
    2 dl kippenfond
    4 eetlepels wittewijnazijn
    1 1/2 dl room
    80 g roquefort
    1/4 bloemkool
    1 broccoli
    24 peultjes
    grof gemalen peper
    2 eetlepeles gehakte peterselie

    Werkwijze
    -----------
    1.Bak het gebraad aan alle kanten bruin en laat het zachtjes gaar worden gedurende 30 minuten onder deksel.
    2.Blus het geheel met de fond,de wittewijnazijn en de room.Laat inkoken tot de helft.
    3.Snijd ondertussen de roquefort in blokjes en doe die bij de saus.Let erop dat de saus zacht van smaak blijft.
    4.Snijd de bloemkoolroosjes,de broccolibloempjes en de peultjes in kleine stukjes.Stoof alles zachtjes aan in de pan en doe er op het laatst een klein beetje grove peper bij.
    5.Mix de saus glad met de staafmixer.
    6.Snijd het gebraad en serveer het samen met de groentjes.Oversaus en versier met wat gehakte peterselie.

    12-09-2007 om 20:17 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerbilletjesspies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kikkerbilletjesspies
    --------------------
    voor 4 personen
    -----------------
    24 dikke kikkerbillen
    boter
    4 eetlepels look-mix
    1 dl witte wijn
    citroensap
    2 dl sojaroom
    krulsla
    veldsla

    Werkwijze:
    ------------
    1.Snijd de kikkerbilletjes in de vorm van kippeboutjes en prik ze op een spiesje.
    2.Bak ze in de boter en kruid met look-mix.
    3.Blus met de wijn,het citroensap en de sojaroom.
    4.Schik wat krulsla en de veldsla op een bord en leg er de brochette op.Overgiet met de saus.

    12-09-2007 om 19:24 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees in zoutdeeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lamsvlees in zoutdeeg
    -----------------------
    voor 4 personen
    ----------------
    110 g grof zout
    120 g bloem
    1/1 dl water
    1 ei
    500 g lamsfilet of lamsbout
    1 eierdooier
    5 eetlepels gehakte kruiden
    (tijm,peterselie,kervel,dragon en munt)
    1 gehakt teentje knoflook
    125 g boter
    4 eetlepels water
    pasta

    Werkwijze
    -----------
    1.Meng het grof zout,de bloem,het water en het ei en maak het deeg.Laat dat een nacht rusten.
    2.Smeer het lamsvlees in met het eigeel.Meng de kruiden met de knoflook en dip het vlees in dit mengsel.Bewaar wat kruiden voor de saus.
    3.Rol het deeg uit en pak het vlees in.Bak het pakje 8 à 10 minuten in eenoven van 200 °C.
    4.Verwijder het deeg en snijd het vlees in plakjes.
    5.Kook de boter op met het water.Voeg de resterende kruiden toe.
    6.Serveer het vlees met de pasta en oversaus het geheel.

    11-09-2007 om 19:39 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modern konijn met pruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Modern konijn met pruimen.
    -----------------------------
    Voor 4 personen
    ------------------
    1 konijn
    margarine of boter
    4 eetlepels spekblokjes
    20 gedroogde pruimen
    1 afgestreken eetlepel suiker
    2 eetlepeles balsamicoazijn
    2 dl bruine fond of konijenfond
    20 lente-uitjes (of een bosje)
    2 eetlepels gehakte petereselie

    Werkwijze
    ----------
    1.Snijd het konijn in stukjes van 2 bij 2 cm en bak ze bruin aan.
    2.Voeg er de spekblokjes en de onpitte pruimen aan toe en overstrooi het geheel met de suiker;
    3.Blus met de balsamicoazijn en de fond en laat voor de helft inkoken.
    4.Snijd de lente-uitjes en meng ze er op het laatst door.Serveer met gestroomde aardappelen en de peterselie.

    10-09-2007 om 18:04 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met perziksaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eendenborst met perziksaus
    ----------------------------
    voor 4 personen
    -----------------
    2 grote of 4 kleine eendenborsten
    2 grote of 4 kleine perziken
    2 1/2 dl schuimwijn of champagne
    peper en zout
    4 eetlepels perziklikeur
    2 eetlepels suiker
    4 blaadjes basilicum
    4 sneetjes gedroogde ham
    kervel

    WERKWIJZE
    ---------------
    1.Bak de eendenborsten 10 minuten aan de velkant en 3 minuten aan de andere kant.
    2.Snijd de perziken in stukken.
    3.Zet ze op het vuur met de schuimwijn en laat 15 minuten inkoken.Mix en doe door een zeef.Breng op smaak met peper ,zout ,de perziklikeur en suiker.
    4.Snijd het vlees in plakjes en schik ze op een bord.
    5.Hak het basilicum en doe dat op het laatst bij de saus.
    6.Oversaus het vlees en schik de ham op het bord.Werk eventueel af met stukjes perzik en wat kervel.

    10-09-2007 om 17:28 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.smakelijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-09-2007 om 16:55 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfstong met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kalfstong met mosterdsaus
    ---------------------------
    (Voor 4 personen)

    1 kalfstong
    bouillon
    80 g margarine of boter
    100 g bloem
    3/4 liter melk
    3/4 liter kookvocht van de kalfstong
    2 eetlepels mosterd
    2 eetlepels gehakte peterselie

    (WERKWIJZE)

    1.Kook de kalfstong gaar in een klassieke bouillon
    2.Laat de margarine of boter smelten en roer er de bloem door zodat je een roux krijgt.
    3.Maak een bechamelsaus door de roux te bevochtigen met de melk en het kookvocht.
    4.Breng op smaak en voeg de mosterd en de peterselie toe.
    5.Serveer de tong met de saus en een gekookte aardappel.

    04-09-2007 om 20:18 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep met kabeljauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Witloofsoep met kabeljauw
    ----------------------------
    (voor 4 personen)

    8 stronkjes witloof
    1 klein aardappeltje
    1 wit prei
    1 sjalotje
    margarine of  boter
    2 liter water
    1/2 bouillonblokje
    2 sneden brood
    olijfolie
    1 teentje knoflook
    peper en zout
    nootmuskaat
    1 dl room
    120 g kabeljauw
    1 eetlepel gehakte peterselie

    WERKWIJZE:
    ----------------
    1.Snijd alle groenten in de gewenste grootte en stoof ze aan in wat margarine of boter.
    2.Bevochtig met het water en doe er eventueel een half bouillonblokje bij.Laat 30 minuten koken.
    3.Snijd ondertussen de sneetjes brood on drie hoekjes en bak ze in olijfolie.Laat de korstjes even afkoelen en wrijf  ze in met de knoflook.
    4.Mix ondertussen de soep en kruid ze met peper,zout en nootmuskaat.Voeg de room toe.
    5.Snijd de kabeljauw in blokjes van 2 cm.Laat ze aan het einde van de kooktijd ongeveer 2 minuten pocheren in de soep.(Niet veel langer,want dan valt de kabeljauw uiteen)
    6.Serveer in een diep bord en bestrooi met de gehakte peterselie.


    Dit recept komt uit het kookboek:PIET HUYSENTRUYT
                                                       KOOK BIJBEL

    04-09-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Passie
    -------
    Ingrediënten:
    -------------
    125ml sap van passievruchten
    een scheutje grenadine
    sap van een halve limoen
    water
    braambes

    Bereiding:
    ----------
    vermeng in de shaker 125 ml passievruchtnsap,een scheutje grenadine
    en het sap van een half limoentje.Voeg een paar ijsblokjes toe en meng goed.Schenk in het glas en leng aan met goed gekoeld water.Versier met een halve passievrucht op een houten prikker,misschien kan er ook nog een braambes bovenop.

    03-09-2007 om 12:25 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitpunch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fruitpunch
    -----------
    Ingrediënten
    -------------
    Halve liter sinaasappelsap

    1 liter ananasap

    3/4 liter veenbessensap (cranberrysap)

    1 liter Ginger-ale (gemberbier bevat geen alcohol)

    ijsblokjes-vers geplukte eetbare bloemen (viooltjes)

    Bereiding:
    ----------
    Meng de fruitsappen en de Ginger-ale goed met elkaar.Deze mengeling serveren met ijsblokjes en afwerken met vers geplukte bloemen;

    03-09-2007 om 12:18 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwgekookte forel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Blauwgekookte forel
    ---------------------
    Ingrediënten
    -------------
    4 beekforellen (à 250 g)
    2 el witte-wijnazijn
    zout -8 el boter

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd:30 min

    1.Snijd de beekforellen voorzichig open en maak ze schoon.Raak de huid niet aan om beschadiging van de slijmhuid te voorkomen.

    2.Leg de forellen op een platte schaal en bedruppel ze met witte wijn-azijn.Wentel de schaal een aantal keren zodat de azijn het totale huidoppervlak van de forellen bevochtigt;

    3.Breng 3 liter gezouten water aan de kook en laat de forellen erin glijden.laat ze ongeveer 7 minuten trekken op een matig vuur.Smelt de boter in een kommetje.

    4.Neem de forellen uit het vocht,laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer.Geef de gesmolten boter er apart bij.Gekookte aardappelen smaken hier goed bij.

    Tip:als u geen beekforellen kunt krijgen,gebruik dan de regenboogforel.

    03-09-2007 om 11:20 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslapjes met citroensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kalfslapjes met citroensaus
    ----------------------------
    Ingrediënten
    -------------
    4 dunne ,kleine kalfslapjes (elk ongeveer 60 g),een snuifje zout,zwarte peper uit de molen,1 citroen,2 el olie, 1/4 l bouillon (instant of uit een potje),1 el kappertjes en een paar takjes basilicum

    Voor 2 personen

    Bereidingstijd:ca:20 min
    ------------------------

    1.Sla de kalfslapjes een beetje plat en kruid ze met zout en peper.Halveer de citroepers de ene helft uit en snijd de andere in schijfjes.

    2.Verhit de wok.Doe de olie erin,en laat ze heel heet worden.Bak de kalfslapjes daarin aan beide kanten mooi bruin.

    3.Giet de bouillon en het citroensap erbij en laat het vlees 3 - 4 minuten bij een lage temperatuur garen.Voeg ten slotte de kappertjes toe en laat die even mee warm worden.

    4.Was intussen het basilicum,dep het droog en hak het.Garneer het vlees met de citroenschijfjes en het basilicum.

    Tip:hierbij smaakt tagliatelle het best.Breng de tagliatelle meteen bij het begin van het recept aan de kook,dan is hj samen met het vlees klaar.Als u daarbij een snel groentegerecht wilt serveren,kunt u diepvrieserwten of een andere diepvriesgroente nemen.

    31-08-2007 om 11:22 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoekbaarsfilet met paddestoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Snoekbaarsfilet met paddestoelen
    -----------------------------------
    Voor 4 personen
    ------------------
    Bereidingstijd:+-40 min

    Ingrediënten
    -------------
    1 sjalotje,1 teentje knoflook,4 grote champignons,2 middelgrote exemplaren eekhoorntjesbrood,4 snoekbaarsfilets met huid (à 180 g),zout en peper uit de molen.
    3 el boter
    50 ml zoete witte wijn (bijv.riesling),150 g slagroom.
    1 el créme fraiche,1 el gehakte kruiden (bijv.dille,peterselie,bieslook)

    1.Pel en snipper de sjalot en het teentje knoflook.Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.Spoel de snoekbaars onder koud stromend water af en maak hem droog met keukenpapier.Bestrooi de filets aan wederzijden met peper en zout.

    2.verhit de boter in een pan en bak de visfilets 1 minuut aan beide kanten.Neem de filets uit de pan.

    3.bak de snippers sjalot,knoflook en paddestoelen in het bakvet goudgeel,giet de witte wijn en de slagroom erbij en laat de saus kort koken.

    4.Leg de snoekbaarsfilets in de saus met huid naar boven en laat ze 5 minuten garen.

    5.Verdeel de filets over 4 borden.Roer de créme fraiche en de kruiden door de saus en serveer die bij de vis.

    Tip:in plaats van zoete rieslingwijn kunt u ook een andere wijn gebruiken,bijvoorbeeld een drogere witte wijnsoort of rose.

    31-08-2007 om 10:57 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.venkeltaart met gorgonzola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 250g bloem
    snuifje zout
    1 eierdooier
    125g boter
    1a2 eetlepels water
    3 middelgrote venkelknollen
    2dl room
    2dl yoghurt
    3eieren
    100g gorgonzola
    peterselie

    werkwijze
    Meng de bloem, het zout, de eierdooier en de boter.Voeg eventueel het water toe als het deeg te droog is.Laat het in de koelkast rusten.
    Snijd de venkels in vier stukken en snijd het kerndeel weg.Kort de stengels in
    stoom de venkelstukken beetgaar.
    Meng de room met de yoghurt en de eieren
    Snijd de gorgonzola in blokjes.
    Mix de kaas zeer kort door het roommengsel.Breng op smaak.
    Rol het deeg uit in een taarvorm van 27 diameter.Leg de venkel op het deeg met de stengels naar binnen
    Overgiet met de saus maar zorg ervoor dat de venkelruggen zichtbaar blijven.
    bak de taart goudbruin in een oven van 175à180graden gedurende 50 tot 60 minuten.
    Bestrooi de taart met peterselie.

    uit de kookbijbel
    -----------------

    30-08-2007 om 14:42 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkoren boterharten
    Dit koekje heb ik onlangs gebakken voor een koffiekransje met vriendinnen,gevolg kan ze niet rap genoeg klaarmaken.Conclusie:ze vielen in de smaak.

    Volkoren boterharten
    ----------------------
    Ingrediënten
    -------------
    150 g honing
    475 g boter
    80 g eierdooier
    een snufje zout
    een mespunt citroenraspel
    700 g volkorenbloem
    aarbeienconfituur om de koekjes te vullen

    Werkwijze
    -----------
    Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg.
    Lat opstijven in de koelkast.

    Verwerking
    ------------
    Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte.
    steek met behulp van een hartvormige uitsteekvorm koekjes uit het deeg.
    Leg de koekjes op een geboterde bakplaat.

    Baktemperatuur
    -----------------
    180°c

    Afwerking
    -----------
    Bestrijk de koekjes met aardbeienconfituur.
    Kleef ze per twee aaneen.

    30-08-2007 om 11:56 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEEFPUDDING met KOFFIE en GEMBER
    Kleefpudding met Koffie en Gember
    -------------------------------------
    Deze sponscake is gemaakt van broodkruim en gemalen amandelen en is bedekt met een laagje koffie.Serveer met romige custardvla of bolletjes vanille-ijs.

    voor 4 personen;
    -----------------
    Ingrediënten
    -------------
    2 el lichtbruine bastardsuiker
    2 el stemgember,gehakt
    2 el milde gemalen koffie
    5 el stemgembersiroop (uit potje stemgember)
    120 g fijne tafelsuiker
    3 eieren ,gesplist
    250 g bloem
    1 tl gemberpoeder
    65 g vers wit broodkruim
    25 g gemalen amandelen

    1.Verwarm de oven op 180°C.Vet een puddingvorm van 7,5 dl in,bekleed hem met bakpapier en strooi de bastardsuiker en stemgember erin.

    2.Breng de gembersiroop tegen de kook aan en  schenk hem bij de koffie in een kom.Roer goed en laat 5 min.rusten.Giet hem door een fijne zeef in de puddingvorm.

    3.Klop de helft van de suiker en de eierdooiers schuimig.Zeef de bloem en het gemberpoeder en spatel ze met het broodkruim en de amandelen door het eiermengsel.

    4.klop de eiwitten stijf en klop daarna geleidelijk de resterende suiker erdoor.Spatel het in 2 delen door het mengsel.Schep het in de puddingvorm en strijk de bovenkant glad.

    5.Bedek de puddingvorm met geplooid,ingevet vetvrij bakpapier en maak dat met een touwtje vast.Bak hem 40 min.,of tot de cake stevig aanvoelt.Haal uit de vorm en serveer direct.

    Tip:
    ----
    Deze pudding kan ook worden gebakken in een broodvorm van 9 dl en in plakken worden gesneden.

    30-08-2007 om 10:38 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Café à l'orange
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Café à l'orange
    ----------------
    Dit is een van de vele drankjes waarin de koffiesmaak wordt gecombineerd met die van sinaasappel.

    Voor 4 personen
    -----------------
    Ingrediënten:
    1/2 dl slagroom
    2 el poedersuiker
    1 tl geraspte sinaasappelschil
    6 dl hete koffie
    1,5 dl sinaasappellikeur,zoals Grand Marnier,Filfar,cointreau,TripleSec
    4 schijfjes sinaasappel,voor de garnering

    1.Klop de slagroom stijf.Spatel poedersuiker en sinaasappelrasp erdoor.

    2.Laat 30 min.koelen,of tot het roommengsel zo stevig is dat er een schijfje sinaasappel op kan liggen.

    3.Verdeel de zwarte koffie evenredig over hoge glazen mokken en roer door elk glas ca.2 el likeur.Doe de gekoelde slagroom erop en zet daarop een sinaasappelschijfje.Serveer direct.

    Tip:de smaak van deze drank is afhankelijk van de gebruikte sinaasappellikeur;sommige verschillen zijn zeer subtiel.

    29-08-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwbessen Smoothie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Blauwbessen Smoothie

    150g blauwbessen
    2 perziken, ontpit,evt. geschild
    1 banaan
    250ml sinaasappel-of appelsap

    Meng alle ingrediënten met een staafmixer of in een blender tot het mengsel zeer glad en romig is.

    29-08-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante groentecurry
    Pikante groentecurry
    ---------------------
    Ingrediënten
    ------------
    1 kleine rode spaanse peper,1 stuk verse gember zo groot als een walnoot,1 teentje knoflook
    300 g peultjes,of erwten uit de diepvries,300 g wortelen,2 lente uitjes
    2 el olie
    200 ml kokosmelk (uit blik),1 el kerrie,2 el sojasous ,een snufje zout

    Voor 2 personen

    bereidngstijd:ca:20 min

    1.Maak de Spaanse peper schoon,haal onder stromend water de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.Als u niet met huishoudhandschoenen werkt,moet u daarna direct de handen wassen.Schil de gember,pel de knoflook en snijd ze beide fijn.

    2.Maak de peultjes schoon,was ze en snijd ze schuin in drie stukjes.Schraap de wortelen,was ze en snijd ze in dunne plakjes.Maak de lente - uitjes schoon,was ze en snijd ze in ringetjes.Houd de witte en groene ringetjes gescheiden.

    3.Verhit de wok,doe de olie erin en bak daarin al roerend de knoflook,gember en Spaanse peper.Voeg de peultjes,wortelen en het wit van de lente - uitjes toe en bak die al roerend ongeveer 3 minuten mee.


    Tip:Als het heel snel klaar moet zijn,kunt u hierbij stokbrood of snelkookrijst serveren.In ongeveer 20 minuten hebt u echter ook al langkorrelige of basmatirijst  klaar.......

    28-08-2007 om 22:58 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worteltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Worteltaart
    ------------
    Tip:Dit gebak blijft lang mals door de wortelen.Wanneer u het met een suikerglazuur bedekt,kunt u het onbekommerd 2 dagen voor verbruik afgesloten in een koele ruimte bewaren.

    Ingrediënten:
    -------------
    voor het roerdeeg:250 g wortelen
    180 ml zonnebloemolie,4 verse eieren,150 g suiker,1 sn.zout
    bakpapier en boter voor de vorm,200 g bloem,2 tl bakpoeder,2 tl kaneel,80 g gem.hazelnoten
    Voor het versieren
    -------------------
    12 marsepeinen worteltjes,poedersuiker

    1.Was,reinig en schil de wortelen en rasp ze fijn.

    2.Klop de zonnebloemolie met de eieren,de suiker en het zout tot schuim.Verwarm de oven voor op 200°c (heteluchtoven 170°c;gas stand  3.

    3.Breng tussen de bodem en de rand van een springvorm (ongeveer 26 cm)bakpapier aan.Vet de rand van de vorm in.Meng de bloem met met het bakpoeder en d ekaneel en schep dat met de hazelnoten en de wortelen door het mengsel.

    4.Vul de springvorm met het deeg en bak het ongeveer 1 uur op het middelste rooster.

    5.Ontvorm na het bakken en versier de nog warme taart met 12 marsepeinen wortelen.Bestrooi met wat poedersuiker.

    Voor ca.12 stuks
    Bereidingstijd:ca.40 min.
    Baktijd:ca.1 uur
    ca.360 kcal per stuk

    28-08-2007 om 21:22 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met kappertjes
    Gehaktballetjes met kappertjes
    --------------------------------
    Ingrediënten
    -------------
    8 el melk;60 g oud wit brood; 1 kleine ui
    20 g zachte boter;500 g rundergehakt;zout;zwarte peper uit de molen;1/2 tl gedroogde marjolein
    50 g kappertjes;40 g bloem
    5 el olijfolie;100 ml witte wijn;een snufje suiker;1/2 bosje peterselie

    voor 4 personen
    -----------------
    bereidingstijd:ca.40 min

    1.Verwarm de melk in een pan.Snijd het wit brood klein,doe het in een kom en giet de melk eroverheen.Pel de ui en snijd hem heel klein.

    2.Doe de boter bij het wit brood en kneed er het gehakt en de ui doorheen.Breng het gehaktmengsel flink op smaak met zout,peper en marjorein.

    3.Bevochtig uw handen en vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.Druk in elk gehaktballetje drie kappertjes.Wentel de gehaktballetjes door de bloem.

    4.Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes daarin rondom langzaam bruin.Voeg de helft van dze wijn toe en laat de gehaktballetjes smoren tot de wijn verdampt is.

    5.Neem de gehaktballetjes uit de pan en schik ze op een bord.Doe de rest van de wijn bij de braadjus en verhit die.Verwarm de rest van de kappertjes in de saus op smaak af met wat zout,peper en suiker.Was de peterselie,dep hem droog en trek de blaadjes van de stelen.

    6.Schenk de saus over de gehaktballetjes,garneer die met peterselie en serveer ze warm of koud.

    28-08-2007 om 12:50 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gnocchi met paddestoelen
    Bereidingstijd:ca.10 minuten
    -----------------------------
    Ingrediënten voor 2 personen
    ------------------------------
    250 g gnocchi
    zout
    150 g paddestoelen
    (bijv;champions,weidechampions,eekhoorntjesbrood)
    80 g kruiden boter
    vers gemalen peper
    vers geraspte nootmuskaat
    30 g vers geraspte parmezaan
    verse kruiden (bijv.tijm)

    Bereiding:
    De gnocchi volgens de aanwijzigingen op de verpakking in gezouten water koken.De paddestoelen schoonmaken en klein snijden.
    Kruiden Boter in een diepe pan laten opschuimen,d epaddestoelen toevoegen en goudbruin braden.De goed uitgelekte gnocchi er doorheen mengen en kort sauteren.Met peper en nootmuskaat op smaak brengen.Met parmezaan en verse kruiden bestrooien en opdienen.

    Tip:*Rasp de parmezaan met een truffelschaaf,want de flinterdunne parmezaanschilfers geven meer arom.
          *Natuurlijk kunt u ook champions uit blik gebruiken.

    24-08-2007 om 14:36 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante pannenkoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bereidingstijd:ca.15 min
    -------------------------
    Pikante pannenkoek
                gevuld met feta en groene peper

    Ingrediënten voor 2 personen
    ------------------------------
    deeg:
    75 g meel
    zout
    100 ml melk
    50 g room
    1 ei
    40 g gesmolten knoflook
    boter
    30 g echte boter

    Vulling:
    200 g feta
    4 milde pepers (groen)
    100 g yoghurt
    1 eetlepel citroensap
    zout
    vers gemalen peper

    Bereiding:
    Meel,een snufje,melk,room en ei krachtig mengen.
    Knoflook Boter door het deeg mengen.De oven op 50°c voorverwarmen.
    Een bord voor de pannenkoeken in de oven platsen.Een bakpan bij gemiddeld vuur met wat boter verhitten.Een deel van hat deeg genoeg voor één dunne pannekoek in de bakpan gieten en aan beide zijden goudbruin bakken.Op die wijze na elkaar vier pannekoeken bakken en in de oven warm houden.
    De feta verbrokkelen,twee groen pepers fijnsnijden,de dille fijn hakken.Alle ingrediënten mengen en met yoghurt,citroensap,zout en peper op smaak brengen.De pannenkoeken hiermee vullen en gegarneerd met de rest van de pepers opdienen.

    Tip:*Als u niet van al te gekruid houdt,kunt u in plaats van groene peper ook een paprika nemen.

    24-08-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!