Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensrollade en uien en aardappelen met balsamico uit de oven
    Varkensrollade en uien en aardappelen met balsamico uit de oven
    ------------------------------------------------------------------
    voor 6 personen
    -----------------
    1.5 kg middelgrote vastkokende aardappelen,geschild en in de lengte in kwarten gesneden,zeezout en zwarte peper uit de molen,olijfolie,200 g boter in blokjes, de blaadjes van een bosje verse rozemarijn,gehakt,1 bol knoflook,in kwarten gesneden of geplet,5 middel grote rode uien,gepeld en in kwarten,3.5 dl goedkope balsamicoazijn.
    Voor het varkensvlees
    ----------------------
    de blaadjes van een bosje verse rozemarijn,fijngehakt,2 eetlepels versgemalen venkelzaad,1 varkensrollade van 1.5 kg,liefst scharrelvlees,ontdaan van het vel,het vet ruitvormig ingekerfd,olijfolie,6 tenen knoflook uit de knijper ,1 middelgrote rode ui gepeld en in kwarten,2 stengels bleekselderij,schoongemaakt en gehakt,4 laurierblaadjes,2 wijnglazen witte wijn.

    1.verwarm de oven voor op 200°C(gasoven op 6)Kook de aardappelen +-8 minuten in gezouten kokend water,laat ze uitlekken en doe ze weer in de pan.Hussel ze even om

    2.strooi een handvol gehakte rozemarijnblaadjes op een snijplank,samen met zout,peper en het gemalen venkelzaad.Rol de rollade over de plank,druk de kruiden er goed in.

    3.neem een braadslee waar de rollade precies in past, en zet die met een scheut olijfolie op een matig vuur.Leg de rolade er met het vet naar onderen in en strooi de resterende kruiden op de plank erover.Keer de rollade om als de onerkant licht goudbruin is,en doe de tenen knoflook,de ui,bleekselder en laurierblaadjes erbij.Zet de braadslee een uur onderaan in de voorverwarmde oven en bedruip halverwege de braadtijd met het braadvocht.(De laatste 20 minuten dek je het vlees met vochtig bakpapier af als het bruin wordt).

    4.neem een andere braadslee waar de aardappelen in één laag in passen-en verwarm die op het fornuis voor.Doe er,als hij goed heet is,en paar scheuten olijfolie in, en de boter,rozemarijn en knoflook.Leg de aardappelen in de braadslee en schep ze goed om.Doe er de uitjes en de balsamicoazijn bij en zout en peper naar smaak.Laat de balsamico eers op het fornuis een paar minuen wat inkoken,en zet ze dan +-50 minuten bovenaan in de oven,tot de aardappelen en uien mooi donker,kleverig en krokant zijn.Haal de braadslee halverwege even eruit en schep de inhoud om.

    5.prik na een uur in het vlees.Als er helder sap uit kom,is het klaar;zo niet,laat het dan nog 10 à 15 minuten in de oven.Haal het vlees eruit en laat het 10 minuten op een bord rusten.Giet het meeste vet uit de braadslee en prak de uien en knofook door elkaar.Zet de braadslee op het vuur en giet de witte wijn bij het ui-knoflookmengsel.Laat zachtjes pruttelen tot het voor de helft is ingekookt en shraap alle aanbaksels los.Breng de saus op smaak met zout en peper en zeef hem.Snij het vlees in plakken,serveer met de gebakken uien en aardappelen en schep er de saus over.Heerlijk met wat mooie groene sla of rucola. 


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!