Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    05-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fazant in een walnoot-honingkorstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Fazant in een walnoot-honingkorstje
    ------------------------------------
    aantal personen: 4

    ingrediënten
    ------------
    2 schoongemaakte fazanten
    zout
    250 gr uien
    1 rood pepertje
    100 gr walnoten
    70 gr boter
    50 gr honing
    1 eiwit
    2 laurierbladeren
    350 gr wortelen
    350 gr shii-take
    1 bosje gehakte peterselie
    5 gr geraspte gember
    versgemalen zwarte peper
    suiker
    4 dl wildfond
    3 eetlepels rode port

    bereiding
    ----------
    spoel de fazanten
    dep ze droog
    wrijf ze in met zout
    bind de billen met keukengaren vast en leg ze,met de borst naar boven,in een braadslee.
    pel de uien en snipper ze fijn
    snijd het pepertje in de lengte doormidden,verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
    hak de walnoten fijn en vermeng ze met 20 gr gesmolten boter,de honing en de stukjes rode peper.
    kop het eiwit licht op,roer dit door het notenmengsel en strijk er de fazanten mee in.
    schik de uien en laurierbladeren om de fazanten.
    Bak ze 45-50 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven
    schrap intussen de wortelen en snijd ze in vieren
    hak de peterselie grof
    schil de gember en rasp hem fijn
    fruit de wortelen en de paddestoelen 5 minuten voor het einde van de gaartijd in 20 gr hete boter aan
    blus met 2 eetlepels water en laat op zacht vuur 7 minuten garen
    breng op smaak met peper,zout en suiker
    roer er op het laatst de peterselie door en houd de groenten warm
    neem de fazanten uit de oven,scheid borst,vleugeltjes en billen en houd ze warm.
    deglaceer de saus met wildfond en giet de saus in de pan
    haal er de laurierbladeren uit en preer de saus met een mixer
    wrijf de saus door een zeef
    laat haar nog een keer opkoken en breng op smaak met de gember,port,peper,zout en suiker.

    05-10-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een lekkere pint guinness.mag er altijd bij

    04-10-2007 om 15:28 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffierownies met stukjes witte chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 12 stuks


    ingredienten
    1 1/2el gemalen koffie
    3el watr dat bijna kookt
    30 gram pure chokolade, in stukjes
    225gram boter
    225 gram fijne tafelsuiker
    3eieren
    75 gram zelfrijzend bakmmeel, gezeefd
    225 gramwitte chocolade, gehakt.

    1. Verwarm de oven voor op 190°c.vet de bodem van een bakblik van 18x28 cm in en bekleed hem met vetvrij bakpapier.Giet in een kom het water over de koffie.Laat 4 minuten trekken en schenk door een zeef.

    2Smelt de pure chocolade en de boter au bain marie; roer af en toe.laat afkoelen.

    3Meng de suiker en de eieren.Roer het chocolade-botermengsel en de koffie erdoor.roer het gezeefde meel erdoor.

    4Spatel de stukjes witte chocolade door het mengsel en doe het in het bakblik.

    5Bak 45-50 minuten, tot het mengsel stevig is en een korst heeft.Laat het afkoelen in het bakblik.Snijd als het is afgekoeld in vierkantjes en haal die uit het blik.

    04-10-2007 om 14:39 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lokerse paardenworsten een streekgerecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor vier personen
    1kilogram paardenworsten
    2a3 grote uien (de helft fijnhakken)
    1 doos gepelde tomaten
    1klein doosje tomaten puree
    laurier, tijm en goulashkruiden of bouillonblokje
    1teentje look
    selder
    mosterd

    Bereiding
    Leg de van elkaar gesneden, rauwe paardenworsten enkele minuten in kokend water.Zo verdwijnt het vet uit de worsten en moet er de volgende dag geen vet van de saus afgeschedt worden.Stoof de ajuin goudkleurig.Voeg er de tomaten en het hete water bij.Tijm ,laurier,mosterden goulashkruidenvoeg je er naar eigen smaak toe en daarop leg jede van elkaar gesneden worsten.Laat alles heel zacht stoven gedurende anderhalf uur.De volgende morgen warm je de worsten op een zeer zacht vuurtje.De worsten zijn klaar. Meen de worsten uit de pan en bindt de saus.Giet de sausover de worsten en dien op met frietjes,brood of puree of rijst.

    (uit moment)

    01-10-2007 om 19:01 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!