Leef en beleef! Bloot gewoon. Neen even de tijd om de hele tekst te lezen.
We zijn de 17de week van 2024
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Leef en beleef, bloot gewoon.

10-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmen in een vijver ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen




Zwemmen in een vijver?

Hoewel een klassiek zwembad een bron van zomervreugde kan betekenen is het moeilijke en tevens dure onderhoud wat mij ervan weerhoudt zo`n kunstmatig zwembad.

Het onder controle houden van de chemische kwaliteit van het water, en het obligate gebruik van chloortabletten, waardoor de biologische kwaliteit tot nul herleid wordt, heeft doen terugschrikken.

Een ander nadeel is dat het zwemplezier verminderd kan worden door geprikkelde ogen en slijmvliezen vanwege het chloor.

Er is een alternatief: de ecologische Zwemvijver.

De vijver als zwemwater opent de deur naar heel wat nieuwe toepassingen. Door gebruik te maken van een rubber (EDPM) folie is het mogelijk om de vorm en diepte zelf te bepalen. Als we uit gaan van een rechthoekige vorm, dan worden de (lange) zijkanten gebruikt om het water te laten overgaan in een strook met waterplanten en grind. Het oppervlaktewater ziet er uit als een vijver, terwijl het diepe zwemgedeelte vrij van waterplanten is. De grond die vrij is gekomen bij het uitgraven wordt gebruikt om rond de vijver een zacht glooiend taluud te maken van waar vandaan men toezicht kan houden op de kinderen. Ook is het beter voor de dieren om in of uit de vijver te kunnen komen. In dit moerasgedeelte ontstaat een rijk plantenleven waar dieren (salamanders en libellen) kunnen schuilen.

De begroeiing (biezen) heeft een bovendien waterzuiverend effect. Gelijk en helofytenfilter.

Een groot voordeel van een ecologische zwemvijver ten opzichte van een klassiek zwembad is het feit dat een ecologische zwemvijver perfect geïntegreerd kan worden in Uw tuin. Gebruikmakend van de juiste vormen en verhoudingen. Plant, dier noch mens worden geschaad door contact met chloor.

En, je kan er bijna het gehele jaar gebruikt van maken.

Liever een vijver dan een blauwe (chloor) bak in je tuin.

We zijn begonnen met de aanleg.
Vragen? E-mail mij!

Ps. ( foto´s van de aanleg volgen)

10-11-2006 om 00:00 geschreven door De Beer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (50 Stemmen)
>> Reageer (5)
09-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer in Nederland

Gegevens van Meetstation De Bilt

09-11-2006 om 00:00 geschreven door De Beer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Honda VT 1100 C
Klik op de afbeelding om de link te volgen





Motorrijden.


 

Motorrijden op mijn Honda Shadow VT 1100 C vind ik Tof!

Terug naar de jaren zestig op mijn zestigste?

 

Vanaf het moment dat je je helm opzet, hoor je erbij.

Alles valt van je af, even draait de hele wereld om jou alleen. Je bent als het ware één met je motor. Een combinatie van power en brains. Niets is met motorrijden te vergelijken. Het avontuur begint zodra je opstapt. Dat ongekende gevoel van vrijheid, de acceleratie of het pure genieten van een mooie bocht. Je lacht om iedere file, parkeerproblemen bestaan niet en de hele wereld ligt voor je open. Daar wil je lang van genieten. Daarom zorg je goed voor je zelf én je motor. Aandacht voor veiligheid is dan ook van groot belang. Ervaren motorrijders weten dat veiligheid vooral tussen je oren zit. Nederland is klein, de beschikbare ruimte beperkt. Als motorrijder zoek je de vrijheid en ben je altijd op zoek naar wat er achter de horizon ligt. Deze twee zaken lijken moeilijk samen te gaan, is toch prima te doen. Ik hoef geen records meer neer te zetten, ik wil alleen maar genieten van de motor en de omgeving. Je gunt je zelf dan ook die rust en dat pure genieten en laat je agressie en stress ver achter je. Defensief rijden wordt vaak in een adem genoemd met langzaam en truttig. Niet waar dus. Je kunt heel goed sportief-defensief rijden. Wanneer je ver voor je uit kijkt, je positie op de weg goed kiest, iedere auto in de gaten houdt die op een kruising op je aankomt en bereid bent om aan te passen, dan ben je gewoon slim bezig. Gelukkig zijn motorrijders bij meer restaurants welkom. Omdat zij weten dat je de aardigste mensen op twee wielen tegenkomt. En, alleen is maar alleen. Sluit je aan bij een motorclubgelijkgestemde.  

08-11-2006 om 00:00 geschreven door De Beer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (23 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur en Naturisme
Klik op de afbeelding om de link te volgen





Wil je even helemaal weg uit de drukte en hectiek van alledag?

Bezoek eens een naturistenterrein, (mini-)camping of recreatiepark in Nederland of daarbuiten. Daar kun je volop genieten van de schoonheid van de natuur. Zo'n accommodatie is een betrouwbare plek waar kinderen veilig kunnen spelen en waar je zelf volop tot rust zult komen. Waar mensen respect hebben voor elkaar, voor de natuur en voor het milieu. Een omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn en in een gezellige, sfeervolle ambiance kunt genieten en ontspannen.

Wat is Naturisme?

Samen rustig en ongestoord genieten van vrijheid. We worden bloot geboren. Bloot voelt heerlijk vrij. Geen gedoe met natte badkleding op je blote lijf. Gewoon streeploos bruin worden. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, welke religie je hebt, of je dik of dun, jong of oud, donker of licht van huidskleur bent. Een plek waar je respect hebt voor elkaar ongeacht iemands achtergrond. Wederzijds respect en respect voor de natuur en het milieu staan hoog in ons vaandel.

Eerste keer bloot?

De eerste keer bloot is altijd een beetje eng of vreemd. Vaak hebben mensen die naar een naaktstrand of een camping gaan al eens de sauna bezocht. Daar is iedereen bloot en kijkt niemand er raar van op als je dat ook bent. Natuurlijk, de eerste keer zul je even moeten wennen. Maar dat gaat snel omdat iedereen om je heen ook naakt is. Je voelt je eerder bekeken als je wel badkleding aanhebt.

Zon en Leven is een landelijke naturistenvereniging
De vereniging heeft 9afdelingen die elk een schitterend terrein hebben waar je kunt recreëren, kamperen, samen met anderen activiteiten ondernemen, of alleen zijn om te genieten van de natuur, rust en stilte. Zon en Leven kun je kenmerken als een "groene" naturistenvereniging, waar de zorg en respect voor mens, natuur en milieu voorop staat.

Voor wie is Zon en Leven? Voor iedereen!
Dik, dun, jong, oud, alleen of samen, iedereen is van harte welkom! Omdat onze leden gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor onze terreinen, wordt er van iedereen af en toe een kleine bijdrage verwacht aan de vereniging. Deze bijdrage kan onder andere bestaan uit het snoeien van bomen, onderhoud van het terrein, maar ook uit het stoken van de sauna, het zetten van koffie, organiseren van activiteiten of een bestuursfunctie.

Wanneer kun je op Zon en Leven terreinen terecht? Altijd!
Lente, zomer, herfst en winter. Door de week en in de weekeinden. In de zomer ligt de nadruk op recreëren en kamperen, in de winter op het gebruik van de sauna en het onderhoud van onze terreinen. Ervaar zelf dat Nederland echt niet te koud is om bloot te zijn. Door de beschutte ligging van onze terreinen kun je vaak al van vroeg in het voorjaar tot in de herfst bloot in de natuur vertoeven.

Waar vind je Zon en Leven terreinen? Verspreid over heel Nederland.
Weet je? We vieren ons 60 jarig bestaan dit jaar!
Niks nieuws onder de zon nietwaar?

Bezoek onze terreinen
Iedereen is van harte welkom om een bezoek te brengen aan één of meerdere terreinen. Neem voor tarieven en voorwaarden contact met ons op. Op de terreinen van Zon en Leven mag niet worden gerookt en we vragen u om overmatig gebruik van alcoholische dranken te beperken.


Binnen- en buitenland
Zon en Leven is aangesloten bij de Naturisten Federatie Nederland . De NFN is op haar beurt weer aangesloten bij de wereldomvattende Internationale Naturisten Federatie (INF/FNI). Met een geldige lidmaatschapskaart van Zon en Leven heb je, uiteraard tegen betaling van de geldende toegangstarieven, ook toegang tot naturistenterreinen van zusterverenigingen in binnen- en buitenland.

Wil meer informatie?
Klik met je muis op: 
 
Vragen? e-mail mij.

08-11-2006 om 00:00 geschreven door De Beer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (32 Stemmen)
>> Reageer (2)
07-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden?

Hoi generatiegenoot !!

De kinderen van tegenwoordig worden in de watten gelegd. Ben jij als kind opgegroeid in de 50'er, 60'er of 70'er jaren, dan is het, terugkijkend, onvoorstelbaar, dat je zo lang hebt kunnen overleven!

Als kind zaten we in de auto zonder gordel en zonder airbags. Onze bedjes waren geschilderd in prachtige kleuren met verf vol met lood en cadmium. De medicijnflesjes uit de apotheek konden we gewoon open krijgen, net als overigens de fles met bleekmiddel.

Deuren en ramen bedreigden continue onze vingertjes. Op de fiets hadden we nooit een helm op. We dronken water met de mond aan de kraan in plaats van uit een fles. We bouwden zeepkisten en kwamen er pas op de eerste rit, bergafwaarts,achter, dat we geen rem hadden. Na enige ongelukken konden we daar prima mee omgaan.

's Morgens gingen we naar buiten om te spelen. We bleven de hele dag weg en moesten pas thuis zijn als de straatlantaarns aangingen. Niemand wist waar we waren en we hadden geen mobiele telefoon mee.

We sneden ons, braken onze botten en tanden en er werd niemand voor aangeklaagd. Het waren gewoon ongelukken en de enige die schuld had waren we zelf. Kan jij je nog zgn. "ongelukken" herinneren?

We hadden vechtpartijen en sloegen elkaar een blauw oog. Daar moesten we mee leven. Volwassenen interesseerden zich daar niet voor. We aten koekjes, brood met dik boter, dronken Cola en werden evengoed niet te dik. We dronken met vrienden uit dezelfde fles en niemand ging daar dood van. We hadden geen: Playstation, Nintendo, X-box,Videogames, 64 TV-zenders, Videofilm, Surround-Sound, een eigen TV, computer en Internet-chatrooms.

Wat wij hadden, waren VRIENDEN.

We gingen gewoon naar buiten en daar kwamen we elkaar tegen. We gingen naar hun huis en belden aan. Of we gingen soms gewoon naar binnen zonder aan te bellen. En dat zonder van te voren af te spreken en zonder dat onze ouders dat wisten. Niemand bracht ons en niemand haalde ons weer op...

Hoe was het in godsnaam mogelijk? We bedachten zelf spelletjes met stokken en tennisballen. We aten wurmen en die leefden niet voor altijd in onze magen verder.

Met de stokken prikten we elkaar bijna nooit in de ogen. Met voetballen op straat mocht je alleen meedoen als je goed genoeg was. Als je niet goed genoeg was, moest je met teleurstellingen om leren gaan.

Sommige kinderen waren niet zo goed op school als anderen. Ze haalden onvoldoendes en bleven zitten. Dat leidde niet tot emotionele ouderavonden of zelfs tot veranderde prestatienormen.

Soms hadden onze daden consequenties. Dat was logisch en daar kon zich niemand voor verstoppen. Als iemand van ons iets verbodens had gedaan, was het normaal, dat de ouders je er niet uithaalden. In tegendeel, ze waren het met de politie eens! Stel je voor!

Onze generatie heeft vele probleemoplossers en uitvinders, die bereid zijn risico's te nemen, voortgebracht. We hadden vrijheid, we verzaakten, we hadden succes en namen verantwoording. Met al die dingen konden we zeer goed omgaan.

Bij die generatie hoor jij ook !!

Wees blij dat je er toen bij was ....

07-11-2006 om 00:00 geschreven door De Beer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (31 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOKKA's?

Senioren, of Pré- FPU, FPU, Vutters, en gepensioneerde?

 

Ze noemen ons ook wel MOKKA´s´

(Mondige Ouderen, Kapitaal Krachtig en Actief)

 

MOKKA´s staan volop in het leven. Veel werken nog en zullen dit alleen maar langer blijven doen, gezien de maatregelen van de overheid om vergrijzing te financieren. De doelgroep is mondig en gewend aan zeggenschap. Ook zijn MOKKA´s kapitaalkrachtig en actief. Ze hebben geld en willen dit uitgeven. Bijna de helft doet aan sport en heeft een Internetaansluiting. Kortom, we spelen een vitale rol in deze maatschappij. Senioren staan in voor de helft van de koopkracht en vormen daarom de belangrijkste groep verbruikers op de markt.

Groeten van een MOKKA.

(60 jaar en een BV gestart)

06-11-2006 om 00:00 geschreven door De Beer

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
>> Reageer (1)


Inhoud blog
  • Zwemmen in een vijver ?
  • Het weer in Nederland
  • Mijn Honda VT 1100 C
  • Natuur en Naturisme
  • Vrienden?
  • MOKKA's?

    Vragen? E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken met MSN



    Blog als favoriet !

    Kiik ook eens op:
  • SeniorenNet.be
  • Vakantie boerderijen
  • Stichting vrije recratie
  • Samen op vakantie
  • Swimming Pool
  • De ecologische zwemvijver
  • Vijverpagina
  • Alles over vijvers (ook Zwemvijvers)
  • Zon en Leven

  • Een interessant adres?

    Archief
  • Alle berichten



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!