Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.parmentiersoep met grijze garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Parmentiersoep met grijze garnalen.
    ------------------------------------
    3 dikke aardappelen,2 preien, 1/2 struik witte selder , 1 dikke ui,2  l kippebouillon, 2 dl room, 100 grijze garnalen,boter of olie, peper  en zout.

    1.Schil de aardappelen,spoel de prei en de selder,pel de ui.Snij de groenten in grove stukken.Stoof ze aan in boter of olie.Giet er de kippebouillon bij.Laat 15 minuten koken,tot de groenten gaar zijn.
    2.Mix de soep.Kruid ze naar smaak met peper e zout.
    3.Klop de room lobbig.Verdeel de hete soep over kommetjes of borden.Werk elke portie af met een lepel room en grijze garnaaltjes.

    11-12-2007 om 11:19 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hertengebraad met groentecrumble
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hertengebraad met groentecrumble
    ------------------------------------
    1 hertengebraad van 1,600 kg,boter en olie,peper en zout
    Voor de groentecrumble:
    -------------------------
    12 middelgrote rode aardappelen,500 g wortelen,1/2 knolselder,1 busseltje raapjes,250 g spruitjes (diepvries),250 g schorseneren (diepvries),1 zakje gekookte kastanjes (koelafdeling),50 g koude boter,4 eetlepels paneermeel,4 eetlepels walnoten,grofgehakt,olijfolie,2 takjes verse tijm.
    Voor de saus:
    ---------------
    2 dl wildfond,1 fles donkere trappist,4 eetlepels appel-perensiroop,1 koffielepel ijskoude boter

    1.Kruid het gebraad met peper en zout.
    Leg het in een goed met olie ingevette braadslee.Beleg het met nootjes boter.Zet het 45 minuten in de oven op 180°C.
    2.Boen de aardappelen goed schoon,snij ze (ongeschild) in kwartjes.Schraap de wortelen,snij ze in plakjes.schil de knolselder,snij hem in blokjes.
    3.Doe alle groenten en  kastanjes in een grote ovenschaal,besprenkel met 2 à 3 eetlepels olijfolie.Schep goed om.Dek af met alumiumfolie en zet anderhalf uur in het midden van de oven op 180°C.
    4.Vermeng de afgeriste tijm met het paneermeel,de walnoten en de ijskoude boterblokjes,een mespunt peper en zout.Haal het alumiumfolie weg.Strooi de crumble op de groenten.Zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven op 180°C.
    5.Breng de wildfond aan de kook met de trappist.Laat tot ongeveer de helft inkoken.Voeg er de stroop aan toe.Roer glad en laat nog een paar minuten goed doorwarmen.Doe er de boter bij en roer met de spatel tot de boter gesmoten is.Kruid naar smaak met peper en zout.
    6.Laat het gebraad 5 minuten rusten voor U het aansnijd,dan blijft het veel sappiger.

    11-12-2007 om 11:04 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met ananas en kurkuma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    kip met ananas en kurkuma
    ----------------------------
    4 personen
    ------------
    4 kippeborsten
    boter
    1 blikje ananas
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1 prei
    gember
    peperoni
    1 eetlepel suiker
    kurkuma
    kerrie
    1 dl witte wijn
    1 dl kippenfond
    maizena
    platte peterselie

    WERKWIJZE
    ---------------
    1.Snijd de kippenborsten in plakjes en bak ze aan in de boter.
    2.Snijd de ananas,de paprika's,de prei,de gember en de peperoni in stukken en voeg bij de kip.
    3.Oversrooi het geheel met de suiker,de kurkuma en de kerrie.
    4.Voeg de witte wijn en de kippenfond toe en laat dit even goed doorkoken.Bind het geheel met wat maizena.
    5.Versier met de platte peterselie en serveer.

    10-12-2007 om 12:18 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!