uitsmijter --------- ingrediënten ------------- voor 2 personen ----------------- 1 grote snee roggebrood 30 g Meggle Kruiden boter 1/3 kleine komkomer 60 g gekookte ham 1 ei zout peper wat gehakte peterselie BEREIDING -------------- Meggle Kruiden boter op de snee roggenbrood smeren.De komkommer wassen en in flinterdunne schijfjes snijden,over het roggebrood verdelen en met ham beleggen. De rest van de Kruiden boter in een pan laten smelten en een spiegelei bakken.Op de ham leggen en met zout,peper en peterselie bestrooien.De uitsmijter in tweeën snijden en meteen opdienen.
pompoensoep met Boursin ---------------------------- 4 personen ------------ ingrediënten ------------- 1 kleine pompoen 2 uien 2 vetarme bouillonblokjes 2 soeplepels boursin light 1 dl sojaroom zongedroogde tomaten
Bereiding ---------- Kook 1 liter water met de bouillonblokjes en voeg de groenten toe,laat 15 minuten koken en mix de soep dan met boursin.Versnipper de zongedroogde tomaten en strooi ze in de soep voor het opdienen. Serveer met een vleugje sojaroom.
p.s.:Boursin kan vervangen worden door elke andere kruidenkaas.
Vogelnestjes ------------- Ingrediënten ------------- 4 personen
4 eitjes (hard gekookt,gepeld) 200 g gehakt het wit van 2 eitjes paneermeel peper en zout
Bereidingswijze
kruid het gehakt met peper en zout en verdeel in 4 porties.Wikkel elk ei in 50 gram gehakt zodat je een mooi balletje krijgt.Wentel de balletjes in het eiwit en daarna in het paneermeel.Frituur de balletjes in de frituurpot op 180 graden tot ze mooi bruin zijn.Halveer de balletjes voor het serveren.Lekker met een slaatje of met tomatensaus.