NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

 Rudi & Christine wonen op de buiten te West-Vlaanderen(Belgium)..(rond Brugge die scone)
 Hebben 2 kinderen en sinds kort
Bomma & Bompa van 3 kleinkinderen..
Hebben ook een hele grote gevaarlijke hond...Gizmo onze chihuahua 1,8kg nat gemaakt..
Onze hobby's zijn zowat van alles...
waaronder ook PSP.....tuinieren...koken..
muziek..fietsen..lezen & uiteraard eten
kortom..genieten van het leven..
Groeten van Pepé & Memé

Hartelijk welkom op m'n blog
Bienvenue sur mon site
Wilkommen auf meiner website
Welcome to my site

Cyberbompa & Bomma
   Chris
Foto

Zoon Jo &

 schoondochter Freya

Foto

Kleinkind Jack

Foto
Dochter Jannie &  schoonzoonThijs
Foto

 Kleinkinderen

 Mauro & Brent

Foto
Foto
Inhoud blog
 • Konijn met pruimen, mosterdsaus, ijsbergsla, broccoli & kroketten 1...
 • Kop koffie(deca)
 • Vrouwlief met bretellen
 • Selfie...Ik op stoel voor pc met breukband
 • Lege bus & binnenkant bus
  Foto

  Ons lief klein Crapuleke....Lag ik daar maar...
  Foto
  BesteBloggers
  BlogSociety

  Categorieën
 • Crea's Rudietje (134)
 • Dieren (365)
 • Dranken (128)
 • Film (562)
 • Fotografie (643)
 • G+ (0)
 • Gezondheid (430)
 • Koken (1270)
 • Lessen leden (17)
 • Mails(alle) (112)
 • Mode (290)
 • Moppen (107)
 • Muziek (730)
 • Nieuws (1552)
 • Ons tuintje (653)
 • PPS Rudietje (28)
 • Sport (717)
 • Wetenschap (347)
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  leuven
  blog.seniorennet.be/leuven

  SEO-PING

  Sluffertjes_creations

  Boventitel blog
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Uitzaaiingen borstkanker gebeuren later dan verwacht"

  .

  ...

  .

  © thinkstock.

  Een internationaal team van onderzoekers, onder wie van de KU Leuven, heeft aangetoond dat het uitzaaien van kankercellen bij de ontwikkeling van borstkanker later gebeurt dan verwacht. Hierdoor is er meer tijd om de kanker te behandelen voor die uitzaait. De onderzoekers geloven dat hun resultaten ook van toepassing zijn op andere kankers.

  De onderzoekers vergeleken stalen uit de tumor en beenmerg van 6 patiënten met borstkanker en ontdekten in de cellen van het beenmerg mutaties waarvan het voor een deel om uitzaaiingen ging. "Uit ons onderzoek blijkt dat deze pas laat gebeurd zijn en niet van het begin, zoals voorheen gedacht werd", zegt Peter Van Loo (KU Leuven). "Hoe meer uitgezaaide kankercellen in het beenmerg aanwezig zijn hoe slechter de vooruitzichten voor de borstkankerpatiënt."

  Volgens Van Loo komt het er dus op aan borstkanker te detecteren nog voor die cellen uitgezaaid zijn. De onderzoekers ontdekten ook dat de uitgezaaide kankercellen genetisch sterk lijken op de cellen van de uiteindelijke tumor in de borst. "Een behandeling die zich richt op een specifieke mutatie in de cellen van de borstkanker heeft derhalve de beste kans om ook aan te slaan bij uitzaaiingen."

  In een volgend stadium gaan de onderzoekers op zoek naar de rol van de cellen in het beenmerg die mutaties vertonen, maar toch geen kankercellen blijken te zijn. "Deze cellen vertonen andere mutaties dan de oorspronkelijke tumor. We willen nagaan welke rol deze cellen spelen bij de ontwikkeling van kanker", aldus de onderzoekers.


  Categorie:Wetenschap
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdachte werd in de gaten gehouden voor concrete terreurplannen...

  .

  ...

  .

  Bewerkt door: LB ...  Bron: Der Spiegel, Bild ...© ap.

  aanslag berlijn De Tunesische jonge twintiger die verdacht wordt van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, zou concrete terreurplannen gehad hebben. De Duitse autoriteiten zouden daarvan ook op de hoogte zijn geweest. Dat heeft Ralf Jäger, de minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, vanmiddag gezegd. Eerder raakte al bekend dat zijn naam, Anis A., fungeerde op de lijst van Duitse terreurverdachten en dat de politie ook zijn telefoon afluisterde.

                                                  © afp.
                                                  © epa.

  De minister voegde verder nog toe dat de Tunesiër asiel had aangevraagd in Duitsland, maar dat die aanvraag werd afgewezen. De man zou daarom in een uitzetcentrum hebben verbleven, maar werd uiteindelijk vrijgelaten omdat zijn identiteit niet met zekerheid kon worden vastgesteld.

  De verantwoordelijkheid voor dat debacle zou bij Tunesië liggen: dat land had volgens Jäger de foute papieren bezorgd aan Duitsland. De correcte papieren kwamen uitgerekend vandaag/woensdag, twee dagen na de aanslag, toe.
      
  Jäger verklaarde op de persconferentie dat de Tunesische autoriteiten ontkenden dat de verdachte een Tunesische staatsburger is. Faisal Daw, de woordvoerder van het Tunesische ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft intussen echter verklaard dat "de Tunische ambassade in Berlijn en de Duitse autoriteiten samenwerken om de verdachte te identificeren".

  De Duitse federale politie kwam de man op het spoor nadat speurders in de vrachtwagen een identiteitsbewijs gevonden hadden dat aan de Tunesische twintiger is uitgereikt. Anis A. wordt in heel Europa gezocht, liet de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière verstaan. Intussen circuleert in de Duitse media ook al een foto van de verdachte, die volgens Der Spiegel afkomstig is uit Tataouine (zuiden van Tunesië). Volgens de Wolfsburger Allgemeine Zeitung zou er momenteel een politieactie aan de gang zijn in Emmerik, in het district Kleef in Noord-Rijnland-Westfalen. Het asielcentrum in dat stadje is de laatste gekende verblijfplaats van Anis A., voor hij in december van de radar verdween.

  © reuters. 

  Heel Europa

                                                  © epa.

  "De verdachte is sinds middernacht ingeschreven als 'gezochte persoon', en dat zowel in Duitsland als in de rest van de Schengenzone. Dat betekent dat hij dus ook in de rest van Europa wordt gezocht", zo zei De Maizière.

  De minister was voorts erg spaarzaam met informatie over de verdachte: hij ontkende noch bevestigde de berichten die in de Duitse media circuleren dat het om Anis of Ahmed A. zou gaan, een jonge twintiger van Tunesische origine. "Voor ons is het belangrijk dat we de verdachte vinden. Het resultaat telt, en niet de snelheid waarmee gespeculeerd wordt", klonk het.

  De minister benadrukte verder dat de verdachte niet per se de dader is, maar dat het bijvoorbeeld ook om een handlanger zou kunnen gaan.

  Identiteitsbewijs
  Onder de bestuurdersstoel in de vrachtwagen vonden speurders een identiteitsbewijs van de verdachte. Zijn asielverzoek werd afgewezen maar hij werd geduld op het grondgebied en daarvoor had hij papieren gekregen omdat uitzetting naar Tunesië niet mogelijk was. De asielzoeker zou bij de autoriteiten bekend zijn onder zeker acht valse namen, hij gaf zich ook uit als Egyptenaar en Libanees. Ook zijn geboortejaar varieert tussen 1992 en 1995.

  Het identiteitsdocument dat in de vrachtwagen is gevonden, werd uitgeschreven in Kleef, nabij de Nederlandse grens (zie kaart hieronder).

  Bild publiceerde een foto van de verdachte, volgens het blad afkomstig van het identiteitsdocument dat asielzoekers toelaat tijdelijk op het grondgebied te verblijven terwijl hun procedure loopt.

  De speurders hebben de procureur-generaal om een openbaar onderzoek verzocht. Volgens de krant Allgemeine Zeitung en de Hessische Rundfunk zoekt de politie nu over het hele land en "niet zichtbaar" naar een verdachte. Volgens het ARD-magazine 'Report München' voert het nieuwe spoor naar salafistische kringen in het westen van het land. Omdat de politie ervan uitgaat dat de verdachte gewond is, wordt er ook gezocht in ziekenhuizen in Berlijn en omgeving.

  © getty. 

  Asiel afgewezen

                                                   © epa.

  Minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, Ralf Jäger (SPD), bevestigde deze middag dat de asielaanvraag van de verdachte inderdaad was afgewezen.

  Jäger verklaarde dat de man daarna "erg beweeglijk was". Hij zou na zijn aankomst in Freiburg vertrokken zijn richting Berlijn, zou daarna even in Noord-Rijnland-Westfalen gewoond hebben, waarna hij opnieuw naar Berlijn trok. Daar zou hij sinds februari van dit jaar hebben verbleven.

  De man zou volgens Jäger even in een uitzetcentrum hebben verbleven, maar kon het land niet worden uitgezet, omdat Duitsland de foute papieren had gekregen van Tunesië. Die papieren kwamen uiteindelijk vandaag binnen: twee dagen na de aanslag.

  © reuters. 

  500 tips

                                               © getty.

  De Berlijnse politie ontving naar eigen zeggen al meer dan 500 tips na de aanslag op de kerstmarkt maandag. In de nacht van dinsdag op woensdag werd er een nieuwe verdachte aangehouden, nadat Naved B., de eerste verdachte, dinsdagavond moest worden vrijgelaten. Ook die tweede verdachte moest echter weer worden vrijgelaten, omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was. De autoriteiten richten hun pijlen nu dus op Anis of Ahmed A.

  Bij de aanslag op de kersmarkt nabij de Gedächteniskirche, in hartje Berlijn, kwamen 12 mensen om het leven. Een vijftigtal anderen raakten gewond. Vierentwintig mensen konden het ziekenhuis al verlaten, 14 gewonden vechten nog altijd voor hun leven.


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen met Luikse stroop & doperwten...

  .

  ...

  .

  Na 10min. waren de

  gehaktballen met Luikse stroop (bokaal)

  opgewarmd, basmatirijst

  &

   met een blik doperwten erbij was dit

  de lekkere menu van de dag

  ...

  Na het opruimen van de bladeren in de tuin

  zeggen wij samen met een

  kwak mosterd

  ...smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rest bladeren opruimen in de tuin

  .

  ...

  .

  Rest bladeren opruimen was het laatste

  wapenfeit voor dit jaar in de tuin

  ...

  Er kan natuurlijk altijd een boom op

  de serre of kiekenkot 

  vallen(hmm),

  hopelijk loopt op dat moment

  de kerstman niet voorbij

  ...


  Categorie:Ons tuintje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kunnen vrouwen niet kaartlezen

  .

  ...

  .

  SV...© thinkstock.

  Vrouwen, opgelet. Vanaf nu heb je geen enkele reden meer om die kaart (of googlemaps) uit handen te geven. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat er helemaal niets mis met ons oriëntatievermogen. Alsof we dat zelf nog niet wisten.

  Een onderzoek dat onlangs verscheen in 'Psychological Science'. Wetenschappers van de universiteit van Californië-Santa Barbara ontdekten namelijk dat onze betwijfelbare ruimtelijke vaardigheden eigenlijk te wijten zijn aan de maatschappij. Ja, dat lees je goed. Het feit dat iedereen verwacht dat vrouwen niet kunnen kaartlezen, zorgt ervoor dat we in de praktijk al eens de verkeerde straat inslaan.

  Uit het onderzoek bleek namelijk dat vrouwen die geloven dat ze slecht zijn in kaartlezen, er ook echt niet veel van bakken. Want wanneer de onderzoekers duidelijk aangaven dat ze verwachten dat de mannen beter zouden scoren, was dat ook effectief het geval. Zodra het stereotype echter niet aangehaald werd, of er plots een sociale component in de vorm van menselijke figuurtjes bij kwam kijken, bleken vrouwen plots veel beter in het uitstippelen van een route.

  Neem dus volgende keer zeker de kaart zelf eens vast op citytrip!

  ...

  HET EXPERIMENT

  test 1:

  De ene groep deelnemers kregen een foto te zien met een verzameling aan voorwerpen, zoals een huis, een stopteken, een kat, een boom en een auto. Vervolgens moesten ze zich inbeelden dat ze bij de kat stonden, in de richting van de boom kijken en ondertussen naar de auto wijzen. Onder de afbeelding stond ook een getekende circel, met in het midden een kat afgebeeld en een pijl naar de afbeelding van een boom. Vervolgens moesten ze dan zelf een pijl tekenen naar waar de auto zich volgens hen zou bevinden. Sommige deelnemers kregen een 'sociale' variant van de oefening, waarbij het startpunt een mens was in plaats van een voorwerp.

  test 2:
  De tweede test kregen ze een kaart te zien, met daarop een weg aangeduid. Ze moesten zich voorstellen dat ze de route volgden, en een R of L schrijven aan iedere afslag om aan te duiden in welke richting ze zouden gaan. Ook hier kregen sommige deelnemers een 'sociale' versie, waarbij op iedere hoek een menselijk figuurtje stond

  ...


  Categorie:Nieuws
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als een verwoestende asteroïde op de aarde afstevent, maken we geen schijn van kans

  Sven Van Malderen...The Guardian ...© Thinkstock.

  Als een verwoestende asteroïde of komeet op onze aarde afstevent, maken we als mensheid op dit moment geen schijn van kans. Dat is de boodschap die een NASA-wetenschapper meegaf tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in San Francisco van de American Geophysical Union (een non-profitorganisatie van geofysici met meer dan 40.000 leden in meer dan 130 landen; nvdr). "Er is echt niet veel dat we dan nog kunnen doen", aldus Joseph Nuth.

  Een inslag met een dergelijke impact op de aarde komt uiteraard uiterst zelden voor. "Om de vijftig à zestig miljoen jaar", schat de wetenschapper. Maar anderzijds: het is inmiddels al 65 miljoen jaar geleden dat de dinosaurussen uitstierven als gevolg van een reusachtige meteorietinslag. "Je zou dus kunnen zeggen dat we al 'over tijd' zitten, maar uiteraard hangt alles af van toeval."

  In 1994 scheelde het nochtans niet veel, in ruimtetermen althans: fragmenten van een komeet stortten toen neer op de planeet Jupiter, sommige hadden een diameter van twee kilometer. En in 2014 passeerde een komeet "op kosmische spuugafstand" van Mars.


  Categorie:Wetenschap
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Gelukkig Nieuwjaar toegewenst lieve blogvrienden

  .

  ...

  .


  Categorie:Fotografie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze chihuahua Gizmo

  .

  ...

  .

  Onze 10jarige hond

  Gizmo, binnenschijtertje

  bij regenweer

  2,1kg natgemaakt met zijn

  onafscheidelijk beertje

  is hier ons crapuuleke

  met reuk van Chanel nr.5...

  Eet 1kg hondenkorrels in

  ongeveer 3maanden tijd,

  zijn dagelijkse pot wortelen

  (3/4 van een grote wortel)

  of

  2kleine roosjes broccoli

  lust zij als geen ander...


  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy is de grootste hond ter wereld: "Door hem vind ik geen vriendje meer"

  .

  ...

  .

  Afbeeldingsresultaat voor grootste hond

  Maak kennis met Freddy, officieel de grootste hond ter wereld. Als hij op zijn achterste poten staat, meet hij maar liefst twee meter en 29 centimeter.

  Baasje Claire Stoneman is zo verzot op de Duitse dog én zijn zus Fleur dat al haar vrije tijd naar hen gaat. Al hangt er wel een keerzijde aan de medaille. "Door hem vind ik geen vriendje meer, in de voorbije vier jaar ben ik meestal single geweest. Gelukkig krijg ik knuffels van de honden. En ik moet geen vuile onderbroeken wassen", vat het Britse ex-glamourmodel haar situatie luchtig samen.

  "Het zijn mijn kindjes. Ze hebben me nodig en dat is best een leuk gevoel. Ik voel me klaar voor een nieuwe relatie, maar dan moet ik wel een man vinden die met zo'n enorme keffer overweg kan."

  Dat het niet zo evident is, blijkt uit de kosten alleen al. Jaarlijks geeft Stoneman zo'n 15.000 euro uit om haar lievelingen de verzorging te geven die ze verdienen. En als puppy heeft Freddy maar liefst 23 sofa's naar de vaantjes geholpen. "Maar hij is mijn baby, ik kan me geen leven zonder hem voorstellen."...Sven Van Malderen 
     Bron: Daily Star 

  Stoneman staat elke dag ontzettend vroeg op om veertig minuten met Freddy te gaan wandelen. Op die manier wil ze voorkomen dat andere honden door hem geïntimideerd raken. "Als hij echt zijn zinnen gezet heeft op een andere viervoeter zou ik niet in staat zijn om hem tegen te houden", besluit de vrouw.

  Hieronder ziet u een filmpje van twee jaar geleden: toen was Freddy vijf centimeter kleiner en moest hij nog zijn meerdere erkennen in Zeus.

  Op 29 december zal er een reportage over Freddy te zien zijn op Channel 5: 'The World's Biggest Dog', om 20 uur.

  Categorie:Dieren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Oude brokkelkaas met geroosterd brood

  .

  ...

  .

   Oude brokkelkaas met geroosterd brood

  mocht er wezen qua smaak,

  kwam van de kaaswinkel te Brugge

  ...

  Mosterd was dus een overbodige luxe

  &

  smaakbederver in dit geval

  ...smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's unheilig...

  .


  Categorie:Crea's Rudietje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club Brugge - KV Kortrijk 5 - 1

  .

  ...

  .

  Club Brugge - KV Kortrijk 5 - 1

  Ook al werden de goals van Izquierdo & Vossen afgekeurd,

  de goals van

  Ruud Vormer 84'

  Jelle Vossen 80'

  Hans Vanaken 69'
                                                      
  Lior Refaelov 20'

  Ricardo van Rhijn 13' 

  waren wel bingo tegen een

  heel zwak Kortrijk

  dat nog een eerredder binnen

  schoot via Saadii

  ...

  Club Brugge komt zo op kop

  van de competitie

  &

  hopelijk voor weken lang

  ...Yeh yeh...

  @Belga

  @Belga


                                                     


  Categorie:Sport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingredienten mosterdmayonaise

  .

  ...

  .

  Ingredienten mosterdmayonaise,

  goe lepel mosterd,

  peper, zout,

  zonnebloemolie,

  2eigelen

  &

  een goe porto als aperitief

  aan de foto's te zien

  ...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Gouden' Greg en Nafi zijn Sportman en Sportvrouw van het Jaar

  .

  ...

  .

  'Gouden' Greg en Nafi zijn Sportman en Sportvrouw van het Jaar

  Bewerkt door: Peter Luysterborg/Mathieu Goedefroy 
     Bron: Belga

  Olympisch kampioen Greg Van Avermaet is gisterenavond op het Sportgala in de Wild Gallery in Vorst voor de eerste keer in zijn carrière uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Nafi Thiam werd voor de tweede keer Sportvrouw van het Jaar. In de marge van het Sportgala gaf Van Avermaet mee dat hij op tweede kerstdag op stage vertrekt naar het Spaanse Denia om er zijn trainingsachterstand in te halen, het gevolg van zijn kuitbeenbreuk. "De Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne komen te vroeg om top te zijn", aldus Van Avermaet. "Tegen Milaan-Sanremo hoop ik mijn vertrouwde niveau te halen."

  Van Avermaet kreeg in het jaarlijkse referendum van Sportspress 1.187 punten achter zijn naam. Daarmee bleef hij zwemmer Pieter Timmers (791) en tennisser David Goffin (330) ruim voor. In totaal brachten er dit jaar 281 journalisten hun stem uit. De 31-jarige Van Avermaet volgt op de erelijst Kevin De Bruyne op. Vorig jaar moest hij vrede nemen met de derde plaats. De Bruyne kwam dit jaar niet verder dan de achtste stek.

  Greg Van Avermaet won eerder dit jaar al onder meer de Kristallen Fiets, de Flandrien en de Vlaamse Reus en sleept dus met de trofee voor Sportman van het Jaar zijn vierde onderscheiding van het jaar in de wacht. De renner wordt op de eerste plaats gelauwerd voor zijn olympische titel in het wielrennen, die hij België op 6 augustus schonk in Rio de Janeiro. Daarnaast won hij dit seizoen onder meer ook de Omloop, de Tirreno en de vijfde etappe in de Ronde van Frankrijk, waarin hij ook drie dagen in de gele trui rondreed.

  Enkele maanden eerder was Van Avermaet in de Ronde van Vlaanderen nog zwaar tegen het asfalt gegaan, waardoor hij zijn sleutelbeen brak en er meteen een einde kwam aan zijn klassieke voorjaar. Ook dit najaar bleef Van Avermaet niet gespaard van blessureleed. Bij een val op training met de mountainbike liep hij een kuitbeenbreuk op, waarvan hij nog aan het revalideren is. De blessure zou echter het voorjaar van de renner niet in het gedrang brengen en dan kan Van Avermaet toewerken naar zijn ultieme doel: het winnen van een voorjaarsklassieker. 

  Nafi Thiam met haar coach Roger Lespagnard. © belga.

  Olympisch kampioene Nafi Thiam werd voor de tweede keer in haar carrière uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Thiam kreeg een monsterscore van 1.300 punten achter haar naam en haalde het van baanwielrenster Jolien D'hoore (753) en boksster Delfine Persoon (446), de winnares van vorig jaar. In december 2015 moest Thiam vrede nemen met een vierde plaats en behoorde ze net niet tot de supergenomineerden. In 2014 werd ze voor de eerste keer verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, een jaar eerder viel ze voor de eerste keer in de prijzen als Belofte van het Jaar.

  De nog steeds maar 22-jarige Thiam won in augustus olympisch goud op de zevenkamp tijdens de Spelen in Rio. Ze vestigde vijf persoonlijke records, het wereldrecord in het hoogspringen (op de zevenkamp) en totaliseerde 6.810 punten, een nieuw Belgisch record. Eerder zag ze haar olympische triomf bekroond met een vierde opeenvolgende Gouden Spike, de Nationale Trofee voor Sportverdienste, de Europese Rising Star Award en de trofee voor meest beloftevolle atlete op de awards van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF). Thiam wordt wereldwijd dan ook beschouwd als één van de toptalenten in de atletiek. Naast de zevenkamp behoort ze intussen ook in het hoogspringen tot de absolute wereldtop.

  De pupil van Roger Lespagnard lijkt dan ook een gouden toekomst voor zich te hebben. Lespagnard zelf werd verkozen tot Coach van het Jaar. Met 447 punten klopte hij Club Brugge-coach Michel Preud'homme (205), die deze week in Aalst de Trofee Raymond Goethals in ontvangst mocht nemen. Jacques Borlée, die als coach van de Belgian Tornados de trofee al twee keer in de wacht sleepte, eindigde dit jaar met 183 punten op de derde plaats. Op de erelijst volgt Lespagnard AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck op.

  De 70-jarige Lespagnard is een voormalige Belgische kampioen tienkamp die de laatste jaren succes oogst als coach van Thiam, die hij al negen jaar onder zijn hoede heeft. Als atleet nam hij zelf drie keer deel aan de Olympische Spelen (Mexico, München en Montréal). 

  De Red Lions werden verkozen tot Ploeg van het Jaar. © photo news.

  De Belgische mannenhockeyploeg werd verkozen tot Ploeg van het Jaar. De Red Lions hielden met 681 punten de Belgian Tornados (288) achter zich. De zwemploeg van de 4x100m vrije slag bij de mannen strandde met 100 punten op de derde plaats. Op de erelijst volgen de hockeyers het Davis Cupteam op. Het is de tweede keer dat de nationale mannenhockeyploeg op de erelijst terecht komt. In 2012 viel hen die eer na de Olympische Spelen in Londen voor de eerste keer te beurt.

  De Red Lions van bondscoach Shane McLeod eindigden dit jaar op de vijfde plaats in de Champions Trophy in Londen, maar hebben hun verkiezing natuurlijk te danken aan de knappe zilveren medaille die ze afgelopen zomer behaalden op de Spelen in Rio. Daar moesten ze pas in de finale het onderspit delven voor Argentinië, nadat ze eerder in het toernooi topfavoriet Nederland hadden uitgeschakeld. De opvolging lijkt trouwens verzekerd, want de Red Cougars plaatsten zich deze week voor de finale van het WK voor junioren (U21) in het Indiase Lucknow. Daarin nemen ze het zondag op tegen gastland India.

  Louise Carton werd verkozen tot Belofte van het Jaar. De 22-jarige Carton hield met 243 punten turnster Nina Derwael (220) en veldrijder Eli Iserbyt (171) achter zich. Op de erelijst volgt ze wielrenner Tiesj Benoot op. Carton wist zich dit jaar te plaatsen voor de Spelen in Rio, waar ze in de reeksen van de 5.000 meter strandde. Daarnaast kroonde ze zich in Wachtebeke tot Belgisch kampioene veldlopen en won ze eveneens de CrossCup. Op het EK in Amsterdam finishte ze op de zevende plaats. Op de 5.000 meter veroverde ze vorig jaar zilver bij de beloften op het EK in de Estse hoofdstad Tallinn. Eind 2015 werd ze in het Franse Hyères Europees kampioene veldlopen bij de beloften.

  Tafeltennisser Laurens Devos werd verkozen tot Paralympiër van het Jaar. Devos verzamelde 320 punten en haalde het van zijn collega-tafeltennisser Florian Van Acker (282) en rolstoelsprinter Peter Genyn (273). De amper 16-jarige Devos won afgelopen zomer goud in de klasse 9 van het tafeltennis en zo werd hij de jongste goudenmedaillewinnaar ooit op de Paralympische Spelen. Hij haalde het in deze verkiezing ietwat verrassend van Peter Genyn, die in Rio twee gouden medailles veroverde. Hij pakte er goud op de 100 meter sprint, het absolute koninginnennummer, en de 400 meter sprint. Op beide afstanden vestigde hij ook een nieuw paralympisch record. Genyn brak op 16-jarige leeftijd zijn nek na een duik in ondiep water. Sindsdien zit hij in een rolstoel. Na een eerdere carrière in het rolstoelrugby stortte hij zich sinds 2014 (met succes) op de rolstoelsprint. Eerder dit jaar kreeg Genyn voor zijn prestaties in Rio wel het Vlaamse Sportjuweel, een prijs van de Vlaamse Gemeenschap die wordt toegekend aan een Vlaamse sporter die in de loop van het jaar een opmerkelijke prestatie leverde of een uitzonderlijke loopbaan afsloot. 

  Louise Carton. © photo news.


   


  Categorie:Sport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen natuur...

  .

  ...

  .

  Mosselen natuur met

  1selder,

  1rode & 1gewone ui,

  1wortel,

  kruidenmengeling,

  1teen look,

  2kg mosselen

  &

  mosselkruiden

  ...

  Het mosselsap vloog de diepvries in

  na afkoeling om later een vispannetje

  of iets anders mee klaar

  te maken

  ...smakelijk...
  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restjes kip met currysaus & rijst

  .

  ...

  .

  Restjesdag was

   kip met currysaus,

  basmatirijst

  &

  provencaalse groenten

  ...

  De schilderwerken op de

  kinderkamers gaan ook nog steeds

  vlot vooruit,

  de plafonds lijken op

  wasproduct  Dash,

  witter dan wit dus

  ...smakelijk...

   


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bord provencaalse saus

  .

  .

   Tegen de rest provencaalse saus met

  zuiderse kruiden zeiden wij niet neen

  ...Smakelijk...


  Categorie:Koken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt 100 jaar de norm??? Wetenschappers keren verouderingsproces om

  .

  ...

  .

   Arno Van Hauwermeiren 
    Bron: The Telegraph

  De Italiaanse Emma Moreno is met 117 lentes de oudste mens ter wereld. Wordt zij binnenkort de norm? © epa.

  De tijd tikt genadeloos verder en dat merken we ook aan ons lichaam. Grijze haren, kraaienpootjes, slechte ogen, geheugenproblemen... het hoort allemaal bij het verouderingsproces. Niemand ontsnapt aan de tijd, maar niet als het van de wetenschappers van het Salk Institute afhangt. Zij zijn erin geslaagd het verouderingsproces bij zoogdieren om te keren. Over tien jaar volgen wellicht tests op mensen en als de behandeling ook bij ons aanslaat, worden we met gemak allemaal honderd jaar oud.

  Amerikaanse wetenschappers van het Salk Institute in de Amerikaanse staat Californië hebben een manier gevonden om het verouderingsproces bij muizen om te keren. De dieren zien er niet alleen jonger uit, ze leven ook dertig procent langer.

  Nieuwe techniek

   
  "Veroudering is geen eenrichtingsverkeer."
  Dokter Juan Carlos Izpisua Belmonte

  Met een nieuwe techniek laten de onderzoekers volwassen cellen terugkeren naar hun embryonale vorm, waardoor ze eigenlijk de klok terugdraaien voor die cellen. De techniek bestaat uit het stimuleren van vier genen die vooral actief zijn tijdens hun ontwikkeling in de baarmoeder. Uit tests blijkt dat de klok ook kan worden teruggedraaid voor huidcellen, waardoor de huid er opnieuw fris en jong uitziet.

  Tests op mensen

  De techniek slaat alvast aan op muizen. Over tien jaar hopen de onderzoekers tests uit te voeren op mensen. © thinkstock.

  De onderzoekers hopen dat ze een medicijn kunnen ontwikkelen die het effect van de vier genen nabootst. Het zou ongeveer tien jaar duren vooraleer de nieuwe techniek kan worden uitgetest op mensen. "Ons onderzoek toont aan dat veroudering geen eenrichtingsverkeer is", zegt dokter Juan Carlos Izpisua Belmonte. "Het proces kan worden omgekeerd."

  Uiteraard zal het veel moeilijker zijn om het verouderingsproces om te keren bij mensen dan bij muizen, maar de studie toont wel aan dat veroudering een dynamisch proces is. "Het proces is meer vatbaar voor aanpassingen dan we aanvankelijk dachten", aldus Belmonte.

  Honderd jaar oud

  Wetenschappers vreesden dat de speciale 'gentechniek' organen kon beschadigen of zelfs kanker kon veroorzaken. Maar deze nieuwe studie toont nu aan dat een omkering van het ouderdomsproces mogelijk is zonder negatieve bijwerkingen. Als de techniek even hard aanslaat bij mensen als bij muizen, dan worden we met gemak meer dan honderd jaar oud.

  Niet alleen zouden we met deze baanbrekende methode veel ouder worden, we zouden ook veel langer gezond blijven. Ouderdomsziektes zoals dementie, kanker, hartaandoeningen zouden worden uitgesteld naar een hogere leeftijd

  ...


  Categorie:Gezondheid
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vintense alcoholvrije wijn

  .

  ...

  .

  Tip voor een zatte nonkel of tante op een feest,

  loopt nonkel of tante weer eens bijna zat rond

  vul misschien een lege fles wijn

  met ander etiket

  &

  vul deze met alcoholvrije wijn,

  nonkeltje of tanteke zal het verschil

  niet proeven (denk ik)

  ...

  Is het psychologisch of niet,

  wij slapen ook goed van deze

  alcoholvrije Vintensewijn

  ...

  Nu en dan eens alcoholvrij kan ook al

  eens smaken mijn gedacht

  ...

  Dat blauwe elastiek rond de voet

  van het glas is om elkaar geen

  mond en klauwzeer te bezorgen(hmm)

  &

  zo blijft het glas herkenbaar

  zodat zij weer mijn glas niet

  leeg drinkt of omgekeerd

  ...
  Categorie:Dranken
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kip met basmatirijst & groenten in de wok

  .

  ...

  .

  Gemarineerde kip met

  basmatirijst

  &

  groenten in de wok

  (alles met arachideolie gebakken)

  was op vrijdag visdag 

  de menu van de dag

  ...

  Heb de gemarineerde kip wat aangepast

  met

  gember, pilipili, ui,

   zoete soyasaus, wortel,

  rode paprika,

  blik champignons, rode zoete peper

  &

  5 chinese kruiden mengeling

  (kortom wat in huis te vinden was volgens smaak)

  ...smakelijk...

   
  Categorie:Koken  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM
  Foto  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Foto


  Blogvrienden
 • Annie
 • Dion
 • Willy's moppentrommel &pps
 • Francis
 • Nicole
 • Marijke
 • Jos
 • Foefelen bij Willy
 • Brigitte
 • Petross

  Mijn favorieten 1
 • Etienne & Rosette
 • Joyce
 • Sjeke(Rogier)
 • Dini
 • Dasha
 • Henk & Anneke
 • Maroeska
 • Lydie
 • Fietszwerver
 • Suz

  Blogvrienden 1a
 • Dieter
 • Khebo
 • Nardnaddy
 • Nadie
 • Czilla
 • Ann
 • Vlasta
 • Nurcahyaku10
 • Lady Ann
 • Angeles

  Blogvrienden 1b
 • Aniko
 • Tebinfea
 • nervenruh
 • Grace
 • Winspiral
 • Kang Tebe
 • Asrazali
 • Irvin
 • Diecast(Vietnam)
 • Lina

  Blogvrienden 1c
 • Onie
 • Harley Radio Bandung
 • Tips dan Trik Seo Blogger Google+
 • Sussi
 • Zsuzsanna
 • Krautl
 • Aniko
 • Abigail's Blog
 • Kzella
 • Jomsantaisekejap

  Lijst(4)
 • Lore
 • Holabda
 • Wolfgang
 • Ionhar
 • Andyrra
 • Iveta
 • Seiko Selular
 • By Photoworks
 • B'jue Corner
 • Julio

  Lijst( 3)
 • Karin & Alex
 • Starlavenderluna
 • DIOGO
 • Arief
 • Agus
 • Gusti
 • Misaki Pure blood
 • Petitecafe
 • Toxifier
 • Caribu

  Lijst (5)
 • Weiwan
 • ASA
 • Karga...Haektponiko
 • Agatuccia
 • Ardiand S
 • Lalique
 • Chez Tebinfea
 • Akhmad
 • Indonesia Blogger
 • Miklos

  Lijst(6)
 • Altebela
 • Istana Larangan
 • Marli
 • Dewa
 • Halimah
 • BR-olshop
 • Dila
 • Gisell
 • Costas
 • Ibaad

  lijst(7)
 • Wiwit
 • Chem
 • MAY
 • Ardiands
 • Nr....
 • Obatsakit
 • Fiona
 • Aliefnk.com(Radja)
 • SBI
 • Eddy Elly

  Blogvrienden(1)
 • Frankie
 • De Westhoek
 • Monique...Voske
 • Meeuw
 • Dushy
 • Luc(fotografie)
 • Alois
 • Els
 • Steffie
 • Jeannine's

  Blogvrienden(2)
 • Alda
 • Jetty
 • Noella
 • Nikki...
 • Maarten
 • Ria..Hondenliefhebster &crack psp
 • José
 • Ton
 • Charlotte
 • Myriam

  Blogvrienden(3)
 • Frieda
 • Alfacinha
 • Ester & Leon
 • Guido
 • Mandy
 • Maria
 • Johan
 • Ria...Fotografie
 • Herbert
 • Anny & Gilbert

  Blogvrienden (4)
 • Anny
 • Corba Jack
 • Harmke
 • Rita
 • Jos(bundeltje)
 • Tinie & Ans
 • Suzieke
 • Krikie
 • Carine(koken)
 • Geldwolven

  Blogvrienden(5)
 • Roosje
 • Nele
 • Benthe
 • Natoken
 • Anny
 • Patty & Freddy
 • Julien...brabbeliaans
 • Jeske..
 • Wattson Jeffy
 • Tonny

  Blogvrienden 6
 • Greetje
 • Lydie
 • Rachel
 • Diana
 • Martine
 • Jasmijn
 • Claire
 • Lucien
 • Dini
 • Happy

  Gastenboek
 • Lieve groetjes en een dikke knuffel maatje
 • Hallo Rudy
 • Hallo Rudy en Chrisje,
 • Lieve groetjes en een dikke knuffel maatje
 • Dag Chritine en Rudi,

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto


  Zoeken in blog


  Een interessant adres?

  Foto
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!