Foto
Inhoud blog
  • Informatie over onze "slankelijners methode".
  • VOLGENDE SESSIE
  • De Tip van Tan, 29. tip-tip-tipjes!30.Is barbequën af te raden?, 31. De cholesterol, 32. Tips voor een platte buik.
  • De Tip van Tan, 25 Rake Tips, Voedingsgewoonten aanpassen, Verschillende dieëten, Slimme boterhammen.
  • De Tip van Tan, 19. Eetwijze. 20. Kooktips. 21. Eén portie fruit of groenten. 22. Stomen. 23. Wandelen. 24. De spelregels.
  • Tip van Tan. 14. Plannen en regelmaat 15.De stofwisseling. 16.Zo weerstaat u. 17. Bewegen en gezondheid. 19. De kip.
  • Recepten. Slankelijners/diabeten. Deel 2
  • Menu's voor Slankelijners Deel 1.
  • Recepten Diabeten/Slankelijners Deel 1.
  • De Tip van Tan. 11.Het ontbijt 12.Doodgewone tip 13.Kleine tipjes
  • De Tip van Tan. 6.Bewegen 7.Vervolg Bewegen 8.Gezond eten 9.Tien manieren om te vermageren 10.Dit zijn tipjes
  • De Tip van Tan. 1.Plannen 2.Juiste Gewicht&Weegschaal 3.Motivatie 4.Water drinken 5.Te veel water is gevaarlijk
  • ALLE INFORMATIE "De Slankelijners"
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ons motto: PLANNEN EN REGELMAAT!!!
    De slankelijners
    Sessie11
    16-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tip van Tan. 11.Het ontbijt 12.Doodgewone tip 13.Kleine tipjes
     

    De tip van Tan!

    Zorg dat je altijd start ‘s morgens met een goed ontbijt.


    Een goed ontbijt is een volwaardige en evenwichtig samengestelde maaltijd. Daarnaast levert een gezond ontbijt essentiële voedingsstoffen die meestal in onvoldoende mate door de andere maaltijden worden aangereikt. Een belangrijke reden waarom het ontbijt niet zomaar kan en mag wegvallen. Broodmaaltijden, en het ontbijt in het bijzonder, brengen relatief meer complexe koolhydraten aan. Warme maaltijden brengen doorgaans meer vet aan.


    Een goed ontbijt bestaat uit de volgende ingrediënten:

    · drank: 1-2 koppen koffie of thee, water of melk kan ook.

    · graanproducten: brood (bij voorkeur bruin of volkoren), een kop ontbijtgranen (bij voorkeur niet gezoet);

    · seizoensfruit: als geheel, als beleg of als sap;

    · zuivelproducten: melk, kaas, yoghurt (magere of halfvolle melkproducten krijgen de voorkeur);


    · een mespuntje vetstof op het brood.


    -----------------------------------------------------------------


    Natuurlijk is het aan jullie om uit te rekenen hoeveel je kunt verbruiken!

    Er zijn reeds enkele goede ontbijten doorgegeven.

    ----------------------------------------------------------


    Niet ontbijten is uit den boze!!! Heel slecht voor jullie verbranding die niet op gang komt.


    De daling in het aantal ontbijtgebruikers zou vooral te wijten zijn aan gedragswijzigingen.


    Aangehaalde redenen om niet te ontbijten zijn:

    gewichtscontrole, gebrek aan tijd 's ochtends, geen hongergevoel, geen ingrediënten in voorraad, geen trek.


    Niet ontbijten of bijtanken na een weldoende nachtrust, leidt tot een verdere daling van de glucoseconcentratie.
    Het is belangrijk de glucoseconcentratie na de nachtrust snel te herstellen tot de normale basiswaarden, en dit via een goed samengesteld ontbijt. Bij volwassenen gaan ze snel achteruit. Daarom zijn goede ontbijtgewoonten belangrijk


    Eet ’s morgens als een koning,
    ’s middags als een edelman
    en ’s avonds als een bedelaar.


    Een voedingsadvies in een notendop, maar met een grote kern van waarheid: zorg voor een stevig ontbijt, maaltijd die zo licht mogelijk is.

    Met drie gezonde maaltijden per dag kunnen we ervoor zorgen dat we alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ons lichaam dagelijks nodig heeft.Maak de lunch niet te zwaar en kies voor een warme maaltijd die zo licht mogelijk is. Met drie gezonde maaltijden per dag kunnen we ervoor zorgen dat we alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ons lichaam dagelijks nodig heeft.


    Maar waarom ’s morgens eten als een koning? En wat betekent dat nu precies?

    Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.

    Na je nachtrust heeft je lichaam behoefte aan voedingsstoffen en energie. De accu moet als het ware opgeladen worden want je hebt ’s nachts immers niets gegeten.

    -----------------------------------------------------





    Haast


    Veel mensen ontbijten echter niet of niet goed. Ze hebben haast of ze zijn aan het lijnen en denken dat ze zo sneller zullen afvallen. Niet of slecht ontbijten is om een aantal redenen niet verstandig. Je loopt een tekort op aan voedingsstoffen. Er ontstaat dan in de loop van de morgen een hongergevoel dat vaak gestild, of beter gezegd, opgevuld wordt met snoep of koek. Daardoor is er eerder kans op het ontstaan van overgewicht.



    Concentratieproblemen

    Wie het ontbijt overslaat kan te maken krijgen met concentratieproblemen, duizeligheid en vermindering van prestaties op school of op het werk. Dat heeft te maken met het lage bloedsuikergehalte, omdat je ’s nachts niets gegeten hebt. Glucose is de belangrijkste brandstof voor ons lichaam. Het hersenweefsel kan dat zelf niet opslaan, maar is afhankelijk van de glucose in het bloed. Om voor een goed glucosegehalte in het bloed te zorgen moet de voeding voldoende koolhydraten leveren. Die zitten in granen, groenten, meelproducten, peulvruchten, fruit en aardappelen.

    -------------------------------------------------


    Gezonde start
    Ontbijten als een koning wil dus eigenlijk zeggen dat je voor een goede, gezonde start moet zorgen zodat je de dag fit kunt beginnen. Je ontbijt moet daarom voldoende koolhydraten bevatten. Een goed ontbijt bestaat bijvoorbeeld uit twee sneetjes bruin brood of volkorenbrood, halvarine, kaas of vleeswaren, een glaasje sinaasappel of grapefruit en een paar kopjes thee of koffie. Ook kan er nog een glas melk aan toegevoegd worden. Bij kaas en vleeswaren is het belangrijk te kiezen voor soorten die niet al te vet zijn.

    Wie geen zin heeft in brood kan bijvoorbeeld kiezen voor melkproducten in combinatie met graanproducten met eventueel fruit erbij: yoghurt met muesli en een schijf meloen of melk met cornflakes en appel. Ontbijt als een koning en stel zelf een uitgerekend vorstelijk maal samen.


    Stel een heel lekker en evenwichtig ontbijt samen, goed, gezond, smakelijk en tel de streepjes!

    Ik wens je elke morgen een goeie start met een smakelijk ontbijt!!!


    Dit was de Tip en hou jullie fit!

    Tanneke.

    ---------------------------------------------------------------------------

     

    De Tip van Tan!


    Dit is nog eens een doodgewone tip,alleen om jullie te herinneren hoe het wel moet.

    Eet veel soep en drink voldoende water.

    Gebruik de caloriearme recepten, werk met de Sl-streepjes.

    Volg de Tips van Tan en beweeg!

    Zet u in om nu en dan een recept van de Slanke-lijners klaar te maken, zeg het aan uw partner of genodigden dat het een eigen en zelf klaargemaakte bereiding is. Ze zullen het des te meer waarderen. Jij zelf zult een pluimpje krijgen.





    Wen uzelf een ritme aan dat u helpt te vechten tegen uw probleem. Leer op gezette tijden te slapen, bewegen (sport), eten en werken. Laat deze routine een hulp zijn, een steun, om zonder honger door de dag te komen.





    Vermijd gelegenheden als cafés en bars tot u sterk genoeg denkt te zijn om de toespelingen over uw afvallen aan te kunnen. U moet ongetwijfeld vele drankjes afwijzen omdat u slechts 'een watertje' drinkt en u zult worden uitgemaakt voor ongezellig en spelbreker.


    Drinkt u toch alcohol, probeer dan eens licht biertje of een lichte cocktail (met veel soda of ijs). Drink bier uit een klein glas in plaats van uit een pul.


    Gaat u uit, ontloop dan zoutjes, chips en ander hartigs. U krijgt er dorst van en u eet er snel te veel van. U drinkt natuurlijk geen alcoholische drank voor het eten, omdat dan het vermogen in te schatten wat nog wel en wat niet meer kan worden gegeten.


    Gaat u met een groep uit en neemt men wijn voor de hele groep, dan neemt u slechts een half glas en proeft daarvan kleine nipjes. Het legen van het glas heeft tot gevolg dat het weer gevuld wordt Van alle drankjes is gewoon bronwater toch nog het beste. Daarom is het raadzaam daarvan steeds een fles of karaf op tafel te hebben.


    Soda en mineraalwater, en sinaasappel en tomatensap kunt u in elke gelegenheid en op elk feestje krijgen. Om iets in de hand te hebben zijn deze drankjes aanbevolen omdat u lijkt te drinken en omdat er weinig calorieën in zitten.


    Uw eetgewoonte moet worden als in het gezegde dat zegt: Eet 's morgens als een keizer, 's middags als een burger en 's avonds als een bedelaar. Daar hebben we het al eens over gehad! Lukt het u niet 's morgens (veel) te eten, sla dan het avondeten eens over, dan gaat het een stuk makkelijker.








    Sla nooit een maaltijd over. Het is onrealistisch te denken dat u er komt met een hongergevoel. Eet alles wat binnen de grenzen van uw dieet is toegestaan.


    Het gevaar is dat u hierdoor makkelijker naar tussendoortjes grijpt. Niet alleen mist u dan veel noodzakelijke bouw en voedingsstoffen, maar uw dieetplan komt er ook door in gevaar.


    Vergewis u ervan dat er, buiten uw normale voedingsmiddelen om, geen snel te bereiden hapjes in huis zijn. Als u voor een snack eerst een aantal handelingen moet verrichten om het te kunnen eten zal de trek er naar minder zijn dan wanneer u even snel een zak open kunt maken.



    Maak telkens een grote kom magere groentesoep. Bewaar die koel, bvb in flessen en zet die in de deur van de ijskast. Zo kun je op elk moment van de dag genieten van een heerlijke tas zelfgemaakte soep. Het komt uw verbranding ten goede!



    Eet best twee tot drie stukken fruit per dag!



    Twee magere melkproducten worden aanbevolen!



    Beweeg!!!





    Dit was de Tip en hou jullie fit !

    Groetjes, tanneke.

    ---------------------------------------------------------------------------

     

    De Tip van Tan.


    De beste slanktips!!!!



    -Houd een dagboek bij waarin u dagelijks opschrijft wat u eet of drinkt en hoe u zich daarbij voelt.Bij resultaat krijg je meer waardering voor het eetpatroon en dat blijft niet alleen bij gewichtsverlies. Coleta zend u elke maandag ons eetdagboek door.

    Kopieer het en leg het in uw keuken en invullen natuurlijk.


    -Drink bij een eiwitrijke voeding een glas warm citroensap.

    Dit is een geweldig middel om de spijsvertering te activeren.


    -Pas op voor kunstmatige zoetmakers ofwel zoetjes.

    Ze smaken erg naar suiker en kunnen uw eetbuien verergeren.




    -Gebruik een stoompan.


    -Geef eens toe dat elke verslaving er toe bijdraagt om u achteraf ongelukkig te voelen en dat er zeker een gewichtstoename is.


    -Concentreer u niet alleen op het eten.

    Het kan zijn dat u te weinig slaapt en dat daarddor er geen optimale vetverbranding is.


    -Behoefte aan een tussendoortje?

    Drink een grote, magere zelfgemaakte tas soep.

    Of eet een stuk roggebrood dit geeft een vol gevoel en scoort hoog op de laxeerladder.


    -Zorg altijd dat u wat bij u hebt om ongezonde verleidingen te kunnen weerstaan.


    -Slankelijners staan dolgraag op de weegschaal. Dit kan inderdaad als u goed gemotiveerd bent als een ondersteuning werken. Nochtans raden wij u aan om slechts éénmaal per week op het schaaltje te staan het kan ook demotiverend werken.

    Dit doen wij op zaterdagmorgen en sturen ons af of bijgekomen gewicht door naar tanneke.


    -Het besef groeit, schrijven de onderzoekers dat één uur per dag bewegen genoeg is voor het behoud van gewichtsverlies.Dat is tweemaal zoveel als wat op het ogenblik aangeraden wordt in de westerse wereld om zolang mogelijk gezond te kunnen leven, het advies is nu namelijk dertig minuten.


    -Als je toch eens zwaar getafeld hebt, weet dat een takje rozemarijn de spijsvertering activeert.

    Trek er thee van of kauw op een paar naaldjes.

    In India kauwt men op anijszaadjes.


    -Voor een gezond lichaam hoeft u niet altijd moeite te doen.

    Minder dan 8 uur slapen maakt het lichaam minder gevoelig voor talrijke noodzakelijke dingen.

    Dus ga een uurtje vroeger naar bed.

    Dan wordt u slapend slank!


    Dit was de Tip en hou jullie Fit.

    tanneke

    ---------------------------------------------------------------------------



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Archief per week
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 11/01-17/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!