Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnblokjes met orval
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Everzwijnblokjes met orval
    ---------------------------
    4 personen
    ------------
    ingrediënten
    ------------
    700g everzwijnfilet
    100 gr boter
    3 uien
    2 el bloem
    2 flesjes orval
    1 el mosterd
    1 kruidentuiltje
    1 knolselder
    4 grote aardappelen
    peper en zout

    Bereiding:
    ----------
    Snij de everzwijnfilet in dobbelsteentjes van 2 cm.Pel de uien en snipper hem fijn.Reinig de knolselder en schil de aardappelen.Snij ze in stukjes.
    Bak het vlees in boter,voeg de uistukjes van 1 ui toe en breng op smaak met peper en zout.Strooi er de bloem over en laat goed achtereenvolgens de mosterd en het kruidentuiltje toe en laat alles onder gesloten deksel +-35 minuten zachtjes gaarsudderen.Haal de stukjes vlees uit de pan,zeef de saus en breng ze op smaak met peper en zout.Doe de gladde saus bij het vlees en hou het warm.
    Stoof de knolselder, de rest van de uien en de aardappelen in boter.Voeg een kopje water toe en kruid met peper enzout.Laat het geheel 15 minuten zachtjes gaarsudderen en pureer het geheel.Kruid eventueel ng met peper en zout.
    Verdeel het vlees over 4 borden en bestrooi met gehakte peterselie.Serveer met de puree.

    20-09-2007 om 13:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijnlands gemarineerd paardenvlees met rozijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rijlands gemarineerd paardenvlees met rozijnen
    ------------------------------------------------
    ingrediënten voor 4 personen
    -----------------------------
    500 g paardenborstlappen
    60 g boter

    bouquet garni
    --------------
    1 prei fijn gesneden
    2 wortels middelgroot en fijngesneden
    1 ui met schil fijngesneden
    1/2 knolselder fijngesneden
    1 eetlepel peperkorrels gekneusd
    1/2 laurierblad
    2 kruidnagels

    Marinade
    ----------
    1/8 l rode wijn azijn
    1/8 l water
    1/2 l rode wijn
    1/2 kopje suiker
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 eetleêl mosterd
    1 bosje bouquet garni

    Saus
    -----
    5 dl rode wijn
    2dl runderbouillon
    60 g rozijnen
    aardappelzetmeel om te binden

    bereiding
    ----------
    Meng de voor de mariade bedoelde ingrediënten.
    Leg het vlees in de marinade.Voeg het bouquet garni toe samen me tomatenpuree en mosterd.
    Dek het vlees met een deksel af en laat het een dag lang in de koelkastmarineren.
    Neem het vlees uit de marinade en laat het uitlekken en droog het af met keukenpapier.
    Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4.
    Braad het vlees in een hoge pan in de boter aan.Blus het af met de marinade en zet het vervolgens 2 uur in de oven.Overgiet het vlees regelmatig met de marinade.
    Als de vloeistof is verdampt,overgiet et dan nog eens met de rode wijn en bouillon en laat het vlees dan afgedekt smoren.
    Druk het bouqeut garni en het bouillon door een puntzeef.Meng de geweekte rozijnen door de saus.
    bind de saus nog eens naar wnes met een beeetje water en aardappelzetmeel.

    Lekker met aardappelkoekjes,stoofpeertjes en diverse koolsoorten.

    18-09-2007 om 19:13 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante inktvis met noedels uit de wok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pikante inktvis met noedels uit de wok
    ----------------------------------------
    voor 4 personen
    -----------------
    600 g pijlstaartinktvis (vers of ontdooid ) in ringen
    2 rode pepers,zaadjes verwijderd en fijn gesneden
    2 tenen knoflook,geperst
    20 g basilicumblaadjes,fijngesneden,plus extra voor garnering
    20ml olijfolie
    250 g kerstomaatjes,gehalveerd
    400 g dunne,panklare woknoedels
    60 ml citroensap
    160 g taugé

    Bereiding
    ----------
    Meng in een kom de inktvis met de rode peper,knoflook,basilicum,olie en zout naar smaak.
    Laat een grote wok op hoog vuur heel heet worden.Roerbak de inktvis in porties 1-2 minuten tot de ringen ondoorschijndend wit zijn.Schep alle inktvis terug in de wok,samen met de tomaatjes ,noedels en het citroensap.
    Roerbak 2 minuten,of tot de noedels goed warm zijn.Draai het vuur uit en schep de taugé en basilicumblaadjes losjes door de noedels.Breng op smaak met zout en peper en verdeel het gerecht over grote kommen.

    Bereiden:+- 15 minuten

    18-09-2007 om 17:51 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook-muntkip met knapperige sla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Knoflook-muntkip met knapperige sla
    ----------------------------------------
    4 personen
    -------------
    2 el grof gehakte muntblaadjes
    2 tenen knoflook,geperst
    1 tl gedroogde chilivlokken
    2 el olijfolie
    4 kipfilets,horizontaal gehalveerd
    1 krop jonge bindsla of romaanse sla,in dunne reepjes
    80 g peultjeskiemen of tuinkers
    2 bosuiltjes fijngesneden
    1 el wittewijnazijn

    Werkwijze
    -----------
    Roer in een schaal de munt,knoflook en chilivlokken door 1 el olie en breng op smaak met zout en peper.
    Wentel de kipfilets erdoor om ze aan beide kanten met de kruidenolie te bedekken.
    Verhit een grote antiaanbakpan op hoog vuur.
    Bak de kipfilets in porties in 1-2 min.per kant gaar.
    Meng intussen in een grote kom de slareepjes met de peulkiemen en bosui.
    Schep de sla losjes om met de azijn,1 el olie,zout en peper.
    Leg op elk bord 2 kipfilets en schep de salade ernaast.
    Bindsla,romaanse of turkse sla vind je bij de goedgesorteerde supermarkt.
    Je kunt ook little gem of ijsbergsla nemen.
    Bereiden:+- 10 minuten

    18-09-2007 om 17:30 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganda Ham in porto geweekte meloenbolletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ganda ham in porto geweekte meloenbolletjes
    ------------------------------------------------
    Zeer gemakkelijk klaar te maken in 10 minuten
    -------------------------------------------------
    Voor 4 personen
    -----------------
    250 gr Ganda Ham
    2 rijpe Cavaillon meloenen
    50 gr verse munt
    1 dl witte porto
    sap van 1 meloen

    Werkwijze:
    -----------
    1.Snijd de  ham in fijne reepjes.
    2.Snijd de meloen in twee, verwijder de pitrjes en haal het vruchtvlees met behulp van een parisienne lepel eruit zodat er kleine bolletjes onstaan.
    3.Lepel de rest van de meloen ook uit en doe dat in de keukenrobot.
    4.Schik achtereenvolgens meloenbolletjes,gandasnippers en verse muntblaadjes op een bord.
    5.Giet het dressingsausje erover en laat het gerecht minstens een uurtje trekken.

    18-09-2007 om 15:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!