Inhoud blog
  • Histogram
  • Lichtmeting
  • Reflex 2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    1941
    de mannen van in de oorlog
    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Histogram
     

    Histogram

    Uit CVO Meise-Jette
    Ga naar: navigatie, zoeken

    Wat is EEN histogram

    EEN histogram is DAT EEN staafdiagram Werd oorspronkelijk gemaakt VOOR Statistische analyse. BIJ Het ontwikkelen van de digitale fotografie stopten de ontwerpers Het Mee in de camera's. Om te voorzien van grafische voorstelling Dit EEN Van Het digitaal opgenomen beeld. MAAR zelfs Vandaag is Hun Functie niet geheel duidelijk, en de Informatie verstrekken zij Sterven, wordt vaak verkeerd gebruikt Worden.

    Zoals weergegeven in Figuur 1 hierboven, Uw digitale camera maakt DAT EEN histogram Het toonbereik van Elke scène vastleggen Sterven zAL u beschrijft. De processor van de camera plaatst beeldpunten (pixels) op Deze Horizontale Schaal volgens Hun relatieve helderheid van 0 (zwart) TOT 255 (WIT). Pixels van Gelijke helderheid Worden verticaal gestapeld OM ZO Lijnen van Verschillende hoogtes te creëren. Het resultaat is EEN grafiek van Zeer Fijne kN Lijnen Sterven kunnen verschijnen ALS EEN vloeiende curve, EEN riekt van gekartelde Lijnen van EEN Combinatie van beide.

    Kan JE ER EEN histogram Wat DOEN VOOR zeggen over de verhoudingen van de belichting, flitser-De beste ambient mix, Van Het onderwerp Juist belicht is. Daarom is Het gebruik van EEN lichtmeter, Samen Voldaan histogram van Uw camera De beste manier OM Optimale Resultaten te behalen.

    Veel te donker Te Donker MAAR ER Kan deur


    EEN histogram is EEN Geweldige manier OM te beoordelen van de helderheid bereik van EEN scène zAL passagiers Binnen Het Dynamische bereik van Uw camera. DAT Wil zeggen, ALS Het afgelopen Binnen de Grenzen van de linker-en rechterkant, u waarschijnlijk gemakkelijk Er EEN Er afdrukbaar beeld heeft. MAAR ALS de Vorm Van het histogram omhoog kruipt TEGEN EEN van beide kanten, Moet U Het Verschil Tussen EEN Normaal blootgesteld, hig-Toets van low-key beeld begrijpen, en de mogelijkheid van Verlies van hogelichten van details in de schaduw onderkennen.

    High key Low key


    Histogrammen niet behulpzaam zijn meestal BIJ Het bepalen van de juiste belichting Van het onderwerp, Het effect van verlichting op Het onderwerp van variaties in Het Licht. En histogrammen weergegeven in EEN Klein venster op de achterkant van Uw digitale camera zijn OOK niet Altijd Goed leesbaar.

    Wat dieper in Het histogram ...

    Het is niet gemakkelijk Er Altijd Er OM EEN histogram te Lezen DAT de gehele tonaliteit van EEN Omvat scène. Vandaar onderstaande voorbeelden.

    In de figuren zijn de Tonale Stappen geordend te beginnen Voldaan Geen middentonen, Gewoon zwart en wit. Elke opeenvolgende Figuur voegt middentonen tiener. De Stappen in Figuur Elke zijn van Gelijke Grootte en Vorm. De resulterende histogrammen Tonen duidelijk Elke toon ALS EEN lijn van Gelijke Hoogte, gelijkmatig verdeeld over de Horizontale Schaal.

    Zoals de Figuur illustreert, zelfs wanneer Aantal Stappen Het wordt verhoogd TOT EEN EEN Niveau van egaal Verloop, de resulterende histogram lijkt gladder, MAAR Kan Nog niet Rossen Alle details Tonen.

    Persoonlijke INSTELLINGEN


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 05/04-11/04 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 16/10-22/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!