les dnm
Inhoud blog

  • Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    bakkerij
    03-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen witte pistolets

    1kg          bloem
    60g          gist
    450g        water
    50g          verbeteraar (s500)
    15g          zout


    werkwijzen

    voeg alles samen en laat dat 8 min kneden
    weeg stukjes af van 60g opbolen
    en 1 uur laten gisten afbakken in een oven van 210  20 minuten

    03-06-2008, 09:30 geschreven door rudy

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen truffels

    500g        boter
    1  dosje   gekoncentreerde melk
    200g       fondant
    600g       gesmolte melkchocolade


    werkwijzen

    voeg alle ingridieten samen en meng ze tot een pasta
    maak er bollejes van en dan 12 uur in de diepvries
    dan in de gesmolte chocolade dompellen en in poeder rolen

    03-06-2008, 09:11 geschreven door rudy

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen banketbakkersroom

    1 L     melk
    200g  suiker
    3        eiren
    70g    vanillepudding poeder


    Werkwijzen

    850dl melk met suiker aan de kook brengen.
    de resterende melk de eiren en vanillepudding poeder onder elkaar mengen.
    dit mengsel al roeend bij de kokende melk toevoegen.
    even laten doorkoken en in de pojes verdelen laten afkoelen in de koelkast

    02-06-2008, 10:56 geschreven door rudy

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zanddeeg taarjes

    500g       boter
    500g       bloemsuiker
    200g       eieren
    1 kg        bloem

    Werkwijzen

    De ingredieten samenvoegen, mengen tot een geheel.
    in de koelkast laten opstijven tot het deeg hard geworden is.
    daar na uit rollen niet te dik en verwerken in de vormen.
    afbakken in een oven van 210

    02-06-2008, 10:38 geschreven door rudy

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Chocolademous

    8          eigeel
    8          eiwitten
    250      suiker
    300g    gesmolten chocolade puur
    100g    licht opgeklopte room

    werkwijzen

    Het eigeeloppen met 220g suiker tot een witte massa.
    dan het eiwit opkloppen met 50g suiker.
    het eigeel met het eiwit samen mengen met de gesmolten chocolade  (niet te warm).
    op het laste de licht opgeklopte room aan toevoegen.
    in de potjes verdelen en in de koelkast latten op stijven.



    02-06-2008, 10:20 geschreven door rudy

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Taartendeeg

    1 kg         bloem
    60g          gist
    500g        water of melk
    150g       eieren
    75g          suiker
    17g          zout
    200g        boter


    werkwijzen

    De gist in het water oplossen
    voeg de ander ingridieten toe 5minuten laten mengen
    daarna verwerken en laten gieten
    de gewenste vuling in doen
    afbakken in een oven van 210
    ongeveer 12 minuten .


    02-06-2008, 00:00 geschreven door rudy

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.botercak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen                                                  

    botercake  

    500g  boter
    500g  eiren
    500g  bloemsuiker
    500g bloem

    werkwijzen

    voeg alle ingridieten samen op kamertempratuur 5minuten latenklopen
    vul de cake vorm 800g
    afbakken in een oven van180



    27-05-2008, 00:00 geschreven door rudy

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!