Foto
Over mijzelf
Ik ben Louis Pardoel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Louis pardoel.
Ik ben een man en woon in Oss (Nederland) en mijn beroep is Ben oud Budo leraar en Genietend van mijn pensioen.
Ik ben geboren op 15/04/1932 en ben nu dus 92 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Computeren , mijn kleinkinderen en mijn passie voor Tae kwondo-Judo en Wielrennen.
Ik ga mijn blog wijden aan mijn ervaring van Oa: Judo en Tae Kwondo en Wielrennen wat ik vroeger heb gedaan.
Foto
Peter Sanders, de vertegenwoordiger van de Moosoolwon Selfdefence Korean Martial Arts, welke Louis zijn  9th Certificate uitreikten.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek
  • Mevrouw drs
  • Oude vrienden
  • grusse
  • beste sasung
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Hartelijk dank voor Uw fijne reactie. Louis Pardoel

    Foto
    Samen met Bas Rutten welke in Japan de Mister off the Square rings werd genoemd, en v/d Rijt een van de beste Jiu Jitsu' kas van Ned. en tevens E.K en nu nat. trainer van Griekenland.
    Foto
    Dit was een van de top groepen in het Taekwon do, waarbij 3 nat.trainers staan, Ad en Walter van Emmerik, en links voor Noud v/d Hurk welke nu heden ten dagen nog zijn bond leidt als NC.
    Wie herkent deze toppers van toen niet, of heeft met hun niet gezellig getraind!
    Foto
    Karate destijds was het héél gewoon als men 8 tot 10 dakpannen kapot sloeg, of trapten omdat niemand wat wist, en men in de veronderstelling was, dat dat dan het juiste Karaté inhield, en hoe dikker de knokkels hoe meer aanzien ja dacht te hebben.
    Foto
    Toos en Louis samen hoge golven trotseerd en zeeén bevaren en al bijna 50 jaar samen, 3 fijne kinderen grootgebracht, en nu ook zeer trots op onze twee  kleinkinderen, Tim en Robin.
    Foto
    Foto
    Sem Schilt, de grote en eenigste welke 3 keer achter elkaar in Japan de KI heeft gewonnen, waar de Hollanders sinds jaar en dag domineren. Peter Aerts is een van die toppers welke al in 1994 won ook 3 x maar niet op de rij Ben trots met deze kerel uit een stuk op de foto te staan, en niks geen bla kapsones normaal zoals het een groot Kampioen betaamd, BEDANKT SEMMY.
    Foto
    Wanneer hij zijn Dienstijd moest vervullen, is hij ingedeeld bij het 43 Reg.Huzaren van Prins Alexander te Amersfoort. En die zijn best deed werd ook de beste Huzaar van die lichting, en mocht dan bij gelegenheden; voorop met het Regements Vaan lopen of marcheren (het was een mooie tijd)
    Foto
    Jan Bartels heeft in Longford Ierland zijn prachtige buitenverblijf, en nog steeds volop actief met het lesgeven; een van zijn eerste fijne Ass. en samen erg veel gedaan zowel in de diverse besturen, als Scheidsrehteren, bedankt Jan.
    Foto
    Niet te geloven dat men zo'n 45 jaar terug nooit een Vader achter de kinderwagen zag lopen, maar was trots en deed het wel als eerste in Oss en dit was op de Heuvel, en het leuke was dat men je dan nakeek. En dat er over gekletst werd prachtig, en men je nakeek, zo ging dat in die tijd.
    Foto
    Foto
    Lymphen stelsel lopen door heel het lichaam,zowel voor als achter; en in dit Blog kan men ook zijn gedachtengoed inzien en de reden waarom hij het Judo als een van de beste sporten ziet, welke men kan doen beoefenen. Juis het met elkaar bezig zijn en het lichaam te toecieren, activeerd men elkaar zonder daar bij stil te staan, dat het gewoon gebeurd en wel zonder problemen, en andere gedachten, het gaat automatisch (doordenkertje)
    Foto
    Hier de uitleg van de Hogus, welke als eerste nog met Bamboe latten was voorzien, en te dragen voor de veiligheid, aan de Vr. van de BBN Dhr. Jaap Methorst, in 1974 samen met Pardoel en Hurr die probeert om uitleg te geven. Later zijn al deze zaken, steeds beter geworden, en ontwikkeld geworden. Totnu dan oo het huidige Electronisch en op maat gemaakt, prachtig hoe dit alles zich heeft ontwikkeld, in het huidige Taekwon do gebeuren.
    Foto
    Foto
    Samen met een van de fijnste Sabums en vriend, Lee Yong Ho in Korea, en daarboven een foto van die groepen welke hij trainden, en waren er bij die 8 jaar oud al 1e Dan waren en 10 2e en sublime en perfekt techniekers waren; Heb van hem nog Nunchaku en Bo trainingen, welke Pardoel met wat hulp zal trachten ook op zijn Blog te krijgen, dus blijven kijken, vrienden.
    Foto
    Foto
    Elvis Presley, welke zijn Diensttijd vervulden, en in de Kazerne lag nabij Bad Godesburg, eind jaren 50, en waar Jurgen Seidel als Burger werkten. En met hem altijd naar Parijs reden om het Shotokan Karaté te leren bij een Japanse Sensei. Hij ging uit Dld als 1e kyu, en is in USA gelijk 1e Dan geworden, waar andere hem een Mooi Diploma of Certificate uitreikten. Bij Jurgen deed Pardoel ook zijn eerste examens, met Duitse grundlicheid.
    Foto
    Foto
    Anton Geesink de grote Sihan, en vriend van Pardoel, samen met Lambert Toebak in Korea 1998 tijdens de OS, WETEN voor ons is ook De Wielerclub De Zwaluw opgericht in Vlijmen, En Lambert wordt deze maand 75 en Masseerd nog steeds. Hij was ook als Masseur verbonden aan en in de ploeg van Lance Armstrong,2006
    Foto
    Sasung Louis Pardoel
    Sasung Louis Pardoel
    Grootmeester Louis Pardoel Tae Kwondo in vogelvlucht. Dit om juiste gegevens en geschiedschrijving niet te laten vervalsen of geweld aan te doen. Zoals men al te vaak moet ervaren voor wat betreft de juiste daden en gegevens. Louis Pardoel
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IS ER NOG RESPEKT VOOR ONZE OUDERS, EN LERAREN?

    Bij mijn bezoek an Korea, mocht Louis eens een examen bijwonenen, een heel speciaal en werdt daarvoor ook speciaal uitgenodigd, want zijn Leraar Grand Master kwam en kon hij gelijk kennismaken. Iedereen zat in de houding, en hier en daar waren posten uitgezet of iemand die vertelden waar hij nu was, en jawel hij kwam het gebouw in  op weg naar de Dojang, hij liep ook niet meer zo snel als een kieviet, heel erg kremmig als ik nu! ( ja de waarheid mag toch gezegt worden)

    Ging zitten en zei niets keek enkel, en diverse  kinderen voor de Kub ex.  die  Vormen ook niet goed kende, dat was geen enkel probleem dan liep dan de Assistent als voorbeeld gewoon ook mee, zodat die kinderen toch konden slagen; vooral erg veel van Buitenlandse Amerikanen die daar gelegerd waren in 1975 was dat, en speeld dit verhaaal zich af: En dan is het gebeurd en afgelopen, hij strijkt de hele buit op en steekt die in de zakken, iedereen groot applaus, elke ex. daar was 5$ een hoop geld, als men weet dat men toen daar met een Gezin Vader moeder en bvb 4 kinderen van 30$  p.m moest leven; Een mooie ervaring voor een Nuchteren Hollander om dat alles als een les te mogen ervaren, hoe Koreanen dat beleven, en Eerbied hebben voor hem die hem trainden;  beste vrienden:  

    En dan later hem gevraagt waarom hij dat zo deed, wel hij heeft mij Disapline bijgebracht, en zo ben ik dan Koreaans Kampioen kunnen worden, tof toch! maar vertel eens IETS  speciaals wat hij je heeft bijgebracht nou bvb wij stonden in de Bach en op een been om goed Balans te krijgen, en moesten in de Zon kijken, en niet bewegen en als je dan niet meer kon, en omviel.  Wel dan  wachten hij zolang dat je bijna verdronk en zetten hij je opnieuw op de benen en blijven kijken tot hij het genoeg vondt, en zo heeft hij mij ook de nodige Disapline en doorzetting vermogen bijgebracht.     Zodat ik nu ook ben kunnen worden wie ik nu ben, en daarvoor krijgt hij zolang hij leeft van mijn het examen geld, KLAAR Sasung Pardoel zal de naam van die persoon niet noemen, daar vele hem heel goed kennen, En wij uren hebben zitten discuceren en wederzijds advies hebben gegeven, als vrienden. Maar dat is de Koreaanse mentaliteit, iets waar wij met ons nuchter verstand en mentaliteit ook gewoon niet bij kunnen, en ook nooit kunnen begrijpen, MAAR HET WAS WEL ZO GEGAAN, TOEN.

    Een jaar later was er in Barcelona de EK, en daar kreeg hij een pak slaag, waar de Honden geen brood van lusten, en waar de toen Ned. Team Capten naar Louis toekwam moet je horen dat is toch niet normaal!  Heb hem daaropook aangesproken, en hij zei, het is goed dat is Koreaans Costum, en daar zal je nooit wat van kunnen begrijpen, het is goed zo.     Bij trainingen was mijn vrouw Toos ook vaak aanwezig, en iemand in de les, had praatjes gemaakt (iemand dat kind; die echt niet snugger was)en daar werden er een stel aangewezen om hem in het kolenhok af te rossen, en diegene die niet hart had geslagen was daarna aan de beurt, Toos zei dat is toch niet normaal meer, Louis!       Wel het is Lands wijs Lands eer, en als je dat hebt mogen meemaken dan is er veel fout in de Wereld, toch:

                                                                                                                                       Sasung Pardoel    6-9-2010



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!