NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 16de week van 2019
Foto
Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Foto
  Bij steffie

  31-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 - laatste & éérste

  Nooit geen laatste zonder een éérste ! Laatste uren van 2007.....straks de éérte uren van 2008 ........maar de éérste die ik bedoel is iets totaal anders ......De éérste zelfgemaakte taart van mijn kleinkind Rani !!!!.Gisternavond is ze naar huis getrokken met ....bakblik - recept en goede raad ....en deze foto zat vanmorgen al vroeg in de mailbox ....Haar éérste zelfgemaakte cake ....die zal dubbel zo lekker smaken vanavond !!!!
  Wens aan al mijn blogmaatjes een gezellige Oudjaarsavond en een spetterend ....


  >> Reageer (0)
  30-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 - moderne kunst

  Ons leeuwke houd erg van moderne kunst ....hoe zijn die 2 te linken ???zal het eens vlug uit de doeken doen sé .Ze heeft zelfs geen borstel of palet van doen ...ze werkt het liefst met haar handen .Hoeveel pyamas met korte & langen broeken - slaapkleedjes in alle soorten en vormen reeds zijn uitgetest ....het lukt me maar niet om alles waterdicht en buiten het bereik van haar handen te houden .Het gebeurt maar al te vaak dat midden in de nacht of s' morgens dat bed - lakens en haar zelf  één groot modern schilderij is maar waar je zowaar je eerst moet wapenen met een wasknijper op de neus  om op te ruimen .Maar vandaag had ze een heel wat smakelijker versie in gedachten .Toen ik één fraktie van een seconde mijn rug keerde was ze gewapend met de chocopot een nieuw groot "kunstwerk " gestart en het is haar gelukt ook hoor !hoe het er uitzag ????smakelijk !!!!! ........aleen draaien de 2 wasmachines vandaag overuren ......haha......
  dat verklaart meteen waarom ik zo laat op de dagelijkse afspraak was
  groetjes


  >> Reageer (0)
  29-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 -keuzes !
  Wat kan het toch moeilijk zijn in het leven als leeuwke ( zo noemt mijn mama me toch altijd ) ....steeds moeten beslissen wat  het word ...daarnet nog ....worden het "mamamias " of kies ik voor de paprika chips ? Dat gaat zo de ganse dag door, als mam even haar rug durft draaien en ik kijk in de kast .....wat zal ik kiezen een tas of glas ? al gaat mijn voorkeur uit naar het glas ....dat kletterent geluid als het uiteen spat op de grond ...ronduit prachtig !Als ik mam bij de arm grijp en naar de frigo duw , sta ik dan weer voor de keuze  - hesp of kaas  - al neem ik gewoonlijk de gemakkelijkste oplossing en eet ze alle 2 op .
  Maar nu groetjes want heb nog bergen werk vandaag ....kasten overhoop halen -eten - zonder nog dat bad te vergeten ....tegen dat plafond & vloer  voledig onder het water zitten ....dat is al zo vlug niet gebeurd hoor !
  Oja nu ik toch aan het woord ben vandaag ........
  Gelukkig Nieuwjaar ....van stefke ( beter bekend onder de naam leeuwke )


  >> Reageer (0)
  28-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - promoten
  Nee ....zover zal ik het niet drijven , maar een lofzang afsteken over het "zeitje & strand " dat moet wel kunnen .De kust de gedroomde plaats in de zomer voor kinderen en zonneaanbidders ligt er nu in deze tijd nogal verlaten bij , nochtans is het de gedroomde plaats voor volwassenen om ........alle muizenissen uit dat koppeke te laten verdwijnen - je eens lekker laten uitwaaien - kortom om tot rust te komen .Voor de kinderen ....lekker warm ingeduffeld die kunnen hollen - lawaai maken zoveel ze willen  ......als ze moe uitgespeeld thuis komen kan ik met klem verzekeren zijn het lammetjes .Moest je soms nog twijfelen aan mijn woorden ..................kijk dan maar even naar de snoetjes van die twee ........zij zullen je helemaal warm maken voor het idee van een Winterse wandeling langs het strand
  groetjes


  >> Reageer (0)
  27-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 - gelukkig ......
  Gelukkig zijn  die Kerstdagen voorbij ,  of de rest van de Kerstversieringen ondanks Sefke het zullen halen tot Nieuwjaar ????? dat blijft nog een open vraag ! Ze is druk bezig met alles op te schommelen , ook al zitten er vele onbreekbare spullen tussen ......ze weet ze verdraaid steeds uit te kiezen om eentje  van tussen te halen die dan met luid gekletter de geest heeft .Zelfs linten zijn niet veilig voor haar grijpgrage handen .....maar  niet getreurd die Kerstversieringen  hebben toch Kerstdag gehaald dit jaar ....en dat is reeds een hele prestatie !!!!!!
  groetjes van een snotterende grieperige Steffie


  >> Reageer (0)
  26-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - 2 van....
  Twee van de K3 ...." Kerstavond "de 2 zusjes waren zo trots op hun nieuwe outfit dat ze nog vlug eens moesten langs komen om er mee te pronken .Kan je al raden wat hun vraag was ? juist ja !...." een foto memé "en kan je dan zoiets weigeren , ze zagen er schattig uit  . Als ze bij ons  allen klein waren hoe druk het ook was moest en zou ik steeds tegen Kerstavond een nieuwe outfit  voor ieder van hen in elkaar knutselen , de uurtjes aan het naaimachien telden niet meer mee als je ze dan allen mooi uitgedost op Kerstavond aan de tafel zag zitten .Is daar er ergens iets van die gewoonte over geleven bij de dochter en wil ze die traditie voorzetten ?
  groetjes


  >> Reageer (0)
  25-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - kerstdag !
  Wens aan alle blogmaatjes van harte........

  lieve groetjes & dikke knuf

  >> Reageer (0)
  24-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - stefke

  Nu is het voor vele vrouwen lopen & vliegen zodat alles piekfijn in orde is deze avond .......potjes roeren ....tafel feestelijk dekken ....Maar ken er toch eentje die met volle teugen geniet van die voorbereidingen en dat alles helemaal niet erg vind , voor is dat het eingelijke feest " on leeuwke " Die doet de ganse dag  niets anders dan van alles proeven & eten .....mag ogen op mijn g...hebben .Van s' morgens vroeg chocolade mousse ....dat smaakt haar zulle !!!.Dat ze met een verkoudheid zit waardoor ze amper door haar ogen kan kijken schijnt nu geen probleem te zijn .
  Daar gaan we weer !!!!....dus......
  lieve groetjes...en voor allen een gezellige Kerstavond 
  >> Reageer (0)
  23-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- toch ....
  Het is me eindelijk gelukt een gaatje te vinden , ook al is de dag bijna over ....wilde toch een goede dag wensen .
  .Kan me inbeelden dat er in veel huishoudens al druk gepalaberd word over morgen "  dat mag ik niet vergeten .....oja en dat moet ik zeker ook nog doen " morgen moet immers alles tiptop verlopen  !
  groetjes en ....


  >> Reageer (0)
  22-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 -kerstman

  De Kerstman is blijkbaar heel vroeg op ronde dit jaar  en ik pleit schuldig aan het verzuimen van bezoekjes te brengen gisterenavond .....dat vereist een woordje uitleg ......De verassing van mijn leven !!!!!! heeft die goede  man (mag nu wel zoiets zeggen é haha) mij toch wel en geschenk bezorgd  zeker ..... al is het maar bij manier van spreken . Zeg nu zelf ....wat  is er nu prettiger dan zelf een winkel binnen te stappen en tussen al die pcs ééntje  uit te kiezen  die je trouwe vriend zal worden ?
  Gisterenavond dus een brandnieuw peeceetje die in de steigers stond startklaar gezet !
  Nieuw of niet ons leeuwke trekt zich van dat alles niets aan ..... kortweg groetjes voor alles op zijn kop staat .......de rest is voor deze avond 


   


  >> Reageer (0)
  21-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 - What 's a name ?
  Er is niets dat zoveel namen krijgt als een winterlandschap , de tegenstanders ervan noemen het  -onaangenaam tot zelfs vuiligheid - bij de voorstaanders  - prachtig mooi een wonder & kunstwerk van moeder  natuur en doet zelfs dichterlijke woorden opborrelen om al die pracht te beschrijven . Waar behoor ik nu als realist bij - de anti of pro - ?????? Zoals het een realist past ....nemen zoals het komt ....het voor even bewonderen en mooi vinden maar ........dat weer  is verdraaid koud zulle !!!!!!
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  20-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 - zo jong ......
  Onze K3 zo jong .....en toch al  vol nostalgie terugkijken naar fotos van enkele jaren geleden zeker vandaag ....alles ligt wit van de mist &  rijm..... wit is voor hen onafscheidelijk verbonden met sneeuw. Voorlopig zal het een grote teleustelling worden , de plannen die ze al maakten voor in de vakantie gezellig te rollebollen in de sneeuw zullen ze nog even moeten opbergen . Dat wij senioren gelukkig zijn dat er nog geen witte vlokjes te bespeuren zijn zullen we maar wijselijk voor ons zelf houden , en hun in de waan laten mischien komt die sneeuw ......mischien niet ......geduld K3 ....en wie weet ?????
  groetjes


  >> Reageer (0)
  19-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- mijn bakske

  Blijkbaar heb ik dit jaar wat computers betreft de wind van voren , na mijn huispeecee heeft nu ook mijn eerste " bakske " dat arme ouwe sukkeltje er voledig de brui aan gegeven ....hij geeft net zijn 10 jaar niet gehaald .Herinner me nog als de dag van gisteren toen mijn zoon hem binnenbracht ......2 enorme dozen die bijna niet door het deurgat konden met een wirwar van draden .....een logge monitor ( die later werd vervangen werd door een Flat screen dank zij telenet , maar dat is weer een ander verhaal ) die bijna te groot was voor dat kleine computer tafeltje .Verdorie waar was ik nu  aan begonnen ? werd al voor gek verklaard door mijn huisgenoot ( mischien had hij wel een beetje gelijk ).....wist zelfs niet hoe hem te starten maar met heel veel overtuiging " dit zou ik leren in mijn ééntje ....met vallen en opstaan" Hij had en harde schijf de grote van een broekzak en in snelheid was het ook geen hoogvlieger......maar heeft al die jaren trouw zijn werk vericht zonder ook maar één keer me in de steek te laten  ...... nu is dat arme sukketje afgevoerd
  groetjes


  >> Reageer (0)
  18-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 - komfort
  De dagelijkse was van ons leeuwke haar bed ......uit de wasmachine - in de droogkast  , dat vinden we de normaalste zaak van de wereld .Twee wasmachines & droogkast die klaar staan om een groot deel van dat werk uit  handen te nemen Hoe verliep alles toch vroeger zonder die hulp ? Je was echt een huissloofje ......zie je me al ganse dagen in de weer met borstel & plank en maar afschuren -spoelen .....het huis vol met lakens als het Winter is ??? Mag er niet aan denken .....we leven toch in een goede tijd ,wat het komfort betreft leven we echt " op grote voet".Dan is nu net iets dat ons zoeetje heel graag deed toen ze kleiner was , maar dan letterlijk ......leven op grote voet . haha
  groetjes


  >> Reageer (0)
  17-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 - en ik dan ?
  Hoor mijn baasjes altijd spreken over " zal vlug eens dit of dat doen "en als het avond is hoor hun zuchten als ze zich lekker in die zetel vleien " ben blij dat ik zit , ben bekaf ".En ik dan ???? wat moet ik dan zeggen van mijn drukke dagen ? Het begint al s' morgens ......altijd even opgewonden en gek doen als ik mijn baasjes zie .....daarna  voor mijn minibaasje Cheyenneke  (1 van de K3)zorgen en bezighouden tot ze naar school moet ......dan moet ik over het huis waken en dat is geen gemakkelijke klus voor een jonge man zoals ik hoor ......dan mijn bazinneke gezelschap houden ......dan weer vootr Cheyenneke zorgen en helpen in haar bedje steken ....enzovoort -enzovoort ! Je zal wel begrijpen dat ik als het avond is bekaf ben .....en een welverdiende rust goed kan gebruiken !Het is een echt hondenleven !!!!!!
  een stevige poot van Kenji .....


  >> Reageer (0)
  16-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 - op zijn zondags

  Het is hier op zijn Zondags .....laat ! Maar wie maalt erom ? het is toch Zondag voor iets ! Koud maar droog - bijna geen wind - een zonnetje die aan de hemel staat te stralen of zen leven ervan afhangt ....kortom een prachtige dag .....wat wil je nog meer .( dat was dan het weerbericht van aan de kust  haha) Er is maar één kink in de kabel ......ons leeuwke is door die zon in zomerstemming en superaktief en zal het spijtig genoeg daarbij moeten laten tot het voor haar " bedtime " is .
  groetjes

  >> Reageer (0)
  15-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 - joehoe !!!!!!
  Hier ben ik dan  ......ben er terug bij !!!!!!!! Na 2 lange dagen zonder internet , na me  in alle bochten gewrongen te hebben ..... met de hulp van de kinderen en hun computers om toch maar wat op de blog te krijgen is het eindelijk weer oke ! Al moet ik nu nog penetentie doen tot deze avond als leeuwke in dromenland is om bij  de blogmaatjes langs te komen . Verdorie dat is plots koud geworden .......of ligt het aan mij ? De kinderen dromen wis & zeker al van sneeuw & ijspret al is dit ( gelukkig )nog niet in het vooruitzicht . Dat is wat wij als kleine hummels zouden gedacht hebben maar ......nu hoeven ze helemaal niet te wachten op die ijsglijbaan en is het reeds dolle pret op de ijstpiste , zelfs voor de allerkleinsten waar een hoekje is voor hen aleen lekker gezond in open lucht .
  groetjes & een gezellig weekend en .......deze avond ben ik weer trouw op post !!!!


  >> Reageer (0)
  14-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 -dag 2

  " Dag 2 " zonder internet en gelukkig de laatste dag  , zelfs het rommelkotje kan ik niet meer in Pfffffffff.Het is maar nu dat je goed voelt hoeveel dit alles voor je betekent , maar we leven op hoop .....morgen is alles weer voorbij !Dan vliegen we er weer in . In afwachting stuur ik alvast een zelfgemaakt bloemetje al dank voor het geduld
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  13-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- 13 =...........

  Is dertien een ongeluks getal ????? je zou het verdraaid bijna geloven .....ben gestraft en nog geen klein beetje ......zit voor 2 dagen op " smalband " amaai - amaai zulle ! 2 minuten voor het seniorennet opgengaat ......4 m voor t' rommelkotje ....het is niet te doen .Daarbij nog de huispc die definitief de pijp aan Maarten heeft gegeven en dat laptoppeke moeten delen en zo zijn we helemaal in de aap gelogeert !Hoop dat jullie me het niet kwalijk neemt als ik voor die 2 dagen wat achter blijf met bezoekjes , dit is het laatste wat ik wens maar tegen een overmacht kan je niet op ......maar k' vergeet jullie niet hoor !!!!!!!
  Nu is het welletjes geweest met dat klaagliedje  ........lieve groetjes en .....  >> Reageer (0)
  12-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 - oefff !
  Oefff .....het is weer achter de rug , dat vervelende klusje  waar laat ik het maar eerlijk bekennen een grondige hekel aan heb . Een  tijdrovende klus die ik nog al graag uitstel maar dit jaar met de hulp van de dochter is het al achter de rug namelijk " die kerst versiering " Met wat me enkele jaren geleden overkwam in gedachten is het steeds een zoeken om die blinkende spullen zoveel mogelijk buiten het bereik van Stefke haar grijpgraage handjes te houden , wat verdorie niet altijd even makkelijk is !O ja wat me overkwam enkele jaren terug ?...........Met veel zorg een prachtige kerstboom uit gekozen ,....zoals gewoonlijk ééntje tot aan het plafond .....met veel zorg versierd .....tevreden van het werk ....hij zag er prachtig uit ! Maar ........dan kwam ons Stefke ......ze duwde zichzelf tot ze met haar rug tegen de stam stond en 1 na 1 moest alle kerstballen eraan geloven ....en lollig dat het was het geluid van die brekende ballen .....na een uurtje stond het sukkeltje in zijn blootje terug buiten voor te verbranden . Nu komt er nooit nog een kerstboom in huis  !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  11-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- kerstsfeer
  Overal zie je al de kerstversiering .....het word weer een gezellige tijd om door te brengen in famielikring . Maar ook van bezinnen .....eens terug denken  aan vroeger ........ook al deed mijn mans haar uiterste best , een groot feest behoorde niet tot de vaste gewoonte . Het kleine  kerstalletje met het  onafscheidelijke stukje watten ervoor dat  sneeuw moest verbeelden (door de jaren geel gekleurd )en dat was het zowat .Geen  kerstboom of pakjes , de feestmaaltijd was voor die gelegenheid een speciaal  eigen gekweekt konijntje .Soms vraag ik me af ......zijn we nu daarom gelukkiger met onze rijkgevulde tafel & onze versierde huizen ?
  Is het voor diegenen  die eenzaam en aleen zijn er niet moeilijker door geworden ?
  Oesje grijpt er hier ééntje bij het haar !!!!!! genoeg muizenissen voor vandaag .....terug  naar de dagorde ......Stefke
  groetjes
   


  >> Reageer (0)
  10-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 - had ik maar .....

  Had ik nu maar mijn geloof in hen blijven behouden , dan had ik nu de hulp kunnen inroepen van een fee !!!!! . Dan waren die Maandagse klusjes in een ogenblik opgelost . .....dan had ik me niet in alle bochten moeten wringen om vlug tussen door eens te koekeloeren naar die pc .............maar nu is het te laat........ ben alle geloof  in de goede fee verloren ......zal dan maar zelf de handen uit de mouwen steken of ons leeuwke zal brullen van de honger deze middag .
  groetjes

  >> Reageer (0)
  09-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 -dikke nek

  Zal maar eens " stoeffen " vandaag !!!!! Stel jezelf in de plaats ......je kleinzoon heeft zijn eerste demo uit .......is dat niet iets om trots over te zijn ?Dat ben ik dan ook .....apetrots zelf !!!!!!.Reeds hier en daar een optredentje en nu maar afwachten wat het zal worden ......Zullen ze de vaste wil hebben om door te zetten ? Zal het stelletje vrienden bijeen blijven , zal iederen wat water in zijn wijn kunnen doen .....want samenwerken is niet altijd even makkelijk .De tijd zal het uitwijzen .....ik wens hen in alle geval het allerbeste
  groetjes


  >> Reageer (0)
  08-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- thanks
  Ziezo ! dat is ook weer achter de rug ......weer een jaartje ouder geworden maar als ik nu ook een jaartje wijzer geworden ben ??????dat is  de hamvraag waar ik het antwoord helaas schuldig moet blijven , de tijd zal het uitwijzen .Moest ik iemand vergeten  hebben te bedanken voor de e-mailtjes & kaartjes ......dan probeer ik het met deze goed te maken .......

  Al goed en wel het even over jezelf te hebben maar daar is ons leeuwke niet mee akoord ! ze staat hier te springen en aan mijn arm te trekken dus ......willen of niet .....Stop ......anders word het weer ( voor de 10.000ste keer ) brokken ruimen . groetjes

  >> Reageer (0)
  07-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 - wind !!!!!

  Wind  !!!!of laat ons liever zeggen strorm aan t'zeitje , dat lijkt er meer op. Er word steeds gesproken  over die mooie blauwe zee in vakantie tijd , maar ik persoonlijk vind dat nu met dit weer ze op er haar mooist is .Als ze  al haar kracht toont en die golven   bulderend tegen de dijk ten pletter slaan .  Weet ook wel dat dit weer veel schade kan aan richten , maar dat belet me niet om al die  ontembare kracht te bewonderen . Want hoe ver de mens ook gevorderd is om alles onder controle krijgen , tegen deze oerkracht kan er niemand tegenop
  Goetjes & een gezellig weekend ( maar   dan  liefst zonder storm !)


  >> Reageer (0)
  06-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 - gemijmer ......

  "Mijmeren "doen we alles wel eens ,over het toen & nu ......deze maal was het over de blog ......hoe dit alles je leven kan beinvloeden !Hoe een stille huismus die nooit een enkel mens zag  (buiten de kinderen ) veranderd in iemand die langs het internet  bij iemand binnenloopt ( bij manier van spreken dan ) "zomaar "om even goede dag te wensen .....op de blogmeetings de blogmaatjes begroet alsof je ze reeds jaren kent . Dat blogje die bedoeld was om het eens uit te proberen naderd stilletjes aan  zijn 1000ste dag .Sta er zelf versteld van !!!!!!!.Daarom wou ik vandaag eens ieder een grote DANK U zeggen .....voor de bezoekjes & vriendschap !!!!
  dikke knuf .....en vanavond ben ik weer trouw op post in het opgeshommelde rommelkotje

  >> Reageer (0)
  05-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5b - sorry .......
  Heb toch wel de ganse avond zitten rommelen in dat rommelkotje zeker !!!!!! De bezoekjes zullen voor morgen zijn (sorry) want ......ik ga nu onder zeil .....

  dikke knuf en ....  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 - eindelijk !!!!

  Vanavond eindelijk het moment waarop ze zo lang gewacht hebben  ......dat schoentje mag vanavond gezet worden ....nog één nachtje doorkomen (waar er van slapen niet veel in huis zal komen ) morgen vroeg dan mama & papa wakker maken en het is het grote ogenblik !!!!!!!!. Ook al zijn we senioren .......we kunnen het ons nog steeds herinneren hoe we vol ongeduld en spanning  naar beneden kwamen om te kijken wat er in ons schoentje lag .Al was het dan geen bergen speelgoed zoals nu met dat éne stuk speelgoed waren we in de zevende hemel , mischien meer dan de kleintjes van nu .Ach die vervlogen tijd .........vervlogen ?????? waarom niet eens je partner verassen met een klein onverwacht geschenkje ????? veel moet dat niet zijn ....als het maar recht uit het hart komt !
  groetjes

  >> Reageer (0)
  04-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 - in aantocht
  Ze zitten er weer aan te komen " die snoepdagen " de schrik van diegenen onder ons die moeten vechten tegen het overgewicht .Die weegschaal zal weer de ergste vijand worden en zal nauwkeurig in het oog gehouden worden .Maar laten we optimist blijven , die gezellige dagen laten we niet verpesten door gezeur over gewicht  ....gezond & met mate en na die dagen de riem 1gaatje verder aanspannen en alles zal nog niet zo een vaart lopen .Hoop nu dat ik diegenen die met het probleem worstelen niet voor het hoofd heb gestoten ...... wat zeker niet de bedoeling is .....eerder het tegenovergestelde ......" een schouderklopje geven "dat is het ! . Immers één keer op het jaar jezelf verwennen mag gerust en dan nog liefst zonder schuld gevoelens !
  Ik met mijn 45kg kan van die problemen niet meespreken maar wilde toch een steuntje geven aan die het kunnen gebruiken
  groetjes  >> Reageer (0)
  03-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 - geduld
  " Geduld " dat is tegenwoordig in deze moderne tijd waar alles even vlug moet gaan een zeldzame deugd .Zelfs wij de senioren schijnen die minder & minder te bezitten , ons peeceetje word opgedreven met  meer ramgeheugen ...." anders moeten we te lang wachten tot die sites opengaan " dat maken we onszelf toch wijs .Maar dat alles vervalt in het niets in vergelijking met het " tekort aan geduld " van de kleintjes als de Sint op bezoek is geweest ....die vervelende verpakking moet er zo vlug mogelijk af ! Dat is dan een klusje voor de mama of papa en ....die moet er nogal spoed achter zetten zulle  !....die vervelende nietjes & touwtjes losprutsen dat duurt  toch veeeeeeeel te lang volgens hen .
  Maar we kunnen hen wel begrijpen hoor .....zelfs wij zijn benieuwd wat er in zit als we een geschenkje krijgen ......
  groetjes


  >> Reageer (0)
  02-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 -dat is 1 !
  Dat is dan al ééntje van de drukke dagen van December  & feestperiode die voorbij is .K3 in hun nopjes naar huis , de Sint had niet vergeten langs te komen voor hen bij memé ......net of die hen zou vergeten ! Verdorie ons leeuwke is weer voor klein duimpje aan het spelen !........de ganse weg naar kamer chips .......dus
  groetjes en geniet van een rustige Zondag


  >> Reageer (0)
  01-12-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 - eindelijk !!!!

  "Eindelijk  .....lang genoeg gewacht .....het is zover !" dat is zeker want onze K3 denkt en zegt . Gisterenavond thuis hadden ze bezoek gekregen van de Sint...... opgewonden stemmen aan de telefoon en maar vertellen wat er allemaal in hun schoentje lag . Toen ze hoorden dat hij ook nog langs geweest was bij memé  waren ze er voledig mee akoord om te komen kijken .......nu nog het wachten tot ze hier zijn ......dus steffie handen uit de mouwen steken .........
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  30-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 - Halokes !
  Het is ikke .......leeuwtje !Heb gisteren mijn mama een poets gebakken ......Ze was naar de kamer om was in de kast te leggen en heb er vlug gebruik van gemaakt om een bord uit de kast te halen , ik kies altijd voor die " arcopal "borden moeilijke naam maar naar het schijnt noemen die zo . Zal ik eens een goede raad geven ?????als je een bord op de grond wil smijten neem er dan zo ééntje  , ze hebben een mooie kletterende klank en ze zijn in 100 stukjes .......sucses verzekerd ! Na mijn prestatie vlug onder tafel zodat mam me niet zag en lopen dat ze deed ! De lol kon niet op......maar ze had me toch gezien ......jammer .....maar dat is zeker voor herhaling vatbaar .....zeker weten !!!!!!
  knufke van Stefke (leeuwtje zoals mam zegt)
  Image Hosted by jouwnieuws.nl foto hosting

  >> Reageer (0)
  29-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 - trippe - trappe

  "Met ouder worden vergeet je gemakkelijk "dat is wat de kleinkinderen waarschijnlijk denken ,  in hun ogen zijn wij senioren al stokoud .Zou dat ook de reden zijn waarom ze steeds bezig zijn over de Sint en wat hij zal brengen bij oma ?Zijn ze bang dat hij anders omas deurtje zal voorbijgaan ? Dat ......zou pas een regelrechte ramp voor hen zijn !Ze zijn nog te klein om te begrijpen dat voor oma zoiets nog erger zou zijn die teleurstelling op hun gezichtjes te zien .Laten we nu nog maar met heel veel geduld luisteren naar hun opgewonden gebabbel , wie weet is volgend jaar de lol er af en moeten ze in hun jonge leven hun éérste teleurstelling verwerken .
  lieve groetjes

  >> Reageer (0)
  28-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - handen

  Weeral  over handen ! Blijkbaar werkt het op mijn "tutters " ( zenuwen ) dat ik soms handen te kort kom , heb ze voor de zekerheid  nog eens nagekeken en geteld .....maar 1 + 1 =hoe je het ook draait nog maar 2. Zie je me al aankomen op mijn kousevoeten ?????Geen tijd vandaag !!!!! Maar voor ons leeuwke voledig de boel op stelten zet , nog vlug dit .......Handen dienen ook om met veel liefde iets te geven en dat wil ik nu  vandaag doen sé ......een bloemetje ....zomaar voor iedere bezoeker !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  27-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 - sleppefuif
  Zie nu al de wenkbrouwen fronsen met de vraag " wat is dat nu weer een sleppefuif ? ".Een verzameling van kakelende tienermeisjes op hun kamer allen in pyama .....dat is het ! Geheimen uitwisselen over die of die knapperd waar ze voor vallen -kortom alles wat ze liever hebben dat de mama & papa niet horen want voor hen is voor even die tienerkamer verboden terrein.Is het nog van deze tijd ,of heeft de jeugd andere ontmoetingsplaatsen ?Zou het niet weten zonder nog tieners in huis . Maar  voledig verdwenen kan het niet zijn als je ons K3 bekijkt .....al heeft het een andere naam " snoezelen " en word het gehouden in een hoekje van de living ................er word nog even druk & ernstig & onschuldig
  geroddeld over alles en nog wat maar vooral over hun " lief " op school ....net als vroeger !
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  26-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - geen .....

  Geen gezaag over die drukke Maandag vandaag .Ook al moet ik nu even op adem komen van ons leeuwke naar haar kamer te slepen (dat mag je dan ook letterlijk nemen )het is de enige manier om met mijn 45kg haar 70kg veilig en wel in haar kamer te krijgen , de enige plaats waar ze tot bedaren komt .Maar dat heeft ook een goed kantje .......anders zat ik hier nu niet aan de pc .........steeds de positieve kantjes bekijken in het leven ! De bedoeling was het over de naderende komst van sinterklaas te hebben .......maar buiten het kiekje van de Sint &Zoé zal het voor een andere keer zijn , anders is Stefke haar ganse kamer voledig verbouwd ....haha
  lieve groetjes
   


  >> Reageer (0)
  25-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - slippers
  Vanmorgen kwam ik dit tegen


  Slippers of " teensletsen " hoe ze  hier ook wel eens   genoemd worden , niet dat het echt het weer is om zoiets te dragen . Maar bij het zien ervan doen ze je wegdromen .....zon -warmte - zomer .......(zucht ) moeten we nu echt nog een ganse winter door ? Niet gezeurd steffie ! die winter heeft ook zijn charme ....( de nadelen ervan zullen we maar voor even achterwege laten )Bij de verwarming met een kopje koffie aan de pc kan het best heel gezellig zijn . Als ik tenminste de kans krijg van ons leeuwke , want die is in haar " smijt & gooi periode " en de kopjes & glazen sneuvelen bij bosjes .....
  groetjes

  >> Reageer (0)
  24-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- sommige dagen

  Sommige dagen schijnt het maar niet te lukken  ,van het spreekwoordelijke " alles op wieltjes lopen "blijft er vandaag weinig over . Er is blijkbaar een van de wieltjes stuk of weigert mee te draaien .Waar dan dankbaar gebruik van gemaakt word door ons leeuwke om extra aktief te zijn . Ook al is het kort wilde toch iedereen een aangename Zaterdag wensen .
  lieve groetjes

  >> Reageer (0)
  23-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 -Te.......
  "Alles wat met een -Te -  begint  is niet goed "dat was wat mijn mam altijd zei , moet haar verdraaid nog gelijk geven ook .Wij zijn in deze tijd Te druk bezig met van alles en nog wat , ons werk dat onsTe veel opslorpt .....en Te weinig tijd overlaat voor onze hobbys .Wijn zijn allen Te veel gestreseerd .Net zoals hier vandaag .....Te druk met ons leeuwke proberen uit die kasten te houden met als gevolg .......een Te leeg koppeke ( of Te vol ) om hier wat neer te krabbelen .Zal het dan maar daar bij houden.......maar in het volgende mag er een grote Te voren staan die kan nooit groot genoeg zijn .......
  groetjes en vergeet niet TEgenieten van het leven !


  >> Reageer (0)
  22-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- sportief
  Wie had het ooit gedacht na al die papflesjes - luiers verversen , ik in mijn ouwe dag nog zo sportief   zou worden ???? ik zeker niet ! Als je ziet hoeveel soorten sport ik tegenwoordig beoefen ......sta er zelf versteld van ! Om er slechts enkele te noemen ...." worstelen & judo" .....zie het groots hoor !...... het is altijd iemand uit een hogere kategorie die groter &zwaarder is die ik moet aanpakken."lopen "daar zijn verschillende soorten in ... sprinten  &    horden   lopen "  al zien de obstakels er een ietsje anders uit dan anders; die bestaan  hier   uit  : vliegende glazen - koffiekopjes - borden ...enzv "en nu genoeg het zotje uithangen voor vandaag !!!!! . Maar het is beter de aap te houden met jezelf ( wat oplucht) dan iemand anders in de maling te nemen !......en nu terug in de startblokken .....haha
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  21-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- ken je .......

  "Ken je pappenheimers  "dat is zeker een gouden raad wat betreft ons leeuwke .......proberen te voorspellen hoe ze zal reageren ..... dat is verdraaid niet altijd een even makkelijke opdracht ! Maar één ding kan ik voorspellen en er word hier dan ook naar gehandeld .Waneer het visdag is moet er steeds een extra portie bij zijn voor haar .Vissen bakken zonder er ééntje op te offeren als zoenoffer .......dat is zoiets als een totale oorlogsverklaring en de aanvallen die daar dan onvermijdelijk op volgen vermijd ik liever zo veel mogelijk .Het zoenoffer is weer volbracht en dat geeft me zo de kans om dit in te tikken ..........zie je wel !......iedere moeder kent  zijn eigen "pappenheimers " het best....haha
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  20-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 - oef !

  Oef koffietijd !!!!!......even utblazen met een koffietje en post doornemen . Van de post gesproken er zit weer een drukke tijd aan te komen voor die postmannen .Eerst die Sinterklaas brieven van de kinderen of is dit wat uit de mode ? Zijn  de de kleintjes echt kinderen van het computer tijdperk en verkiezen ze met hulp van mama of papa hun wensen op te sturen langs het internet ? Lopen wij achterna te hinkelen met " brief voor Sinterklaas ?" .Mischien doen de kleintjes net als wij .....we gaan toch ook aan de pc zitten om een e-card te versturen met Kerst & Nieuwjaarswensen ? Daar zullen de postboden zeker niet rouwig om zijn , geen overbelaste postzakken meer !Voila sé koffietje uit en ons leeuwke nu nog van mijn schoot krijgen en we kunnen er weer invliegen .
  groetjes


  >> Reageer (0)
  19-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 - grote dag !
  Voor de kleinkinderen & alle kindjes was Zaterdag & Zondag een grote dag , overal de blijde intrede van Sinterklaas . Nu kunnen ze zich met eigen ogen ervan overtuigen dat de Sint er  is ...... nu kunnen ze plannen maken wat de lieve man in hun shoentjes zou kunnen leggen . Zoals overal werden door de mama & papa fotos gemaakt als aandenken . De oorspronkelijke bedoeling vandaag was ......." k3 bij Sinterklaas " maar heb voor dit gekozen ......... de ernst van het bange afwachten met een klein hartje .......die ondragelijke spanning.......de hoop dat hij hen braaf genoeg zal vinden om  met geschenkjes te verwennen ........dat alles is weer te vinden op het snoetje van Zoé
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  18-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 - politiek
  Ook al willen de politiekers ons de indruk geven dat onze stem daar in Brussel gehoord word , het spijt me maar geloof er niets van . Ze palaberen er daar maar op los en alles word boven ons hoofd beslist met als enig streven " hoe kom ik er persoonlijk het best uit , waar win ik het meest bij ?".Dat klinkt nu erg anti politiek maar zoals je hen de laatste tijd bezig ziet!!!!!! een mens zou voor minder bij de ongelovigen  gaan horen. Ik  neem geen stelling in maar die problemen zijn toch in een handomdraai op te lossen .......neem nu bv  die fameuse splitsing .............
  Brus - sel - Hal - le  - Vil - voor - de.......Voila sé t'is al gebeurd ( met dank aan Vifke )Is dat nu iets om zolang over te redetwisten ?
  Jullie dachten toch niet dat ik hier een ernstig politiek débat ging voeren zeker ..... en dan nog wel op Zondag? ......mij niet gzien zulle !!!  haha
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  17-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 - overal

  Overal zie je dezelfde woorden " mijn pc heeft kuren " verdorie toch !Dat is nu een van de problemen bij ons de senioren , buiten voledig opruimen  zijn we bang om ons peeceetje voledig naar de knoppen te helpen .Hadden we nu de voortvarendheid van de jeugd dan zouden we dat beestje eens openen en kijken naar zijn binnenwerk waar de zieke plekken zitten , maar daar blijf ik liever met mijn pollekes af zulle!Gelukkig is er de laptop als vervanging anders ......mag er niet aan denken ......weken lang zonder pc ......we kunnen ons bakske niet missen maar eraan verslaafd zijn we zeker niet hoor ! Wie zou ook maar durven zoiets te te denken laat staan uit te spreken ! haha


  Maar het kan nooit geen kwaad om een goede hint te geven aan sinterklaas....wie weet ....haha

   


  >> Reageer (0)
  16-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 - nadenken
  Laat me nu heel even nadenken .......wat zou ik nu nog eens kunnen doen dat ik nog niet gedaan heb vandaag ? In de kasten gekeken en van alles er uit getrokken...... heb ik al gedaan !Nog wat boterhammen & chips eten ......heb ik ook al gedaan ! Mijn mama aan haar arm & haren getrokken .......heb ik ook al gedaan !In & aan die kookpotten zitten ....heb ik ook al gedaan !Nog maar na 10 uur en heb al mijn programma van een hele dag afgewerkt en nu ? Zal maar van vooraf aan beginnen ......wat heb je als leeuwtje toch een hondeleven .Maar nu ik voor een keer de kans heb .......lieve groetjes van Stefke
  Ps.......  morgen is mijn mam er weer hoor !


  >> Reageer (0)
  15-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 - fantasie
  Dagdromen - fantasie - lucht kastelen bouwen - doen alsof .....je kan het noemen zoals je wil , het komt alles op hezelfde neer " voor even ontsnappen uit het dagdagelijkse gedoe ". Wat zou het leven een saaie boel zijn als we niet af en toe die gedachten zijn vrije loop laten gaan ? Ook al krijgt na die kleine uitbraak ( in gedachten )uit de sleur ,dat gezond verstand steeds de bovenhand en komen we veilig met  beide voeten  terug  in het werkelijke leven .Het  kan je  leven  dat extra tikkeltje kruiden toedienen die het pikant maakt . ( en dat  is nu eens van een realist geschreven sé ) Maar de kinderen zijn daar de uitblinkers in ! .....zijn doen niet "alsof "ze zijn hun fantasie ! geen indiaantje spelen in hun wigwam .....ze zijn het werkelijk !
  oeioei !!! ons leeuwke speelt voor klein duimpje en laat en spoor van chips achter tot in haar kamer:   -D ...dus
  groetjes


  >> Reageer (0)
  14-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 - naakt !!!!
  Zijn zo van die dagen dat je in opstand komt en eens lekker  wil foeteren tegen de ganse wereld .Belachelijk ....want dat helpt geen sikkepit aleen .....het lucht wat op eens uit te razen . Dat is hier uit de boze want .....ik opgefokt .......dan krijg ik hetzelfde maar in het tienvoud van ons leeuwke terug dus .........Kalmte brengt hier de redding !Toch eens tegen de stroming ingaan  vandaag ?????? ach waarom ook niet ! Op een familie blogje naakt brengen !!!!!! wees gerust zal het netjes houden ........


  Zo zet ik voor even een neus aan alle zorgen sé    haha
  groetjes

  >> Reageer (0)
  13-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- klussen
  In deze moderne tijd zijn de " mijn & dijn klusjes " in het huishouden wat meer in een schemerzone komen te liggen .De nieuwe man is niet bang aan de kookpot te staan - het strijkijzer ter hand te nemen - kortom alles  in het huishouden wat ze vroeger " vrouwewerk " noemden . De moderne vrouw van haar kant hanteert even sierlijk de hamer en verfkwast als haar lipstick . Maar het is altijd goed mee genomen en geldbesparend als je voor de grote zware klussen een " Handige Harry " als huigenoot hebt !.Je zou ze rustig aleen laten door klussen om die trotse gelukzalige glimlach te zien nadat de klus geklaard is !!!!!
  groetjes


  >> Reageer (0)
  12-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 - lap !!!!
  Lap ! tis weer van datte !!! Het maandelijks gevecht beginnen met de meter van het internet . Die staat gevaarlijk dicht bij zijn 100 procent , als je met zijn drietjes er van gebruik maakt is het steeds zoals de krekel .... zuinig zijn als er bijna niets meer over is .Gelukkig ( voor 1keer ) is het vandaag Maandag en veel  tijd voor dat peeceetje zal er niet inzitten .Olala.... over die maandag  ....het toverwoord " abrakadabra " dat schijnt hier niet te lukken ...dus dan maar zelf weer aan de slag !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  11-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- bezinnen

  " 11November " een dag om  bij stil te staan en na te denken over de waanzin van het monster " oorlog ".Dit alles in gang gezet door het toedoen van enkelen die in hun grootheidswaanzin zich reeds meester waanden van Europa , en zo duizenden onschuldige mensen op pad stuurden naar een onvermijdelijke dood .Hoeveel gezinnen  werden er uiteen gerukt .....voor wat ????  om na al die ellende terug te keren naar dezelfde toestand van enkele jaren eerder ???? Zijn al die doden nutteloos gestorven ?????
  We kunnen slechts vergeven en niets vergeten en hopen  dat zoiets zich niet meer herhaald !
  Maar zijn we nu wijs genoeg geworden om zoiets te voorkomen  ????????
  groetjes


  >> Reageer (0)
  10-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 - amaai zulle !

  Durf me niet laten zien ! want het draait hier echt op zijn Zaterdags ! lopen - hollen en geen tijd om een krabbeltje te zetten op dat blogje . Vlug even een gezelige ( rustige ) Zaterdag wensen en de rest ......is voor al  ons leeuwke in dromenland is en ben er bijna zeker van ...... in haar dromen grootse plannen maakt over wat ze morgen nog eens  onderste boven  kan halen  .......iets wat ze vandaag mischien over het hoofd heeft gezien  ...haha
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  09-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 - wind !
  " Hou je goed vast aan de takken van de bomen " zeggen ze .....al goed en wel maar als die bomen nu net gesnoeid zijn ????? .Steffie wat een flauwe grap ! Waar komen die gezegden of spreuken toch allemaal vandaan  ????? Ze worden overgeleverd van generatie naar generatie ...maar waar ligt hun oorsprong? " Vasthouden aan de takken van de bomen " waar zit ergens de logica in dat gezegde .....zie je jezelf daar al wapperen en meewiegen op het ritme van de wind ? mij niet gezien zulle ! Amaai! .....blijkbaar komt  er geen enkel ernstig woord uit die toetsen vandaag , niets dan gezever ....dan maar ........
  groetjes & een gezellig weekend ( aan t' peeceetje )


  >> Reageer (0)
  08-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- mag het even ?
  Mag het even ? trots zijn op je kleinzoon ? .....want dat ben ik !apetrots zelfs ! Die wilde dromen van vele tieners zoals hij en zijn maatjes beginnen langzamerhand vorm te krijgen .Na enkele kleine optredens ( een mens moet steeds klein beginnen hé ) is de " demo " er .....nu word het vol ongeduld wachten op die cdtjes .Ook al is dat jong geweld & harde muziek een aanslag op onze oren .......dat is alles van geen belang ,steunen kan je hen als oma toch zeker wel !"Zijn droom "hoop van ganse harte dat hij  daarin zal slagen !
  Veel sucses Sacha!
  ......nu met hopelijk ook kans op slagen proberen dat maagje van ons leeuwke tevreden te stellen ...... en dat is verdorie geen gemakkelijke opdracht ...
  lieve groetjes
  ps ..... waren gisteren inderdaad ons K3 haha


  >> Reageer (0)
  07-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 - wie ???????

  Mens wat ben ik toch een warhoofd ! inplaats van de fotos netjes te " labelen " nee daarvoor had weer eens geen tijd . Het is maar nu .......tussen de fotos vind ik dit !......drie ondeugende gemaskerde jongedames  die blijkbaar op strooptocht geweest zijn en onbekend wensen te blijven  ......en toch moet ik achterhalen wie ze zijn ........wie zijn ze ??????  is het moeilijk of een makkie weten jullie het ? alle hulp welkom ! haha......
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  06-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 -gedoe
  Dankzij " Cortisone " inspuitingen is dat gedoe " alles doen met één hand & arm  " wat aan de beterhand oef ! Kan je voorstellen ....ons leeuwke een verse pamper aandoen met je éne hand ? Filmpjes uit de oude doos waar iedereen maar wat onhandig aanmodderde waren niets in  vegelijking met mijn geklungel , ondanks de hulp van ons leeuwke ( hulp? ) die de moelijke plekjes voor haar rekening nam (haha).Dit deed me toch nadenken .......aan de mensen die dagelijks de strijd moeten aanbinden met hun lichamelijke tekortkomingen , slechts dit ! ...." hoed af " voor de moed .
  Maar waar ik het gisterenavond het heb laten afweten , ben ik vanavond weer trouw op post ........ dat is zeker weten !
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  05-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 - pianovituoos

  Had ik nu maar een pianovirtuoos geweest ......eentje die met zijn éne hand de mooiste klanken uit dat muziek instument kan  toveren ....helaas heb steeds mijn 2 handen nodig voor dat klavier van het peeceetje , als er dan 1 van 2 handen dienst weigert bak ik er niet te veel van !.....alles in vetraagd tempo ....zoeken naar die toetsen pfffff .Het is weer Mandag zulle en t' is er goed aan te zien !Inplaats van hier te zitten  foeteren & zagen zal ik maar leeuwtje haar chips geven of staks ligt er hier een nieuw tapijt ....een chipstapijt
  groetjes

  >> Reageer (0)
  04-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 - rustdag !

  Rustdag vandaag .....dag bij uitstek om er voor te zorgen dat de dag een ietsje anders dan anders verloopt  ....lekker thuis zorgen aan de kant met een goed boek  ......of je zelf verwennen met een lekker etentje ......of met je hobby uitpakken , waarvan  je jezelf wijsmaakt gedurende de week " daar heb ik geen tijd voor !"Die Zondag kan een echt avontuur worden .....hier ga ik nu zorgen dat " ons leeuwke" (stefke) haar grootste hobby kan beoefenen ..... " eten " ......dus
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  03-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 - gedaan !

  Gedaan met de oren afzagen van hun mama ,blijkbaar hebben 2 van de K3 hun zin gekregen .......in afwachting van hun zusje ( of broertje ) is de familie al uitgebreid met een hond .Wachten is nu niet bepaald hun sterkste kant en dat hondje kunnen ze nu al vertroetelen , in afwachting van de geboorte van het nieuwste lid van de familie die  volgens hun normen nog heel veraf ligt  .Of dat beestje zo gelukkig is met hun manier van " vertroetelen & verzorgen " is een grote vraag .Van vertroetelen gesproken ......dat gebeurt hier nu maar dan heel hardhandig door ons leeuwke en als ik het heelhuids  wil het overleven .....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  02-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 - allerzielen
  Wat een triestige dag  zelfs het weer is niet in stemmming , alles grijs en grauw ......waarom niet iedereen wat opvrolijken met een  foto van de K3 .
  Maandagavond kon de lol niet op ......zelfs die verf op dat gezicht kliederen was leuk ! Toen er nog maar ééntje paraat was konden ze niet wachten , ze  moesten eerst op foto zien hoe ze erbij liepen .  Vrolijke kwebbelende opgewonden heksjes die er stellig van overtuigd waren dat ze iedereen schrik konden aanjagen .........schrik " neen " .....vertederd " ja"
  lieve groetjes & een gezellig weekend


  >> Reageer (0)
  01-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 griezelavond
  Halloweenavond heeft  hier zijn naam alle eer aangedaan ! De bedoeling is griezelen met een knipoog ....maar hier was het serieus schrikken ....dat peeceetje viel uit ....zomaar zonder reden . Reeds zie je jezelf wekenkang zonder pc zitten en dat zou een regelrechte ramp zijn .....mag er niet aan denken of de rillingen lopen langs de rug ....daar is de grootste  halloweengrap klein bier tegen .Gelukkig was ons leeuwke in dromenland en na wat tegensputteren  dat sukkeltje toch weer aan de praat gekregen  ........zodanig gelukkig dat hij het weer doet dat ik iedereen die hier  komt een bloemetje aanbied samen met een d knuf


  >> Reageer (0)
  31-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 - pffffff ....

  Zo erg als dit voorbeeld is het nu ook weer niet ...maar het begint er verdorie al aardig op te lijken  - David tegen Goliath - .  Na het gevecht  kan ik er mee lachen maar op het ogenblik dat je al je kracht in de strijd gooit en toch in een hoekje geduwd word door " ons leeuwke " ....dan is het alles behalve lollig .Nu komt ze tot rust in haar kamer en ik .......aan de pc met een koffietje .Nu nog even diep adem halen ....en we zijn weer paraat voor de volgende ronde .........
  groetjes
  Ola !!!!! door al dat gedoe bijna vergeten ....
  HAPPY HALLOWEEN
  ..

  >> Reageer (0)
  30-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- manieren

  Goede manieren ! dat is iets wat de laatst bijgekomen inwoner van dit huis nog nooit van gehoord heeft .Iets vragen kent hij niet ....dwingend eisen en de oren van je kop zagen dat is meer zijn stijl ! Lui zijn is zijn favoriete bezigheid  , eens knuffelen ???? hem niet gezien zulle ....of er moet een beloning aan vast zitten .Helaba !!!!! het is niet wat je denkt hoor !!! ik heb het over de 13 jaar ouwe brombeer van een kater van de zoon ....haha .....wat dachten jullie wel ????
  groetjes


  >> Reageer (0)
  29-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 - anders ...
  Als we terugblikken hoeveel hebben we al zien veranderen , wat vroeger een vaststaand feit was ....is nu helemaal achterhaald .Dat geld ook in de medische wereld .....denk maar eens aan de tijd dat wij in het moederhuis lagen  .....lagen is het juiste woord . Je mocht dat bed niet uit voor de 7de of 8ste dag , toen ik 1dagje vroeger naar huis wilde omdat er ééntje zijn eerste komunnie deed , werd ik verplicht een document te ondertekenen dat het op eigen risico was .Nu zijn  jonge moeders soms na 2 dagen terug thuis .Neem nu Jason (brommerongeval )met een  scheur in de minuscus ....vroeger was het ......stil houden ....rusten ...daarna  een lange revalidatie om alles weer soepel te krijgen .....nu ....een heel  apart soort verband  die de bewegingen van de knie overneemt ....vooral niet stilzitten ...wel is waar met krukken lopen en de revalidatie lost  zich zelf zo gedeeltelijk  op .
  Verdorie t' is Maandag dus vlugge groetjes en ......vooruit met de geit ...aan t' werk !


  >> Reageer (0)
  28-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - help !!!!

  Oostende word ingenomen door monsters !!!!!! haha....zo erg zal het wel niet zijn , maar eens gek  doen al is het dan in beperkte mate met Halloween moet kunnen .Dat monster  van vele meters lang , lag rustig voor het station en bloeddorstig was het ook al niet  , je kon rustig die angstaanjagende muil binnen wandelen en er heelhuids terug uitkomen .Maar mijn Halloween spookje ( stefke ) is heel wat minder stil en is al in de potten aan het neuzen ....willen of niet .....groetjes

  >> Reageer (0)
  27-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 - mis dus !
  Niets - nuttjes - nothing - nada ........dacht de beste oplossing gevonden te hebben ....maar nee......mis gedacht steffie !!!. Wat een raadsel zal maar beginnen met het begin ....Ons leeuwke is verzot op pluchen beertjes -  haar bed - haar kast ligt vol maar de rest die moet je toch ergens kunnen opbergen en dat gebeurt dan in een houten speelgoed kist naast haar bed .Heb reeds dikwijls mijn hart vast gehouden als ze weer eens in een " agresieve vlaamse colére " is , de ruiten zullen sneuvelen   want dan zwiert ze die ganse kist hoe zwaar hij ook weegt door de lucht .
  Nu hadden we voor zo een moderne opbergzak gezorgd ....dat zou tenminste veilig zijn voor het glas. Ja wadde !!!!!!!! dat ding diende voor alles ....mee rond lopen .....uitgieten en dan op je hoofd zetten ....alles uit genomen dat éne waar het oorspronkelijk voor bedoeld was .Na 24uur staat het sukkeltje al bij het huisvuil vakkundig door ons leeuwtje  ontmantelt ....krijg  dan eens een goed idee ....haha
  groetjes


  >> Reageer (0)
  26-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - griezelen

  Griezelweekend !.....Kan het niet nalaten daar vragen bij te stellen ......waarom is griezelen voor velen " such fun " ?????? Gewoon de gelegenheid aangrijpen om ens lekker uit de bol te gaan & gek te doen ? .  Of zit er een diepere betekenis achter .......Proberen we samen met die nepspoken onze  echte spoken & angsten die diep verborgen zijn zo weg te lachen ?. Wat ook de basis  is voor jullie fun van Halloween wens iedereen  een griezelig weekend vol bibberplezier . Nu ga ik terug naar mijn spookje ( stefke ) die me verdraaid ook soms de stuipen op het lijf kan jagen .....Halloween of geen Halloween !!!!!
  groetjes

  >> Reageer (0)
  25-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - en nu ????
  En nu ?....het moet vlug gaan en geen idee  wat er op dat blad moet komen ......eureka - gevonden !!!! . Waarom eens niet een van die leuke dingetjes van het blogje van de  "speurneus " uitproberen .Om het net af te schuimen ontbreekt de tijd , maar als je zomaar een link voorgeschoteld krijgt kan je er maar gebruik van maken hé . ( met dank aan de speurneus )

  Het is dan nog een soort uitbeelding van wat het " leeuwke "( stefke) is ......alom tegenwoordig in huis ...je kan er niet naast kijken ....hoe je die dobbelsteen ook werpt ..... de uitkomst is altijd dezelfde.......ze staat steeds op nr 1
  groetjes

  >> Reageer (0)
  24-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - rotmaandag !

  Maandag en een vroege telefoon dat beloofde niets goed ! Dat is inderdaad ook zo uitgedraaid ......De kleinzoon werd omver gereden ........Grote paniek ! Zou zich herhalen wat er enkele jaren terug met de dochter gebeurt was ? Zou hij ook na zovele jaren nog steeds de sporen moeten dragen van die bewuste morgen ? De telefoon stond roodgloeiend van het vele bellen , na de vele onderzoeken kwam rond 4u in de namiddag de  verlossende uitspraak ......buiten de knie die hem voor lange tijd aan krukken zal binden is verder alles oke ! Oef - oef oef !........maar dat van eigen spaargeld betaalde " brommertje "is voor de lappenmand  . Al met al .....toch een geluk met een ongeluk ......dat brommertje kan vervangen worden maar ......mijn kleinkind niet ! ( Jason ....sterkte en hoop dat je die krukken binnenkort aan de bomen mag hangen - dikke knuffel van memé )
  groetjes


  >> Reageer (0)
  23-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- wandelen
  Nu is het moment om een boswandeling te maken , die prachtige herfstkleuren  met een zacht bladerentapijt net niet te koud omrond te dwalen .Wie loopt er nu niet graag door die gevallen bladeren en er net als een klein kind  stiekem eens lekker in " shotten " .Mijmerend over hoe mooi dit alles is maar ook een beetje triest ....je zou er warempel de " herfstblues " van krijgen .Helaba !.....dit is niet triestig .....straks binnen enkele maanden zal die natuur terug open bloeien  ....mooier dan ooit !....dan komen die lange wandelingen terug maar dan tussen een bos vol nieuw leven ....Zelfs waar nu rustig gewandeld word met zijn drietjes zullen het er dan vier zijn .......
  groetjes


  >> Reageer (0)
  22-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 - de telefoon

  " Telefoon & Gsm " Is er nu een voorwerp die meer  zijn nut bewijst als dat ding ? Vaak de redder in nood .....enkele toetsen in drukken en je bent verbonden met wie en waar je ook wil .Ook al kan dat gerinkel je de stuipen op het lijf jagen ....als s ' nachts of s' morgens vroeg die telefoon gaat ..... dan staat je hart even stil en verwacht je steeds het ergste .Oeioei !!!! ....daar vliegt er weer een kopje door de lucht .......zonder een zachte landing te maken . Saluukes voor " ons leeuwke  de ganse vooraad kopjes op de grond doet belanden .....zou dan mijn koffietje moeten slurpen uit de kan ...haha


  >> Reageer (0)
  21-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 - zondag

  Op mijn Zondags " opgetut "maar  hoed en tas heb ik toch maar  in de kast gelaten , die heb ik niet vandoen om aan de pc te zitten . " Een hoed "......door  de vrouwen wat uit het alledaagse straatbeeld verbannen , word slecht uit de kast gehaald bij heel aparte gelegenheden als ......we er al eentje bezitten  . Mischien spijtig ....want  buiten elegant  had het wel iets aparts  ......eentje  voor iedere gemoedsstemmming - een frivool luchtig ding - voor ernstige dingen  -  voor begrafenissen ....enzovoort .
  Voor mij niet gelaten maar geef mij maar lekker de haren in de wind !
  Is het mischien uit nostalgie naar die tijd dat de mannen tegenwoordig zo verzot zijn op hoeden & petjes ??????
  groetjes

  >> Reageer (0)
  20-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- generatie verschil
  Hoe we ook proberen onze moderne tijd bij te benen , toch blijft er altijd iets wat ze noemen " de generatiekloof " Nu staan wij senioren aan de oudere kant ....maar eens stonden wij ook aan de jongeren kant waar nu onze kleinkinderen staan .We waren wat braver en minder vrijgevochten als hen , maar toch kwamen wij ook -zij het op kleinschalige manier -in opstand tegen het gezag .Houden van de "rock & roll " die toen bestempelt werd als " duivelse muziek " . Het woord " be-boppers " reeds lang uit de mode was voor ons een eretitel .....voor de ouders een grof scheldwoord .Het uite zich vooral in kleine dingetjes zoals het volgende .............In de apejaren ( tienertijd ) had van mijn eerste zakgeld zo een prulletje van een ketting gekocht met daar aan een hanger met " de king " erop in zijn werelberoemde houding en OOooo  schande ! mijn mam kon haar ogen niet geloven ....dat moest & zou van mijn hals verdwijnen , ze was zelfs bereid om een ketting met kruisje te kopen voor me als ......ik maar dat afgrijselijk ding afdeed !Wat denk je .......den " Elvis "bleef mooi hangen ....(hieronder het bewijs )..Die wat ze noemen " generatiekloof " zie ik dan ook  meer als een gezamelijk zoeken .........voor de ouderen naar evenwicht en rust ....voor de jongeren hun eigen " ik " ontdekken
  groetjes en een gezellig weekend


  >> Reageer (0)
  19-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 - Waw !
  Dat is de Max voor ons Leeuwke ...... De oudste kleindochter op bezoek en ze ziet zoiets als een eigen persoonlijke verzorgster , daar maakt ze dan ook dankbaar gebruik  ......mag wel zeggen " misbruik "van . Ze doet haar alle kasten afzoeken naar lekkers .Het arme kind heeft geen ogenblik rust .....Stefke doet haarsteeds maar weer opdraven voor van alles en nog wat . Zal er maar een punt achter zetten voor ons Sefke haar verder " afjakkerd "
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  18-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 - ons Stefke
  Vandaag is het wat droge uitleg hoe komt dat  ik " ons Stefke " ....." ons leeuwke " noem ......wat informatie over  " haar donker kantje "........haar aanvalszucht als je niet vlug genoeg haar wensen inwilligd .Als ze komt aan je arm trekken voor iets ....dan is de éérste vraag " wat wil ze  ....niet vlug eerst die was uit het machine halen of eender wat ....het is " stop " en alle aandacht aan haar geven . Anders drijft ze de eerste zachte greep in je arm op en word het knijpen .Reageer je niet vlug genoeg volgens haar ...weet je nog niet vlug genoeg wat ze wil dan ....maakt ze haar kwaad en grijpt  naar je haar .... wat ze vast heeft lost ze niet meer ,hoe je ook probeert die vingers los te maken ......ze is de sterkste en als bewijs ervan  mijn uitgetrokken haar in haar band . Als ze voelt dat je teveel weerstand bied dan is het hek echt van de dam .......dan zette haar volle macht er tegen aan - haar trekken -krabben en als laatste bijten  ..... ze vecht letterlijk als een " leeuw ".....probeer haar dan maar eens in haar kamer te krijgen....... de enige plaats waar die woedeaanvallen kalmeren.
   Maar dat leeuwke kan ook deugeniete streken uithalen hoor ! ......
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  17-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- ons leeuwke
  Omdat er sinds enkele dagen hier niets meer verschijnt van "ons leeuwke " wil niet zeggen dat nu alles kalm & rustig is op het thuisfront hoor ! .Ze is nog steeds zichzelf .....pottjes neuzen - eten (liefst veel & van alles )- weglopen zodra ze de kans ziet -kortom  nog steeds nood aan een extra paar ogen op men g....! Gelukkig is ze nu wat aan het uitblazen van haar uitgebreid ontbijt en de strooptochten in de kasten zijn voor heel even gestopt .Dat verklaard meteen .....op een ongewoon uur ( toch voor mij) aan de pc om even dag te wensen .Lap !!!! daar herbegint het weer !!!! ze kan nogal iemand naar haar pijpen doen dansen zulle ! .... die danspasjes zijn dan van een totaal ander soort dan de danspasjes van ons Martientje & Raf zaterdag ....vooruit met de geit ....opvegen
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  16-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 bloggen
  Soms sta ik ervan versteld hoe bloggen mensen dichter bij elkaar brengt . Heb zelfs  het gevoel dat rang & stand hier voledig wegvalt - oud & jonger - man & vrouw -zieken & gezonden - de bezorgdheid als er een van de blogmaatjes ziek is -  iedereen doet een babbeltje met iedereen ....Kortom de vriendschapsbanden die ontstaan , op een samenkomst word er wat afgeknuffeld net of je een jarenlange verloren vriend terug ziet .Amaai zulle !!! ben ik hier nu een promotie artikel aan het schrijven over bloggen ????? Ja is waar wat ze zeggen " waar het hart van vol is - loopt de mond van over ".Nog 1 kategorie vergeten ........groot & klein ....maar dan ook letterlijk .... Hugo & kleine ikke ( zelfs mijn 10cm hoge hakken konden het verschil niet goed maken  haha) & ons Joeltje die op de achtergrond komt meepiepen .Bedankt Johan voor de foto .
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  15-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 - het is ....

  Dat zullen we kunnen gebruiken ! Wat zouden we doen er zonder ???? Vandaag is het echt op zijn Maandags ....Die griepvirusjes zijn kwade beestjes en doen me alles laatste in huis  in de lappenmand belanden , zal het vandaag dan ook wat kort houden
  .Dat doet me denken aan de blogmaatjes die dagelijks optornen tegen een of andere ziekte , daarom vandaag voor hen .....dikke knuffel & een bloemetje .....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  14-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 - weeral .......
  Het was weer eens van datte !......niet trouw op post gisterenavond , zal er geen gewoonte vanmaken zulle maar ......Gisterenavond is het kooitje opengegaan en was de vogel (ikke ) gaan vliegen .Gezellig tussen de blogmaatjes genieten van " ons Joeltje & zijn band " . Met die blogmaatjes ( of beter vrienden ) was het een blij weerzien , voor de nieuwe gezichten was het een aangenaam kennismaken .Laat je niet misleiden door de gesloten ogen van Joeltje ....hij gaf het uiterste van zichzelf ...de ganse band trouwens ......denk dat hij zo nog beter genoot van alles .....de sfeer - de fans . Verdorie dat is zeker voor herhaling vatbaar ......goe geweten ! aan allen dank voor de aangename avond en nu .....is dat kooitje weer gesloten tot het volgende treffen
  groetjes


  >> Reageer (0)
  13-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 - shoppen !
  Wat is er nu plezieriger voor een vrouw dan "shoppen " als het dan nog voor zwangerschapskleren is voor de dochter kan de namiddag niet meer stuk .Winkel bezoeken - rustpauze houden met een koffietje - weer winkel bezoeken ..... weer koffietje ......enzvoort doodgewoon ...Zalig !Deed me terugdenken aan vroeger .....we zagen er uit als  olifanten met onze wijde kleren , nu lopen ze er mooi elegant bij .Het moeilijkste was .....die kleine babykleedjes voorbij lopen en wat dacht je .......we konden  het echt niet laten om de toekomstige telg van de " clan " nu al te verwelkomen met een geschenkje ook al duurt het nog enkele maanden voor zij (of hij ) er zal zijn . Bij de thuiskomst was het dan ook voor de toekomstige mama .......liefdevol  die kleine spulletjes nog eens bekijken .
  groetjes & een  mooi- gezellig weekend


  >> Reageer (0)
  12-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-zinloos.....

  "Zinloos geweld "Die woorden doen me steeds nadenken , het word gebruikt in verband metmet moord & doodslag maar ......is alle geweld niet zinloos ?Het zichtbare .....moord - oorlog - mishandeling - zonder dan nog die onnodige verkeersdoden te vergeten .......het onzichtbare .....pesten ....iemand zodanig manipuleren dat de persoon er onder door gaat ......Wat kunnen mensenelkaar tochpijn doen !!!!! . Is er dan geen houvast meer in deze wereld ?????? Ja wel Zeker weten !!!!! Familie - vrienden en proberen ons best te doen , ook al is het het een éénmangevecht .....maar als die éénlingen hun krachten bundelen kunnen ze het verschil maken .......het moet ergens starten .Dit zijn mijn persoonlijke gedachten die de woorden " zinloos geweld "oproepen ...
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  11-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- voila !
  Daar zijn we weer van aan de huis pc ! Niet dank zijn men assitent zulle (stefke) Ze moest alles van zo dichtbij zien dat ze er bijna met haar neus opzat , heb dan ook maar wijselijk alles tijdelijk aan de andere dochter overgelaten tot het leeuwtjes bedtijd was en dan draad terug opgepakt . Pffffff ......verdorie een pc is een gemakkelijk ding ....je kan er van alles op zwieren en je hebt er geen idee van hoeveel informatie er eingelijk opstaat tot ........je formateert en alles  terug wil zetten !Amaai zulle .....die pc was bekaf ( & ik ook ) deed alles wat in vertraagd tempo van al die informatie te moeten slikken .Daardoor.......


  Heb ik gisterenavond laat  hem zijn rust gegund en zijn die bezoekjes aan de blogmaatjes met een dag vertraging ....maar ze komen er aan , ben jullie niet vergeten !!!!!!!
  dikke knuffel

  >> Reageer (0)
  10-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 -oeioei !
  Het is balen deze morgen .......het het huispeeceetje weigert elke dienst .....zit in de patatten .Gelukkig is er nog dat "laptoppeke", of het zou meer dan balen zijn .Zal maar mijn operatie schort voor de dag halen en straks dat zieke sukkeltje onderzoeken als ......ik mijn assistent (stefke) wat kan op afstand houden .Nu de vingers kruisen dat ik hem met veel geduld weer aan de praat krijg .....
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  09-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- dansje

  Het is hier soms hemel en aarde bewegen om in vliegende vaart  er 10minuutjes  vanaf te knijpen om even te piepen naar de blog en wat in te tikken .Alle truukjes zijn geldig ......Vandaag dan ook wat nieuws uitgetest en ....het lukte !!!!De huisgenoot binnen komen voor een koffietje ....muziekje opleggen ...en ons leeuwke wil een dansje wagen en zodoende ......kan ik iedereen een goede dag wensen de bezoekjes zijn voor  als ons leeuwke in dromenland is . Oesje ....ze is uitgedanst ....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  08-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 - stop !!!

  Ja zeker Maandag ! ...... Halt - stop - gedaan - weiger nu eens halstarrig me daardoor te laten beinvloeden .Straks zal dat zonnetje tevoorschijn komen en word het ..... al fluitend verder opschommelen , ook al is de ingesteldheid anders deze week ( wat zo zijn reden heeft )die rommel in het echte rommelkot is er niet minder om geworden ...dan maar een miniversie vandaag .
  Maar vraag me toch af ...." die reden "zou soms het volgende er voor iets tussen zitten  ???????.......dat is zeker weten !!!!!!!haha

  groetjes


  >> Reageer (0)
  07-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 - mist !
  Aha .....daar ben je !!! ......zag je even niet zitten met al die mist en spinnewebben ....
  Mens leven er hier vuile mensen ...haha.....maar mooi is het zeker  wel  buiten - die stilte -al die doorschijnende kunstwerken , kan het niet over mijn hart krijgen  om ze te vernietigen - zal ze maar rustig hun gangetje laten gaan ! Wat ik ook ga doen maar het rustig zullen we er maar aflaten , want in huis is het minder stil met onze huisstorm die nog steeds niet is gaan liggen !
  Liefs en als het zonnetje er komt doorpiepen ....geniet er van !


  >> Reageer (0)
  06-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 - namen
  " Namen " ...kent u alle namen van de straten waar je door wandelt ????? Ikke nie zulle ! Je moet eens proberen een adres op te zoeken in een vreemde straat ( zonder Gps wel te verstaan )Dat kan  soms voor verwarring zorgen ! We spreken altijd van de grote markt in Oostende ...maar dat is het " Wapenplein " .....- de vismarkt -maar dat is wel " het oude mijnplein " en zo kan je er vele noemen . Waarom is alles niet even makkelijk als deze  straat ? De witte nonnenstraat  ........want   die nonnekes kun je zeker niet zomaar voorbij lopen . .....
  Waar ik ook niet meer kan naast kijken is de  "chaos " die ons leeuwke aan het maken is dus vlug
  groetjes


  >> Reageer (0)
  05-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- lente ??????
  Zit ik nu mis met de seizoenen ...is het terug Lente ?????? Zo ziet het er naar uit .....de zon - vogelgezang- die temperatuur " een cremtje " (lekker ijsje ) zeggen ze bij ons ! Ook al raast binnen de huisorkaan (stefke)  in alle hevigheid .Het is  deuren op slot  of ze is weer ribbedie ! . Nu terug de loopschoenen aangesjord - even diep adem halen ....en de orkaan gaan trotseren .Terug de zoon gaan aflossen die even op ons leeuwke  lette om zijn mamaatje de kans te geven de blogmaatjes te groeten .
  groetjes


  >> Reageer (0)
  04-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 - hoog & droog
  Alhoewel droog zal het wel niet zijn want er was hier volop erwtensoep ( mist )deze morgen , daardoor is de kwaliteit van die foto ver beneden alle peil ( een prima uitvlucht om te verdoezelen dat ik maar een kl....fotograaf ben  haha ).waar waren we gebleven ....o ja ....die kat !
  De kat van de buurman word vertroetelt als een prins maar toch , hij is verzot op " uit eten gaan " .Dagelijks brengt hij ieder huis in de straat een bezoek en krijgt overal wel wat toegestopt , dat die slanke lijn ver te zoeken is hoef ik er niet bij te vertellen .Zal maar voor nu er een eind aan breien want........... heb andere katjes te geselen !.......Onze huisorkaan (stefke ) raast weer in volle kracht door het huis en de vliegende voorwerpen scheren rakelings langs men oren dus
  groetjes


  >> Reageer (0)
  03-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- nieuwe auto
  De zoon kwam gisterenavond vol trots zijn nieuwe Wagen tonen , ruimte zat voor zijn kroost ....dat deed me terugdenken aan onze eerste wagen...............
  Met reeds  4 pagadders was de verplaatsing al niet meer zo vanzelfsprekend , dus werd er na rijp beraad gekozen voor een tweedehands wagentje .Garages aflopen - alles wikken & wegen .....tot mijn huisgenoot plots koos" dit word het - lage prijs en nog in de originele kleur " Verdorie ...kon mijn ogen & oren niet geloven .......daar stond in de hoek van die bewuste garage  een auto deels  ontmanteld - werd door het personeel gebruikt als eettplaats voor hun boterhammetjes....Moest het dat worden ?Een " Cortina "die smalend een " krottina " genoemd werd .....Maar het ouwerdje heeft ons 6jaar lang trouwe dienst bewezen , ook al was het drummen om de inmiddels vergrote kroost op die achterbank te krijgen ....iets waar de kinderen van de zoon zeker geen last zullen ondervinden
  groetjes


  >> Reageer (0)
  02-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 - de natuur
  Ook al zijn we aan het " foeteren " omdat de zon het laat afweten en de zomer weer tot het veleden behoort ....Verdorie wat is die natuur prachtig zelfs in zijn beginnende herfsttooi ! Sommige bomen beginnen geel te kleuren ....andere zullen volgen , de bloemen die als afscheid voor de laatste maal hun pracht tonen .De jacht op  die ene foto die dit alles op één beeld  vereeuwigd  voor de natuurfotograaf is open . Met veel geduld zullen vallende bladeren - laatste bloem - laatste trekvogels - de trots worden van hun verzameling .Ik hou het nog simpelweg bij de oude toestanden ( geen tijd & geduld ) toen dat " kodakske " slechts uit de kast kwam om speciale gelegenheden in de familie vast te leggen zoals hieronder " mijn nichtje & ik " trots op ons nieuw kleedje !........ Wie is wie ?????? ....haha

  groetjes


  >> Reageer (0)
  01-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 - nieuw.....
  Nieuwe maand - nieuwe week - nieuwe dag .......een nieuw begin ??????. Dat gebeurt ook niet vaak .....het lijkt net Nieuwjaar maar dan zonder de pakjes en verassingen alhoewel ........ We krijgen dagelijks een pakje toekomst aan gereikt , die we openen en beetje bij beetje geeft die doos gedurende de dag zijn geheimen prijs ....soms zit er een verassing bij - soms aangename - soms minder .Nu komt het er op aan inplaats van erover na te denken .....te handelen ....wat ik nu ook ga doen .....je weet wel ....het is  Maandag hé ......druk- druk-druk !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  30-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- Zondag


  Maar al die " glamour & glitter " zullen we maar laten voor wat ze is , een rustige Zondag .......en we zijn " vree content " .We krijgen er zelfs de zon als bonus bovenop , wie zou er durven klagen !.De wandelaars & zondagsfietsers zeker niet , die zullen van dat laatste mooie weer dankbaar gebruik maken en wie zou hen ongelijk geven .Oei oei  ....ons leeuwke ziet blijkbaar ook de zon en is er met grote stappen vandoor .....gelukkig dat er nog zoiets bestaat als afgeloten omheiningen .....maar toch
  groetjes en nu de spurt inzetten om haar bij te benen

  >> Reageer (0)
  29-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- ondanks.....
  Ondanks ......de regen en het rotweer weer fris en opgewekt aan de pc .
  Ondanks ..... gisterenavond  ik de handdoek in de ring heb gegooid en enkele bezoekjes uitstelde tot vandaag ( sorry) weer opgewekt aan de pc .
  Ondanks ......het drukke gedoe vandaag enkele minuutjes van die tijd afgeknepen en ....opgewekt aan de pc .
  Ondanks ....de tussenkomsten en de hulp van " ons leeuwke " ..opgewekt aan de pc .
  Besluit ??????
  Dat peeceeke is onvervangbaar en zorgt voor een goed humeur !!!!!
  groetjes  >> Reageer (0)
  28-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - opgepast voor + 18 j !
  Een mens moet zich aan de regels houden hé , verwittigen als er naakt in voor komt ! .Maar of dat poepeke van ons toen nog kleine Cheyenneke meetelt ? denk het niet ...haha. Maar het was de bedoeling het te hebben over " paraplus " die vriend in nood , die we naar het weer te zien vandaag hard nodig zullen hebben .Gelukkig dat er zoiets bestaat anders zouden we erbij lopen als iemand die met kleren en al net van onder de douche komt .Kan het steeds niet nalaten  ze te bekijken alle mogelijke modellen en kleuren ....kleine - grote - kromme die hun beste tijd gehad hebben ....allen met slechts één  doel ....ons beschermen ! Kortom we staan er nooit bij stil maar .......een paraplu is een heel nuttig voorwerp !.Zelfs als het niet regent zijn ze van nut zoals Cheyenneke hieronder bewijst !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  27-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- betrapt !!!!
  De andere dochter heeft Stefke op  heterdaad betrapt bij een van haar ( na eten ) favoriete bezigheid ..... kijken in de kookpotten wat er straks op tafel komt ! Als ze het maar bij kijken zou laten ....want daar ligt net het probleem . Kijken is voor haar niet voldoende ....voor haar is "  eten zien  "- "eten opeten ". Dan begint  het dagelijkse welles - nietes spelletje tussen ons tweetjes .Ik zorgen dat die pottjes het overleven en ze zich niet verbrand ....... zij proberen alles naar haar toe te halen en indien mogelijk meenemen naar haar kamer .....Ogen op je g....moet je hebben of .......alles ligt in de grond ( wat niet de eerste keer  zou zijn )
  Daar is ons leeuwke terug uit haar kamer dus ....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  26-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - duizendpoot
  Weeral laat ! dat worden strafpunten zoals bij de voetballers om te laat te komen . Maar wie zal ze me  geven  ? geen trainer of scheidsrechter te zien dus ......niemand Dat ben ik dan mooi ontlopen !.Al heb ik wel een reden ....zieken in huis en iedere moeder weet hoe dat gaat ....voor een natje & droogje zorgen ...even kijken en wat  bijblijven ......enzv .Soms wenste ik dat ik was zoals een duizenpoot ....met het ene paar handen - stijken - met een ander paar patatjes schillen - met nog nog een ander paar dweilen en het grootste & beste paar zou ik houden om te bloggen ! haha
  Maar nu weer aan de slag .....groetjes


  >> Reageer (0)
  25-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- leeg nest
  " Leeg nest " letterlijk en figuurlijk ...... Die lege nesten   ......het nieuwe leven is weer sterk en groot en vliegt de wijde wereld in , alles wat ze geleerd hebben zal hun nu helpen te overleven  . De ouders hebben plichtbewust hun taak volbracht  en proberen nu met hun tweetjes de Winter door te komen. Is dit alles niet gelijkpopend met ons mensjes  ? Zorgen wij ook niet voor een zo warm mogelijk veilig nest .... proberen wij ook niet onze kroost zo goed mogelijk te wapenen tegen de gevaren van die soms wel vijandige wereld ?. In de Winter van ons leven is het nest leeg ....... soms komt het spook van het " lege nestsyndroom "om het hoekje kijken ........maar daar houd plots de gelijkenis op ! Onze kroost komt nog graag terug naar dat veilig nest om raad te vragen of om doodgewoon even uit te blazen .
  groetjes  >> Reageer (0)
  24-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - verloren
  Heb ik het nu gedroomd  ..... was het gisteren echt een nazomerse dag  en mooi terrasjesweer ?.... het is er niet aan te zien vandaag ! Regen - wind een voorproef van het Oktober weer , maar erover doorbomen helpt geen sikkepit dus ...genoeg over dat weer en terugkomen tot de orde van de dag ...." maandag ". Oeioei heb blijkbaar het zagen & foeteren in vandaag .Zal er dan ook maar mee ophouden want .........hoe ik vanmorgen ook op zoek ben geweest naar een  toverstokje om met een krachtige" abrakadabra "spreuk , alles terug op zijn pootjes te zetten in huis ........geen toverstokje te bespeuren - zelfs geen tweedehands -alles verloren moeite ! dan maar zelf de handen uit de mouwen steken  ..............
  groetjes


  >> Reageer (0)
  23-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-
  Laat op de dagelijkse afspraak ......." op zijn Zondags !" of zou er dat mooie weer voor iets  tussen zitten dat we vandaag  " de riem er afleggen " of toch minstens alles wat minder in een " moeten " sfeer aanpakken ?Geen muizenissen vandaag ....we schuiven alles lekker naar morgen  en genieten vandaag van dat laatste zonnetje !!!!


  >> Reageer (0)
  22-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 - oude doos
  Dat is dan eens letterlijk te nemen !!!Aan het opschommelen en in een hoekje van de kast zat " de doos " .......tewijl de handen op automatiche piloot verder werkten dwaalden die gedachten af naar de kindertijd ..........die doos was verboden terrein - afblijven !!!! - was de boodschap van mam . Ook al loerde ik eens stiekem in de kleerkast waar die verboden doos in stond ,  ik was eraan voor de moeite ....ze was op slot ! maar die geheimzinnige doos bleef mijn kinderlijke nieuwsgierigheid opwekken
  Later wist ik het  .....dat was " haar bank - haar safe " en het mensje had geen bankrekening en geen geld en die doos .....ze was ....... leeg ....buiten enkele papieren , toch beschermde ze die doos als haar grootste bezit.
  Genoeg dagdromen ....tijd om terug te komen naar de dagdagelijkse bezigheden  .......Ons leeuwke eten geven ......
  lieve groetjes


  >> Reageer (0)
  21-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- alles of niets !
  Heb er reeds over gehad ...... bij ons Leeuwke is haar leven ingedeeld  in schuifkes - een smijt & gooitijd - een agressievetijd -lakaandewereldtijd - weglooptijd - vermageringstijd  , bij haar is  het altijd " alles of niets " er staat geen rem op ! Er is nog één periode die ik nog nooit vernoemd heb en dat is " de vreettijd " sorry voor het woord maar anders kan je het niet noemen .Een voorbeeld en oordeel zelf ......het is nu nog maar pas 10.10u en reeds zijn in dat maagje verdwenen ....( even ademhalen )  .......5 zachte broodjes - 2 boterhammen - 2 potjes platte kaas - 3 glazen melk - wat druiven en nu is ze aan haar déssertje bezig ( een sneetje rosbief )  maar dat eet ze aleen op  gemakkelijk liggend op haar bed  ( slim zijn hé ondertussen kan ik dit intikken  haha). Wel zeg nu zelf ....als ze in die vr...periode  is dan geen " full time job " om Stefke eten te geven "  Heb ik gelijk of niet ?
  groetjes ( want déssertje is op )


  >> Reageer (0)
  20-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 handen
  Verdorie ..... weeral een nagel ingescheurd ! och ja...... dat hoort bij er bij ......." Handen " ze vertellen zoveel over de mens ......Slanke handen met lange nagels .....kan nooit nalaten  ze stiekem te bewonderen , maar of die ooit een  dweil uitwringen ????.Moederhanden .........minder slank en geen ogenblik stil - die verzorgen -genezen en troosten .Stoere mannenhanden .....het lijkt of ze de ganse wereld kunnen dragen .Seniorenhanden .....sommige  vingers krom door de jarenlange arbeid , hun ganse leven kan je aflezen van die handen .Kinderhandjes ......vragend om bescherming als ze  vol vertrouwen hun handjes in je hand leggen wetend dat ze daar veilig zijn .
  Ben het weer ver gaan zoeken vandaag ........Stefke is er in tussentijd vandoor  met de chips uit de kast dus......worden het hier  " opkuishanden "haha
  groetjes


  >> Reageer (0)
  19-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 - uit eten !
  Was het eten aan het voorbereiden en dat zette me aan het nadenken over dat  we nu alles kunnen eten wat we willen en zelfs uit eten gaan  ....en zo  kwam ik terecht bij mijn  éérste keer " uit eten "lang geleden ........
  Had net mijn plechtige komunnie gedaan en werd voor die gelegenheid uitgenodigd door een kinderloos koppel ...de man was beenhouwer , familie van het zevende knoopsgat ( verre familie )om op zondag te eten .Was nogal in mijn nopjes aleen weg van moeders schort ook al was het maar 2 huizen verder in de straat .Heb ik daar mijn ogen uitgekeken ....ja wadde !...biefstuk zoveel je wilde ( iets wat bij ons nooit op tafel kwam , " dat is slechts voor rijke mensen " was mijn mam haar komentaar  )Bloemkolen met witte saus ( wist slechts later dat het kaassaus was ) iets wat ik nog nooit had gezien laat staan geproefd .Om het kort te maken .........als je aan die tijd terugdenkt toen er heel weinig op tafel kwam .....dan roer je met meer plezier in de potten ...
  groetjes en smakelijk eten !


  >> Reageer (0)
  18-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 - einde ?
  Niet van dat blogje hoor !!!!! ...maar van het zonnige (?)weer . Einde van de zomer - regen & wind krijgen weer de bovenhand " paraplutime "zou je het kunnen noemen .Gedaan met die spelende kinderen in hun zwembad - gedaan met die fleurige kleedjes in het straatbeeld - alles word weer op geborgen tot de volgende zomer . Hier in huis word het weer " deur op slot "anders is ons leeuwke ribbedebie en uitleggen dat de temperatuur & zon er niet meer is haalt niets uit .Afscheid van die zomer nemen we hier dan ook met de laatste zonnige foto van ons Leeuwke .....

  Maar ondanks alles " eens een optimist - altijd een optimist "
  Welkom aan die gezellige uren bij de verwarming - kopje koffie en het peeceetje .....
  groetjes

  >> Reageer (0)
  17-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- maandag ....

  Zo erg als hierboven is het nu ook weer niet , maar die maandag is en blijft voor velen ( mezelf ingerekend )een drukke rotdag !.Voelen we ons in het weekend te goed ? Willen we onbewust niet meewerken om weer in dat doordeweekse  ritme te komen ? Zou het niet weten .......maar wat ik wel weet ......inplaats van er over te palaberen ....."de stier bij de horens vatten " zal wel de beste oplossing zijn ....wat ik nu ook ga doen sé . Hoe lief ik ook naar die trekker & dweil kijk ......ze vallen niet voor mijn charmes (haha)en weigeren koppig het werk op hun ééntje op te knappen dus .......
  groetjes

  >> Reageer (0)
  16-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 - 5 minuten ....
   5 Minuten !......meer tijd is er niet  tegen dat de volgende  bezoekers binnen komen .....maar toch net voldoende tijd om allen een gezellige Zondag te wensen . Blogmaatjes .....dan mag je me weer zoals gewoonte op een avond koffieklets verwachten ( hoop dat er dan nog een kopje troost over is haha)
  groetjes


  >> Reageer (0)
  15-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 - weten !
  " Memé dat weet ik heel zeker " dat probeert een van de kleinkinderen stellig overtuigt van haar standpunt me wijs te maken ......plots dacht ik aan de lang overleden franse acteur " Jean Gabin " hoe die een single had - gezongen  met zijn schorre lage stem kan je het niet noemen , eerder ingesproken . In de jonge jaren vond ik het toch maar een bizarre tekst  .... Heb dat singeltje dan ook maar van onder het stof opgesnord .....oordeel zelf (Slechts het begin & einde en vrije vertaling )...............
  Toen ik klein was, pas drie kontjes hoog  -  Sprak ik luid  -  om een man te zijn  -  Ik zei " ikweet , ik weet , ik weet  - Dat was het begin  -  de lente als ik 18 jaar was  -  Zei ik  "ik weet - deze keer weet ik het zeker"
  En het eindigt met ........... 
    Hoe meer ik zocht hoe minder ik wist  -  nu er reeds meer dan 50 jaren vergleden zijn  -  ik ben nog steeds aan mijn raam, ik kijk en vraag me af. "Men weet nooit " Het leven  -  de liefde  -  geld  -  vrienden en de rozen men weet nooit het geluid of de kleur des dingen. Dat is alles wat ik weet - "maar dat weet ik zeker"
   
   
  Maar nu zelf in de wintertijd gekomen vind ik dit een heel mooie tekst en dat stellig weten ......alles is en blijft steeds een groot ????????????
  groetjes


  >> Reageer (0)
  14-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 - snel .....
  Iemand schreef in het gastenboek " het leven gaat snel - veel te snel " dat zette me aan het denken ...... Als je achterom kijkt ....het aantal jaren  beginnen te tellen maar .....hoe zou het zijn als je alles  omzette in dagen - hoeveel zou dat opleveren  ??????Hoeveel dagen zouden er verstreken zijn tussen die foto als kleine pagadder bij mam op schoot en nu ??????......Effe uitrekenen !!!................Oeioei dat belooft  een lange berekening te worden en   zit ik hier morgen nog ...haha. Zal dan maar verstandig zijn en het verleden laten voor wat het is en genieten van de dag van vandaag die belooft zonnig te worden
  groetjes en een gezellig - zonnig weekend !


  >> Reageer (0)
  13-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 -

  "Armen kost "Dat was toch het woord dat mijn Mam steeds gebruikte als ze over garnalen sprak .Of dat nu nog van toepassing is ??????.Al is September de maand waar de garnalenoogst het best is .....die beestjes zijn verdraaid duur geworden ! Hoe ik daar nu bij kom ? Wel .....Straks is het weer zover ....garnalen pellen ......" ja en dan " !!!!!  hoor ik jullie denken " het is toch een rustige bezigheid "......garnalen pellen in het gezelschap van ons Stefke " is t" een en t' ander " zulle !!!! Zodra ze die garnalen ziet dan krijg ik gezelschap naast me , als je niet vlug genoeg maakt dat haar mondje vol is dan ..........ooit  gehoord of vliegende garnalen  gezien ????? ik anders wel hoor !!!!!! . haha
  groetjes


  >> Reageer (0)
  12-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 - oeffff !
  Na het wekelijks gevecht .......even uitblazen ! Van een welles - nietes spelletje tussen Stefke en mezelf ....zij wil   die vers gebakken visjes meteen opeten en  ik wil dat er deze middag vis op tafel komt ...Waar  dan ook gewoonte getrouw een akoord uit de bus komt ( gelukkig heel wat vlugger dan bij die politiekers   haha)  ....voor haar  een visje als voorproef  en de rest veilig in de oven !..... Oefff .....dat is dan weer opgelost !  Intussen wel aan een vers kopje koffie toe   .....

  verdorie wat zou een mens zijn zonder dat bakje troost ?
  groetjes

  >> Reageer (0)
  11-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- 11 september
  Dit is niet politiek getint ..............wat je over  de Amerikanen denkt  , dat doet er niet toe ..maar wil toch vandaag eens aan die vele Amerikaanse gezinnen denken voor wie die dag de donkerste dag uit hun leven was. De menselijke kant van de zaak ........Hoe vele levens namen die dag een totaal andere wending - mooie toekomsten werden in één ogenblik vernietigt- families uit elkaar gerukt  . ........vaders - moeders - dochter & zoons - gebroken - getekende en ontredderde achterblijvers  . " De dood "  moeilijk er om mee om te gaan .....zelfs als je door ziekte het einde ziet naderen , dan kost het je moeite het " proberen "  te aanvaarden .
  Daar staan we vandaag even bij stil .....al dat menselijk leed van die beruchte 11September
  groetjes


  >> Reageer (0)
  10-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 - das durven !
  Dat is nog een beetje durven , mij vergelijken met een orkaan ! Ik Stefke  eis recht op antwoord en wil ook eens mijn kant van het verhaal uitleggen !!!! Die kasten in keuken & living zitten overvol .....dus smijt ik er maar wat op de grond om meer plaats te maken ....het enige wat mijn ma moet doen is ...samenvegen en alles in de vuilbak . Zo komt er wat plaats vrij , maar dit is dan blijkbaar ook weer niet goed .Mijn kamer ......ken je iemand die zo netjes is als ik ? zelfs de onderkant van mijn bed vergeet ik niet ( hieronder het bewijs )....al zorgde dat wel voor wat problemen en moest mijn ma het bed optillen anders kon ik er niet meer onderuit en het heeft me nog krabben op mijn buik opgeleverd ook !
  Dat moest ook eens gezegd worden sé !
  Lieve groetjes van Stefke ........ al zegt mijn ma altijd " leeuwke "


  >> Reageer (0)
  09-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- koffieklets
  In vliegende vaart ........ook al is het vandaag 

  de huisorkaan ( Stefke ) raast nog steeds op volle snelheid en gisteravond was het kaarsje uit geblazen na al dat geweld , zodoende had het peeceetje een vrije avond .Nu maar hopen dat deze avond het waak vlammetje zal blijven branden om langs te komen bij de blogmaatjes op een gezellige koffieklets ......nog dit ........


  >> Reageer (0)
  08-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 -het is weer .....
  We zijn weer  ......


  Het is hier dan ook op zijn Zaterdags ! De storm nog niet gaan liggen .....wat zeg ik " de storm ?" deze keer heeft het meer weg van een orkaan die de naam draagt " stefke".Nu begrijp ik waarom die orkanen bijna altijd een vrouwennaam dragen ! Nu is ze voor even op haar kamer en kan ik vlug een " goede dag " wensen en dat is dan ook alles !!!! Nu maar de orkaanschade gaan opnemen gewapend met borstel & trekker & dweil ........
  groetjes  

  >> Reageer (0)
  07-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 - ons leeuwtje
  " Verdorie t'is t'een en t'ander " zulle vandaag .....ons leeuwke is in superform !Gelukkig houd een van de zoons haar wat bezig ......anders mocht ik dat " vlug even wat intikken  "voor vandaag uit stellen tot deze avond .Dat is nieuwtje als 1 van haar broers wandelt met haar want...... nieuwsgierig wat er nog gaat gebeuren  is ze wel . Als de deur opengaat kom ze altijd vlug kijken wie het is ...om het kort te maken ze is zo nieuwsgierig als een "stokstaartje " en dat wil heel wat zeggen ! Ze zijn immers de nieuwsgierigste beestjes in het dierenrijk  !
  Maar nu  terug in de ring voor de volgende ronde maar éérst ....
  groetjes & gezellig weekend


  >> Reageer (0)
  06-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 - lopen !!!!!
  Het is weer van datte ...... al van deze morgen mijn loopschoenen aangesjord !Ons leeuwke is weer in haar " smijt & gooi " periode veel vliegende voorwerpen . Geen " ufos "het  zijn bekende voorwerpen ,  heel bekende zelfs zoals kopjes - wasgoed - haar kleren - kranten ....gemaakt om te vliegen zijn ze niet . Maar heb haar toch kunnen verrassen toen het even windstil was en ze eerst  haar krantje las (??) al vrees ik dat het dat het voor vandaag bij dit éne moment zal blijven  dus .....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  05-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 - letterlijk !
  Was aan het neuzen in fotos .....wat me opviel was dat sommige fotos letterlijk een uitbeelding zijn van speuken & gezegden die in de volkstaal gebruikt worden .....
  " Vele handen maken het werk licht "

  daar hoeft geen uitleg bij ......
  " Inpakken en wegwezen "

  denk dat de zon dit jaar aan nog niets anders gedacht heeft .....
  "Al spelende leren "

  Nooit te oud om te bij te leren ....maar wat je  kan bijleren van op een schommel , dat is voor mij een raadsel.....waar slechts " de lustige schommelaar "een antwoord op weet !......haha
  groetjes

  >> Reageer (0)
  04-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 - namijmeren

  Er even bij stilstaan .....ontroerd erover nadenken ......geen woorden vinden .......
  dan maar heel simpel houden .......voor alle lieve berichtjes en verjaardagswensen voor ons " leeuwtje "( Stefke ) in haar naam & mijn maam .....lieve blogmaatjes ......


  Dat betekende heel veel voor me
  lieve groetjes  >> Reageer (0)
  03-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 3 - ons leeuwke !
  Het is weer zover -  3 September -een dag om te piekeren , met vele vragen die ondanks de  jaren nog steeds onbeantwoord zijn .
  De verjaardag van ons "leeuwke " Stefke......
  Ook al heeft ze er geen besef van , toch zullen we er voor haar een gezellige dag van maken !!!!!!
  groetjes

  met dank aan miekemoma voor het bewerken van de foto van ons leeuwke


  >> Reageer (0)
  02-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 - rustdag !
  "En de 7de dag ruste hij " die woorden spoken iedere Zondag door mijn hoofd , niet uit angst een of ander gebod te overtreden .....maar doodsimpel dat neem ik me iedere Zondag voor "  vandaag word het een rustdag !".Dan ook nog lukken !....dat is een ander paar mouwen .Wat zit ik hier te zagen !!!!!.....ben verdorie blij met die drukke bezoekdagen er zijn er die niet zoveel  geluk hebben en op Zondag  triestig aleen vereenzaamd tegen de muren aan kijken .
  Voor hen .......... lieve groetjes en


  >> Reageer (0)
  01-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- verjaardag !
  Oeioei....... is dat echt al zooooo lang geleden dat het éérste kleinkind geboren werd ?Oma of memé dat woord lag dan nog wat onwennig in de mond , nu durven de eigen kinderen wel eens dat woord gebruiken . Het kleine poppemieke van toen is nu een volwassen jonge vrouw die ondanks ze zag wat " ons leeuwke " aan zorgen bijbracht koos om  verpleging te studeren of ......was het mischien juist daarom ????? 
  KIM .... wens je van harte een gelukkige verjaardag !..... eens lekker snoepen vandaag dat mag ....dat moet zelfs !..... zoveel als  die bruidstaart zal het wel niet worden  ...haha .....maar vandaag mag alles !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  31-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 - verveeld !

  Hoe zou je zelf zijn .....die vakantie is voorbij ....gedaan met spelen en ravotten ...maandag begint het echte werk .Ook al voelen we ons nu groot en zijn we erg benieuwd hoe het daar in het éérste leerjaar zal aan toe gaan ....die vakantie was toch " cool ". Het is dan ook niet te verwonderen dat we er met een lang gezicht en gemaakte glimlach een beetje verveeld in afwachtende houding op dat laatste vakantiekiekje staan .
  lieve groetjes van de K3 en een zonnig weekend gewenst van ons memé


  >> Reageer (0)
  30-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- gelukkig !
  De laatste dagen van de vakantie  .............alle kinderen zijn reeds druk in de weer voor het nieuwe schooljaar . Gelukkig is die tijd hier voorbij , want het was een erg drukke tijd ,  boeken & boekentassen kopen - garderobe in orde zetten - inschrijvingen -  en op de koop toe .....allen even gespannen en prikkelbaar uitkijkend naar dat nieuwe schooljaar .Veel was er dan niet nodig of de vlam sloeg in de pijp , die ogenschijnlijk brave engeltjes  werden kleine duiveltjes .zoals hier onder in 1974 waar er nog ééntje ontbrak - ons kakkernestje - maar dat was reeds op komst ! Maar toch is dit alles opgeborgen in het hart onder het label - " mooie herinneringen " .(ook al waren het soms kleine duiveltjes haha)
  groetjes


  >> Reageer (0)
  29-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 - klik- klik
  Klik- klik en maar fotos nemen en zo de ganse dag door ! Wat denken ze wel dat wij een goedkoop of gratis fotomodel zijn ? Dat we mooi zijn weten we wel , maar ze kunnen toch niet verlangen dat we de ganse dag onze mooie ogen en ranke elegante hals tonen .Straks zullen we nog Gaya moeten verwittigen .Als je ons in volle pracht wil zien moet je maar morgen terugkomen , voor vandaag is het welletjes geweest ----geen mooie ogen en ranke hals meer te zien .....voila !!!!!
  groetjes


  >> Reageer (0)
  28-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - vakantiepret
  Rotzomer of niet ..... ze  loopt op haar  laatste benen ..Bij het terugzien van de filmjes & vakantie fotos is het nog nagenieten , maar alles werd reeds opgeborgen diep in het hart onder het label" prettige herinneringen ".Helaba !!! heb het nu niet over mezelf zulle , maar over de 2 schoonzusjes hier onder .Hoop dat hen in het leven zware zorgen bespaart blijven zodat die stralende vakantie lach er altijd is .Is dat niet wat iedere moeder wenst & hoopt ? .Oeioei nu zitten we op de sentimentele toer ....dan maar ....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  27-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- verjaardag

  Gisteren was de jongste van de K3 jarig en wat is er dan leuker dan het grote ogenblik om die geschenkjes te openen , die verjaardagstaart  & kaarsjes veloren alle aandacht en moest  maar even wachten . Eerst die pakjes openen en dat alles  onder toezicht van de 2 andere van het trio die wel even nieuwgierig waren als de jarige zelf .Alles werd dan nog eens extra in het oog gehouden van heel dichtbij door ons leeuwtje (stefke) toen er een roos muziekdoosje te voorschijn kwam was het alle hens aan dek om zowel ons k3tje & haar muziekdoosje te beschermen . Roze is de lievelingskleur van ons leeuwtje en dan nog die muziek erbij ........dus was het oppassen en "ogen hebben op je g..."
  Nu heeft die living zich verdorie niet in zijn eentje opgeschommeld dus ......
  groetjes


  >> Reageer (0)
  26-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - vlug - vlug !!!!

  Het is weer eens van datte .......tijd te kort !Maar vlug een Zondagsgroetje en een bloemetje voor de lieve & trouwe bezoekers van dat rommelkotje ......
  lieve groetjes .


  >> Reageer (0)
  25-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - toeval of ?????
   Is het een toeval .....Dat bij men mam ze met 7 kinderen waren - ik er ook 7 heb - geboren ben op de 7de ?
  Is het een toeval .......dat als het 9de kleinkind geboren word , het net het zelfde aantal zal zijn als bij men pa thuis?
  Is het een toeval ....dat toen het eerste kleinkind geboren werd ons eigen " kakkernestje " weigerde naar school te gaan omdat zoals ze stellig beweerde "haar nichtje zou geboren worden die dag "ook al was het niet de vastgestelde datum?
  Is het toeval....dat het zelfde kakkernestje als vermoedelijke datum voor haar  2de baby de verjaardag van haar éérste baby krijgt voorspeld ?
  Is het toeval ? Stond  alles reeds  lang  in de sterren geschreven hoe het  zal verlopen ?Word die toekomst voor de klein&kinderen " een Wow  toekomst "of .......... Afwachten ...alles bekijken dag per dag en duimen dat het een ....

  toekomst word !!!!!
  groetjes

  >> Reageer (0)
  24-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 -" big suprise !"
  Van een verassing gesproken ......het was er één van groot formaat !!!!!!!.  Kinderen & kleinkinderen die ik allen samen lachend de " clan " noem word vergroot ! Er is nog een nieuw lid van die " clan " op komst ( die 8 klk worden er 9 -dank zij de dochter ).....ééntje die er ook dolgraag wil bij zijn , al word het nog enkele maanden wachten voor hij of zij   "  de grote intrede in de wereld  " zal maken .Bij een samenkomst van de "clan "is het wel even in het haar krabben voor alles & iedereen een plaatsje en zijn natje en droogje heeft maar .......een stoeltje bij en een mondje meer ...." no problems "!!!!!! integendeel .
  En nu begint het aftellen en wachten !!!!!!!
  bijna vergeten .....Groetjes & gezellig weekend


  >> Reageer (0)
  23-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- fit !
  Ook tegengekomen  s' morgens als je het bed uitkomt dat  zowat alles kraakt & tegenwerkt ? ." Bewegen - fiets rijden - wandelen - dat is goed voor senioren anders roest alles vast !" die " wijze "raad hoor je zowat overal .......doe niets van dit alles .....of toch wel ??????? al is het dan een eigen uitgewerkt programa...................Wandelen & lopen .....denk dat het daar snor zit ....de godganse dag achter ons leeuwtje aan hollen .Oefeningen .......op de knieen alles opkuisen - bukken ....wel honderd maal in 1 dag al haar beertjes oprapen ....dar zit het ook oke ! .Gewichtheffen ....amaai zulle die bijna 70kg rechthelpen - verleggen soms zelfs veslepen daar zit ik ook goed !.Blijft er nog iets over ???????? Denk het niet ! Dus ondanks die kortstondige ochtend stramheid is het een prima aangepast fitniss schema ........ haha ....... wie het niet gelooft hoeft maar een kijkje te gaan nemen bij blogmaatje de zotte krak  ...
  http://blog.seniorennet.be/zotekrak/


  >> Reageer (0)
  22-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 - eerste kennismaking .......
  Neen ....niet met een of ander liefje maar met " de tandarts " .Toen ik kind was moest  erbij ons thuis uit noodzaak meer dan zuinig aan toe gaan ...ieder centje werd niet éénmaal maar vele keren omgedraaid voor het werd uitgegeven . Het is dan ook te begrijpen dat de tandarts niet voor kwam in het lijstje van " hoogstnodige uitgaven "Een tand die teveel pijn opleverde werd onverbiddelijk er uit" gebonjourd "door de huisdokter ..... dat was het zowat voor tandverzorging .Tot ik rond 12jaar op aandringen van mijn oudste zus samen met haar  voor de éérste keer een bezoek bracht aan de tandarts  , zij zou me tonen dat er niets was om bang voor te zijn .......Stilletjes bang afwachtend aan een kantje toezien wat die aan het doen was bij men   zus .......tot plots mijn zus flauwviel ......Van dat onderzoek is er niets meer in huis gekomen ....wilde maar 1 ding ....weg uit die folterkamer !.........tot op heden is de tandarts nog altijd niet mijn beste maatje
  groetjes


  >> Reageer (0)
  21-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 - stilte
  Het is weer voor even stil in huis ....Ons leeuwke is geveld ! niet ziek maar doodgewoon weer haar " bedperiode " alles en iedereen kan weer de p...op !Als je dan haar dekentje wegtrekt...... dan trekt ze die even vlug weer terug over haar hoofd .Je zit reeds jaren en jaren met dezelfde vraag ...." wat broeit  er dan in dat koppeke ?"....een vraag waar  nooit een antwoord zal op komen .Maar zoals het leven zelf ......het  is niet altijd "kommer en kwel "   ....Als je een petje op haar hoofd zet dan vliegt hij in één beweging in de grond ,maar zet die eens scheef op .....dan voelt ze aan dat het is om gek te doen is en laat ze hem mooi staan en doet dan lekker mee in het algemeen gelach  .....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  20-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- vroeger & nu ....
  Deze morgen in de badkamer .....de schade aan het opnemen na een aanval van ons leeuwtje op mijn haar gisteren en ...............die gedachten dwaalden af naar " vroeger en nu "....
  Nu .....de keuze uit vele verschillende haarwasmiddelen  - dito voor de naverzorgong - dan nog wat schuim of iets van die aard om het beter in vorm te houden - dan wat lak of gel   en we zijn weer toonbaar !
  Vroeger .... " niets is beter om je haar een mooie glans te geven dan mir of topel " dat was toch wat mijn mam steeds zei ...... "en dan wat tafelbier op je lang nat haar en je pijpekrullen ( of bellen zoals we ze noemden ) zullen prachtig houden" vervolgde ze verder . Denk dat ze door die bierreuk  in mijn omgeving dikwijls dachten dat ik de dochter was van een brouwer ".De gel "  Dat was het water van de gekookte patattjes er stond steeds een kommetje in vooraad en dat diende uitsluitend om s' morgens de puntjes van de snor van  mijn Pa mooi op te krullen .En toen haalde leeuwtje me terug naar de werkelijkheid ....... was  weer eens ver afgedwaald ...
  groetjes


  >> Reageer (0)
  19-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 -laat !!!!!

  Na een blogloze avond nu weer zo laat !! ..... het schijnt me maar niet te lukken tegenwoordig om op tijd langs te  komen bij de maatjes !!! Ook nu is vlug eens  piepen ....
  Hoop een beetje goed te maken met dit .....


  >> Reageer (0)
  18-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 - k3 en .....
  "K3 en hun muizenissen .................."Is dat nu wel een weer ? we lopen daar de ganse dag met onze pull .... inplaats van in bikini en in het water te badderen ! Straks is onze congé uit en moeten we het ernstige werk aanvatten , het éérste studiejaar we zijn al hele " mamazellekes "hoor ! Die zon die niet wil schijnen  é .....wel daar trekken we een lelijke snuit naar ....ze moet het maar weten ....né!!! "
  groetjes van k3


  >> Reageer (0)
  17-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- amaai zulle !

  " Lol ?????? " Dat zat er gisterenavond met de peecee zeker niet in .....Het internet dat steeds uitviel  ! Berichtjes die je aan het schrijven was "  ribbedebie "door het plots afsluiten van het internet  ......met als gevolg ......20 keer herbeginnen ......alles in " slowmotion " pffffff ....heb dan maar " de handdoek in de ring gegooid ".Maar aan de  maatjes die ik gisteren niet kon bezoeken ....." Kom er aan hoor !" ook al is het met een dag vertraging .Mens is dat een zagerubriekje vandaag !!!!!!
  Een nieuwe dag ....De zon schijnt .....het weekend staat voor de deur ......zal mijn goed humeur niet laten " verprutsen " door iets wat voorbij is !!!!
  lieve groetjes & een gezellig- zonnig weekend gewenst


  >> Reageer (0)
  16-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 - protest !
  Ik Stefke bijgenaamd leeuwtje protesteer ! Heeft mijn ma daar toch een oude foto van zo een 6 a7 jaar terug bovengehaald zeker .....moet je mij zien staan ....omdat ik niet aleen kan drinken moet ze daarom toch niet tonen dat ik zo graag blaasjes maak in de melk en het dan uitproest ....en dat alles dan nog in mijn slaaptenu !. Dat zijn nu toch geen manieren ! Vraag me af wat zij er zou van vinden zo tentoon gezet worden voor haar blogmaatjes , ze zou dan wel anders piepen , zeker weten !
  Daarom " ik protesteer !!!!!"
  groetjes van een boos leeuwke


  >> Reageer (0)
  15-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 - 15 Augustus !

  15 - Augustus ! de  dag die een verwitting is ......" mensen de zomer loopt op zijn laatste benen , veel moet je er niet meer van verwachten "  .
  Een  dag waar er op veel plaatsen " moederdag "gevierd word  , wens dan ook van harte aan alle moeders & omas een gelukkige verwendag ........zonder al die Marias -  Mariekes - Marie claires  - Marie jeannes en alle aanverwanten van die naam te vergeten  natuurlijk !.
  Voor allen lieve groetjes en een heel dikke ....


  >> Reageer (0)
  14-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- nieuwe mode ?
  Zal hier geen moderubriek starten , maar dit verdient toch even de aandacht !!!   Je ziet ze overal opduiken in de uitgaanswereld , zelfs in het straatbeeld " Mannen & jongens in  killt ".Gestart door de radio als een grap bij een festival  ....maar een grap die vlug  een eigen leven is gaan leiden ..... lekker frisjes bij warm weer ......eens lekker gek doen of het begin van een nieuwe mode ?????? Wat er ook van aan is ....nu mogen wij de rollen even omdraaien en kunnen  wij dames  ook eens eens de mannenbenen keuren  !!!! haha ....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  13-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- kort !!!
  Het zal voor  - maandag de 13de - niet zijn dat ik zal breken met de wekelijkse gewoonte , dat het keer op keer  laat & ultrakort word op dat blogje de Maandag .Het reilen & zeilen hier is samen te vatten in deze 4 regeltjes ............
  Ons leeuwke is weer in haar toeren !
  Als ik haar aleen verder  liet boeren
  Dan stond er tegen avondklok
  Het ganse huis op zijn kop !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  12-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- en de reden is ........
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Geen peecee gisterenavond !!! ( weeral wachten tot deze avond pfff ) En de reden is of was ??????????????. Het allereerste publiek optreden van de kleinzoon !!!!! . Weliswaar in een jeugd club maar je moet ergens beginnen .Zoiets  kan je toch als oma niet missen hé ....al voelde ik me een Nestor tussen al dat jong geweld , moest en zou mijn belofte om dat " eerste optreden " te filmen houden ! Al heb ik halfweg de camera moeten overlaten aan de dochter ....die armen wilden niet meer mee ( oud worden he ).Verdorie heb mijn ogen uitgekeken op de anders zo stille kleinzoon ,had zijn basgitaar ingeruild voor de micro en bespeelde " zijn publiek " alsof hij reeds jaren op de planken stond .Ze hebben het er goed vanaf gebracht en dat zeg ik nu niet omdat ik toch een heel klein beetje ( veel) betrokken partij was ......haha.
  groetjes


  >> Reageer (0)
  11-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 - kunst
  " Kunst " ...er word zoveel over gesproken .... de grote meesters - moderne kunst -teveel strekkingen om allemaal op te noemen .Ieder van ons houd er een andere mening op na wat kunst betreft .Vraag me af.......Behoort het onderstaande ook ergens bij ? Kunst van de straat ....srtaatkunst ....hoe je het ook wil noemen ....De artiest diep weggedoken in zijn pull , net of hij beschaamd is over zijn talent ! . Heeft het waarde ? één ding weet ik zeker .....voor die 2 mensjes heeft het meer waarde dan die  beroemde doeken , al is het voor hen vooral een grote sentimentele waarde
  groetjes


  >> Reageer (0)
  10-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 - lijnen !
  Geen gewoon lijntje of streep maar " de broeksriem aanhalen - vermageren !" Niet bij mezelf zulle ! hier zou eerder het tegenovergestelde zijn - snoepen om het gewicht te behouden .Maar bij ons leeuwke (Stefke ) is het weer eens van datte !.Als dat buikje wat te rond word dan bouwt ze zelf instinctief een vermageringsperiode in .De snoep -chips & ccola worden verbannen -ze wil slechts 1 maaltijd daags - als die er al komt ......tot dat buikje weer normale afmetingen krijgt . Zelfs toen ze zo slank was als een rietje waren er van die anti eetperiodes - dan was het een ganse week in bed zonder eten ....het vergde uren geduld wat je haar ook aan lekkers voorschotelde ....het was  ....neen - njet - nada.
  Maar dat neemt niet weg ....... de rest hier in huis  willen hun "patattjes" deze middag dus ........
  groetjes & een gezellig weekend !


  >> Reageer (0)
  09-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 - verborgen wijsheid ?
  Patroontjes voor kruissteken  van het internet plukken voor de kleinkinderen is tegenwoordig maar klein bier ( met toestemming van de eigenaars natuurlijk ).Op een Chinese site vind je heel veel van die dingen ....maar soms vraag ik me toch af ....ook al is het voor kinderen , zit er ergens niet een verborgen levensles in ?Dit werkje noemt " op weg naar naar het geluk " .Word er zo naar verwezen dat het voor iedere mens anders is ? ....... Sommige moeten er niets voor doen , het geluk word hen in de schoot geworpen ....ze worden naar het geluk gedragen  ......Andere moeten al meer moeite doen en te voet de tocht aanvatten ......Maar er zijn er ook die een zware last te dragen hebben en voor wie het een heel moeilijke tocht word en mischien nooit het beoogde doel bereiken  ........Of zoek ik het te ver ????? en zit er helemaal geen levensles achter en is het doodgewoon een simpel tafereeltje ??????
  groetjes


  >> Reageer (0)
  08-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 - amaai zulle !
  Was me da schrikken toen ik de blog probeerde te openen deze morgen  !......op zijn W Vlaams " die bloggen lagen plat "en nu sé ..... éérst op zoek gaan ....ligt het aan mijn peeceetje ? Was al aan het foeteren " als jij kuren krijgt dan neem ik je deze avond onder handen " ....maar anders werkte alles  ....... dus......dan maar het laptoppeke erbij gehaalt .....krak hetzelfde !.....Zag reeds de ergste doem scenarios voor me opduiken ....geen blog meer ...geen blogmaatjes meer ......was al in paniek ! pfffff .Gelukkig is alles terug oke .....en het is dan ook met een zucht van opluchting ....


  Heb nu wel ondervonden ......zou jullie verdorie erg missen !!!!!
  groetjes

  >> Reageer (0)
  07-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 -" ons standpunt "
  De grote mensen zeggen steeds " ga maar lekker spelen "! .Spelen - spelen  we nemen het ernstig op hoor ! We doen net als de grote mensen .......éérst bespreken we de taktiek ( zoals zij doen ) ..........................dan spelen we ( net zoals zij doen )................... daarna word er " bepalaberd "( geredetwist ) over de uitslag ( net zoals zij doen ).....waar ligt nu het verschil ??????? nooit nemen ze ons als een waardige tegenstander in het  met die bal te gooien , zoiets  is voor ons toch maar een "  fluitje van een cent " !!!!!  .Die grote mensen toch .....we zullen ze nooit begrijpen !!!
  lieve groetjes van de K3


  >> Reageer (0)
  06-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- ???????
   Donkere onweerswolken en nu en dan enkele druppels regen ....einde van onze korte zomer ?????. Zou het verdorie niet weten we zullen maar nemen wat komt  ,  dat mooie weekend  kunnen ze ons niet meer afnemen ! Maandag vandaag .....de zon die het  laat afweten ....bergen was ... weeral eens tijd te kort ...ons leeuwtje (stefke ) in een rothumeur  omdat de zon verdwenen is .........maar mijn motto is .....

  Dan kan je de hele wereld aan ook al draait die  in omgekeerde richting !

  >> Reageer (0)
  05-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 - op ........

  Twee avonds op een rij geen pc...... niet te doen Pfffff ........het is niet van niet willen .... maar soms loopt het anders dan gepland .oesje wat een gezaag op zo een mooie dag !!!!! Buiten een lekker zonnetje en deze namiddag word het " vol huis " vergadering van de "clan " een " klapke " doen een stukje taart & koffietje en ....... ....."op hoop van zegen " deze avond aan de pc " wat kan een mens meer verlangen !!!!!!
  groetjes


  >> Reageer (0)
  04-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 -zonneolie
  Nu is eindelijk het weer ervoor "de zonneolie " die flesjes - tubes - doosjes vliegen in de winkels de deur uit  , ook al dachten ze dat de ganse " reutemeteut "voor het  zonnen deze zomer in de winkel zou blijven staan .Dit doet me terugdenken aan vroeger toen ze allen klein waren ......liters van dat spul ( zonder overdrijven zulle !) is er hier aan die buikjes - billetjes & rugjes gesmeerd ; het was liever voorkomen dan genezen !.Dan deden ze niets liever dan vergelijken " ik ben bruiner dan jij "...... " nee ik ben bruiner " ......" mama ik zien vele bruinder dan mijn broer é " ......het was niet altijd gemakkelijk om een " Salomons "oordeel te vellen om de lieve vrede te bewaren pfffff. Zal nu maar ons leeuwke gaan insmeren want die zit al van het mooie weer te genieten
  groetjes en .....als je van de zon geniet ......vergeet je zonnecreme niet !


  >> Reageer (0)
  03-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 - oesje maatje !

  " Zo " ver zijn we nog neit ! met pak & zak naar het strand (hoeft ook niet , zie je me daar zo al lopen ? haha )maar ......voor even er tussenuit - koffietje drinken en vooral genieten dat moet toch eens kunnen ...." ons leeuwke " voor even achterlaten aan de goede zorgen van de huisgenoot en steffie is ribbedebie om te  "etalageplakken   "( winkelen ) .Daardoor kort en bondig vandaag , nu eens niet door ons Stefke
  zonnige - opgewekte groetjes

  >> Reageer (0)
  02-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 - verdorie ....
  Zit ik hier voledig in tenu om te zonnen, verbrande neus van gisteren en al .....en die zon ? die laat zich voorlopig nog niet zien ! Hoe kan dat nu zit toch op mijn gewone plekje ?. Ben boos zulle !!!! maar als ze denken dat ik het opgeef .....dat ze maar vlug iets anders peinzen , zal zwart kijken en blijf hier lekker zitten tot ze te voorschijn komt  né !!!
  lieve groetjes van Stefke ( het leeuwtje )


  >> Reageer (0)
  01-08-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 - Oostende
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als je in Oostende komt dan zijn er veel bezienswaardigheden ....het mooie oude station - dikke Mathille -teveel eigelijk om op te noemen , maar er is er ééntje die boven alles staat -de trots van iedere Oostendenaar -een levende legende " de Lucy "..............Lucy Loes ...een volkse goedlachse vrouw met " een hart als een koekebrood "geboren in 1928 bezingt ze in " t'plat Ostens " over t' zeitje -vissersleven en de zee ." Op de Paulusfeesten ontbreekt ze nooit en Oostende davert dan onder het luide gebrul van  de menigte die meezingt over ....."mien zeikapitein ".In ieder rusthuis weten ze als  haar lach door de gangen  weerklint.....dit word weer een namiddag om niet te vergeten .Koop je bij haar een cd...dan mag je er zeker van zijn dat er een ludieke uitspraak op staat .....

  (liever een buikje van te drinken
  dan een kromme rug van te werken )
  Dat is onze " Lucy"
  groetjes


  >> Reageer (0)
  31-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- hoop ?

   Zover zijn we nog niet , dat we hulp nodig hebben om ons wat te kunnen afkoelen maar ,wat nog niet is ....kan mischien nog komen ! Samen met de zon en de temperatuur gaat ook ons humeur 1 standje hoger , of we het proberen te ontkennen of niet het is een vaststaand feit .Dat kan je het best zien aan ons Stefke .....wij kunnen een lachend gezicht opzetten ook al huil je van binnen - bij  haar is anders ....haar gemoedstoestand  is wat het is en word eerder uitvergroot .......als ze er plezier in vind om iets op de grond te smijten dan zwiert ze al lachend het éne na het andere door de lucht ....maar is ze kwaad en iets niet wil .......dan is het opletten geblazen voor  krabben - beten of een blauw oog ..Nu is ze tevreden met het goeie weer en .....wij ook zulle !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  30-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 - beter .......
  " Beter laat dan helemaal niet " dat is toch een spreuk die laatkomers graag gebruiken .....dat is dan ook hier vandaag van toepassing ! Die Maandag hé ! We zullen niet zagen vandaag ....de zon schijnt ! maar  helaas ......alles moet wachten tot ons " leeuwke " in dromenland is !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  29-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 - verdraaid !!!!
  Die dagen worden steeds maar korter !!! Hoe je het ook draait of keert of is dit slechts verbeelding ? Ons Leeuwke is in haar smijt & gooi periode "en dan nog gekoppelt aan de "eetperiode "en die is op zijn ééntje  al bijna een fulltime job !!!  pffff .......t'is lopen geblazen zulle ! Als het avond is mag je er donder op zeggen ...."dat kaarsje is dan bijna uit " .....met als resultaat .....ben hopeloos achter met de blog .......zelfs vandaag is het weer een miniversie ......
  lieve groetjes en vele.........


  >> Reageer (0)
  28-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - bezoek !
  Straks bezoek !! dus weeral eens weinig tijd .Dit doet me nadenkn over de vele soorten bezoek ...... Een bezoek van (blog) vrienden die je vol spanning tegemoet ziet ......het gewone dagelijks bezoek van kinderen en kleinkinderen .....het bang afwachten op het bezoek van dokter als er ergens iemand ziek ......het totaal onverwachte  bezoek soms prettig .....soms minder ......maar het bezoekje van gisteren was wel totaal onverwacht en gebeurd niet elke dag  .......was gaan winkelen in Oostende ...wat uitblazen op de Grote markt met een koffietje ....kregen  we ( dochter & ikke ) daar toch wel een gast erbij zeker die de koekjes heel lekker vond , eerst op de tafel maar dat was teveel gevraagd om een foto te kunnen nemen ......dan maar ernaast een

  .................
  groetjes

  >> Reageer (0)
  27-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 - meer weer !
  Hoe men ook probeerd het te ontwijken steeds word je met de neus op de feiten gedrukt - op tv - in gespreken - komen 2 items steeds terug " doping en het weer ".Doping ben ik vierkant tegen maar eisen we niet teveel van onze sporters ? het moet altijd maar beter - sneller -grootser  die prestaties .Die mensen zijn ook geen supermannen maar gewone mensjes zoals U  ik maar die leven voor hun sport .Het tweede " het weer "  daar overstromingen -ergens anders een hittegolf die doden eist - hier een verdraaid grillig  kwakkelweer ......en maar klagen dat het niet te doen is ........
  Dat alles zetten we nu even opzij want ........Het is weekend ! Geen geklaag & gefoeter we nemen en genieten van alles  zoals het komt - met of zonder die zon buiten - zolang er in ons hart een zonnetje schijnt .....kan de wereld niet stuk !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  26-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - welwelwel !
  Na 1 dag zon is die nu verstoppertje aan het spelen . Moeten we deze winter  om van strandfotos te genieten terugkeren naar voorbije jaren ? Om wat op te peppen ben ik dan maar wat gaan rommelen in oude fotos , ééntje van 1964 ...... toen was er in de verste verte nog geen sprake van ons " leeuwke " .Bij haar geboorte kwam er een einde aan de strandpret   .Heb het éénmaal geprobeerd maar .......de boze blikken vol onbegrip van de omringende vakantiegangers over het steeds wenende Stefke vertelden genoeg .....dan maar thuisblijven en genieten op het terras .
  Met de hoop dat de zon  genoeg krijgt van verstoppertje te spelen en stralend aan de hemel komt te staan ....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  25-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 b joepi !!!
  een vreugde dansje ......hoor er weer bij !!!
  groetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - amaai !

  Het was  van datte .....blogproblemen ! steeds een foutmelding - niet kunnen uploaden pffff ......dan maar op zoek gaan ...... hoop dat na gisternavond wat " foefelen "alles terug op zijn pootjes staat ! Met pijn in het hart moet ik mijn blogmaatjes melden  " het gastenboekje is nodeloos geseuveld op het veld van eer " want daar zat niet de fout !
  Nu genoeg de zaag gespannen ........Het spannende moment niet langer uitstellen - de proef op de som nemen .........

  >> Reageer (0)
  24-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - ons leeuwke
  Zouden we afstammen van de de Romeinen inplaats van de fiere Oude belgen ? Soms als je ons Stefke haar chips ziet eten zou je beginnen twijfelen ....languit gesteund op haar elleboog met een gelukzalige glimlach ....net zoals in die tijd .Maar ons leeuwke kan  op alle gebieden onverwacht uit de hoek komen - is het met een glimlach ....dan heb je geluk - valt ze aan ....wel dan heb je pech - ze is niet te voorspellen buiten 1 uitzondering " de telefoon ". Ze heeft een hekel aan dat ding , zit ik dan te babbelen en niet tegen haar...... dan komt het ....amaai mijn haar  en dat is dan letterlijk bedoelt ! Moet me dan verontschuldigen bij de beller en inhaken Pfffff
  Komt er ééntje helpen .....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  23-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- kwakkelweer
  Denk  toch vandaag wel even aan de ouders die met hun kroost  op vakantie zijn aan zee . Met dit kwakkelweer moet het toch een domper op de vakantievreugde zijn .De hamvraag!!!!! ........ hoe die kleine opgewonden bengels bezighouden als ze niet hun hartje kunnen ophalen met spelen in zand en lekker uileven in het water ? Dat tentje - caravan of klein apartementje is vlug verkend en zijn ze zo op uitgekeken .Die wandelingen zijn ze vlug beu en winkelen is al helemaal uitgesloten .Al kan er niets dat strand vervangen toch zijn er nog veel mogelijkheden .....fietstochtje & picnick ......" de billekarren ".....een tetoonstelling .....een cinematje meepikken gezellig in familieverband ....een namiddagje naar de bowling .....
  oeioei  .....het leeuwke valt aan dus ....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  22-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 - niet te doen !!!!
  Het is toch niet te doen hé ! mijn ma spreekt altijd over haar tuin als een" mini oerwoud " Wat  een geluk dat ik er nog af en toe invlieg en wat uitdun , anders groeit het nog boven mijn hoofd .Zie me hier nu werken reeds in slaap outfit en nog zo druk bezig ! Er is toch iemand die het moet doen !!!!! Moeders toch é
  groetjes van Stefke ....beter bekent als leeuwke


  >> Reageer (0)
  21-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- feestdag !
  Feestdag op meer dan een manier ........21juli ...vrije dag - al is de temperatuur niet om over naar huis te schrijven 19gr maar onze Laura ( zon ) is er !!! Zwemmen in zee zal er vandaag nog niet inzitten , voor het clubje  ijsberen is de temeratuur te hoog en voor gewone zwemmers is het water nog te koud brrrr.....krijg al kippevel bij de gedachte ! Gelukkig is er nog altijd als noodoplossing die verwarmde zwembaden en lol is er daar niet minder om  ......dat kan je zo zien !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  20-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- hobby ...
  Van het weer zullen we verdorie maar zwijgen ....t' is hier voor het ogenblik een klank en lichtspel en als toemaatje kletsende regen dus .....zand erover !!!!! . " Hobbys "....daar had ik het willen over hebben , ieder van ons heeft wel zoiets - fietsen - fotos- postzegels - -enzovoorts .Je kan het zo gek niet bedenken of ergens heeft er iemand een verzameling van  die met passie word aangevuld . Maar nergens  bij gelijk welke hobby kan je het geluk zo op een gelaat zien afstralen als bij...." Een  man en zijn  Harley ". Urenlang poetsen & sleutelen aan hun " maschien "  aandachtig luisterend naar de klank van de motor die als gezang in hun oren klinkt -voor hen geen snelheid - slechts  wachtend op dat moment  de kers op de taart ....een ritje op mooie dagen !
  Hier dan het levende bewijs " de man en zijn Harley " met dank aan mijn overbuur voor het geduldige poseren
  groetjes


  >> Reageer (0)
  19-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 - Grrrrrauw !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Heleba !!! niet schrikken zulle ...ik ben het Cheyenneke ! 1 van de K3 ....hoe ik er zo bijloop ????? Zal dat eens vlug uit de doeken doen ......We waren in vakantie en speelden van s' morgens tot s'avonds maar ma - pa & oom liepen de ganse dag met hun camera in hun handen en ons steeds onderbreken met de woorden " zal vlug een foto nemen " we hadden er genoeg van en met ons drietjes besloten we telkens als we die woorden hoorden .....snel een gekke snuit te trekken en hen schrik aan te jagen .... Dan zouden ze ons wel laten voortspelen né !!!! ...............allemaal verloren moeite pfffff  .......
  grtz van de K3


  >> Reageer (0)
  18-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 - uit de hoogte

  " Van uit de hoogte  bekijken " ..........als die woorden gebruikt worden in figuurlijke zin over een persoon dan is dat zeker geen kompliment . Maar voor sommige katachtigen  is het de normaalste zaak van de wereld om dat  te doen maar dan dan wel letterlijk..( we hadden hier wel een spaans hennetje dat vrij rondliep in de tuin en s' avond altijd haar plaatsje hoog in de treurwilg opzocht om te slapen - maar dit terzijde gelaten ) Of het altijd in een even gemakkelijke pose is , dat is wat anders !. Hé !!!!! dat is toch plezierig voor een thuisblijver als de kinderen veel vakantiefotos mee brengen , want aan  iedere foto is er wel ergens een achtergrond verhaaltje  verbonden .
  groetjes


  >> Reageer (0)
  17-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- vakantiefotos

  ( k3) je moet eens kijken memé ...die grote aap deed zo & zo ........( drukke gebaren)
  (ikke ) het is inderdaad een grote aap , maar die 3kleine aapjes  vind ik toch veel liever !
  (k3 ) mo memé toch daar staat maar 1 aap op , je zal moeten je bril beter opzetten !
  Algemeen gelach aan de tafel toen ze eindelijk doorhadden wat ik bedoelde ....
  Gevonden wat ik bedoelde ??????
  groetjes


  >> Reageer (0)
  16-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- amaai m'n oren !!!
  Amaai n'n oren !! Dat is dan ook letterlijk bedoeld , gisterenavond rustig bezoekjes brengen aan de blogmaatjes plots .....een getoeter van je welste op straat . Iedereen in de straat zal het geweten hebben " thuiskomst van de vakantiegangers " Het was een  gedrum door de k3 om als éérste  te kunnen vertellen over wat ze allemaal hadden gezien & gedaan . en liefst alle 3 door elkaar , mijn oren suizen nog na van hun gekwebbel .Probeer dan maar eens daaruit wijs te geraken en  antwoorden daar krijg je zelfs  de tijd niet voor . " en memé je moet morgen zeker een foto van ons op de blog zetten , die waar we aan het crossen zijn " Philip Meirhage opgepast ..........hier komt de volgende generatie " moutainbiksters "
  groetjes


  >> Reageer (0)
  15-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 - onweer ....
  Na het krachtige en machtige klank & lichtspel deze morgen ligt alles er kalmptjes bij , net of de natuur na deze inspanning op adem moet komen . Het word nu afwachten wat het word ....Als nu nog de binnenhuis  wervelstorm veroorzaakt door ons " leeuwke "ook wat zou gaan liggen .......dan zou alles picobelo zijn . Maar spijtig genoeg duurt die wat langer dan het  kletterend onweer buiten .Je hoort me al afkomen zeker ?????goed geraden ! het word weer avondbloggen , dan raast de wervelstorm verder in haar kamer tot in de vroege uurtjes ??????????
  groetjes


  >> Reageer (0)
  14-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 - zon ?
   Een vergissing van de weerman ? Waar is de beloofde zon ??????.Zou het verdraaid niet weten ! De wolken hangen  tegen de grond , nergens is die zon te bespeuren maar  we hopen en"  hoop doet leven "! Rond dat gespreksonderwerp " het weer " kan je tegenwoordig niet omheen .Nu genoeg gefoeterd ........zal maar een voorbeeld nemen aan Stefke ....zon of geen zon zij geniet  ......de stoelen nog afgedekt - geen probleem .....Ons leeuwke loopt aan het brullen buiten , het was zelf een heksentoer om haar in beeld te krijgen ze weigerde om slechts ook maar voor 1 ogenblik haar wandeling te staken !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  13-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 - vrijdag 13 ????
  Brengt dat nu ongeluk ? moet ik de ganse dag niet buitenkomen uit schrik dat er me iets ergs overkomt ? verdraaid neen !!!! laat me geen schrik aanjagen door die 2cijfertjes en een  dag die het begin aankondigd van het weekend  .....wat meer is .......door de weerman aangekondigd als een" zonnig weekend "!!!!!.Dus .............we vliegen er vol goede moed in , maar toch ........

  groetjes en iedereen gezellig - zonnig weekend gewenst !

  Iedereen heeft wel blogmaatje Eddy of " de Lana " herkent zeker gisteren ?

  >> Reageer (0)
  12-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12a - hoog bezoek !

  Avond .......eindelijk  aan de pc !!!!!  vanmorgen was het een miniversie en dat had zo zijn reden .Kreeg hoog bezoek vandaag !!!!!! dank zij mijn " digitaaltje " komt mijn gast hier op de blog terecht en ........Wie is het  ??? Wat doet hij ???....Kent u hem ?????
  (  kleine tip ) een bekend blogger die graag iedereen doet lachen en gapjes uithaalt
  Moest het nog nodig zijn morgen de oplossing !


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- zomaar !
   Je denk aan mensen ...het laat je niet los ...zonder reden ......dan komt het woordje " zomaar "op de proppen . Dat kleine woordje met een heel grote betekenis het wil zeggen ....... " ik denk aan jullie" ....de tijd ontbreekt maar toch wilde ik even dag zeggen ". Dat is het hier ook zo  vandaag !!!!!!! ......... een miniversie  en de rest volgt vanavond
  groetjes


  >> Reageer (0)
  11-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 - feestdag !
  Dan nog een dubbele feestdag !....de dag van de Vlaamse gemeenschap maar ook en dat is voor hen meer van tel .........de verjaardag van de tweeling ! Oeioei ...Zijn  16 jaar ....is dat al zo lang terug  dat we angstig afwachten op dat verlossende telefoontje dat alles achter de rug was ? Ze zijn ondertussen " 2 ferme venten " tot boven mijn hoofd uitgegroeid , die  graag hun meméétje plagen met haar kleine gestalte .
  Jongens maak er een mooie dag van  en .....opgepast dat de kater morgen niet om het hoekje komt loeren !!!!


  >> Reageer (0)
  10-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 - tussendoortje
  Als tussendoortje een kiekje uit de tuin , al zou ik beter zeggen " onze wildernis " .Geen  strakke lijnen in de tuin - geen mooi in model geseden struikjes - geen mooie rijtjes ........ik laat die bloemen liever hun eigen gang gaan , zodoende heeft het soms meer het uitzicht  van een mini oerwoud ." Denk dat ze zoiets  " een wilde tuin " noemen , en juist van dat " wilde " daar hou ik van ( wat niet van toepassing is op mezelf zulle ! ben een braaf huisvrouwtje  .... oeioei ....eigen lof st........haha) Zal dan vandaag  als dank aan de  bezoekers die langs komen in dat rommelkotje met zijn wilde tuin een bloemetje aanbieden uit mijn eigen kleine oerwoud
  groetjes


  >> Reageer (0)
  09-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 - zwaai- zwaai !
  Nog een laatste keer van in de auto zwaaien en .....ze zijn vertrokken naar hun vakantiebestemming . De K3 wilde bijna niet binnenkomen uit angst dat ze zouden vertrekken zonder hen , ze weten nog niet dat je als ouder het niet over je hart zou krijgen hen voor enkele dagen te moeten missen .Zal hier wel stilletjes zijn zonder die 3 woelwaters , wat hun plannen waren ... dat werd me reeds in het lang en breed uit de doeken gedaan .... gaan zwemmen en met de fiets rijden ...kortom te veel om op te noemen .Als je hen moest geloven dan mogen hun ouders nog enkele dagen bijboeken , want  ze zullen zeker tijd te kort komen om al hun plannen uit te voeren .
  Heimwee naar huis dat is voor hen nog onbestaande !!!!
  Ons thuisblijvend leeuwtje trek aan mijn mouw ...." eten " dus ...
  groetjes


  >> Reageer (0)
  08-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 - k3
  Vrijdag was het eindelijk zover ....de dag waar ze zo vol spanning hadden naar uitgekeken voor K3 ....ze zouden bruidsmeisjes zijn !  Al hadden ze geen flauw idee van wat het inhield steeds benieuwd wat er nog zou volgen . Zoé steeds met vragen bestoken " wat er nog zou gebeuren " want zij had het reeds eerder meegemaakt en had volgens de 2 andere veel ervaring in dat soort zaken .Wat er ook van aan was ....dat stadhuis en die grote mensen met gebabbel vonden ze maar niets ....dat fruitsapje achteraf ....dat kon er volgens hen nog mee door . Maar  bij het buitenkomen .....dat was wat anders ....daar stond de auto  beschilderd met hartjes......hartjes  balonnen wapperden boven de auto uit  en er achter een grote sliert rommel eraan die lekker veel lawaai kon maken . De lol kon helemaal niet meer op als ze achterin mee mochten met het bruidspaar ! ..........De spanning die te zien is op hun snuitjes van " voor  de cermonie " was helemaal verdwenen  !!
  groetjes


  >> Reageer (0)
  07-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 - pfffff !
  Wie wil  feesten moet er  de minder aangename kantjes na het feest erbij nemen ....het opschommelen .
  Dus zal het bloggen voor deze avond zijn .....
  Maar dat zal het bruidspaar een zorg wezen .......hun geluk kan niet op !


  >> Reageer (0)
  06-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 - de grote dag !

  Vandaag word het een dag niet zoals andere .....vanavond niet rustig aan de pc .....geen bloggen . Sorry ....heb  de laatste dagen andere zaken laten voorgaan op dat blogje , maar na vandaag zal alles weer in zijn gewone plooi vallen . Maar vandaag is de dochter nr 1 in mijn agenda .
  hartelijke groetjes & tot morgen !


  >> Reageer (0)
  05-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 - eindelijk !!!!!

  Eindelijk !!!!!!!  We zijn er weer bij !!!! Kort na 16uur terug internet ! Verdorie dat is nog niet alles zulle ....een ganse dag zonder internet !!!! Maar nu eist Stefke me op ....ben al blij dat ik vlug even de groetjes kan doen en de rest ...is voor deze avond !!


  >> Reageer (0)
  04-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- nog 2 !
  Nog 2 dagen voor ons " kakkernesje "de grote stap waagt ! wat doe je dan ? ???Je gedachten laten afdwalen  naar de geboorte van " ons jongste " Toen was er nog geen echografie , het was steeds een raden wat word het " een jongen of een meisje ?De samenstelling van ons gezin was in evenwicht - 4 mannen - 4 vrouwen - wie zou het overwicht krijgen ? Grote vreugde bij de vrouwelijke leden van het gezin toen het een meisje was en dat dan in het jaar van de vrouw ......dat is te merken .....voor die trouwfotos er zijn nog even vlug een ouwertje van onder het stof halen ( ook al is het kiekje van bedenkelijke kwaliteit ) De bruid .....toen nog " ons bolleke "
  groetjes


  >> Reageer (0)
  03-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- een verassing !
  Daar ben ik nu eens heel trots op sé, gekregen van van mijn blogmaatje van het eerste uur - Lana-  blog 100jaar -..........http://blog.seniorennet.be/100jaar/.
  Hij heeft in een 1 beeld samengevat wat ik  hoop het rommelkotje is ....
  een plaats voor een gezellige koffieklets !
  bedankt maatje !
  groetjes
   

  >> Reageer (0)
  02-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 - Bijbelovig ?

  Sinds enige tijd heeft er een duif  de schouw van de verwarming op het dak uitgekozen als zijn favoriete stekje , van daar kan hij ( of zij ) alle beweging gadeslaan .Ben ik nu bijgelovig ? Zo ja  dan kan het nog 2 kanten op ....." de pesimist " die vogel zelfs al is het geen zwarte kraai is een teken  van naderend onheil ! of " de optimist " die duif is een geluksbrenger ! Wat word het ???? Geen van beide .....ben een realist en die duif vind het daar waarschijnlijk gewoon  lekker warm ! 
  groetjes


  >> Reageer (0)
  01-07-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1a - stemming

  Komt het door het weer ??? in een nostalgiese bui - het terug denken aan die warme dagen van verleden zomer ? of is er ergens met het naderende huwelijk een ietsie - pietsie romantiek mee gemoeid ? .Zal er mijn koppeke niet mee breken andere zorgen genoeg maar vond deze foto van 2 van de  kleinkinderen erg betekenisvol ......met hun tweetjes wachtend aan de waterkant tot hun tijd komt om een duik te nemen in de grote plas van van het leven.....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- toch nog ......
  Dat is door de omstandigheden een avondje geworden zonder bloggen , maar voor het slapengaan toch nog vlug dit ........   tot morgen dan valt alles weer in zijn gewone plooi !

  >> Reageer (0)
  30-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- verlaten
  Een troosteloze aanblik  die lege terrasstoelen op de grote markt in Oostende . In één beeld kan je zien hoe het weer eruit ziet  je kan er zeker van zijn , dit is " een kwakkel zomer " Gelukkige mensen die nu de koffers kunnen inpakken en naar de zon vertrekken maar ...... kwakkel weer of niet we laten ons goed humeur daardoor niet vergallen ! Moet er wel bij vertellen die foto werd gemaakt van op gezellig verwarmd terras met een kopje  koffie  , sommige uitbaters weten hun klanten echt te verwennen zodat ze het weer vergeten .Daarmee is het gespreksonderwerp nr 1 " het weer "afgerond voor vandaag en gaan we daadwerkelijk over tot het 2de punt met rode stip ( dringend ) ........trouwens bij alle punten  van de dag is steeds een rode stip te vinden met daarin de naam " Stefke "
  groetjes 
   .


  >> Reageer (0)
  29-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 - nog 8....
  Nog 8 dagen  !!!!!! .Dat ziet er niet te mooi uit als het volgende week vrijdag ook zo  miezerig weer zal zijn .Je wil je kinderen alles geven , dat het inderdaad de mooiste dag van hun leven word maar........ de zon op haar trouwdag ???? Daarvoor moet je bij de weer Goden zijn en ik ben nog altijd maar een gewoon mensje .We zullen dus maar duimen tot ze er afvallen . Denk toch dat ik volgende Vrijdag hier niet rustig aan de pc zal zitten ......iedere moeder weet hoe het gaat ......met een knobbel in de maag zitten tot je ziet dat alles prima verloopt , ook al trouwt " ons kakkernestje " ......traditie daar houd ze niet van dus.....we zullen zien !.Oeioei !!!! het word " stop" in een ijltempo of mijn haar word vakkundig uit gedund door ons leeuwke .........
  grtz en prettig weekend


  >> Reageer (0)
  28-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - dat stokje.....

  Dat " stokje " noem het zoals je wil - toverstokje - wensstokje - doorgeefstokje  ...het werd me aangereikt door Roosje .Wat word het hier ? Geen dichterlijke omschrijvingen ....want de dichter in mij is onbestaande ! Wensen ????? Ben een te grote realist om iets te wensen wat niet kan ! Maar wat moet - moet dan maar !!!!! Buiten datgene wat we allen  hopen ...geluk - gezondheid & vrede blijft er niets meer over want de realist in mij doorstreept alles met in grote letters het label " onmogelijk " en dan kan je er beter niet over tobben zoals .... een gezond mentaal zorgenkind  "onmogelijk " .....1dag op mijn ééntje weg van alles " onmogelijk " daarmee is de wensput uitgeput en boeren we stilletjes voorts met het leven van dag tot dag .
  groetjes


  >> Reageer (0)
  27-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 - tijden.....
  Tijden veranderen .......toen onze kinderen afscheid namen van het  kleuterklasje en  bij het volgende schooljaar de overstap maakten naar dat 1ste studiejaar  , dan kregen ze als afscheid geschenk een of ander stuk speelgoed Tenslotte met hun 6jaar bestaat hun hoofdbezigheid nog altijd uit spelen ." Andere tijden - andere zeden " Zelfs dat afscheid van het kleuterklasje is veranderd ........nu word er een plechtigheid - een uitreiking  op  Amerikaans model geschoeid maar dan met mini leerlingetjes ......de mantels worden vervangen door  veiligheidsvestjes met het logo van de school - verder met hoofddeksel en al klopt het plaatje . Denk dat ze toch een speelgoedje verkozen boven dat stukje papier .....Mogen de kleintjes  geen kleintjes meer zijn en  hun hartje ophalen met spelen ????????
  groetjes


  >> Reageer (0)
  26-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 - dagdromen

  " Dagdromen " je voor even afsluiten van de buitenwereld - je laten mee slepen met die afdawalende gedachten , het overkomt ons allen wel eens .Soms zijn het de zorgen die je niet loslaten & het  hoe moet het nu verder - soms een duik in de fantasie wereld of voor enkele ogenblikken het doodgewone  zalige " niets " .Zoiets is niet gebonden aan leeftijden , jongeren dagdromen nog alles in " roze " .....bij de senioren word alles wel wat rustiger gehouden en dan is het oppassen of daar komt het "tobben duiveltje "Maar hier staan we stevig met beide voetjes op de grond - geen dagdromen ( zorgt ons Stefke wel voor )die zullen we maar laten aan zoals op de foto ( Sacha ) de jongere generatie en hopen dat hun " roze dagdromen " werkelijkheid worden
  groetjes


  >> Reageer (0)
  25-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - kleintjes .......
  " Kleintjes worden groot " dat is de cirkel van het leven .Kleintjes vinden dat mama & papa alles weten maar .....ze worden tieners dan ze weten plots alles veel beter  .Gelukkig is dat slechts van voorbijgaande aard .Eens volwassen weten ze dat ouders hen steeds proberen bij te staan met wijze raad als ze erom vragen .Wat een inleiding om tot het volgende te komen " milde kritiek " .......Werd gisteren vriendelijk op de vingers getikt van de dochter " maar mama wie bied er nu een papaverbloem aan uit vriendschap ?"Oesje !!!!! ( mischien heeft ze het wel bij het juiste eind ) zal het  dan maar vandaag  recht zetten met het volgende ......

  groetjes


  >> Reageer (0)
  24-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- zondagmorgen
  Zondagmorgen .......alles nog stil buiten maar in huis dat is een ander paar mouwen !ons Stefke is reeds druk in de weer en ......zij  druk is ik druk .Van bloggen zal er vandaag niet veel in huis komen tot ze veilig en wel in haar bedje is .....daarom vandaag een bloemetje uit eigen tuin als zoenoffer en tot morgen
  groetjes


  >> Reageer (0)
  23-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 - overbodig ?
  Ben nu niet bepaald wat je zou kunnen noemen " een zwartkijker "maar begin me toch stilletjesaan af te vragen ...." is dit kledingstuk in ons landje deze zomer overbodig ?

  Maar als je optimist bent dan hoop je steeds dat alles nog meevalt en wie weet staat er morgen of overmorgen ( of ......) een stralende zon aan de hemel te pronken !  Zal er nu maar eens  aan denken dat het  zeker ook zijn goede kanten heeft .......voor de bedlegere zieken bvb . " Voila " het onderwerp " het weer " die ons allen bezighoud zal ik maar afsluiten voor vandaag .Groetjes en voor de zieken .........


  >> Reageer (0)
  22-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 -
  Na gisteren een ganse dag door ons leeuwke (stefke) in de toppen van de bomen gejaagd te zijn , wilde  gisterenavond dat bloggen niet meer lukken en vrees dat ik vroeg die stoel aan de pc heb omgeruild voor de zetel .Zal proberen deze avond mijn achterstand wat bij te benen. Maar iedere dag is steeds een nieuw begin en die beginnen we terug met nieuwe  moed .Door de hulp ( ? )die ik krijg van Stefke word het vandaag weer een mini versie , het toetsenbord ligt al bezaaid met chips en ze vliegen  rond mijn oren en  zij  maar lachen .Volgens haar betekend dit  ......" stop  met dat gedoe " dus word het  "opruimen  "
  groetjes  & een gezellig weekend


  >> Reageer (0)
  21-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 - de bruidsmeisjes
  Onze K3 lijkt en zijn ook een trio dat erg aan elkaar gehecht is , ze maken plannen wat ze zullen doen op die trouwpartij al  weten ze zef niet wat zoiets inhoud  Slechts 1 van de drie was al eens bruidmeisje .Daarom voert ze steeds het hoge woord aja ....zij heeft immers ervaring in die zaken en dan luisteren de andere stilletjes en vol bewondering .Ze maken zich meer druk om de "outfit " dan de bruid zelf . "Drie gezworen vriendinnetjes " wat zal het leven voor hen brengen ? zal het zo blijven ? daarom maar eens wat tijd verprust met een kleine " Collage " (?)een verassing als aandenken aan de voor hen zalige tijd .
  groetjes


  >> Reageer (0)
  20-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 -?? dagen

  Die datum komt steeds dichterbij !.......weet zeker dat de dochter ongeduldig de dagen aftelt .Zijn drukke dagen voor haar ......"Afspraken - dat mag ik niet vergeten - moet ook nog dat doen " en zo gaat het maar door .Wie wil er niet dat op die dag alles op wieltjes loopt ? Wat mij  vooral bezig houd  is ...."opvang voor Stefke " daar het een avondfeest is en ons "leeuwke "steeds vroeg wil slapen moet ik uitkijken naar een verpleegster............voor de eerste maal Stefke aan een vreemde toevertrouwen dat is niet gemakkelijk zulle ! Ook al weet je dat die mensen er voor opgeleid zijn " theorie en praktijk " liggen soms hemelsbreed uit elkaar .Zo zijn moeders nu eenmaal ....."bezorgd ".
  Maar die muizenissen mogen het gelukkige koppel niet tegenhouden een pracht van een dag te beleven
  groetjes


  >> Reageer (0)
  19-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 - bloemen
  Geen bloemen in huis ! Want ons Stefke doet niets liever dan dan ze verpotten en dan lijkt  het hier binnen of je in de serre zit bij een bloemenkweker inplaats van in een doodgewone living . Buiten is het totaal anders .....daar kunnen ze rustig  bloeien als ......ze niet binnen haar hanbereik staan  !.Er is slechts één soort bloemen  die  ze zeker niet  kan van plukken en dat is " de stokroos "  gelukkig maar .Deze ranke zomerbloemen met hun soms uitzonderlijke hoogte laten je langdurig genieten van hun bloemenpracht .Maar nu is het stop !!!!! want zijn nu niet de bloemen maar mijn haar die ze wil plukken dus ....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  18-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 - "meke"

  Iets wat ieder van ons  lang geleden ook is overkomen rond de leeftijd van 7 jaar ......enkele  tandjes ( natuurlijk voor in de mond )geven er de brui aan en ruimen de  plaats voor fonkelnieuwe .Dat is nu wat gebeurt  bij Cheyenneke ( ééntje van de K3 ).Nu komt die periode aan van de plagerijen " doe je mondje toe want je tandjes blinken teveel " of "dag meke zonder tanden " enzovoort .....Gelukkig niet door haar vriendjes & vriendinnetjes want die hebben allen hetzelfde probleem .Kon  nog op het allerlaatste nippertje een kiekje maken van Cheyenneke met dat losse tandje , want 1 minuut later lag het in haar hand .Dat is  volgens haar al een klein stapje op de weg naar het groot worden maar ......blijf nog maar voor even even genieten van het onbezorgd kind zijn !!!!!
  groetjes  


  >> Reageer (0)
  17-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 - noppes !
  Nu dat het vlug moet gaan  is het vandaag ....niets ....rein ....noppes ....nothing .....nada  !!!!! .Je kan zelfs nu niet meer in dichterlijke woorden  gaan schrijven over dat witte blad waar je zit naar te staren , of over die pen waar geen bloemrijke woorden willen uitvloeien of dat de engel met inspiratie je in de steek laat  .........dat is voorbij en uit de mode .Toch klinkt het heel wat mooier dan de brutale en naakte waarheid " kom tijd tekort vandaag en weet niet wat in te tikken  door al dat drukke gedoe "Morgen is er weer een nieuwe dag ....een andere en betere !!!!!. Zal het dan hier maar bij laten maar nog dit ......


  >> Reageer (0)
  16-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 zon?
  Overal zoals hier ?????de zon speelt verstoppertje tussen de wolken ! Waarom is dat toch steeds het grootste gespreksonderwerp  ? " het weer ".Al is het niet moeilijk te raden ,  je hoeft maar  langs de straten te lopen -  "geen mooi weer "dan zie je overal bedrukte en bezorgde gezichten maar .....als de zon schijnt -  dan zie je niets anders dan lachende - vriendelijke gezichten .Hoe kan dat hemellichaam die zo ver af is  een invloed hebben op ons kleine mensjes op de planeet aarde ?Amaai ! .....dat is nog vroeg om over  die dingen na te denken en zal het daar maar bij laten want .......ons leeuwke ( stefke) is aan het brullen voor aandacht  .... een leeuwke laten wachten ....dan zijn de gevolgen niet te overzien ! .
  groetjes


  >> Reageer (0)
  15-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 - amaai ! .....
  Het is weer van datte ! mijn ma is daar weer met wat ze zegt " haar digi " .Wil ik nu gaan slapen en als ze nu denkt dat ik nog mooi ga lachen .....dat ze het maar vergeet .Het knuffeluurtje voor het slapen is net voorbij en heb genoeg gelachen dus  geen gelach meer ..... dat is dat !!!. Wie wil er nu nog als de zandman reeds is langs geweest is nog op de foto ? en dan nog in je pyama en ze dan weer eens op de blog zetten , sta ik daar dan weer te kijk voor alle mensen ......mamas toch hé
  groetjes van Stefke (leeuwke ) & de mama
  "


  >> Reageer (0)
  14-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 - bijna
  Nu nog even doorduwen aan die vreselijke bloktijd  en dan is het weer zo ver !.......Einde van het schooljaar en " leve de vakantie !" . De kleintjes dromen nu al van   die zonnige vakantie met de ouders aan de kust of een of ander warm land - lekker spelen - nieuwe vriendjes maken .De groteren die zien uit naar " hun vrijheid " zonder studieboeken maar met vrienden & liefje(s) - een festivalletje en concertje  meepikken  hier of daar  - kortom  ........ eens lekker fuiven !!!!! .Wat een verschil toen onze kinderen klein waren , ze hadden niets van dit alles ....... het was spelen in een zefgemaakte zandbak - hun zwembad een afgedankte  waskuip maar .....ze maakten evenveel lol als de kinderen nu ." Onze meisjes ".....lang geleden ........
  groetjes


  >> Reageer (0)
  13-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 - eten
  " In de kookpotten roeren  " word  het wel eens smalend genoemd .Als je dan zoals ikzelf een ouderwets geval bent en graag alles vers op de tafel brengt ......dan gaat er wel wat tijd naar dat " in de pottjes roeren ", ook al zijn die hongere maagjes nu aan tafel verminderd van 9 tot 4 a 5 personen .Het doet me terugdenken aan toen ze klein waren .......dan was er nog geen protest van " dit eet ik niet graag " of "dat wil ik niet eten voor de lijn " enzovoort .Dan was het  " aan tafel en ...... aanvallen " ( niet te letterlijk nemen é ) Van dat vele buitenspelen smaakte alles  , dat het nog wat moeilijk was om die klus aleen te klaren hield hen zeker niet tegen ! Wat is er nu prettiger dan te zien dat je " kookkunst (?)" gesmaakt word .Zoals hier bij het kleinkind ......
  groetjes


  >> Reageer (0)
  12-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 - joepie !!!!!!!
  Joepie !!!!!! We zijn weer op ons vertrowde stekje !!!!!!! Dank zij de hulp van " Red poppy http://blog.seniorennet.be/blackandwhite/ "( je moet eens haar blogje gaan bezoeken als je van mooie dingen houd  ) is alles weer tiptop in orde , kan weer de berichtjes lezen & bezoekjes afleggen zonder te foeteren .Mijn dag kan niet meer stuk , zou er zelfs bij kunnen dansen (haha )Voelde me verloren zonder dat doodgewone rommelkotje .Zou het toch waar zijn dat een slechte start van de week een goede rest van de week belooft ? Maar toch is het vandaag een mini - mini versie ....daar zorgt ons leeuwke (Stefke) voor .......
  groetjes


  >> Reageer (0)
  11-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 - in de patatten !
  Voila sé .....die burgerplicht van gisteren ( dat stemgedoe ) zit er weer eens op ! Alles vlekkeloos verlopen.......wat niet kan gezegd worden ( of juist wel ) van dat blogje .Verdorie ! dat is niet lollig -  zaterdag van de éne dag op de andere mijn gastenboek stralend wit , zonder ook ook maar ergens iets veranderd te hebben  .....is dat ergens verdoken reclame voor een of ander waspoeder ? haha .Kan de berichtjes bijna niet meer lezen ....pfffff . Hoop dat " onze Pascal "vlug een oplossing weet want voor het ogenblik  " is da niet plezant zulle !" Zal maar wat troost zoeken en nog een "koffietje " meer drinken vandaag .Ook al begint die maandag niet denderend , heb toch een manier gevonden om te glimlachen want ..........
  groetjes


  >> Reageer (0)
  10-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 - vaderdag

  " Vaderdag " De dag bij uitstek om terug te kijken naar de tijd met mijn vader ......Ik herinner me geen jonge man die samen met zijn kinderen speelde ......Heb mijn vader slechts gekend als een senioor ( ook al was dat woord nog niet uitgevonden ).Hij was bijna 60 jaar toen ik geboren ben , wat nu in deze tijd geen aleenstaand geval meer is . Het was nog een senioor van de oude stempel , hield zich bezig met een piepklein moestuintje - de krant te lezen en de " patattjes "te schillen en dat was het zowat .Voor ontspanning .......s' morgens altijd éérst een kopje koffie met " een drupke " er in , met de kermis werden dan eens de bloemetjes buiten gezet en dat was ook al .......mens wat zijn wij in deze tijd toch gelukkige mensen !!!!!!
  Aan alle vaders & grootvaders een gezellige Vaderdag !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  09-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 -Vriendelijk ???????
  Er was er ééntje in de familie die steeds maar sprak over die "Gsms voor de derde leeftijd "waar er steeds sprake over is , dat leek wel een idiaal geschenk en daarom op zoek in enkele telefoonwinkels .Al die moeite was nutteloos maar ........wat me overkwam in de laatste winkel ............. ( jonge verkoper )kan ik je helpen ? en ik de ganse rimram uitleggen ...( jonge verkoper )en is dat dan voor u ? .....(ikke ) nee bedankt ik vind me goed met mijn mobieltje , het is voor  een geschenkje ......( jonge verkoper ) ah ge ziet er niet te jong meer uit , ik dacht dat het voor u was ! .Dacht eerst dat hij een  grapje maakte , maar nee het was in volle ernst .Pfff dat was even slikken zulle !!!! .Dit me doet me toch afvragen waar is de vriendelijkheid gebleven ??????  >> Reageer (0)
  08-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 - mode

  Mode  ! .....met een trouw volgende maand zou je geen vrouw zijn als je niet de ham vraag stelt "wat zal ik aandoen ?" zie de mannelijke bloggers nu al lachen " voila sé  zou niet raar zijn , nog ééntje die niets heeft om aan te doen " .Maar op  die  feestelijke dag wil je toch een beetje opgefrist voor de dag komen , je weet wel hé " een ouwe kleerkast moet wat opgesmukt worden ".Mode .......de tijd dat de moeders bijna verplicht waren om zwart aan te trekken en iedereen erbij liep als stijve harken is lang voorbij  ......best ook !.Waarom niet  losjes en fleurig ? We zijn nog niet afgschreven zulle !!!!. Om nog maar te zwijgen van die maffe formele fotos !!!!! Zoals bijgaande foto (mijn grote zus ) .......kan je nu nog een eerste komunniekantje voorstellen die er zo stijf en onnatuurlijk bijstaat ?.......
  groetjes en gezellig & zonnig (?) weekend


  >> Reageer (0)
  07-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 - fotos
  Was zo maar wat aan het rommelen in de foto cds.Heb ik nu de indruk dat die kleinkinderen vlugger groot worden dan de eigen kinderen  ? ...hoe kan dat nu ??????Of leggen we met onze " digi " ieder belangrijk ogenblik vast en kunnen we veel beter alles volgen ?. Toch een mooie uitvinding die " digitale camera " fotos die netjes verzameld worden op cds , geen fotoboeken meer - geen rommelige pak fotos in een doos .Een klein ding die gemakkelijk in de handtas kan , ze worden steeds kleiner & krachtiger .Maar .....ben weer eens aan het afdwalen .....Zou ons Zoéétje van K3 zichzelf nog herkennen in de volgende foto ??????


  >> Reageer (0)
  06-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 - slaap
  Of beter ...het tekort aan slaap ! iets waar velen onder ons mee worstelen ....schaapjes tellen niets helpt  dan .....begint het piekeren ! Om dat tegen te gaan dan maar denken aan iets totaal anders zoals - "De evolietie van de huis computer zoals wij die meemaakten ......"De eerste huis pc "....toen die thuisgebracht werd dan konden die dozen bijna niet door het deurgat , de kleinkinderen konden verstoppertje er in spelen .Daar kwam een " monitor " uit - een echt gedrocht  - zwaar en lomp met een piepklein scherm en de rest was in evenredigheid  erg groot maar  met net genoeg power om " patience te " te spelen en dan moest je nog af en toe wachten ." De huidige huispc "....de verpakking twee kleine kartonnen dozen .....het scherm filterdun kan je optillen met je éne hand .....de power waarover ze beschikken om langs de internet wegen te scheuren zou de snelste sportwagen doen verbleken en  .......toen kwam de slaap .......
  groetjes


  >> Reageer (0)
  05-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 - grote plannen !
  Eerst die fiets een goede onderhoudsbeurt geven - dan wassen zodat alles blinkt als een spiegel voordat de grote ontdekkingsreis begint .Geen uitgestippeld plan ....nee zomaar vertrekken en zien waar je uitkomt .Eerst nog afscheid nemen van mijn broer en nog  een foto en dan " wijde wereld hier ben ik ".........maar van dit alles is er niets in huis gekomen , daar heeft mijn mam een stokje voor gestoken want .........dit was het kinderlijke idee zo een 60 jaar geleden " de wereld verkennen met mijn driewielertje "Nu wat ouder en wijzer (?)geworden en intussen ondervonden dat je niet " zomaar" de wijde wereld intrekt !
  groetjes


  >> Reageer (0)
  04-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 -klein kleutertje.....
  " klein - klein kleutertje wat doe je in mijn hof ......je plukt er alle bloemetjes af " Het eerste klopt .......het tweede daar pasten ze voor ......waarschijnlijk uit angst voor de doornen of waren ze bang dat het " mamaatje zou kijven " Ze stelden zich dus tevreden met aleen aan die witte roosjes te ruiken en er wijselijk af te blijven .Of misten ze de nr3om toch stiekem eentje te plukken ?Gelukkig zijn ze nog niet zover dat ze dit alles kunnen lezen , want zou nogal wat mogen horen .......hen vergelijken met kleuters......oeioei !....dat zou mijn beste dag niet worden .Maar die trekker & dweil doen vedraaid niet in hun ééntje het werk .....hoe lief ik het ook vraag .....er zit niets anders op  dan zelf de handen uit de mouwen te steken ....dus....
  groetjes


  >> Reageer (0)
  03-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 -vakantiedromen
  Met het mooie weer spreekt iedereen over vakantie , hier blijft het bij vakantiedromen .Door de omstandigheden met ons Stefke is vakantie in een of andere warme streek totaal uitgesloten , maar thuis kan je er ook de vakantiestemming inbrengen ......eens lekker uitslapen ( als Stefke meewil natuurlijk ) eten & koffie drinken op het terras -met de laptop buiten door het bloggenland surfen - alles  wat in een rustiger tempo aanpakken - zelfs een  topje in lichte kleur en een zomerrok kan er toe bijdragen om dat zomerse gevoel op te roepen .Zal nu dat nu eens alles deze namiddag in praktijk omzetten sé........dat is toch de bedoeling dus ........
  groetjes


  >> Reageer (0)
  02-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 - verleden
  Waneer je terug kijkt in het ver verleden kan je maar meteen het mooie uitkiezen .En mooi is het domein van  Aartrijke zeker .Een prachtig park waar zonder de omgeving geweld aan te doen een hotel & tearoom  is ingepast  ....maar het pronstuk is toch wel het kasteel zelf .Maar ik zou mezelf niet zijn als ik weer eens aan iets anders dacht aan .......hoe zou het geweest zijn in die tijd te leven ? Statig door de kamers lopen en orders geven aan de toezichster ? Denk het niet .....mischien als ik geluk had een plaatsje in de keuken of als kamermeid of om die vloeren te schrobben ......ben weer eens veel te ver afgedwaald .........ben gelukkig met mijn huidige plaatje onder de zon
  groetjes


  >> Reageer (0)
  01-06-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 - jammer !

  Jammer ....jammer .....maar het kan niet elke week feest en verlengd weekend zijn .Het word deze maal een gewoon weekend , met veel zon hopen we toch !.Dat heeft dan weer een vakantie tintje aan het weekend ....gezellig buiten eten ....kinderen  die buitelingen maken in het gras en bijna geen tijd hebben om te eten .Genieten van een kopje koffie lekker lui op het terras .....Komt het door de zon dat de wereld er plots veel mooier uit ziet ? Oeioei wat ben ik weer aan het doordraven ....en ons leeuwke is ondertussen vlijtig de kasten aan het doorzoeken naar chips.... koeken .....snoepjes ...enzv ....als ik wil dat er nog iets overblijft in die kasten  .............
  groetjes


  >> Reageer (0)
  31-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 - klusjeman
  Zit je in verlegenheid dat er klusjes moeten geklaard worden en je nergens een klusjesman of klusjesvrouw vind ?........." no problems "....één adres .....bel Stefke !!!!!! beter bekend als" leeuwke ".In 123 is de klus gratis geklaard maar .....het opruimen daarna moet je zelf doen .Klagen zal je zeker niet moeten doen ..... valt de klus niet mee zoals ze plande - dan begint ze heel simpel opnieuw en opnieuw en opnieuw.......het opruimen is dan ook gelijklopend .....opnieuw en opnieuw......... enzvoort .Hieronder het bewijs dat ze haar taak ernstig opvat " hangen daar soms geen kobbenetten onder dat bed ?"......haha

  groetjes

   


  >> Reageer (0)
  30-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 -nog eens.......
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer eens zover .....     onze Sacha loopt weer op krukken .Geen wilde bokkesprongen meer op het podium  ( toch tijdelijk ).Denk dat hij straks bij "de spoed "een abonement zal krijgen , de weg naar dat lokaaltje waar ze de gips aandoen vind hij zeker met zijn ogen toe .Maar waar ik het over wilde hebben is het volgende ......Je eigen kleinzoon bijna niet herkennen op een foto ......is je dat al overkomen ?? Mij wel !!!! Schande hé ? maar er zijn wel verzachtende omstandigheden .....het was een foto vlak voor een optreden en dan zien die" nieuwbakken rockers " er wel even anders dan anders uit
  groetjes


  >> Reageer (0)
  29-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- fantaseren .....
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een urenlange tocht met de koets was eindelijk de haven in zicht , daar lag trots die fiere driemaster te wachten op mijn komst .De kapitein stond reeds met een uitnodigend gebaar mij op te wachten aan die smalle loopplank....heel behoedzaam zorgvuldig mijn lange rokken samenhoudend lukte het met zijn hulp heelhuids aan boord te komen .Dat die zeelui me kwaad bekeken trok ik me niets van aan , volgens hen bracht een vrouw aan boord het " kwade oog " mee .Eerst werd er nog voor de laatste maal oefening gehouden wat er moest gebeuren indien we werden aangevallen en nu ..............kon eindelijk het grote avontuur beginnen !! ....................maar  nu is het welletjes  genoeg gefantaseerd !!!!!! ....Dat komt er van .....dit alles door de beelden van die driemaster....... nu die fantasie terug opbergen tot de volgende editie van " Oostende voor Anker " Alhoewel ........fantasie is soms het ontbrekende korrel tje zout om het leven te kruiden ......
  groetjes


  >> Reageer (0)
  28-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 jong geleerd....

  "Jong geleerd is oud gedaan " of " Woorden wekken en voorbeelden trekken " keus genoeg in spreekwoorden maar denk niet dat ons Zoéétje daar aan denkt .....kinderen reageren spontaan .Had reeds gisteren er over dat ze gedurende het trouwfeest de ganse tijd onafscheidelijk was met haar tijdelijke partner of speelkameraadje .Samen de ringen dragen voor het trouwkoppel , hem een beetje bazig tot orde riep als hij niet alles deed zoals het hoorde .Wat niet bepaald zo moeilijk was ,het jongetje was immers een jaar of 2 jonger dan zij zelf .Maar het anders zo gewillige fotomodel voor haar memé  had die dag een eigen willetje en wilde niet aleen gefotografeerd worden ......hij moest en zou er steeds bij zijn ............of geen foto !!!!!! dat is dan het resultaat .......
  groetjes


  >> Reageer (0)
  27-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 - 3 maal is ....

  " 3 maal is scheepsrecht " dat was toch wat mij mam altijd zei ....al had ik er geen idee hoe ze erbij kwam want er was nergens in de familie een zeeman te bespeuren .Met andere woorden iets die in 3 schuifkes gebeurt .......1 &2 zijn niet voledig zonder die 3.  Van dat huwelijk van Vrijdag waar de zoon getuige was van de bruidegom kon je dat zeker zeggen .....1- in de namiddag naar het stadhuis voor de burgelijke plechtigheid .....2 - s' avonds nog eens de cermonie overdoen bij "Debby & Nancy " voor de cameras ......3 -Vrijdag eindelijk de finale ....kerkelijke plechtigheid & het feestmaal  en dan hadden ze maar een ding in gedachte (nee ..niet waar je nu aan denkt )......"maar ...... America here we come " de huwlijksreis naar Amerika een gechenkje van " Debby & Nancy .Wat een inleiding om tot dit te komen ....De bruid met 1 van ons K3 als bruidsmeisje en zeg maar dat ze de rest van de avond beslag legde op haar partner voor die éne dag ......hij mocht zelfs mee op de foto
  groetjes  >> Reageer (0)
  26-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 -afscheid .....

  Ikke niet zulle !!!!!! heb mijn lesje wel geleerd , voel me hier terug goed in mijn vel en zie me nog niet zo vlug ophoepelen .Ook al heb ik het gisterenavond weer eens laten afweten om  ook maar bij eender welk blogje langs te gaan .Maar ditmaal had ik een goede reden .Wat ik bedoel met afscheid is na een lange loopbaan eindelijk op rust gaan - afscheid nemen van de werkmakkers -een tijd tegemoet gaan met veel vrije tijd (of tekort ) om je hobbys te beoefenen .Dit was het geval bij onze naaste buur ...de ganse straat was uitgenodigd voor een drankje & hapje .Het werd een ouderwets gezellig buurten ,een gelegenheid om in een ontspannen sfeer een " klapke " te doen .Loop ik daar toch 2 bekende  bloggers  tegen het lijf zeker ... 1 was de gastheer en nr 2 was  ..................Herken je ze ????????
  morgen de oplossing ( of is dat overbodig ?haha )
  groetjes

  joeltjeleukefietser


  >> Reageer (0)
  25-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - deja vu ?
  Ken je dat gevoel ?" dit heb ik al eens eerder gezien " net of je iets herbeleeft ! Wel dat gevoel had ik als ik die foto bekeek van de kleinzoon Sacha spelend op een   gitaar in het gras met zijn vriend & vriendinnetjes ( of liefje (s) er omheen .Doet je dit nu echt niet denken aan de hoogdagen van de "flower - power " tijd ?.De late jaren 60 - de grote rockconcerten - de stones - zonder de vrije liefde te vergeten (haha) ........ Zo kan je zien ....al denkt de jonge generatie dat ze het warm water hebben uitgevonden .......lekker niet !....ze doen wat hun ouders & grootouders voor hen ook deden .....Genieten van het jong en onbezorgd zijn !
  Groetjes & een gezellig Weekend met of zonder zon


  >> Reageer (0)
  24-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - joepie ...die zon !
  Daar is ze.....de zon  !" Dit is wat wij zeggen maar .......voor onze K3 is dat met veel meer geestdrift  , want nu kan het weer .......die bikini -dat zwembad - de trampoline - zonnebaden - wat steeds maar voor 5 minuten is want langer kunnen ze toch niet stil liggen .En babbelen , ze ratelen aan één stuk door .......over wat ze allemaal zullen doen in het weekend en nu maar hopen voor hen (  ook een beetje voor ons )dat de zon van de partij is .De fotos van verleden jaar komen terug boven ....." kijk memé en ik deed dat dan  zo op die trampoline " natuurlijk komt daar een demonstratie bij te pas  , het huis davert dan op zijn grondvesten ......daarna een les in zwemmen ( aja want memé kan da nie ) " en  zo moet je liggen om te zonnebaden " tegen zoveel geestdrift kan memé dan niet op en zegt steeds maar " ja " .Kinderen hé
  groetjes


  >> Reageer (0)
  23-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 - opgepast !
  Oppassen vandaag ....je vooral niet laten in slaap wiegen door dat lief smoeltje ! Na een redelijke kalme overgangsdag is ons Stefke bij het minste weer een leeuw, maar dan een ééntje zonder brullen ééntje  die zonder verwittiging haar klauwen uitslaat .(dat is reeds goed te zien aan mijn handen ) en bijt . Vraag me soms af of de lezers van dit blogje niet  mijn woordengebruik afkeuren  ....... sorry .....maar dat is nu eenmaal mijn manier om met de toestand om te gaan ......alles wat relatieveren en er zelfs mee kunnen spotten ! Mens wat een gezaag vandaag .....het zonnetje schijnt en daar houd ons " leeuwke "van.....lekker lui in haar wagentje zich koesteren in de zon .......zie je wel ..........."een echt leeuwke "
  groetjes


  >> Reageer (0)
  22-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 - uitnodigingen

  " Mama wil jij die uitnodigingen maken ?- zo sober mogelijk maar met een persoonlijke toets " en die gedachten dwalen af ........... naar de tijd toen ( bijna 50 jaar terug ) ik net zoals zij die grote dag in het vooruitzicht had .......uitnodigingen ? had er zelfs nog nooit van gehoord , laat staan ééntje gezien .Uitnodigingen ? we hadden ( mijn zus & ik ) geen ouders meer en het ganse gezelschap  de 2 trouwkoppels ingerekend telde 12 personen .Zo vroeg mogelijk naar die kerk , dat hoorde erbij want ........ooooooo schande !!!!! als je durfde aleen naar het stadhuis gaan .Na die kerk een glaasje en ....dat was het ....daarna op huwlijksreis naar ( nie lachen zulle !)........" Gent "bij familie voor 2 dagen ........verdraaid nu ben ik erg ver afgedwaald ........Die uitnodigingen ....dat is het geworden !  .....sobere initialen met als persoonlijke toets , hun handen liefdevol & beschermend over elkaar
  groetjes


  >> Reageer (0)
  21-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- nacht .......

  " Nacht brengt raad " één ding weet ik nu zeker ....het gezegde " moeders hebben het altijd bij het juiste eind " vergeet het maar ! want deze maal is het " de dochter had het bij het juiste eind " Toen ik gisterenavond
  het  bloggenwilde opgeven bij gebrek aan tijd,ook al was bijna alles weg heeft zij als een prima advocaat de verdediging van dat tot sterven gedoemde blogje op zich genomen en ze had gelijk !!!!!!!! Zonder blog is er een leegte .....zou de blogmaatjes veel te veel missen .....dus vrees dat jullie nog met me opgescheept zitten .....een nieuw begin ....het rommelkotje is terug sprinlevend !!!!!!
  groetjes

  >> Reageer (0)
  20-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 - nieuw begin
  En nu sé !!!!!!!! Alles gewist !!!!!!! .........Een nieuw begin of door dat eeuwige gebrek aan tijd stoppen !!!!! dat is de grote vraag ??????????
  zal er maar een nachtje over slapen
  groetjes


  >> Reageer (0)


  Foto

  Foto

  moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
  oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners -4
  achterkleinkinderen  !


  Gastenboek
 • een knuffel voor jou en Stefke op deze witte donderdag
 • Goeie avond Steffieke en Leeuwke
 • Ik wens jullie een fijne vrijdag lieve Steffie en Leeuwke;
 • Zonnige Witte Donderdag,lieve groeten!
 • Wens u nog een fijne donderdag


  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Voor de zieken


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 77 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke
  Zoeken met Google  Een interessant adres?  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!