Inhoud blog
  • EEN NIEUWE TIJD, EEN NIEUWE LERAAR
  • Achtergrondinformatie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Maitreya, de Wereldleraar
    Reeds 30 jaar in de moderne wereld
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN NIEUWE TIJD, EEN NIEUWE LERAAR
    In vrijwel alle religies bestaat het idee van een verdere openbaring door een toekomstig leraar. Christenen hopen op de terugkeer van de Christus, de boeddhisten zien uit naar een volgnde Boeddha, de moslims naar de Imam Mahdi, de hindoes naar Krishna en de joden naar de Messias. Volgens de esoterische tradities zijn dit allemaal namen voor één en hetrzelfde individu : Maitreya, de Wereldleraar, het hoofd van de geestelijke Hiërarchie van meesters.

           Steeds als de wereld een nieuw kosmisch tijdperk binnengaat (ongeveer om de 2000 jaar) treedt uit de geestelijke Hiërarchie een leraar naar voren, om de mensheid te begeleiden bij haar volgende stap in de evolutie.
           Het is op zo'n breukvlak van onze geschiedenis dat Maitreya nu is gekomen, en de talloze politieke (en klimatotlogische) veranderingen in de wereld hangen hiermee samen. Achter de schermen is Hij de dirigent van de energie  van veranderingdie onze wereld nu hervormt.
           Maitreya kwam toen Hij het minst werd verwacht. In juli 1977 verliet Hij zijn verblijfplaats, een vallei in de Himalaya, "als een dief in de nacht". Sindsdien bevindt Hij zich in Londen, veelal in de Pakistaans-Indiaanse gemeenschap. Hij is geen religieus leidsman, maar een leraar in de ruimste zin van het woord, iemand die de weg wil wijzen uit de politieke, economische en sociale wereldproblemen.
           Maitreya's zienswijze weerspiegelt zich in zijn prioriteiten-lijst : voldoende voedsel en toereikende huisvesting voor allen, gezondheidszorg en onderwijs  als universeel recht. Zijn sociale boodschap in enkele woorden samengevat : "Deel samen en red de wereld". Maitreya is ervan overtuigd dat we zijn advies zullen volgen en dat we op de drempel staan van een tijdpêrk van vrede.
          Maitreya's spirituele boodschap : "Ik ben niet gekomen om een nieuwe godsdienst te stichten, maar om de kunst van zelf-verwerkelijking te onderwijzen."
          Als eerste stappen noemt Maitreya : "Eerlijkheid in denken, oprechtheid van geest en onthechting".
          Maitreya verwacht dat de media op een gegeven moment niet meer om zijn aanwezigheid heenkunnen, en hem dan zullen uitnodigen om via de tv tot de hele wereld te spreken. Op die dag, zijn Verklaringsdag, zal hij er geen twijfel over laten bestaan dat hij inderdaad de werledleraar is. Maitreya zal dan de hele mensheid mentaal 'overschaduwen'. Ieder van ons zal zijn woorden innerlijk horen, telepatisch, en iedereen zal weten dat de wereldleraar thans onder ons verkeert en dat Maitreya inderdaad de Christus is, de Boeddha, de nieuwe Krishba, de Imama Mahdi, de Messias.

    08-05-2008 om 22:11 geschreven door ria

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergrondinformatie
    Al meer dan 30 jaar lang bereidt de kunstenaar, schrijver en spreker Benjamin Creme de wereld voor op de grootste gebeurtenis in de geschiedenis - de verschijning van Maitreya de Wereldleraar en Zijn groep van Meesters. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben zijn informatie gehoord en zijn in gespannen afwachting van die grootse gebeurtenis.

    05-05-2008 om 21:57 geschreven door ria

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 05/05-11/05 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!