Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    04-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfstong met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kalfstong met mosterdsaus
    ---------------------------
    (Voor 4 personen)

    1 kalfstong
    bouillon
    80 g margarine of boter
    100 g bloem
    3/4 liter melk
    3/4 liter kookvocht van de kalfstong
    2 eetlepels mosterd
    2 eetlepels gehakte peterselie

    (WERKWIJZE)

    1.Kook de kalfstong gaar in een klassieke bouillon
    2.Laat de margarine of boter smelten en roer er de bloem door zodat je een roux krijgt.
    3.Maak een bechamelsaus door de roux te bevochtigen met de melk en het kookvocht.
    4.Breng op smaak en voeg de mosterd en de peterselie toe.
    5.Serveer de tong met de saus en een gekookte aardappel.

    04-09-2007 om 20:18 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep met kabeljauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Witloofsoep met kabeljauw
    ----------------------------
    (voor 4 personen)

    8 stronkjes witloof
    1 klein aardappeltje
    1 wit prei
    1 sjalotje
    margarine of  boter
    2 liter water
    1/2 bouillonblokje
    2 sneden brood
    olijfolie
    1 teentje knoflook
    peper en zout
    nootmuskaat
    1 dl room
    120 g kabeljauw
    1 eetlepel gehakte peterselie

    WERKWIJZE:
    ----------------
    1.Snijd alle groenten in de gewenste grootte en stoof ze aan in wat margarine of boter.
    2.Bevochtig met het water en doe er eventueel een half bouillonblokje bij.Laat 30 minuten koken.
    3.Snijd ondertussen de sneetjes brood on drie hoekjes en bak ze in olijfolie.Laat de korstjes even afkoelen en wrijf  ze in met de knoflook.
    4.Mix ondertussen de soep en kruid ze met peper,zout en nootmuskaat.Voeg de room toe.
    5.Snijd de kabeljauw in blokjes van 2 cm.Laat ze aan het einde van de kooktijd ongeveer 2 minuten pocheren in de soep.(Niet veel langer,want dan valt de kabeljauw uiteen)
    6.Serveer in een diep bord en bestrooi met de gehakte peterselie.


    Dit recept komt uit het kookboek:PIET HUYSENTRUYT
                                                       KOOK BIJBEL

    04-09-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Passie
    -------
    Ingrediënten:
    -------------
    125ml sap van passievruchten
    een scheutje grenadine
    sap van een halve limoen
    water
    braambes

    Bereiding:
    ----------
    vermeng in de shaker 125 ml passievruchtnsap,een scheutje grenadine
    en het sap van een half limoentje.Voeg een paar ijsblokjes toe en meng goed.Schenk in het glas en leng aan met goed gekoeld water.Versier met een halve passievrucht op een houten prikker,misschien kan er ook nog een braambes bovenop.

    03-09-2007 om 12:25 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitpunch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fruitpunch
    -----------
    Ingrediënten
    -------------
    Halve liter sinaasappelsap

    1 liter ananasap

    3/4 liter veenbessensap (cranberrysap)

    1 liter Ginger-ale (gemberbier bevat geen alcohol)

    ijsblokjes-vers geplukte eetbare bloemen (viooltjes)

    Bereiding:
    ----------
    Meng de fruitsappen en de Ginger-ale goed met elkaar.Deze mengeling serveren met ijsblokjes en afwerken met vers geplukte bloemen;

    03-09-2007 om 12:18 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwgekookte forel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Blauwgekookte forel
    ---------------------
    Ingrediënten
    -------------
    4 beekforellen (à 250 g)
    2 el witte-wijnazijn
    zout -8 el boter

    Voor 4 personen
    Bereidingstijd:30 min

    1.Snijd de beekforellen voorzichig open en maak ze schoon.Raak de huid niet aan om beschadiging van de slijmhuid te voorkomen.

    2.Leg de forellen op een platte schaal en bedruppel ze met witte wijn-azijn.Wentel de schaal een aantal keren zodat de azijn het totale huidoppervlak van de forellen bevochtigt;

    3.Breng 3 liter gezouten water aan de kook en laat de forellen erin glijden.laat ze ongeveer 7 minuten trekken op een matig vuur.Smelt de boter in een kommetje.

    4.Neem de forellen uit het vocht,laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en serveer.Geef de gesmolten boter er apart bij.Gekookte aardappelen smaken hier goed bij.

    Tip:als u geen beekforellen kunt krijgen,gebruik dan de regenboogforel.

    03-09-2007 om 11:20 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!