mijn idol
Inhoud blog
  • shakira heeft psychologische hulp ingeroepen
  • shakira houd niet van vrouwen
  • shakira steun kasarme kinderen
  • In de stem van shakira
  • Cazador De Amor
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Muziek

    Shakira wordt gezien als een van de beste vrouwelijke tekstschrijvers van Latijns-Amerika. "Ik probeer niet om alleen maar mijzelf tentoon te stellen, maar er zijn ontzettend veel vrouwen die zich aan mij spiegelen", volgens Shakira over haar nummers.

    Shakira over haar muziek: "Ik houd ervan om verschillende stijlen te mixen, als in een cocktail. Ik ben geboren en opgevoed in Colombia, maar ik luisterde naar muziek van bands als Led Zeppelin, the Cure, the Police, the Beatles en Nirvana. Ik hield van die rock, maar tezelfdertijd, omdat mijn vader van honderd procent zuivere Libanese afkomst is, ben ik verliefd geraakt op Arabische muziek en geluiden. Ergens ben ik een mix van al deze stromingen en mijn muziek is een mix van elementen die soms ter plekke ontstaat."

    Shakira en buikdansen: Shakira was 4 jaar oud toen ze met buikdansen begon. Daarna is ze nooit meer gestopt. Maar dat kan volgens Shakira zelf ook niet. Want zo vertelde ze in een interview: "Buikdansen zit in m'n genen, zodra ik een trommel hoor, begin ik vanzelf te dansen. Voor Shakira is buikdansen een belangrijk deel van haar leven geworden. Daarnaast is buikdansen ook haar handelsmerk geworden. Toch heeft Shakira soms spijt van 't feit dat ze ooit met buikdansen begonnen is. Zo vertelde de zangeres dat ze gek wordt van de mensen die denken dat ze buikdanst om sexy te zijn. Daarbij vertelt ze dat buikdansen gewoon een manier is om zichzelf uit te drukken!

    Shakira heeft een stijl ontwikkeld die Latijns-Amerikaanse stijlen, zoals tango en salsa, combineert met rock, pop en andere stromingen, waaronder Arabische muziek. Buikdansen is namelijk een kenmerkend onderdeel voor Shakira's optreden. Op het album Fijación Oral (2005) laat Shakira een jaren '80 geluid horen en is ook de invloed van reggaeton en dancehall merkbaar. Ook liet ze zich inspireren door bossanova en Frank Sinatra.

    Over Shakira zegt de auteur Gabriel García Márquez: “De muziek van Shakira heeft een sterk persoonlijke inslag, die niet lijkt op de muziek van iemand anders en niemand anders kan zo zingen of dansen zoals zij dat kan, ongeacht hun leeftijd, met een zo een onschuldig aandoende sensualiteit”.

    "Ik ben niet het soort vrouw dat elke dag de kleren van haar man wast. Ik hoop dat dit niet klinkt als een feministische voortrekster die dit soort dingen roept. Ik probeer alleen maar eerlijk te zijn over de dingen die ik schrijf".





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!