In de naam van de Schelp
Fietstocht van Schoten naar Compostela
Inhoud blog
  • Een moment om te koesteren
  • Het laatste woord ...
  • Dinsdag 18 juni – Santiago de Compostela
  • Maandag 17 juni – Portomarin-Compostela
  • Zondag 16 juni – Alto de Poio-Portomarin
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 14 mei – Polleur - Gouvy

    Het is half acht als ik nog moe, de ogen open. Ria is al in de weer. Rond 1u had ik een tijdje wakker gelegen, maar al bij al toch redelijk geslapen. Het regent niet, da’s het enige positieve nieuws. Mijn benen voelen als 2 betonnen blokken, dat belooft voor vandaag, op papier één van de zwaarste ritten voor de komende weken.

    De fietsen worden ingeölied en klokslag 10u vliegen we (nu ja vliegen) richting ‘La Reid’. De eerste 15 km staat er al meteen een hoogteverschil van 350m op het menu. In een ooghoek passeren we de ruïne van ‘Franchimont’. Ondanks de koude benen kan ik een redelijk tempo aanhouden. In ‘La Reid’ zoeken we tevergeefs een plaats om onze Carnet af te stempelen. De weg blijft stijgen tot ‘Haute Desnié’, het is puffen.

    Heel af en toe duikt er wat schaduw op naast de fietsen maar meestal blijft het grijs en droog. We volgen de N606 richting ‘Stoumont’. Het is een pittige afzonk met een slecht wegdek. Na een haarspeld volgen we de N645 richting ‘Lierneux’. De 23 km door het dal van de ‘Lienne’ overbrugt een hoogteverschil van 250m. Soms rijdt je door dichte bossen, dan weer door een open heuvellandschap. Beroepsrenner Maxime Montfort kruist ons op de tijdritfiets. Net voor ‘Les Trous de Bra’ passeren we het Nederlandse koppel van gisteren. Madame trapt veel te groot en de ketting van Mijnheer moet dringend aan het olie-infuus. Alles tsjirpt en kraakt. Thierry raadt hen aan om dringend een fietsenmaker op te zoeken. De hele achter derailleur dreigt hopeloos in de soep te draaien.

    De weg blijft langzaam oplopen, nooit echt stijl, maar door de vele kilometers begin je de hoogteverschillen te voelen. Nog een half uurtje en dan hopen we in ‘Lierneux’ een tas koffie te vinden. De N645 knikt omhoog en wordt steiler. Links en rechts in de verte wat verlaten huizen en grote boerderijen.

    We zijn blij dat het enige café in ‘Lierneux’ open is, bestellen een koffie en eten onze sandwiches op. De televisie staat op RTL-TVi. Het regionaal nieuws gaat over een zwaar verkeersongeval in Spa. Een vrachtwagen was door de remmen gegaan en had enkele voetgangers weggemaaid. De camera zoemt in op de plaats van, en plots, uit het niets duikt een witgrijze Dethleffs op, euh, zie ik goed, ik kijk naar Thierry, ‘was dat nu Ria niet’? ‘Ja, volgens mij wel’. We sturen een sms en inderdaad, wat een toeval!

    We bestellen nog een Cola en genieten van de pauze. Greg van Avermaet, ook profrenner, zoeft door de bocht voorafgegaan door een motorfiets.

    Alles doet pijn nu, met momenten druppelt het. De weg blijft stijgen door de open velden. Op de kam staan wat bomen. Na drie gescheiden pittige klimmetjes komen we in ‘Langlire’ op het dak van de rit, 575 meter. De afdaling is meer dan welkom. We storten ons de diepte in. Rest ons nog een tiental km tot camping ‘Moulin de Bistain’ in ‘Gouvy’.

    Jef staat ons op te wachten. De motorhomes staan weeral keurig op een rijtje naast de rivier. Hier is ‘rust’ troef. De douche is een balzaal en het heet stomend water verdrijft alle pijn en smart. 

    Na het eten wordt er nog wat gepetanqued, ik schrijf de blog. Internet is niet voorhanden, ook het GSM netwerk is onvindbaar. Weer een dag voorbij, het ergste hebben we gehad in de Ardennen, nu de staart nog, tot ‘Orval’…












    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 13 mei – Kortessem - Polleur

    De spieren voelen wat slapjes aan deze morgen. Vooral door de kou en de regen van gisteren! Ik heb nochtans reuze geslapen.

    Het is droog maar voor hoelang. Rond half tien vertrekken Thierry en ik van de parking, voor alle zekerheid ingepakt in wintertenue! Van ‘Kortessem’ gaat het licht bergop richting ‘Tongeren’. Het zijn de eerste hoogtemeters en die voelen absoluut niet goed aan. 'Het betert wel' roept Thierry. 'Ja, dat zal wel' (maar wanneer)

    We houden het momenteel droog. Af en toe komt er zelfs een schuchter zonnetje piepen, de wind staat rechts tot rechtsachter, dat is meegenomen. Na ‘Tongeren’ duiken we de Maasvallei in die we oversteken in ‘Visé’. Van daar af gaat het alleen maar bergop tot in ‘Polleur’. 'Het zal wel meevallen', hou ik mezelf voor! 'De eerste zijn de ergste'. Ik spreek mezelf constant moed in, het zal nodig zijn. Net voorbij de kruising met de N627 komen we op het traject dat we de volgende 36 dagen min of meer zullen volgen: 'Langs Oude Wegen' beschreven door Clemens Sweerman.

    We hebben er de eerste 40 km opzitten als we de grote parking van de ‘Val-Dieu’ abdij oprijden.

    We hadden er eerst nog geen erg in maar redelijk vooraan staan drie wel heel bekende motorhomes, de wereld is klein hé!

    Het doet goed, Thierry en vooral ik kunnen droge kledij aantrekken en we eten een hap. Op het secretariaat halen we onze derde stempel, altijd spannend.

    'Snel' roept Jef, 'als jullie nu vertrekken blijven jullie voor de rest van de namiddag droog'
    Dat moeten ze ons natuurlijk geen twee keer zeggen. De telefoonapplicatie had ons gisteren goed geholpen en bleek accuraat, dus waarom zou dat vandaag niet het geval zijn...

    Na tien minuten is het beginnen druppelen en het is voor de rest van de dag niet meer gestopt met regenen, kl...ding. Thierry en ik besluiten Jef, met sigaar en al onder de 'koude' douche te houden, bij wijze van vergelding.

    Het is met momenten serieus klimmen. In ‘Limbourg’ staan we voor een helse muur en als dat nog niet voldoende zou zijn begint het nu echt te stortregenen. De lol is er snel af. Het is stampen, duwen en trekken om de helling van meer dan 15% gedurende een dikke km te bedwingen. We hebben de wind nu pal op kop, de regen voelt als ijswater, alles is in een mum van tijd doorweekt. Ik weiger om af te stappen, hoeveel pijn het ook doet. Ondertussen zijn we de eerste pelgrims tegengekomen. Een Nederlands, ouder koppel uit ‘Drenthe’. Madame ziet het niet meer zitten. Na de eerste klim beslissen ze al om 'grote kuis' in hun bagage te houden en de rest terug te sturen...overgewicht. Ze houden halt op de top van een pittig klimmetje om wat te eten, ze zullen kou krijgen, zeker weten, ze zijn niet goed bezig...Hoor ons als echte 'oude rotten'

    Het regent pijpenstelen, 'nog 10 km' roept Thierry. Nog een klim en nog één, het water staat in de schoenen, mijn handschoenen doorweekt!

    In ‘Jehanster’ gaat het stilaan naar beneden, tot ‘Polleur’, het dorp door en dan naar de camping. Jef en de vrouwen hadden de campers al perfect geïnstalleerd. Voor hen was de rit ook best speciaal geweest met het bezoek aan de abdij van ‘Val-Dieu’ en het kerkhof van ‘Henri-Chapelle’.

    Ik ben uitgeput, 'Flandrien-weer'. Als eerste rit in de Ardennen kon dit tellen, morgen nog zo één...














    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 12 mei – Noorderwijk – Kortessem

    De wekker staat op 8u. Ik lig nog even te soezelen als het er met bakken uitvalt.

    Malvina heeft ontbijt geregeld. Misschien wel voor de laatste keer in lange tijd ovenverse pistolekes met rijkelijk beleg, ja, ook dat zullen we moeten missen. Jef houdt ondertussen nauwlettend de IPhone in de gaten. De Online weersvoorspelling bezorgt iedereen een fronsend voorhoofd. Tja, tot de middag ziet het er niet goed uit, maar daarna?

    Goed, we besluiten om het vertrek uit te stellen en houden angstvallig de buienradar in de gaten. Ronny heeft zich ondertussen tot de schare supporters gevoegd. Hij zou meefietsen, maar ja, het weer...

    Om 12.30u klikken we de pedalen vast. We kunnen niet langer wachten, regent het, tja, dan is het maar zo! Het vertrek is best wat emotioneel, we kunnen er niet meer omheen, we vertrekken echt!

    Eerst langs Frank, een collega. Tot ‘Westerlo’ is het amper 10 km, net tijd genoeg om warm te draaien. Frank staat al klaar en enkele minuten later bollen we met 3 tot de abdij van ‘Tongerlo’, tijd voor de eerste officiële stempel.

    Alles lijkt verlaten, nu goed 't is zondag. Net als Thierry aan wil bellen gaat de deur open. Een jeugdige pater in crêmekleurige pij staat oog in oog met het zootje fietsers. Naar ‘Compostela’ mannen, maar jullie rijden verkeerd, ‘Santiago’ ligt daar. Hij wijst de richting van de bedevaartsstad aan. Ja, we weten het pater, maar we willen ook nog langs 'Orval'...

    Ah, dat verandert de zaak.

    De geestelijke blijkt trouwens op 100 meter van onze woning in ‘Schoten’ te zijn opgegroeid. Dat wil lukken. De pater geeft ons de enige echte stempel van de abdij en gaat gewillig mee op de foto. Morgen vormen we het onderwerp tijdens de misviering, je weet maar nooit.

    Als we enkele kilometer verder de brug over het kanaal nemen rijden we regelrecht in een stortbui. Er zit niets anders op om te stoppen en regenkledij aan te trekken, dit loopt anders niet goed af.

    We hebben wind mee en dat scheelt. Met de regelmaat van de klok worden we nat. De spieren geraken niet opgewarmd, het is zelfs met 9°C eerder koud.

    60 km op de teller. Hasselt komt in zicht. We hadden afgesproken met de eega’s ter hoogte van de 'Grote markt'. Het is geen terrassenweer...dan maar binnen en 'een dikke mok koffie MET slagroom' om wat op te warmen. Na een half uurtje vertrekt Frank terug naar ‘Westel’, die zal ook goed slapen na 105 km. Thanks Frank voor de compagnie...

    Malvina en Ria hebben de motorhomes keurig op de slaapplaats gezet horen we van Jef en Christiane. Ook voor hen is de eerste dag belangrijk. Onze madammen hadden zenuwen, begrijpelijk, maar nu begint voor hen ook de vakantie, nogal krakken hé onze dames!

    Rest ons nog een tiental kilometer tot de camperplaats in ‘Kortessem’. Het eerste 'vals plat' meldt zich aan. We zijn er, 75 km, moe, wat verkrampte benen door de kou. Voor de volgende dagen voorspellen ze niet veel goeds wat het weer betreft, we zien wel, we hebben al geleerd om ons aan te passen aan de IPhone van Jef en het Online weerbericht...














    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 11 mei – Schoten – Noorderwijk

    Bij het opstaan was het al grijs en bewolkt en nu ziet het er nog altijd allesbehalve goed uit. Donkere wolken wisselen af met zonnige periodes, af en toe wat regendruppels en heel af en toe een fikse bui, dat zou het worden vandaag. Onze pa en dochter Nathalie komen afscheid nemen net voor 14u. Het is tijd, ik stuur nog een sms'je naar Thierry en hopla...de wijde wereld in...

    Het dorp en de weg waar ik al zo dikwijls langs reed, wordt nu het begin van het verhaal.

    Toch, kijk ik nu met andere ogen, ik kijk naar elk huis, elke voortuin. Niet dat er zoveel verandert is op korte tijd, maar de beleving is anders, je hebt al de tijd Filip, houd ik me voor, geniet er van, dat zou de boodschap zijn. In ‘Wijnegem’ draai ik op het breed geasfalteerde jaagpad langs het Albertkanaal. De westenwind geeft een extra duwtje. Het zal nodig zijn, in de verte hangen donkere regenwolken. Dat wordt kantje boord. Ik laat me alleszins niet opjutten en rij kilometers langs de waterweg. Na een kleine 15 km zie ik Thierry in de verte!

    We zetten koers richting ‘Herentals’. Het zal nijpen, droog of doorweekt, er lijkt geen tussenoplossing. We zetten er iets meer vaart achter, tevergeefs. Een korte, hevige bui. Het gaat nog, we zijn niet door en door nat en besluiten om verder te rijden en geen regenkledij aan te trekken. De wind blaast in ons voordeel en da’s maar goed ook. De kilometers vliegen voorbij. Na de koekjesfabriek steken we het kanaal over en peddelen langs een oude treinbedding richting Noorderwijk. Het gaat trager, de wind bijna recht op de neus. Het is nog slechts enkele kilometer, de regen lijkt ons in te halen. Bijna...het begint nu redelijk hard te druppelen! We zijn er, net geen 35 km, nat, maar niet doorweekt.

    De kop is er af. Wat een vakantiestart. Ze voorspellen al zeker tot en met dinsdag regenweer!








    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 10 mei 2013

    Voila, Ria gaat straks nog boodschappen doen en dan zal't zo wel een beetje genoeg zijn! De motorhome is tot de dakrand gevuld en maar goed dat ik met de fiets vertrek...want veel plaats is er niet meer over

    Goed, maar eerst het beloofde woordje uitleg. De eerste dag is in twee gekapt. De +/- 35km korte etappe van morgennamiddag brengt mij, vooral via het Albertkanaal, van Schoten tot Noorderwijk.

    Afhankelijk van de voorspelde regen wordt dat vertrek rond 14u gepland zodat ik ten laatste rond 16u bij Malvina voor de deur sta...Waarom niet bij Thierry?

    Die heeft beslist om mij een stuk tegemoet te fietsen zodat we tussen Oelegem en Massenhoven elkaar rond de nek kunnen vliegen!

    Rond 16u zullen Jef&Christiane ook in Noorderwijk aankomen. Tot daar deel 1...

    Zondagmorgen staat dan deel 2 van de eerste etappe op't programma, van Noorderwijk tot Kortessem. Als alles goed gaat rijdt Frank (een collega) en Ronny met ons mee, maar da's nog verre toekomst, eerst vertrekken...




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 9 mei 2013

    Donderdag 9 mei

    Het is lang stil buiten. Eigenlijk is het zondag. De zon schijnt. Toch is het best frisjes. Tot 's middags is het 13/14°C, de wind onaangenaam...

    Rond 10u halen we de motorhome en een half uur later staat ie helemaal in de wax. Vooral de voorkant wordt minutieus opgeblonken. Hoe gladder, hoe minder insekten blijven hangen

    Ria neemt nadien de hele binnenkant voor haar rekening terwijl ik alle peilen nakijk, alle zwarte strips terug zwart maak en alle chroom terug laat blinken. Mmmm, een echte beauty, als nieuw.
    Na de middag worden stelselmatig alle kasten ingeladen, echt vrouwenwerk waar mannen zich absoluut niet mee hoeven te bemoeien. Alle fietskledij zit in 3 Curver-bakken, alle fietswisselstukken en -gereedschap in 1.

    Het is laat in de namiddag als alles in orde is.

    Ria gaat nog op ziekenbezoek, zelfs een afscheid, emotioneel…

    Zo is aftellen zo dubbelzijdig en liggen geluk en ongeluk toch zo dicht tegen elkaar

    Grote bed

    Ik zit nog even achter de pc, bijna klaar om voor de laatste keer in een lange periode in ons groot bed te duiken. We gaan het missen, ook misschien het comfort om languit in de brede fauteuil te hangen, of de grote TV, de zalig grote douche, de walk in closet, kortom thuis te zijn...

    Ik kijk nog even rond terwijl de pc afsluit, kijk naar de prachtig witte orchideeën in de hoek van de woonkamer, je staat er niet bij stil dat je alles een beetje gaat missen..., maar dan is het weerzien nog zo intens!




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 8 mei 2013

    Woensdag 8 mei

    Dichter, dichter en nog dichter!

    De laatste werkdag is bijna een feit. Bureau nog wat aan de kant krijgen, de laatste post verwerken, mijn 'Out of Office' met veel plezier invullen, ...

    'En, ben je'r klaar voor?' is zowat de meest gestelde vraag

    'Ik weet het niet..., die vraag zal ik binnen enkele dagen wel beantwoorden!' Ik heb er geen flauw gedacht van of ik er klaar voor ben.Ik weet zelfs niet wat ik kan, mag of moet verwachten....

    We zullen het wel over ons heen laten komen en...ik ben niet de eerste die er aan begint

    Beat

    Mijn tikker klopt bewust wat slagen meer dan normaal. We waren deze avond op een verjaardagsfeestje van de buurvrouw. Iedereen is begaan met je avontuur, net of je de andere kant van de wereld gaat bezoeken. In weze is dat ook wel zo, maar het is toch niet 'zo' uitzonderlijk! Mensen vragen en vragen vragen waar je geen antwoord op weet...

    Het web-adres van de blog wordt gretig rondgedeeld. Iedereen is benieuwd, ik ook. Ook ik ben benieuwd! Het laatste Duvel-glas wordt geledigd...

    Ook ik ben benieuwd! Ik ook!...




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 4 mei 2013

    Zaterdag 4 mei

    Voila, deze namiddag de fiets in't bad gestoken. Alles er af wat er af kon, met wasbenzine schoon gemaakt, ingeölied en terug ineen. Thierry had verleden week de iets te krap bijgestelde achterschijfrem voor zijn rekening genomen, terwijl ik daarstraks de versnellingen optimaal heb gekregen. Niet dat het allemaal zo veel scheelde, maar het is logisch dat rekkende kabels en kettingen wat aanpassingen kunnen gebruiken.

    Ria heeft ondertussen wat aanpassingen aan de fietsreiszak op zich genomen. Het ziet er netjes uit. Niet dat we onderweg opgemerkt willen worden, maar het duidt toch met wat we bezig zijn...

    Toch een beetje blij

    We zijn minder dan een week voor vertrek, de hoogste tijd om te zien hoe de conditie er voor staat. De Ridley staat zo goed als klaar dus kon ik nog eens met de koersfiets op pad. Tot Turnhout en terug langs het 'jaagpad', 70 km langs het kanaal Schoten-Dessel, met om de paar kilometer een kruispunt aan een 'verloren' brug. Mooi weer, wel wat wind die initieel schuin achter en na het keerpunt schuin op de kop zat. De laatste 10 km recht op de neus. Ideaal om te zien waar het schip zou stranden...

    Fietsminnend Vlaanderen was er massaal op uit getrokken, koppeltjes, mountainbikers, koersgroepjes, elektrisch aangedreven tweewielers, kortom iedereen.

    Ik weet nu dat mijn conditie in de mate van het mogelijke dik in orde is, dat mijn urenlang gepuf en gezweet op de spinningfiets er zeker toe bijgedragen heeft (wat anderen er ook van mogen denken) en dat mijn voorgeschreven trainingstabel voor basisconditie (EnergyLab) ideaal is geweest voor mijn doelstelling nl. 75 km kunnen fietsen zonder steendood te vallen. Al de rest is bonus en 'Nice to Have'. Er is natuurlijk een hemelsbreed verschil tussen de koers- en de Compostelabolide, laat dat duidelijk zijn.

    Maar ook dat maakt niets uit. Vanaf volgende week draaien we de knop om. Vanaf dan is het 'relax', klaar zijn om te genieten onderweg in de wetenschap dat het OK is voor kop en benen...

    Laatste keer

    Het leuke aan aftellen naar iets is dat je veel 'laatste keren' tegenkomt. Het laatste weekend, de laatste grote fietstocht, de laatste volle week, de laatste dit en de laatste dat.

    Iedereen zijne 'euro' begint zowat te vallen dat je binnenkort vertrekt en ze maken je daar ook graag attent op. Net nu je er even niet aan dacht

    Ach, het is best plezant als collega's je er over aanspreken, of in de vriendenkring. Hoe dikwijls mocht ik de laatste tijd al niet horen 'Awel seh, da zou ik ook nog eens willen doen...'

    Maar soms hoor ik deze zin ook in de verleden tijd! Van mensen die het altijd voor zich uit hebben geschoven!
    Ik ben nu niet de verpersoonlijking van een wereldfietser en het zou ook niet voor elk jaar zijn, maar 'Once in a lifetime'? Alleen de voorbereiding al. Neen, ik schuif het niet voor me uit. Die 2700 km gaan zich warmpjes nestelen in mijn bovenkamer en daar blijven ook, denk ik. Het zal zijn van 'voor' of 'na' Compostela!!!

    Weeral een laatste

    Deze avond voor de laatste keer dit schooljaar naar de les. Nu volgt een aangekondigde bros tot na de zomer. Ik wil hierbij de drie Musketiers met in eerste instantie Yen, gevolgd door Tinne en Inge bedanken voor de verrijkende input van dit schooljaar. Ik heb ondertussen geleerd dat schrijven en schrijven drie is en dat 'echt' iets op papier zetten best moeilijk zoniet onmogelijk is.... Maar daar dient avondschool voor!

    Voor outsiders misschien even ter verduidelijking: Als vreemde eend in de bijt zit ik als enige man naast en over mijn gibberende medestudenten Tinne en Inge en worden stevig in het gareel gehouden door Yen, onze juf. Ja, jullie tellen goed, een vierkoppig klasje. Net genoeg voor een stevige discussie of een uitgelezen stukje proza. Het was best plezant en leerrijk, bij leven en welzijn tot volgend schooljaar! We'll keep in touch..........

    Weg fiets

    De fiets hangt letterlijk enkele dagen aan de haak. De laatste dagen zullen noodzakelijk zijn om alle zeer, vermoeidheid en kleine blessures op zijn plooi te laten komen! Misschien is het ook de moment om de rugspieren nog wat te ontspannen, je weet maar nooit...

    Ria is de hele avond bezig geweest, alles ligt zowat klaar hetgeen geladen moet worden in de motorhome. Morgen laatste werkdag. Ik kijk er zo hard naar uit! In België gaat het wat beginnen regenen, in andere regionen is het al even bezig. In Italië gepaard gaande met tornado's en windhozen, en 't is amper 2 dagen schoon weer geweest...




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 30 apr 2013

    Weeral een maand voorbij. Het was best koud deze morgen op de fiets, 5 volle graden wees de thermometer aan, in het park van Brasschaat nog nauwelijks 3. De lange fietsbroek kwam nog goed van pas, winterhandschoenen en een muts tot diep over de oren, lente!

    Het ging deze morgen voor geen meter, je kan het zo hebben. Ik denk dat ik nog nooit zo lang heb gereden tot het werk. Was het nu de kou? Ik kwam nooit op temperatuur, mijn benen waren als lood. De brug leek een marteling, pfff.

    Ik ging normaal een toer rijden vandaag, geen haar op mijn hoofd dat daaraan denkt!

    Lekker binnen, met de verwarming aan, leve Mei

    Tien

    Zalig, aftellen, niet meer dan twee handen nodig! Ik voel me net een klein kind. Vandaag voor de laatste maal naar Wim, onze kine, op hoop van zegen.

    A propos, heel de dag speelt mijn onderrug wat op, niet speciaal door verkeerde bewegingen, neen, gewoon, een geknaag ter hoogte van de broeksriem. Wim heeft heel de boel nog maar eens gecenterd. Ik krijg oefeningen mee, vooral ter versteviging van de rug- en onderste buikspieren, ook relaxatie-oefeningen.

    Ik bekijk nog maar eens de gps-tracks van de verschillende fietsdagen en haal er enkele foutjes uit. Ik denk dat ik gewoon fouten zoek tot ik fouten vind, bezigheidstherapie!

    De woon- en slaapkamer ziet er dag na dag voller uit.

    Begin deze week lagen er links en rechts al enkele stapeltjes, kleren maar ook paperassen, wat manden met prularia, Ria heeft de huis (lees mth) apotheek bijgevuld en dat staat al keurig klaar.

    In de berging staan al enkele Curver-bakken met fietskledij klaar, best impressionant, goh, ik wist niet dat ik over zoveel sportspullen beschikte. Tja, en alles moet mee, Voor de winter, de lente en de zomer, tegen wind, regen en zon. Een stapper naar Compostela meldde amper een week geleden dat hij langs de Pyreneeënpas nog door de sneeuw moest ploeteren... Goed, bij ons duurt het nog een maand maar toch!

    Elke dag zie je de bomen groener worden, met witte of amarante bloemen. Ik kon het niet nalaten om te stoppen toen ik daarstraks langs een prachtige Magnolia reed. Zo mooi, maar spijtig genoeg duurt die schoonheid niet lang. Qua tijdstip van vertrek zitten we prima. Alles staat op z'n groenst als we vertrekken.

    Elk tijdstip biedt op zich wel iets maar als ik dan toch mag kiezen geef mij dan toch maar de groei- en bloeimaanden.

    Morgen werkendag aan de motorhome, als ik nog tijd over heb zet ik de fietsen nog onder de shampoo en anders zal dat voor 't weekend zijn.

    Natte Mei

    Alé, we zijn de maand goed begonnen. Gisteren scheen de zon maar eigenlijk was het fris. De Noordoosten wind bolde met momenten alle vlaggen. Tijd om wat te klussen aan de motorhome. Vooral de garage en de beschikbare plaats werden grondig hertekend. We zijn gestopt met een half uurtje op de spinfiets.

    Vandaag ziet het er niet goed uit. Deze morgen regende het oude wijven, nu is het ietsje beter, maar nog gene stoef. Vanavond nog naar het Rode Kruis om een zakje plasma achter te laten en morgen met de motorhome naar de garage in Tielt. Druk, druk, druk...

    Meevaller

    Deze morgen al vroeg op pad. Om 9u precies rijden we bij Denys in Tielt de garage binnen. We hadden een afspraak gemaakt voor nieuwe banden. Toch een leuke meevaller zo'n onderhoudscontract. Gratis nieuw schoeisel, je komt het heus niet elke dag tegen. We kopen nog 2 bevestigingslatten met -ogen en vooral, een nieuw doosje reservelampen, een eerder domme Spaanse verplichting, maar ja, beter bij hebben dan tegen een nog dommere boete aan te lopen...

    Kort na de middag waren we al thuis en werd de laatste hand aan de herschikking van de koffer gelegd. Het ziet er veel beter uit en niet alleen dat, geen gerammel meer, alles zit goed vastgegespt.
    Om 16u naar fietswinkel Vandeplas in Zoersel. We hadden er afgesproken met Thierry die toch op onderhoud moest met de nieuwe mtb. Ronny stond ons al op te wachten . De pijn in zijn buikspieren (vooral van't lachen) was net iets beter na het Limburgs treffen en hop, hij en Thierry lagen alweer in een deuk...raar koppel als je't mij vraagt

    We zijn dan maar een koffie  gaan drinken in het café recht tegenover

    Voor we'r erg in hadden was het voorbij zessen, tijd om naar huis te rijden, alweer een dag voorbij, nog één week




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 28 apr 2013

    Zondag 28 april

    Het weekend zit er weeral op. Zoals gepland het weekendje doorgebracht met 'De Treffers' in het verre Limburg. Danny&Sandra, de initiatiefnemers hebben er een sportieve noot aan gegeven. Vrijdag de gebruikelijke verbroederingsrituelen, gevolgd door zaterdag, voor de liefhebbers, een 72 km lange fietstocht langs de Maasvallei. Voor de iets mindere sportievelingen werd een fietslus van 44 km uitgestippeld. Welkome afwisseling was de boottocht naar Thorn, waar de wereldvermaarde pannekoeken op z'n minst geproefd moesten worden.

    De fietstocht was met momenten 'heavy'. Daar zorgden vooral Thierry, maar ook Ronny en Dirk/Dirk wel voor. De Compostela-fiets heeft nu niet direkt race-capaciteiten, maar de tweewieler (inclusief berijder) werd toch danig op de proef gesteld door de koersfiets-mountainbikefanaten. De wind stond scherp in het nadeel gedurende 3/4 van de tocht maar toch denderden we met een behoorlijke snelheid door de Maasvallei. Bij momenten kon Sandra nog wat mooie punten aanduiden, maar meestal ontbrak de adem daarvoor...

    's Avonds werd voor de eerste keer dit jaar de BBQ opgesteld, het leek weeral jaren geleden.
    Vandaag nog een wandelingetje langs de bloemende bomen en het weekend was weeral een feit...

    Oef, eerste ‘plicht’ volbracht

    Voor velen waarschijnlijk een getal als een ander, voor mij en de voorbereiding echter, toch wel een belangrijke mijlpaal! Toen we 1 januari startten met alle registers op '0' leek alles nog zo rooskleurig. Na de winterprik van december keken we al uit naar de eerste lentedagen en van aanhoudende rugklachten was nog helemaal geen sprake! Maaaaaaaar.......... 'Het kan verkeren, zei Bredero'

    Die 2000ste kilometer is niet gevierd met 'bubbels' of 'groffe uitspraken' omdat ik weet dat het conditiepeil toch een ‘zo’ broos gegeven is. Van die 2000 heb ik er een dikke 1100 op de weg gepeddeld en de rest op de spinningfiets. Het is zeker niet slecht en 'het had veel slechter gekund'.

    Maar het had ook beter gekund mocht alles een beetje meegezeten hebben!

    Had ik dan vroeger moeten beginnen?

    Ik denk het niet. In die 4 maanden is de fysiek trapsgewijs op enig niveau gebracht, met vallen en opstaan, in en onder condities die niet vooraf ingepland konden worden. Ik ben al bij al tevreden met het resultaat.

    Of het genoeg is, dat zal ik binnen enkele weken weten! Of ik het met die kennis dan anders aangepakt zou hebben?

    That's Life!

    Het enige waar ik me een beetje zorgen over maak is het feit dat ik nog 'geen' hoogtemeters op het conto heb. Bergop rijden is toch een specifieke vorm van fietsen: De verandering van trapfrequentie, ademhaling en hartslag, ...

    De eerste ritten in de Ardennen zal ik ze wel een beetje zien vliegen denk ik.

    Maar dat zullen we wel overleven zeker....en met het vooruitzicht van een 'Orval'




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 24 apr 2013

    Woensdag 24 april

    Deze morgen in een slakkegangetje tot het werk. Het beloofde een prachtige dag te worden. De zon priemde al vroeg door de nog steeds kale kruinen. Na de middag was het zelfs warm, beschut tegen de wind zelfs heet! Maar ja, zoals gezegd, blies de wind weer vrij nijdig uit het zuiden. Ideaal om nog een toereke te doen alvorens naar huis te fietsen. Langs Rommersheide tot in Brecht, Wuustwezel en dan pal wind op tot Schoten. De laatste 15 km was het zelfs behoorlijk afzien.

    Er staan er toch weer 56 bij. Dit weekend zou de geplande 2000 km een feit moeten zijn, en da's al een hele geruststelling. De rest is surplus

    Papierwerk

    Ik ben zo stilaan begonnen met het papierwerk over de ‘Camino’, verzameld tijdens de laatste maanden, wat te ordenen. Je houdt het niet voor mogelijk, de hoeveelheid overstijgt echt alle rationele normen. Niet alleen reportages en artikels in allerhande drukwerk, neen, neem nu de elektronische gegevens van mijn Compostela-bestand op de pc; 450 mb en 623 bestanden...

    Een mens krijgt toch wat bijeen, zeker na zo'n lange aanloop, maar beter wat teveel dan te weinig denk ik dan maar zo.

    De laatste veranderingen aan het uiteindelijke traject zijn opgeslagen en al geëxporteerd naar de GPS, die is met andere woorden al klaar voor vertrek. Een map met de campings en de camperplaatsen, een map met bezienswaardigheden onderweg, de boekjes van Sweerman die nog altijd een bron van informatie bieden, een roadbook om achteraf zo realistisch mogelijk de dagtrajecten te reconstrueren om ze daarna op papier uit te schrijven, fototoestel, camera...

    Eergisteren hebben we nog een afspraak gemaakt voor de motorhome. Die moet nog binnen voor nieuw schoeisel vooraan. De fietsen (ook die van Ria) moeten nog eens onder de shampoo en daarna kunnen we stillekes beginnen met de motorhome in te laden.

    Ja, er staat nog wat op de 'To Do' lijst

    Openstreetmap

    Awel seh, ik heb in het vooruitzicht van Compostela ook de OpenStreetMaps voor Garmin gedownload en ik moet zeggen : 'Fantastisch'. Toch wil ik er onmiddellijk België en Nederland bijvoegen want daar heb ik ze al uitgeprobeerd.

    De kaarten zijn makkelijk te selecteren op http://garmin.openstreetmap.nl/ en worden als .img bestand via Mapsource of Basecamp op je toestel geïnstalleerd. Ik heb nu een apart profiel op de Oregon met de OpenStreetMaps als exclusief kaartmateriaal. Ik kan ze dus makkelijk uitproberen in Frankrijk en Spanje.

    Als ze niet deugen verander ik gewoon van profiel en hopsaké...Techniek staat voor niets hé.

    Een collega heeft enkele weken geleden de Oregon nog eens onderhand genomen. Soms viel het ding uit en dat kunnen we strakjes wel missen. Een volledige reset naar de fabrieksinstelling en dan stap voor stap terug opgebouwd naar de huidige firmware versie. Sindsdien loopt hij als vroeger. De beeldopbouw is nog iets trager dan bij een nieuw toestel maar met de fiets kan ik er best mee leven!

    Morgen gaan we met de motorhomevrienden naar Opoeteren. Zaterdag een pittig fietstochtje (als het weer tenminste meevalt) met pannekoeken in Thorn...Ik heb al slechter vooruitzichten gehad!




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude zaterdag - zondag 21 apr 2013

    Koude Zaterdag

    Ondanks de zon was er toch wat grondvorst vannacht! Ik besloot dan maar om de echtelijke plichten te vervullen en met Ria wat te markten. Kort na de middag op ziekenbezoek en daarna even naar de Shopping.

    Mijn fietske blinkt nogal. Nieuwe pads op de remmen, nog een setje mee als reserve, en om helemaal zeker te zijn nog een reserveschijf ook. Niet dat dit perse hoeft maar beter mee hebben dan ergens zonder remmen te staan. Het is niet direkt de grote kost en het is ook niet verloren. Bij de fietswinkel hadden ze wel wat moeite om een hoogteslag(je) uit m'n wiel te halen maar uiteindelijk bleek het toch te lukken. Hij rijdt als een naaimachientje, morgen de grote test…

    Zondag 21 april

    Na het mindere sportieve nieuws van eerder deze week, toch terug wat euforie. Vandaag de 'Classic Ludo Peeters' op het menu; 82 km over slechte fietspaden, tientallen gevaarlijke oversteken en twee wegomleidingen; kortom een toertje door België. Uiteraard was er ook moois te zien en heb ik na lang wachten toch de eerste hoogtemeters overwonnen. Heist-op-den-Berg noemt toch niet voor niets zo!

    De fiets draait subliem, de nieuwe Schwalbe Suprême voelen echt fantastisch aan. De eerste meters dacht ik echt met een volledig afgeveerde mtb over de oneffenheden te rossen. Ik heb direct de remmen serieus in gerodeerd en de ketting op spanning gezet, neen echt, hij draait veel beter dan op de Durano's. Uiteraard zit het 37mm loopvlak daar voor iets tussen. Meer comfort dus en 'vooral' het vertragende effect lijkt mee te vallen, misschien een kilometertje per uur, de moeite niet om erover te schrijven. De wind duwde het merendeel van het parkours in de flank, enkel de laatste twintig, langs het Albertkanaal, pal op de kop.

    Ik ben echt tevreden, goed, ik was best moe eenmaal over de meet, maar da's niet abnormaal, maar vooral fiets en rug deden het voortreffelijk. De rest zullen we toch moeten nemen zoals het eraan zal komen. Nu nog van die verkoudheid af geraken die ik 'ergens ten velde' heb opgeraapt en binnen dik twee weken kunnen we toeteren...

    Kriebels

    Het klinkt misschien dom, maar telkens ik het dagboek open kijk ik met wijd opengesperde ogen naar de 'Countdown'! Wat jaren geleden als droom en idee begon, begint nu, zelfs angstvallig dichterbij te komen. Ergens, ver in mijn achterhoofd, rest toch nog een zweem van schrik. Het zal wel menselijk zijn zeker? Schrik voor het onbekende misschien, ook mijn eigenste kunnen wat in vraag stellend? Ach, soms welt het even op, maar al even snel is die gedachte voorbij. Ik hou me altijd voor om positief te denken en te zijn.

    Aftellen is en blijft toch altijd iets speciaal, kriebels in je buik, en de één zal er al wat gevoeliger aan zijn dan de ander zeker?

    Chasse Patate

    Ik zou het haast vergeten maar deze morgen hebben we nog eens zot gedaan. Het schema van EnergyLab schreef een interval voor en als gehoorzame volgeling heb ik er al eentje ingelast op de weg naar't werk. Eerst de brug over de autostrade en daarna een achtervolging op een eenzame coureur. Best leuk, maar goed dat het maar voor enkele minuten was. Eigenlijk is dat slopingswerk niet zozeer geëigend voor mijn lichaam, de spiertjes staan op korte periode in brand terwijl je hartslag in een recordtempo hoge pieken haalt... Maar als training zal het wel z'n positief effect hebben... en zo één keertje zal heus wel geen kwaad kunnen zeker?

    Achteraf natuurlijk zweten als een paard en da's dan meteen de minder plezante kant!




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 18 apr 2013

    Amai, 't was trappen! Er was een briesje voorspeld, maar het was eerder een klein orkaneke dat over Belgenland trok. Deze morgen viel het nog mee maar vanaf ‘s middag was het alle hens aan dek. Panelen vlogen over de weg, fietspaden vol takken en twijgen, mastedoppen met de kilo, huisvuil in zakken dat plots van eigenaar veranderde, kortom 'veel wind'. Ik heb er vandaag een kleine 70 kilometer opzitten, met momenten stond mijn tweewieler in een vrij onnatuurlijke hoek en was het zelfs moeilijk om 'normaal' te ademen. Maar; het was een goede training, opgesteld volgens de oude normen; No pain, no gain!

    Met de voetjes op de grond

    Zo goed ik mij de voorbije week voelde, zo ellendig voel ik me nu. Ik bleek over mijn fysieke conditie een ietsiepietsie te euforisch denk ik. Een tochtje tegen 'weer en wind' en weg illusie.

    Gisterenavond voelde ik elke minuut de spiertjes strammer en stijver worden. Het gebeuk tegen Aeolus had duidelijke gevolgen. Ook het tikkerke klopte iets rapper dan normaal. Deze morgen moest ik dan ook al de resterende moed bijeen rapen om mij richting ‘werk’ te begeven! Een fris en montere 'ik' was er zeker niet bij!

    Toch kan ik me niet voorstellen op welk moment ik boven mijn theewater ben gegaan. Hard duwen is hard duwen natuurlijk, maar ik vond nu niet van mezelf dat ik in het rood was gegaan. Blijkbaar was mijn lichaam het toch niet zo eens met mijn gevoel en antwoordde met een opgeblazen indruk!

    Niet dat ik er conclusies aan vastbind, maar prettig is het niet zo kort voor vertrek. De situatie was extreem en gelijk wie zou zich de pleuris uit het lijf hebben gedapt, maar toch? Ik dacht dat mijn lichaam dit wel zou verteren na een brokje nachtrust, maar neen.

    Vandaag raak ik alleszins geen fiets aan, zelfs niet om een hersteltraining af te werken! Straks mijn werkpaard voor de komende maanden afhalen bij de fietswinkel en voor de rest 'platte rust'.

    Afhankelijk van het weer zal ik morgen of overmorgen wel een tochtje doen van een kilometer of tachtig, bij wijze van controle op het nazicht van de fiets. Bij het minste gepiep of gekraak hebben we dan nog tijd om alles in orde te krijgen.

    In ieder geval sta ik terug met beide voetjes op de grond!




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 15 apr 2013

    Tijdens het weekend waren we er met de groep motorhomevrienden op uit getrokken. 'De Bollen' spreken tot ieders verbeelding en voor tulpen en molens krijg je snel een hoop volk op de been.

    Zaterdag stond een fietstocht van 35 km op het programma, zondag eentje van 42. Het weer was redelijk maar er stond wel een felle wind. Bollen bij de vleet, maar spijtig genoeg bleven de miljoenen bloemen nog verscholen onder de aarde.

    Natuurlijk mochten de natjes en droogjes niet ontbreken. Het was weer fantastisch. Onze groep had er niet beter op gevonden om Christiane, Malvina, Ria, Thierry, Jef en mezelf op de knieën te dwingen en officieel tot pelgrim te dopen (letterlijk). Het was best emotioneel en sommigen moesten zelfs een verloren traan wegpinken. Ook langs deze weg wil ik de 'Treffers' nog bedanken voor de attentie! De wenskaart heeft al een plekje gevonden in onze motorhome. Morgenavond nog eens alles overlopen en de laatste update van campings en camperplaatsen doornemen! Nog 25 dagen, ik kan het haast niet geloven…

    Klaar voor vertrek

    Nog 23 dagen! In de vooravond heb ik met hoogdringendheid de fiets onderhanden genomen. Cassette, ketting en schijfrem werden van het originele wiel afgehaald, met petrol de klodders zand en smurrie van de onderdelen verwijderd en daarna gemonteerd op het nieuwe wiel. Voor- en achterwiel werden van nieuw rubber voorzien. Ja, 't fietske ziet er onmiddellijk anders uit, wat robuuster, iets minder sportief.

    's Avonds hebben we de laatste maal voor vertrek de koppen bijeen gestoken. Niet dat het perse nog hoefde maar 'goed en volledig' in de picture is toch meegenomen. Na de spaghetti en bij een glaasje wijn of water werd het scenario van vooral de eerste dagen nog eens doorgenomen.

    De korte start van 11 Mei met Thierry die me nog wat tegemoet zou rijden, Ria met de motorhome tot in Noorderwijk, Jef & Christiane die wat later zouden aankomen, het vertrek van zondag, kortom vele, vooral praktische zaken.

    We overlopen nog enkele wijzigingen aan het campingpatroon en hebben het uitgebreid over 'wat mee moet' en 'wat achterwege' kan gelaten worden. Van tanken, LPG, parkeren, reservestukken voor fiets en camper tot de BBQ en het celibatair gedrag van de sporter.... De stemming zat er natuurlijk al direct goed in en dat moet ook wel. In het beste geval zijn we anderhalve maand samen op stap en dan moeten 'alle' plooien gladgestreken zijn, anders is het zinloos om er ook maar aan te denken om te vertrekken.

    Thierry en ik zitten zeker op de juiste en vooral op dezelfde golflengte wat het fietsen betreft. Voor de bende van Jef ziet het er ook prima uit: Malvina en Ria hebben verleden weekend nog enkele honderden kilometer met de motorhome gereden en geoefend en dat gaat er al vlot aan toe! Met de rug gaat het ook beter, de wolken beginnen zo langzamerhand op te trekken, het mag ook wel.

    Lente

    De lente breekt eindelijk door! 's Morgens voelt het zalig op de fiets. In de bossen is het nog donker en kil, in de verte op de grasvlakken hangt nevel. Het leven keert langzaam maar zeker terug in het bos. Bomen in de knop, links en rechts zie je al één of andere exemplaar in de bloei, het gras wordt weer groen. Vogels kwetteren uitdagend en opgewonden, een eekhoorn spurt over de weg, hier zou ik uren kunnen rondfietsen! Voor het eerst sinds lang heb ik korte handschoenen aan, voor de korte broek is het nog even wachten.

    Gisterenavond hebben we de Compostela-fiets binnengebracht voor 'groot onderhoud'; Ik heb er vooral de nadruk op gelegd dat 'ALLES' maar dan ook 'ALLES' moet nagekeken worden. Sowieso nieuwe padjes voor de remmen maar zeker ook de afstelling ervan. Ik kan het niet nalaten om de mekanieker mijn bedoeling uit te leggen. Op hoop van zegen inspireert het hem …

    3 werkdagen mijnheer....Wat, 3 werkdagen?

    Hoe bedoel je? Tja mijnheer, 1 straal zon en iedereen brengt de fiets binnen. Heb je dat hier al eens zien staan? Heel de ruimte staat vol...

    Ik kon het niet ontkennen dat er inderdaad een werkplaats vol met fietsen stond, maar 3 dagen, het leek wel een eeuwigheid dat ik mijn trouwe metgezel zou moeten missen!

    Laat een telefoonnummer achter en als het enigszins kan bel ik je vroeger op!

    Een magere troost natuurlijk.

    Al maar goed dat mijn ouwegetrouwe crosser nog in de beugels hing. Zodoende kan ik nog enkele kilometer meepikken vandaag...Al meer dan 1700 km




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 8 apr 2013

    Châpeau

    Hoe meer ik fiets, hoe meer ik zweet en afzie hoe meer ik het weet: Châpeau aan iedereen die dit avontuur aandurfde en dan laat ik het einddoel nog buiten beschouwing.

    Châpeau in het bijzonder voor Wim, Ria, Kathleen en Hanelore, een gezin zoals dertien in een dozijn, maar wel met een bijzonder streepje op het palmares, Compostela!

    Maandag 8 april

    Toen ik deze morgen de rolluiken optrok en nog even plat op de rug in bed bleef liggen had ik toch enige twijfel. Eerst het ene been, dan voorzichtig het andere, dat zat wel ok, rug, ok, het hele lichaam ok...

    Hartslag in rust? OK, nu ja, een slagje of drie meer dan gewoonlijk, maar geen tekenen van vermoeidheid of slechte recuperatie. In de verte zo nog het gevoel van iets gedaan te hebben, niet meer dan dat!

    Even voor 7u terug de fiets op richting werkstee. Het was al goed licht, geen vrieskou, gewoon een fris lentedagje, zeker niet meer zoals de voorbije weken. Na enkele honderden meters zat alles terug zoals het hoorde, geen pijn aan en in de bips, poepeke OK en dan maar fris en monter de brug over.

    Dat gevoel bezorgde me toch enige tevredenheid. Goed, een dikke 80 km is nu net geen wereldreis, maar het is toch weer een jaartje geleden dat ik nog eens die afstand bolde, komt daar nog de gebrekkige voorbereiding bij! Neen, ik ben best tevreden.

    Voor de rest van de week voorspellen ze veel nattigheid, dat wordt dus de spinningfiets. Als we maar in beweging blijven en 'vooral' aftellen?

    Ik was me overigens deze morgen aan 't afvragen wat mensen zoal moeten meemaken die zonder enige fietsvoorbereiding aan de tocht beginnen! Die moeten toch over bergen karakter beschikken? Ofwel over een meer dan gezonde dosis zelfpijnigingsdrang? Die moeten toch een helse eerste week hebben en uiteraard een enorme portie geluk om dit zonder kwetsuren te overleven...

    Je gelooft het waarschijnlijk niet, maar toen ik de fora afschuimde op zoek naar bruikbare informatie bleek er toch een aanzienlijk percentage fietsers te zijn die niet bepaald 'extra' bijfietsten of trainden. Liever zij dan ik!

    Rust roest

    Het is een spreekwoordelijk gezegde maar toch....

    Gisteren rustdagje, maar vandaag was ik toch zinnes om een uurtje op de spinfiets te trainen. Tot ik broek en shirt aanhad...pits...weer een steek in de onderrug...shit, da kan toch ni waar zijn!

    't Was weliswaar een korte verwittiging maar toch één die ik in alle ernst neem.

    Gebeld naar Wim en morgen, net voor het vertrek naar de Bollenstreek, even langsgaan om de 'schade' op te meten. Toch curieus hé, 2 dagen van relatieve rust en patat...

    Je zou er moedeloos van worden, zien wat het morgen geeft

    Beterschap

    Het is toch bijzonder frustrerend. Tot voor kort was ik best een gezonde, stevige brok natuurgeweld. Nooit echt ziek geweest en buiten twee voetoperaties vielen hospitaalbezoeken ook best mee... Maar wat ik met de rug moet? Ik weet het niet helemaal! En, spijtig, je hebt er maar éne!

    Sinds een jaartje zak ik er regelmatig door, en niet door het zware hefwerk of labeur, neen, gewoon, door gewoon te doen! Mijn huisarts zweert bij het overgewicht als boosdoener, maar een collega heeft het nog harder als ik te pakken en die is graatmager...

    Rugoperaties zijn tegenwoordig uit den boze, maar ergens moet er toch een oplossing te vinden zijn. Wim, onze kiné, heeft vastgesteld dat mijn bekken geregeld scheefstaat, maw dat de balans in het bekken een fragiele constructie is die soms verkeerdelijk kantelt!

    De waarschuwing van gisteren blijkt mee te vallen. Als ik na een half uurtje zitten, rechtop sta is het wat stram, maar enkele tellen later kan ik al normaal stappen... De rugspieren hebben natuurlijk weer een krakje gekregen en dat zal weer enkele dagen duren voor het weer optimaal zit. Rond 18u nog even voorbij Wim en dan naar de Bollen! Voor zaterdag en zondag staan er twee fietstochtjes op het programma, maar die zullen wel lukken denk ik.








    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 - 7 apr 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag 6 april

    Vandaag binnen exact 5 weken wordt het startschot gegeven. En we kunnen er over blijven zeuren, maar vanaf morgen zou de lente ook stilaan echt uit de startblokken moeten vliegen. Eerst vannacht nog een stevige laatste vriesnacht, tot plaatselijk -6°C, en vanaf morgenvroeg zou de temperatuur alleen nog maar stijgen. Laat ons hopen...

    Goed nieuws alleszins. Ik wilde eerst vandaag voor de eerste maal dit jaar een grote tocht, nu ja, 80 km op m'n eentje, afleggen, maar ik heb toch maar beslist om'm uit te stellen tot morgenvroeg. Hier in de buurt ligt een lus, uitgetekend door R. Van Looy en die gaat er aan geloven. Langs het kanaal Schoten-Dessel tot bijna in Turnhout, dan pal naar het zuiden en terug langs het Albertkanaal. Waarom je nu precies Van Looy moet noemen om 2/3 van je lus langs de waterkant uit te tekenen weet ik niet, maar voor mij is het in ieder geval ideaal. De schrale Oostenwind zou vanaf morgen ook stilaan draaien en da's ook mooi meegenomen.

    De racefiets staat klaar om de gashendel iets of wat open te draaien. Op het programma van EnergyLab staat immers een tocht van 120min tegen 125-135 hartslag en tegenwoordig duurt het al even om 'die' polsslag te bereiken. Het kanaal vormt dan een ideaal parcours om lang een stabiele hartslag aan te houden want elders in België of algemeen in de BeNeLux is dit niet zo evident. Lintbebouwingen en kilometerslange, slecht onderhouden of hobbel de bobbel-fietspaden zijn gemeengoed terwijl het op de wegen zo druk is dat de fietser altijd in verkeersonveilige situaties verkeert! Zeker als ie al alleen is.

    Goed, langs de waterwegen gebeurt zelden iets spectaculairs, maar de kilometers glijden wel voorbij.

    Dat wordt wel even aanpassen! Binnen 5 weken zou de nadruk minder moeten liggen op de verplaatsing zelf maar wel op het gebeuren, zeg maar 'de tocht'

    Toen ik deze week 's morgens naar 't werk reed vroeg ik me af over wat we het zo allemaal zullen hebben met Thierry gedurende die 39 dagen. Over elke grasspriet? Of zullen er ook lange 'stille' momenten zijn? Zou er een verandering in ons denkpatroon waar te nemen zijn na 2700 km? Of zou de beleving net intenser worden na al die dagen. Het zijn natuurlijk vragen waarop het antwoord niet direct leverbaar is. Elke vakantiefietser zal dit ook wel anders aanvoelen denk ik. Probleem is dat ik nooit 'vakantiefietser' ben geweest en ook niet weet hoe ik al die 'inputs' ga verwerken. Het is alleszins plezant om er op voorhand even bij stil te staan, maar niet te lang, morgen eerst even de 'lange' vuurproef en vlotjes voorbij de 1500 km.

    Zondag 7 april

    Het was best frisjes toen ik de fiets het portaal afduwde. Een magere 5°C en zo te zien toch nog wel een windje. Niet met de felheid van de laatste weken, maar toch nog beduidend.

    Ik heb sinds kort twee nieuwe drinkflessen van 3/4L, niet dat ze nu zo speciaal zijn, alhoewel?

    Ik heb echt een grondige hekel aan drinkflessen die echt stinken naar plastiek en daarbij ook nog die geur afstaan aan de inhoud, gewoon walgelijk. In navolging van de gekende halve rugzak met drinkbuidel heeft hetzelfde merk nu ook een fles op de markt gebracht uit enerzijds geur- en smaakloos plastiek, maar ook nog eens met een thermische folie tussen de twee buitenwanden wat betekent dat warme dranken langer warm blijven en koude, koud. Deze morgen had ik 1 fles met lauwe thé gevuld en 1 met water. De test is alleszins geslaagd. De lauwe thé was na 2uur nog altijd lichtelijk warm, het water fris maar niet ijskoud, prima dus.

    Ik had de 'Van Looy' route in de Garmin gegooid en rond 10.15u de voordeur achter mij dicht getrokken. Frisjes, lage zon, wolkeloos, perfect fietsweer dus!

    België zou België niet zijn als ik al niet meteen voor een wegomleiding op het jaagpad stond, dan maar langs de gewone weg, richting Turnhout. Langs de Lilse Bergen met een ommezwaai tot Herentals en dan langs het Albertkanaal tot Schoten. Ik kom veel volk tegen, vooral bendes wielertoeristen maar, hoe ongelofelijk dit ook moge klinken, steeds naar de verkeerde richting. Ik kom op het hele traject niet één meute gelijkgezinden tegen.

    Dan maar alleen hé, en liever zo ook, dan zie ik hoeveel 'ik' waard ben en waar de fysiek staat.

    Wieltjeszuigen is er niet bij! Ook meen ik nooit de wind echt in het voor- of het nadeel te hebben. Hij draait constant evenals mijn uitgestippelde route. Juist langs het Albertkanaal was het stevig doortrappen, maar daar word je sterk van, dat zeggen ze toch!

    Ik stop 3 minuutjes om mijn rijstvlaaike op een 'normale' manier op te eten en vind die korte stop al meer dan genoeg om daarna terug in gang te schieten, hoe spieren op die korte periode al zo kunnen afkoelen!

    Als ik na ongeveer 3 1/2u van de fiets stap staan er een kleine 84km op de GPS met een gemiddelde van 24 km/u. Voor mijn doen ben ik meer dan tevreden. Het was natuurlijk allemaal zo plat als een biljart, maar ik heb ze wel alleen gereden, nooit kans om me ook maar één moment te verschuilen. De beentjes zaten goed, de zadelpijn aan't poepeke viel ook al mee en't kopke vond het plezierig...maar 'k was toch tijd da 'k er was.




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandoverzicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandoverzicht

    We zijn nog minder dan 40 dagen voor vertrek, amper 5 en een beetje week. De zenuwen beginnen zo nu en dan al eens de kop op te steken vooral over het feit of ik, gezien de beperkingen die er geweest zijn, wel in de best mogelijke positie aan de start kan verschijnen.

    Maart was geenszins een voorbeeldmaand. We hadden enerzijds het zeer koude weer en anderzijds de lumbago die mij op fysiek gebied toch wel een dag of 10 heeft gekost. Sinds begin januari staan er nu 1400 km op de teller waarvan zo'n 500 op de tarmac en de rest op de spinningfiets. Het vooruitzicht om er zeker 2000 te hebben voor vertrek moet wel lukken denk ik. Met wat geluk een 1000-tal buiten.

    Op organisatorisch gebied zullen we één dezer de koppen nog eens bij elkaar steken. Thierry en Malvina zijn terug uit Spanje en voor Jef zit het Pétanque seizoen er ook op.

    Tijd om de logistieke vraagtekens weg te werken en voor de rest: aftellen...aftellen en vooral aftellen

    Achterwiel

    Eén ding was me opgevallen op de fietsbeurs in Mechelen; de robuustheid van voornamelijk het achterwiel op de doorsnee vakantiefiets. Dat moest ook wel. Omdat ik toen voor een tweestrijd stond of ik nog een reservewiel zou kopen en meenemen als back-up, had ik er best wat tijd voor uitgetrokken om met een aantal fietsbouwers een 'klapke' te doen. Toen ze me stuk voor stuk taxeerden en aankeken stelden ze toch allemaal vast dat dit zeker geen overbodige luxe zou zijn. Ik moet er wel bijzeggen dat ik toen twee dikke truien over elkaar had aangetrokken omdat het die dag bijzonder kou was...

    Natuurlijk heeft het achterwiel het hard te verduren mijnheer; tel je eigen gewicht, het gewicht van de fiets en je bagage en je kent de druk die de velg en de spaken te verduren krijgt. Neem daarvan afgerond 1/3 vooraan en 2/3 achteraan om snel te tellen... Tja, da's niet niks natuurlijk.

    Toen ik de technische specificaties van mijn Ridley erbij haalde, vielen al meteen een aantal rijklare standaardwielen uit de boot, vooral door toedoen van de schijfrem! Toch iets om rekening mee te houden.

    Goed, en nu!

    Ik liet op de beurs links en rechts wat prijs opmaken. Vooral onze Noorderburen zijn nog best bedreven in het maken van eigen wielen. In België vind je nog zelden fietswinkels die zelf de wielen breien, de loonkost eist onmiddellijk een gigantisch percentage van het totaalbedrag op, hetgeen natuurlijk niet concurrentieel is tegenover de fabriekswielen, maar soms kun je niet anders...

    Een 'normaal' wiel houdt er meestal 28 of 32 spaken op na. Hoe lichter de berijder hou minder spaken nodig zijn, hoe zwaarder de fietser of hoe meer materiaal hij moet meesjouwen, hoe meer spaken, da's zowat de regel. Al snel werd duidelijk dat een 36-spakig wiel het meest voor mij aangewezen zou zijn.

    Ik hing dus al vast aan twee vaste gegevens; 36 spaken en een schijfrem hetgeen het aanbod drastisch deed wegkrimpen. Ik had op de beurs nog geen beslissing genomen want ik wilde toch ook onze lokale fietshandelaar zijn zegje laten doen, maar om de één of andere reden had ik meer vertrouwen in de kwaliteit van de Noorderburen. Ook financieel scheelde het een derde.

    Ik heb uiteindelijk de knoop doorgehakt en een tweetal weken geleden de beslissing genomen en een 'Sputnik Rigida' wiel besteld. Het zegt u waarschijnlijk niets, maar het is in het vakantiefiets-wereldje een nogal bekende leverancier van kwaliteitswielen. Als naaf kon er zeker een Shimano Deore op. Zeker niet de top maar degelijk. Zoals eerder aangehaald legden de 36 spaken en de schijfrem een groot aantal beperkingen op!

    Het wiel werd gisteren keurig aan de deur afgeleverd. Dit weekend gaan de cassette en de schijf er op en dan kan ik eens een testrondje rijden. De 37mm Schwalbe Sûpreme past er alleszins al perfect op.

    Goed 'weer' nieuws

    Volgens Het Laatste Nieuws van vandaag : "Pas in de laatste tien dagen van mei krijgen we eindelijk lenteweer. Maar dan wordt het wel meteen zomers met temperaturen tot 25 graden." Dat zeggen de langetermijnvoorspellers van het commerciële Meteo België, nadat enkele dagen geleden ook al een Amerikaans weerstation gezegd had dat de lente in de Benelux pas in mei zou beginnen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    Wie gisteren een stap buiten moest zetten, probeerde zo snel mogelijk weer binnen te zijn. Daar zorgde die Siberisch koude wind vanuit het noordoosten wel voor. Met in de eerste aprildagen een gemiddelde van 2,9° zit de temperatuur net geen zeven volle graden onder het normale aprilgemiddelde van 9,8°. Helemaal hallucinant wordt het bij een vergelijking met de gemiddelde maximumtemperatuur: normaal 14,2° in april.

    Momenteel: 7,5°.

    Al komt er volgens het KMI begin volgende week lichte beterschap. Niet alleen zou de nachtvorst vanaf maandag voorgoed verleden tijd moeten zijn, stilaan zou ook het kwik overdag boven de 10° uitkomen. "In het centrum van het land verwachten we maxima van 12 tot 16 graden", meent het KMI zelfs. Wordt de paasvakantie dan toch deels gered? Helaas. "Tegelijk lijkt het ook wisselend bewolkt te worden met kans op wat neerslag."

    "Pas in de laatste tien dagen van mei mag ronduit lenteweer verwacht worden", stelt langetermijnvoorspeller Philippe Mievis van Meteo België. Tot dan blijft dit land gebukt gaan onder minder koud, maar tegelijk onstabiel weer.

    Als we een halve zomer krijgen van de winter die we gehad hebben ben ik al zeer tevreden




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 1 apr 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn rap content dezer. Niet dat het zo slecht was, maar het is toch weeral 50 jaar geleden dat we nog zo'n frisse maand maart moesten verteren. Sinds eind vorige week droog. Een flets zonnetje maar met temperaturen onder of net rond het vriespunt. Er staat nog steeds een ijzige oostenwind die de gevoelstemperatuur toch met enkele graden laat zakken. Zaterdag nog een sneeuwbui en laat het nu de laatste zijn...

    Na twee weken aan de zetel gekluisterd te zitten snakte ik toch naar een beetje frisse lucht. We zijn er dit weekend met de motorhome op uit getrokken, naar de 'bollen' t.t.z. de streek rond Nederlands Lisse!

    Geen bloem te zien natuurlijk. Alles zit nog netjes de grond in. Het is sinds '62 geleden dat het zo rampzalig was voor de telers. De corso binnen drie weken zal er met de pootjes uithangen wist men ons te vertellen.

    Alles wat je toch ziet heeft in de kast gestaan, op't veld alleen aarde zo ver het oog reikt! Van de massa's toeristen die er gewoontegetrouw aanmonsteren zie je niets, alleen verlaten café's en lege terrassen. Zelfs de parking op 'Keukenhof' was verlaten...Hoh, maar bloemen hebben niet veel nodig hoor; Ja dat zal wel!

    Met de fiets loopt alles op wieltjes. Het blijft 's morgens nog altijd wat strammetjes, maar één keer middag is alles verdwenen. Zaterdag nog een spaak kapotgereden, een geluk op nauwelijks 2 kilometer van een fietsenzaak. Geen probleem mijnheer, herstellen we onmiddellijk, kopje koffie? Of thé? We beginnen er dadelijk aan!

    Tja, da's bij ons ook niet waar zene...Kom binnen een uurke of twee maar eens terug...

    Nee, in Lisse ging het vooruit. Spaak vernieuwd, de rest terug op spanning, een kwartiertje en 17€ later waren we alweer onderweg!

    Mijn GPS baart me zorgen. Het ding is nog geen drie jaar oud, maar sinds hij vorig jaar tegen 65 km/u, op't einde van een serieuze afdaling, uit de fietsbeugel en tegen het tarmac is gevlogen is de betrouwbaarheid ver zoek. Dan krijg ik 'm niet meer opgestart, dan lukt het weer wel maar blijft het beeld af en toe staan. Dit weekend ineens al m'n geocaches weg, kwijt, en zeker dat ik ze 'r ingezet had. Nee, ik heb er alle vertrouwen in verloren en vrees dat ik nog voor kosten sta....




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - 25 - 27 - 28 mar 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag 24 maart

    Om het hiaat in het dagboek wat aan te vullen kan ik jullie kort het verloop van de laatste week schetsen... Niet fraai maar 'That's Life'. Dinsdag was echt een rotdag. Toen ik begon aan de mix van 14 pillen dacht ik nog, 't komt wel allemaal in orde maar niets was minder waar. De zetel werd mijn habitat, liggen, hangen, zitten ging al helemaal niet en af en toe, om de bloedsomloop wat te stimuleren maar tegen beter weten in, enkele toerekes rond de tafel stappen. Dat was de hel.

    Zoals eerder gezegd stond mijn ruggengraat helemaal uit de haak en ik forceerde daarbij meer en meer spieren. Woensdag en donderdag was er zeker geen sprake van verbetering, integendeel, elke dag ging de pijnscore met enkele percentjes naar omhoog.

    Donderdagmiddag was het ergste, ik heb 's middags op mijn knieën gegeten, ik kon gewoon niet zitten.

    Liggen werd hoe langer hoe pijnlijker, kortom er moest iets gebeuren en wel snel ook want ergens moet pijn stoppen...De Dokter wilde afwachten tot na 't weekend en zoals zo dikwijls, hebben die mannen het bij het rechte eind.

    Vrijdagmorgen leek het te draaien, gisteren nog wat beter en sinds deze morgen kan ik terug 'redelijk normaal' bewegen, da's al iets. De spieren van de onderrug spartelen nog tegen van een dag of 10 in de verkeerde houding te hebben gestaan, maar dat komt wel goed.

    Vanaf morgen eindelijk naar de kiné, vroeger had het volgens de Dok helemaal geen zin en zou het veel meer slecht dan goed doen!

    Laat ons nu voor één keer hopen dat dit het laatste is. Wat het weer betreft is het eens te meer kommer en kwel. Sinds gisterenmorgen ligt er al weer een dun sneeuwlaagje dat vanmorgen stevig aangegroeid leek. De thermometer staat negatief en er staat een ijzige Oostenwind. Laat het duidelijk zijn, geen enkele wielertoerist staat op scherp, het is gewoon kl...weer geweest vanaf wanneer? Begin december? De gepensioneerden en overwinteraars niet meegerekend natuurlijk. Die zullen hier, met afgetekende fietsbroekskes, wel gaan verschijnen! Gelijk hebben ze.

    Ik ga straks voor een kwartiertje op de bike, gewoon even ronddraaien, een kwartiertje lijkt me meer dan goed en morgen met Wim, onze kiné overleggen hoe het verder moet.

    Ik heb zeker nooit de moed verloren, in de wetenschap dat het liever nu dan binnen twee maand zou gebeuren, maar nu...terug opbouwen en zien hoeveel schade de beenspiertjes hebben opgelopen.

    Maandag 25 maart

    Het gaat de goede kant op. Ik voelde me deze morgen voor het eerst sinds lange tijd 'fit en monter'.

    Nog een licht geknaag aan de linkerzijde van de onderrug. Goed, ik moet nog wat afwisselen van houding, zitten, liggen, staan, wandelen en ja, fietsen.

    De batterij pillen kan zo stilaan terug de kast in, eindelijk, mijn darmen zullen er in ieder geval niet treurig om zijn...

    Kort na de middag naar Wim, onze kiné. Ik hoorde hem al direkt aiai en oeioei zeggen. De hele linkerzijde was onderuit gezakt. 'Dat krijgen we wel in orde' zei hij nog.

    Tja, ik lig daar niet voor't eerst en de behandeling van enkele weken heeft al altijd zijn vruchten afgeworpen, dus waarom zou het deze keer niet lukken. We hebben het met Wim nog over Compostela, de schamele voorbereiding door de weersomstandigheden en nu de rugklachten.

    Wim waait het één voor één weg: 'problemen maak je als ze zich voordoen, je bent toch nog niet vertrokken, OK, de voorbereiding liep niet van een leien dakje maar wat dan nog, je moet er toch niet de dag erna al zijn... Neem je tijd en als't al goed zit in't kopke!!!'

    Ja, daar heeft hij een punt natuurlijk. We moeten er inderdaad niet de 12de mei aankomen, maar toch vreet die aanhoudende miserie aan je gemoedstoestand.

    Wim geeft huiswerk mee, nu ja, oefeningen om enkele maal per dag de spieren in de onderrug te sterken. Ik mag fietsen, niet doorgebogen, maar met een 'zo-recht-mogelijke' rug. OK, daar hou ik wel rekening mee, geen doorgedreven krachttraining maar souplesse, waar hebben we dat nog gehoord.

    Voorts heel veel afwisselen in houding, max een half uur in dezelfde positie... en niet vergeten om af en toe te rusten, plat op de grond (voegde Ria er later op de dag nog aan toe)...hmmmm pardon? Drukke bedoeling zene zo'n revalidatie van een lumbago

    Woensdag 27 maart

    Achter glas lijkt het wel lente, maar er staat nog steeds die ijzige Oostenwind. De zon schijnt volop en de eerste cabrio's rijden al met open dak...bij 3°C

    Wat de rug betreft gaat het elke dag wat beter. 's Morgens voelt het nog wat strammetjes aan, maar na de nodige kiné-oefeningen betert het gaandeweg. Fietsen gaat redelijk tot goed. De houding is nog wat onnatuurlijk door de rechtop zit maar al bij al mag ik niet klagen. Als ik vergelijk met verleden week deze tijd is het haast niet te geloven.

    We zijn op de goede weg!

    Donderdag 28 maart

    Het is witte Donderdag en deze maal heeft het niks met het weer te maken. Traditioneel begint vandaag het 'Triduum Sacrum', de drie laatste dagen voor Pasen zijnde Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag.

    Zo, da's voor de meesten, en ook voor mij, nog wat randinformatie, geleden uit de tijd van de catechismus...
    Het is nog steeds frisjes om niet te zeggen koud, eigenlijk veel te koud voor de tijd van het jaar...maar de zon schijnt. Achter het glas is het behoorlijk goed te verdragen.

    Hoe kan het ook anders

    Tja, hoe kan het ook anders, je houdt het niet voor mogelijk, maar rond 19.30u is het beginnen sneeuwen en voor morgen verwachten ze nog van dat gevlok




    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 - 17 - 19 mar 2013

    Zaterdag 16 maart

    Het gaat de goede kant op. Donderdag en vrijdag ging echt niets, net een borstelsteel in m'n rug. De pijn was anders dan anders, meer horizontaal waar het gewoonlijk verticaal pijn doet.

    De kou als hypothese lijkt aanvaardbaar. Ineens heeft iedereen rugpijn, ons lichaam heeft de laatste tijd genoeg moeten bufferen en ergens houdt het op. En al zeker als je wat zwakker van rug bent!

    Ik zou morgen willen proberen om een uurtje te fietsen, tegen een slakkegangetje heb ik Ria beloofd.

    Iets anders. Bij een dagboek geef je natuurlijk een deel van jezelf prijs. Uiteraard is de één het niet eens met je schrijfstijl terwijl de ander je nog wat trainingsadvies wil geven en ik ben er zeker van dat het allemaal goed bedoeld is maar...

    Het is misschien wat typisch Belgisch maar de negatieve noten overheersen nogal. Hoeveel maal heb ik de vraag 'Ga jij dat wel kunnen?' gekregen! Zoveel keer meer dan 'Jij gaat dat kunnen'!

    Hoeveel maal heb ik de vraag 'Gaat dat wel met uwe rug?' onbeantwoord moeten laten!

    Ik heb geen glazen bol. Ik doe momenteel in de mate van het mogelijke mijn best, meer gaat niet. 'En' het weer zit tegen. 'En' de rug spartelt tegen, zaken waar we bij het begin van het avontuur geen rekening mee konden houden. 'That's Life'.

    Ik hoop dat ik gezond en wel en met redelijk wat conditie aan de start kan komen, dat is momenteel mijn enige bezorgdheid. Hoe het verder afloopt ??? Daarom noemt het ook 'Avontuur'

    Zondag 17 maart

    Ik voel me schots en scheef in m'n schoenen m.a.w. Ik probeer wat normaal te bewegen en dat lukt in de mate van het mogelijke maar momenteel duwt een permanente spierverkramping mijn ruggengraat in de meest onmogelijkste hoeken!

    Raar maar waar, maar fietsen lukt enigermate, ik heb een 30-tal kilometer lichtjes rondgedraaid, tot groot ongeloof van mezelf. Maar stappen blijft moeilijk, zeker na 'gezeten' te hebben.

    Dinsdag 19 maart – vaderdag

    Slecht nieuws..... Ik ben helemaal door de knieën gegaan. Wat gisteren nog redelijk ging, naar 't werk gaan dus, was er vandaag niet meer bij. Ik kan pijn redelijk afbijten en wat rugpijn betreft heb ik toch al enige ervaring met Hernia's, cortisonespuiten, facetinfiltraties, en wat nog meer, maar deze morgen ging het erover. Het heeft een half uur geduurd, en dan nog met de hulp van Ria eer ik aangekleed was, badend in het zweet van de pijn.

    Ik moest en zou op het werk geraken. Er lagen 2 belangrijke proefdagen te wachten...

    Niets dus! Ik kon gewoon niet, mijn ruggengraat stond in een hoek van 30° volgens Ria. Dan maar op de zetel gesukkeld. Staan, zitten, liggen, het deed allemaal even zeer. De pijnstiller/spierontspanner hielp geen sikkepit! Om 8u de dokter opgebeld, hij ging langskomen in de namiddag.

    't Was half drie toen de bel ging. 20 minuten allerlei wankele pogingen, kniegeklop, tipstand en zo meer. Het verdict: Acute Lumbago van de bovenste plank.

    4 pijnstillers per dag om een os mee plat te leggen, 4 halve spierontspanners, 1 pil om de maag wat te ontzien en 2 om de stoelgang op gang te houden...

    A propos stoelgang, dat was deze morgen de moeite, niet zozeer het feit maar wel wat erna kwam! Gezien het Valiumderivaat mag ik een week gaan auto rijden en ook geen druppel alcohol gebruiken.

    Ik blijf erbij, 't had slechter gekund, binnen twee maand zou dit nefast zijn...

    Ik moet me alleszins koest houden, alé het gaat ook niet anders, de eerste 2 weken en dan zien we wel.








    Reacties (0)
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!