Inhoud blog
  • Dag 7: Evaux-les-Bains - La Bourboule
  • Dag 6: St-Amand Montrond - Evaux-les-Bains
  • Dag 5: Chaumont-sur-Tharonne - St-Amand Montrond
  • Dag 4: Voves - Chaumont-sur-Tharonne
  • Dag 3: Epone-Voves
  • Dag 2: Rit naar Epone (omgeving Parijs)
  • Dag 1: Rit naar Poix-de-Picardie
  • Marc moet noodgedwongen afhaken
  • Overzicht van de fietsroute: Houdain - La Bourboule
  • 12 juni 2009 - De plannen worden gesmeed
  • Na Mont-Ventoux in 2007, nu Puy de Dôme in 2009
  • Dag 11 - 30 augustus
  • Dag 10 - 29 augustus
  • Vanuit de volgwagen
  • Dag 9 - Rustdag
  • Aspres en Buech - Caromb
  • Col de la Machine - Aspres en Buech
  • Aankomst "Col de la Machine"
  • Middagpauze in Chatonnay
  • St Croix - Col de la Machine
  • Onderweg naar St-Croix
  • Starten in Buxy
  • Buxy - St-Croix
  • Vertrekkensklaar in Semur en Auxois
  • Pech
  • Semur en Auxois - Buxy
  • Mesnil St Pére - Semur en Auxois
  • Middagstop - dag 2
  • Onderweg naar Mesnil-St.pére
  • Vertus
  • Vertus - Mesnil-St Pére
  • Rethel - Vertus
  • WIE RIJDT NOG CLEAN?
  • Routebeschrijving
  • Spaans
  • Wie laatst lacht ....
  • Nervositeit begint te spelen.
  • Oefentrip op zaterdag 14/7
  • Reactie van Anny en Paul
  • Terug op de fiets !
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Fietstocht Auvergne 2009
    8- Daagse fietstocht naar la Bourboule
    27-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7: Evaux-les-Bains - La Bourboule
    Aan de start besluiten we om terug een beetje af te wijken van het parcours. Ongeveer evenwijdig met de oorspronkelijke route kunnen we kleinere baantjes kiezen die bovendien een groene (toeristisch) kleur hebben op de michelin-gids. Uiteraard zal de dagteller terug wat oplopen en zal er meer moeten geklommen worden maar de zon schijnt en iedereen is akkoord met het voorstel. Na een beetje zoekwerk vinden we in Evaux de juiste richting die we willen nemen. Vandaag veel kleine, rustige wegen waardoor we geregeld eens onze kaart dienen te raadplegen. Hierdoor is bij onze middagpauze, in Biollet, nog niet zoveel afstand afgelegd. Vandaag bereiken we de eindbestemming, is de afstand slechts 90 km en is de fut er een beetje uit volgens mij. We houden nog een 2e stop vlakbij Herment. De frisdrank is op en ik ben genoodzaakt om een “1664” te drinken. Johan en Eric durven dit niet alhoewel in onze eerdere fietsvakanties de “l’Arrêt Kronenbourg” een begrip was. Vanaf nu begint het landschap in korte tijd te veranderen, in de verte zien we reeds de “Puy’s” opduiken. In St Sauves d’Auvergne (het laatste dorp voor La Bourboule) zitten Walter en Filip ons nogmaals op te wachten in een plaatselijke kroeg. Uiteraard knijpen we terug de remmen dicht. Nog 5km en merendeels bergaf, veel onheil kan er niet meer gebeuren.

    Overleg aan de volgwagen in Biollet

    Een laatste stop nabij Herment

    La Bourboule: de eindbestemming

    27-08-2009 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6: St-Amand Montrond - Evaux-les-Bains

    Vanuit mijn hotelkamer zie ik Walter op het plein van St-Amand Montrond alles in gereedheid brengen om te vertrekken richting Evaux-les-Bains. De dag daarvoor startte er op hetzelfde plein een professionele wielerwedstrijd voor dames: Le Trophée d’or féminin. Wij zagen nog net de start om 16h00 maar waren iets te laat om nog op de foto te kunnen met wereldkampioene Nicole Cooke of andere bekende wielerdames. Het wordt al redelijk warm wanneer we via rustige wegen Montluçon binnenrijden. Onze 1e stop zou in Vaux plaats gevonden hebben maar om de een of andere reden zijn wij erin geslaagd onze begeleider te passeren. Walter had nochtans een zeer mooi plaatsje uitgekozen werd ons achteraf verteld. Geen nood, we houden dan maar halt op een veldwegel tussen de braambessen. Daar beslissen we om het parcours enigszins te wijzigen omdat we op een nogal drukke weg zijn beland. We zouden dus terug min of meer de Cher volgen, zeer de moeite waard maar telkens serieus dalen en klimmen wanneer we de rivier kruisten. Het werden nog zware kilometers op het einde van de rit. Rond 15h00 met 100 km op de teller bereikten we  het “Grand Hotel” en werden er onmiddellijk enkele Leffes besteld. Het Grand Hotel is een thermen hotel in Evaux dus na een verkwikkende douche verplaatsten wij ons naar het heilzame warme bronwater van het buitenzwembad in de hoop onze spieren terug soepel te krijgen voor de volgende dag. Rond 18h30 kwam Filip ons vervoegen om ons voor de rest van de reis te vergezellen. Hij was net op tijd voor het aperitief.

    We passeren het midden van Frankrijk

    Een Leffeken bij aankomst is meer dan verdiend

    26-08-2009 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5: Chaumont-sur-Tharonne - St-Amand Montrond
     

    Voor dag 5 hadden ze regen voorspeld maar we hebben het droog gehouden. Een bewolkte hemel met zelfs af en toe een straaltje zon was ideaal om te fietsen. Wij vervolgden onze tocht door de Sologne. Een lichte zijwind vandaag waardoor we op het einde toch nog een gemiddelde van 29km/h haalden. Johan liet soms eens aflossingsbeurt voorbijgaan. Te wijten aan een minderde dag of was de maaltijd van gisterenavond toch een beetje te copieus geweest? Onze 1e stop hielden we voorbij Chatres-sur-Cher. Een 2e stop werd gehouden nabij Lunery. Ondertussen kregen wij terug een ander landschap voorgeschoteld. Aan kastelen, abdijen en immens grote hoeves geen gebrek. Wij volgden de “Cher” tot onze eindbestemming. Na 135 km was het tijd voor een frisse pint op het terras tegenover ons hotel.

    Vertrek in Chaumont

    Nog 35 km te gaan

    Abbaye de Noiriac

    25-08-2009 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4: Voves - Chaumont-sur-Tharonne
     

    Het eerste deel van de rit was nogal eentonig. Lange, rechte stukken op een ruw asfalt die het ene dorp met het andere verbonden. Honderden windmolens passeerden ons traject. Ondanks een stevige zuidenwind konden we toch een gemiddelde van 27km/h ontwikkelen.

    Na de middagpauze, die plaats vond in Meung-sur-Loire, kregen we een totaal andere omgeving te zien. De streek van de Sologne, met de vele bossen en meertjes was de moeite om zien. Na 95 km arriveerden we reeds om 14h00 in Chaumont-sur-Tharonne. Tijd genoeg voor mij om in de late namiddag nog een 6-tal km te lopen in de bossen aldaar. Op 6/9 is er immers de triathlon van Gérardmer en hiervoor is het fietsen alleen niet voldoende. De rest van het gezelschap zou vervroegd aan het aperitief beginnen, hetgeen ook gebeurde.

    Vertrek in Voves

    Johan in actie

    24-08-2009 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3: Epone-Voves
    Er kondigt zich terug een prachtige dag aan. Het hotelletje waar we verbleven kon maar om 09h00 het ontbijt aanbieden dus namen we nogal een late start (10h15). Het begin van het traject zou een beetje zoekwerk worden volgens Johan. Al bij al viel dit nog mee maar op een bepaald moment zagen we ons busje voor ons een straatje naar boven klimmen. Aangezien er op die kruising geen enkele wegaanduiding te bespeuren viel hebben we Walter maar gevolgd. We begonnen aan een klim van een om en bij de 20%. Met een 39/26 kon ik onmogelijk in het zadel blijven zitten. Toen de route terug begon te keren richting Epone, hadden we in de mot dat er iets niet klopte. Uiteindelijk kwamen we terug op dezelfde plaats en konden we een nieuwe start nemen met al 5 km op de teller. Eenmaal op dreef kregen we na 30 km de passage door het “Foret de Rambouillet” en dit was echt de moeite waard.
    Het werd zoals voorspeld heel warm maar toch konden we, ondanks een stevige tegenwind, er een stevig tempo op na houden. Af en toe liet Eric zich zelfs verrassen door het peloton. Na onze eerste stop en het verorberen van enige broodjes met hesp kreeg hij terug de vorm te pakken. Rond 16h30 bereikten we ons hotel in Voves. Een zeer comfortabel verblijf met mooie kamers rond een prachtige tuin. Spijtig genoeg bleek het restaurant gesloten op zondagavond. Wij zijn dan met het busje naar Chartres vertrokken en hebben er gegeten onder de schaduw van de kathedraal.

    Onderweg kwamen we Marc tegen

    Tweede stopplaats

    Eric brandt een kaarsje voor Marc in de Cathedraal van Chartres

    23-08-2009 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2: Rit naar Epone (omgeving Parijs)
    Volgens de TV aan onze ontbijttafel wordt er terug een zonnige dag voorspeld. De wind komt nog steeds uit het zuiden maar is gelukkig niet zo krachtig als gisteren. Het eerste deel van onze rit lijkt een beetje op de vorige, weidse landschappen afgewisseld met mooie dorpjes die zich meestal in een dal bevinden waardoor er toch behoorlijk wat klimwerk komt bij kijken. Guizancourt, gelegen aan een riviertje (Evoissons) is zeker de moeite om nog eens terug te komen. Na de middag was er wat meer afwisseling in het traject, meer groen maar ook de beklimmingen werden iets nijdiger. Uiteindelijk konden we de Seine oversteken en bereikten we de eindbestemming om 17h00. Door een 2-tal keren verkeerd te rijden hadden we toch 130 km in de benen.

    Onze start in Poix

    Overleg op onze 2e stopplaats

    22-08-2009 om 22:25 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 1: Rit naar Poix-de-Picardie

    Dag 1: Houdain – Poix-de-Picardie

     

    Om 09h50 gestart in Houdain iets later dan voorzien. Maar op de eerste dag diende alles nog in gereedheid te worden gebracht, de fietsen klaarstellen, frigo opvullen en vlug nog iets eten. De zon was alleszins van de partij. Wel een stevige zuidwestenwind en laat dit nu juist de richting zijn die wij moeten nemen. Eric had verwacht dat het 1e traject nog “plat” zou zijn maar dit was zeker niet het geval. In ieder geval werden we verrast door de mooie wegen en de pittoreske dorpjes die we aandeden. Verder was er zeer weinig verkeer op de departementale wegen hetgeen ons voldoende tijd gaf om rond te kijken. Door met ons drieën tijdig af te lossen konden we toch een gemiddelde snelheid van 25 km/h behalen. Na 40 km, iets voorbij Doullens, stond Walter ons op te wachten voor onze 1e stop. Nadien werden de beklimmingen nog iets zwaarder en dienden we het tempo soms iets te laten zakken. Een 2e stop was dan ook meer dan welkom. Hiervoor had onze chauffeur een plaatsje aan de Somme, ter hoogte van Picquigny, uitgekozen. De wind bleef maar waaien en tot overmaat van ramp moesten we kilometers lang over een pas vernieuwd wegdek met losliggende steentjes pedaleren. Om 15h30 bereikten we onze eindbestemming, hotel-restaurant “Le Cardinal” in Poix-de-Picardie. Dus voldoende tijd voor een deugddoende douche en een uitgebreid aperitief.

    Vertrek in Houdain

    Stop 1 in Doullens

    21-08-2009 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc moet noodgedwongen afhaken

    Ons peleton dit jaar stelde al niet veel voor (slechts 4 renners aan de start) en nu blijkt nog dan onze groene truidrager "Marc Van Acker" noodgedwongen de strijd moet staken. Marc moet vrijdag 21/8 een hartoperatie ondergaan. De ingreep kan niet worden uitgesteld, daarom is het bijzonder jammer dat Marc niet kan deelnemen aan onze fietstrip. Marc had voor zijn doen al redelijk wat kilometers in de benen en keek er bijzonder naar uit om met een paar vrienden Frankrijk te doorkruisen. Wij wensen hem langs deze weg veel sterkte en een spoedig herstel.

    Op onderstaande foto bewingt "De groene trui" de Col De La Machine.

    19-08-2009 om 22:47 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht van de fietsroute: Houdain - La Bourboule

    Vrijdag 21/8/09 : Houdain - Poix-de-Picardie (109 km)

    Zaterdag 22/8/09 : Poix-de-Picardie – Epône (112 km)

    Zondag 23/8/09 : Epône – Voves (96 km)

    Maandag 24/8/09 : Voves – Chaumont-sur-Tharonne (90 km)

    Dinsdag 25/8/09 : Chaumont-sur-Tharonne – St-Amand-Montrond (128 km)

    Woensdag 26/8/09 : St-Amand-Montrond – Evaux les Bains (91 km)

    Donderdag 27/8/09 : Evaux les Bains – La Bourboule (86 km)

    Totaal: 712 km

    Op zondag 30/8/09: Terug naar Lembeke (met auto)

    Een overzicht op de kaart

    19-08-2009 om 00:47 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 juni 2009 - De plannen worden gesmeed

    Naar goede gewoonte wordt er druk vergaderd gedurende de laatste weken voor aanvang van de trip. Meestal gaat dit gepaard met een introductie in de culinaire geneugten van de streek die wij zullen bezoeken. Let wel: eerst vergaderen en dan de inwendige mens versterken. Het omgekeerde hebben wij inmiddels afgeleerd. Op onderstaande foto ontbreekt onze begeleider "Walter". Hij werd immers weggeroepen voor een belangrijke meeting die avond. Geen erg want onze chauffeur van dienst kent al voldoende de kneepjes van het vak.

    Onze 1e bijeenkomst bij Johan

    11-08-2009 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Mont-Ventoux in 2007, nu Puy de Dôme in 2009

    Twee jaar geleden fietsten we richting Mont-Ventoux. Hieronder vindt u het relaas van onze 8-daagse fietstrip van toen. Dit jaar willen we met nagenoeg hetzelfde gezelschap de streek van de Auvergne aandoen. Met de Puy de Dôme herbergt deze streek ook een uitdaging voor iedere wielerfanaat. Vanaf nu wordt onze blog opnieuw opengesteld en kunt u ons wedervaren op de voet volgen.

    11-08-2009 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 11 - 30 augustus
    Snipperdag voor Paul en Annie.
    Erik en Pieter beklimmen de Signal de Lure.
    Voor Johan, Mark en Wilfried is het nu of nooit. Het weer is goed, de benen zijn terug hersteld, dus hopla den berg op, op zoek naar onsterfelijke roem. Vanuit Bedoin is het niet de gemakkelijkste beklimming: van ongeveer 250 m. naar 1912 m. hoogte in 21 km. De 1e 5 km. zijn een opwarmer maar de 16 km. die dan volgen tot de top kunnen de vergelijking met de Toumalet en l'Alpe d'Huez zeker doorstaan. Het komt er op aan het juiste ritme te vinden, en dat lukt: de 3 duimpjes overwinnen de grote stenen puist, de reus van de provence. Een supereinde van een super wielervakantie. Boven gaan de wielen eruit en op Chalet Renard het verloren vocht er weer in.
    Filip en Patrick, gisteren nogal laat gearriveerd, haalden ons met de auto een stuk voor de top in terwijl Walter als een echte bezorgde soigneur-chauffeur heel de tijd de 3 in de gaten hield voor het geval......
    In de namiddag doet Patrick nog een toerken en Filip ook. Die leent daarvoor de velo van Wilfried en vindt in de pulle nog een verdacht uitziend drankje. Het labo Van Vooren zal de zaak onderzoeken.
    't Is lastig geweest, 't is leuk geweest, 't is mooi geweest. A thing of beauty is a joy for ever!

    30-08-2007 om 22:27 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10 - 29 augustus

    's Nachts onweer en dus in de voormiddag enige afkoeling. In de namidag rond 15h00 een uurtje windkracht 10 en 's avonds is het alweer zwoel.

    Programma Pieter: 3 x de Ventoux op (c'est fou); dat lukt maar op het einde toch licht in het hoofd en zwaar in de benen. Erik, Johan, Walter, Paul en Annie volgen een stuk met de auto en doen aan sight-seeing.
    Programma Filip en Patrick: bezoek aan vriend(in?) van Patrick in den Ardéche. Geen verslag --> Top secret!
    Programma Mark en Wilfried: Pastis - pizza - siësta - bezoek wijnbedrijf - Pastis.

    29-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanuit de volgwagen

    De afgelopen vier dagen heb ik regelmatig gedacht aan de Willy Voets en de Jef Bidons uit het peleton. Maar ook een beetje aan Patrick Lefevere en Johan Bruyneel. Samen met Walter zijn wij immers zowat de soigneurs en ploegleiders tegelijk. Bij het begin van de rit spreken we meestal af in welk dorp we het eerste café gaan bezoeken, maar de realiteit wijst uit dat daarvoor (eerlijk gezegd tot onze spijt) eerder weinig tijd rest (alhoewel…) : we moeten de weg verkennen (remember : mannen en kaartlezen…!), om eten gaan in een of andere plaatselijke marché, assistentie verlenen bij pech, schaduwrijke rustplaatsen zoeken, drinkpullen vullen, enz. Van verveling is zeker geen sprake, zeker niet met de tonen van de plaatselijke zenders Fun en NRJ op de autoradio. Vooral bij beklimmingen, als het peleton uit elkaar valt, moeten we er ons gedacht bij houden. Een beetje de renners moed inspreken ook, door te zeggen dat het niet ver meer is en van dat soort zaken, terwijl wij soms al beter weten…De volgende keer zouden we met ‘oortjes’ willen werken…Gisteren dan de apotheose met de klim van de Mont Ventoux, als de persoonlijke volger van Erik en Patrick. Naarmate de top naderde werd de afstand tussen beide helden wat groter, zodat ik wat moest schipperen van voor naar achter. Van mijn tien liter water was er op het einde van de klim niet veel meer over, zo verschroeiend heet was het. Het zweet droop de renners af en zelfs ik deelde vanuit de volgwagen in de brokken. Gelukkig was er aan Chalet Renard even tijd om in één zwelg een pintje te drinken … en dan weer op zoek naar de renners. Patrick deed het in de stijl die we van hem gewend zijn : rustig, op het zadel blijvend, soepele tred, gelijkmatig tempo, zelfs nog tijd voor een grapje aan het stuur, al moest hij vanaf het monument van Simpson uitzonderlijk ook wel op zoek naar het kleinste verzet. Erik dan weer vaak “en danseuse” al viel het mij op dat hij toch meer blijft ‘zitten’ dan vroeger. In ieder geval had ook hij zijn krachten goed gedoseerd, want binnen de verwachte tijd zagen we hem vanop de top traag maar gestadig de bergwand opschuiven. Zelden iemand zo content gezien, geluk dat uiteraard via sms onmiddellijk met onze hoofdsponsor diende gedeeld te worden. Met al dat geluk en al die tevredenheid vloeide er ’s avonds uiteraard nog meerder gerstenat, maar dat valt vanzelfsprekend onder mijn beroepsgeheim, al waren er ditmaal wel enkele toevallige Lembeekse getuigen (ra ra ra). Ciao en tot binnenkort!

    Filip

    28-08-2007 om 14:45 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9 - Rustdag
    Het is dinsdagmarkt vlak voor het hotel. Het is weer een snikhete dag. Dat wordt terrassenslenteren. De gemiddelde snelheid zal vandaag erg laag liggen.
    Om 17h00 komen Paul, Annie en Pieter, zoon van coach Erik, ons vervoegen voor een mini-vakantie.

    28-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspres en Buech - Caromb
    Vandaag 2 platte tubes voor Patrick. Erik is de enige die de 1000 km aflegde zonder pech. Het wordt verschrikkelijk warm, dicht bij de 40°. Soms is het alsof je door een oven rijdt. Via kleine baantjes rijden we door een berglandschap, licht op en af tussen kanjers die 500 a 1000 meter boven ons uitstrekken. Later volgt de wondermooie "George de Méouge" Nog voor de middagstop, in volle middagwarmte, nog een col over. In Sault is er topoverleg. De warmte en de kilometers doen de groep splitsen. Patrick en Erik zullen doorrijden naar de top van de Ventoux. Wilfried, Johan en Marc besluiten langs, de overige zeer mooie, George de la Nesque naar Caromb af te dalen. Op het einde lijkt de minste helling een kwelling en de brug van Balgerhoeke een col. Om 18h00 aankomst van de 3 na precies 1000 km fietsen in 8 dagen, in zeer wisselende omstandigheden en langs een onvergetelijk parcours. Voor niemand zijn 3 halve liters een probleem. Een uurtje later komen ook de overwinnaars van de Ventoux aan.

    Vertrek in Aspres en Buech

     

    27-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Col de la Machine - Aspres en Buech
    Zeer warm weer. Platte tubes voor Johan en Patrick. Start om 9h30 met hier en daar wat lood in de kuiten. Fietsen door "Het parc national du Vercors" is een unieke ervaring: in een soms bruut en weids landschap met niet al te lastige klimmetjes. Col de Carri, col de Proncel, col de Rousset: allemaal moeten ze voor de bijl. En dan: poef! een snelle afdaling  van 22 km met meer dan een dozijn haarspeldbochten op naar Die, je kan hier enkel moe worden van het remmen. Dan een pitstop en door het dal van de Drome, erg mooi, maar de uitsmijter van de dag: een zondagmiddagklimmetje naar de Col de Cabre waarna een lange afdaling richting hotel. Bij het col klimmen rijdt elk zijn eigen tempo zodat bij aankomst van Wilfried en Marc de rest meerdere minuten en pinten voorsprong hebben. We waanden ons even op zondag in de kantine van FC Lembeke. Vananvond tafelen we buiten en bespreken we alweer de nationale- en wereldproblemen. Dat kan en mag niet anders met zoveel slim volk.

    Start boven op de "Col de la Machine"

    26-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst "Col de la Machine"

    Ons hotel bevond zich gelukkig boven op de col, dus tijd genoeg om nog te "genieten" van het prachtige uitzicht over de Vercors

    25-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middagpauze in Chatonnay

    Middagpauze in Chatonnay

     

    25-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St Croix - Col de la Machine
    Hotel "Chez Nous" is een absolute aanader voor wie en passent in de buurt van Lyon goed wil tafelen en rustig slapen.
    Warm weer, no wind, no bewolking, niemand rijdt plat. Lovenswaardig begeleiders- en bevoorradingswerk van Walter en Filip. Op het programma staat een lange rit, dus stipt om 9h00 op de fiets. Na 32 km rijden we over de Rhone. We zullen vandaag trouwens niet alleen het Rhone-dal maar ook dat van de Aisne en de Isére doortrekken, wat betekent leuk vlot afdalen en met moeite uit het dal klimmen, telkens kilometers lang. Geraken we in Pont en Cherny toch wel de weg kwijt zeker, veel tijd verloren en 15 km extra. Nog een foutje in de afstandsberekening en we hebben een rit van 180 km. Jawadde mjne joegne. Na veel klimmen en dalen in een gevarieerd lanschap zien we in de verte de muur van het Vercors-massief opduiken. Verder door boomgaarden met alleen notelaars, toeristische dorpjes die allen eindigen op 'royans'. Om 18h00 staan we aan de voet van de Col de la Machine, het "speeltje" van coach Erik. Dit wordt 13 km het plateau van de Vercors oprijden, kruipen en sluipen. De laatste kilometers door wondermooie unieke rotsgalerijen. Op de col is Patrick als 1e boven, later volgen Erik, Johan, Marc en Wilfried. Koninginnerit? zeer zeker! Door het wisselend parcours, de afstand, de moeilijkheidsgraad, de finale, en de slotaanblik van Wilfried bij de aankomst: precies koningin Fabiola.

    25-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderweg naar St-Croix


    Middagpauze in Leynes

    Middagpauze onder de platanen - klik op de foto  Een nieuw wiel voor Johan - klik op de foto

    's Avonds gezellig bij "Chez Nous"

    Lekker eten in Chez Nous - klik op de foto  Wilfried krijgt het warm - klik op de foto

    24-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Starten in Buxy

    Eindelijk krijgen we de zon te zien

    24-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buxy - St-Croix

    Het weer is vandaag de ganse dag onberispelijk: weinig wind, zonnig en niet te warm.Tot in Cluny fietsen we op een oude spoorweglijn, een platte aanloop die doet denken aan Schipdonk en de Lieve maar af en toe met een verrassend decor. Op het einde rijden we door een fietstunnel van 1,6 km lang. Daarna een serieuze klim naar de "Roche de Solutré", bekroond met een zeldzaam mooie afdaling, 4 km genieten zonder trappen dwars door de wijngaarden van de Bourgogne. Effenaf schitterend. Onderweg een platte tube voor Marc. Na 60 km middagstop op een lommerrijke petanquebaan in Leynes, zowat het afscheid van de Bourgogne. Ondertussen hebben Johan en Walter de streek afgeschuimd op zoek naar een nieuw wiel. De laatste 60 km alweer een ander landschap, vrij vlak, veel bomen en moerassen en enkele ooievaars gezien. Aankomst in St Croix om 16h00 waar Filip ons vergast op een dubbele "Arret Kronenbourg". Om 17h00 in het hotel "Chez Nous" een mooi verblijf. Dat wordt vananvond dineren onder de platanen.

    24-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrekkensklaar in Semur en Auxois

    Hoofdsponsor: Willems Kledij

    23-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech

    Pech voor Wilfried

    23-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Semur en Auxois - Buxy

    Na een alweer overvloedig ontbijtbuffet om 09h15 en route. Het weerbericht voorspelde alweer niet veel goeds, maar dat viel best mee. In het begin veel bewolking, maar het bleef de ganse dag droog en in de namiddag werd het zowaar voor de eerste keer vakantieweer. Wel zowat heel de dag tegenwind. Na 2 km alweer Wilfried plat. Dedju, binnen- en buitenband voor alle zekerheid vervangen. Tot de middagpauze bleek Johan het moeilijk te hebben: zware benen! De wraak van de biergod? Lever ontregeld? Bloedspiegel niet in orde? Darmen in de knoop? Welnee,bij de middagstop bleek dat de remblokjes zowaar tegen zijn wiel sleepten. Onze Richard Gere werd met veel medelijden bekeken. Pech bleef hem achtervolgen, want op het einde had hij met een kapotte “speecke” af te rekenen.

    Het parcours: behoorlijk lang, gevarieerd, we zitten al in de wijngaarden van de Bourgogne. Al redelijk wat pittige klimpartijen, maar we werden telkens beloond met prachtige panorama’s. het moreel van de troepen blijft prima, zeker burgemeester Filip de dappersten en de knapsten zijner inwoners vanavond komt vervoegen en toespreken.

    23-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mesnil St Pére - Semur en Auxois

    Eerst het betere nieuws: het menu gisteren was uitstekend, het ontbijtbuffet deze morgen ook. Het parcours vandaag was mooi, gevarieerd, rustige wegen en niet te veel hellingen. Niemand is gevallen, niemand is verkouden. Slechts 2 platte tuben: Marc bij de middagstop en Wilfried - slechte gewoonte – alweer net voor het hotel. De kopmannen deden hun werk meer dan uitstekend. Ook Johan schuift al eens naar voor.

    Het trapniveau: Erik en Patrick trappen in de melk, Johan in de honing en Marc en Wilfried in de siroop. We waren al bij het hotel om 15h15, passend verwelkomd door een luid IA – IA balkende ezel.

    Nu het mindere nieuws: miljaar, miljaar, hoe is het mogelijk! De godganse dag regen, en regen en regen en tegenwind en tegenwind en tegenwind! Zes uur hebben we zitten terten in een permanent fris stortbad. Maar daarom treuren wij nog niet. Het moreel der troepen blijft uitstekend en gedisciplineerd: er zijn er al meer die koffie boven bier verkiezen. Normaal haden we Semur bezocht, maar het bleef regenen. Even na 16h00 kregen we onverwacht bezoek van Patrick De Backer en zijn dame Yvette, in de buurt op vakantie. Er werd gedronken en gezeverd, het leek wel een aprés-fuifje van een vroegere feestcomité-vergadering. De inhoud van de gesprekken volstond om alle Lembeekse beroepskomeren wekenlang stof te geven. Het diner was alweer dik in orde, het bierverbruik, om het regenwater weg te spoelen, ook. Reactie van de hotelmadam bij het betalen van de rekening: “Beaucoup bu bière"

    22-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middagstop - dag 2

    Middagstop

    21-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderweg naar Mesnil-St.pére

    Overleg aan de Aube

    21-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertus

    Vertrek in Vertus op dag 2

    21-08-2007 om 00:00 geschreven door De Ventoux-vrienden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • enjoy
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Schuune!!
  • Proficiat
  • Proficiat

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • MTV
  • Het Weer
  • Routeplanner
  • Kaprijke


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!