Gezondheid
Inhoud blog
  • Gezonde voeding.
  • Hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolpeil.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst. Vervolg.
  • Geestelijke Gezondheid, Stress, Angst, Paniekaanvallen.
  • Depressie, Burnout, Autisme, Nierfalen, Nierdialyse, CVS.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Pijn & Stress
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebit, tandvullingen, amalgaam, tandkronen, focale storingen, electroacupunctuur, Kirliaanse fotografie.

    Gebit, tandvullingen, amalgaam, tandkronen, focale storingen, electroacupunctuur, Kirliaanse fotografie.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Een gezond gebit is één van de belangrijkste factoren voor het behouden van een goede gezondheid. Het wordt vooral in verband gebracht met de spijsvertering, maar een slecht gebit kan ook op alle mogelijke lichaamsfuncties een negatieve invloed uitoefenen. Zo kan bijvoorbeeld een focale storing op een bepaalde tand, pijn veroorzaken in het gewricht van uw grote teen.

     

    Een gezond en stevig gebit, laat ons toe om het in de mond genomen voedsel maximaal fijn te malen en te vermengen met speeksel. Het is namelijk zo, dat hoe fijner ons voedsel gemalen is en hoe beter het vermengd is met speeksel, hoe beter het zal verteren.

     

    In de natuurgeneeskunde wordt zelfs aangenomen dat, indien we ons voedsel zeer goed zouden kauwen, we de helft minder zouden kunnen eten om toch dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen op te kunnen nemen in ons lichaam.

     

    Het gebruiken van vezelrijk voedsel gaat er ons dan ook toe neigen om goed te kauwen. Door dit kauwen gaan we dan een zeer goede doorbloeding krijgen van ons kaaksbeen en ons slikmechanisme, waardoor ze later, wanneer we ouder worden, ook nog goed zullen functioneren.

     

    We kunnen alzo voorkomen dat we op latere leeftijd ons gaan verslikken, waardoor er voedsel in de luchtpijpen kan komen, wat uiteindelijk kan resulteren in een longontsteking. Het alternatief is dan het plaatsen van een maagsonde en een overschakeling op astronautenvoeding. De eerste faze van vegeteren, allesbehalve leuk om mee te leven.

     

    Ons gebit en de meridianen in ons lichaam.

     

    In wetenschappelijk onderzoek betreffende electroacupunctuur, kunnen we terugvinden, dat iedere tand van ons gebit in verbinding staat met één van de vele in ons lichaam aanwezige meridianen. Zoals de meesten onder ons al wel weten, zorgen die meridianen voor een goede energiedoorstroming (Chi) in het ganse lichaam, dit op voorwaarde dat ze nergens onderbroken of gestoord worden.

     

    Al de in ons gebit en in ons lichaam aanwezige storingen zijn dan ook een mogelijke oorzaak voor een verstoring van die energiedoorstroming. Als voornaamste storingen in het gebit kunnen we vermelden, de irritatie of ontsteking van een tand, een dode of ontzenuwde tand, problemen met het tandvlees, het kaaksbeen of een tandvulling, enz. Is de energiedoorstroming van een bepaalde meridiaan verstoord, dan zullen er ook onvermijdelijk storingen optreden in de door de meridiaan bediende lichaamsdelen en/of lichaamsfuncties.

     

    Electroacupunctuur en Kirliaanse fotografie.

     

    Electroacupunctuur en Kirliaanse fotografie, zijn twee minder gekende maar volgens mij zeer betrouwbare methodes om storingen in de energiedoorstroming van ons gebit en ons lichaam op te sporen. Ze geven ons ook de mogelijkheid om, enkele dagen na het behandelen van de gevonden storingen, te controleren of de problemen volledig opgelost zijn.

     

    Electroacupunctuur geeft ons ook de mogelijkheid, om geneesmiddelen uit te testen die het genezingsproces van de op de betrokken meridiaan gelegen organen of lichaamsfuncties kunnen stimuleren of herstellen. Men gebruikt hiertoe de zogenaamde “Nosoden ( monsters of staaltjes van geneesmiddelen) ”, die men op de meetkring van de betroffen meridiaan plaatst. Dit is naar mijn mening één van de meest accurate en directe methodes, om te bepalen welk geneesmiddel men nodig heeft om te genezen.

     

    De ervaring om met deze toestellen te werken, zal natuurlijk bepalend zijn voor de resultaten die men zal bereiken.

     

    Bij middel van een “Kirliaanse foto” van de handen en de voeten, kan men dan aan de hand van het stralingsveld vaststellen of het gebit en het lichaam storingvrij zijn.

     

    Wil men met andere woorden er zeker van zijn dat zijn gebit storingvrij is, dan dient men zich te wenden tot een tandarts die electroacupunctuur en/of Kirliaanse fotografie toepast, omdat alleen hij storingen kan opsporen, kan neutraliseren en achteraf kan kontroleren of die storingen effectief opgelost zijn.

     

    Batterijwerking in de mond.

     

    Wie over een batterij spreekt denkt natuurlijk direct aan electrische stroom, spanning en potentiaalverschil, die ontstaan door de in de batterij aanwezige stoffen zoals metalen, zuur en water. Heel toevallig, kunnen ook in ons gebit die stoffen aanwezig zijn, waardoor er ook in onze mond een batterijwerking kan ontstaan, die heel negatief kan inwerken op onze gezondheid.

     

    Ik denk hier bijvoorbeeld aan:

    • Amalgaam, dat kwik (een hevig vergif), zilver, tin; koper en zink bevat.
    • Gouden kronen.
    • Metalen bruggen.
    • Op goud gebakken porceleinen kronen.
    • Op zilver gebakken porceleinen kronen.

     

    Door het potentiaalverschil ontstaat er een electrolyse die een ionenstroom doet vloeien in de mond, waardoor er kwikdeeltjes gaan vrijkomen, die langs het maag- darmstelsel het lichaam zeer langzaam gaan vergiftigen. Deze ionenstroom kan op twee manieren vloeien, namelijk door het kaaksbeen/dentineliquor waardoor ze het zenuwstelsel direct zal beïnvloeden en via het speeksel in de mond. Kontakt tussen de boven- en de onderkaak die metalen bevatten, kan ook nog een kortsluiting in de mond veroorzaken, die de ionenstroom nog zal vergroten.

     

    Het lichaam komt echter niet alleen in ons gebit in kontakt met mineralen, ik denk hier bijvoorbeeld ook aan piercings, sierraden, een spiraaltje, bouten en stiften die men gebruikt om breuken te herstellen of stifttanden te plaatsen. Wetende dat een perfect gezonde mens ongeveer 35% zuur heeft in zijn lichaamsvochten, kunnen we stellen dat al die mineralen een zeer storende werking kunnen uitoefenen op onze lichaamsfuncties en zeker op ons zenuwstelsel. Het verwondert mij dan ook niet te horen vertellen, dat mensen met een massa piercings vrij vroeg sterven.

     

    Al die mineralen kunnen echter in het lichaam ook nog een allergische reactie oproepen. Zo is gebleken dat bij onderzoek in Amerika, van de 71 mensen die een gouden tand hadden er 33% een allergische reactie op goud vertoonden.

     

    Piercings die gestoken worden, kunnen bovendien ook nog een meridiaan of een zenuwbaan in het lichaam raken waardoor er nog een grotere storing kan optreden.

     

    Storingshaarden of focale storingen in het gebit.

     

    Bij middel van electroaccupunctuur, is het mogelijk om al de meridianen in uw gebit op te meten, dit om te onderzoeken of er geen storingen te vinden zijn in de energiecirculatie. Wordt er op een bepaalde tand in uw gebit een storing vastgesteld, dan is het perfect mogelijk dat er op het eerste zicht niets aan die tand schijnt te mankeren, de tand doet geen pijn, men voelt of ziet er niets abnormaal aan en zelfs op een röntgenfoto is er niets abnormaal te vinden. Meestal gaat het over een ontzenuwde tand of een tand die afgestorven is en onder een kroon zit. Het is namelijk zo dat bij het ontzenuwen van een tand er altijd stukjes zenuw in de tand blijven die dan ontsteken en intoxikaties veroorzaken.

     

    Blijft die irritatie op die tand bestaan, dan is het goed mogelijk dat medicijnen die worden ingenomen om een orgaan of lichaamsfunctie te stimuleren, totaal geen uitwerking zullen hebben. In dit geval is het dan ook aan te bevelen, om de tand die de storing veroorzaakt, te verwijderen uit het gebit.

     

    In de meeste gevallen, zal het ook nodig zijn om na het verwijderen van de tand, het kaaksbeen grondig te reinigen van ontstekingen of intoxikaties. Het is best mogelijk dat men hiervoor een stuk van het kaaksbeen zal moeten wegslijpen.

     

    Plaatst men later een implantaat en het gat in het kaaksbeen is niet volledig gezuiverd, dan kan bij de implantaat later dezelfde storing optreden als bij de verwijderde tand.

     

    Een ander nadeel van een ontzenuwde of dode tand is dat hij niet meer regenereert, waardoor hij vroeg of laat gaat barsten of los in het gebit komt te zitten. Anaërobe bacteriën hebben dan vrij spel en gaan welig tieren in het gebit. Het is dus aan te bevelen om uw gebit regelmatig te laten kontroleren op storingen en schadelijke bacteriën.

     

    Besluit.

     

    Heeft men, na het toepassen van de behandelingen die vermeld werden in vorige artikels, nog chronische klachten aan organen of lichaamsfuncties, dan kan de uitmeting bij middel van electroacupunctuur en de ontstoring van uw gebit nog een oplossing geven voor een aantal van die gezondheidsproblemen.

     

    Sommige van die ontstoringen kunnen vrij snel tot goede resultaten leiden, terwijl het voor andere langer zal duren omdat het lichaam bij middel van de uitgemeten geneesmiddelen moet gereinigd worden van opgestapelde toxische stoffen. Het ontstoren van het gebit kan ook voor gevolg hebben dat geneesmiddellen sneller en beter zullen werken, waardoor de betroffen organen of lichaamsfuncties sneller gaan herstellen.

     

    Moet een tand opgevuld worden, laat hem dan nooit met amalgaam vullen, het kan tientallen jaren duren eer je er problemen mee krijgt, maar ooit zal het gebeuren, alleen zul je er dan niet meer aan denken dat je gezondheidsproblemen voortkomen van die met amalgaam opgevulde tand. Het gevolg hiervan is, dat men medicijnen gaat innemen die het probleem niet zullen oplossen, dit omdat de oorzaak niet is weggenomen.

     

    Heb je met amalgaam opgevulde tanden, laat dan die vullingen vervangen door kunststofvullingen. Zorg er voor dat je tijdens die vervanging niets inslikt en adem ook zo weinig mogelijk van de tijdens de vervanging ontstane dampen in.

     

    Met electroacupunctuur en Kirliaanse fotografie, kan men dan na enkele dagen, op een zeer accurate manier, de resultaten van een behandeling kontroleren.

     

    Uitgebreide informatie kan men terugvinden in het boek “Leerboek voor electroacpunctuur volgens Voll (E.A.V.) en de B.F.D. van de Arts C. Van Der Molen. Uitgeverij “De Tijdstroom” in Lochem. ISBN 90 352 12037/CIP.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 27/03-02/04 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 09/11-15/11 2020
  • 15/04-21/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 05/03-11/03 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 23/03-29/03 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 11/07-17/07 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 08/11-14/11 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 20/07-26/07 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!