Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hertengebraad met groentecrumble
    Hertengebraad met groentecrumble
    ------------------------------------
    1 hertengebraad van 1,600 kg,boter en olie,peper en zout
    Voor de groentecrumble:
    -------------------------
    12 middelgrote rode aardappelen,500 g wortelen,1/2 knolselder,1 busseltje raapjes,250 g spruitjes (diepvries),250 g schorseneren (diepvries),1 zakje gekookte kastanjes (koelafdeling),50 g koude boter,4 eetlepels paneermeel,4 eetlepels walnoten,grofgehakt,olijfolie,2 takjes verse tijm.
    Voor de saus:
    ---------------
    2 dl wildfond,1 fles donkere trappist,4 eetlepels appel-perensiroop,1 koffielepel ijskoude boter

    1.Kruid het gebraad met peper en zout.
    Leg het in een goed met olie ingevette braadslee.Beleg het met nootjes boter.Zet het 45 minuten in de oven op 180°C.
    2.Boen de aardappelen goed schoon,snij ze (ongeschild) in kwartjes.Schraap de wortelen,snij ze in plakjes.schil de knolselder,snij hem in blokjes.
    3.Doe alle groenten en  kastanjes in een grote ovenschaal,besprenkel met 2 à 3 eetlepels olijfolie.Schep goed om.Dek af met alumiumfolie en zet anderhalf uur in het midden van de oven op 180°C.
    4.Vermeng de afgeriste tijm met het paneermeel,de walnoten en de ijskoude boterblokjes,een mespunt peper en zout.Haal het alumiumfolie weg.Strooi de crumble op de groenten.Zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven op 180°C.
    5.Breng de wildfond aan de kook met de trappist.Laat tot ongeveer de helft inkoken.Voeg er de stroop aan toe.Roer glad en laat nog een paar minuten goed doorwarmen.Doe er de boter bij en roer met de spatel tot de boter gesmoten is.Kruid naar smaak met peper en zout.
    6.Laat het gebraad 5 minuten rusten voor U het aansnijd,dan blijft het veel sappiger.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!