Italie met veel charme
Inhoud blog
  • Ristorante in Tuoro in Umbrie, Italie
  • Orvieto, Italie
  • Passignano sul Trasimeno, Umbrie Italie
  • Aankomst in Lisciano Niccone, Umbrie, Italie
  • Umbrie, het groen hart van Italie

    Zoeken in blog



    de
    10-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ristorante in Tuoro in Umbrie, Italie

    Er staat ons een verrassing te wachten, een heel bijzondere, Karin & Robert hebben ons uitgenodigd voor een zeer geannimeerde avond en verder vertellen ze niets........!
    Dinsdag 10 augustus 19.30 uur wordt ons verzocht klaar te zijn voor vertrek, we kunnen met de twee meerijden, dat vergemakkelijkt immers ook het feit dat ik geen rekening hoef te houden met de nodige glazen wijn die ik anders niet zou kunnen nuttigen, dus dat komt goed uit.......
    We rijden vanaf Liscianne Niccone de berg af richting Tuoro en voordat we in het leuke dorpje aankomen, slaan we links af, de weg vervolgt zich redelijk stijl omlaag. Robert parkeert de auto op een ruime parkeerplaats, ons oog valt op een prachtige "gele" Villa met een kleurrijke mediterraanse aanplant rondom, we hebben ogen te kort om alles te bekijken zo lijkt het, wat een prachtige ligging heeft deze villa en wat een rust komt er op ons af, heerlijk.

    Ristorante I Capricci di Merion
    Via Pozzo 21 - 06069 Tuoro sul Trasimeno,Italy
    Tel. +39 075 825002
    www.capriccidimerion.it
    info@capriccidimerion.it


    Robert vertelt ons dat we hier gaan dineren, maar voor we aan tafel gaan wil hij ons rondleiden door tuin en villa.
    De groene vegetatie in de tuin en rondom het zwembad is een lust voor het oog, olijfbomen zijn meer dan 100 jaar oud, te zien aan de vorm en dikte van de stam, de verschillende soorten dennebomen met hun gracieuze groeivorm, de met zorg uitgekozen bloeiende planten
    De inrichting van de villa is robuust en ademt rijkdom, alle fauteuils zijn bekleed met de mooiste italiaanse stoffen en designs, kasten zijn met zorg uitgekozen en de vloertegels zijn natuurlijk in overtreffende ........, kleine nissen hier en daar maken het decor in een woord " bijzonder ".

    Natuurlijk is het een fantastische avond, ondergaande zon met een subtropische temperatuur,  we gaan aan tafel in de tuin. Als eerste begroeting beginnen we aan een glas champagne van het huis, een heerlijk droge-, aansluitend wordt ons de menukaart aangereikt door de charmante ober, een italiaanse jongeman die alle talen van de wereld beheerst zo valt ons op, dat maak je niet overal mee, zelfs niet in ambiances van deze kwaliteit.
    De menukaart is opvallend door de diversiteit aan streekgerechten en zoals we lezen wordt er bijzonder veel zorg besteedt aan de bereiding ervan, het water loopt ons uit de mond en de keuze wordt er niet gemakkelijker op. 
    De wijnkaart van I Capricci is tongzoenend, niet alleen italiaanse wijnen vanuit alle streken, maar ook de franse-en duitse-, zelfs hongaarse wijnen zijn erop te vinden, overigens heeft Hongarije een keur aan CRU-wijnen op de naam staan, veel wijngaarden zijn decennia's oud en besteden veel aandacht aan kwaliteitswijnen-produktie.
    Na onze keuze wordt een amuse van de Chefkok geserveerd, een fantastische parmaham met een speciale ricottavulling, zalig, overigens het servies/+bestek/+glaswerk van dit restaurant is ook al met de nodige zorg en smaak uitgekozen, het heeft onze bekoring en Suzanne en ik hebben de nodige ervaring in de top van de horeca.
    Met z'n vieren hebben we een voor- en een hoofdgerecht gekozen,  onze fles witte wijn staat te pronken op de tafel en klaar om ingeschonken te worden, dus laat alles maar doorkomen.

    De avondschemer gaat over in nacht, de villa en tuin zijn fantastisch uitverlicht, op de achtergrond speelt een dame op een harp, wat een melodieuze melodien brengt zij ten gehore, passend en om nooit te vergeten.

    Karin en Robert, dank jullie wel voor de onvergetelijke avond, we hebben genoten van deze bijzonderheid!   
        
















       







     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 10/05-16/05 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!