Inhoud blog
  • Getest en goedgekeurd: actieve wandelvakantie in Oostenrijk met Intersoc
  • Uitgetest: met drie generaties op wintersport in Zwitserland
  • Lekker thuis genieten aan de Costa Blanca
  • Zwarte Woud, een echt winterwonderland!
  • Kerstweekend in Aken
    Over mijzelf
    Ik ben Mia Van den Bergh
    Ik ben een vrouw en woon in Aarschot (Belgiƫ) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 14/05/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Reizen, Fietsen, Wandelen.
    In mijn vrije tijd help ik vrijwillig en kosteloos aan het internetmagazine Reisreporter.be. Het delen van reisnieuws, tips en ervaringen via het internet lijkt me een ideale manier om aan juiste ongecensureerde informatie te komen.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • reizen (9)
  • Toerisme (0)
  • vakantie (1)
  • Zoeken in blog


    14-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getest en goedgekeurd: actieve wandelvakantie in Oostenrijk met Intersoc

    wandelvakantie in oostenrijk

    Na meer dan vier decennia gewijd aan het onderwijs, staat een langverwachte verandering op mijn horizon: vakanties buiten de schoolpieken om. Ik snak naar rustigere periodes en voordeligere reizen. Daarbij komt mijn verlangen om nieuwe, avontuurlijke leeftijdsgenoten te ontmoeten die zich willen laven aan het genieten. Om deze redenen heb ik een Discover-vakantie geboekt bij Intersoc in het pittoreske Oostenrijkse Bad Hofgastein.

    Waarom een Discover / wandelvakantie in Oostenrijk?
    De keuze voor een Discover-wandelvakantie in Oostenrijk heeft diverse overwegingen. Een brede selectie aan begeleide en vrije activiteiten, Nederlandstalig personeel en vrijwilligers, volpension en niet te vergeten: kosteloze medische zorg door Nederlandstalige verpleegkundigen en dokters in het hotel. Voor in geval van natuurlijk!

    Duurzaam reizen: de slaaptrein als comfortabele optie
    De roep om duurzaamheid heeft mij niet onberoerd gelaten, vooral niet nadat mijn dochter er herhaaldelijk over had gesproken. Gelukkig kan ik die levensstijl ook toepassen op deze reisbestemming. Vanuit Brussel-Zuid maak ik een comfortabele reis naar Oostenrijk per slaaptrein. Samen met een reisgenoot deel ik een coupé voor twee, hef ik het glas op onze reis met een welkomstdrankje en bespreek ik de plannen voor de komende dagen. De voordelen van 's nachts reizen en kunnen slapen worden duidelijk wanneer we zonder enige inspanning, ontspannen en fris aankomen in Wels. Vanaf daar scheidt slechts de trein naar Bad Hofgastein ons nog van onze bergvakantie.

    wandelvakantie in oostenrijk

    Op ontdekking in Bad Hofgastein
    Een vriendelijke Nederlandssprekende dame verwelkomt ons bij de balie van het Intersoc Astoria Hotel. Ze biedt kort inzicht in de mogelijkheden in de omgeving en legt uit wat we kunnen doen met de Bad Hofgastein-regiopas. Deze pas omvat veel: toegang tot bergliften, gratis toegang tot thermale baden en de mogelijkheid om voor slechts € 1,50 per reis met de bus te gaan. Ons verblijf is all-inclusive, wat betekent dat alle maaltijden en drankjes inbegrepen zijn, afgezien van speciale bieren, cocktails en exclusievere wijnen. De schone en frisse kamers doen ons direct thuisvoelen.

    Onze wandelvakantie in Oostenrijk kan beginnen
    De eerste dag beginnen we rustig en verkennen we het aangenaam verrassende dorpje. Bad Hofgastein is een charmante plek met levendigheid, schilderachtige winkels en straten omzoomd met veilige wandel- en fietspaden. Een mooi park, een berglift, een wellnessparadijs en nog veel meer liggen op loopafstand. En niet te vergeten het gezellige dorpsplein met terrassen waar we van ons eerste aperitief genieten!

    wandelvakantie in oostenrijk

    Adembenemende uitzichten
    De volgende dag begint bij de Stubnerkogelbahn. Op 2.228 meter hoogte heb je een adembenemend 360-graden panoramisch uitzicht op de omliggende bergketens. Dit schouwspel aanschouw je het beste vanaf het uitkijkplatform. Daarnaast is er een hangbrug van 140 meter lang. Voordat ik de moed bij elkaar raap om eroverheen te lopen, moet ik mezelf eerst overtuigen. En dan, met een kloppend hart, waag ik de stap. Een beetje wiebelen in het midden, maar uiteindelijk een prachtige ervaring. Boven op de berg prijkt een kruisbeeld en in de buurt bewonderen we een streetart-tekening op een pilaar. Eerlijk gezegd had ik hier meer van verwacht.

    Bewegen is nu aan de orde. We keren te voet terug naar het middelste station. Via een schilderachtig pad dalen we af door deze betoverende natuur. Koeien en paarden grazen hier vrij en onbezorgd. Als dierenliefhebber kan ik niet anders dan even sociaal doen met deze beesten, al wordt er altijd geadviseerd voorzichtig te zijn. Onderweg komen we een karakteristieke Oostenrijkse man tegen, een ontmoeting die we niet konden laten passeren zonder een foto. Terug beneden vinden we een gezellig terras waar we van een drankje genieten terwijl we de zon en het uitzicht absorberen. Dit is eveneens een essentieel onderdeel van een wandelvakantie in Oostenrijk!

    wandelvakantie in oostenrijk

    Na het doorbladeren van enkele folders in het hotel, zijn we nieuwsgierig naar de Liechtensteinklamm. Deze opmerkelijke wandelkloof is zeker de moeite waard. Via een houten pad en een indrukwekkende cirkelvormige trap, genaamd de Helix, dalen we 30 meter af in de diepte. Hier volgen we de grillige loop van een rivier, begeleid door het bulderende geluid van het woeste water, tot aan de waterval. Daarna keren we op dezelfde weg terug. Stevige bergschoenen zijn hier een must.

    Zweven langs de mooiste waterval Bad Gastein
    Grenzend aan ons dorp ligt Bad Gastein. Ook hier gaan we op verkenning. De grandeur van de statige huizen trekt meteen de aandacht. Het lijkt wel een filmset. Maar wat je hier niet kunt negeren, is de imposante waterval waar de Wasserfallweg dwars doorheen loopt. Om deze waterval vanuit een nieuw perspectief te zien, maken we gebruik van de zipline 'Flying Waters'. We vliegen over een afstand van 330 meter en een hoogte van 90 meter langs het neerstortende en spetterende water. Een indrukwekkende belevenis die zeker zorgt voor een stoot adrenaline. Tussen onze avonturen door genieten we van gezellige drankjes en maaltijden. Aanraders zijn onder andere Bar & Bistronomy die Weitmosserin en Betty's Bistro. Ook bij het hippe en moderne Luke's Wohnzimmer was het bijzonder lekker en plezierig.

    wandelvakantie in oostenrijk

    De Graukogel, bekend om zijn talrijke alpendennen die soms wel meer dan 300 jaar oud zijn, staat ook op onze agenda. Met behulp van de stoeltjeslift worden we omhoog gebracht. Tijdens deze rit horen we de stilte van de natuur en bewonderen we het fotogenieke landschap. Eenmaal boven begint een korte wandeling van slechts 45 minuten: de Zirbenweg. Langs de route zijn ligbedden en schommels gemaakt van het heilzame hout van de alpenden geplaatst. Een leuke toevoeging voor jong en oud.

    E-biken in de bergen
    Tijd om de natuur op een andere manier te ontdekken. We hebben gekozen voor e-bikes en maken een actieve en plezierige fietstocht. Zonder al te veel moeite klimmen we over een geasfalteerde weg naar het Annencafé, waar we onze eerste rustpauze nemen. Vervolgens gaan we verder over een grindweg naar de Rastötzenalm, gelegen op een hoogte van 1.740 meter. Moe maar voldaan leveren we aan het einde van de dag de fietsen weer in.

    wandelvakantie in oostenrijk

    Relaxen in wellnessparadijs Alpentherme
    Hoewel we actieve vijftigplussers zijn die graag avonturen beleven tijdens onze Oostenrijkse wandelvakantie, willen we onszelf ook wel eens in de watten leggen. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de eerder genoemde thermale baden in hartje Bad Hofgastein. De 36.000 vierkante meter van de Alpenthermen blijken een ware oase van welzijn voor lichaam en geest. De Gastein Alpentherme is onderverdeeld in verschillende thermale zones, waardoor zowel rustzoekers als actieve gasten aan hun trekken komen. Een tip: voor een massage in de Relax World of verwennerij in de Beauty World is het aan te raden om van tevoren te reserveren.

    wandelvakantie in oostenrijk

    Besluit Discover-vakantie
    Ter afsluiting van mijn eerste wandelvakantie buiten de schoolvakanties in Oostenrijk: Oostenrijk en Bad Hofgastein zijn werkelijk paradijselijk. Dankzij het Intersoc Discover-pakket zijn er talloze mogelijkheden voor actieve senioren, variërend van individueel tempo tot gezamenlijke activiteiten. De Nederlandstalige begeleiding is een meerwaarde en het volpension verblijf is een echte verlichting. We hebben een fantastische week beleefd, genoten van de natuur, het mooie weer, interessante excursies, heerlijk eten en gezellige terrasjes. Een aanbeveling voor iedereen! En ja, ik zie mezelf zeker terugkeren met kinderen of kleinkinderen! Tegenwoordig noemen ze dat een 'multigeneratievakantie'!

    PRAKTISCHE INFORMATIE

    Algemeen
    Toerisme Gastein | Internet: www.gastein.com/nl
    Toerisme Salzburgerland | Internet: salzburgerland.com/nl
    Toerisme Oostenrijk
     | Internet: www.austria.info/be

    Bereikbaarheid
    Met de auto | Brussel – Bad Gastein: 1.011 km
    Met de trein | Wij kozen voor de Nightjet en spoorden van Brussel-Zuid naar Wels Hbf met de nachttrein. Na een overstap ging het rechtstreeks naar Bad Hofgastein.
    Overnachten
    Intersoc Hotel Astoria | Internet: intersoc.be/nl/bestemmingen/bad-hofgastein-herfst

    Eten en drinken in Bad Gastein
    Bier & Weinstube Zum Boten | Kaiser-Franz-Platz 5, 5630 Bad Hofgastein | Facebookpagina: Bier & Weinstube zum Boten

    Betty’s Bistro | Kaiser Franz Josef-Straße 17, 5640 Bad Gastein | Internet: hellobettysbar.com
    Bar & Bistronomy die Weitmoserin | Bundesstraße 491, 5630 Bad Hofgastein | Internet: weitmoser.at/de/weitmoserin-bad-hofgastein.html
    Luke’s Wohnzimmer | Pyrkerstraße 34, 5630 Bad Hofgastein | Internet: sendlhofers.com/restaurant-lukes-bad-hofgastein
    Annencafé | Kronwald 166, 5630 Bad Hofgastein | Internet: annencafe.at
    Zien en doen in Bad Gastein
    Stubnerkogelbahn | Stubnerkogelstraße 23, 5640 Bad Gastein | Internet: gasteinertal.com/stubnerkogelbahn/
    Flying Waters zipline | Kaiser Franz Josef-Straße 16, 5640 Bad Gastein | Internet: flyingwaters.at
    Liechtensteinklamm | Liechtensteinklammstraße 123, 5600 St. Johann im Pongau | Internet: josalzburg.com/de/aktivitaeten/liechtensteinklamm.html
    Zirbenweg | Internet: gasteinertal.com/zirbenzauber-graukogel
    Alpentherme | Senator-Wilhelm-Wilfling-Platz 1, 5630 Bad Hofgastein | Internet: alpentherme.com/de
    Kasteel Hohenwerfen | Burgstraße 2, 5450 Werfen  | Internet: salzburg-burgen.at/de/burg-hohenwerfen

    Tekst actieve wandelvakantie in Oostenrijk: Griet Van Tongelen
    Beelmateriaal Fien van Lint en Griet Van Tongelen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Mijn favorieten
  • Reisreporter.be

  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 07/02-13/02 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 10/10-16/10 2016

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!