Foto
Inhoud blog
  • Informatie over onze "slankelijners methode".
  • VOLGENDE SESSIE
  • De Tip van Tan, 29. tip-tip-tipjes!30.Is barbequën af te raden?, 31. De cholesterol, 32. Tips voor een platte buik.
  • De Tip van Tan, 25 Rake Tips, Voedingsgewoonten aanpassen, Verschillende dieëten, Slimme boterhammen.
  • De Tip van Tan, 19. Eetwijze. 20. Kooktips. 21. Eén portie fruit of groenten. 22. Stomen. 23. Wandelen. 24. De spelregels.
  • Tip van Tan. 14. Plannen en regelmaat 15.De stofwisseling. 16.Zo weerstaat u. 17. Bewegen en gezondheid. 19. De kip.
  • Recepten. Slankelijners/diabeten. Deel 2
  • Menu's voor Slankelijners Deel 1.
  • Recepten Diabeten/Slankelijners Deel 1.
  • De Tip van Tan. 11.Het ontbijt 12.Doodgewone tip 13.Kleine tipjes
  • De Tip van Tan. 6.Bewegen 7.Vervolg Bewegen 8.Gezond eten 9.Tien manieren om te vermageren 10.Dit zijn tipjes
  • De Tip van Tan. 1.Plannen 2.Juiste Gewicht&Weegschaal 3.Motivatie 4.Water drinken 5.Te veel water is gevaarlijk
  • ALLE INFORMATIE "De Slankelijners"
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ons motto: PLANNEN EN REGELMAAT!!!
    De slankelijners
    Sessie11
    25-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tip van Tan, 25 Rake Tips, Voedingsgewoonten aanpassen, Verschillende dieëten, Slimme boterhammen.
     

    De Tip van Tan!


    Rake Tips! Tip, tip, tipjes!



    1. DOE HET NU!

    Wacht niet tot maandag om met een nieuw,gezond leven te starten begin nu! Waarom zou u wachten om u beter te voelen!


    2- NOOIT STAANDE ETEN!ga zitten tijdens het eten,al is het maar een sandwich.U geniet meer van het eten en hebt er langer plezier van dan wanneer u de snack staande heeft genuttigd.

    3- WORDT ACTIEF!-Met 30 minuten pret in bed verbruikt u ca.100 calorieen dat is evenveel als 10 minuten rennen.Aan u de keuze…










    4- RICHT U OP!Ga zo recht mogelijk staan om een ingezakte rug, buik en billen te verstevigen. Er zal op slag als door toverhand geleid een paar centimeter verdwijnen.


    5- STOP U NIET VOL!Als u iets dwarszit,voelt u zich nog beroerder als u het probleem voor uzelf houdt. Praat erover met een begripsvolle vriend(in),uw partner of een familielid en vraag om hulp.Zelfs als die persoon het probleem niet kan oplossen,zult u zich beter voelen wanneer u erover praat.


    6- NIEUWE ONDERZOEKINGEN:Aan de Colorada State University tonen aan dat thuis sporters zich beter houden aan hun trainingsschema.U hoeft dus geen forse bedragen te betalen om een optimale situatie voor uw training te creëren.


    7- VRIEND OF VIJAND?Wanneer”vrienden”voortdurend opmerkingen maken op uw veranderd eetpatroon en beweren dat’een stukje gebak toch niet erg is’zoek dan geen excuses of uitvluchten.Leg uit dat u toch liever gezond wilt eten,Als ze uw’nee’ niet accepteren,vraag u dan in gemoede af of het wel echte vrienden zijn,Een echte vriend wil immers alleen maar het beste voor zijn/haar maatje


    8- MINDER IS MEER,Dean Ornish,de voedingsadviseur van ex-president Clinton,had voor zijn chef een fantastisch advies.Clinton die dol was op chocolade-ijs kreeg de volgende tip:De eerste hap is altijd de beste,de laatste de op één na beste.Dus wanneer u maar een

    lepel van iets eet,kan dat een hemel op aarde zijn.


    9- RAAK ME AAN.Door aanrakingen komen natuurlijke opiaten in het lichaam vrij,die voor geestelijke ontspanning zorgen.Dus ook als het niet voor een intiem,hartstochtelijk samenzijn is,zal een omarming,een voet of rugmassage door uw partner uw stemming

    aanzienlijk opkrikken.


    10- LEEF JE UIT!Wanneer u eens een keer helemaal aan het eind van uw krachten bent en diep in de put zit,ga dan niet bij de pakken neerzitten en reageer u niet af op uw omgeving.


    11- HAAL DIEP ADEM.Zuurstof is van levensbelang om voedsel om te zetten in energie die kan worden verbrand.Als u te oppervlakkig ademt,krijgt het lichaam niet voldoende zuurstof om het voedsel goed om te zetten.


    12- ZORG VOOR GOEDE SLAAP!Versterk uw inwendige bioklok door iedere avond op ongeveer hetzelfde uur naar bed te gaan en s’morgens op hetzelfde uur de wekker te laten aflopen.U zult zich s’avonds op een natuurlijke manier moe voelen,als het tijd wordt om

    naar bed te gaan en veel beter slapen.


    Dat was de Tip en hou jullie Fit!


    Groetjes, tanneke.

                                  -------------------------------------------------

     




    De Tip van Tan.

    10 tips om beter te vermageren! Uw voedingsgewoonten aanpassen!

    We weten het allemaal: om te vermageren, moeten we minder vet, minder suiker en minder vlees eten, maar meer fruit en groenten, en bovendien mogen we tussendoor niet knabbelen. Het is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. Blijven uw inspanningen zonder resultaat?

    Verander eens van tactiek en wijzig uw voedingsgewoonten!



    1) Breng de groenten op smaak

    -

    2) Eenmaal per dag vlees eten is voldoende

    -

    3) Gebruik de juiste vetstoffen

    -

    4) Gebruik (tijdelijk) zoetstoffen

    -

    5) Zet geen zoutvaatje op tafel

    -

    6) Koop alleen het strikt noodzakelijke

    -

    7) Koop niet uitsluitend lightproducten

    -

    8) Durf gewoonten doorbreken

    -

    9) Drink alleen maar water

    -

    10) Honger uzelf niet uit









    1) Breng de groenten op smaak


    Meer groenten eten betekent niet noodzakelijk dat u ze in water moet koken en zo moet opeten. Ze moeten uiteraard ook niet in de olie of in de boter baden. U kunt ze stoven, pureren, gratineren, er een slaatje van maken… U kunt ze ook op smaak brengen met kruiden, balsamicoazijn, een yoghurtsausje, enz.

    Hetzelfde geldt voor de bereiding van vis: als men u aanraadt om tweemaal per week vis te eten, dan is het logisch dat u de bereidingswijze varieert. Keuze genoeg: vis in court-bouillon, gegrilleerde vis, vis in papillot… Breng het gerecht ook op smaak volgens de inspiratie van de dag: mosterdsaus, uienfondue, tomatenpuree, citroen, curry…


    2) Eenmaal per dag vlees eten is voldoende


    Het is echt niet nodig bij elke maaltijd vlees (of vis, eieren, ham) te eten. Een aanvoer van dierlijke eiwitten eenmaal per dag is voldoende. Eet u bijvoorbeeld 's middags vlees, dan kunt u 's avonds een maaltijd samenstellen met groenten (rauwkost of soep), gevolgd door zetmeel of granen (pasta, rijst, tarwe, quinoa, bulgur…) die u serveert met ratatouille, champignons, tomaten, enz.


    3) Gebruik de juiste vetstoffen


    Maak uw kasten en koelkast leeg en bewaar alleen olijf-, koolzaad- en notenolie, en indien nodig een (niet-gehydrogeneerde!) plantaardige margarine die rijk is aan koolzaad of olijven. Deze producten kunt u gebruiken voor het klaarmaken en op smaak brengen van de gerechten.


    4) Gebruik (tijdelijk) zoetstoffen


    Het is op termijn niet de bedoeling om suiker te vervangen door zoetstof, maar wel om de consumptie van suiker te beperken door geleidelijk de hoeveelheden te verminderen. Het resultaat zal zichtbaar zijn op de weegschaal, terwijl u de gewoonte aanneemt om minder suiker te eten.


    5) Zet geen zoutvaatje op tafel


    Het op smaak brengen gebeurt in de keuken, zonder te overdrijven met zout. Aan tafel wordt geen zout meer bijgenomen. Wees ook op uw hoede voor producten die veel zout bevatten, zoals koekjes, chips, fijne vleeswaren…


    6) Koop alleen het strikt noodzakelijke


    Beperk u tot het strikt noodzakelijke wanneer u boodschappen gaat doen. Stel indien nodig een lijst op en beperk u tot wat erop staat. We hebben allemaal de neiging om onze caddie te vullen met verleidelijke, maar overbodige producten. Houdt u zich aan uw lijst, dan vermijdt u bovendien overvolle kasten met koekjes, chocolade en andere lekkernijen die u vroeg of laat zullen doen kraken… onder voorwendsel dat ze op moeten.


    7) Koop niet uitsluitend lightproducten


    Uw toevlucht nemen tot zuivelproducten, kaas, caloriearme koekjes en gebak is een goed idee, op voorwaarde dat u ze geleidelijk integreert in uw nieuwe voedingsgewoonten en dat u er niet mee overdrijft. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u twee lightyoghurtjes gaat eten in plaats van één gewone yoghurt. Het is niet omdat een product light is dat u de hoeveelheid moet verdubbelen!


    8) Durf gewoonten doorbreken


    Nuggets op woensdag, cordon bleu op donderdag, gepaneerde vis op vrijdag, frietjes op zaterdag… Dat begint na een tijdje letterlijk door te wegen. Breek dit ritme en zoek nieuwe snelle receptjes: puree van het huis, omelet, vis in papillot…


    9) Drink alleen maar water


    Enkel een glaasje fruitsap (zonder toegevoegde suiker) is toegelaten. Vermijd elke suikerhoudende drank. Fruitsap, fruitdrankjes en koolzuurhoudende dranken zorgen voor talrijke, overbodige calorieën die gemakkelijk te vermijden zijn. Wat koolzuurhoudende dranken betreft, genieten lightversies de voorkeur omdat ze weinig of geen calorieën bevatten. Ze hebben wel een niet te verwaarlozen nadeel: u blijft aangetrokken door de suikersmaak.


    10) Honger uzelf niet uit


    U gelooft toch zelf niet dat u zich bij het middagmaal zult tevredenstellen met een yoghurtje en een portie vruchtenmoes. In het beste geval zult u de koelkast plunderen zodra u 's avonds thuiskomt, in het ergste geval zult u opnieuw beginnen knabbelen in de loop van de namiddag. Een goede tip: stel uw middagmaal op voorhand op. Op deze wijze zullen uw keuzes (of intenties) minder geleid worden door de honger.

    Dus: PLANNEN!!!



    Dit was de Tip en hou jullie Fit!

    tanneke


                                                 ------------------------------------

     

    Verschillende dieëten

    Wat is het Atkinsdieet voor een voedingsvoorschrift?

    Het Dr. Atkinsdieet is een voeding waarbij geen of heel weinig koolhydraten en een onbeperkte energie in de vorm van eiwitten en vetten worden gegeten.

    Gebruik van vet vlees, gevogelte, kaas, eieren, boter, mayonaise, bak- en braadvet is vrij toegestaan.
    Gebruik van weinig groente is toegestaan.
    Verboden zijn melk, brood, meelproducten, aardappelen, rijst en fruit. Sterk verminderen van de hoeveelheid koolhydraten kan de voeding energie-arm maken.

    Het lijkt alsof u grote hoeveelheden mag eten in de vorm van eiwit en vet. In de praktijk blijkt het vet sterk verzadigend te werken, zodat u weinig eet. Hierop berust ook de vermagerende werking. Deze voeding is onevenwichtig van samenstelling en
    langdurig volhouden is zeker af te raden
    . Vooral in verband met de stijging van het cholesterolgehalte in het bloed.
     

    Wat houdt het Mayo-clinic-dieet in?

    De officiële Mayo-clinic in de Verenigde Staten distantieert zich uitdrukkelijk van de vermageringskuren die onder deze naam in omloop zijn. Het "Twee Weken dieet", het "Mayo dieet" en het "Mayo-clinic egg dieet" beloven bij 14 dagen streng dieet houden een gewichtsafname van 8 kilo. Na het dieet zou u ongeacht hetgeen u eet 2 tot 3 jaar niet meer dikker worden. Bij het Mayo-clinic dieet behoort een dieetlijst met dagmenu's voor 14 dagen, die zijn gebaseerd op Amerikaanse eetgewoonten. Tijdens het houden van het dieet wordt onder andere aangeraden om 1,5 tot 2 liter mineraalwater per dag te drinken.

    De verhouding van belangrijke voedingsstoffen wijkt sterk af van de aanbevelingen voor een goede voeding. Het is beter om af te slanken met een verantwoorde voeding. Bovendien is de kans dat u het juiste gewicht blijft behouden dan ook veel groter.

    ----------------------------------------------

    Is het gezond om af te vallen door veel eiwitrijk voedsel te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een voeding met veel eieren, vlees, kaas of melk?

    Dit soort voeding is niet aan te bevelen. De voeding is erg eenzijdig, waardoor een gebrek aan andere belangrijke voedingsstoffen kan ontstaan. Op de een of andere manier schijnt men aan eiwit bij afslanken een magische kracht toe te kennen. Telkens duiken dan ook weer "diëten" op met veel eiwit. Een dergelijke voeding is meestal eentonig en duur.

    --------------------------------------------------------

    Om snel af te vallen bestaan er verschillende kuren zoals de sherrykuur. Is dat een goede manier om af te vallen?

    De sherrykuur en alle variaties daarop, is een kuur waarbij 900 kcal (3780 kjoules) per dag worden gebruikt. Door veel zwarte koffie en 2 tot 2 glazen sherry per dag, kunt u zich staande houden. Het is een slechte manier van afvallen.

    -------------------------------------------------------

    Kun je met een appelkuur en fruitkuur snel afslanken?

    Met appel- en fruitkuren valt u zeker snel af. Maar ook op deze manier is de voeding nogal eenzijdig. Het belangrijkste blijft het verbeteren van uw voedingsgewoonte. Dat gebeurt niet door zo nu en dan eens een kuur te proberen.

    -------------------------------------------------------

    Er zijn heel veel verschillende dieëten, laten wij ons houden aan een gezonde voeding!!!

    Dit was de Tip en hou jullie fit!

                               -------------------------
     

    De Tip van Tan:
    Slimme boterhammen.



    Slimme vervangers voor op je boterham!

    Minder caloriën maar even lekker!


    Het aantal kcal telt voor één portie broodbeleg.




    Appelstroop (35kcal) in plaats van chocoladepasta (35 kcal).


    Verse aardbeien (15 kcal) in plaats van hagelslag (70 kcal).


    Confituur (35kcal)in plaats van pindakaas(95 kcal).


    Gekookt ei (75 kcal) in plaats van gebakken ei (110kcal).


    Cottage kaas (20 kcal) in plaats van kruidenroomkaas (60 kcal).


    Schouderham (20 kcal) in plaats van bacon(55 kcal).


    Tonijn uit blik op water (30 kcal) in plaats van tonijn uit blik op olie (50 kcal).


    Kipfilet (25 kcal) in plaats van boterhamworst (60 kcal).


    Dit was een Tip tussendoor om eens te vergelijken.

    tanneke

                        ----------------------------------



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Archief per week
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 11/01-17/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!