Inhoud blog
  • 03/07/2021
  • 17/06/2021
  • Shit happens
  • 11/02/2020
  • 06/02/2019
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Shit happens
    Voor wie nog in gerechtigheid gelooft.
    11-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11/02/2020

    De dag begint goed. Deze morgen een 1ste herinnering  van een belastingbrief in mijn brievenbus gevonden. 

    Het gaat over de belastingen van mijn moeder. En dit voor de som van 1522.20€ Nalatenschap Robben Jeanne. 

    Ik heb nooit het origineel niet ontvangen. En belastingbrieven met allemaal codes is mijn sterkste kant niet.

    Ik heb hem maar binnengedragen bij het OCMW. Sabien zat ook beneden bij het onthaal en kwam mij al tegen. Toen ik haar zegde dat ik nooit het origineel heb gekregen, zegt ze gewoon " Jawel" En daarmee kan ik het doen. Blijkbaar staat er leugenaar op mijn voorhoofd.

    Mijn moeder kreeg vroeger nooit belastingbrieven. Elk een bericht dat ze terugkreeg van de belastingen. 

    Ik vraag me af of mijn broer ook een brief gekregen heeft? Of ben ik het weer alleen? 

    Voor de begrafenisonkosten heb ik ook alleen kunnen opdraaien. Ik heb het nog laten betalen via mijn mijn spaarboekje om de begrafenisondernemer zo snel mogellijk zijn geld te laten krijgen. 

    Nu staat daar ook niet meer veel op. Een kleine 1300€ .

    Ik weet nog de dag dat mijn moeder stierf. 08/07/2019. Ik kreeg telefoon van mijn nonkel. Die was het eerst opgeroepen. Hij kwam er ook het vaakst op bezoek. Elke dag ging hij haar ' s middags helpen om te eten. Mijn moeder wou niet meer eten. Met moeite at ze nog een tas soep. En ik kan niet vertellen dat de verpleegsters veel moeite deden om daar verandering in te krijgen. De laatste tijd moest ze naar de zaal. Dat was gemakkelijker voor de verpleging. Ik ging meestal ' s morgen op bezoek. En nam maar mee wat ze graag at. Maar dat hielp ook niet. Met moeite at ze een boterhammetje. En liet de korstjes nog liggen.

    Toen mijn nonkel mij belde liet ik mijn gsm uit mijn hand vallen. Hij lag in stukken op de grond. Alles er terug ingestoken. Maar daardoor miste ik de oproep van mijn oom. Karma. Ik geloof erin. Toen hij later terugbelde, ben ik vliegensvlug met de fiets naar het rusthuis gereden. Mijn moeder was al overleden. Ze zag er mooi uit. Haar gezicht bont en blauw door een val uit haar rolstoel. Eindelijk had ze rust en vrede gevonden. Ik heb afscheid van haar genomen. Nog 3 kussen en een kruisje. Mijn nonkel was dieper aangeslagen door het overlijden van zijn oudste zus. We hadden het overlijden al langer zien aankomen. Ze was in de negentig. Ik weet niet meer hoe oud dat ze was toen ze stierf. Heeft dat belang? Haar nichtje was ondertussen ook binnengekomen.

    De verpleegster waren wat in paniek. Ze vonden haar pas niet. En de begrafenisondernemer moest nog verwittigd worden. Haar huisdokter moest nog komen. Mijn broer was vertrouwenspersoon, alhoewel hij niet meer bij zijn moeder kwam. Hij moest maar alles regelen. Als je vertrouwensman wilt spelen, dan moet je de taak maar vervullen. Ik gaf geen kik. Ondertussen kwam haar huisdokter ook binnen. Bart Huygen. Een huisdokter van Herk-de-stad. Hij was haar huisdokter geworden omdat haar vroegere huisdokter, mijn broer, haar zoon zijn moeder niet meer wou behandelen. Bart was ook verveeld met de zaak. Ergens stond hij tussen de patient en haar vroegere huisdokter. Een collega uit hetzelfde dorp. Ik weet nog dat de nicht van mijn moeder tegen hem zei ' dat Eddy 2 maal gefaald had. 1 maal als dokter en 1 maal als mens. " Bart ging mijn broer contacteren. Die zou dan later op de avond nog komen. 

    De verpleegsters wilde de kamer zo snel mogelijk vrijmaken voor het volgende slachtoffer. Ik heb nog toestemming gegeven voor de keuze van begrafenisondernemer en ben maar naar huis gegaan. Het begon donker te worden en ik had geen licht op mijn fiets. En trouwens wilde in niet met mijn broer in de confrontatie gaan.Dat was de vertrouwenspersoon. Die moest de zaak maar oplossen. Mijn taak zat erop. 

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 28/06-04/07 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 30/11-06/12 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!