Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 13de week van 2024
Foto
Bij steffie

31-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31-- een

Een plaatje met een potlood om jullie een fijne dag te wensen , is dat potlood nog zo in trek als in onze kinderjaren ? gebruiken de kleintjes van tegenwoordig buiten hun kleurpotloden nog een potlood ? Zou het niet weten maar vrees dat hun tablet in hun ogen meer waarde heeft dan een gewoon potlood ! Nochtans kan je er veel mee doen en dit doet me terugdenken aan een tijdje geleden toen dochter en mezelf rustig zaten een koffietje te drinken in Oostende .Het tafeltje naast ons zat wat je zou kunnen noemen " een echte stoere macho " in ze marcelleke - tatoos op beide armen - dikke ketting rond de hals en doodskop ring aan de vinger met...... een watertje voor zich maar dat verbaasde me niet het meest ! Het was wat hij aan het doen was die me het meest verbaasde ...een doodgewoon blad paier en potlood en daarop toverde hij streepje na  streepje met engelengeduld het ontwerp van een muurschildering.Daar zat toch wel een dubbele les in ...... het potlood heeft zeker niet zen beste tijd gehad en wat belanglijker is .... oordeel of veroordeel nooit een mens op zen uiterlijk !

liefs


>> Reageer (9)
30-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- dromen

" Dromen " en daarmee bedoel ik niet "dagdromen "doen we allen wel eens maar het dromen in de nacht en ' s morgens nog weten wat je droomde .Spreek ook niet over het soort dromen  als de zorgen te zwaar wegen en je die in je slaap  meeneemt maar over onbestaande toestanden waar je nooit aan denkt ! Meestal zijn het onzinnige dingen waar je in de morgen jezelf afvraagt " hoe kom ik verdorie toch daar nu weer bij ?" en word erover gezwegen !We zijn maar gewone mensen en onze dromen laten uitleggen vinden we kwakzalverij maar wat ons er niet van weerhoud om toch een uitleg te zoeken voor dat dwaas gedroom !Meestal vinden we geen antwoord en moeten er ons bij neerleggen " mensen zijn soms ingewikkelde beestjes hé "Maar genoeg over dromen terug met beide voetjes op de grond en aan de slag !

liefs


>> Reageer (12)
29-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- zien ....

Zien jullie dat ...... het is Maandag en het is  met een " big smile "hoe kan het ook anders als je naar  buiten kijkt ! Wat niet meteen wil zeggen dat ik er anders als een vieze troela bij loop hoor! Maar met de zon erbij lijkt alles veel  beter en vlugger te gaan ook al is het slechts een waanbeeld !Wat er ook van aan is ...het is en het blijft Mdag dus.....

liefs


>> Reageer (11)
28-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- Ijsje

"Een ijsje " het is er het weer naar en het kan verdraaid lekker en verfrissend zijn zo'n ijsje !Maar....schotel me er geen voor in een diep bord want dat is genoeg dat ogenblikkelijk men trek in een ijsjes over is ! Geef mij maar een zo'n  ouwerwetse " coepe " zoals we ze noemden maar nog liefst van al tussen twee droge ijswafeltjes .Waarom ?????? zou het verdraaid niet kunnen uitleggen ! Wat er ook van aan is .... geniet van het weer een een grote

liefs


>> Reageer (10)
27-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-zouden .....

Zouden jullie ook wel kunnen een dansje plaseren vandaag ?

ik anders wel hoor maar .....zal het toch maar braafjes houden bij het plaatje over zot gedans en een uitgelaten bui !Men kleinkinderen zouden wel denken dat er bij hun oma een vijsje los zit en gelukkig is alles nog oké in die bovenkamer !Toch kan de  dag kan niet meer stuk....  weekend  een zonnig terras  en dan nog als toemaatje dat mooie weer  wat kunnen we nog meer wensen ! Maar nu vlug dat getokkel stil leggen voor er in de keuken iets aanbrand en ons Leeuwke moet wachten op haar eten want , wachten op haar eten is in haar boekje de grootste ramp die er bestaat !

liefs


>> Reageer (5)
26-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- zon....

Zon - Zon  en nog eens Zon......

Met dit weer zit het blogje wel wat in het vergeethoekje .Wat niet wil zeggen dat ik jullie vergeet zeker niet maar denk dat jullie net doen zoals hier genieten van het weer want wie weet hoelang we er nog kunnen van genieten !

liefs en geniet zoveel je kan !


>> Reageer (5)
25-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- gisteren ...

Gisteren lagen ze er nog stilletjes en slaperig bij , maar vanaf vandaag zal het wel anders zijn ! Heb het over die schepen in Oostende pronkstukken die geschiedenis hebben geschreven zoals onder andere de " Noa Victoria "

Spijtig genoeg maar een replica van het eerste schip die het aandurfde de wereld rond te varen .En zo heeft iedere boot zen eigen geschiedenis als je de tijd neemt om alles eens rustig te bekijken , al vrees ik dat het rustig met de verwachte drukte er wel niet veel zal inzitten !maar ....wat je ook doet geniet van het mooie weer !

liefs


>> Reageer (6)
24-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24-reeds....

Reeds eerder gehad over bloemen die samen of niet samen willen opgroeien wel een treffend voorbeeld  zijn de  volgende maar eerst beginnen bij het begin ....Vroeger was het terras niet afgezet met een afsluiting en ons Leeuwke had het vlug in de smiezen dat ze  kon langs de tuin er vanonder muizen .Na een drietal maal een bange zoektocht werd er beslist er komt een omheining rond het terras dat ze niet meer in de tuin kan maar dan eentje waar ze nog alles kon blijven zien gewone gaatjesdraad ! Het terras werd afgesloten maar om toch nog wat bloemen op het terras te hebben werd er een klein stukje muur gezet met allemaal  bloembakken erin maar .....na al die jaren ziet het er zo uit ......

De klimop heeft alles overwoekerd en alle plantjes hebben de geest gegeven alleen ..... die kleine campanula blijft koppig volhouden en ieder jaar staan er russen de klimop kleine purperen bloemetje ! Waarom deze en de andere niet daar hebben we het raden naar !

liefs


>> Reageer (9)
23-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- weet ......

Weet wel dat die klein en achterkleinkinderen hun oma eens graag in haar hemd zetten omdat we niet geboren zijn in het computertijdperk . Voledig mee eens dat we misschien wel bij de start ervan met ons handen in het haar zaten en stomme dingen deden maar .....die tijd is voorbij en ons peeceeke heeft voor ons ook geen geheimen meer ! Dus ....laat ze maar lachen " wie laast lacht enzovoort " Ze hebben waarschijnlijk niet door dat we soms voor iets hun hulp vragen alleen maar omdat ze dan ons iets kunnen ( zogezegd ) leren en er zich gewichtig en alwetend  bij voelen ( gelukkig zijn  ze nog te jong om ons te doorzien ..hihi )!

liefs


>> Reageer (8)
21-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- bloemen .....

Bloemen zijn net als mensen ..... sommige planten verdragen niet dat er een andere plant in hun omgeving staat .Ze reageren dan op verschillende manieren .... sommige overwoekeren de andere plant er zijn er die simpelweg er de brui aan geven en verwelken tot ze de geest geven . Maar deze twee zijn de beste maatjes ......

de Klimhortensia beschermt met ze sterke takken de tere  Clematis en laat hem lustig door zen eigen bladerdek doorgroeien, ze hebben dubbel zoveel bloemen als de alleenstaande clematis !

Daar kunnen wij mensen nog een voorbeeld aan nemen !

liefs


>> Reageer (14)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- op

Op Zondag mag dat gekrabbel al eens zonder veel woorden zijn , een lieve groet met een bloemetje ook al is het uit eigen tuin is al voldoende ( het is het gebaar die telt hé )Een donkere "Dendron "

Zijn donkere bloemen niet je ding dan heb ik hier voor U zen broertje ( of zusje )een witte  !

liefs


>> Reageer (10)
20-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- hallo.....

Hallo ......hallo is daar iemand .......Halloooooooo?????????

Wel dan moet het maar langs het dagelijkse krabbeltje gebeuren en het is daarom niet minder hartelijk hoor !Dit gezegd zijnde ..... bij jullie ook zon ? hier speelt ze toch af en toe verstoppertje pfffff maar het positief bekijken ze toont zich toch ! Verdraaid hoe je ook draaid en keert we komen  toch altijd  met dat gekrabbel bij het weer terecht zeker ! Gedaan  we zwijgen erover !Wat ik wel nog kwijt wil is ....geniet van het weekend !( met of zonder zon )

liefs


>> Reageer (8)
19-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- en ....

 

En er zullen waarshijnlijk nog velen  het daar mee eens  zijn ! Verdorie wat kunnen we toch dat zonnetje missen hé , maar vrees toch dat we ons  leventje niet zouden willen opgeven om in zo'n warm land te gaan wonen ! Een vakantie kan nog maar voorgoed ? neen mij niet gezien ! Ook al foeteren we soms over ons Belgenlandje , " zo " slecht is het hier ook weer niet ! Oesje ...straks lijkt het hier meer op een promotieblad dan op een dagelijks krabbeltje , zou het komen dat we ondanks alles toch trots zijn op ons Belgenlandje  met zen gezellige drukke kust en rustgevende Ardennen ? Zal wel iets van aan zijn zeker !Maar nu is het wel genoeg met promoten ,terug naar het eigen Rommelkotje ....wacht er hier ééntje op haar soep dus .....

liefs


>> Reageer (10)
18-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- hé !!!

Je laat toch je goed humeur niet verpesten door af en toe enkele druppeltjes zeker ? Aha ....goed dus ....geen negetief gedoe ! het is wat graden minder  en we hebben voorlopig nog geen zonnebril nodig " so what ?" we hebben kunnen genieten voor enkele shitterende dagen en we zijn dik kontent , vol moed op naar het volgende zonne of zomerprikje ! Hou steeds in gedachten  " Wat niet is kan nog komen "!Vandaag hebben we ook de kans om wat klusjes te klaren die we effe uitgesteld hebben om te genieten van het mooie weer ! Zo zie je maar ...niets is ooit zo negatief dat er niet ergens toch een positief kantje aan zit !

liefs


>> Reageer (11)
17-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-soms....

Soms wil je iets op beeld vasleggen en krijg je een extraatje zomaar als kadootje erbij .....

We noemen ze niet voor niets" bezige bijtjes " ook al is het vroeg in de morgen ! En genieten jullie van het weer ??????? Kan toch zalig zijn die eerste warmte , over het voor hoelang daar denken we niet aan .Het druk maken over de zorgen van morgen dat is verleden tijd , het is het hier en nu die telt ! Al lukt dat niet altijd maar  zo zou het toch moeten zijn !Heb er hier ééntje( leeuwke ) die zich geen zorgen maakt en geniet van het weer of is er  toch iets  dat  door haar koppeke spookt ????Zo ja ...dan ben ik zeker dat  het gaat over  " Wat en waneer eten we ?".

liefs


>> Reageer (13)
16-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- gekortwiekt

Verleden najaar werden de " Dendrons " gekortwiekt "(geknipt ) want een bijna 3m hoge muur van bloemen is wat teveel van het goede . (gelukkig hebben we geen buren langs die kant waar ze staan )En dank zij dat geknip en het  kwakkelweer van het voorjaar zijn ze aan de late kant maar ze zijn er terug in alle kleuren  en dat doet steeds een plezier om die te zien , hier dus  een tweetal ....

liefs


>> Reageer (11)
15-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- kan ..;

Kan het maar vragen hé ! Voila dat verwendagje is ook weer voorbij , al zal het waarschijnlijk voor velen onder ons  druk geweest zijn  maar toch een gelukzalig gevoel hebben gegeven ! We zijn het niet gewoon om plots in het midden van de belangstelling te komen en werken liever stilletjes op de achtergrond( zal wel in de aard van een moeder zitten zeker ?)! Maar ..... vandaag gaat alles weer zen gewone gangetje en vanavond zijn we weer trouw op post aan ons peeceeke na een dagje spijbelen !

liefs


>> Reageer (13)
13-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-wens....

Wens iedere mama samen met een heel dikke knuffel een heel...

.

met veel liefs van uit 't rommelkotje en geniet van je dag !


>> Reageer (14)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- als

En als je de dag met een positieve gedachte start dan verloopt de rest van de dag ook positief ( dat hopen we toch) !Ook al zijn de geleerden nog zo knap we kunnen nog altijd niet in de toekomst kijken , of dit nu een bepaald een goed idee zou zijn ? heb daar zo men twijfels over ! Zouden we niet aan veel dingen grote of kleine onze broek vegen als we weten dat het toch nutteloos is wat we doen ? Hoe zou de wereld er dan uit zien ? Zou bij voorbeeld  de uitvinder van de atoombom zijn ontdekkingen doorgezet hebben als hij geweten had wat een ellende voor het mensdom en de volgende generatis die  met zich zou meebrengen ?????? Genoeg gepieker  daarover voor sommige gedane zaken is er geen terugkeer .  We zijn weekend en geniet ervan zolang we kunnen wat ook het weer de volgende dagen voor ons in petto heeft !

liefs 


>> Reageer (6)
12-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-Voila sé

Voila sé....het moet niet altijd even ernstig zijn , waarom zouden we ook niet eens mogen het zotje uithangen ? Want vraag me toch soms eens af of in deze wereld niet meer mensen zijn die doordraaien .Het enige verschil ligt erin ... als wij eens lekker gek doen maken we slechts ons alleen belachelijk en verder heeft er niemand hinder van maar .....er zijn er die gek doen en belachelijk is het zeker niet en andere mensen zijn het slachtoffer van hun gekte !!!!!Maar wees gerust er is nog steeds geen vijsje los in de bovenkamer !( zal het weekend  zijn die al begint  te kriebelen zeker )

liefs


>> Reageer (7)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Goede middag Steffie en Leeuwke
  • Lieve groetjes! En wens je een prachtige Paasdagen toe!
  • FIJNE VRIJDAG LIEVE VRIENDEN
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • fijne dag...


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!