Inhoud blog
  • De Klok des Levens
  • Wat zijn Maansknopen
  • Herkomst van Feng Shui
  • Wat is Tarot?
  • Wat is een Kristal Master
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ben je op spirituele zoektocht?
    spiritueel
    12-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herkomst van Feng Shui

    Herkomst van Feng Shuixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Feng Shui is van oorsprong een oude Chinese geneeskunst. "Geneeskunst" klinkt in deze context wat vreemd in de oren, maar de omgevingsleer is slechts een onderdeel van Feng Shui. Bovendien is de gedachte dat de omgeving van de persoon van invloed is op zijn welzijn van essentieel belang.

    De eerste vormen van Feng Shui zijn al te herleiden tot 6000 voor Christus. De leer heeft dus al een aantal millennia met succes overleefd, en heeft de tijd gehad om te groeien tot een omvangrijk stelsel van geschreven en ongeschreven regels en principes. In de eerste millennia zijn echter alleen toepassingen van Feng Shui voor graven bekend, en werd de term nog niet als zodanig gebruikt.

    Pas rond het begin van onze jaartelling, in de vierde eeuw na Christus, wordt in het "Book of Burial" melding gemaakt van de term Feng Shui.

    De eerste toepassing van Feng Shui voor de selectie van een nederzetting i.p.v. een graf dateert volgens dit boek van ergens tussen 1766 en 1046 voor Christus. Overigens heeft Feng Shui in de 3 tot 4 millennia die volgden een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt.

    Werd oorspronkelijk alleen naar de stand van de sterren gekeken, in de loop der eeuwen is o.a. astrologie (in veel bredere zin), numerologie, en de krachten van Chi (ook wel Ch'i of Qi, een woord dat zich moeilijk laat vertalen maar wat het beste als een soort positieve levensenergie gezien kan worden) aan de leer toegevoegd, waardoor het zuiver kosmische en wetenschappelijke karakter van Feng Shui verloren is gegaan. Om die reden verkiezen sommigen om de term Feng Shui niet langer te gebruiken en voor hedendaagse toepassingen van Feng Shui de term Geomancy of Qimancy te gebruiken. Omdat door anderen, die minder waarde hechten aan de zuiverheid van de naam, de term Feng Shui nog wel gebruikt wordt, zijn deze drie woorden in de dagelijkse praktijk synoniemen.

     Op dit moment is Feng Shui zeer populair in het Westen en waar oorspronkelijk voornamelijk gebruik gemaakt werd van Feng Shui adviseurs, is er nu plaats gemaakt voor een grote hoeveelheid boeken. De nieuwe belangstelling voor Feng Shui, van voornamelijk particulieren in het Westen, heeft de nadruk iets verlegd. Waar oorspronkelijk berekeningen, combinaties en uitzonderingsregels werden toegepast, zijn nu juist de eenvoudige regels en gemakkelijke oplossingen populair. De Feng Shui waarbij de nadruk op de laatste vormen wordt gelegd, of waarbij een combinatie ontstaat, wordt vaak aangeduid als moderne, Westerse, of hedendaagse Feng Shui.  

    Horoscoop

    FENG SHUI astrologie.

    Ook Nine-star ki astrologie heeft met elementen te maken. Stel, u bent in 1960 geboren. Dan heeft het het element Hout 4. Hout staat voor rijkdom en het zuidoosten. Is het op die plek rommelig in huis? Staan of liggen daar dingen waaraan u zich ergert? Ergernis staat voor negatieve energie.

    De sterren veranderen ieder jaar weer van richting. Het Chinese jaar loopt van februari tot februari. Elk jaar heeft een eigen ster-element. Hierdoor verandert uw eigen element én uw energie jaarlijks van richting, Het ene jaar gebeuren veel positieve dingen en zit alles mee, het andere jaar gebeurt er weinig of niets en zit er wel eens wat tegen. Met de juiste elementen kunnen positieve gebeurtenissen versterkt en negatieve ontwikkelingen afgezwakt worden.

    In een consult worden de berekeningen van de juiste elementen verwerkt


     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 06/11-12/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!