Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslapjes met citroensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kalfslapjes met citroensaus
    ----------------------------
    Ingrediënten
    -------------
    4 dunne ,kleine kalfslapjes (elk ongeveer 60 g),een snuifje zout,zwarte peper uit de molen,1 citroen,2 el olie, 1/4 l bouillon (instant of uit een potje),1 el kappertjes en een paar takjes basilicum

    Voor 2 personen

    Bereidingstijd:ca:20 min
    ------------------------

    1.Sla de kalfslapjes een beetje plat en kruid ze met zout en peper.Halveer de citroepers de ene helft uit en snijd de andere in schijfjes.

    2.Verhit de wok.Doe de olie erin,en laat ze heel heet worden.Bak de kalfslapjes daarin aan beide kanten mooi bruin.

    3.Giet de bouillon en het citroensap erbij en laat het vlees 3 - 4 minuten bij een lage temperatuur garen.Voeg ten slotte de kappertjes toe en laat die even mee warm worden.

    4.Was intussen het basilicum,dep het droog en hak het.Garneer het vlees met de citroenschijfjes en het basilicum.

    Tip:hierbij smaakt tagliatelle het best.Breng de tagliatelle meteen bij het begin van het recept aan de kook,dan is hj samen met het vlees klaar.Als u daarbij een snel groentegerecht wilt serveren,kunt u diepvrieserwten of een andere diepvriesgroente nemen.

    31-08-2007 om 11:22 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoekbaarsfilet met paddestoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Snoekbaarsfilet met paddestoelen
    -----------------------------------
    Voor 4 personen
    ------------------
    Bereidingstijd:+-40 min

    Ingrediënten
    -------------
    1 sjalotje,1 teentje knoflook,4 grote champignons,2 middelgrote exemplaren eekhoorntjesbrood,4 snoekbaarsfilets met huid (à 180 g),zout en peper uit de molen.
    3 el boter
    50 ml zoete witte wijn (bijv.riesling),150 g slagroom.
    1 el créme fraiche,1 el gehakte kruiden (bijv.dille,peterselie,bieslook)

    1.Pel en snipper de sjalot en het teentje knoflook.Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.Spoel de snoekbaars onder koud stromend water af en maak hem droog met keukenpapier.Bestrooi de filets aan wederzijden met peper en zout.

    2.verhit de boter in een pan en bak de visfilets 1 minuut aan beide kanten.Neem de filets uit de pan.

    3.bak de snippers sjalot,knoflook en paddestoelen in het bakvet goudgeel,giet de witte wijn en de slagroom erbij en laat de saus kort koken.

    4.Leg de snoekbaarsfilets in de saus met huid naar boven en laat ze 5 minuten garen.

    5.Verdeel de filets over 4 borden.Roer de créme fraiche en de kruiden door de saus en serveer die bij de vis.

    Tip:in plaats van zoete rieslingwijn kunt u ook een andere wijn gebruiken,bijvoorbeeld een drogere witte wijnsoort of rose.

    31-08-2007 om 10:57 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.venkeltaart met gorgonzola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 250g bloem
    snuifje zout
    1 eierdooier
    125g boter
    1a2 eetlepels water
    3 middelgrote venkelknollen
    2dl room
    2dl yoghurt
    3eieren
    100g gorgonzola
    peterselie

    werkwijze
    Meng de bloem, het zout, de eierdooier en de boter.Voeg eventueel het water toe als het deeg te droog is.Laat het in de koelkast rusten.
    Snijd de venkels in vier stukken en snijd het kerndeel weg.Kort de stengels in
    stoom de venkelstukken beetgaar.
    Meng de room met de yoghurt en de eieren
    Snijd de gorgonzola in blokjes.
    Mix de kaas zeer kort door het roommengsel.Breng op smaak.
    Rol het deeg uit in een taarvorm van 27 diameter.Leg de venkel op het deeg met de stengels naar binnen
    Overgiet met de saus maar zorg ervoor dat de venkelruggen zichtbaar blijven.
    bak de taart goudbruin in een oven van 175à180graden gedurende 50 tot 60 minuten.
    Bestrooi de taart met peterselie.

    uit de kookbijbel
    -----------------

    30-08-2007 om 14:42 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkoren boterharten
    Dit koekje heb ik onlangs gebakken voor een koffiekransje met vriendinnen,gevolg kan ze niet rap genoeg klaarmaken.Conclusie:ze vielen in de smaak.

    Volkoren boterharten
    ----------------------
    Ingrediënten
    -------------
    150 g honing
    475 g boter
    80 g eierdooier
    een snufje zout
    een mespunt citroenraspel
    700 g volkorenbloem
    aarbeienconfituur om de koekjes te vullen

    Werkwijze
    -----------
    Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg.
    Lat opstijven in de koelkast.

    Verwerking
    ------------
    Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte.
    steek met behulp van een hartvormige uitsteekvorm koekjes uit het deeg.
    Leg de koekjes op een geboterde bakplaat.

    Baktemperatuur
    -----------------
    180°c

    Afwerking
    -----------
    Bestrijk de koekjes met aardbeienconfituur.
    Kleef ze per twee aaneen.

    30-08-2007 om 11:56 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEEFPUDDING met KOFFIE en GEMBER
    Kleefpudding met Koffie en Gember
    -------------------------------------
    Deze sponscake is gemaakt van broodkruim en gemalen amandelen en is bedekt met een laagje koffie.Serveer met romige custardvla of bolletjes vanille-ijs.

    voor 4 personen;
    -----------------
    Ingrediënten
    -------------
    2 el lichtbruine bastardsuiker
    2 el stemgember,gehakt
    2 el milde gemalen koffie
    5 el stemgembersiroop (uit potje stemgember)
    120 g fijne tafelsuiker
    3 eieren ,gesplist
    250 g bloem
    1 tl gemberpoeder
    65 g vers wit broodkruim
    25 g gemalen amandelen

    1.Verwarm de oven op 180°C.Vet een puddingvorm van 7,5 dl in,bekleed hem met bakpapier en strooi de bastardsuiker en stemgember erin.

    2.Breng de gembersiroop tegen de kook aan en  schenk hem bij de koffie in een kom.Roer goed en laat 5 min.rusten.Giet hem door een fijne zeef in de puddingvorm.

    3.Klop de helft van de suiker en de eierdooiers schuimig.Zeef de bloem en het gemberpoeder en spatel ze met het broodkruim en de amandelen door het eiermengsel.

    4.klop de eiwitten stijf en klop daarna geleidelijk de resterende suiker erdoor.Spatel het in 2 delen door het mengsel.Schep het in de puddingvorm en strijk de bovenkant glad.

    5.Bedek de puddingvorm met geplooid,ingevet vetvrij bakpapier en maak dat met een touwtje vast.Bak hem 40 min.,of tot de cake stevig aanvoelt.Haal uit de vorm en serveer direct.

    Tip:
    ----
    Deze pudding kan ook worden gebakken in een broodvorm van 9 dl en in plakken worden gesneden.

    30-08-2007 om 10:38 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Café à l'orange
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Café à l'orange
    ----------------
    Dit is een van de vele drankjes waarin de koffiesmaak wordt gecombineerd met die van sinaasappel.

    Voor 4 personen
    -----------------
    Ingrediënten:
    1/2 dl slagroom
    2 el poedersuiker
    1 tl geraspte sinaasappelschil
    6 dl hete koffie
    1,5 dl sinaasappellikeur,zoals Grand Marnier,Filfar,cointreau,TripleSec
    4 schijfjes sinaasappel,voor de garnering

    1.Klop de slagroom stijf.Spatel poedersuiker en sinaasappelrasp erdoor.

    2.Laat 30 min.koelen,of tot het roommengsel zo stevig is dat er een schijfje sinaasappel op kan liggen.

    3.Verdeel de zwarte koffie evenredig over hoge glazen mokken en roer door elk glas ca.2 el likeur.Doe de gekoelde slagroom erop en zet daarop een sinaasappelschijfje.Serveer direct.

    Tip:de smaak van deze drank is afhankelijk van de gebruikte sinaasappellikeur;sommige verschillen zijn zeer subtiel.

    29-08-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwbessen Smoothie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Blauwbessen Smoothie

    150g blauwbessen
    2 perziken, ontpit,evt. geschild
    1 banaan
    250ml sinaasappel-of appelsap

    Meng alle ingrediënten met een staafmixer of in een blender tot het mengsel zeer glad en romig is.

    29-08-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante groentecurry
    Pikante groentecurry
    ---------------------
    Ingrediënten
    ------------
    1 kleine rode spaanse peper,1 stuk verse gember zo groot als een walnoot,1 teentje knoflook
    300 g peultjes,of erwten uit de diepvries,300 g wortelen,2 lente uitjes
    2 el olie
    200 ml kokosmelk (uit blik),1 el kerrie,2 el sojasous ,een snufje zout

    Voor 2 personen

    bereidngstijd:ca:20 min

    1.Maak de Spaanse peper schoon,haal onder stromend water de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.Als u niet met huishoudhandschoenen werkt,moet u daarna direct de handen wassen.Schil de gember,pel de knoflook en snijd ze beide fijn.

    2.Maak de peultjes schoon,was ze en snijd ze schuin in drie stukjes.Schraap de wortelen,was ze en snijd ze in dunne plakjes.Maak de lente - uitjes schoon,was ze en snijd ze in ringetjes.Houd de witte en groene ringetjes gescheiden.

    3.Verhit de wok,doe de olie erin en bak daarin al roerend de knoflook,gember en Spaanse peper.Voeg de peultjes,wortelen en het wit van de lente - uitjes toe en bak die al roerend ongeveer 3 minuten mee.


    Tip:Als het heel snel klaar moet zijn,kunt u hierbij stokbrood of snelkookrijst serveren.In ongeveer 20 minuten hebt u echter ook al langkorrelige of basmatirijst  klaar.......

    28-08-2007 om 22:58 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worteltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Worteltaart
    ------------
    Tip:Dit gebak blijft lang mals door de wortelen.Wanneer u het met een suikerglazuur bedekt,kunt u het onbekommerd 2 dagen voor verbruik afgesloten in een koele ruimte bewaren.

    Ingrediënten:
    -------------
    voor het roerdeeg:250 g wortelen
    180 ml zonnebloemolie,4 verse eieren,150 g suiker,1 sn.zout
    bakpapier en boter voor de vorm,200 g bloem,2 tl bakpoeder,2 tl kaneel,80 g gem.hazelnoten
    Voor het versieren
    -------------------
    12 marsepeinen worteltjes,poedersuiker

    1.Was,reinig en schil de wortelen en rasp ze fijn.

    2.Klop de zonnebloemolie met de eieren,de suiker en het zout tot schuim.Verwarm de oven voor op 200°c (heteluchtoven 170°c;gas stand  3.

    3.Breng tussen de bodem en de rand van een springvorm (ongeveer 26 cm)bakpapier aan.Vet de rand van de vorm in.Meng de bloem met met het bakpoeder en d ekaneel en schep dat met de hazelnoten en de wortelen door het mengsel.

    4.Vul de springvorm met het deeg en bak het ongeveer 1 uur op het middelste rooster.

    5.Ontvorm na het bakken en versier de nog warme taart met 12 marsepeinen wortelen.Bestrooi met wat poedersuiker.

    Voor ca.12 stuks
    Bereidingstijd:ca.40 min.
    Baktijd:ca.1 uur
    ca.360 kcal per stuk

    28-08-2007 om 21:22 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met kappertjes
    Gehaktballetjes met kappertjes
    --------------------------------
    Ingrediënten
    -------------
    8 el melk;60 g oud wit brood; 1 kleine ui
    20 g zachte boter;500 g rundergehakt;zout;zwarte peper uit de molen;1/2 tl gedroogde marjolein
    50 g kappertjes;40 g bloem
    5 el olijfolie;100 ml witte wijn;een snufje suiker;1/2 bosje peterselie

    voor 4 personen
    -----------------
    bereidingstijd:ca.40 min

    1.Verwarm de melk in een pan.Snijd het wit brood klein,doe het in een kom en giet de melk eroverheen.Pel de ui en snijd hem heel klein.

    2.Doe de boter bij het wit brood en kneed er het gehakt en de ui doorheen.Breng het gehaktmengsel flink op smaak met zout,peper en marjorein.

    3.Bevochtig uw handen en vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.Druk in elk gehaktballetje drie kappertjes.Wentel de gehaktballetjes door de bloem.

    4.Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de balletjes daarin rondom langzaam bruin.Voeg de helft van dze wijn toe en laat de gehaktballetjes smoren tot de wijn verdampt is.

    5.Neem de gehaktballetjes uit de pan en schik ze op een bord.Doe de rest van de wijn bij de braadjus en verhit die.Verwarm de rest van de kappertjes in de saus op smaak af met wat zout,peper en suiker.Was de peterselie,dep hem droog en trek de blaadjes van de stelen.

    6.Schenk de saus over de gehaktballetjes,garneer die met peterselie en serveer ze warm of koud.

    28-08-2007 om 12:50 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!