Bowlskalender

Belangrijke Bowlsdata

Hoofdpunten blog merelcurver
  • Eindstand clubkampioenschap Merelcurver
  • Eind ranking sb pairs en VCBF 2013 2015
  • EINDSTAND SB SINGLES + Ranking
  • stand clubkampioenschap
  • RANKING VCBF
    Hoofdpunten blog cbclembeke
  • tornooi Potters
  • BK TRIPLES IN DIEPENBEEK
  • tornooi BREDA
  • jubileumfeest
  • eindstand WK 2012
    SMBC Herentals
    Blijf op de hoogte van wat er in onze Curve Bowls club gebeurt.
    27-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK Schotland
    Geen enkele Belgische ploeg kon op het WK voorbij de groepsfase geraken.
    Onze fours van Herentals wist slechts 2 van de 7 matchen te winnen.

    De eerste match werd verloren tegen Zweden. Al vlug kwamen we op achterstand, maar we konden terugkomen tot gelijke stand op het laatste end. Spijtig genoeg konden we hier geen punt maken, de tegenpartij wel.
    De tweede match was gelijk opgaand, tegen Isle of Man, maar halfweg de match maakten ze 6 punten. Dit kon nooit ingehaald worden en de partij werd verloren 11-7 .
    Daarna volgden de twee overwinningen. 2 matchen die perfect werden gedomineerd door onze Belgische ploeg. Misschien was de druk weg, of waren de matten iets beter. Schotland en Duitsland sneuvelden beide met meer dan 20 punten achterstand.

    Dit was allemaal op zaterdag, eigenlijk waren dit de minderen uit de groep, zondag volgde nog Engeland, Wales en Ierland.
    De match tegen Engeland was waarschijnlijk de beste match van de zeven. De Engelse Fours, die later nog zilver behaalden, speelde op een hoog niveau. Maar onze ploeg kon dit evenaren. Zo kwam het weer uit dat we gelijk stonden op het laatste end. En de allerlaatste bol van de allerlaatste speler maakte het winnende puntje. Dit was helaas de tegenstander.
    Tegen Wales speelden we minstens even goed, maar kenden we redelijk veel tegenslag. Zo hadden we halfweg al een stevige achterstand. Met nog 2 ends te gaan stond het 9-4 voor Wales. Ongelooflijk maar waar, konden we 5 punten maken op het voorlaatste end, en stonden we weeral gelijk met nog één end te spelen. Dit was de derde match dat dit voorviel, en nee, ook dit keer slaagden we er niet in om het winnende punt te maken.
    De laatste match tegen Ierland was een vreemde match. Al gauw kwamen we 7-0 op voorsprong en leken we de match te domineren. De Ierse ploeg veranderde toen compleet van tactiek (jack snel in de ditch) en we maakten geen enkel punt meer. We verloren 13-7. De Ierse ploeg won uiteindelijk nog Brons.

    Uiteindelijk waren de resultaten niet al te best, maar we werden geen enkele match overklast. Elke match had in ons voordeel kunnen eindigen, ongetwijfeld.
    Andere Belgische resultaten waren iets beter, maar geen enkele Belg wist zich bij de eerste twee van de groep te plaatsen.

    De grootste schok kwam in de singles. Daar was het geen volledig Britse finale, maar een duel tussen Wales en Zweden. De Zweedse Dick Ahlmen verloor met één puntje, maar liet zien waartoe ze in Zweden in staat zijn. Zij deden nog maar voor de tweede keer mee. België kan dus maar beter oppassen voor zijn status als beste niet-Britse ploeg. Of zijn we die al kwijt?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Nuttige Links
  • officiële site van VCBF


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!