de week mag haar valiesje weeral nemen, vroeger moesten we natuurlijk nog de zatardag morgen daarbij nemen, en kwamen zo op 45 u werken per week.
maar ik wijk af, vrijdag visdag, zou deze gewoonte nog bestaan ?niemand geloofd nog dat je naar het vagevuur gestuurd word, als je vlees eet op vrijdag, mijnheer pastoor beweerde nochtans van wel., dus mijn moeder beschermede ons voor de verderving, en als ida, de visboerin, luid toeterend,met paard en kar, de straat inpalmde was het ogenblik aangebroken om het middagmaal in te slaan. hoog gezeten op haar vervoermiddel bediende ze haar klanten, alles in handbereik, vis, weegschaal, gazettenpapier als verpakking, een kapbijl,mes , alles ging vliegensvlug, .. later heeft ze haar paard en kar op stal gezet, en haar dochter opende een viswinkel, annex frituur.. op het menu alle dagen gepaneerde en gefrituurde delicatessen.. waarom nog tot vrijdag wachten ,?
gaan jullie vanavond vis eten ? wij niet, ...
fijne avond gabrielle
|