NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 16de week van 2019
Foto
Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Foto
  Bij steffie

  31-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- nog ...
  Tussen alle kokkerellen door nog vlug ff hier krabbelen , veel word het niet want dat klokje tikt steeds maar  verder .Geen dagen meer maar nog enkele uren voor dat jaar 2012 erop zit . Hopelijk was het voor jullie een goed jaar en indien niet ....2013 word een prima jaar ...zeker weten !!!!Geniet van die laatste uren en al kan ik het niet aan iedereen persoonlijk doen ....Om 12uur als het nieuwe jaar start wens ik allen een ..

  D knuf van Steffie

  >> Reageer (14)
  30-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- amaai !!!!!

  Moet je maar overkomen .....Je maakt een boetonneke voor de blogmaatjes om hen een rustig  laatste weekend van ( en daar komt de aap uit de mouw ) van  het jaar 1o12!!!! We zijn nochtans niet meer in de middeleeuwen , anders zat ik nu niet hier te tokkelen op dat toetsenbord . ( oud worden é Pffff).Heb ondertussen wel men lesje geleerd , we zijn nog 2012 en straks ..


  Voila sé ben weer helemaal mee met de trein !
  liefs


  >> Reageer (18)
  29-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- voila sé !

  Dat zit er ook al weer op voor vandaag , de rest " de taartebak "is voor Maandag ! Ben nog een ouderwetse trezebees die graag verrast met eigen baksel, ook al lijkt het bakken soms meer op een oorlog om ons Leeuwke met haar grijpgraage handjes uit de deeg te houden  . Het verklaart ook het waarom dat er hier vandaag nog geen krabbeltje bij gekomen was maar ...beter laat dan nooit hé .Aan de " koekebak "beginnen voor de ganse Clan is wel een fluitje van een cent maar de hoeveelheid is wel een stukske groter dan voor ons tegenwoordig huishouden van 4 mensen hoor !.Vind wel dat ik nu toch een bakje troost  en ff een krabbeltje zetten verdient heb !(Als niemand met je stoeft moeten we het wel zelf doen é )Oeioei ..."eigen lof stinkt "zal er dan ook mee ophouden en er weer invliegen sé
  liefs

  >> Reageer (13)
  28-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-in ...
  In vliegende vaart !!!!Want het is van " haastjewerjezere "  gaan straks voor de laatste keer in het jaar .....


  "Shoppen "stel je er niet te veel bij voor hoor , met die dagen heb je altijd nog wel iets tekort en vrees dat het bij gewoon winkelen zal blijven  - alles  voor het mondje als de ganse Clan op bezoek komt  !Al zal ik ondertussen  toch dat bijtanken en ff uitblazen zeker niet vergeten want ...van al dat geloop moet dat keeltje af en toe wat  bij gesmeerd worden !
  Daarom "That's all for now folks " we vliegen er weer in !
  liefs

  >> Reageer (24)
  27-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- even ....

  En of je die drukke dagen probleemloos bent door gekomen ! Ales oké dan ? Prima.. dan kunnen we samen de aanloop nemen naar dat nieuwe jaar ! Het word dan ( weeral) " pakjestime " verdorie toch een mens kan bijna de tel niet meer bijhouden , om nog niet te spreken van " waarmee kan ik die kleinkinderen nog verassen ?" .Ze hebben speelgoed zat - de grotere kleinkinderen hebben alles wat je maar kan indenken ..laptop - wii - pc tablet en wat vergeet ik nog meer ...want we kunnen bijna niet meer volgen .Wat een verandering bij de pakjes uit onze kinderjaren ....waar je al op voorhand kon raden wat er zou inzitten .Een pulleke stiekem zelf gebreid door de mama in verschillende kleuren van enkele oudere pulls " dat staat fleurig " was dan steeds haar comentaar .Dat pakje moest steeds iets opleveren dat nuttig was , een pieteluttig niemedalletje vonden ze  toch maar weg gesmeten geld .Ze zouden eens moeten zien hoe alles nu verloopt in onze wegwerpmaatschapij , ze zouden nogal de oogjes opentrekken !
  Genoeg gezeurd over dat verleden en nu beter  ff diep nadenken met wat we die pakjes zullen vullen !
  liefs

  >> Reageer (19)
  26-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- 2de...
  Ook al is het tweede Kerstdag ,het is toch min of meer een gewone dag ...oef! Men mam zei altijd " een feest is een geseling waard " zover zou ik nu ook wel niet willen drijven maar vermoeiend zijn die dagen anders wel !Denk ook dat er nu al veel dametjes ( of heren ) met een ongerust hart  die cijfertjes van de  weegschaal in het oog houden .Och dat gaat nu éénmaal zo met die dagen,  1 maal op het jaar niet aan de lijn denken en jezelf verwennen mag gerust !Daar heeft ons leeuwke zeker geen probleem mee , voor haar mogen die tafel & stoeltjes dagelijks volzet zijn en kan ze bij iedereen ff op de schoot zitten en van alles wat meepikken .Daar gaan we dus maar weer ...soeptime !
  Maar éérst nog dit ....


  en rust maar lekker uit voor het eindejaar er aankomt !
  liefs

  >> Reageer (16)
  25-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- of het ...
  Of het nu in het vlaams - engels - frans of de taal van Chakamaca is , doet er niet toe  is de goede bedoeling  die telt !Wens jullie allen een ...


  Je hebt maar éénmaal de kans in het jaar om een Kerstdag  en al wat er mee samenhangt te beleven dus ....geniet ervan  !
  veel liefs

  >> Reageer (14)
  24-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- uitgetrokken !
  Tijd te kort maar ....toch enkele minutjes er uitgetrokken om jullie toch nog dit te komen wensen ..


  Geniet van een gezellige Kerstavond !
  d kn van Steffie

  >> Reageer (18)
  23-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- ( weeral ) regen !

  Of ......we blijven gewoon binnen en maken er een rustige Zondag van ,voor die drukke dagen ons kunnen als keukenprinces (?) op de proef stellen  .Weet nu zeker dat de omas & opas die hun voetjes onder tafel mogen steken zonder al dat pottegeroer toch stiekem in hun vuistje lachen met de woorden " joepi voor mij lekker niet dit jaar !"Zit ik nu te zagen ? zeker niet !  Zeg eens eerlijk ..wat doet er meer deugd aan het hartje dan ...je ganse bende verzameld rond de tafel te zien die  het eten met zen allen al lachend en gekscherend soldaat maken ( opsmullen )?Oesje niet op die klok gekeken is " soeptime " voor leeuwke en daar kan ik nu eens niet naast kijken of ik ben de pineut !
  liefs

  >> Reageer (17)
  22-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-en wij ?

  Vol ongeduld en toch voor alle zekerheid kijken of er in die schouw plaats genoeg is voor alles wat er op dat kleine bubbeltje zen verlanglijstje staat .En wij .....zijn we ook  nog  benieuwd of wat op ons verlanglijstje zal vervuld worden ? Al zijn onze wensen in de loop der jaren tot een minimum herleid , zal wel nog altijd ééntje mischien onuitgesproken in een hoekje of kantje verstopt zitten .Of heb je de moed al opgegeven  en heb je totaal geen wensen meer over de te komen verwachtingen  ? Niet Doen !!!!!!!!! Kerstmis is een tijd van hoop en vertrouwen ....in onze medemensen en ons zelf !
  liefs

  >> Reageer (16)
  21-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- Pas op !

  Vlug in razende vaart ...je kunt maar nooit weten dat  die wereld  vandaag toch de pijp aan Maarten geeft al geloof ik er persoonlijk geen sikkepit van !Wie blaast er zo een doemkwakkel leven in en stuurt het de ganse wereld rond ? Moet toch wel ergens meer dan één vijs los zitten  , zoiets is toch te gek om los te lopen en we zwijgen er dan ook maar over ! Weet alleen ...vanavond zal ik  een groetje  doorsturen (niet van uit de hel )maar van in men gewone Pc-hoekje . Alé het zotteke uithangen  krijgt hier weer de bovenhand , kan het ook anders ?Die eindejaarsdagen  komen steeds dichterbij en die zijn toch altijd heel apart daarbij staat ook nog het weekend voor de deur !  Geniet ervan !!!!!
  liefs

  >> Reageer (18)
  20-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2-eidejaarsroute

  Die afrit hebben we reeds genomen , nu verder doorijden tot aan het rondpunt " weekend " de weg meevolgen en  daarna terug recht door tot aan het liefelijke plaatsje " Kerstdag " .Daar kan je ff verpozen ...liefst met de ganse familie en  kan je vezekeren dat is zeker een aanrader ! Als je uit gerust bent dan rij je verder tot het volgende rondpunt " Zondag " terug meedraaien en dan gaat het in rechte lijn naar het voorlopige  eindpunt" Oudejaarsavond 2012".Zou iedereen toch durven aanraden " pas op !!!!!er niet te veel invliegen " want je moet de volgende morgen  fris als een hoentje zijn om terug de baan op te trekken , je hebt een lange reis voor de boeg voor je aankomt op het (weeralvoorlopige )eindpunt " oudejaarsavond  2013 !"Voor de verdere beschrijving  van die route zal later wel een tweede deel volgen .
  Hoop dat met de hulp van  dit reisplan je van dienst kan zijn om je een onvergetelijke reis te bezorgen  !
  liefs

  >> Reageer (17)
  19-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- winter ...

  Al  heb ik  toch een dubbel  gevoel bij die uitspraak over dat "winterwonderland ".De natuur ziet er dan  prachtig uit .... alle lelijkheden van de wereld toe gedekt met een wit kleed - de stilte die je kan aanvoelen en horen  want zelfs het  lawaai van het drukke verkeer is dan geen stoorzender meer .De kinderen kunnen hun lol niet op ondanks verkleunde handjes en dan komt de grote maar ......Wat een ellende op de wegen - wat eens zo mooi was "blanke sneeuw" word achteloos aan de kant geschoven en  ligt er zwart en uit gestoten bij - de verwarming moet een stuk hoger want we lopen er allen dik ingeduffeld bij .Wat  geeft nu de doorslag , wat verkies je boven wat ... het mooie winterse landschap of die winter ellende ? Vrees dat het is zoals  in het leven , alles heeft zen schaduwzijde ...geniet dus van het mooie en de rest ...wel die nemen we er dan maar bij !.
  liefs

  >> Reageer (16)
  18-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- de hamvraag !

  Het word vandaag nu eens hoogtijd om  te beslissen wat er op ons bord komt met die dagen ! Zitten jullie ook steeds met de handen in het haar om een evenwicht proberen te vinden tussen ....iets aparts & lekker en  toch niet de ganse tijd in die potten staan roeren ?.Hier anders wel hoor en benijd dan wel een beetje men mam ...bij speciale gelegenheden stelde die vraag  zich nooit !Het was uit noodzaak ( hadden het niet breed ) steeds hetzelfde menu " groentensoep en daarna een zelfgekweekt konijntje met pruimen of een zelfgekweekt kippetje met appels en het desert een pudding voor de speciale gelegenheid overgoten met zelfgemaakte karamelsaus " en dat was het ! Als je er zo over nadenkt ...zijn wij nu toch wel verwende mensjes ..keus ten over in van alles zodanig zelfs dat we echt niet weten wat te kiezen .Zal nog maar wat verder in die kookboeken snuffelen , al staat het bijna vast ...dit jaar zal ik haar voorbeeld volgen  en het simpel houden .
  liefs

  >> Reageer (19)
  17-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- inkopen
  Het zal wel deze week  voor de jonge lui nog vlug een nieuwe " outfit "  kopen voor de feestdagen ( hoe waren we zelf é) als die al niet reeds in kast hangt want op die dagen willen ze er op hun best uitzien .Voor ons ...een week van lijstjes maken voor de inkopen om te voorkomen wat de nachtmerrie is voor  iedere oma ... we zouden eens iets moeten tekort komen als kind& kleinkinderen op bezoek komen (  zal weer eindigen zoals ieder jaar - weer veel teveel )De voorbereiding op die dagen is toch ook wel best plezant , we zijn al een beetje in feeststemming en wens je een fijne dag ondanks ...


  Dus....aan de slag  !
  liefs

  >> Reageer (21)
  16-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- hallo !

  Hoop toch dat het bij jullie zowat oké is ook al zijn we met  de jaren wat milder  en niet meer zo veeleisend als vroeger ,  als de gezondheid  mee zit  zijn we al dik tevreden !Is Zondag en rustdag  alles mag en niets moet , geniet van de nu nog heersende  kalmte voor die drukke feestdagen eraan komen want ......hoe we  ook proberen eraan te ontkomen ons levensritme word bepaald door  "  voor & na " De voor ...we voelen ons 3x7en zullen er met het eindejaar invliegen en dit & dat doen .De na ....Pompaf !!!... die 3x7 ?????? vergeet het ,lijkt meer op ?x7.Oesje krijg weer en helper ( stefke)en die  heeft nog geen last van de " voorennaziekte "dus
  liefs

  >> Reageer (21)
  15-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- slapen ..
  Schijn bedriegt het krabbeltje gaat niet over babys maar over " Slapen" ...


  Slapen als een baby - de slaap der rechtvaardigen - slapen als een roos " of hoe je het ook wil noemen .Poepsimpel maar ...voor veel senioren helemaal niet zo simpel !Er werd ons altijd geleerd " God schiep de mens naar zen evenbeeld " met alle eerbied maar .....heeft hij niet iets heel klein over het hoofd gezien dat we zo goed zouden kunnen gebruiken ? " Een klein rood knopje " Dat we dan s' avonds op" uit "kunnen zetten , geen gepieker of muizenissen in dat koppeke en slapen zoals een baby !.Dat zouden wellicht velen onder ons  wel  willen maar ....dat werk nu éénmaal zo niet ! Amaai is hier weer het onderwerp vandaag , neem die prietpraat  maar met een korreltje zout  van iemand die ook vaak honderden schaapjes telt .Zal maar vlug ophouden en  de handen uit de mouwen steken voor ik het hier helemaal te bruin bak
  liefs

  >> Reageer (11)
  14-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- éérst
  Eerst blijven tetteren ( babbelen )en daarna  ...hopeloos laat , eigen schuld - dikke bult.. Pffffff. Ben misschien een ouwerwets bezeke maar vind  ff bijpraten  heel belangrijk  en belangrijke dingen hebben steeds voorrang , dan moeten die  klusjes  maar voor even  op " pauze " gezet worden .We zullen dan nu maar één tandje bijsteken en het hier ( weeral ) eens kort houden .Toch nog in de rapte dit ....


  liefs

  >> Reageer (19)
  13-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- voila ..
  Voila sé dat trekker & dweil klusje zit er ook al weer op en nu tijd voor hoe kan het ook anders een lekker bakje ...


   Ondertussen vlug ff loeren op die blog wat er voor nieuws te rapen valt ! Gisteren op tv ...de mensen zijn tegenwoordig eenzamer dan voor die Gsm - Pc en al die andere mogelijkheden " .Is dat zo ??????? Heb daar toch bedenkingen bij hoor ! Als ik terugdenk aan die tijd voor de pc ...mischien wel plezant voor de mensen die kunnen gaan en staan en mensen ontmoeten waar en  waneer ze er zin in hebben maar ....wat met de mensen die door omstandigheden ( ziekte of wat dan ook ) aan huis gekluisterd zitten ? Die moderne snufjes  zijn soms hun enige voeling met de buitenwereld , denk dat die zeker niet zouden willen terugkeren naar voor  het  pc tijdperk( spreek uit ervaring )  . Zo zie je maar dat ieder nieuwtje nooit zo zwart-wit is als we denken !
  liefs

  >> Reageer (14)
  12-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 in ...

  Hier ben ik dan in vliegende vaart .... het word vandaag  een strijd tussen Stefke en mezelf ! Zal zij de éérste zijn die het spelen op haar bedje moe word en weer  een handje komt toesteken met dat getokkel of ....zal ik als winaar uit de strijd komen en haar te vlug af zijn en kan ik nog vlug na dat  minikrabbeltje het pceeke in zen slaapstand zetten ? Voor één keer wil ik het nu winnen sé van ons Leeuwke en niet de pineut zijn ....daarom nog een prettige dag en
  liefs
  joepie ...is me gelukt !!!!!!!!!

  >> Reageer (22)
  11-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- zeker ...

  Zeker weten ! Wij hebben geluk als senioren dat we kunnen zeggen " het is voor ons  binnenblijversweer ".Voor diegene die de baan op moesten met de auto zal het wel weer foeteren & aanschuiven geweest zijn , voor de voetgangers was het oppassen geblazen om niet onderuit te gaan .Om die winterellende wat goed te maken schijnt er nu een stralend zonnetje !Alé dat weerbericht van aan de kust zit er ook al weer op !Ondertussen zit men tijd om hier te tokkelen er ook al weer op want ...krijg hulp van een medetokkelaarster  op men schoot en daar ik nog altijd geen ogen heb die losjes door haar rug kunnen zien...dan maar
  liefs

  >> Reageer (18)
  10-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 -spreekwoorden of
  "Spreekwoorden of gezegdes "Ze verschillen van streek tot streek maar  ben je zo in het algemeen een beetje wegwijs in die dingen ? Wel dan ...het volgende is zeker wel door iedereen gekend " beeld zonder klank " ( als  er ééntje zit te mokken ! ).Dan is er hier vandaag een variant op " Beeld zonder krabbeltje "al is het niet door mokken maar door tijd te kort   ......


  Zegt genoeg zeker ?
  liefs

  >> Reageer (19)
  09-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- dromen of ...

  Plof in je favoriete zetel - sluit je ogen en  vergeet alles om je heen -denk aan lekker lui in  de warme zomerzon -denk hoe plezant het was die warmte op je huid te voelen .....voelt je het ?  Ja ? Maar als je die ogen opent is alles weer weg - weg zon alles nog steeds even grauw buiten en die warmte .... komt van de op volle toeren draaiende cv Pffffff !.Is dat nu dromen of zelfbedrog ? Totaal geen idee maar wat ik wel weet ....ook al kunnen we tegenwoordig die sneeuw of regenbottekes niet missen ....
   


  Maak er het beste van !
  liefs


  >> Reageer (23)
  08-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- na de Sint

  Als je hen zo braafjes bezig ziet , zou je niet met alle plezier een gat in dat portemoneeke maken ? Dan kan je samen met hen zeggen " dank U Sinterklaasje " voor het  speelgenot  van de kleintjes en....die korte momenten van stilte & rust voor de groteren ! .Daar ontdek ik nu toch wel dat ik niet eens gezellig


  ben komen  wensen.... oud worden é ( zou dat jaartje meer dan toch zen tol eisen ? )
  liefs

  >> Reageer (8)
  07-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- computerfreack !

  Reeds vertelt dat ik meer dan eens hulp krijg van ons Leeuwke aan men tokkelding , dat flitsend oplichtend scherm kan haar heel erg boeien .Het is steeds oppassen geblazen dat ze niets van fruit of drank in haar handen heeft of dat peeceeke is de pineut .Wat trouwens al gebeurd is met een laptop , het sukkeltje was totaal naar de vaantjes Pfff. Als ze de kans krijgt en je draait voor even je rug ...kan je verzekeren dan gaat ze op ontdekkingstocht !


  Hier goed te zien hoe  ze toch zijdelings een oogje in het zeil houd of er geen onraad is  , zoals de mama bv die dan vlug alles buiten haar grijpgraage handjes zet !Gelukkig deze keer  alles goed afgelopen en geen tweede laptop voor de vaantjes!
  liefs

  >> Reageer (14)
  06-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- goede morgen !

  Ook al is die morgen  weeral een stuk verleden tijd .Denk dat er veel kleintjes een onrustige nacht achter de rug hebben ,kan hen goed begrijpen  een nacht kan lang duren als je staat te popelen om te zien wat er in dat schoentje ligt !. Vind het persoonlijk   plezanter dat schoentje te vullen en hun lachende snoetjes te zien dan zelfs iets in je schoentje gedropt te krijgen !Voila ...die eerste pakjesdag zit er dan ook al weer op , op naar de volgende ! Ons portemoneeke zal kreunen op het einde van de maand maar we hebben wel wat over voor de gezelligheid .Is hier een stuk minder plezant ...geen" chipkensdans "meer maar ....ons leeuwke heeft die al vlug vervangen  door een suikervrij" koekendansje "en  die kruimels ervan  gaan we nu gaan opkuisen sé
  liefs

  >> Reageer (17)
  05-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- dit...
  Dit zegt genoeg over het weer zeker ?


  Dan zwijgen we er verder maar over , anders zitten we (weeral) verzeild in een weerpraatje ! Ben toch ff naar buiten aan het kijken om wat inspiratie op te doen voor dat krabbeltje ( wat een grote woorden ) maar amaai die ramen  ze zijn  niet om aan te zien !.Ons leeuwke heeft wat buiten gekeken en daar kan je nu niet naast kijken .Moest er hier nu iemand binnen komen dan zouden ze zeker zeggen " wat een vuile moeie is die Steffie " Kan je dan weer eens jezelf beginnen te verontschuldigen en uitleggen wat het leven is met ons leeuwke ?  Dat uitleggen hoe alles reilt & zeilt  met haar heb ik vroeger genoeg gedaan , begin er niet meer aan  !.De zorg voor Stefke is belangrijker dan een venster die de sporen draagt van haar nieuwsgierigheid .Alé is " soeptime " en dat is dringender dan die spons & zeemlap voor een proper raam .... dat is voor straks !
  liefs

  >> Reageer (16)
  04-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- strenge winters

  Die éérste sneeuw van deze winter hebben we dus al gekregen ( al is de kuststreek gespaard gebleven ) en dit doet me terugdenken aan mijn vader ( geboren in 1884) en zijn verhalen over de strenge winters van toen !Waren die echt zo erg of werden in de loop der jaren die herinneringen wat bijgekleurd en aan gedikt ? Ze wisten in die tijd goed wat koude lijden was , heb ik honderden keren gehoord !Maar ...zouden er  niet nog andere oorzaken  geweest zijn die meespeelden en die winters deden aanvoelen als " bitter koud " ? Ze hadden als simpel werkmens geen geld voor voldoende warme kleding - was slechts 1 plaatsje in huis  met een piepklein kacheltje verwarmt en isolatie was al helemaal onbekend .Ondertussen is er veel veranderd en zijn wij met ons  tochtvrij en door  de cv  verwarmde huis .... verwende koukleunen geworden die ondanks onze warme winterkleding toch blij zijn als die Lente eindelijk in het zicht is ! Maar daarvoor moeten we  nu nog eerst die winter door !
  liefs

  >> Reageer (19)
  03-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3-nu niet

  Nu  niet bepaald opwekkend dat weertje maar we blijven optimist  , we komen er  nog goed mee weg hier aan de kust ... geen ijzel of sneeuw te bespeuren ! Zal wel verder in het land een stukje erger geweest zijn !Zal geen zaagje spannen over dat weer hoor , is Winter we staan ervoor en moeten erdoor ! Maar zitten  ondertussen vandaag weer opgescheept met die Mdag en de rest hoef ik niet te vertellen zeker ?
  ondanks  alles een opgewekt groetje  van uit t' rommelkotje  !

  >> Reageer (20)
  02-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- weg !
  Na gisteravond één  avondje blogdieet ( kaarsje was uit )zijn we er weer terug ! Voila sé hier is die Sint al terug weg ,maar niet zonder wat te droppen bij de memé voor onze kleinste bubbel ...

  Ola dat mag ik niet meer zeggen  van ons jongste Clanlid Silke, volgens haar redenering gaat ze naar school dus ... is ze groot . We denken er zelfs niet aan  om die kinderlogica tegen te spreken en geven haar dan maar  100% gelijk ! . Vanavond weer gewoon op post aan men tokkelding tot dan !
  liefs

  >> Reageer (23)
  01-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- braaf !
  Had mezelf beloofd om het vandaag hier braafjes te houden zonder gekke praat (saai dus )en zal  er me dan ook  maar aan houden De  kleinkinderen komen loeren  wat de Sint voor hen hier heeft achter gelaten , druk zal het straks wel worden .Verwacht dan ook vandaag geen lang epistel.... taart al  in de oven ... nu nog voor sinterklaas spelen en alles netje uitstallen want het oog wil ook wat é .Maar toch enkele minuutjes van die tijd uitgetrokken voor dit ...


  >> Reageer (6)
  30-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- laatste...
  Laatste dag van de maand voor we die feestmaand in duikelen ,weeral een jaar die er bijna opzit ...Pfff .Kan me niet van de indruk ontdoen dat die dagen een stuk vlugger voorbij vliegen dan  vroeger !.Best dat het hier het seniorennet is of het jong volkje zou zeggen " Alé ze zijn er daar weer met hun vroeger , nu volgt zeker & vast ...en dan was alles beter !" Lekker niet !!!!!! We zijn heel tevreden met de tijd van nu , anders zat ik hier niet te tokkelen aan men geliefkoosde maschientje ! Vroeger kon ik  jullie zelfs dit niet wensen , wat nu wel kan !

  !


  Ondanks die moderne tijd en alle moderne snufjes &  hulpmiddelen moeten we nog steeds in die potten roeren als we geen aangebrand eten op tafel willen brengen ... wat  ik nu ook ga doen sé
  liefs

  >> Reageer (20)
  29-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- wat ....
  Wat is er nu van aan ...loopt die tijd vandaag  extra vlug of ..is het ik die loop te lanterfanten  ? Zit weer eens in tijdsnood ! Heb dan ook vandaag maar de fiets genomen om  als een wervelwind ff langs te komen !


   Blijkbaar was ik toen nog een soort van coureur  ... later is het dan tussen de fiets & mij fout gelopen , bezit al 50jaar geen Harley trapson meer !Leeuwke zit  geduldig ( ?) te wachten op haar soep , zal het daar dan ook voor nu moeten bij laten ...
  liefs

  >> Reageer (17)
  28-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- verdorie !
  Verdorie !!!!!! Oesje ...is me wel de start voor een krabbeltje maar je zou voor minder ,krijg deze morgen een é-mailtje " kan je blog niet meer lezen "Hoop toch dat het niet bij iedereen van hetzelfde laken een broek is ...dan zou ik pas echt goed in de shit zitten  sorry voor het woordgebruik  maar zo voelt het toch aan !   Wat nu weer ...ligt het aan de pc ....doe ik iets dat niet mag of kan ? geen flauw idee ! Zit blijkbaar de laatste tijd in het sukkelstraatje  wat die pc en bloggen betreft .Maar opgeven door tegenvallers zoiets ligt nu totaal niet in men aard , dan word het  maar weer een speurtocht houden wat er mis loopt ..Pffffff
  Had zelfs bijna dit vergeten


  >> Reageer (15)
  27-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- en dan ...
  Na een morgen met rennen & hollen en  dat temperament dreigt in het rood te slaan dan .......is er koffie !!!! Ook al ben ik een grote koffieteut , het volgende zou ik me om 3 redenen toch niet aan wagen ....


  nr 1- Nooit geen eten of drinken  verspillen , is al  teveel hongersnood in de wereld !nr 2 -Koffie gebruiken als badwater ???? laat maar zitten drink die liever uit ! .nr 3- ben een ouderwets bezeke en kan verdorie niet zwemmen !Al wel gemerkt zeker ? is weer een hoop larie & apekool vandaag , zal er dan maar een punt achterzetten voor ik het hier te bruin bak !
  maar toch veel liefs

  >> Reageer (17)
  26-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26-zon !

  Als je nu denkt dat ik weer een zaagje ga spannen over die Maandag ...vergeet het maar .Geen regen - geen stormwind de zon schijnt , wat kan een mens meer verlangen  van het weer op de drempel van de winter ? zou het begot niet weten !Zijn  we hier verdorie toch al weer met dat onderwerp " het weer "? Zou het dan toch de waarheid zijn dat het onderwerp " het weer " de noodoplossing is als die gedachten bij iets anders zitten ? Wat nu  hier eens de nagel op de kop is vandaag  ... Mdag é !
  liefs
   

  >> Reageer (22)
  25-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- zondag
  <

  "Zondag = rustdag ???".Hoe komen ze toch daarbij ? Voor mij niet hoor , heb het ontzettend druk met men knuffels .Oesje ..vergeet er zelfs elke vorm van beleefdheid bij ..."hoikes ik ben er weer eens Stefke ". Voor mij is die zondag steeds een drukke dag  , je weet wel druk- druk -druk met snoepen ( suikervrij )- kasten leeg halen pfff teveel om op te noemen .Maar die zondag heeft ook zen goede kanten , is hier gewoonlijk dan " opendeurdag " en dat betekent ook extra aandacht voor mij en dat vind ik dan weer ontzettend plezant !Al goed en wel maar nu moet ik  terug aan de slag want heb nog veel te doen  vooraleer het  tijd  is voor men lievelings bezigheid "eten"
  dikke knuf  van leeuwke en tot de volgende keer !!!


  >> Reageer (16)
  24-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- badderen !
  Oef !!! nu ff adem halen want als ons leeuwke  een badje pakt , krijg ik van hetzelfde laken een broek  nat van boven tot onder  aleen .... is het dan met men kleren aan .Als  ze aan het badderen is hangt het  water soms tot aan het plafond en is die badkamer herschapen in een klein zeetje , dan zijn die trekker & dweil een noodzaak !.Alé is weer achter de rug tot.....morgen het ganse circus herbegint .Maar wou het daar eingelijk niet over hebben  maar over dit ....wens allen een


  geniet ervan !
  liefs

  >> Reageer (13)
  23-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- vandaag ...
  Vandaag is het hier wat ze in de media zo graag bestempelen als  " komkommertijd "!Zijn zo van die dagen dat het maar niet lukt om hier wat zinnigs ( ?) neer te zetten .Soms vraag ik me toch af.... moet dat  altijd iets ernstig betekenisvol  of nuttig zijn ?.Probeer nogal graag het leven en de met zich meebrengende zorgen met een korreltje zout te nemen (of moet ik zeggen met een vleugje  humor en wat zelfspot )We nemen alles soms veel te ernstig op ,kan je verzekeren als je het grappige aan de toestanden probeert in te zien kan je vlugger relatieveren en ...dan is die berg waar je tegenaan kijkt maar een molhoopje meer om te beklimmen  !Alé .....waren weer rare kronkels vandaag dan maar ..


  Is ook eens leuk een imitatie van " singing in the rain !"liefs

  >> Reageer (14)
  22-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-weeral

  Tijd voor een koffiestop !!!!!!
  Aan de praat is dat peeceeke nu wel maar met tegenzin , denk dat zij ( moet een zij zijn want ze is verdorie grillig ...niet te doen! )een pilleke geslikt heeft om alles wat kalmer aan te doen .Wachten tot die sites opengaan is nu niet bepaald men sterkste kant! Dus laat ik vandaag alles over aan de dochter die haar buikje eens zal nakijken wat er schort met ons oud bezeke , ze is echt aan een verjongingskuur toe .Hopelijk tot vanavond  !!
  liefs

  >> Reageer (13)
  21-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- goed & minder goed

  Alles heeft 2 kanten " goed & minder goed "het goede .....een vreugdedansje ....

  Ben er terug !
  Het minder goede ..... Dat peeceeke heeft nog niet voledig zen kuren afgeleerd Pffff en


  het is een avondje geworden zonder bezoekjes maar met frutselen aan die pc .
   Maar alé ben een geboren optimist dus ...nog wat geduld en kom er eraan zunne !!!!
  liefs


  >> Reageer (9)
  20-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-kuren !
  Van op de pc van de dochter vlug ff langs komen met  een krabbeltje .Eigen pc heeft weer kuren en laat het vedorie afweten , nu maar hopen dat we dat koppig beestje weer aan de praat krijgen !Dus vingers kruisen en tot ??????????
  liefs

  >> Reageer (12)
  19-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- in de....

  " Langzaam komt hier de mist op "Wat me steeds verwonderd aan het  fenomeen " mist " dat het net zoals de zon in de zomer invloed kan hebben op ons humeur ,  de mist heeft ook een eigenschap  aleen ...het is net het tegenovergestelde resultaat !Die mist is niet aleen een gevaarlijk iets maar heeft je steeds het gevoel dat je van de rest van de wereld afgesloten bent of ....ben ik aleen met dat gevoel en ligt het aan mij ?  .Maar wacht ff ...zijn we vandaag geen Mdag ?


  Dan maar er een eind aan breien en met een vrijdagse " smile " er in vliegen en  zelf voor " klusjesdienst "spelen
  liefs


  >> Reageer (19)
  18-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- oeioei ...
  Amaai ...weer rijkelijk laat vandaag maar toch ff de remmen toe trekken om in sneltreinvaart een krabbeltje te placeren .Veel zal het niet worden want zit er ééntje( stefke ) vol ongeduld naar die potten te loeren  en als ik te lang wacht zou je het mogen van de grond eten en..erg smakelijk zou dat nu ook weer niet zijn !Alé ... justekes dit intokkelen ....


  Een waar beeld van diegene die dit intikt  is het wel niet , want de laatste keer dat ik gekeken heb ...had ik nog geen vleugeltjes maar ...de boodschap die is wel echt en van harte !
  liefs

  >> Reageer (17)
  17-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 - daar ...
  Daar ben ik weer eens " ikke - Stefke " lang geleden é !Men fratsen heb ik ondanks alles nog niet afgeleerd , wat ik vooral graag doe als die neefjes op bezoek komen is...... als ze zo een stinkstokje roken mee naar buiten gaan ....dat is dan altijd een knuffelmoment en daar geniet ik dan van sé !  Aleen spijtig dat het zo vlug voorbij is !Alé ben er weer mee weg ,  er staat me nog veel te wachten vandaag - in de koeken zitten en  eten en nog  meer van die dingen ...
  Tot in de draai é
  liefs van stefke ( en de mama)

  >> Reageer (11)
  16-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- in ....
  Verslaafd aan dat peeceeke zijn we niet  maar... toch in vliegende vaart ff piepen op die blog anders draait die voormiddag vierkant ...ondanks dat klokje   aan de wand  die me zegt " voortmaken !" . Is er wel hier ééntje (Stefke )niet mee akkord met dat getokkel , toch maar ff doordrijven de gevolgen ? we zullen wel zien !Vlug een krabbeltje met dit


  Het rustig(?) houden zoals hier kan ook , kortom wat je ook doet geniet ervan ...en nu luisteren  naar dat steeds  maar voortsnellende dreigende klokje !!!
  liefs

  >> Reageer (15)
  15-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- het waarom
  We proberen steeds iedereen te begrijpen en een antwoord te vinden op het " waarom " .Zoals ...waarom prijzen  alleenstaande hulpbehoevende mensen hun verpleger of verpleegster zo de hemel in en zijn ze zo gelukkig met hun bezoek ?  Soms lukt het alleen om het antwoord te vinden als je ook door hetzelfde straatje bent gepasseerd , dan gaat er een lichtje branden en  heb je aan de lijve  het antwoord op het" waarom "gevonden !.Meer dan 3 maanden hebben ze hier  2m daags ons Stefke verzorgd , je staat eerst weigerig er tegenover en ziet ze  niet graag komen ,  je weet  wel hoe dat gaat en  we denken  ..." dat kan ik verdorie toch net zo goed zeker " .Dan  zie je hoe ze omgaan met dat niet altijd even makkelijke Stefke en  vlug het klusje klaren waar je anders lang mee  zit te sukkelen .Ze helpen je met je zorgen en stellen je gerust en nu alles langzaam de goede kant opgaat en gisteren het laatste bezoekje was en afscheid namen met de woorden " we zijn slechts een telefoontje ver , je hebt ons nummer als er iets is ..bellen é" .... moet nu eerlijk bekennen weet het "waarom " ....zal ze verdorie missen zunne !
  liefs

  >> Reageer (23)
  14-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- hoi !

  Daar zijn we dan weer terug na een avond zonder  , hopelijk  nu weer met  een gezonde pc...afwachten is de boodschap als hij ( of zij) nu die kuren zal achterwege laten !Als alles blijft lopen zoals een trein dan zitten we vanavond weer in ons gewone hoekske , niet met een boekske maar aan de pc .Maar dat is avondwerk want voor nu zijn er andere katjes te geselen , amaai ....wat een dieronvriendelijk gezegde, zou zoiets nooit over men hart krijgen om te doen !Wat ik ermee bedoel ....Stefke is weer in haar eetbui en dat is bijna een " fulltime job "om te zorgen dat ze iets in haar mondje kan stoppen ( dat dieet zal weer voor een andere keer zijn Pffff )
  liefs

  >> Reageer (15)
  13-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- in de patatten !

  Ikke het peeceeke van het rommelkotje groet je voor ik straks  een grote onderhoudsbeurt krijg !
  groetjes en tot vanavond , hopelijk ben ik dan terug tiptop in orde !


  >> Reageer (9)
  12-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- ff ...
  Ff proberen of het lukt ...1 oog houden op dat scherm - 1 oog op ons leeuwke - 1oog op ......oeje heb er maar  2 !!!! Zal dan maar weer een minikrabbeltje worden . Ben dan ook volledig akkoord met deze mooie jongen die ook  last heeft de maandagziekte ...


  liefs

  >> Reageer (22)
  11-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-in ..

  In vliegende vaart ff komen kijken of je niet vergeten bent dat het vandaag Zondag - rustdag ( ?) is !.Het is " zomaar " een geheugensteuntje je weet maar nooit ,  iets vergeten kan iedereen overkomen  !Met deze " reminder "  is ook het minivertellingske voor vandaag uit ....aleen nog prettige Zondag iedereen  en geniet ervan !
  liefs

  >> Reageer (18)
  10-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- badtime
  Zaterdag " badtime "! dat was vroeger in de tijd dat de dieren nog spraken ( in onze kindertijd dus ) toch het geval .Dan was zeker het volgende van toepassing op zaterdagavond ...  Zouden we nu eens moeten proberen , wat is er verkwikkender dan een  dagelijks badje of een douchke. Maar wacht eens even ....in die tijd was ons peeceeke nog toekomst muziek en waren die veel zeggende prentjes ook overbodig !!!! Alé zie  het al ...was weer een deel voorbij gestreefde nonsens vandaag , zal dan maar de eer aan mezelff houden en wijselijk de boeken sluiten tot ons Leeuwke in dromenland is maar wens jullie toch nog eerst  een ...


  liefs

  >> Reageer (9)
  09-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- kleuren
  Nu heeft Patty toch wel wat gelijk zeker ..." Wat heb ik deze week met kleuren , eerst een oranje chineesje en dan een rood indiaantje ?" .Zou ik de hersenkronkels in die bovenkamer  moeten onderzoeken om een oorzaak van dat  kleurengedoe  te vinden ? Pfff ....zal het  maar laten voor de moeite want die hersenspinsels zijn toch een bodemloze put  en wie weet wat je daar allemaal ontekt maar wees gerust ... ben nog geen voer voor een zieleknijper !!! .Alé genoeg gekheid over die hersenkronkels ... we mogen ons gelukkig achten dat alles  nog perfekt werkt er zijn anderen en dat is niet bepaald een lachertje - niet voor hen zelf of voor hun familie .Maar met flauwe grappen  begonnen = met een flauwe grap  eindigen ! Dank zij dat alles daarboven nog goed werkt  zitten we te tokkelen op ons peeceeke en vinden zelfs de oplossing op onze problemen maar .....reeds gezien dat het in de dierenwereld net eender is ?????( al zitten die niet te tokkelen aan de pc

  liefs

  >> Reageer (16)
  08-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- kleur
  We weten al langer dan vandaag dat de Herfst niet aleen koudere temperaturen met zich mee brengt , maar ook een prachtige variatie van herfstkleuren .We zijn het zo gewoon dat we er bijna niet meer van opkijken maar ...toch is er ééntje in de tuin die me ieder jaar opnieuw blijft verrassen met zen rode kleur ...


  Zijn naam ? ik en namen zijn geen goede maatjes  die blijven steeds hangen in de spinnewebben van het koppeke , dan blijft het maar bij ons " indiaantje "
  liefs

  >> Reageer (11)
  07-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- oef !
  Oef !!!! ze zijn weer achter de rug die verkiezingen in Amerika , gedaan met op tv & in de krant ons om de oren te slaan met " hoe spannend die kiesstrijd wel is " . Al ken ik nu niet bepaald het reilen & zeilen van de politiek daar, ben toch stiekem tevreden dat diegene die ik nog steeds zie als een " underdog " het pleit heeft gewonnen  . Hopelijk brengen die 4 jaar rust en vooral ...  Ondertussen  zitten we hier in ons Belgenlandje op sommige plaatsen nog opgezadeld met de napijnen van onze verkiezingen , wat was die spreuk ook alweer ? " Gods molens malen langzaam " zou dit dan betekenen dat sommige van onze politiekers zich wat God wanen ? Dat is nu eens een krabbeltje met een politiek tintje , al heb ik persoonlijk reeds lang alle geloof in die politiekers verloren !
  liefs

  >> Reageer (13)
  06-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- problemen
  "Een leven zonder problemen en schijnbaar  onoplosbare klusjes  "zoiets is een wensdroom van iedereen maar jammer ....zoiets bestaat niet ! Als we dan hier eens diep in de sh... zitten moet ik terug denken aan men mam haar woorden  toen ik als kleine uk een klusje niet geklaard kreeg " nie gon besto nie - slicht gon wé " (iets  niet lukken bestaat niet - maar moeilijk gaan wel ) .Ondertussen zijn er in de loop der jaren veel hulpmiddeltjes bij gekomen die ons heel wat moeite en tijd besparen , zelfs haar spreuk is wat oudbollig geworden en een moderner visueel tintje gekregen ...


  Maar de kern  van dit alles  is het zelfde gebleven.... voor ieder probleem is er een oplossing , je moet ze aleen maar zien te vinden !
  liefs

  >> Reageer (14)
  05-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- oranje

  Neen ...heb me niet vergist van datum , die halloween is  inderdaad verleden tijd maar ...we zitten hier weer in te tikken met  de jaarlijkse nasleep van dat feest  " oranje handen " van pompoenen te snijden voor de diepvries !Is gemakkelijk zunne als er handschoenen in de kast liggen en je er slechts  aan denkt als alles netjes verpakt is Pfffff.Zal maar zeggen zoals men mam steeds zei  "  men fortuin is toch gemaakt " en zo een kleurtje ...is eens wat anders !.Maar ondertussen zijn die Mdag klusjes op hun lui gat blijven zitten , zal er eens vlug de beuk inzetten sé .
  liefs  

  >> Reageer (21)
  04-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4-soms

  Soms vraag ik me af  of  die naam van het blogje " rommelkotje " ...of ik dat niet beter zou kunnen veranderen in " zottekotje " zo voelt het  bij  momenten tenminste toch aan !Zeker als ons " juffrouwke " in haar toeren is , wie kan er immers met het hand op het hart plechtig verklaren dat ze in het bezit zijn van vliegende kopjes & borden in huis ? Hier anders wel hoor ! Wie kan er zeggen ..."ik hoef niet buiten om te sporten , ik kan men rondjes binnenhuis lopen  en er zelfs steeds een spurtje  bovenop uitwringen ? "Hier anders wel hoor ! Dus vraag ik me af  ..... zou er in het volgende dan toch iets van waarheid zitten ????????  liefs 


  >> Reageer (16)
  03-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- niet doen !

  Ben er voledig mee akoord ...het is een rotweer , geen weer om een hond door te jagen Maar om nu je dag zoals een tevreden snorrend katje slapende door te brengen ? Nee niet doen !!!! ....het is weekend en zoiets laat je toch niet onopgemerkt voorbij gaan  er is nog zoveel om van te genieten , ook al laat het weer zich niet van haar beste kant zien  met een parapluke kan er al veel verholpen worden .En blijf je lekker binnen ? .....dat peeceeke staat altijd startklaar om een virtueel wandelingetje te maken !Wat ook de plannen zijn ...geniet ervan !!!!
  liefs

  >> Reageer (7)
  02-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 - ééntje
  Eén dag zit er al op , nu nog ééntje te gaan ! Hoe we ook ons zelf wijsmaken dat  de "boek des leven "verder word geshreven zonder die genen die ons ontvallen zijn ,het blijft moeilijk en  we blijven ze missen ! Het goed bedoelde " Tijd heelt alle wonden " valt meer dan eens in dovemansoren  , we willen ze niet vergeten !


  liefs
   

  >> Reageer (15)
  01-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- eren

  Vandaag en morgen eren we diegenen die niet meer onder ons zijn , dat wil toch de traditie .Voor mij persoonlijk hoeft dit niet ,waarom die één of twee dagen  ?   Er hoeft geen nadruk erop gelegd worden door een traditie , je eert ze dagelijks ...je  ziet ze in alle dagdagelijkse dingetjes  en vergeet ze zeker zowiezo niet ! Mijn persoonlijke mening ? ...het enige wat die dagen bij brengen is een extra gemis en verdriet !
  liefs

  >> Reageer (15)
  31-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31-Foeteren
  Kan je soms ook op jezelf foeteren van " verdorie ...weeral zo laat en moet  nog die of die klus geklaard krijgen voor het middag  ?"Zijn soms van die dagen dat het lijkt of het geen meter vooruit gaat en het niet gesmeerd loopt , leggen  we ons zelf nu teveel druk op of ...zijn we nu echt minder vlug dan  vroeger ? Dan hopen we toch dat het eerste is , wees niet te hard voor jezelf morgen is er nog een dag en de perfeckte man of vrouw moet nog geboren worden ! Mischien kan dit dan wat helpen .....


  We zijn immers geen " duizenpoot " het wat rustiger aanpakken zal ook wel lukken ! Al denkt er hier ééntje ( stefke ) totaal anders over , zal dan  maar een " spurtje "inzetten voor die kasten op orde ( ?) gezet worden door ons jufrouwke .
  liefs

  >> Reageer (15)
  30-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- storm !

  Deze morgen was het vlug ff piepen hoe alles verlopen is in Amerika met die " Sandy " of die  zo hevig was als verwacht werd .De natuur heeft weer eens laten zien dat ze niet te temmen is  , hoe slim ook mensen denken te zijn .Kan me dan toch  soms heel tevreden en veilig  voelen in ons eigen kikkerlandje , ook al foeteren we graag over van alles en nog wat ....zo slecht is het hier toch ook nog niet als je al die ellende ziet  !!!!Oesje daar gaan we weer ..." smijtengooitijd " bij ons leeuwke , dan maar
  Liefs

  >> Reageer (14)
  29-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-weinig

  Veel over spoken - halloween en al dat griezelig gedoe  was  er hier niet te vinden , ben dan ook bij diegenen die  blij zullen  zijn dat alles weer word opgeborgen voor een jaartje .Al hoop ik  oprecht dat de echte griezelfans ervan genoten hebben .Ondertussen zijn we weeral die Mdag en zoals altijd ... blabla ...moet niet uitleggen zeker ? Dan maar weer aan de slag...
   liefs

  >> Reageer (16)
  28-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- verbouwen
  " Zondag -rustdag "maar het bezoek van 2 van  kleinkinderen  deed me terugdenken aan de Zondagen van vroeger die minder rustig verliepen .Velen onder ons zijn langs hetzelfde straatje gepaseerd , je wil als je jonger bent een eigen stekje dat brengt dan meteen ook mee ...de handen uit de mouwen steken .Gedurende de week blijft er weinig tijd over , dan maar de zaterdag & zondag een tandje bij steken . Die tijden voor ons zijn  nu voorbij ,  we kunnen genieten van de weekends. Het zijn nu de kleinkinderen die hun weekends doorbrengen met in hun " toekomstige  thuis " de boel af te breken - terug opmetsen en zovoort .En wij maar genieten van onze welverdiende rustdag !!!


  liefs

  >> Reageer (13)
  27-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- daar ..

  Daar zijn we dan weer ..." koffietime " ondanks het druk gedoe - ondanks het ontbreken van dat zonnetje en de lagere  temperaturen - ondanks die voor het ogenblik fikse hagelbui -ondanks het druk gedoe van ons leeuwke ... word alles toch wat rustiger aangepakt dan andere dagen  ! En jij .....

  Voor die opgesomde  of nog andere redenen ?
  liefs


  >> Reageer (13)
  26-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- verd......
  Verdorie !....zal die weerman  nu toch gelijk krijgen zeker , die temperatuur is naar beneden geduikeld ...gedaan met ons zonnig herfstweertje .We zullen dan maar braafjes in de kleerkast duiken en die bottekes terug oppoetsen , die dikkere puls aantrekkensgereed leggen .Of we nu er mee instemmen of niet ...die Winter is in aantocht ! Klinkt dat nu  vandaag niet te negatief ?Zal het  vlug wat aanvullen met een positieve noot  ....


  En dat is ondanks het mindere goede weer  toch  iets om naar uit te kijken - zeker weten !!
  liefs 

  >> Reageer (20)
  25-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- spokentijd
  Het zijn weer hoogdagen voor de fans van pompoenen - spoken en andere griezelige dingen , ze kunnen weer hun hartje ophalen met anderen( proberen )schrik aan te jagen .....wat we dan ook lijdzaam ondergaan .Persoonlijk ben ik  geen grote fan van al dat griezelgedoe maar gun anders denkenden van harte hun pleziertje . Men éérste spook moet ik nog steeds tegenkomen , zou toch waarschijnlijk eerst kijken of zen laken stralend wit en gewassen is met " dash" .Is maar één spook dat ik niet al te graag tegen kom en ....het is den dezen ...


  " Het rugpijnspook " want ons Stefke is nu niet bepaald een licht poppeke om te verhandelen  hoor !
  liefs

  >> Reageer (13)
  24-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- laat

  De natuur is toch onvoorspelbaar ...de bladeren bieden  dit jaar hardnekkig weerstand en vertikken het het om nu al in hun nakie te staan .Wie dit jaar ook koppig en daardoor rijkelijk laat is zijn " de daturas " .Weet niet hoe het bij jullie verloopt maar hier zijn nu nog maar de éérste bloemen te zien ..


  Hopelijk hebben ze daarboven nog geen " echt " winterweer in de aanbieding , anders kunnen we naar die prachtbloemen fluiten !Voorlopig genieten we nog van dat zachte  weer en de bloemen en .....we zullen wel zien wat we zien !
  liefs


  >> Reageer (17)
  23-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- joehoe !!!!

  Joehoe...zien jullie me nog zitten met men koffietje voor men neus ?Met die mist hier je weet maar nooit hé .Alé ...de dag begint goed , al van s' morgens het zotje uithangen ...dat belooft .Dit doet me toch ff nadenken over het waarom als we eens uitgelaten dollen ook al is het  maar met woorden , we steeds die schouders opspannen en verwachten dat de hemel daarna op ons koppeke zal vallen . Denken we dan terug aan de mama en haar  vermanende vingertje als we het te bont maakten en de  daarbij horende woorden " gedraag je deftig als meisje want- eerst  onozel gedoe en dan de roe -".Of die woorden nog de huidige jeugd in toom zouden houden ? denk het niet en hoeft ook niet ! Als we eerlijk zijn....ook op onze leeftijd is het nog eens heerlijk om eens lekker uit de bol te gaan  ook ....al is het mischien maar met woorden .
  liefs

  >> Reageer (18)
  22-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- nu...
  Nu  kunnen we hier ook mee genieten met de rest van het land , na het optrekken van de ochtendmist is ze dan daar " de zon ".Het is toch onwaarschijnlijk hoeveel dat gele bolleke invloed  heeft op ons  gedrag ( mij ingerekend ).Het bewijs ervan ...ondanks dat maandags gedoe .....


  "Smile " !!!!en nu vliegen we er weer goedgemutst in !
  liefs

  >> Reageer (15)
  21-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- nat !
  Hoe het in de rest van het land verloopt , totaal geen idee maar hier is maar nat hoor !Af en toe wat regen alles grijs en grauw niet bepaald een weertje die bij een zondag past maar ...geen gezeur we nemen wat er komt en maken er het beste van !Mijn vader zei altijd " een goed soldaat trekt steeds zen plan " en hij kon het weten want hij had twee oorlogen mee gemaakt .Verdorie hoe kom ik nu op een zondag - rustdag bij die oorlog terecht ? Die hersenkronkels spelen ons soms toch rare toeren , hoe ze zonder enige aanleiding van het éne onderwerp naar het andere kunnen overwippen .Hoe ik nu weer bij dat" wippen "terecht kom ? niet  te ver zoeken é !.Is er hier ééntje( Stefke ) op men schoot komen zitten en zit geen ogenblik stil , probeer dan maar eens wat in te tikken ...niet te doen ! dan maar liefs en een


  >> Reageer (16)
  20-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- roze bril

  "La vie en rose " - het leven door een roze bril zien ? Olala.... die tijd ligt wel heel veel ver achter ons , we staan ondertussen  wel stevig met beide voetjes op de grond ! Vraag me  toch af of de jeugd van tegenwoordig ook nog het leven zo naïef bekijkt als wij in onze tijd , wij zagen alles door een roze bril en ontdekten langzamerhand dat het leven ook zen harde kantjes heeft . Denk dat de jonge lui een heel stuk nuchterder zijn dan wij toen , ze weten verdraaid goed wat ze willen met  en van het leven .Maar  zo af en toe je eens laten zweven op roze wolkjes kan geen kwaad , zolang je maar de pédalen niet verliest en daarna ...weer stevig met beide voeten op de grond terug komt .De werkelijkheid komt hier aan men arm trekken ( stefke ) is " soeptime " dus
  liefs

  >> Reageer (14)
  19-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- weer !
  Wat het weer woord dit weekend zou een mens begot niet meer kunnen zeggen , we worden heen en weer geslingerd tussen voorspellingen van mooi tot minder mooi weer .We zullen dan maar gelaten het beste hopen en het slechste verwachten zeker ?OLa ....vrees dat ik die woorden zal moeten inslikken want daar komt de zon  warempel toch  door de wolken piepen , alé ..dan gaat meteen dat humeur enkele graadjes de hoogte in ...wat niet wil zeggen dat ik anders een zuurpruim ben zunne !Veel nieuws is er vandaag niet te rapen maar  voor we er weer invliegen toch nog eerst dit....


  >> Reageer (14)
  18-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- naakt !

  Voor ze straks helemaal in hun nakie staan , nog ff een fotoke genomen van een hoekje van  de tuin . Zo kan men zich beter herinneren ( als je oud word vergeet je al eens iets )als de lente komt hoe ze  er  weer zullen  uitzien .Al  is de natuur heel mild dit jaar en kunnen we lang genieten van het groen ....ook al zitten er hier en daar al wat herfst kleuren tussen  en hebben ze al enkele hevige winden  moeten trotseren ...die blaadjes houden nog steeds dapper stand .We hebben nog wat uitstel gekregen om straks te foeteren dat we weeral bladeren moeten ruimen !Daar gaat de alarmbel van de wasautomaat  genoeg getokkeld , die was loopt spijtig genoeg nog altijd niet  in zen ééntje naar de droogkast dus....
  liefs

  >> Reageer (14)
  17-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- nie te doen !
  Hallo ben er weer eens " ikke Stefke " dat is hier toch niet te doen é willen ze me nu nu altijd fruit doen eten omdat het zogezegd gezond en goed voor de lijn is .Moet je vooral niet denken dat ik dat zonder slag of stoot " zomaar " laat gebeuren .


  Maar heb toch weer het onderspit moeten delven ..één lepeltje heb ik geproefd en


  geef mij maar een lekker koekje of een sneetje hesp desnoods een kaasje dat valt nog allemaal mee maar ....hun kiwis mogen ze houden ...niets voor mij !
  Alé ben er weer mee weg en nog de groetjes van de mama

  >> Reageer (15)
  16-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-het word ..
  Het word een mager beestje vandaag dat gekrabbel !Geen tijd  want Stefke is weer in één van haar dagen dat ze alle kasten zou plunderen op zoek naar eten ! Verdorie ben ik toch een slechte moeder dat het sukkeltje steeds op zoek moet gaan om iets achterover te slaan !( )Probeer  dan maar  eens haar met alle macht wat op dieet te zetten.......onbegonnen werk  Pffff !.toch vlug ff hier komen loeren en heb ook nog dit bij ...


  >> Reageer (20)
  15-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- hallo!

  Na een namiddag en avond waar de tv in het middelpunt van de belangstelling stond om te volgen hoe ons politieke landschap weer eens door elkaar werd geschud ... zijn we er terug ! Zal voor de politiekers ook eens een drukke Mdag worden , is nu nog afwachten wat het voor veranderingen  het  met zich mee zal brengen ....  als die er al zullen zijn ! En over die postjes verdelen ...daar hebben we toch niets in de pap te brokken , alles gebeurt binnenkamers en boven ons hoofd om . Alles zal het wel niet zo een vaart lopen dat we niet met een gerust hart aan de Maandagse klusjes kunnen beginnen en ...dat zal ik nu ook doen sé ! Voor mij persoonlijk is de kous af met het stemgedoe tot ....de volgende stemming !.
  liefs

  >> Reageer (18)
  14-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- vlugvlug !
  Vlugvlug een krabbeltje en dan gebruik gaan maken van dat " stemrecht "

  En t' zal voor de goeie zijn zunne ( hoop ik toch )aleen ....ben ik in men leven nog nooit achter gekomen of zeker overtuigd wie nu eindelijk die goeie zijn !Zal maar doen zoals in het echte leven en men hart volgen sé ! Hier hinkelen we nog wat achterop ...geen pcke om te stemmen ... nog steeds met dat beruchte " rode potloodje "met de  bekende verwittiging " niet nat maken a.u.b "
   Alé daar gaan we maar ....
  liefs

  >> Reageer (12)
  13-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- stemmen !

  Dat is of was het beeld dat we steeds voorgeschoteld krijgen & kregen over  ons Senioren  zittend op een bankje nietsdoend  en dat was het ,maar ondertussen klopt dat beeld al lang niet meer .We leiden een druk leven - kind & kleinkinderen - hobbys - reizen enzovoort .Maar zitten er nu niet sommigen onder ons  te foeteren dat die "stemplicht "van morgen onze plannen voor het weekend in de war sturen  ? Ben niet bepaald een fan van politiek & politiekers  en  vind even goed als jullie dat er nooit iets veranderd ! Ook al  vraagt het hier morgen een heleboel organisatie om te kunnen gaan stemmen en ons leeuwke veilig in haar vertrouwde omgeving te laten maar ...toch doe ik het !!!!!...zie het meer als een met moeite verworven " stemrecht " niet als  een stemplicht " Wel ....met dat in het achterhoofd denk iktoch  ff terug aan de vorige generatie die gevochten hebben om het " stemrecht " voor ons gewone mensjes , ze hadden er alles voor over om het te bekomen en het is hen gelukt ! We hebben slechts één stem ...maak er gebruik van ...wij senioren tellen ook nog mee zunne !
  liefs

  >> Reageer (9)
  12-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- geen ...
  Geen tijd genoeg - tijd te kort of hoe je het noemt en aan alle kanten draait of keert ...het blijft hetzelfde ...vreselijk laat vandaag Pfff .Maar we verliezen ons goed humeur er niet bij want ....


  en ik voel reeds de weekendkriebels ....ij ook ?
  liefs

  >> Reageer (15)
  11-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- is weer ...
  "  Is weer voorrbij die mooie zomer " Gaat de tekst in het liedje van ???? , ook niet van belang maar is toch zo ! Het mooie weer voor dit jaar zit er weer op .De tijd is weer aan gebroken om met heimwee die vakantiefotos te bekijken , of liever die van de kleinkinderen van verre stranden -waterpret samen met het liefje en alles wat  erbij hoort .

  Doet steeds plezier te zien hoe ze van dit alles genieten .Eigen vakantiefotos zitten er spijtig genoeg niet bij want den dezen hier die dit intikt heeft haar vaste zomerstek in het plaatsje "Nieverance " ook nog bekend als " Eigenkoerskie ".Ook al laten we dan die camera mooi voor wat hij is , het kan verdraaid ook best leuk zijn hoor ...een terrasje - wat zon - een koffietje .Dat  huidige koffietje is ondertussen tot op de bodem leeg ...dan maar terug naar de orde van de dag en dat is ?.....juist ja ..ons Leeuwke !
  liefs

  >> Reageer (10)
  10-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- nieuwsgierig !
  Wij mensjes weten graag wat er zoal gaande is  in de wereld , we blijven graag bij! .Zowel onze naaste omgeving betreft  omdat we bezorgd zijn voor de mensen rondom ons, maar ook  wat er verder gebeurt in de rest van de wereld.Dat dagelijks nieuws op tv en in de krant willen we zeker niet missen kortom om het met een groot ( lelijk )woord te noemen " we zijn nieuwsgierig " .Als je nu denkt dat dit fenomeen een aleenrecht is van ons mensjes ....vergeet het! Moet je ff je huisdieren gadeslaan hoe zij steeds alles in hun omtrek oplettend  gadeslaan ....Dat is zeker het geval van " zéna " de hond(tje) van de dochter , hoe zij van uit haar uitkijkpost rechtstaand in de zetel straat en voordeur in het oog houd  .

  Zij wil steeds op de hoogte zijn wat er zich afspeelt ,er zal zeker niemand aanbellen of binnen komen zonder dat ze het ziet !
  liefs

  >> Reageer (10)
  09-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- voila sé !
  We zijn hier aan een ff op adem komen & koffietje toe , dat ik een grote koffiefan ben is nu niet bepaald een geheim .Soms vraag ik me af ..waarom eingelijk ????? .En waarom  hebben sommigen mensen net dezelfde verschijnselen als het  thee  betreft ?.Aan die brouwsels is er toch niets zo bijzonder ...brengt je niet in een roes zoals bier-  sterkere dranken of dat gevaarlijke spul " drugs ".Zou het soms dat even op adem komen bij dat kopje  die het zo aantrekkelijk maakt ? Dat is ook niet altijd het geval want soms  is het " vlugvlug " tussen alles door .Vrees dat ik geen antwoord weet maar ...wat ik wel weet is dit ....  >> Reageer (15)
  08-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- éérst...

  Eerst nog ff de was op het hart gedrukt dat ze niet moeten aleen naar dat wasmachineke of droger lopen , dat ik zodra dat koffietje uit is het wel zelf zal doen ! Wie weet zijn ze ongehoorzaam en doen ze het toch , een mens kan maar proberen é.Al begrepen zeker ? zit weer eens in tijdsnood maar toch vlug terwijl we ff bijtanken met een bakje troost een goede dag komen wensen ( zelfs al is het vandaag een Mdag !)
  liefs

  >> Reageer (15)
  07-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- een ...

  Het ziet er goed uit  een schuchter zonnetje komt door de wolken piepen ,hopelijk haalt ze haar slag thuis en kan ze die regenwolken in een hoekje dringen !We zullen maar het beste hopen en anders ...zullen we ook ermee moeten leven maar ons humeur er door verpesten ???? geen sprake van ! Ola daar is het eerste bezoek al voor de " villa springbinnen " dan maar ...
  liefs

  >> Reageer (16)
  06-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- weekendritme
  Voila sé ....we zitten weer in het weekendritme , al zal dat  er toch  hier wel een ietsipietsie anders uitzien in  een huishouden met zo iemand als Stefke  ...dan in een gezin dat nog slechts bestaat uit 1 of  2 personen .Hier komt de " eenzaamheidsduivel " nooit om het hoekje kijken , hier nooit  te kort aan animatie  of gezelschap .... kinderen & kleinkinderen vliegen ff binnen om te zien hoe het met hun zus of tante Stefke gaat .Kan je verzekeren die weekends zijn steeds drukke dagen voor de koffieautomaat .Daar gaan we dus weer maar ,voor ik er nu een eind aan brei nog ff dit , wens allen een


  liefs

  >> Reageer (16)
  05-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- problemen ?
  Nog maar van gisteren dat ikke ( stefke ) ff langs kwam en  ben er vandaag al terug .

  Zal dat eens vlug fiksen sé !Wil niet als de verpleger langs komt  dat hij  op zen knieen moet zitten om me te verzorgen , dat is nu eens geen zicht .Ben ondertussen al beste maatjes met Tom ( dat is zen naam ) ook al ben ik wat je bijna zou kunnen noemen " volslank "hij kan me met alle gemak oppakken en  me in men bedje leggen ( ben dan net een pluimje... leuk hoor !) .Lijk net een klein duimje naast hem ,  mischien ben ik dat wel ook naast zijn 2meter !
  Alé zal nog wat verder sleutelen dan is alles weer straks prima in orde !
  Doei tot de volgende keer !

  >> Reageer (18)
  04-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- hélaba...
  Is hier Stefke aan het woord vandaag ,hélaba .....wat heeft mijn mama weer over me verteld ? dat ik in men "smijtengooibui " ben ? Alé gij ...hoe komt ze toch daarbij ? Als een mens teveel aan energie heeft moet je dat toch op een of andere manier uitwerken ...of niet soms ?Bij voorbeeld gisteren hebben we samen men  grote zus en ik  liggen dollen op de keukenvloer ... Super !!!!!

  Men mam vond dat een stuk leuker  dan dat ik alles in de grond doe belanden vraag me nu toch af waarom .Alé ben er weer mee weg want heb nog veel " smijtengooiwerk " vandaag hoor !
  D knuf van ikke ( en ook van de mama) 

  >> Reageer (18)
  03-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3-in ...
  Kom hier in vliegende haast voorbij " sjeezen " want ons Mademoiselleke is in haar " smijtengooibui" .Voor ff op haar kamertje  gezet want we zijn beiden aan wat op adem komen toe .( diepe zucht ) en nu maar vlug dat leeuwke loslaten voor die kamer veranderd in een slagveld vol gewonde knuffels .Nog vlug dit ...


  >> Reageer (17)
  02-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- vuil ?

  Zijn de bewoners van het rommelkotje nu zo vuil dat er spinnen te zien zijn ? Hoop  het toch niet  , gelukkig is deze bewoners ééntje uit de tuin !Het is" kobbetijd "( oef ! een pak van het hart )je ziet ze aan alle kanten uit  komen , je zou er zelfs verwonderd over zijn dat er zoveel kleine hoekjes en kantjes zijn aan een huis waar ze nestelen .Dus tijd voor kobbejacht ook al zijn het nuttige beestjes , zo ééntje in je gezicht of haar als je s' morgens buiten komt is niet bepaald leuk ! Oeioei ....Stefke is er met een nectarine vandoor ...als ik nu wil dat er hier niet voor " klein duimpje " gespeeld word en ze een spoor inplaats van brood fruit op de grond uit zaait dan is het nu ..." boeken toe "
  liefs

  >> Reageer (18)
  01-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- nieuwe ...
  Nieuwe dag en nieuwe maand  maar  die begint verdorie met een Mdag !Veel verandering zal het toch niet met zich meebrengen , wat frisser buiten en verder is er weinig verschil tussen de oude en nieuwe maand en dag  .Ga hier geen " zaagje spannen " over die frissere temperatuur en dat tijd tekort  ...zeker niet daar zullen  we wijselijk over zwijgen .Hou het  hier kort en bondig voor nu en wens iedereen een

   We zullen  de optimist  maar uithangen  ..." vergeet de Winter die voor de deur staat ,  iedere dag is er weer ééntje dichter bij de komende zomer !
   lief

  >> Reageer (19)
  30-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-vraagje

  Ook al is het de laatste Septemberdag en nemen we vandaag afscheid van van de zomer , zij het dan wel met een stralend zonnetje .Wat een vraag eingelijk ... we  zijn niet meer zo veeleisend als in de jonge jaren .Onze lat ligt niet meer zo hoog , we zijn al dik tevreden als de gezondheid mee zit .Denk ff aan de mensen die dagelijks vechten tegen ziekte en pijn , beseffen se wel ten volle hoe gelukkig we wel zijn als we gezegend zijn met een goede  gezondheid  ?. Ondanks dat we soms meer lijken op een scheurend scharniertje ( oud worden é ) kan ik aleen maar volmondig antwoorden op de vraag " alles oke ?" Gezondheid oké = alles oké !!!!!!
  liefs

  >> Reageer (17)
  29-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 - en nu ?
  En nu ... die vooraadton krabbeltjes schijnt vandaag tot op de bodem leeg , wat nu begonnen ? Over de   zon die schijnt ? dat zien jullie waarschijnlijk ook !.Die blogmeeting ? staks vragen de andere bloggers of men plaat blijft hangen !Over de politiek? om de draadjes te ontwarren die door dat wereldje lopen en uit de doeken te doen , ben ik nog jaren en jaren bezig  ... zal daar maar niet aan beginnen !Over ....ja sé het lukt me niet vandaag , dan maar met veel liefs ...


  >> Reageer (13)
  28-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- bijna weekend!

  Ook al zal dit weekend niet zo spannend verlopen als vorige , het geeft toch altijd een goed gevoel als die weekend dagen in het vooruitzicht zijn !Door omstandigheden word het hier voor nu weer superkort maar kan het toch niet laten van  éérst nog dit  in te tikken ....


  Ook al zit het er dik in dat het aan " men hoela ' zal zijn , we kunnen maar wensen en wie weet .....zit er daarboven nog een goede fee die ons met alle plezier nog een laatste zonnig weekendje wil gunnen ( ééns een optimist - altijd een optimist é )
  lief

  >> Reageer (13)
  27-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27-weer ...

  Trek niet aan men oren maar ...het is weer over de blogmeeting !.Vooral dank aan de mensen die dat  dagje  mogelijk maken ..In de éérste plaats Frieda , weet uit ervaring wat een boel werk er aan voorafgaat .Maar er zijn ook nog anderen die hun steentje bij dragen om ons een leuke dag te bezorgen ."De thuisblijvers" en dat is vooral hier zeker het geval .... de echtgenoot en dochter die de zorgen voor ons leeuwke overnemen  want ...geen thuiswacht - geen blogmeeting ! Men trouw chafeurke die reeds lang voordien de datum aanstipt in haar agenda want ....geen vervoer - geen blogmeeting !Zelfs steeds atent  zorgt dat er altijd een koffietje voor men neus staat !

  Vind dan ook dat allen ( bekend of onbekend ) die hun steentje hebben bijgedragen om die dag  te doen slagen  ook wel eens in de bloemetjes gezet mochten worden....ze zijn zeker in hun opzet geslaagd !
  liefs


  >> Reageer (13)
  26-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- rood bolletje !

  Zullen jullie ook zo tevreden zijn als je eindelijk dat bolletje mag rood kleuren ? Ik anders wel hoor , is niet dat ik zo een fan ben van de politiek of nog geloof dat met die stemming alles zal veranderen ( in sprookjes geloof ik al lang niet meer ).Maar dat het eindelijk zal gedaan zijn met dat " stemmen ronselen ".Dat is verdorie ver van leuk ...ben je volop bezig met ons leeuwke haar pamper te verversen  gaat de bel...staan ze dan daar hun zaakje de hemel in te prijzen Pffff. Of je bent druk bezig met potten & pannen zoals gewoonlijk met ons Stefke  er naast  dan gaat daar weer die bel, probeer je ze dan zo vlig mogelijk af te poeieren en ondertussen met 1 oor  te luisteren wat Stefke weer aan het foefelen is !.Op de vraag of ze kans maken op men stem dan antwoord ik steevast " dat is voor mij een weten en voor jullie een vraag "na dat antwoord hebben ze meestal begrepen dat ze verdorie storen !(al ben ik van natuur niet zo een onbeleefd mens zunne )
  liefs

  >> Reageer (14)
  25-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - die ....
  Die blogmeeting.... ( zie je nu al de wenkrouwen fronsen " weeral daarover ?"wel kan je verzekeren zoiets als napret dat bestaat zunne !) Alé waar waren we weer ...aja  de blogmeeting die verloopt steeds volgens hetzelfde stramien ....1-een hartelijk weerzen en kennis maken met de nieuwe bloggertjes -2  (heel belangrijk )ff bijpraten - 3 allen samen de voetjes onder tafel -en 4...een dansje placeren ! .Spijtig genoeg lukt dat voor sommigen niet meer zo vlot maar daar hebben Lidya en Cecile iets op gevonden ..." " stoelzittend dansen "....  En zo te zien valt dit ook nog reuze mee !Ook dit nog ...hinkel hopeloos achterop met bezoekjes maar ben op komst hoor ! ( oud worden é dan gaat alles niet meer zo vlug ).Oja ook dat nog ...die fotos zijn eindelijk op het net beland ...http://fotoalbum.seniorennet.be/rommelkotje/blogmeeting_2012/

  liefs

  >> Reageer (15)
  24-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- goed nieuws!
  Over Zaterdag ...kan met plezier het goede nieuws  melden " de Marie Louise " heeft weer met vlag en wimpel  de woeste zee getrotseerd en mag op rust tot de volgende blogmeeting !

  Zoals je zelf kan zien waren de golven weer enorm hoog , de opvarenden waren zelfs geen beetje bang ....zevonden het zelfs prettig !
  Dat is nu één van de dingen die ik steeds bewonder bij een blogmeeting ...we hebben allen ons kruisje te dragen en voor sommigen zal het zeker loodzwaar wegen maar op die dag word alles opzij gezet en is het simpelweg genieten . Het minder goede nieuws is ....heb verdorie nog steeds geen gaatje gevonden om die fotos op het net te zwieren ...Pffff.Zal er wel van komen maar een datum durf ik er toch niet opplakken .
  liefs

  >> Reageer (18)
  23-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- amaai ....
  Amaai - amaai ....Dat komt ervan gisteren het lang en in t' breed laten hangen en "eigen schuld dikke bult" het is dan  voor nu in " overdrive ".Die blogmeeting is weer ( spijtig genoeg ) achter de rug , daar kom ik wel nog later op terug .Wat me vooral is opgevallen ...Senioren en kleine ukkjes kunnen het opperbest met elkaar vinden ....


  Moet je maar ff het smoeltje van Celintje kleinkind van Patty en Freddy bekijken  , dat spreekt boekdelen .Nu vlug weer aan de slag maar eerst nog een fijne Zondag en voor de blogmaatjes van de blogmeeting ....nog lekker nagenieten é
  liefs

  >> Reageer (13)
  22-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- ribbedebi
  Zal er geen doekjes om winden
  Vandaag zal je me hier niet meer vinden
  Geloof het of nie
  ik ben ribbedebie !
  maar ....

  Tot Morgen !

  >> Reageer (8)
  21-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- zou eens ...
  Zou eens moeten kunnen een filmke maken van vandaag & morgen .Beginnen met vandaag ....eerst ff een zicht tonen van het weer ( dat aan het twijfelen is tussen zon of betrokken ) dan ....zou die camera mogen een sprint inzetten om alles bij te benen ,die was - de strijk ... een gehol van hier naar daar om alles piekfijn in orde te hebbenvoor morgen .Eindelijk avond ....van slapen komt er niet veel in huis , is alles wel in orde voor morgen ? Eten gereed voor de thuisblijvers - was netjes gestreken in de kast - wat zal ik aandoen morgen ...enzovoort .Eindelijk na veel gewoel is de morgen daar ....ontbijtje proberen door de keel te rammen - badje pakken - nog steeds in twijfel wat zal ik aandoen ?.Eindelijk op weg ....nu en dan een koffietje drinken om  te proberen te ontspannen en de stress van " hoe zou het zijn thuis , zullen ze het redden " weg te spoelen .Eindelijk aan gekomen .....een pak van het hart , iedereen is er !Nu dat getetter op dat filmke zetten want dat neemt veel tijd in beslag hoor ! Dan ....gezamelijk de voetjes onder tafel en dan ......De senioren die er tegenaan gaan en als die iets doen ...dan gaan ze ervoor zunne !. dan voor de eindgeneriek een sfeerbeeld van dat zot gedoe ....

  Maar ben geen " producer "of hoe die mannen ook noemen en zal het maar simpel houden .....Morgen ben ik er niet , "De Blogmeeting" é en die wil ik niet missen !
  liefs  ..  

  >> Reageer (10)
  20-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-daar ...

  Zou dat waar zijn en is dit nog van toepassing op ons senioren  ? Als we onzelf overschatten ons nog 3x7 wanen , erin vliegen dat de stukken eraf vliegen ...denken we er  de volgende dag er nog net eender over ? Die gedachten ....zijn mischien nog dezelfde maar onze knoken roepen ons terug tot de orde " ola gij het wat kalmer aan doen - je bent geen 3x 7 meer !!"  .Denk dat de spreuk " hou het lijntje niet te strak anders breekt het "meer van toepassing is .Dus een gouden raad ( al is het niet van tante Kaat ) het leven bestaat niet uit werken aleen , verwen je zelf zo nu en dan eens en.... geniet ervan !
  liefs

  >> Reageer (13)
  19-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- voorbij vliegen !

  En voorbij vliegen in vliegende haast ....het is van datte zunne ...hoop dat het  me lukt om hier tussen  de " wel & niettes internet " toch een krabbeltje te zetten !.Zijn aan het werken aan de kabels  in de straat  , moet ook gedaan worden hé .Oef is me gelukt , vlug afsluiten en tot deze avond .
  liefs


  >> Reageer (16)
  18-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- waar ?
  Je start met zen tweetjes  dan denk je wel ff " wat zal de toekomst brengen ?"Er  komen kleine kinderen bij die worden vlug groot en voor je er erg in hebt zijn er kleinkinderen ...dan volgen de liefjes van die kleinkinderen en word de familie steeds groter . Nog steeds speelt  die vraag door je hoofd  " wat zal de toekomst  voor hen brengen , wat gaan ze van hun dromen waar maken?".Kan je verzekeren ....soms overtreft de werkelijkheid de fiktie van je fantasie en zit je plots middenin een wereldje waar je slechts de mooiste kantjes kende dank zij de  tv .."de wielersport "

  Zie je dan plots je kleinkind rijsttaatjes bakken voor haar liefje - helpen bij het aankleden- kortom een kijkje achter de schermen waar alles wat minder glitter  is.Dan kan je niets anders dan hopen &  duimen dat ze samen alles  bereiken wat ze willen !
  liefs

  >> Reageer (11)
  17-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- dit...

  Dit zegt genoeg zeker hoe ik over de dag van vandaag denk ? .Het word dan ook een minikrabbeltje , heb al geprobeerd zoals in de " sound of music "  alles zomaar vrolijk naar zen eigen plekje te laten huppelen maar.... noppes é !  .Blijkbaar is die stem niet meer wat het geweest is of mischien lijkt het meer op kattengejank .....wat de oorzaak ook is het lukt me niet !Dan maar zelf de handen uit de mouwen steken en voor nu ..
  liefs

  >> Reageer (15)
  16-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- geen ..
  Geen zon te zien hier ...blijkbaar hebben ze daarboven die  vergeten vandaag( hier toch ) maar ...we wachten af wie weet !Hopelijk doen jullie niet zoals ons leeuwke
  Geen zon te zien ? ...

  Dan  zoekt ze  met een smoeltje die onweer voorspeld een veilig onderkomen onder haar hoofdkussen en kan voor haar part iedereen naar de maan lopen .Is dan maar afwachten tot dat bokkige verdwenen is en de zon terug opklaart ...letterlijk en figuurlijk !.Voor allen toch een schitterende Zondag ( met of zonder zon !
  liefs

  >> Reageer (16)
  15-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- zon ?
  Met toch al een schuchter zonnetje starten we het weekend , mischien nog een laatste kans om er een wat zomers tintje aan te geven voor we straks die Herfst gaan induikelen .Toch maar voor de zekerheid dat pulleke bij de hand houden, beter " safe dan sorry " !Veel nieuws is er vandaag niet te rapen  is hier ook op weekenritme , zal het dan ook maar kort houden ...vergeet vooral toch niet bij al wat je ook doet  ....


  liefs

  >> Reageer (15)
  14-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- braafjes
  Zoals beloofd hou ik het vandaag braafjes ( of kan je bijna zeggen " het word vandaag een saaie boel" ?)Zal door de  plotselinge omekeer van het weer zijn zeker , we zitten hier aan de kust verdorie al in de Herfst met die waaiende wind .Straks word het nog die luchtige floddertjes van kleren in de kast  en die bottekes grijpensklaar zetten ! Waar zouden die beloofde 25gr ergens uithangen ?Alé we gaan maar weer ons vooraadje optimisme aanspreken en ons zelf wijsmaken " wat niet is -kan nog komen ".Wat het ook word wens je een ......

  liefs  >> Reageer (14)
  13-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- belofte ...
  " Belofte maakt schuld " en zal dan ook tegenover de  bloggers  mijn schuld van gisteren aflossen maar ....zoals ze zeggen " Haast en spoed - is zelden goed ".Toen ik op zoek was naar een mooi " mokkeltje " zoiets dat een streling is voor het mannelijk oog , heb ik de jaartallen niet in het oog gehouden .Vrees dat het  volgende " stoeipoesje "wat over haar houdbaarheids datum is ....


  ( tegen niemand zeggen dat dit een zelfportret is é )Moet niet altijd ernstig en " kommer en kwel "zijn op die blogjes  wat spot & zelfspot moet kunnen ( hihi)
  Liefs ( morgen is die zotte bui over beloofd !)

  >> Reageer (15)
  12-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- dat komt ...
  Dat komt ervan ...je wil ff langsgaan bij de kapster - je komt niet aleen als een geschoren schaap buiten ...je bent ook voor de rest van de dag met alle klusjes rijkelijk laat  en is alles " haastjewerjezére "!Heb dan ook als compensatie ff aan de blogster gedacht ( die  bloggers krijgen ook wel een specialleke zunne !).Dus dames ...


  liefs ( hihi)

  >> Reageer (16)
  11-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- of we ...
  Of we nu terleurgsteld - triest of kwaad -er mee akoord zijn of niet , denk dat we stilletjes aan er ons zullen moeten bij neerlegen ....

  We hebben het gehad voor dit jaar , als we ze nog eens gaan zien dan is het slechts een schaduw van zichzelf .Heb hier nog geen glazen bol om de toekomst te voorspellen ( wat ik trouwens toch niet zou willen weten ) mischien is dit alles doemdenken en toont ze ons nog enkele keren dat ze nog niet afgeschreven is dit jaar !.Ola ...daar gaan we weer " soeptime !!!!
  liefs   

  >> Reageer (13)
  10-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-hallo !

  Het was te mooi om te blijven duren é ,al zit dat zonnige luieren er niet meer in bij gebrek aan zon en die verdoriese Mdag ...we grijpen de stier  bij de horens en vliegen erin !Soms vraag ik me af ....waarom als we een spreekwoord op duikelen we het steeds gaan zoeken in de dierenwereld ? Al eens nagedacht hoeveel er zijn ? " je kat zenden - vooruit met de geit - als de kat van huis is ...dansen de muizen en als ik hier niet ermee ophoud krijg ik straks een ellenlang epistel !Amaai... wat een  onnozele pietelulligheden vandaag en dat op een Mdag dus ....
  liefs

  >> Reageer (17)
  09-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- halokes !

  Vandaag zou ikke ( stefke ) eens persoonlijk langs komen met een zondagsgroetje en mijn zegje doen , maar zoals je kan zien ben ik heel druk in de weer met mijn knuffels .Had zelf geen tijd  (of goesting )om naar dat trekkeding te kijken .Ze moeten mij toch altijd storen zeker als ik het druk heb Pffff.Zal dan maar hier vlug een groetje achterlaten voor iedereen ...oja had het bijna vergeten ook van de mama , ze zegt dat je van die zon moet genieten ... zal ik straks ook doen als dat klusje geklaard is .
  liefs van leeuwke

  >> Reageer (10)
  08-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- zaaaaaaaaaalig !
  In één woord Zaaaaaaaaaaaaalig  dat weer !!hopelijk wil ons Leeuwke ook wat buiten deze namiddag want ...zij buiten is ik buiten en die zon schijnt zo aanlokkelijk .Stefke in haar ferarie  een handwerkje & koffietje bij de hand uitzicht op dat minioerwoud meer moet dat niet zijn  om een tevreden mens te zijn !Zie jullie nu al het voorhoofd fronsen ..." hoe komt ze daar toch bij haar tuin een minioerwoud te noemen ?" Wel om die reden  ...


   Eens stukje van dat minioerwoudje ( heb ik gelijk of niet ?)
  liefs en geniet van die laatste zomerdagen

  >> Reageer (17)
  07-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- kriebels
  Met dat mooie weer en het weekend in het vooruitzicht ,voelen jullie ook niet die kriebels om er eens op uit te trekken ? Al vrees ik dat het toch bij dat eigen terrasje zal blijven , dat goed humeur en energie  zit torenhoog bij het zien van de zon!Zal dan maar die kriebels op een andere manier nuttig aanwenden en er eens goed invliegen ....zijn wel hier en daar klusjes die  toe zijn aan  een goede beurt .Nu ga ik maar die mooie woorden in daden omzetten sé , maar eerst nog dit


  liefs 

  >> Reageer (15)
  06-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- Oef!
  Veel tijd voor die tuin is er niet meer maar met wat hulp komt er eindelijk wat orde in dat minioerwoudje 

  Straks heeft alles weer het uitzicht van een tuin ...oef !Zal die mannen maar eens verwennen met een koffietje & koekje , de inwendige mens wil ook wel wat hé .Al voelen aan komen zeker , zal het voor nu daarbij moeten laten maar nog vlug een mooie dag gewenst 
  liefs  ....

  >> Reageer (17)
  05-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- zon of ....
  Alles kabbelt hier rustig verder , zover je van rustig kan spreken met een leeuwke in huis maar ...."tevreden zijn met wat je hebt en niet uitkijken naar wat je niet hebt " was de leuze van men mam en die zit hier  diep ingebakken .Bij jullie ook kantje boord zon of geen zon  ? Zal die was buiten drogen ? .We moeten er ons bij neerleggen die mooie zomer zit er al weer bijna op , bikiniweer zal het wel niet meer worden maar " eens een optimist - altijd een optimist " dus laten we die was maar dansen aan de wasdraad en hopen het beste  ...we hebben nog altijd in geval van nood die trouwe droogkast achter de hand .Ola ....daar krijg ik weer hulp(?) van ons Stefke dan maar vlug   er een eind aan breien ...


  liefs 

  >> Reageer (15)
  04-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- zomaar ....
  Zomaar enkele cijfertjes  over een ( uit de hand gelopen ?) hobby ....
  1,10m breed - 75cm hoog - 35.000 kruisteken om nog niet te spreken van het vele opgewerkte naaigaren ( Die handwerkwinkel had aan mij een goede klant ).Na al die getelde  kruisjes   en taloze keren die draadjes in die naald foefelen, nu nog in een kader en ...die balerina is kant en klaar !En we kunnen starten met zoals ze steeds zeggen " een nieuwe en een betere " .
  liefs 


  >> Reageer (19)
  03-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- 40 jaar !

  Dit was toen ...

  En dit is nu ...ondanks alle donkere voorspellingen van dokters  - ondanks de huidige tegenslagen ...ons jarige  Stefke is nog steeds " a live and kicking ".Ook al hoort er dit jaar geen zoet gebak bij , haar sukervrije snoepjes vallen ook wel best mee .Ze mist mischien wel haar chipkes en dat  chipkesdansje maar ...alles went !Ze is terug op de goede weg !
  liefs

  >> Reageer (20)
  02-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- ook....
  Ook al zal ik maar die gezongen wens achterwege laten( wil niemand zen oren pijnigen ) ....dan maar een stille wens voor een

   
  Zelfs het zonnetje moeten we er niet bij wensen want die staat ( voorlopig toch ) aan de hemel te stralen .Zal ondertussen al begrepen hebben zeker  als we het weer er bij halen ? Dat vaatje van ideekes is leeg vandaag ! Dan maar geen geleuter meer maar wel veel liefs

  >> Reageer (12)
  01-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- oef !!!!!!
  Oef !!!!! op de valreep voor de middag zijn we er weer , gisterenavond het internet die voor stoorzender speelde en deze morgen het seniorennet ( hier toch ) .Gelukkig is het met beiden weer oké , maar een  onderhoudsbeurt is overal wel eens nodig hé .Ook al staat er hier ééntje te trappelen want het is tijd voor haar soeptime ...nog vlug ff dit ...


  liefs

  >> Reageer (12)
  31-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31-roken

  Of dat sigaretje een slechte gewoonte of verslaving is ????? die discusie wil ik niet aangaan , al zal ik mischien zowel de voorstaanders of tegenstaanders van dat roken tegen me in het harnas jagen .Vind zoiets een persoonlijke beslissing die ieder voor zich zelf moet uitmaken .Maar wou het daar niet over hebben ...Als er bij ons bezoek komt die rookt  dan is het  steeds buiten  , en wie staat er als éérste in de rij  zodra ze ziet  dat  die sigaretjes op de proppen komen   ? ons Stefke !.Ze vind het blijkbaar leuk dat iedereen met haar mee naar buiten gaat .....of is het net andersom ?

   

  liefs


  >> Reageer (15)
  30-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- zomaar ....
  Daar zijn we dan weer ook al is het ( weeral ) in vliegende vaart want het bloggen staat hier door de omstandigheden nog steeds op een laag pitje .Wilde  vandaag jullie  eens  bedanken voor het geduld , hopelijk blijft alles de goede richting uitgaan . Vond dat dit ook eens mocht gezegd worden dus van harte ...

   


  >> Reageer (15)
  29-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- voila ...

  Voila sé ....met een koffietje bij de hand vlug ff piepen op die blog ! Verslaafd  zijn we niet zunne ( ?), niet aan die koffie en niet aan dat blogje maar toch een gekriebel als we één van beiden moeten missen .Hoe zou dat toch komen ? Zit het in ons ingebakken als we éénmaal iets hebben we  het moeilijk kunnen missen ? Voorlopig kan ik er geen antwoord op geven maar wat ik wel weet ...dat bakje is leeg en ons leeuwke vind het genoeg en haar wil is wet hier in huis dan maar ...
  liefs

  >> Reageer (12)
  28-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- wij ...
  Wij senioren kijken nogal graag eens achterom en we vergelijken de tijd van nu met die van toen , we vinden veel veranderd .Die vooruitgang heeft zoals alles zen voor & nadelen , of het beter of slechter is ?ligt aan ons om te genieten van de voordelen en de nadelen ...die moeten we er maar bij nemen .Weet toch zeker dat er één ding is die  nooit veranderd ...." de romantiek " het mag dan andere kleding - andere omgeving - mischien komt het op een andere manier tot uiting  maar ....een verliefd koppeltje blijft een verliefd koppeltje in eender welke tijd  .Zien we niet in onze kind & kleinkinderen een herhaling van wat we in onze jeugd deden? Zoals onze ouders voor ons en zo verder .

   Doet altijd plezier ze te zien genieten van elkaar ....dat doet je hopen & geloven....mischien gaat alles toch nog de goede kant op met het mensdom!
  liefs 

  >> Reageer (13)
  27-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- oeioei !

  Zelfs dat koffietje moet deze morgen wijken  voor die Mdag , noodgedwongen dat mini krabbeltjes herleiden tot enkel  een gezellige dag wensen en ...de rest volgt als Leeuwke in dromenland is !
  liefs

  >> Reageer (15)
  26-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- is ....
  Is in vliegende vaart zunne ...je kan maar nooit weten dat  die scampis ongeduldig worden en al zingend  zelf in  dat braadpanneke springen !.


  Zou een leuk gezicht zijn !" Boem "niet schrikken é ...dat was slechts ikke die inplaats van de lollige  fantast uit te hangen ,weer met beide voetjes op de grond terecht kwam .Amaai is me dat een nonsens vandaag , zal er dan maar mee ophouden.
  Geniet van je rustdag en veel liefs .

  >> Reageer (18)
  25-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- verd......
  Verdorie ....kan nog regenen sé ...al smeekte die tuin om regen leuk was het anders wel dat  droog zonnig weer !Altijd geleerd " Wat je niet kan veranderen moet je aanvaarden ".Die regen heeft ook zen goede kantjes al kunnen  de zonnekloppers en vakantiegangers mu me wel een draai om men oren  geven voor  zo een uitspraak .Alé met deze zit het weerbericht van Oostende  er  ook al weer op , net zoals men tijd en bakje troost dus .....


  Nu ff de dikke nek uithangen  zoals een echte schrijver met een ..
  Nawoord .
  Daar komt de zon toch tussen de wolken piepen !
  liefs

  >> Reageer (9)
  24-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- toch nog
  Ondanks de sombere weersvoorspellingen toch nog altijd zon , al is het  slechts een flauw afgietsel van wat ze de vorige dagen was maar daar  zeuren we niet over want het weekend staat voor de deur ! Word lekker weer voor de wandelaars ...geen zweterig gedoe meer  je kan eens doorstappen en is nog goed ook voor de lijn en de gezondheid .Doet me er trouwens aan denken .....de bedlegerige zieken zullen ook wel gelukkig zijn nu die hitte wat afgezwakt is .Wens hen ook nog veel beterschap en hou de moed erin !Oesje ....krijg gezelschap van ons juffrouwke , dan maar vlug dit


  en veel liefs

  >> Reageer (16)
  23-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- woorden
  Soms zijn woorden totaal overbodig en dat is zeker het geval bij ons Stefke die totaal niet kan praten .Ons juffrouwke maakt met handelingen steeds duidelijk waar en wat ze wil .Soms is het moeilijk die tekenen te herkennen , maar gisteren was het overduidelijlk ...je kon er zeker niet naast kijken .Tweemaal op een dag komt er een verpleger  voor verzorging ze weet ondertussen al wat haar te wachten staat als ze hem ziet en....... hij  is  nu niet bepaald haar beste maatje  .Dat toonde ze dan ook overduidelijk ...ze nam de verpleger  bij de arm en duwde hem  kordaat tot aan de voordeur ....dat was haar manier om hem zonder woorden het huis uit te zetten !Zaten we daar allen verbaasd te staren zoals een koe naar een trein .....zelfs na bijna 40jaar kunnen sommige handelingen van ons Stefke je nog steeds verassen !


  >> Reageer (17)
  22-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- doorgaan !
  Ook al heb ik mezelf wat overschat wat  het dagschema betreft , toch nog enkele minuutjes er uit geperst voor een krabbeltje .Verwacht er niet te veel van want dat koppeke zit nog vol met andere dingen , maar wilde toch laten zien dat ik ondanks alle andere " troubles " terug  onder de mensen ben  en dit alles hier wel miste .Men mam gaf me steeds de wijze raad .....


  Dus we blijven doorgaan !
  liefs

  >> Reageer (17)
  21-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- voila sé

  Voila sé ...daar zijn we ook eens weer ....ikke Stefke .Kan je al het verschil zien ? mijn vetrolletjes vliegen met dat rotdieet de deur uit  .Al wat ik zo graag at is verboden ...geen  snoep meer - geen chipkesdans meer , ver van lollig zunne ! Zelfs als ik ga neuzen in de kast is alle lekkere zoete snoep verdwenen ..Pfffff.Of ik  er zelf mee instem  werd me niet gevraagd,  blijkbaar is het goed voor de gezondheid maar ....leuk is anders hoor !
  Alé tot de volgende keer  nog bedankt voor de berichtjes é ...en de groetjes van de mama

  >> Reageer (8)
  19-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- Oef !
  Oef !!!!...de bril staat terug op zen plaats , hoef niet meer de dochter bij arm te pakken om iets in te tikken .Nu Stefke voor even in haar kamertje is ...vlug ff langskomen met een groetje een  bloemeke  uit eigen kweek als dank voor de berichtjes  en ...een prettige Zondag wensen .


  liefs

  >> Reageer (21)
  17-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- zomaar ...
  "Zomaar " tussen de (figuurlijke )stormen door nu Stefke weer thuis is , ff een klein woordje want  mis verdorie dat blogje zunne ! Veel word het niet want mijn bril is gesneuveld op het veld van eer en zonder dat ding intikken en lezen is geen makkie .Kom toch allen dit wensen  ....


   met heel veel liefs

  >> Reageer (25)
  14-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- blogmaatjes
  Kom ff vlug langs om jullie hartelijk te danken met  de vriendelijke beterschapswensen voor Stefke , alles in acht genomen houd ze zich kranig
  veel liefs van Stefke en de mama

  >> Reageer (28)
  13-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 woordje uitleg
  Na lang aarzelen toch even een woordje uileg over het waarom na bijna 7 jaar dagelijks een krabbeltje voorlopig alles hier op een heel laag pitje staat .Vorige week is er bij Stefke " diabetis " vast gestelt , haar leven staat voledig op zen de kop ...4maal daags  prikje om suiker te meten - 4maal daags inspuiten en.... een dieet en dat loopt niet bepaald van een leien dakje .Daags na die vaststelling heeft ze brandwonden opgelopen en werd ze verpleegd in  het ziekenhuis .Nu is ze terug thuis maar dit alles tesamen  eist   al mijn tijd op ....de dag is bijna te kort om alles rond te krijgen .Hopelijk  komt  alles zo vlug mogelijk weer wat  in orde en dan ben ik er  terug .Vond het onbeleefd  tegenover jullie die ondertussen vrienden zijn geworden , "zomaar "zonder één woordje uitleg een blogstop in te lassen .
  Veel liefs van Steffie en ......hopelijk ben ik hier vlug terug ...

  >> Reageer (24)
  11-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-zomaar...
  Nog vlug ff langs komen " zomaar " om een


  te wensen , en verder is hier nog alles hetzelfde . van harte dank met  de beterschapswensen voor ons Stefke ! 
  liefs

  >> Reageer (11)
  10-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-voorlopig

  Voorlopig zit dat blogje op de achtergrond , Stefke ligt in het ziekenhuis en ben de ganse dag daar aanwezig .Gelukkig neemt een van de kinderen telkens beurtelings de nachten van me over  .Zodra ik kan ben ik er terug ...tot dan !
  liefs


  >> Reageer (14)
  09-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- sorry...
  Het lukt me vandaag echt niet voor dat dagelijkse krabbeltje , vanavond als ons Leeuwke in dromenland ligt ben ik toch hopelijk weer trouw op post ( duimen maar ) .Maar nog vlug ff dit .....


  met veel liefs !

  >> Reageer (17)
  08-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- bomen !
  Soms kan je met een tevreden gevoel rondkijken in de tuin( hier dan men  mini oerwoudje )   als je ziet hoe een of ander struikje dat je geplant hebt het goed doet en overvloedig met bloemen staat te pronken. De tuinbezitters zullen wel weten wat ik bedoel ! Hoe je nog herinnert "in dat jaar heb ik dat kleine sprietje van boompje geplant en kijk nu wat een omvang die stam heeft " Al moeten we in een woonwijk proberen die bomen binnen te perken te houden staan er toch al stevig uit de kluiten gewassen exemplaren tussen .Maar het zijn hier slechts kleine dwergjes als ik de vakantiekiekjes van de oudste zoon bekijk , amaai ...zitten er daar joekels van bomen tussen !
  Moet er eerlijkheidshalve bij vertellen dat kiekje komt wel uit Marokko en daar hebben ze zon ....en  wij ??????? Pfffff


  liefs

  >> Reageer (15)
  07-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- wolken
  Hoe dikwijls staan we met geheven hoofd die lucht & wolken  af te speuren wat het weer ons zal brengen ? Zouden die donkere dreigende wolken onze kant uit komen of kunnen we toch die was aan de wasdraad hangen ? Zullen we wat zon krijgen om te genieten van een terassje ? Hoe we ook speuren van hier beneden die wolken zijn grillig   ,ze geven hun geheimen voor het komende weer nog zo vlug niet prijs !Maar dat is een totaal ander beeld  van boven uit gezien .....daar is alles vredig en rustig die van beneden uitziende dreigende wolken lijken hier meer op donzige pluisje die zweven in een hemels blauw ...ook al is dat niet bepaald men ding ...je zou er warrempel dichterlijke neigingen van krijgen .Maar voor mij geen reis in hogere sferen  , blijf  liever met men beidje voetjes op de grond en  hou me aan het bekijken van de vakantiefotos van de kinderen .... zo kan ik ook ff wegdromen  tussen die .......


  liefs

  >> Reageer (13)
  06-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- Mdag !
  Waarom toch komen we die Maandag steeds wat minder vlug op dreef dan andere dagen ? Vonden we dat weekendritme toch een stuk leuker en willen we dat gevoel zo lang mogelijk aanhouden ?Inplaats van dat koppeke te breken over het waarom zal zoals steeds  de beste oplossing zijn  ...niet piekeren en " erin vliegen "wat ik nu ook ga doen sé  ..... helaas  zonder  de hulp van het keukenelfje die met haar toverstokje alles in 1-2-3 piekfijn in orde zet !Maar .....


  liefs

  >> Reageer (22)
  05-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- olala...

  Is weer eens in vliegende vaart zunne , gelukkig is er het zonnetje om tussen dat druk gedoe door de dag wat op te feuren . Laat ze het af en toe afweten geen probleem ...dan is er nog altijd dat peeceeke en de blog want ......

  Wees daar maar 100% zeker van !
  liefs


  >> Reageer (13)
  04-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- wat later ..
  Wat later of anders maar ben er !We kregen een redelijk weekend voorspeld ( ?)  zoiets in de trent van  onze  eigen Belgsche zomertjes een welles- nietesspel dus tussen regen & zon  , dan maar duimen dat ze daarboven resoluut kiezen voor zon .Maar  je kan beter op alles voorbereid zijn en dat was zeker wat onze Mike dacht !!!


  Hopelijk word dat ding voor de komende dagen overbodig "en gaan we een zonnig weekend tegemoet maar "een verwittigd man is er twee waard " je weet maar nooit é
  liefs

  >> Reageer (12)
  03-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- apestreken !
  Gisteren zette Patty http://blog.seniorennet.be/patty_en_freddy/ vol  trots de éérste foto gemaakt door haar kleinkind op de blog , weliswaar zat er een stukje duim of vingertje voor maar ...dat is slechts een schoonheidsfoutje die zich de volgende keer niet zal herhalen .Die eerste foto van je kleinkind dat is iets om te bewaren . Mijn  grote labbers van kleinkinderen muizen er ook graag   tussen uit met men camera en  daar kunnen ze  dan mee onder elkaar het zotje uithangen ...niet te doen !Dan krijg je zoiets in de aard van dit ...

  of dit ....


  En daar heb ik dan  nog de meest toonbare tussenuit gekozen zunne , dat zegt wel genoeg hoe die andere er uitzien .Toch belanden ze niet in dat vuilbakske ...die komen gegarandeerd wel ff boven water later op een samenkomst ...dan kunnen ze  zelf eens hun vroegere apenstreken bekijken en hopelijk ook  mee lachen !
  liefs

  >> Reageer (14)
  02-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 -een naam
  De roepnaam die we meegeven  bij de geboorte kan soms wel voor misverstanden zorgen zoals onder andere hier...... voor dochter  Claude .....die naam waarom ? Daarvoor moet ik terug gaan in de tijd .....stel je voor .......
  Je hebt 3  jongens rondlopen van 7jaar-5jaar  en eentje van  bijna2 jaar en der is een nieuwe


  op komst , het sprookje  van de ooievaar of rode kool was lang voorbij en je probeert  om alles op een voor hen begrijpelijke manier uit te leggen en voor te bereiden op de komst van nr4. Als je dacht dat daarmee de kous af was ....vergeet het maar ! .Nu was het een dagelijks gezeur ..." zal het een zusje zijn, het moet een zusje zijn " en het  allerbelangrijkste voor hen " hoe zal het noemen ?"Daar stond je dan met je mond vol tanden , moest en zou een oplossing vinden om van dat gezeur af te geraken .....echografie bestond nog niet hoe kan je dan een naam noemen als je niet weet " jongen of meisje ".Dacht eindelijk de oplossing gevonden te hebben " we zullen het Claude noemen " wat toendertijd ( dacht ik toch )een slimme zet was want ...kon zowel voor een meisje als jongen dienen en.....het truckje werkte !!!!!.Al kon " onze Claude "  toen ze groter was er verdraaid niet mee lachen als er papieren of formulieren toe kwamen gericht aan de" Heer " Claude .
  liefs

  >> Reageer (17)
  01-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- papierwinkel

  Met dat peeceeke is gelukkig alles in orde maar ....dat is weleens  het resultaat van het jarenlange opboksen tegen de papierwinkel voor de rechten van ons Stefke !.Soms lukt  het  om  de ironie van dat alles in te zien en kan je er zelfs om lachen , neem nu bijvoorbeeld het volgende ...Je krijgt bezoek van iemand die Stefke moet evalueren , dus je zorgt dat ons leeuwke aanwezig is als ze binnen komt .Krijg je dan op je brood van dat  mens de woorden " doet dat kind  eens  op haar kamer , als zij hier zo  rondloopt kan ik men werk niet doen " !. Kan je verzekeren dan moet je op het puntje van je tong bijten zunne !.Of ......Stefke is bijna 40jaar ...  haar ganse leven is ze al incontinent , er gaat zo een 1.000euro op aan pampers in een jaar .Krijg je dan een telefoontje " Er zijn besparingen en nieuwe wetten , we moeten ff langs komen om haar te evalueren " Denken ze dat na al die jaren Stefke plots vrolijk in haar ééntje naar de Wc wandelt  en  we die pampers mogen aan de kapstok hangen ?Wat doe je dan in zo een geval ? Vriendelijk blijven en proberen te zwijgen als vermoord !Vandaar dat gefoeter het moest ff van het hart ! ....
  liefs

  >> Reageer (14)
  31-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- terugdenken

  Vandaag denk ik toch ff terug aan de 31 juli van vele jaren terug ......het was alles inpakken voor de 3  kinderen om mee te nemen naar hun tantes .Af en toe nood gedwongen halt houden tussen de bezigheden , want dat thuisblijven wilde je zolang mogelijk uithouden.Dan die 3 op hun bestemming afleveren want er stond me nog één en ander te wachten in de loop van de dag !Na dit alles achter de rug was kon ik eindelijk zelf  men biezen pakken voor ....het moederhuis ! Om stipt 4 u in de namiddag  was ze daar dan na 3 jongens ons eerste meisje die de naam "Claude "( mijn trouwe chaufeurke )mee kreeg !Hoe we aan die naam  kwamen  ? ....dat is  dan weer een ander verhaal !Maar voor vandaag ...


  (Al zal ik me toch maar  wijselijk bij dat koffietje houden ...nog veel liefs


  >> Reageer (21)
  30-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- juist ...

  Zo als onze kleinste bubbel ...justekes ff piepen  van achter het hoekje want , Mdag en de rest is wel bekend ! Wat niet weg neemt dat ik  niet vlug  iedereen  nog eerst een stralende dag wens voor er weer in te vliegen , een simpel groetje maar met veel ...
  liefs

  >> Reageer (16)
  29-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- zon &
  " Zon en Zondag " ook al is de temperatuur een ferm stuk gedaald , de dag kan niet meer stuk !Voor velen is de hamvraag ..." wat zullen we vandaag eens doen , word het uitjesdag of blijven we lekker thuis ?" Hier stelt die vraag zich nooit ,  het word steeds het laatste .Zon is er overal ( hopelijk toch ) en dat eigen terassje is ook best oké en we  maken van die ....


  Hoe je de dag ook invuld ...geniet ervan !
  liefs

  >> Reageer (17)
  28-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- zaterdagsgedoe

   "Weekend  dus ....laten we dat lijntje wat vieren "Amaai zunne dat is hier voorlopig nog niet het geval , is hier nog steeds druk " zaterdagsgedoe " maar zoals steeds we zijn hoopvol ...wat nog niet is kan nog komen ! Het bange afwachten  dat we weer alle deuren zouden moeten afsluiten na die mooie dagen  omdat ons leeuwke het niet zou begrijpen dat het mindere weer  betekent "binnen blijven ", is door het aarzelend piepen van de zon door de grijze wolken al vervallen ...Oef !Bijna vergeten .....wens allen een


  Of het nu bepaald zo sexy  en een beetje stout zal verlopen als hier boven ??????? Aan U de keus voor mijn part is " rustig "al meer dan voldoende !(hihi)
  liefs


  >> Reageer (11)
  27-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- nog steeds ..

  Nog steeds ijsjesweer ! Al hoeft het niet bepaald stralende zon te zijn om daarvan te genieten en daar zullen de kinderen zeker 100% mee akkoord gaan ( sommige volwassenen ook ?) maar ...smaakt toch een stuk lekkerder als afkoeling bij een stralende zon !Buiten het stoeffen met het mooie weer valt er anders niet veel te vertellen .."de mot zit er in  -is komkommertijd "of hoe ze het ook graag noemen  het komt op hetzelfde neer ...geen inspiratie ...zal aan het weer liggen zeker ? Voor nu alvast geniet van deze nog zonnige Vrijdag
  liefs

  >> Reageer (16)
  26-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- anders
  Met dit zonnig weer veranderd ook wel voor een stuk onze manier van leven , we genieten buiten  van de warmte ook al is het in de schaduw - we eten buiten - dat koffietje word al eens ingeruild tegen een koud drankje ...enzovoort !. Ons terrasje is zelfs  s' avonds  druk bezet  met familiebezoek zodat  het blogbezoek wel eens op de lange baan word geshoven  ( sorry ) .Zal wel overal zo zijn zeker ? Zonnig weer daar hoort een zonnige vrolijke foto bij en wat is er meer opwekkend dan ons kleinste bubbeltje vertrekkensgereed voor een vakantie ....


  Geniet van de warmte en onze knoken zullen je deze winter er danbaar om zijn !
  liefs

  >> Reageer (14)
  25-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- vlug ...
  Mijn peeceeke  staat naast het venster en als de grote baas  net  daar aan het afvrijven is voor een nieuw likje verf.......
   

   Staat  dat pcke dan veilig weg gedoken  onder een laken .Heb toch vlug ff het beschermende dekkleedje eraf gehaald om justekes  een mooie dag te wensen en meer zal het niet worden want ...staat er ééntje te trappelen om verder te werken dus ...


  liefs

  >> Reageer (13)
  24-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - en of...

  En of het genieten is !......
  Ben er ook weer eens " leeuwke " en zie je mijn snoetje ? ben welgezind hoor , eindelijk kan die ferarie buiten en wat moet een mens meer hebben .Dat hapje en drankje word me buiten geserveerd  , voel me de koning te rijk... dat is nog pas  vakantie aan huis .Zou met niemand willen ruilen , hopelijk duurt dat zonnegedoe nog heeeeeeeeeeeeel lang !
  d knuf van Stefke ( en de mama)

  >> Reageer (16)
  23-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- een ...

  Even een koffiestop houden  want zoiets  loopt altijd vlot binnen ! Over die zomer gesproken ....mens - mens wat is dat weertje heerlijk vind je ook niet ?.Deuren en ramen wijd open .....frisse lucht ...de zon die schijnt ...de was die hangt te dansen aan de wasdraad.....leeuwke in haar ferarie buiten ...zelfs die Maandag kan de pret niet bederven .Oesje ...zie de bodem van dat koffiekopje ...dan maar weer aan de slag !
  liefs

  >> Reageer (15)
  22-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22-eindelijk!

  We hebben er genoeg over gefoetert - een zaagje gespannen - ons down gevoeld en daar is  nu eindelijk een einde aan gekomen ...we hebben ze .." de zon " .We hebben plots weer een overvloed aan energie , wat is die zon toch  machtig dat hij (of zij ) iedereen zonder dat we er zelf erg in hebben naar zen (of haar )  pijpen kan laten dansen  ! Zit hier aan die toetsen te tokkelen en komt er hier ééntje (stefke)in opstand dan maar vlug voor nu er een eind aan breien !
  Geniet van die mooie zonnige Zondag !

  liefs


  >> Reageer (17)
  21-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- navolging ?
  Met mooi weer of vakantie durven wij senioren  wel eens overmoedig doen, iets doen waar we anders zelfs niet zouden aan denken of ...eens lekker doordrammen en het zotje uithangen Wat we dan meteen wijten aan het gevoel van vrijheid en  de ongewone omstandigheden !Misschien  zouden moeten  willen toegeven dat het de aard is van het beestje " de mens " die nood heeft om af en toe eens het strakke lijntje wat te losser te laten  .Maar " woorden wekken - voorbeelden trekken " onze kleinkinderen draaien ook hun kleine handjes niet om ....om een grapje uit te halen ..wat dan meteen een leuke foto oplevert !.


  Liefs .... geniet van de zon en het leven  !

  >> Reageer (13)
  20-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- met .....
  Daar zijn we dan weeral eens  in vliegende vaart maar ....met zon !!!!! We gaan  straks dat uigeregende en tegen gevallende shoppingnamiddagje  proberen over te doen , dus is het voor nu " haastjewerejezére "!Nu maar duimen dat de regen het laat afweten en de zon van de partij blijft  want ....een terrassje doen staat hoog op de agenda !Voila sé nog dit en ....terug aan de slag !


  liefs

  >> Reageer (15)
  19-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- in onzen...
  Het word ons senioren verweten dat we de woorden " in onze tijd " steeds te pas en te onpas gebruiken .Neem nu bvb " de zomer " waren die vroeger inderdaad beter & warmer dan nu ? Of is onze herinnering door het verloop der jaren wat bij gekleurd en hebben we de neiging om alles wat verband houd met de kindertijd beter te vinden ? Mag mijn persoonlijke mening daarover ?Vind dit alles larrie en apekool !Er waren dan evengoed zomers  waar je liep te puffen en ...zomers die op niets trokken.Ons geheugen is een raar ding en pikt aleen de goede herinneringen om op te slaan en misschien worden  die zelfs onbewust nog wat aangedikt .Zijn we soms vergeten dat er in het nabije verleden ook rotzomers waren , dat de kust steen & been klaagde over de onderbevolking van de toeristen ? Oesje ...had nochtans het gedacht het onderwerp "rotweer " links te laten liggen maar ....je bent een optimist of je bent het niet...We houden er de moed in en ...wie weet volgende week kunnen we  misschien weer in rij aanschuiven bij zoiets als hieronder ...


  liefs

  >> Reageer (15)
  18-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- daar...
  Daar is ze dan " de zon " ook al blaast dat windmanneke hoog van zen toren , dat gele bolleke maakt veel goed  ! .Nu maar duimen dat ze de bovenhand  blijft halen op die dreigende wolken ! Anders mogen we weer die dansende was in de droogkast stoppen...dus duimen maar !Is hier nogal een drukke bedoening vandaag....vrees dat de rest voor deze avond zal zijn dan maar een  ....


  met liefs .

  >> Reageer (13)
  17-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-beslissing !

  Het leven zit vol met mogelijkheden , we staan steeds voor  de keuze de linkse of rechtse weg ?Welke beslissing zullen we nemen ?Soms volgen we ons hart en  handelen we zonder nadenken , hebben we dan wat later blijkt het juiste weg gekozen ...dan hebben we  geluk gehad .Soms loopt alles anders dan verwacht en keert de beslissing zich tegen ons ...dat is dan dikke pech maar daar moeten we dan maar mee leven .Zo is nu eenmaal het leven !Dit is wat op een ludieke manier mischien te zien is op het volgende plaatje ......


  Ook al was ons( toen nog kleine) bubbeltje erg nieuwsgierig wat er in die fles zat van die grote mensen ...ze koos wijselijk voor haar eigen drankje .Volg de stem van je hart ....die weet steeds de beste weg !
  liefs


  >> Reageer (12)
  16-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- daar...

  Daar ben ik  weer eens "Stefke  " en als jullie nu denken dat ik er met een " big smile " zal opstaan ...vergeet het ! Kregelig  -boos - kwaad   ...en nog meer van datte  al tesamen en.... dat zullen ze hier zeker aan de levende lijve moeten ondervinden ! Gisteren namiddag eindelijk wat zon om te genieten in men Ferarie ...nu weeral hetzelfde liedje " regen ".Je zou voor minder met " de wubbers "zitten .Hoor ze  zeggen "niets aan te doen , we kunnen slechts wachten op de zon ".Maar het woord "wachten " dat is iets dat ik totaal niet ken , alles moet " nu" gebeuren ! Zal me dan maar  weeral moeten  bezighouden met .... zal er nog eens moeten over nadenken .....
  toch een lief groetje van leeuwke ( en de mama )

  >> Reageer (20)
  15-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- kleur.....
  " Kleur je dag " Die woorden kwamen in opmars met de opkomst van Vtm , je weet nog wel zeker ... " Vtm kleurt je dag " .Ben hier nu niet een lofzang aan het afsteken van een of andere tv zender , maar heb het over de slogan .Die vind ik verdraaid goed gevonden , Is net of die woorden een belofte inhouden dat de rest van de dag zonniger  word zowel letterlijk als figuurlijk .Zal dan ook vandaag proberen je dag wat op te kleuren en op te fleuren  met enkele bloemetjes uit eigen tuin ...


  Kleuren met wit ? kan dat ? daar ben ik nog niet aan uit hoor !.Wat er ook van aan is ,de aanzet voor  dat gekrabbel is.....om jullie een gezellige Zondag te wensen met .....liefs

  >> Reageer (13)
  14-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- singing ....
  " Singing in the rain " al mag je dat " singing " er wel aflaten zunne !We zullen er maar over zwijgen al dat gesakker helpt toch geen sikkepit, het is " droogkast time " en dat blijft voorlopig ook zo ....punt andere lijn !Gisteren heb ik het laten afweten op het blogje ...inplaats van op bezoek te gaan bij de blogmaatjes was er bezoek aan huis dus ...dat peeceeke stond de ganse avond eenzaam en verlaten in zen hoekje .Om het wat goed te maken heb ik dan maar een bloemetje uit de tuin mee gebracht .Slechts één bloem in het jaar maar dat is dan ook ééntje  om U tegen te zeggen ....


  Vanavond ben ik weer op post ...tot dan !
  liefs

  >> Reageer (13)
  13-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- ongeluksdag ?
  "Vrijdag de 13de "Ongeluksdag voor de éne - geluksdag voor de andere en voor mij ? ...een dag zoals alle andere .Had er zelfs nog niet aan  die 13de gedacht , iedere dag brengt wat met zich mee en wat het word ....dat moeten we gewoon afwachten en veel zullen die 2 cijfertjes er niet aan veranderen en zal daarom de dag niet donker inzien !
  Zou zelfs meer eraan toevoegen het weekend staat voor de deur en spring eens lekker uit de dagelijks sleur ..... maak er een

  van !!!!!!   liefs

  >> Reageer (13)
  12-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-geheugensteuntje !
  Denk dat we zo langzamerhand wel een geheugensteuntje kunnen gebruiken waar een " echte zomer " eingelijk voor staat ..


  Voor ...spelende kinderen in het gras !


  Voor.... waterpret van  de ganse familie !
  Voor.... lekker buiten eten ... luieren in de zon met een drankje !
  Nu  weten we weer waar zomer voor staat en waar we allen op hopen en wachten , je zou het warempel bijna vergeten zijn .
  liefs

  >> Reageer (12)
  11-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- feestje !!!

                                                      Hallo - hallo ...zeg het voort.....vanavond  overal 11 Juli buurtfeestjes !
  Amaai zunne ...dat weer valt alles behalve mee ,  maar die muziekmakers zullen toch hun uiterste  best doen om er de stemming in te brengen  ..


  Dus laat het niet aan je hart komen... neem een paraplu en feest er maar lustig op los !


  liefs

  >> Reageer (13)
  10-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- de zeemeeuw
  Ze zijn onafscheidelijk verbonden met de kust , mooi om naar te kijken hoe ze behendig duiken voor hun prooi en daarna hoog in de lucht rond zweven maar .....op de grond is dat wat anders hoor .Door overbevolking van de meeuwen kolonies  komen ze je zelfs lastig vallen als je op een terrasje ff geniet , ze bedelen om  de koekjes en als je niet oppast komen ze meepikken uit je bord .Mensenschuw zijn die beestjes zeker niet meer en is dan ook ten strengste verboden ze te voederen .Maar ondanks dit alles kan je ervan genieten ze gade te slaan, een " must " voor de vogeliefhebber om een kiekje te nemen .Dan maar voor vandaag een echt Oostends plaatje met als achtergrond het  wat wel eens in de volksmond " de  zeestatie"word  genoemd .

  liefs

  >> Reageer (16)
  09-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- vandaag !
  Is het  wat ze noemen " de maandagse ziekte ?"Of ben ik wat tegendraads  vandaag ? .Laat  men humeur  door niets en niemand beinvloeden ....niet door de Maandag en zeker  niet door het weer  ... doe men eigen ding  op mijn tempo ! Zijn zo van die dagen dat je in opstand komt door de druk die we steeds onszelf opleggen , eens lekker uitrazen is dan nog de beste remedie !Dat is dan ook al  weer  bij  deze  gedaan ...nu terug de handen uit de mouwen steken want .....Mdag  ...enzovoort ....
  wens allen  een

  liefs

  >> Reageer (16)
  08-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- moet ...
  Het luidkeels  geroep van de zandleurders langs de straat met hun  " Moet er nog zand zijn ?" heel lang geleden zelfs voor mijn tijd , zou zelfs nu   in een modernere vorm nog kunnen . .Dat zand werd gebruikt om de vloeren mee schoon te vegen , dan hoefde er geen dweil aan te pas komen ( andere tijd - andere zeden hé ) Was er niets nodig dan was het antwoord "we moeten niets -  is al kraakproper " Dat zullen we vandaag  nu een ietsje moeten aanpassen   ...vrees dat het nu zo  zou klinken ..." Moet er nog regen zijn ? " en het antwoord zou luiden .."Nee  de lucht is al proper genoeg gewassen de laatste dagen ". Maar ....we  laten ons  humeur niet verpesten door dat hemelwater  daarom....


  liefs

  >> Reageer (17)
  07-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- beter
  Dat shoppen  gisteren is wat tegengevallen door die zomerse stortbuitjes , wat dan weer goed was voor dat portemoneeke .Zo zie je maar niets is zo negatief altijd is er wel erges  één positief kantje aan .Volgende week proberen we opnieuw ...zeker weten !.De zon is weer van de partij  en dat maakt al veel goed . Zijn daar in de tuin 2  soorten bloemen ( Hortensias of toch van dezelfde familie - ben geen bloemenkenner ) die me onvermijdelijk terug doen denken aan de kindertijd ...Toen waren de kleuren " blauw " en "roze "onvermijdelijk verbonden met " een meisje of jongentje " .Gelukkig is die tijd voorbij en word je niet in een bepaald keurslijf gedwongen maar voor de lol ....


  het jongetje  
  en

  het meisje 

  Nog een prachtig weekend gewenst , geniet van de zon !( als ze te zien is )
  liefs
   

  >> Reageer (14)
  06-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- in ...
  In vliegende haast ...


  Want deze oma die nu nog braafjes op  de toetsen zit te tokkelen  is straks ribbedebie en gaat  eens lekker in de solden rommelen .Zonder natuurlijk te vergeten dat er af en toe even moet bij getankt worden met een stevig koffietje .Dus voor nu .. vooruit met de geit ...soeptijd voor ons Leeuwke .
  liefs

  >> Reageer (13)
  05-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- zon of ....
  " Zon of straks weer regen ? " het blijft koffiedik kijken , we zullen maar afwachten !Het onweer van gisterenavond  heeft de tuin alvast nog redelijk goed verteert , rondslingerende afgebroken takken van de bomen buiten beschouwing gelaten.Dat is natuurlijk 1 van de nadelen als je naast een grote partij bomen woont maar desondanks geef mij toch maar wat groen  en kleur als je naar buiten kijkt .Over kleur gesproken ...." de lelie " me steeds afgevraagd ....waarom denken we meteen aan " wit " als we die naam horen noemen ? Nochtans zijn er vele kleuren onder andere deze knalgele ....


  Oesje.... daar gaan de poppetjes aan het dansen met  ons Stefke , dan maar...
   liefs

  >> Reageer (17)
  04-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- geboorte

  "Geboortes " en neen ....er is geen kleinkind of achterkleinkind op komst , heb het over een totaal ander soort geboortes .Ook al noemen wij het " bloeien " ieder bloemke dat ontluikt is een soort geboorte .We kijken trots naar het openbloeien ervan , want door ons bescheiden  bijdrage hebben we toch een klein beetje mee geholpen  om dit resultaat te bereiken .Heb er dan vandaag maar ééntje uitgepikt  met 2 van die geboortes op één tak .

  De op opengaan staande bloem of bloei en ......de geboorte van wat een stevige uit de kluiten gewassen pompoen moet worden .
  liefs


  >> Reageer (16)
  03-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- niet te zien
  Vandaag is ze nog niet te zien , heb daarom maar men eigen persoonlijk zonnetje hier opgezet ....


  Hopelijk voor de vakantieganger & zonnekloppers is dat gouden bolleke in de lucht  er vlug terug , dan zijn meteen de mensen ook een stuk opgewekter .Maar wat voor de één aanvoelt als een gemis is dan  weer voor anderen een zegen " de koopjesjagers " voor hen dan geen op sauna lijkende onwelriekende pashokjes .Ola ....er dreigt hier een opstand van ons Stefke en voordat het weer " brokken lijmen "word ...
  liefs  

  >> Reageer (22)
  02-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- zoekplaatje
  Die verdraaide specht speelt met men voeten , hij vertikt het om binnen het bereik van de camera te komen .Neem ik de tijd om de grote lens erop te zetten dan is het beestje al lang ribbedebie ...hij is me steeds te vlug af want heb nu niet bepaald bergen geduld om de juiste pose af te wachten  . Heb daarom  vandaag toch mijn gedacht door gedreven en dat cameraatje ter hand genomen zonder de grote lens en hier  een zoekplaatje op gezet ...


  Waar is de specht ? kan jij hem vinden ?  
  liefs

  >> Reageer (20)
  01-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- vlug - vlug ...
  Erover schrijven ..dat lukt me prima ! Maar in de praktijk om zetten ...dat is verdorie een ander paar mouwen ! Lijkt hier weer eens Chinees vandaag ...ff adem halen en opnieuw beginnen ....


  Maar blijkbaar schijnt het hier nooit te lukken ..het is weer " haastjewerjezére " maar de zon schijnt en wie weet.... lukt het me vandaag wel !
  liefs

  >> Reageer (18)
  30-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- toch nog !
  Met wat duwen en trekken -schuiven en verschuiven toch nog een gaatje tussendoor kunnen vinden om ff op die blog te piepen , veel zal het niet worden ook al is het Weekend .Zelfs tot nu toe een  zonnige , ook al zie je in de verte van dreigende wolken op ons af komen maar ...optimist  zijn é steeds het beste hopen en het slechtste verwachten ...zo ben je nooit teleurgesteld .Alé ...we zitten hier weer zunne .....straks word het weer een lang epistel en de bedoeling was eens geen koffietje aan te bieden maar dit ...


  Om de start van de vakntie te vieren ! ( al hou ik me persoonlijk toch aan men bakje troost )
  liefs

  >> Reageer (9)
  29-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- leeg !
  Dat vat met ideekes is vandaag weer eens leeg ! Daarom maar  om wat in te tikken gaan neuzen in de tuin en ...ben blijven hangen bij " de klaproos " of  papaver en de   familie  ervan   .De volgende word zelfs in de volksmond " slaapbol " genoemd , het waarom hoef ik niet uit te leggen zeker .


  De volgende doet me steeds terugdenken aan de kindertijd en de papieren bloemen die de kinderen in elkaar knutselden op het strand en drukke ruilhandel op na hielden  .

  Of is dit ook verleden tijd en zijn de kinderen van nu te druk bezig met hun Ipod of Gsm ?
  Liefs en.... het weekend komt er weer aan en mischien ......zelfs een zonnig weekend

  >> Reageer (15)
  28-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 - zweten ...
  Volgens de weerman zullen we vandaag zweten , ik ben er in alle geval al op voorzien ...Jullie ook ?  Geen rekening mee houden hoor ...zal wel de zon zijn die aanzet om eens het zotje uit te hangen  hihi
  liefs

  >> Reageer (21)
  27-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- Wow !!!!!

  Sta je ook zo versteld van dat mooie weer ? Ik anders wel hoor , dacht dat zoiets tot het  het verleden behoorde  maar nu toch al 3de dag zon op een rij  .... de pret kan niet op ! Ben aan het " zwanzen " zunne , we zijn dankbaar dat we eindelijk kunnen genieten van terrasje  al zal het  hier vandaag niet zijn .Weeral eens hopeloos laat en ons Leeuwke kan daar verdraaid niet om lachen als ze moet wachten op haar " petattjes "  haar wil is wet dus......
  liefs

  >> Reageer (19)
  26-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- eindelijk !
  Eindelijk zomers !!!!!!!Doemdenken van " zal het weer een ééndagszomertje worden ?" doen we vandaag niet , we zijn wat je zou kunnen noemen " voorzichtig optimist "  wat het weer betreft !De kleintjes zullen eindelijk kunnen buiten ravotten  en genieten van waterpret  en dan volgt natuurlijk  onvermijdelijk natte voetjes die het ganse huis door huppelen en het nog leuk vinden ook  .Of moet ik zeggen " waterellende "voor de mamas?Maar wat is er leuker dan te zien hoe ze genieten van dat zomers gedoe zoals het toen nog kleine bubbeltje van kleinkind Cheyenneke ( ondertussen al een leuke tiener )   ....


  En de rest van opkuis nemen we er dan maar al te graag als bonus bij !
  Dat zal ik nu ook gaan doe sé want hier is het net zoals het spreekwoord " als de kat van huis is -  dansen de muizen " aleen is het hier wat in een modernere versie gegoten .."De mama aan de pc en stefke doet de chipkensdans " hihi
  liefs

  >> Reageer (16)
  25-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- die m.....

  Al moet ik eerlijk bekennen ...zo loop ik er toch niet bij zunne , met een hoed op in bikini die maandagse klusjes door worstelen ...dat zie ik nog niet zo zitten .Stel je voor ...zou maar een gek gezicht zijn, zou vast en zeker een " hit " worden  op You tube ( hihi) !Amaai  wat een fantasie  en dat op Maandag !Of zijn het juist de maandagse nonsens bij gebrek aan wat ernstig gekrabbel ? We mogen ons zelf niet te ernstig nemen hé .Maar zal er toch maar mee stoppen voor het helemaal uit de hand loopt en hier nog meer onzin intik !
  liefs

  >> Reageer (17)
  24-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- herhaling
  Veel woorden zal ik er vandaag niet aan vuil maken , anders val ik in herhaling na  herhaling en herhaling ... zoals op tv . Het volgende plaatje spreekt voor zichzelf ..


   We hebben al in ons leven voor hetere vuren gestaan we laten ons niet kisten door een beetje regen !" Een goede soldaat trekt steeds zijn plan " waren de wijze woorden van mijn vader zaliger en de man had nog gelijk ook .Dus maken we  er het beste van ondanks de r.......enzovoort ... geniet van je dag !
  liefs

  >> Reageer (23)
  23-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- een ...
  Een optelsommetje ....nog  geen zomers kiekjes + tijdsgebrek  =?????????.Antwoord ..... vlug rommelen in de kiekjes van ...heb zelfs vergeten te kijken van welk jaar .

  Maar dat kan toch wel tellen als een zonnig fotoke , een toen nog kleiner kleinste bubbeltje van de clan knipperend tegen de zon .Maar koffietje tot op de bodem uit.... loopschoenen aan  en .... daar gaan we dus weer  met achter ons Leeuwke aan crossen om te proberen die vliegende kopjes veilig te houden !.
  liefs


  >> Reageer (13)
  22-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- slechte ...
  Amaai zunne ....die zomer heeft totaal zen start gemist , hopelijk herpakt hij zich vlug !Maar wees gerust vandaag hier geen weer perikelen ! Zit er fris gekapt bij en dat heeft toch altijd een goed gevoel , al is het voor mij  persoonlijk de reden te vinden in  .."Oef ben weer voor een tijdje af van dat kappersbezoek  ".Al  bestaat het werk van de kapster hoofzakelijk uit het bijknippen en proberen verdoezelen  na onder gehanden genomen te zijn door ons Stefke  ....we kunen weer onder de mensen komen .Alé ...vooruit met de geit ...de handen uit de mouwen steken en er weer invliegen is de boodschap dus ......
  liefs en 
    


  >> Reageer (20)
  21-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- hulp ...
  " Hulp in nood " de handen in elkaar slaan en met verenigde krachten de klus afmaken .Of moet ik in het volgende spreken van " hand & pootje " ? Beginnen bij het begin....gisterenavond een bonk op het venster ...naar buiten gelopen en daar lag er een piepklein vogeltje met zen pootjes in de lucht  .Dat was vast en zeker zo in zen ééntje op de grond een vogel voor de kat en dat mag je dan  letterlijk nemen . 

  Daarom nam de dochter maar dat stakkertje onder haar hoede, het leek één stukje elende bijna had ze de hoop opgegeven. Maar was  toch een taaier beestje  dan verwacht , langzaam kwam er meer leven in tot hij of zij terug de lucht in kon .Als je het niet aleen kan redden met een beetje hulp is alles mogelijk hé
  liefs

  >> Reageer (19)
  20-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- huizenjacht

  Ieder jong koppeltje droomt van een eigen stekje , je weet wel " huisje - tuintje " iets helemaal voor voor hen zelf .Zoals momenteel een van de kleinzoons die deze morgen binnen kwam met de woorden " duimen hé we gaan naar een huis gaan zien !".Dit deed me terug denken aan de tijd toen  wij op zoek waren naar dat stekje die percies bij ons paste .Na veel zoeken vonden we toch het ouderlijk huis best bij ons passen ook al kwamen er veel  verbouwingen om het hoekje kijken .Langzaam kwam alles op zen pootjes terecht en toen kregen we het harde vonnis over ons Stefke " ze zal waarschijnlijk nooit kunnen lopen "Hoe kan je het dan redden in een huis  met een verdieping en veel trappen ..dat Stefke zou niet klein blijven ondanks de voorspelling " met wat geluk haalt ze mischien 13 jaar ". Dan neem je met pijn in het hart afscheid van wat eens je ouderlijk huis was en zoek je iets met enkel een gelijkvloers waar haar " ferarie" overal toegang heeft .Altijd nog geen spijt van die beslissing en ons Stefke is ondertussen bijna 40jaar maar  ...het doet toch nog altijd iets als je dat ouderlijk huis terug ziet ook al maak je jezelf wijs " och het zijn maar een hoop stenen "
  liefs

  >> Reageer (19)
  19-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- kan het ?
  Kan het ? Is het toch mogelijk , zou het durven ook al geloven we er bijna niet meer in ? Zullen we eindelijk zonnige plaatjes kunnen schieten zoals dit  van ons leeuwke genietend van zon  van enkele jaren terug ?.

  Kan ze straks in haar " speelbak "gaan rommelen en haar favoriete speeltjes mee naar buiten nemen ? .Dat zal dan wel weer iets met een roze kleur zijn , want dat is blijkbaar haar lievelingskleur .
  Wat er ook van aan is we zijn voorzichtig optimist wat het goede weer betreft , hopelijk is het weer geen ééndagsvlieg .Dan kunnen we eindelijk dat dagelijks gekanker over het weer afsluiten .
  liefs

  >> Reageer (18)
  18-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- ???????

  "M-dag " en vraag me dan ook weer eens af ... hoe komt het toch dat die dagen - uren & minuten net korter lijken dan vroeger ? Het is een dagelijks gevecht tegen die steeds voortrazende klok en niet altijd komen we als overwinaar uit de strijd .Ligt het aan de moderne tijd en leggen we ons  niet een te strakke  levenswijze op ? .Is het ...met het verloop der jaren gaat bij ons alles wat minder vlug en hebben we al wat moeite om  dat snelle tempo  bij te houden ? . Vele vragen nog steeds zonder antwoord  zal waarschijnlijk wel  een ietsje van beide zijn maar ....hier erover foeteren helpt niet dus ...dan maar weer de handen uit de mouwen steken en erin vliegen sé
  liefs

  >> Reageer (24)
  17-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- weeral
  We kunnen het vandaag toch weer niet hebben over mooi weer of het gebrek eraan ?.Ook al kan er niemand over zwijgen omdat het de spuigaten uitloopt ..Stttttt...we zwijgen erover .Wat doet een optimist dan ?...die zoekt en vind steeds de nuttige & possitieve & aangename kantjes aan de toestand !!!.Zoals ....die droogkast mag wat rusten , de was hangt aan de draad te dansen en ruikt heerlijk naar de buitenlucht !Zoals ....een  reden om een vleugje parfum te gebruiken ook al ga je de deur niet uit , heeft je ogenblikkelijk  een extra zonnig gevoel .

  Zoals ....die bloemetjes buiten in tuin of balkon  verkommeren  door de regen , waarom niet enkele in huis halen en meteen  ook een beetje zomer   in  huis brengen  ?.Maar vooral blijf alles aan de zonnige kant zien ...ééns zullen ze daarboven wel inzien dat we nu wel wat beters verdienen ....wens je dan ook een heel fijne Zondag !
  liefs 

  >> Reageer (11)
  16-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- terug !
  Na gisteren  een bezoekavondje waardoor de blogbezoekjes werden opgeschort ( sorry ) tot vandaag , zitten we hier weer te tokkelen ( ook al is het weeral eens in vliegende vaart )aan dat peeceetje .We kunnen dat tokkelding toch moeilijk missen , ze zeggen steeds  "Gewoontes sterven niet vlug " en dat is maar al te waar !.Vandaag is het 3 keer hoera want .....wonder boven wonder ...we zien de zon !!!!!!! ook al is het slechts nu en dan .Om dan maar nog een gezegde boven te halen " een kinderhand is vlug gevuld " maar bij ons ook zunne zeker wat de zon betreft , veel zijn we niet meer gewoon .Allemaal onze valiezen pakken en verhuizen naar warmere oorden zit er niet in ...dan maar tevreden zijn met ieder streepje zon die we krijgen ..Geniet er dubbel van want het is  ...

  liefs


  >> Reageer (14)
  15-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 - weeral ....

  Wees daar maar zeker van ...we zijn weeral Vrijdag !.Maar die zon na  1 dagje laat het hier aan 't zeitje  weer eens afweten ...Pffff .Och arme die toeristen en dagjesmensen die een uitstapje van " zon & zee " hadden gepland .Misschien een tip  ...bezoek eens aan de kaai het Noordzeeaquarium van Oostende " het Gernoasekot "misschien is het leuk ook eens te zien welke visjes in  onze Noordzee zwemmen .

  Wat nog interessanter is ...vlak ernaast worden dan die levend verse visjes en garnaaltjes te koop aan geboden .Versje garnaaltjes met een biertje  , dat moet je geproefd hebben ! Amaai lijkt hier vandaag net een reclame folder .Zal er maar een eind aan breien en verder de dag afwerken en dat is ....zorgen dat het ( altijd ) hongerige Leeuwke iets in haar mondje kan stoppen .
  liefs

  >> Reageer (17)
  14-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- kat & hond !
  Je hoort vaak of we gebruiken  zelf de uitdrukking " ze vechten als kat en hond " .Vraag me toch af ....zijn die gezegdes soms geen ingebakken vooroordelen ? Zijn ze steeds waarheid ? Weerleggen de feiten soms niet de fictie en verloopt alles tegenstrijdig wat  altijd  al aan genomen word als een vaststaand feit ? Zeker  als je ziet dat kat & hond vreedzaam kunnen samenleven en elkanders eigenheid  eerbiedigen .....

  Hoe ze beurtelings toegevingen doen .....de kat  volgt de hond in zijn  gewoontes en - de hond volgt de kat in haar kattegewoontes .Vraag me dan toch af ....zit daar soms niet  een wijze les van verdraagzaamheid in voor ons mensjes ?
  liefs

  >> Reageer (14)
  13-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- mollig !
  Bij de geboorte een klein dik paloddertje die de naam " Zéna"mee kreeg nu ...bijna uitgegroeid tot een jonge volwassen Engelse bulldog die haar ras tot ere strekt maar nog .....laat ik het maar bij de naam noemen ..even mollig  en  dik paloddertje is gebleven !

  Heb het hier over wat de dochter Claude steeds " mien hondje " noemt .
  Ondanks het stoer uitzicht een lief en aanhankelijk beestje maar .....houd er soms wel verdraaid rare manieren en onmogelijke houdingen op na om haar  schoonheidsdutje te doen  !


  liefs

  >> Reageer (17)
  12-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- waneer ?
  Waneer word het eindelijk eens strandweer ? Waneer zullen we niet meer in het verleden moeten duiken om strandtafereeltjes te zien ?Ook al ben ik nu door de omstandigheden( stefke )   geen fan meer van duinen en zeetje , de kleine hummels missen zeker een heleboel lol door dat uitblijven van het zonnetje .Ook al is het jaren geleden kan me nog goed de uitgelaten pret van de toen kleine bubbels in gedachten voor me zien bij een strandbezoekje .Zelfs het middagdutje was een hele belevenis ......

  Waar zouden  de mama en papa thuis te tijd vandaan halen om lekker liggend in een badhanddoek je in slaap te wiegen ? ....daar maakten ze dan ook dapper gebruik( of moet ik zeggen misbruik ) van ....zoiets  kon aleen op het strand ! Alé ... genoeg in het verleden  gerommeld ...is er hier ééntje op " chipsstrooptocht  "( stefke ) en ons mademoiselleke word graag op haar wenken bedient  dus...
  liefs

  >> Reageer (17)
  11-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- op ...

  Ook al is het vandaag op zen Maandags ( laat ) toch vlug een krabbeltje zetten , veel zal het vandaag niet worden want dat tonnetje met ideekes lijkt de maandag altijd leeg tot op de bodem ...hoe zou dat toch komen ?.Stefke komt me nochtans bereidwillig  een handje toesteken maar ....of dat de zaak zal oplossen ????? vrees van niet !.De wasautomaat laat me weten dat zijn werk erop zit en ik hem van zijn lading kan verlossen ......dan maar een eind dat gekrabbel maken want het lijkt vandaag toch niets zinvols te worden !
  liefs

  >> Reageer (16)
  10-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- feest !
  Het belooft een zonnige en vooral drukke dag te worden , je hoort me al afkomen zeker ? Het is in vliegende haast tussen alles door , maar wilde toch die dag niet voorbij laten gaan zonder de papas ff in de bloemen zetten .Vandaag is het hun dag om eens lekker verwend te worden en daarom met een dikke knuf voor alle vadertjes  een

     liefs

  >> Reageer (16)
  09-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- wind !!!!!!

  "Hou je vast aan de takken van de bomen " maar voor  die spreuk gaat   de vlieger toch vandaag niet op ....zeker als je al die takken bekijkt die overal langs de wegen liggen zou  zoiets toch een gevaarlijke onderneming worden  .Alé Steffie niet zeuren... is weekend en we laten het  weer dat  niet verpesten , dan maar veilig binnen blijven !Storm buiten maar ook storm  binnen ...al zou ik die binnenstorm beter vergelijken met een razende orkaan ( ons Stefke ) of is het een wervelwind gezien de dingen die soms door de lucht vliegen ? ......word dan maar weer eens kort & bondig !
  liefs

  >> Reageer (11)
  08-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- zon !
  Van ieder straaltje zon moet je genieten , hoe klein & hoe kort ze er ook is ! Dat is nu eens geen raad van tante Kaat maar van Stefke  beter bekent als " leeuwke ".Dat doe ik nu ook sé ...een streepje zon en vlug buiten maar..... tegen dat ik goed en wel in men ferarie zit is die zon weer " schapavu " ...Pfffffff.Maar 1 ding vraag ik me toch ......hoe het komt dat de mama het steeds leuk vind dat ik zit te zonnen....dat zou ik nu eens echt willen weten sé !


  Alé ...daar is die zon weer voor even ...saluutjes hé
  ( nog groetjes van de mama )

  >> Reageer (18)
  07-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 als....
  "Vooruit kijken &  achteruit kijken "...toch verbazend hoe die twee soms een geheel vormen !Alé ... is weer chinees zunne vandaag ...een woordje uitleg zal wel op zen plaats zijn zeker .Langzaam ( te langzaam als je 't mij vraagt ) komt die datum van de blogmeeting dichterbij en als je daaraan denkt , ga je ook wel ff rommelen in de fotos van voorbije meetings .Je vraagt je dan af ....."die of die is niet meer te vinden onder de bloggers - hoe zou het nu  met hen  zijn ?".Wat vooral opvalt zijn de vele lachende gezichten ...zelfs voor diegene ( zoals men dochter Claude )  die hun mam of oma bereidwillig naar die blogmeetings rijden is het geen saaie vervelende bedoening ..dat kan ik je 100% verzekeren ..... kan het zelfs bewijzen ....


  Op die blogmeeting hierboven was er een optreden van "de  rude roots "( met veel bijval )  waarvan de drummer Joeltje in die tijd ook een blogger was .Maar wat ik vooral wil zeggen met dat epistel.....voor diegenen die nog twijfelen of ze naar die samenkomst zullen gaan of niet ...heb ik slechts een woord " DOEN ".
  liefs

  >> Reageer (18)
  06-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- tijd te kort ...

  Maar vanavond ben ik er weer en vanaf morgen word alles wat kalmer (?) en zal dat sukkeltje van een blogje niet meer zo verwaarloosd worden ...wat de laatste dagen wel een beetje het geval was .
  liefs

  >> Reageer (16)
  05-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- zon
  Ook al is het al wat laat en zit de dag erbijna voor de helft door , om dit te wensen vind ik het nooit te laat !

  Na het oktoberweer van gisteren zijn we vlug tevreden ook al is het maar af en toe zonnig .Veel van het dagelijkse gekrabbel zal er weer niet in huis komen , heb er zelfs al gedacht om dat " rommelkotje " om te dopen tot " zottekotje " want daar  lijkt het de laatste dagen hier  steeds meer en meer op .Maar " na regen komt zonneschijn " (figuurlijk dan ) en we blijven wat we zijn ...een optimist !
  liefs

  >> Reageer (17)
  04-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- beter laat ...
  Eindelijk thuis van de spoed met de huisgenoot en " Beter laat dan totaal niet "indachtig kom ik nog vlug hier   een krabbeltje placeren .Morgen is het weer van datte , je weet waneer ze beginnen met onderzoeken en testen maar .....je weet niet waneer het zal eindigen .Dus als die berichtjes wat kort of je nu en dan niets van me hoort ....ben in geen 2 sloten tegelijk gelopen hoor alleen ...is dat peeceetje nu uitsluitend ' voor s avonds.Toch nog vlug een kiekje van onze kleinste bubbel , wat ze aan het eten was onder waakzaam oog van de mama moet ik  er niet bij vertellen zeker ?

   
  liefs 

  >> Reageer (14)
  03-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- regen !!!!
  Olala ...dat is andere koek ...regen !Maar we troosten ons steeds met gedachte " na regen komt zonneschijn " de Zondag is een dag waar niets moet en alles kan dus .....we gaan ervoor !Zijn nog veel kleine dingetjes die  ondanks het weer je  een goed gevoel kunnen geven ( je hoeft alleen de moeite te doen om ze te zien ) ...zoals " de wasautomaat & de droogkast  " .Alleen al bij het denken hoe het vroeger was  ..die ganse rompslomp van het wassen - zeulen met spoelwater - het ganse huis op z'n kop ....om dan nog niet te spreken van die vlaggetjes in huis als het buiten (zoals vandaag )regende .Wel zoiets kan mij nu ondanks die dagelijkse himalayaberg was een goed gevoel geven , steeds het positieve zien in alles .....dat is  een levensmotto .....die ik ( probeer ) in ere te houden .

   
  liefs

  >> Reageer (23)
  02-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- ocharme ...
  Wat krijgen  die bloemekes het dit jaar toch alemaal niet te verduren ? Eerst kregen ze niets anders dan regen op hun donder en nu droogte  ...je hoort ze bijna smeken  om water !Maar zoals ons mensjes slaan ze zich er toch door ,  straks is er niets meer te vinden  van  een georderde  goed onderhouden  tuin ....lanzaam begint alles begint weer meer op een minioerwoudje te lijken .Ben mishien een rare vogel daarin  maar ....zo heb ik het liefst ...laat ze maar hun gang gaan zonder tussenkomst van schaar of snoeimes .

  Maar voor nu zijn er andere katjes te geselen ( oesje ...wat een  dieronvriendelijke spreuk ) krijg de hulp van ons Stefke ...dan maar .....
  liefs

  >> Reageer (22)
  01-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- nieuwe..

  Heb je ook zo het gevoel bij de start van een nieuwe maand ...dat je vol verwachting uitkijkt naar wat  die maand  zal brengen ? Zou dan wel eens graag in de toekomst piepen om te zien wat er ons te wachten staat en bereid zijn om eender wat op te vangen maar ...spijtig genoeg werkt het zo niet .We kunnen nog steeds geen koffiedik kijken , ook al willen sommige "zieners (?)" ons proberen op de mouw te spellen dat het  wel kan .Erover fantaseren mag wel maar zal me maar houden aan alles te nemen wat er  dag na dag  op me afkomt !Maar één ding weet ik nu toch al zeker ook al ben ik geen toekomstvoorspeller ...het weekend staat voor de deur en daarom ...


   


  >> Reageer (19)
  31-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- plannen
  Soms maken we zorgvuldig plannen " éérst dat en daarna zal ik het zo doen " maar door omstandigheden gaat alles de mist in .Dat is me ook weer eens  overkomen ...Enkle fotokes nemen Vrijdag van Oostende voor anker voor je de volgende dag weer op de koppen kon lopen en ......die dan Zaterdag op de blog zetten was de bedoeling maar ....De eerste helft is me gelukt maar het tweede was door de internet panne aan men hoela !Dan maar met enkele dagen vertraging toch nu enkele sfeerbeelden van "Oostende voor Anker"..


   Het thema dit jaar was stoomboten en dat was er goed aan te zien ( en te horen )!


  Het kon niet anders ...het werd ook even proeven van de rijkdom van de zee ....versgerookte vis !


  Een verfrissing zou de helft zo goed niet smaken als je ondertussen niet kon genieten van een streepje muziek en ...dat onbrak zeker niet !
  liefs

  >> Reageer (16)
  30-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- eindelijk !!!!

  Daar zijn we dus eindelijk weer terug ! Hopelijk zijn die internet troubles van de baan want was balen zunne !.Zaterdag was dat internet plots foetsie , de provider opbellen en krijg je dan als antwoord ..." met dit verlengd weekend is alles reeds volgeboekt tot woensdag " kan je verzekeren leuk is anders hoor !Maar ...we zijn er terug en alles is weer ( duimen !) oké.Dus word het na  4 dagen weer een avondje aan de pc ...oef !!!!!!!
  Wil ook nog de blogmaatjes die ondanks de " troubels" even aan me dachten van harte

  grtz & bedankt

  >> Reageer (33)
  26-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- Internetpanne
  BERICHTJE !!

  Liefste bloggers,

  Vandaag is het eens Sacha (de kleinzoon) die het moet doen.
  Dit komt omdat ons mémétje een internetpanne heeft en dit tot woensdag!
  Woensdag komen ze het probleem oplossen en kan ze weer met hartenlust bloggen!

  Ik moest iedereen vele groetjes toe wensen en veel liefs van haar!

  Groetjes
  Sacha!
  >> Reageer (42)
  25-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- ribbedebie !

  En als je  deze namiddag ( zoals hier het geval is )wil genieten van het mooie weer en  de gort opgaan boten kijken in Oostende , dan weten jullie hoe laat het is ... voor nu " haastjewerejezére ".Blogje op rust tot deze avond !!
  liefs

  >> Reageer (19)
  24-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 - verassing !
  Soms kan je onverwacht voor verassingen komen te staan , heb het nu niet over een geschenkje of iets in die aard .Zal maar beginnen bij het begin ...dat is een stuk makkelijker .We hadden in de tuin uisluitend mauve irissen " Zal enkele witte en roze meebrengen van de martkt om er tussen te zetten " was het comentaar van de huisgenoot .Zo gezegd - zo gedaan  ....toen ze in knop stonden leek het erop door hun kleur dat ze door de vele regen reeds verot waren maar als ze toch open bloeiden  grote verassing die roze bloemen bleken raar maar waar geen roze te zijn maar iets totaal anders .De kleur omschrijven lukt me niet zo vlug , zie zelf .....

   
  Ook al is het niet het gekozen kleur , ze fleuren toch tussen de witte irissen de boel wat op !
  liefs

  >> Reageer (20)
  23-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- niet laat...
  Niet laat maar vreselijk laat vandaag , zelfs het piepen op de blog en de  tradionele om 10u


  is er bij ingeschoten Pffff.Vlug ff een groetje en inplaats van koffietime ..soeptime voor ons Stefke en dat moet vlug gebeuren of ons leeuwke gaat aan het brullen en slaat haar klauwen uit en dat is nu niet bepaald een lolletje .Dan maar liefs en alles opzij schuiven tot vanavond ons leeuwke een slapend lammetje is !

  >> Reageer (16)
  22-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- zou ik ?
  Zou ik durven ....het weeral hebben over het weer ????????.Blijf maar in hehaling vallen , terwijl het binneland lekker kan genieten van warme zonnige temperatuur blijft het hier aan de kust en omstreken grijs en grauw met een pullekesweer .Maar ....


  " ooit " komt die zon terug !.Veel nieuws valt er anders hier niet te rapen , zal het dan ook maar voor nu erbij laten want ....je weet wel " stefke " enzovoort..... ( maar dat is oud nieuws é )
  liefs

  >> Reageer (18)
  21-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- neen...
  Nee ....had me echt niet vergist deze morgen .....we zijn geen mistige oktoberdag , al leek het bj het naar buiten kijken verdraaid goed op !.

  Gelukkig is het maar buiten en kan ik nog steeds dat pc schermpje zien alhoewel ...lang zal het niet duren , vandaag word de tweede fase van de bekabeling in huis uitgevoerd en ...word het weer een dagje zonder internet & tv .Hopelijk is alles door een vlugge aanpak vanavond achter de rug en kunnen we weer onder de mensen komen !Oesje daar is  het kabelmanneke  al dus ....tot dan
  liefs ....

  >> Reageer (25)
  20-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- grilligheid
  Over grillig gesproken ...het weer is dit jaar een meester in grilligheid ....gisteren volle zon - warm en bloesjesweer- vandaag grijs & grauw en nu  we mogen weer ons pulleke uit de kast opdiepen .Mischien een nieuwe trent .. " het ééndagszomertje " ? .Wie zeker ook thuishoort in het rijtje  van grillige dingen is " de iris "...


   Of het nu stralend wit ..


  Of  gekleurd is.. ...
  Ze zijn  het buitenbeentje onder de bloemen wat hun aparte vorm betreft .
  Om terug te komen op dat weer ...of we het nu leuk vinden of niet ...we moeten het lijdzaam ondergaan maar ...maak er het beste van !
  liefs

  >> Reageer (12)
  19-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- ook al...
  Ook al komt dat wasgoed dat smeekt om gewassen te worden momenteel bijna  men oren uit , toch tussendoor ff een krabbeltje zetten .Al is het maar om iedereen wonder boven wonder in het gezelschap van de zon  een plezante dag en ...

  te wensen .Nu  kan de dag ondanks alles zowiezo al niet meer stuk ! En nu vlug voor goochelaar spelen en een "truckje "  uit men hoed halen  ...de was laten dansen aan de waslijn !
   liefs .

  >> Reageer (11)
  18-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- hoe....
  Hoikes ben er ook eens weer Stefke ...vraag me toch af ...hoe is het mogelijk dat mijn mama steeds zegt dat ik weer een soort van een tornado  ben ? Zie nu zelf hoe ik me braaf bezig houd met " pluisjestrek "van men beertje ( wat ik al allemaal uitgespookt heb vandaag zal ik maar niet bij vertellen... hihi).


  Genoeg gerust heb nog veel werk  , nog zoveel kasten om in te rommelen en straks als kers op de taart ...als mama ff niet kijkt vlug weglopen met haar koffiekopje en aan diggelen  smijten ...dat maakt zo een mooi geluid als ze op de grond terecht komen ...ben dan echt fier over mezelf !.Al denkt mama daar anders over , vraag me toch af waarom ! .Alé ben er weer mee weg ....tot de volgende keer é !
  knuf van stefke ( en ook van de mama)

  >> Reageer (19)
  17-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- owerwets
  Vandaag ff terugblikken naar de kindertijd ....de bloemen die het best zijn bij gebleven uit de tijd van toen  .Samen met  de hortensia zag je ze in iedere tuin ,  vandaar ook de titel van " ouwerwets " maar ze ruiken  nog steeds even lekker als toen ! Daarom vandaag maar eens dat ouwerwets maar  nog steeds even jong bloempje  in de kijker gezet of ...moet ik nu zeggen in de bloemetjes gezet ?


  liefs
  Geniet van dat vrije dagje !

  >> Reageer (15)
  16-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-vierkant !
  Iedereen maakt het wel eens mee dat het net is of je dag verkeerd begonnen is , je laat dit of dat uit je handen vallen - opkiuisen geblazen...en van het éne komt het andere en de reeks zet zich voor de rest van de dag verder .De goed geoliede machine van huisvrouw  sputtert  tegen , je geraakt van geen meter vooruit ...kortom de dag draait echt vierkant !We kunnen er ons aan ergeren maar zijn steeds tevreden dat we zo een dagje tot een goed einde kunnen brengen  en ...morgen is er weer en dag en wis en zeker een betere !.Spijtig is het niet overal zo ...neem nu bijvoorbeeld in de haven ...als er daar iets vierkant draait door één of andere reden  ...dan is de schade niet te overzien .....


  liefs

  >> Reageer (17)
  15-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- gerommel

  Ook wakker geworden de voorbije nacht van het gebliksem  & gerommel buiten ? .Hier anders wel hoor....die disco  lichtjes flikkerden daarboven  op volle kracht en de dondermuziek stond loeihard ! De bloemekes in de tuin  zullen  het geweten hebben , ze kregen de volle laag en staan er vandaag maar belabberd bij !.
  Voor het onweer  ...


  En na ....


  Gelukkig is alles weer rustig en doet de zon haar uiterste best om die dreigende wolken de baas te worden , we zullen maar afwachten wie het zal halen !En zo zijn we weeral eens terecht gekomen bij wat nog steeds het gespreksonderwerp nr 1 is " het weer ".Maar ...we zullen ons er niet druk in maken "ooit" krijgen we toch dat langverwachte  zomertje met veel zon ( dromen mag toch é )
  liefs


  >> Reageer (14)
  14-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- voila sé !
  De ( drukke maar plezante )dag van gisteren zit er ook al weer op !Is wel weer ff wennen ....lijkt plots weer leeg ...maar ons mademoiselleke ( stefke ) zorgt in haar ééntje voor de drukte van een hele bende !Vrees dat het ook alles word voor nu  ....het peeceeke zal moeten wachten tot vanavond ...liefs


  Maar laat hier  toch enkele bloemtejes uit de tuin achter !

  >> Reageer (18)
  13-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- moederdag
  Eerst en vooral voor alle moedertjes ...

  Zullen er wel zijn die het raar vinden dat zelf moeder zijnde  geen buttons gebruik met beste wensen voor die laat het ons maar eerlijk bekennen ...steeds  "emotionele dag ".Dat is dan ook een bewuste keuze ...ik voel mee met de mamas die door  omstandigheden die dag geen feest is maar ...een moeilijke dag om te overbruggen ! Er zijn zoveel verschillende redenen  van het waarom ze het moeilijk hebben vandaag en wil die dag dan ook niet nodeloos zwaarder maken .Denk aan hen vandaag en wens hen heel veel sterkte en ...mischien word het volgend jaar toch een feest ...wie weet ! De kronkelwegen van het leven zijn ondoorgrondelijk en niet voorspelbaar !
  liefs

  >> Reageer (13)
  12-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- jonge liefde
  Nu de taart  voor ons Stefkes grijpgraage handjes veilig in de oven zit , tijd voor een bakje troost en ....ff op die blog loeren natuurlijk !.Een mens hield het bijna niet meer voor mogelijk maar ...er is zon vandaag wat kan men toch opfeuren als je die ziet .Je ziet plots alles veel rooskleuriger in of ....is het  nog de nawerking  door het bezoek van gisteravond van een de kleinkinderen  met haar vriendje .Hoe je wegsmelt  bij het zien van dat jonge geluk hoef ik niet te vertellen zeker ... vedorie zijn wij toch watjes é , maar weet zeker dat iedere oma dat gevoel kent.Toen de vraag kwam " wil je een een fotoreeks maken van ons tweetjes ?" was het antwoord "met alle plezier " zelfs het schemerdonker kon hen niet deren  .


  Wat is jonge liefde toch vertederend mooi hé ...zucht
  liefs

  >> Reageer (14)
  11-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- de hamvraag
  Zitten jullie ook met hetzelfde (klein)probleempje ?.De hamvraag van de dag ...sta je daar voor je kleerkast en wat zal het worden vandaag ...wat zal ik aantrekken  niet dat je niet kan kiezen of die kleerkast leeg is maar  ...worden het korte of lange mousen - word het  bloejes of pullekesweer  ? Je kan het echt  niet die temperatuur schommelingen nog bij houden of opvolgen  .Dan maar het zekere voor het onzekere nemen ...het bloesje kiezen  en dat wollen vestje binnen handbereik houden !.Wat zit ik me hier druk te maken over die kleine  " pietelulligheden "het weekend is in aantocht , en dan voelen we ons steeds " zoals een bijtje op een bloemeke " ( gelukkig en tevreden ) Al is het volgende geen bijtje ......je weet wel wat ik bedoel hé


  liefs en geniet van de dag en hoe het weekendweer ook word , maak er het beste van  !

  >> Reageer (17)
  10-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 -waneer ?

  Die waterpret van de kleinkinderen voor waneer ? Wij maar geduldig (?) wachten , het is nog en blijft nog  steeds toekomst muziek !.Weet ook wel dat erover zagen geen sikkepit helpt maar loopt toch wel de spuigaten uit dit jaar  en begint het op onze " tutters "te werken !.We moeten ons troosten met de zonnige fotos van verleden jaar , waar er gevraagd word om toch ff  die gekke fratsen te laten om een mooie momentopname  te krijgen voor het familiealbum maar .... Zoë vind gekke bekken trekken blijkbaar een stuk leuker !


  Dus maar verder hopen & wachten op de toekomstige waterpret en de tot nu toe weinig geziene grillige zon !
  liefs

  >> Reageer (16)
  09-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- vlug-vlug !

  En daarbij zal het tot deze avond bij blijven , word hier aan de bekabeling van het internet en de tv gewerkt .Dus word het hier een ouderwets dagje ...zonder tv en...zonder internet ...Pfff !!!
  liefs

  >> Reageer (13)
  08-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- weer ....
  Vandaag hebben we weer ....


  Meer woorden maak ik er niet meer aan vuil zijn het we al gewoon zeker dat r......weer ? .Zijn prettiger dingen om aan te denken !Zoals ...de komende vakantie mischien , een rustig wandelingetje maken op zoek naar mooie hoekjes voor een aandenken in het familiealbum of ....simpelweg luieren in de zon met een drankje en af en toe een duik in fris koel water ! De eeuwige thuisblijver( zoals mezelf ) moeten zich niet tekort gedaan voelen , hen staat het terrasjesweer te wachten ... geen druk gedoe van overbevolkte steden of stranden lekker in je eigen omgeving genieten van zon & een drankje !.Het enige wat we moeten hebben is ..." geduld " ...eens word het toch zomer ! Stop - genoeg gedroomd ...terug naar de werkelijkheid ....zoals ...Stefke die maar niet kan begrijpen waarom die deur nu op slot is en de " ferarie " in haar gewone hoekje staat....had ik het daarnet niet over geduld ? Maar  dat  is nu net iets wat niet in haar woordenboek staat  !
  liefs

  >> Reageer (17)
  07-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- positief denken
  Ook..... al is het  Maandag en hebben we nog steeds geen kaboutertjes die helpen de klusjes te klaren ....weiger me te laten meesleuren door negatief gedoe ! Ook ....al begonnen we te wanhopen dat zoiets  nog mogelijk was ...nu schijnt de zon !!!!!!.Dat tekort aan tijd neem we er dan maar bij met een zonnige positieve lach dus ....


  liefs

  >> Reageer (20)
  06-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- ff wachten ..
  Ook al zit het weer niet mee en moeten we nog ff wachten om er een


  van te maken , laat het niet aan je hart komen ! .We hebben in ons leven al ergere watertjes doorzwommen en laten ons niet klein krijgen door wat  tegenvallend weer !!!!!.
  liefs

  >> Reageer (17)
  05-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- vervangen
  Vanmorgen kwam ik supergoed geluimd uit mijn bedje ...Ola we moeten beleefd zijn ...ik ben het weer eens " leeuwke !"....en nu verder ....mischien zou het vandaag een dagje worden dat ik kon buitenzitten in mijn "Ferari"maar wat denk je ? niets van !

  Dan maar terug naar binnen en kijken  wat ik zoal kon doen om mijn goede bui  te bewaren ! Had vlug de oplossing gevonden  ... waarom niet eens die fruitmand plunderen ????? Nu kan die regen me niets meer schelen ...

  Smakelijk é
  Liefs van Stefke ( en de mama)

  >> Reageer (11)
  04-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- kort !

  Door onvoorzien omstandigheden word het vandaag hier superkort  kan gebeuren hé ,maar wilde toch vlug een krabbeltje zetten . Een zonnig en warm weekend daar kunnen we voorlopig maar over dromen ,  hopelijk sla ik de bal mis en krijgen we stralende zonneschijn maar ...is het anders dan zullen we dat  ontspannend weekend ergens anders moeten gaan zoeken mischien iets zoals dit ......


  liefs


  >> Reageer (18)
  03-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- een strijd

  Ben vandaag blijven hangen bij het onderwerp  van gisteren " bloemen "...en  hoe ze een strijd leveren tegen de natuurelementen .Die bloemeknoppen krijgen het hard te verduren ,ze  krijgen geen hulp of warmte  dit jaar van de zon om zich te ontplooien .Aan de buitenkant van de knoppen zijn  reeds door de overvloedige regen de eerste tekenen van verotting te zien ....

  maar toch winnen ze de strijd en komen ze tot bloei , mischien niet zo groot als anders en staat hen  ook een korter leven  te wachten ( weer dank zij de regen ).Zit daar niet ergens een moraal les  in ? "Blijf vechten wat er ook gebeurt ook al ben getekend door het leven , ondanks je blutsen en builen blijf ervoor gaan " .Oesje ...zware kost voor s' morgens ..... wat zeker niet de bedoeling was .Zal maar terugkeren naar de orde van de dag en dat is hier zoals steeds op de éérste plaats "ons Stefke "dus ... 
  liefs


  >> Reageer (19)
  02-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- tuinplezier !
  " Tuinplezier " al staar ik me niet blind op het plezier aleen om  bloemen te zien bloeien , weet verdraaid goed dat zoiets veel onderhoud vergt ! Deed vroeger met alle plezier die tuinklusjes , maar door de omstandigheden heeft de huisgenoot die karweitjes overgenomen .Maar had het over het plezier ervan ....wat is er mooier dan ontluikende bloemen te zien en hun levensweg te volgen van knop tot de blaadjes triest verslenst op de grond vallen en ....ernaast weer met een andere kleur de hele cyclus  opnieuw begint ? .De donkerroze " rodos" bijna uitgebloeid nu is het de beurt aan de witte ...

  Dan komen weer roze  aan de beurt  enzoverder ....
  Maar binnen zijn er onderussen ook klusjes die in wachtstand staan en .....daar ga ik nu aan beginnen sé ! ...
  liefs

  >> Reageer (16)
  01-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- amaai ..

  Amaai zunne !...de eigen oogst aan meiklokjes staat er in de tuin   dit jaar  dank zij de vele regenbuien  maar belabberd bij.....ze hebben net als wij weinig  zon en warmte gekregen !Maar terwijl ik dit aan het intikken ben komt de zon van achter de wolken piepen ,hopelijk kan ze ertoe bijdragen om van  die 1Mei " dag van de arbeid " tot  een echt  feest te maken !We zullen dan maar vandaag er  een rustfeestdag van te maken en ons houden aan de  strikt noodzakelijke huishoudklusjes ( of toch proberen )!.
  Wens allen met dit bloemetje een schitterende " de dag van de arbeid "!


  liefs

  >> Reageer (15)
  30-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- stijging

  Toch raar hé ...bij de temperatuurs stijging buiten gaat  dat humeur evenredig ook een graadje hoger , wat niet wil zeggen dat ik er anders als een vieze troela bij loop hoor !.Zon buiten  en alle maandagse klusjes binnen die daarnet net een hoge berg leken ...lijken nu meer  gekrompen tot een molshoop ! Wat een beetje hoop in het vooruitzicht van mooi  (of  toch beter weer )allemaal niet kan voor zorgen hé !Maar nu genoeg de lofzang gezongen over dat betere weer ( moet niet altijd gefoeter zijn ) het is en blijft maandag ! Met morgen "de dag van de arbeid "  voor de boeg  die ik wil in eer houden ....is het voor nu "haastjeweirjezére "....

  liefs


  >> Reageer (11)
  29-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29 - goed gevoel

  Je hoort langs alle kanten " verdorie dat weer , je zou er depressief van worden !" .Hoe kan je  dan  je eigen vrolijke zelf terugvinden ? Mijn mam zei altijd " niets slimmer dan een mens , als hij of zij maar wil ".Dus trekken we " onze truckendoos" open om terug een goed gevoel te krijgen !.Die hulpmiddeltjes zullen wel bij iedereen van een andere aard zijn .....Mischien behoor je bij de kategorie die zichzelf eens lekker vewent met een" patéké met veel slagroom " ( al is dat nu niet bepaald prima voor de lijn ).Of  behoor je bij de dapperen die weer & wind & regen trotseert met een fikse gezonde wandeling en dan fier op je zelf bent  dat je het weer schaakmat hebt gezet ( wat uitstekend is voor de lijn ).Of zoek je het nog elders zoals ....eens extra aandacht geven aan je kleding en een vleuge parfum en geeft dat dan je een goed gevoel ?.Noem het " lapmiddeltjes of wat dan ook , als het maar je gedachten afhoud van het rotweer en je een goed gevoel geeft is alles in " de sjakos ".Dus wens ik je een


  met of zonder " truckjes "
  liefs


  >> Reageer (22)
  28-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- protest
  Oef ! appeltaart in de oven en nu ...koffie ! Met dat rotweer mogen we ons zelf wel eens verwennen é is tenslotte weekend voor iets.Over dat weer gesproken ( hebben  we het tegewoordig over iets anders ?) We zijn hier de laatste dagen  mooi de dans ontsprongen wat  die plensbuien betreft maar vandaag ...verdorie ze kunnen er wat van daarboven of is het nu "juist  niets ?". Mag toch stilaan een eind aan komen ...als we nu eens met zen allen  gaan protesteren ....mijn eerst spandoek is al gereed ...


  Zou dat helpen ?... maar vrees ervoor !. We zullen moeten afwachten tot de titanenstrijd tussen zon en regen hun  strijd beslecht hebben  .....we zijn partijdig en duimen dat de zon als overwinaar uit de strijd komt !
  liefs

  >> Reageer (12)
  27-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- joehoe !
  Daar ben ik ook weer eens Stefke of beter gekend als " ons leeuwke " , was al een tijdje geleden maar had het razenddruk .Ook al valt het weer de laatste tijd niet mee om in men Ferarie buiten te zitten , zodra ik kan ben ik ribbedebie naar buiten want ...ze  zijn aan veranderingswerken bezig bij de overbuur en daar hou ik zo een beetje toezicht op ...

    Er moet toch iemand die lui in de gaten houden é en dat is echt een kolfje naar men hand ,  een  plezant jobbeke die ik met de vingers in de neus aankan  .Alé ben er weer mee weg ...oja zou nog vergeten ...


  Gewenst van mij en ook van de mama ...tot de volgende keer é

  >> Reageer (20)
  26-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- geheugensteuntje
  Heb er moeten vaart achter zetten en het ogenblik zorgvuldig  uitkiezen maar het  is me gelukt !.Een  geheugensteuntje om aan te tonen ...er bestaat nog zoiets als  zon ook al zou een mens er bijna aan  gaan twijfelen .Onderussen speelt die oude dame weer verstoppertje maar toch  hier het bewijs dat het nog kan , de rodos in volle bloei met daarboven een blauwe hemel !

  Voor hoelang ????? daar durf ik niet op antwoorden zelf geen gokje wagen . Maar we blijven optimist er is verbetering op komst als ......we tenminste nog de prietpraat van de weerman mogen geloven ."Een goede oude Belg trekt steeds zijn plan " zei men vader  , dus we laten het niet aan ons hartje komen en we zullen er maar  beste van maken " met of zonder zon "!
  liefs

  >> Reageer (22)
  25-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - genoeg !
  Nu is het het genoeg met  spelletjes te spelen ! Te oud geleefd om met mijn voeten te laten spelen ook al is het door moeder natuur  !. Ken je dat spelletje ?. Ziet er goed uit buiten veel wind vlug die was buitenhangen ...

  Nog maar net buiten hoor je  toch al die eerste druppels vallen  ....dan maar weer binnenhalen en ff( ongeduldig ) wachten .Na zorgvuldig die hemel afgespeurd te hebben of er nog donkere wolken zijn ....nee ? dan maar weer die was aan de lijn hangen !Je bent nog maar net binnen en ...de ganse reutemeteut begint opnieuw ...Pffff genoeg van het spelletje...alles in de droogkast kieperen de woorden die daarbij gebruikt worden zal ik jullie maar besparen .Genoeg gefoeter voor nu ...wens een gezellige dag ...al was het maar om moeder natuur schaakmat te zetten !
  liefs

  >> Reageer (16)
  24-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- naam

  Iedereen van het kleinste tot het grootste gaat met een naam door het leven maar ...wat te doen als je die naam niet weet? Vrees dat het weer een soort latijn is vandaag , zal dan ook maar beginnen bij het begin ...De huisgenoot zag bloemen op de markt die volgens zijn mening juist een leeg plekje in de tuin konden vullen  ....meenemen dus . Maar bij de vraag " hoe is hun naam ?" moest hij het antwoord schuldig blijven .Ben nu niet bepaald een tweede "Jeske de tuinvrouw" ( want daarvan bestaat er maar ééntje  van) en namen van bloemen kennen ( en onthouden ) is nu niet bepaald mijn sterkste kant .Heb ze daarom ook omgedoopt en een nieuwe naam gegeven , mag ik je voorstellen de laatste aanwinst in de tuin ...


  " Het naamloosje " ....
  liefs


  >> Reageer (22)
  23-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- vlug ..
  Vlug ff bijtanken ....


   Al is het niet letterlijk maar figuurlijk( of is het toch letterlijk?)... met een koffietje.... Maandag hé en dan is het blablabla ...enzovoort !
  De rest is  voor deze avond !
   liefs en probeer toch wat te genieten van de dag ( als die maandagse klusjes afgewerkt zijn !)

  >> Reageer (20)
  22-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- ocharme ....
  Ocharme toch !!! ...Heb het hier over de bloemen !.Ze hebben het hard te verduren in dat rotweer door de regen zijn ze al bijna verslenst voor ze uit de knop komen ." Bloemen kleuren je dag " maar is toch een triest gezicht ze er zo belabberd bij  te zien hangen .Gelukkig zijn er nog die met glans alle beproevingen doorstaan waaronder ook deze Camelia ..


  Maar is niet alles " kommer en kwel "vandaag  voor het ogenblik nog stralende zon maar .....een gokje wagen voor hoelang ...daar zou ik me toch niet aan wagen zunne !We zullen  maar positief denken en met een hoopvolle  wens voor een zonnige dag en " veel liefs " afsluiten .

  >> Reageer (18)
  21-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- feestje !
  Gisterenavond was het feestje van de 18 jarige rani , de jarige gastvrouwkweet zich  met een kwinkslag voorbeeldig aan haar taak om dat jonge geweld wat in toom te houden !


  Maar wie was er naast de jarige de ster van de avond ?


  Ons kleinste bubbeltje van de clan kan er ook al wat van om eens gek te doen tijdens haar dans demonstatie als ze de camera zag !En of  het plezant was ...daar hoeven  geen woorden meer bij als uitleg zeker ?.
  liefs

  >> Reageer (18)
  20-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- eindelijk ...
  Vroeger toen ik kind was hoorde ik mijn mam soms zeggen " wat gaan die dagen vlug , net of ze maar open en toe gaan " ...kon het  dan maar niet begrijpen , wie zegt nu zoiets ...die dagen gingen toch tergend lanzaam ...dat volwassen worden lag nog zo veraf en dat bleef maar duren  !.Ondertussen ben ik al de leeftijd van mijn mam toen en moet eerlijk bekennen .....eindelijk begrijp ik wat ze bedoelde ....geen houden aan ..." die dagen  ze gaan slechts open en toe ".Probeer dan ook  van iedere minuut - iedere seconde te genieten want " achter ons trekken ze de brug op" was ook een van haar uitspraken en ...het mensje had nog gelijk ook !We zijn weeral Vrijdag en kan niets anders zeggen dan ....


  Geniet ervan zoveel je kan want ..." achter us trekken ze de brugge up!"
  liefs

  >> Reageer (21)
  19-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- zijn ...
  " Zijn goede geesten die terugkeren "of is het  nu " Home sweet home " ...dat was men vraag toen ik de bonte specht  terug aan het werk zag !.

  Ben nu niet meteen een vogelkenner en .... is het zelfs  wel hetzelfde vogeltje van verleden jaar die hier in de omgeving  zen (of haar )thuisbasis had  gemaakt ? .Wat er ook van aan is deed plezier het  getok terug te horen , want dat is voor een onder beginneling wat het kennen van vogels betreft  als mezelf  goed te onderscheiden van het geluid dat andere vogels maken ! .Maar nu ga ik stoppen met de " kat uit de boom te kijken " of moet ik nu zeggen " de specht uit de boom te kijken " en er terug invliegen dus ...
  liefs

  >> Reageer (17)
  18-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-omgekeerd !
  Met ons Leeuwke in huis loopt  het hier soms wel eens totaal omgekeerd  dan in een gewoon gezin , daar kunnen de kleinkinderen van meespreken .Een klein voorbeeldje .....Gewoonlijk worden in families nichtjes of neefjes bij hun tante op shoot getrokken om eens lekker te knuffelen maar ...hier verloopt het in omgekeerde volgorde .De tante Stefke vind het leuker zelf op schoot te zitten bij haar nichtje !


  Gelukkig zijn ze grootgebracht met met de gekke kuren van hun tante en aanvaarden ze alles zonder morren , wat niet altijd evident is .Maar nu is die tante ( stefke ) zelf aan het morren omdat de chips veilig opgeborgen zijn achter een gesloten kastdeur .....wil ik er niet bijlopen met een kaal koppeke dan is het  voor nu ..
  liefs

  >> Reageer (19)
  17-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 - oef !
  Oef ! we zijn er en weer al eens rijkelijk laat !. Heb net een werkje achter de rug  dat niet in mijn top 10 van leuke dingen om te doen staat ....een handwerkje met kruisjes maken is een plezier en onspant maar..... dat inkaderen...daar heb ik nu eens een gloeiende hekel aan ...en een prutswerkje dat zoiets is ...zou het met alle plezier door het raam kunnen zwieren !!!  .Dus om weer mijn eigen kalme( ?) zelf te worden een koffietje en ff op de blog loeren .Aan  alle blogmaatjes voor de lieve verjaardagwensen van Rani ....


  En nu vliegen we er in vliegende vaart in zunne !
  liefs

  >> Reageer (13)
  16-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- mijlpaal
  Vandaag is het voor één van de kleinkinderen een mijlpaal in haar leven ...onze Rani word 18 jaar !!!.Niemand zal het me dan ook  niet kwalijk nemen zeker dat het krabbeltje op de blog voor haar bestemd is !Vandaag stapt  ze de wereld van volwassenen in , gedaan het onbezorgde leventje nu word het ernstig .Al weet  ik  dat ze goed haar manneke ( of moet ik nu zeggen haar vrouwtje ) zal staan in het leven , ze is vast besloten er iets moois van te maken en ...dat zal haar zeker lukken daar ben ik 100% zeker van !.Wens je dan ook met een dikke knuffel   een hartelijke proficiat  en......   
  liefs

  >> Reageer (23)
  15-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- moet ....
  Na 1 avondje zonder dat peeceeke  zijn we er weer en meteen al een vraag ! Moet een mens   in je ouwe dag nu nog een koppeltje gaan begluren ?Want dit is wat ik gedaan heb ,zelfs men grote lens uit ze doosje gehaald om het beter te zien !Hela - hola ...denk nu niet... Steffie is het slechte pad opgewandeld !.Het Geflikflooi speelde zich af hoog in de top van een boom tussen twee duiven , ze lieten zich zelfs niet van de wijs brengen door mijn aanwezigheid .Zal wel in de dierenwereld zijn zoals bij ons mensjes zeker " verliefden zijn aleen op de wereld !" heb dan ook die beide koerende geliefden met rust gelaten ...niemand heeft graag pottekijkers ...hoe zouden we zelf zijn hé


  liefs

  >> Reageer (13)
  14-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- zou ze ..
  Zou ze ? Wil ze ? Durft ze zich toch tonen ???? Heb het over de zon die verstoppertje lijkt te spelen , vrees dat we zullen moeten geduld oefenen en afwachten ! " Geduld is een mooie deugd " zeggen ze toch steeds , maar de moderne mens heeft er  heel weinig van in vooraad .Denk nu niet dat het de jongeren aleen zijn die met dat kwaaltje opgescheept zitten ....denk maar eens terug aan ons éérste peeceeke .Konden jullie net als ik foeteren omdat het lang duurde voor die " sites " opengingen ? Wilde je iets " downloaden " dan duurde en duurde het en werd je ook soms afgesloten omdat het te lang duurde ? Begon je  net als mezelf te dromen van een sneller machientje met meer power en werd  het bewonderd kijken in die uitstalramen naar een blinkend nieuw ding ? Hoef ik er nog verder over uit te weiden ... of is het bij jullie net eender gegaan ? Het moet steeds maar vlugger & beter gaan , geduld lijkt net een of ander vies kwaaltje !Amaai wat een gefoeter en dat op een Zaterdag daarom " stop "....en wens jullie allen een


  >> Reageer (8)
  13-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 - Monumenten

  Zal het nu vandaag nu eens niet hebben over die “vrijdag de 13de” we zijn toch niet bijgelovig (of toch?) Wou het hebben over parkjes en ieder stukje groen die er is en  er  een kunstwerk neergepoot word, als vraag je jezelf soms af “wat stelt dit nu weer voor?” Maar op sommige plaatsen staat er een monument dat vroeger een belangrijke rol heeft gespeeld in onze geschiedenis! Zoals bij de ingang van Oostende een stuk van het schip “H.M.S. Vindictive”. Dit behoorde in de grote oorlog 14-18 tot een van de schepen die werden gezonken in de gavengeul  om de vijand de toegang tot  Oostende te ontzeggen. Later werd als eerbetoon aan de mannen die er hun leven bij lieten een stuk van dit schip als monument neer gezet! Na al die jaren was het echt aan een opknapbeurt toe en met zo een gevaarte was dat zeker geen makkelijke klus….

  Hier is al de helft van het werk het “oplichten” tot een goed einde gebracht!

  Nu nog de moeilijke weg met die mastodont naar een loods brengen en ….. de opknapbeurt kan beginnen.

  Liefs!


  >> Reageer (20)
  12-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 -verdorie !

  Verdorie toch !!!!! Sorry dat ik daarmee begin maar ...is het echt al zolang geleden dat ik dat éérste schuchtere krabbeltje zette op het seniorennet ??.Dat ik  toen mezelf overhaalde om het eens te proberen , met in het achterhoofd de gedachte " als het niet meevalt , dan verwijderen  we maar terug alles   en ..we spreken er niet meer over  " maar...heb het niet verwijderd en heb er nog geen ogenblik spijt van ! Heb door  die blog en vooral de blogmeetings vele mensen leren kennen  ( en dat is een overwinning voor een huismus ) en vele mooie momenten beleefd  !!!.Wil daarom iedereen bedanken voor de vriendschap met een dikke knuffel en ...
  we zullen doorgaan !!!!!

  >> Reageer (25)
  11-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- lente ?

  Stralende zon buiten en ...toch valt er regen  uit de lucht , is dat een nieuwe trend van de Lente ? .Toen we kind waren wisten we zeker hoe zo iets kon   ...het was dan " kermis in de hel " dit was toch wat ons dan werd wijgemaakt en ...we geloofden het ook nog ! Met het verstrijken der jaren  zijn we niet meer zo goedgelovig maar het blijft toch een raar fenomeen !.Hier nog steeds razend druk ( verdorie wat doen we ons toch steeds aan ) ondertussen is dat koffietje is leeg tot op de bodem en tijd om er weer in te vliegen dus ...
  veel liefs en hopelijk haalt de zon het van de regen !
   

  >> Reageer (21)
  10-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- kort &...
   Het koppeke staat er echt niet naar vandaag ,dus word het " Kort en bondig ".Toch ff een groetje en deze woorden indachtig ....

  hou ik me aan voor iedereen een  ....  met veel liefs en hopelijk morgen een wat langer krabbeltje !

  >> Reageer (17)
  09-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- voila sé !
  Voila sé !!!! dit is ook al weer achter de rug ...alle eitjes zijn opgeraapt , de paashaas mag weer voor 1 jaartje uitrusten .Die kleine paaskuikentjes kunnen zonder schrik om gescheiden te worden van hun soortgenoten opgroeien en doen waar ze goed in zijn .

  Hoog in de bomen zijn de nestjes reeds gereed en die vogeltjes wachten net als wij vol ongeduld op  wat nu komen gaat " De Lente  en zen nieuw leven " .

  Voorlopig kunnen we aleen nog maar van dromen maar ....zal maar met beide voetjes op de grond blijven voor we hier helemaal de " softietoer " opgaan .
  liefs en geniet nog van dat Zondagse  bonusdagje

  >> Reageer (23)
  08-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- vandaag..
  Vandaag houden we het  hier rustig ( of proberen toch ).Wens jullie allen  een


  met veel liefs en geniet van je dagje !

  >> Reageer (18)
  07-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 - oef !
  Oef !!! Toch maar 5 minuutjes alles in " standby " gezet voor een koffietje en ff op de blog  piepen .Al er  één voormiddag zou moeten voorbij gaan zonder dat krabbeltje en op die blog te loeren ...dan is  men ganse dag naar de vaantjes .Ook al betekend dat we ons leeuwke voor even haar kamertje laten in orde ( ???? ) zetten .Wilde toch kost wat kost samen met de eerste bloeiende Dendrom jullie nog  dit wensen....


   en  we zullen nu dan maar een tandje bijsteken !. 
  liefs

  >> Reageer (14)
  06-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- aanloop...
  Op vrijdag voel je het al wat kriebelen want die dag is  de aanloop voor het weekend en ....aan de zon te zien mischien zal dat weekend nog beter meevallen dan de weerman voorspeld heeft .Hopelijk voor de kleintjes heeft hij de bal mis geslagen , want eitjes zoeken in de regen of in het het nat gras is nu ook niet bepaald een plezant gedoe .Hier geen eitjes rapen maar  is  nog andere koek .....Ons leeuwke( stefke ) is weer in haar brulperiode en zet het ganse huis op stelten , zal maar best nog vlug aan die paashaas een paar oordopjes vragen  in plaats van paaseitjes !( al heeft dat  nu weer  eens helemaal niets te maken met het volgende ) .Hoe het weekend ook uitvalt zon of geen zon wens allen ...


  En veel snoepgenot
  liefs

  >> Reageer (19)
  05-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- nog ...
  Nog even geduld en dan is het eitjes rapen voor de kleintjes , of het nu  de klokken of de paashaas is zal die kleintjes wel eender zijn ..zolang er maar snoep te rapen valt .Laten we die weegschaal in een hoekje van de kast staan  en zonder wroeging mee snoepen want ....een mens is toch verplicht van tradities in ere te houden en die zegt " Met Pasen  ben je verplicht paaseitjes te eten - anders is het geen Pasen " En zoiets kunnen we toch niet laten gebeuren hé . Als dan nog die Paaseitjes gebracht worden door de volwassen versie van de paashaas wel ...dan zit het helemaal goed !!!!!.

  (t'moet verdraaid niet altijd ernstig zijn é ..hihi.)
  liefs

  >> Reageer (20)
  04-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- verandering !
  Ga vandaag eens terug gaan in de tijd ....Toen ik kind was hoorde ik mijn mam  als het middag  was dikwijls zeggen " kindje vandaag is het vlees erin gebakken " dat wilde dan zeggen " geen vlees op het menu "Als er toch  was kon een stukje vlees simpelweg gebakken met zout & peper dan ook opperbest smaken !.


  Maar "andere tijden brengt andere zeden ".Als je nu die kookprogrammas bekijkt dan is het net of iedereen een volleerde chefkok is  en met ver gezochte gerechten zen medemens  wil overtroeven .De simpele alledaagse maaltijd worden afgedaan als minderwaardig ,zoals... waarom moet  vlees toch altijd in de oven om lekker te zijn ? Hebben die  pottekes & pannen  dan hun beste tijd gehad ? Waar vroeger peper & zout voldoende was om iets te kruiden , komen er nu allerhande kruiden aan te pas ...waar is dan de ziuvere smaak van je eten gebleven ?  Zal mischien met die woorden mensen tegen het hoofd stoten maar ....waar is de simpele stevige maaltijd gebleven ? Geef mij maar een simpel gerechtje zonder al die tralala...is dat oud worden mischien ? hihi
  liefs

  >> Reageer (16)
  03-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- daar ..
  Gisterenavond werden de bezoekjes langs het net opzij gezet om het huisbezoek te verwennen , maar nu zijn we er weer !Trouwens over bezoek gesproken ...Als de neefjes( 2 van de kleinkinderen ) tergelijkkertijd op bezoek komen mag je 2 keer raden wat het gespreksonderwerp is ...zal een kleine hint geven ...


  Juist ja .." autos " Daar ze beiden nog niet lang een nieuw wagentje hebben , word alles van onder tot boven bekeken en vergeleken !Dan mag de memé haar kodakske boven halen en ook al stond ze te bibberen van de kou ... het word een voledige" fotoshoot " waar  ff gek doen  zeker niet mag ontbreken  ...al gehoord of gezien hoe vliegende autos  volgens die 2 grappemakers  er uitzien ????? Wel ..dat ziet er zo uit !


  liefs

  >> Reageer (15)
  02-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- was me da...
  Was me da ff schrikken !!!!Je doet je blogje open en ...daar staat me men eigen evenbeeld aan te staren hoe komt dat hier terecht ? heb ik ergens iets verkeerd gedaan of wat ? Oef ...was een blogmaatje die zo lief was een foto van ondergetekende te bewerken ....moet eerlijk bekennen deed toch plezier hoor !.

  Mischien wil je ook wel eens een bezoekje brengen aan " de Rudy " http://blog.seniorennet.be/tarra/ en...je weet maar nooit hé ( hihi)
  Maar ondertussen zitten we weer met die vervelende Maandag in onze maag en ..bla bla bla ....
  liefs


  >> Reageer (14)
  01-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- 1april...
  Is vandaag op je tellen passen om niet bij de neus genomen te worden of....zetten we vandaag zelf de zotskap op en proberen we iemand iets wijs te maken ? .Ieder zij eigen idee over die "1 april "maar voor mij is de keuze vlug gemaakt ...hou niet van die dingen dus hier geen flauw nieuws uit de lucht gegrepen of zotte praat !.Oesje ...ben ik er nu niet wat vlug bij om te verklaren " geen zotte praat"?.Is dat gekrabbel op een gewone dag soms ook geen totale onzin ?.....Mischien wel  ..."ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is "en daar moeten we het dan maar mee doen hé .Laat je niet beet nemen vandaag , al maken we met alle plezier een uitzondering voor die allerkleinste kleinkinderen of   we doen toch alsof we  er met ogen open  zijn ingelopen  !.


  liefs 

  >> Reageer (14)
  31-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- gebrek!
  Vandaag hier nijpend gebrek aan van alles en nogwat  ..."tijdsgebrek "wat geen nieuwtje is om hier iets neer te pennen ( bij manier van spreken dan ).Gebrek aan stof om een krabbeltje neer te poten .Mischien over het weer ? bach ..daar zwijgen we liefst over .Over ons leeuwke ? kan toch niet iedere dag over haar straffe stoten uitweiden .Over reizen ? doen we niet en de enige reis die we ooit maakten  is al zo lang geleden , dat het de indruk geeft dat het in het stenen tijdperk was !.Over onze stramme knoken ? daar sukkelen we allen mee ...dus ook al afgevoerd !.Blijft me nog één ding over ...wat ik dan ook van harte doe ...


  liefs

  >> Reageer (8)
  30-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- verd....

  Verd.... waren we al gewoon s' morgens gewekt te worden door dat zonnetje maar ...vandaag is het andere koek zunne !.Grijs en grauw de lucht hangt tegen de grond , dat is een stuk minder plezant !.Krijgen we die was droog die aan de wasdraad hangt te bengelen of moeten we weer de hulp inroepen van die droogkoost die enkele dagen rust gekregen heeft ? Dat zomers bloesje zullen we maar in afwachting terug in de kast laten , zal weer ff wennen worden .Nu genoeg gefoeter over dat weer ....laat ons liever vooruitkijken naar het weekend dat in het vooruitzicht is , wens trouwens allen een superweekend  zonder.... maar liefst met zon !Komen we nu toch weer terecht bij dat weer ....laat ons liever genieten van de voorjaarsbloemen ...

  Die trouwens gesloten blijven bij gebrek aan zon .En daar gaan we weer ....zit blijkbaar vandaag op een knobbel een " weerknobbel " zal  dan maar  stoppen met dat gekrabbel en ons Stefke wat opvrolijken die zit te mokken op haar bedje te danken aan ....juist ja ..bij gebrek aan  zon !
  liefs


  >> Reageer (17)
  29-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- geduld !
  Om vogeltjes in het oog van de camera te krijgen moet je beschikken over veel geduld maar ...moet eerlijk bekennen ...bij de geboorte heb ik nu niet bepaald een " megazak " van dat soort mee gekregen .Zoals gisterenavond bij het blogbezoek verdorie dat duurde en duurde  en ...heb er dan maar de brui aan gegeven .Oesje .... ben weer aan het afdwalen ...had het over vogels en fotos maken . Zonder geduld om te wachten en  toch  al was het maar 1vogeltje op een foto willen  hebben hoe doe je dat dan ?????.Eentje in de kijker nemen  die verweg zit en het uiterste vragen van je zoomlens .Voila sé ..wilde voor vandaag een stukje natuur met als middelpunt een vogeltje wel ...is me  gelukt ( zonder geduldig wachten en vertikt het beestje in de lens te kijken )al is het geen kunstwerk !

   
  liefs

  >> Reageer (19)
  28-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- titanenwerk
  Op de werf in Oostende  waar een van de zonen werkt word koortsachtig gewerkt om dat windmolenpark in zee tot  werkelijkheid te maken  ...

  Gezien de omvang van die dingen nu ook weer  geen klein bier is .Dank zij de hulp van krachtige kranen word hopelijk alles zonder ongelukken tot een goed einde gebracht ....

  Hoedje af voor het vernuft van de moderne mens ! ( levert wel mooie fotos op )Mag wel zeggen dat " titanenwerk " doet je toch nadenken ...hoe deden ze het vroeger toch ...geen hulp van krachtige machines ...alles op loutere " manpower " ??????. 
  liefs

  >> Reageer (18)
  27-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- verd....

  Als ik  "stefke" nu zeg ....een tuin & terras is leuk maar verdraaid veel werk zunne dan mag je me geloven ! Kan er van meespreken ..al van deze morgen zit ik in mijn " ferarie om toe te zien dat alles vlotjes verloopt .Moet alles goed in het oog houden want ze hebben mijn lievelingsplekje af gebroken , naar het schijnt was dat zitbankje onder die boom aan vervanging toe ...zolang er maar een nieuw komt geen probleem voor mij .Maar toch liefst ééntje waar ik nog met mijn vingers tussen kan om in die aarde te foefelen en vuil dat je dan bent ...dat is plezant zunne !!!.Maar ga maar verder kijken hoe de werken vorderen want als ik er niet naast zit ......
  liefs van stefke ( en de mama)

  >> Reageer (17)
  26-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- niets..

  Niets aan te doen ....als die schoonmaak kriebels je parten beginnen te spelen ...dan vlieg je erin ...ook al is het maandag !Al is er dan weer weinig tijd voor dat blogje ..och arme dat sukkeltje ! Maar wens iedereen toch een heel prettige zonnige dag en hier na dat bakje troost vliegen we er terug in , met de hulp van ons stefke  want als die gerommel ziet ....niets liever doet dan nog wat meer de boel op stelten zetten ..!
  liefs

  >> Reageer (16)
  25-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- amaai ...

  Amaai zunne ....oud worden en nu en dan iets vergeten is ook niet alles  hé !.Werd er gisteren de ganse dag mee om te oren geslingerd " 2 uur word 3uur " en wie heeft het ondanks de goede raad toch vergeten ?En wie was er dan later dan gewoonlijk uit de veren ? En wie mag er nu een tandje bijsteken ? Goe geraden !!! ons bibike die op die toetsen zit te tokkelen Pfffff.Zal weer ff wennen worden , zelfs de zon is nukkig en uit haar gewone doen ze houd zich nog hardnekkig schuil achter de wolken .Maar we tillen er niet te zwaar aan alles zal wel in zen plooi vallen , het kan niet anders want  is Zondag vandaag ! Hopelijk ondanks de gemiste start ( hier toch ) word het een fijne zonnige dag !
  liefs

  >> Reageer (19)
  24-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- omdat ...
  Omdat het hier rennen is van " her naar der"...wil het niet zeggen dat ik  geen 5 minuutjes  van die tijd heb uitgeperst voor dit ....


  Maar dan zal het ook voor nu spijtig genoeg moeten  bij blijven want  ons mademoiselleke ( stefke )stelt hier de wetten en volgens haar is het ...geen getokkel vandaag .Nu is mijn opstand tegen haar gezag af gelopen en zal ik gedwee  weer in de pas lopen en maar zorgen dat ze ( weeral ) haar mondje kan vullen 
  liefs !

  >> Reageer (9)
  23-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- waar het ..
  " Waar het hart van van vol is - loopt de mond van over " dus ....gaan we vandaag eens lekker doordrammen over " de lente " en het lentegevoel !.Ben deze morgen  al op fotojacht geweest in de tuin om de eerste tekenen van de ontluikende natuur vast te leggen.Bij de eerste zon ontvouwt de magnolia langzaam zen bloemen  en .... dat geeft een verdraaid goed gevoel !


  Zeker nu ook  nog het weekend voor de deur staat en het beloofd een zonnige te worden , het kan al helemaal niet meer stuk ! De wereld ziet er plots een stuk mooier uit , weer lachende mensen ....waar een beetje zon toch niet allemaal goed kan voor zijn .Voor de zon door al die lofzang verlegen wegduikt achter de wolken en dat is nu echt de bedoeling niet.... zal ik het dan maar hier bij laten!
  Geniet van je dag !!!
  liefs

  >> Reageer (20)
  22-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- vraag me ...
  Vraag me nu toch af ....hebben jullie met dat mooie weer ook last van Lentekriebels ?Of ben ik nu de enige die kampt met dat gevoel ?Het maakt je overmoedig , je ze zou graag eens gek doen om dat mooi weer te verwelkomen eens anders doen  dan anders  ...dat het nog niet zal blijven duren daar denken we  niet aan en leggen het mooi naast ons neer .Nu is nog aleen  nog die " overtollige energie " in goede banen te leiden ! Word het een extra grote poetsbeurt ? (bach dat klinkt maar gewoontjes zunne ) Of alle klusjes aan de kant zetten en een wandeling in de ontluikende natuur  ?( dat is dan hier weer uitgesloten ) .Of ons zelf eens verwennen met wat luieren in de zon , de winter die in onze knoken zit  wat verdrijven ?( dat klinkt al een stuk beter ) .Wat het ook word ....zolang het mooi weer is geniet er van en vergeet niet ....


  Af en toe eens gek doen als lentegroet ....kan je verzekeren daar is niets mis mee !( of toch ?hihi) 
  liefs  

  >> Reageer (18)
  21-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- oef !!!!

  De kapper is voor mij steeds  een ware marteling maar dat is dan ook al weer achter de rug ..Oef !Na de hulp van Stefke verleden week die er in enkele ogenblikken haar manier van bij knippen uitgetest heeft op mijn koppeke , kon ik niets anders meer dan een bezoekje brengen aan die kapper om er toch proberen iets fatsoenlijks van te maken .Maar alles heeft zo zijn voordelen ....nu erg kort maar .....kan dan wat langer wachten voor ik weer naar die kapper moet en dat is dan weer een pluspunt !Daardoor ook weer rijkelijk laat vandaag en ons leeuwke heeft weer reuze honger dus ...
  liefs  

  >> Reageer (18)
  20-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- rust !

  Na een drukke nacht heeft ons leeuwke blijkbaar behoefte aan wat rust , zelfs de zon kan haar nog niet bekoren !.Vraag me toch af .....zit er hier een nieuwe Picasso ? Zou de meester toen hij klein was ook zo zijn begonnen ? Als ik de schilderwerken van ons Stefke zie ...ja dan is ze goed op weg om een meester in het vak te worden .De bewijzen van haar kunnen zal ik maar hier niet vertonen , die probeer ik steeds zo vlug mogelijk te verwijderen .Zal al wel begrepen hebben dat ik het heb over weeral een    str..jobbeke van deze nacht , foeteren of je kwaad maken  helpt geen sikkepit .Dan maar liever er de draak mee steken zonder je goed humeur er bij te verliezen .Dat heb ik wel in de loop der jaren wel geleerd .....met wat humor en zelfspot lukt alles een stuk beter !
  liefs

  >> Reageer (19)
  19-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- daar ...

  Daar zijn we nu eens echt aan toe sé !!!.Bij jullie ook stralende zon? hier laat ze zich van haar beste kant zien .Vrolijk wapperende was aan de wasdraad , stefke die de lentekriebels voelt en verwonderd is dat die " ferarie " nog steeds niet buiten staat .Maar zijn we ook  niet  geen haar beter ? Voelen we het ook niet kriebelen om  er eens " uit " te zijn en een " terrasje " te doen bij het zien van die zon ?Dat koffietje inplaats van binnen heerlijk lui genietend van het weer buiten te kunnen drinken ?Mischien wel ....al zal het nog niet voor nu zijn want ...maandag en bla - bla ...je kent wel zoiets hé ? Daarom voor nu ...
  liefs 

  >> Reageer (20)
  18-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- en nu...
  En nu maar hopen dat de weerman er voledig naast zat en dat inplaats van de beloofde regen  het zonnetje de strijd wint ....dan ziet die Zondag er een stuk leuker uit en bied veel meer mogelijkheden om van die dag er iets aparts van te maken ! .Mooi is het niet maar dat is nu een van de zeldzame keren dat je met alle plezier zou zien dat iemand fout zit  !Is hier weer in vliegende vaart maar toch tijd gemaakt voor dit ...


  liefs

  >> Reageer (16)
  17-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- wat ...
  Wat er ook gebeurt ...de wereld blijft draaien en wij moeten meedraaien !Alle gebeurtenissen hoe verschrikkelijk ze ook  zijn moeten we  leren  mee om te gaan en te verwerken ook al wil het niet zeggen dat  we zomaar alles naast ons neer leggen en vergeten !.Vandaag kijken we dan ook weer vooruit naar de toekomst  en proberen we gelukig te zijn met de kleine dingetjes van het leven .Onder andere ...we zijn weer weekend en ..


  geniet er van ....liefs

  >> Reageer (16)
  16-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-medeleven
  We houden het hier vandaag stil & kort ..... we leven mee  met de mensen die zo hard werden getroffen door een onrechtvaardig noodlot , we  wensen  hen heel veel sterkte !
  liefs


  >> Reageer (20)
  15-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-terug !

  Heb het gisternavond laten afweten op de blog maar had een goede reden ...ons kleinste bubbeltje van de Clan werd gisteren 4 jaar !
  Taart -familie en  pakjes hoorden daar zeker bij , het moet niet altijd in verdriet zijn dat een familie de rangen sluit .Het triestig voorval met die kinderen doet je nog meer beseffen dan anders dat er niet veel nodig is dat het van geluk kan omslaan in verdriet .Dus werden gisternavond alle zorgen opzij gezet en genoten van het verjaardagsfeestje van dat jarige feestvarkentje .Vanavond  word het weer gewone avond aan de pc ...tot dan !
  liefs


  >> Reageer (21)
  14-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-vandaag...
  Vandaag is de inspiratie ver zoek mijn gedachten zijn bij de ouders van de verongelukte kinderen en het rijt ook oude wonden weer open .Bereid je daar voor om de thuiskomst van je kind te vieren  en je krijgt dan zo een bericht , op dat ogenblik stort  dan je ganse wereld in elkaar .Je kan en wil het niet aanvaarden zoiets vreselijk kan niet waar zijn en toch....is het de gruwelijke werkelijkheid .Kan aleen maar veel sterkte wensen aan de ouders want er staat hen nog een lange moeilijke & pijnlijke weg van aanvaarden te wachten !.


  >> Reageer (12)
  13-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-nood..

  Heb vandaag een karretje moeten van stal halen om in de rapte ff langs te komen  en ....kan verdorie niet met een auto rijden maar de spreuk indachtig " nood maakt wet " heb ik me toch maar  in dat vehikel gewaagd  !Waarom ????? na 1 dagje platte rust is onze huistornado ( stefke) weer  in alle hevigheid los gebarsten.Gelukkig zijn het voorlopig nog redelijk zachte voorwerpen die met een mooie elegante boog gelanceerd worden - krant - mandarineke - appel .Hopelijk kunnen de kopjes & borden vandaag de dans ontspringen .Nog vlug een vriendelijk groetje en onze tornado weer uit kaar kamerje gaan bevrijden !
  liefs

  >> Reageer (21)
  12-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- tijd....

  Is dat iets dat eigen is aan senioren , dat we vinden dat de tijd veel te vlug gaat ?.Toen we 15 a 16 jaar waren kregen we steeds te horen " dat zijn grotemensen zaken je bent nog veel te jong  " ...en volgens ons  bleef het maar duren voor we er eindelijk bij  die grote mensenwereld hoorden !Toen het eindelijk zover was ...hadden we het veel te druk om over die tijd na te denken .Tot we op een dag tot de vastelling kwamen ...verdorie waren komen die rimpeltjes plots vandaan , waneer zijn die er gekomen ?Ondertussen ben je grootmoeder of grootvader en ga je weer zoals je tienerjaren het gevecht aan tegen de tijd aleen ...is het nu omgekeerd ...toen kon het niet vlug genoeg gegaan en nu ....zou je liever die tijd doen stilstaan .We moeten er in berusten ...die tijd hou je niet tegen !
  Voor nu kom ik wel tijd tekort ....dan er maar weer invliegen hé .Oja .....bijna vergeten .... geniet van het zonnige weer !!!!!!
  liefs


  >> Reageer (18)
  11-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- oesje
  Oesje .....weeral al aan de late kant maar kon het toch niet nalaten van een krabbeltje te zetten want...als het niet meezit met het weer dan foeteren we hier ons misnoegen af maar ..." als het goed is - is het goed " dat mag dan ook wel eens ! .Daar is ze dan in het lang en het breed in haar volle glorie " de zon ".Doet ze jullie ook al  dromen van een lekker terrasje ? hier anders wel zunne !Voorlopig blijft het nog bij dromen maar ......


  Die dromen worden werkelijkheid , het is aleen een kwestie van geduld en die droom gaat in vervulling .....dat weet ik zeker !
  liefs

  >> Reageer (17)
  10-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- weekend

  Zaterdag is reeds steeds een klein beetje Zondag en daarom...


  We zullen het  hier toch wat rustiger houden , al mag je dat dan weer met een korreltje zout nemen !.Maar geen gezeur vandaag ook al laat de zon het afweten maar ...wat nog niet is - kan nog komen .Wil zelfs niet meer naar die weerman luisteren we moeten niet alles op een bordje opgedient krijgen , laat me liever verassen en ...soms valt het mee ...soms valt het tegen ! Neem nu  bijvoorbeeld die Gps ....we kwamen vroeger toch ook op onze bestemming zonder dat hebbedingetje ? Soms zorgt dat ding voor afleiding en dat kan je zuur opbreken , dit is wat ons ( Claude & ik ) overkomen is ....zaten beiden te lachen met de uitspraak van dat madameke in dat ding dat we pal de afslag voorbij reden...met als resultaat ...rijkelijk laat op de afspraak !.Zou het toch nog waar zijn wat ze  zeggen ..." je mag niet afhankelijk worden van al die moderne snufjes ...vertrouw op jezelf !
  liefs


  >> Reageer (14)
  09-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- vandaag...
  Vandaag in vliegende vaart want....ons Leeuwke ( stefke ) slaat vandaag haar klauwen uit en de sporen zijn reeds te zien !.Haar voor even veilig op haar kamertje gezet  , ff  de tijd nemen om op adem te komen +een bakje troost ondertussen loeren op die blog met een mini krabbeltje .....een goede dag wensen en dan terug dat leeuwke proberen te temmen ( wat onbegonnen werk is  )
  liefs
  Oesje ......


  >> Reageer (22)
  08-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- je kan ...

  Dat humeur is enkele punten hoger gestegen op de "goedhumeurindex" bij het zien van ...


  Bij jullie ook ? Zat zo te denken ....wat zou er nu het meest besproken item zijn onder de mensen ?. De politiek ?denk het niet... want zijn wel een heleboel mensen die al lang  niet  meer daarin geloven , hoe je het ook draait of keert wie aan het roer staat ....we zullen toch weer moeten opdokken !. Mischien de crisis ?....we kunnen wel foeteren dat alles steeds duurder word maar een dik vet spaarvarkentje waar de regering zomaar met zen pollekes kan inzitten hebben we als werkmens ook niet .Denk toch dat het dankbaarste gespreksonderwerp " de nr 1  het weer " is .We beginnen er een gesprek mee ....als ons humeur onder nul daalt kunnen we verklaren " dat rotweer maakt je kregelig " ....enzoverder !
  Maar hier stopt het voor me ...ons leeuwke is aan het brullen en voor er brokken vallen
  liefs


  >> Reageer (18)
  07-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ola....
  blijkbaar loopt er hier iets mis ...de vraag is aleen wat kan het zijn ???????? ....
  alles terug oke !!!!! bedankt voor de goede raad!

  >> Reageer (14)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- waarover ?
  Wat word het vandaag - waarover zal dat krabbeltje gaan ?????? Nog geen flauw idee maar waar het "niet"zal gaan " dat "weer ik dan weer wel ! Zeker niet over dat we terug weer een dikkere trui uit die kast moesten opvissen, zeker niet daarover ...straks denken de mensen nog dat er nooit geen lente komt dus ...daar over mondje toe !!!!.En zeker niet over het seniorennet dat gisterenavond voor korte tijd niet bereikbaar was en we wat verloren liepen maar  geduldig wachten

  tot alles weer oke was .Mag daar zeker niet over beginnen ...straks zeggen de buitenstaanders nog " die oudjes hé die zijn nog meer verslaafd aan hun pc dan de jongeren " en dat zou ik zeker niet willen dus ......ook daar over mondje toe !!!!!
  Echt geen idee over wat het krabbeltje vandag zou kunnen gaan, daarom juist een lieve groet van steffie (hihi)

  >> Reageer (8)
  06-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6-ff loeren ...
  Zal maar vlug ff loeren hoe het met het weer zit ...nog geen zon te zien ...dat weer is nog niet datte om in men Ferarie buiten te zitten Bach !!!!!


  Zal maar me nog wat verder bezig houden  met mijn knuffels op orde (?) te zetten  !


  Oja maar toch nog eerst groetjes van Leeuwke ( en ook van de mama é )

  >> Reageer (17)
  05-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- kan ...
  Kan het verdorie niet laten om weer over dat weer te beginnen , maar moet niet altijd  klagen  zijn want we behoren hier bij de gelukkigen (?)" regen " inplaats van sneeuw !.Veel gebabbel zit er  voor vandaag niet in want " maandag " en .......!.Maar  voor een  groetje hoe kort het ook is  ....zetten we ff die trekker & dweil aan de kant  !


  >> Reageer (20)
  04-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- het ..

  Het weerliedje herhalen ????? Nee vandaag niet ...we zijn Zondag en zit aan de knoppekes met een zondags humeur .Was  daarnet toch aan het denken hoe veel rustiger het is op de zondag dan toen de kinderen nog klein waren , die zondagmorgen dan stond het huis steeds op zen kop! Die ontbijtafel die maar niet kon afgedekt worden omdat er steeds  nog wel ergens een langsslapertje was die zen bed niet uit kon of wilde .Kalmer in huis ?????Was maar een gedachte hoor  ...heb er nog ééntje ( stefke ) die in haar ééntje doodleuk de ganse boel op stelten kan zetten ....wat nu aan het gebeuren is als ik er hier geen einde aan brei .Wat je ook doet maak er een


  van!
  liefs


  >> Reageer (21)
  03-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- joepie!
  Joepie !!!!! we werden mooi zonnig weer beloofd door de weerman maar ....beloven is één ding - het nu nog krijgen .Maar dat is blijkbaar  een ander paar mouwen ! .Maar we zijn een geboren optimist en dat blijven we tot in de kist !.Wat nog niet is kan  nog komen en ....om die woorden kracht bij te zetten komt buiten het zonnetje door de wolken piepen .Maar als alles nog misloopt ....dan maken we er een rustig thuisblijfweekendje van en zijn we mischien te vinden aan ....


  liefs

  >> Reageer (16)
  02-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- grijs - grijs ...
  Grijs - grijs buiten ..... we vallen in herhaling Pffff. We foeteren dat de tijd veel te vlug gaat  en we zitten nu al op hete kolen uit te kijken naar de eerste tekenen van de Lente  en  zonneschijn !Mensen zijn toch rare beestjes waarom kunnen we nu eens niet gewoon genieten van wat er is , inplaats van steeds verlangend uit te kijken naar wat komen moet ? .Die woorden zijn evengoed  voor mij bedoeld want  ben  ook  geen uitzondering op de regel zunne ! Soms zou je wel een voorbeeld kunnen nemen aan ons Stefke ....ze geniet  tenvolle van ieder ogenblik voor haar bestaat er geen morgen ...het is aleen het " nu & hier " die telt .Maar toch ....

  liefs


  >> Reageer (23)
  01-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- ola...
  Ola ...alles weer grijs en grauw buiten  ,de zon laat het afweten ? Alé vooruit  dan ...geen gefoeter we gaan weer zelf voor zonnetje  spelen al zij het dan in huis .Hoe we er ook over doordrammen en hoe graag we het ook zouden willen  ...het is nog geen Lente ." Geduld is een mooie deugd " word ons steeds voor gehouden maar kan de moderne jachtige mens dat nog opbrengen ? Soms denk ik terug aan vroeger ....hoe kwam het dat onze ouders steeds  de kalmte zelf leken ? " Stress " dat woord bestond niet eens !.Nemen we niet teveel hooi op onze vork ? Waren zij wijzer dan wij nu ? Mischien niet - mischien wel...want blijf me steeds herinneren wat " ons make met een berustende toon in haar stem steeds zei .....


  En dat proberen we dan ook hier nog steeds toe te passen !
  liefs 

  >> Reageer (18)
  29-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- heden ...
  Gisteren de omas & opas uit  het verleden - vandaag het heden ( ook al is de foto al weer van een jaartje terug ).

  De kleding is veranderd , maar de verstandhouding tussen grootouders en kleinkinderen is gebleven ook al is die mischien op een andere leest geschoeid dan vroeger .Maar wat ik gisteren reeds zei kan ik vandaag aleen maar bevestigen .....Omas & opas zijn nog steeds even trots op hun kleinkinderen dan toen !
  liefs   

  >> Reageer (20)
  28-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- omas & opas

  Soms vraag ik me af .....lijken de omas & opas van tegenwoordig nog op de omas & opas die we vroeger kenden ? .In onze kinderogen waren het  oudjes die de ganse dag " rondslufferden in huis op hun sloefkes en kleine klusjes op knapten  en  ( om het met een hard woord te zeggen ) wachten op het einde ?. Nu we zelf die leeftijd bereikt hebben kijken we er nu anders tegen aan ? Heb ik gelijk als ik zeg dat we in niets meer lijken  op de passieve mensjes van toen , we  zijn en blijven aktief we genieten nog van alles wat het leven ons te bieden heeft !
  Het enige dat hetzelfde gebleven is ...de liefde voor de kleinkinderen !.
  liefs

  >> Reageer (19)
  27-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- koffietijd
  Oef!!! het is weer tussendoor " koffietijd " dus......

  .

  Ook al is het maandag en weer al eens aan de late kant ...bla- bla- bla ...enzovoort .Verdorie wat heeft dat peeceeke toch een aantrekkingkracht , we vallen steeds weer voor dat ding !.Als dat schermpje oplicht voelen we  ons weer onder de mensen , ook al kan het een buurpraatje nu en dan niet vervangen het leunt er toch dicht bij aan .Het  houd ons op de hoogte van de laatste nieuwtjes zelf vlugger dan de krant .Je leert er mensen kennen en soms ook ontmoeten die je anders nooit zou gekend hebben en ....zo zitten we hier de loftrompet af te steken over ons peeceeke wat niet de bedoeling was zou het  superkort houden want .....het is maandag enzovoort!
   liefs

  >> Reageer (20)
  26-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- proberen..

  Dat wens ik iedereen van harte , al zullen we maar voor hier met dat " zondagje " alleen al tevreden zijn en dat andere woordje maar laten vallen .Maar kan nooit geen kwaad om iets te proberen ,met iets te proberen zijn de meeste uitvindingen tot stand gekomen .Als de uitvinder van ons peeceeke er de brui had aan gegeven ....dan zat ik nu niet hier met mijn neus voor het schermke . Maar ondertussen trekt er weeral ééntje (stefke) aan mijn arm voor de volgende bevoorading dan maar ....
  liefs

  >> Reageer (18)
  25-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- goede.....
   Stralende zon en een  " goede morgen " wens ik van ganser harte ,maar die oefeningen  die te zien zijn.... heb ik maar achterwege gelaten  !.Hier geen nood om  die nachtstramheid te doen verdwijnen met enkele oefeningen , na ons leeuwke haar was & kleed ritueel ben je al goed in " form " en loopt alles al weer gesmeerd om de verdere dag door te komen .Maar met het  verschijnen van de zon krijgt  zo te zien ons Leeuwke ook al lentekriebels , beloofd hier een drukke dag te worden .Als je kan geniet van die shopping - luie - wandel of wat het ook word van die zonnige Zaterdag ....
  liefs

  >> Reageer (18)
  24-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- ?????

  Inderdaad het is weeral Vrijdag en .....


  Maar wat me is opgevallen ...mensen kijken tegenwoordig allen zo ernstig , waar is die lach gebleven ?.Hebben we  het soms wel harde leven de bovenhand laten krijgen en zijn we onderweg vergeten te genieten en is die uitbundige lach onderweg verstomd  ? . We leggen ons zelf steeds teveel druk op , we maken ons zelf steeds wijs dat zoiets niet meer past bij ons ...waarom  ????  Waarom niet eens alle zorgen aan de kant zetten en er een " fun weekend "van maken ?.We vergeten die krakende knoken en al die zorgen voor even en laat die rimpeltjes " lachrimpeltjes worden .Tot daar men pleidooi voor een lachend gezicht ...vergeet niet ..." de lach houd je jong !"
  liefs

  >> Reageer (23)
  23-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- wintermoe ?
  Vraag me toch af als je dat grijze weer ziet ...zal wel niet de enige zijn met wat  " wintermoeheid  " in de knoken zeker  ? .Zal er wel niet ver naast zijn als ik denk  dat we met zen allen reikhalzend uitkijken naar de Lente   ? .We hebben in ons leven leren geduldig zijn, maar als het  dat " mooi weer " betreft , kan het niet vlug genoeg gaan .Amaai ....ben op de zagetoer zo te zien !.Ben dan ook maar gaan neuzen in fotos en mezelf troosten met de gedachte .....nog wat geduld en.... straks zien we weer de zon en tonen de " rodos " hun prachtige bloemen .....


  Zo zie je maar zelfs een foto van de Lente geeft je weer nieuwe moed en kan je opkikkeren ...dus genoeg de zaag gespannen en we vliegen we er weer in !
  liefs  

  >> Reageer (21)
  22-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- kleintjes ...
  " Kleintjes worden groot " en met dat groot worden krijgen ze ook meer streken ( hoe waren we zelf ) .Dat  " kijk ff naar me " om een plaatje te schieten lukt al lang niet meer , je kan ze ook geen snoepje meer beloven ...daar zijn ze al te groot voor !.Die pubertijd komt eraan en meteen ook de  grillen of is het toch nog de oma ff plagen ? .Geen foto mogen schieten van Zoé haar  snoetje ?????? wel dan maar zo op de foto ....


  Wel ...wie heeft  nu wie geplaagd ????   (hihi)
  liefs

  >> Reageer (18)
  21-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- daar ben ..
  Daar ben ik weer ! Ook al lukt het nog niet zoals het zou moeten en zal het wat kort zijn ...we zullen doorgaan ! Maar éérst voor de vriendelijke woorden aan iedereen van harte

   Verdorie je mist toch iets zunne zonder  dat blogje en de maatjes , maar iedere dag wat beter en ook al is het met 1 arm ben er weer en .... moeilijk gaat ook hé !.
  liefs


  >> Reageer (20)
  19-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19-sorry

  ;   Zal  voor 2 dagen dat blogje wat in plan laten ..


         Dinsdag ben ik er weer terug in afwachting voor iedereen  .....

  liefs

  >> Reageer (37)
  18-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-oef !
  Gisteren avond werd dat blogbezoek onverwacht stilgelegd ...de reden ? een uitschuiver en dat mag je dan letterlijk nemen .Maar na een bezoekje aan de spoed wat opknapwerk van de dokter en arm in draagverband zijn we er weer bij !

     Maar ....is verdorie niet leuk met dat ene vingertje iets in te tikken zunne .... pfffff! maar och... er zijn ergere dingen in het leven hé
  liefs

  >> Reageer (10)
  17-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- geen meter
  Hebben jullie ook soms van die dagen dat hoe je ook loopt en vliegt het lijkt of het voor geen meter vooruitgaat ? Wel dat is hier wis en zeker vandaag het geval en ....kan het weer niet laten om toch vlug tussendoor een krabbeltje te zetten .Maar met de hand op het hart kan ik toch zeggen " verslaafd aan dat peeceeke zijn we niet hoor !"(hihi). Och we moeten onze goede luim niet verliezen met ons druk gedoe , een bakje troost en wat gekrabbel en we vliegen er weer in !
  Met al dat haastjewerejezere bijna vergeten het weekend staat voor de deur dus .....

  liefs

  >> Reageer (16)
  16-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- stilte
  Stefke is weer in haar luidruchtige periode ...als ze dan voor even stilvalt wat kan die stilte toch zalig zijn !Alhoewel is niet alles negatief aan haar gebrul of gebrom , want je weet wat ze zeggen ...


  Als is er hier niet veel kans om gedurende de dag je gedachten te laten afdwalen , je moet steeds bij de pinken blijven of ons jufrouwke lapt je een of andere streek .Oesje ...ze heeft beslist om me te helpen met het blogje , vlug eindigen voor  dat peeceetje de dupe word van haar helpende handjes
  liefs

  >> Reageer (20)
  15-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- vandaag ...
  Vandaag zal ik nu eens echt " de zagetoer " opgaan sé ....hebben jullie dat ook dat je soms verzuipt ( wat een lelijk woord - sorry )in die papierenwinkel ?Als je dan een of andere aanvraag moet indienen voor Stefke  ..amaai jong ..is  bidden dat je lang leeft zunne !Je  doet je aanvraag - na veloop van tijd krijg je papieren toegestuurt om in te vullen wat je dan ook zo vlug mogelijk doet en terugstuurt !.Dan begint het wachten .....na verloop van een lange periode krijg je een schrijven " we hebben nog dit of dat nog tekort " wat je promt opstuurt en het word weer wachten .Een ganse tijd later krijg je bericht ..." de regelementen voor de aanvraag zijn veranderd , je moet een nieuwe aanvraag indienen maar dit keer langs een derde persoon " .Dan maar een bemiddelaar onder de arm nemen en de ganse rimram opnieuw opstarten en ...wachten .Ondertussen duurt dat hele zootje al 3 jaar.....
  Né sé dat moest effen van de maag en en nu gaan we ( geduldig )verder wachten .......ooit word het misschien iets !
  liefs


  >> Reageer (23)
  14-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14- valentijn
  Vandaag kan het niet anders dan over "Valentijn " hoogdag voor verliefde koppeltjes gaan  !Al kan men er niet naast kijken dat het meer een comercieel gedoe is en de jongeren een schuld gevoel aanpraten als ze er niet willen aan meedoen .Voor mij persoonlijk hoeft dit allemaal niet ....geef mij maar een lief woordje nu en dan en mischien een kleine atentie zomaar! Dat is veel meer waard dan het " moetewerk " op die éne dag ! Maar toch voor de " believers " in die dag ....


  Als je nu denkt dat ik op de dag van " koppeltjes "de mensen vergeet die het aleen moeten redden zonder steun van een partner - vriend of wat dan ook ....denk dan maar vlug iets anders . Want voor hen vandaag heel speciaal ....


  liefs

  >> Reageer (17)
  13-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- joepi !

  Ben nu bijna zeker dat je jezelf afvraagt ..."waar komt die euforie plots vandaan en dat op een Maandag ?".Zal ff in 2woorden ( of meer ) uitleggen ......Gisterenavond ......zoals iedere avond  ff langs lopen bij de blogmaatjes  ...valt verdorie dat internet steeds uit, geduldig (? ) onderzoeken waar in de buik van de pc de oorzaak ligt .Alles leek oké ....herbeginnen weer hetzelfde ! . Na enkele pogingen er dan maar de brui aan gegeven ! Vanmorgen met een bang hartje die pc openen en ...alles lijkt weer tiptop in orde vandaar .....die joepi ! Vingers kruisen dat het zo blijft !!!!
  Nog een prettige dag verder ondanks het Maandag gedoe en vanavond als ons Leeuwke in dromenland is , ben ik weer trouw op post
  liefs

  >> Reageer (24)
  12-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- mode en ...

  " Mode en levenswijze " ...Als je in die oude fotos rommelt dan zie je pas hoeveel de mode en de levenswijze van toen nu heel veel veranderd is  .Dit was de start van een zondag ! ......met de zondagse kleren een kerkbezoek ( ook al waren we niet gelovig ) was een " must ".

  Is slechts veel later dat je begrijpt dat het  zondagmorgen bezoekje aan de kerk voor veel vrouwen het enige verzetje was dat ze hadden .Nog geen namiddagje shoppen op het programma want die grote ketens waren er nog niet  en de rest daarvoor wat dat " potemoneeke " niet genoeg gespekt . Het eten  werd gekocht in een buurtwinkeltje,  kleren kopen zat er ook al niet in want alles werd   thuis in elkaar geflanst .Vankantie was iets voor de rijken , de enige ontspanning waren  die bordspelen of een kaartje leggen zelfs  lezen was een uitzondering bij gebrek aan boeken !.Alles ik aan dat alles terug denk .....mens zijn wij toch in de huidige tijd verwende beestjes !!!!!!

  (Oja ...is er al iets meer te vinden van ondergetekende in die foto ?hihi )
  liefs


  >> Reageer (23)
  11-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- daar..
  Daar zijn we dan weer het weekend ingedoken en ...hopelijk het laatste berekoude  ,ook  al word er weer voor volgende week veel winterellende voorspelt .Straks zullen we nog met wat heimwee terug denken aan die droge kou maar ...we zullen wel zien mischien loopt het nog zo'n vaart niet !  " Optimist tot in de kist" met kniezen op voorhand daar schiet een mens geen  mee sikkepit op !Ook al is het weer in sneltreinvaart wilde toch ff langs komen om ondanks dit weer een gezellig weekend te wensen ....voor de moedigen onder ons word het vast en zeker een deugddoende  natuurwandeling en voor de rest ( mezelf meegerekend ) wie weet ....tijd maken  voor dit ? ...


  Daar hoef je zelfs niet de deur voor  uit te gaan , lekker onderuit gezakt in de zetel voor de tv met een hapje is best plezant !
  liefs

  >> Reageer (20)
  10-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 - vroeger
  Als je  zoals gisteren over vroeger schrijft dan is dat molentje in de bovenkamer aan het draaien en ...ga je ff in de oude fotos rommelen .Veel fotos van de kindertijd   zitten  er niet tussen want ...de tradities worden hier in ere gehouden .De fotos van vroeger  gaan bij het overlijden van beide ouders naar de oudste telg en bij het overlijden van de oudste naar de daarop volgende broer of zus  enzovoort !.Heb nog 1 oudere zus vandaar ...weinig fotos van vroeger !Heb er toch enkele  stiekem kunnen weg moffelen ....

  Op onze paasbest mijn mam samen met haar 2 jongste dochters op het einde  van  de  oorlog en ...ook al is het mischien niet meer te herkennen dat kleine bubbeltje was ikke !.Waar is die tijd toch zo vlug naartoe gegaan ?
  liefs

  >> Reageer (20)
  09-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- zuden we ...
  Zouden we mogen de weerman geloven als hij ons zegt dat er mischien binnen enkele dagen een einde komt aan die bittere kou ? Of is het aleen maar de bittere pil van andere winterellende die ons te wachten wat te verbloemen  ? Afwachten is de boodschap , het is tenslotte nog altijd winter ! Was gelukkig gezegend met een wijze mama die me geleerd heeft .....


  ( De gelukkigste mensen zijn niet diegene die alles bezitten - aleen zij die van wat ze hebben er het beste van maken !)Ook al is het mensje reeds meer dan 53 jaar niet meer onder de levenden haar wijze woorden blijven nazinderen .Vraag me dan soms ook af ...zullen onze kinderen ook later nog eens terug denken en zeggen " daar had onze mam toch gelijk in !" .Amaai ...is dat nu doemdenken ? .Veel tijd om er op door te bomen is er hier niet ...daar zorgt ons leeuwke wel voor !Wat het weer ook word ...hou je warm en geniet steeds van  de dag zoals die komt , al gaat het soms wat minder ....morgen is er weer een nieuwe en mischien betere dag !
  liefs

  >> Reageer (20)
  08-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- vandaag...
  Vandaag zit de mot er  in .... toch wat het blog betreft , het moet vlug gaan - geen sikkepit inspiratie ( wat een groot woord voor dat dagelijks gekrabbel ).... krijg daarbij nog hulp van ons leeuwke en dat is nu niet bepaald idiaal  !Kan nauwelijks het scherm zien en men armen zijn bijna tekort om iets in te tikken als ze op men schoot zit .Na enkele pogingen hou ik het dan ook maar voor bekeken maar toch ...


  liefs

  >> Reageer (19)
  07-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-ben ik ....
  Vraag me toch  af ......ben ik nu een beetje gek  of doodgewoon een oud sentimenteel  bezeke ?  Zal beter beginnen bij het begin...Hier in de omgeving is er een plaats waar herten gekweekt worden voor consumptie , maar telkens als ik die beestjes zie vind ik het verdraaid jammer dat ze geslacht worden om op te eten .Kan het maar niet over men hart krijgen om zo iets mooi te herleiden tot een lapje   vlees op men bord en weiger daarom ook steeds er te eten !Ben ik de uitzondering op de regel of zijn er nog mensen die er net zo over denken en liever een simpel eitje op hun bord zien dan dat ?Een ding weet ik toch zeker ...al zeg ik niet nee tegen een stukje vlees ......voor mij geen hertevlees !!!!!


  liefs

  >> Reageer (17)
  06-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- ondanks ...
  Ondanks de kou - ondanks het maandag is - ondanks het leeuwke dat weer eens in haar toeren is- ondanks dat het krabbeltje voor vandaag weer ultra kort word  ....de zon is weer van de partij en dat is al één reden en .....als  je rondkijkt  zijn er nog redenen om  de week weer hoopvol tegemoet te zien !Daarom  voor we er hier weer invliegen nog dit ...

  Al denk ik toch dat deze mooie jongen nu  wat te koud zou hebben in zen " nietdingetje " zunne !( hihi)
  liefs

  >> Reageer (15)
  05-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5- hélaba...

  Hélaba ....wat zijn dat nu voor manieren ...mij in de sneeuw zetten ? Mij niet gezien hoor ...veeeeeeel te koud ! .Maar nu ik hier toch ben ...aan allen een mooie Zondag gewenst van ikke ...liefst lekker binnen zonder die witte vlokjes !!!!
  liefs van Stefke en de mama

  >> Reageer (17)
  04-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- oostende ...!
  " Oostende in de sneeuw " Vandaag weer volle zon maar gisteren kreeg de kust ook voor de eerste maal deze  winter een wit tapijt ,  al moet ik er eerlijk bekennen  , een fotoke geschoten veilig van onder een afgedekt terrasje ...


  " Opwarming van de aarde - geen winters meer zoals vroeger "hoor je steeds zeggen wel ....dat  weer van nu gaat  toch  wel aardig naar de koude winters van vroeger toe zunne ! Ligt mischien de reden van ons gesakker over die kou in het volgende ....zijn wij nu niet wat meer verwend  dan vroeger door onze cv en zijn we met zen allen koukleunen geworden ? .Wat er ook van aan is ...we zijn nog niet aan de nieuwe patattjes toe ...die Lente is nog iets waar we slechts over kunnen dromen .Ook al ziet de natuur er prachtig uit in zen winterkleed ...wees op je hoede als je buiten komt  ! .Alé na dat gezaag over het weer kunnen we weer beginnen aan de orde van de dag  of het nu , " winter - lente - zomer of herst is " dat is  hier zoals steeds ......Ons mademoiselleke  haar eten enzovoort ....
  liefs 
   

  >> Reageer (19)
  03-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- Brrrrrr !
  We hebben winter gevraagd en ...we hebben ze gekregen maar ... " teveel is trop en trop is teveel " is verdraaid koud zunne !.Maar niets is zo negatief dat er niet toch ergens wel een pluskantje aan zit .....we hebben gelukkig nog geen sneeuw ! Genoeg over dat weer .....we kunnen er niets aan veranderen . Maar we hebben in ons leven al andere watertjes doorzwommen dan wat vrieskou en we laten ons daardoor  niet  afschrikken  !.Het weekend staat voor de deur en wat er ook buiten gebeurt bottekes - dikke mantel & sjaal aan we maken er een


  van !
  liefs

  >> Reageer (18)
  02-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- dankwoordje

  Was inderdaad gisteren geen makkelijke dag maar we zijn er weer door geraakt , aan alle blogmaatjes voor de vriendelijke en bemoedigende woorden die een steuntje in de rug gaven van harte ....


  Maar heb in de loop der jaren wel geleerd " waar je voor staat - daar moet je ook door !" Dus gaan we er vandaag weer met volle moed tegenaan !.
  veel liefs


  >> Reageer (22)
  01-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1............
  Vandaag reeds 3 jaar ...


  Maar ...we vergeten je niet !
  liefs

  >> Reageer (20)
  31-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31- het is..
  Het is zover ...de éérste lading van de nieuwe oogst is binnen !Heb het nu niet over de éérste mosselen of maatjes of nieuwe aardbeien maar over de éérste sneeuw hier bij ons. Zou je toch aan raden om eerst dat brilletje goed recht te zetten anders mis het zeker ....

  Maar we moeten eerlijk zijn " sneeuw is sneeuw " of het nu 5 vlokjes of een hele lading is !Zal wel weer overgaan in regen maar we zullen ons geen buitenbeentje meer voelen als de rest van het land onder een wit tapijt ligt .Nu genoeg over dat weer .....
  hou je  warm en liefs

  >> Reageer (23)
  30-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30-winter
  Stapje voor stapje komt die winter dichterbij of word het maar weer een prikje voor enkele dagen ? Wat doe je dan als oud bezeke ? ...even terug kijken naar de winters uit de kindertijd die geen prikjes waren .....Toen het te stengste verboden was ook al vroor het dat het kraakte een lange broek aan te trekken , deed je het toch dan moest je die voor het klaslokaal binnen ging uittrekken  of je werd simpelweg naar huis gestuurd " om iets deftigs aan te trekken ".Zouden ze in deze tijd  eens moeten proberen , zou een rel worden van je welste ! Hoe koud het was als je dat klaslokaal binnen kwam ....een klein kacheltje moest alles verwarmen en het mocht zeker niet roodgloeiend staan want ...ze moesten zuinig  zijn ( toen ook al !).Al deden ze toch een toegeving ...je mocht met zen allen dichter bij de kachel gaan zitten ( niet dat het veel verschil uit maakte ).Vlug terug naar het heden...gelukkig is die (goede oude ? ) tijd achter de rug en houd de cv ons lekker warm ....


  liefs

  >> Reageer (25)
  29-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29- in ...
  In sneltreinvaart zunne ....de tijd van 1 koffietje te slurpen en het is dan dat hongerige leeuwke eten geven .Vraag me soms af ...In de 10 geboden de " hongerigen spijzen " zal wel dat niet zijn dat  wat ze met die woorden  bedoelden ....anders is er zeker niemand die dat gebod zo trouw zou op volgen als ik hier doe !Hoop nu maar dat ik niemand tegen het hoofd stoot met die uitspraak maar is  als zelfspot bedoeld .... de helft van de keren dat  je me ziet ben ik bezig ons Stefke eten te geven ....en die andere helft ???? je hoeft waarschijnlijk slechts 1 keer te raden om te weten wat dat is .....!hihi


  liefs

  >> Reageer (16)
  28-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- verd.....
  Verd.....sorry hoor maar je zou voor minder eens een knobbel leggen , zit dat blogje weer de laatste tijd door allerlei redenen in het verdomhoekje ! Pfffff .Maar we zullen het daar maar niet over hebben .....We zijn het laatste "shoppingsweekend " laaste kans om nog eens in die koopjes te gaan rommelen of ben je reeds " shoppingsmoe " en komt dat druk over en weer geschager met pullekes en de ganse reutemeteut   je oren uit ?. We gaan daar dan  ook maar over zwijgen !.Mischien kunnen we het nog hebben over het weer ? Pfffff is ook al niet om naar huis te schrijven ...grijs grauw geen weer om de was buiten te drogen .....dus daar zwijgen we ook  weer over ! Amaai is me dat hier een negatief gedoe vandaag en dat voor een weekend .....genoeg voor nu maar voor de moedigste shoppers onder ons ...

  liefs

  >> Reageer (13)
  27-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- winter !

  Ola ....zie ik het niet te zwart in ? of moet ik zeggen te wit? Ze hebben ons winter voorspeld maar ....als ik naar buiten kijk zie ik een stralend zonnetje !Zullen we toch nog onze winterbottekes & handschoenen en dikke sjaal moeten uit de kast halen?. Zullen de kinderen hier ook wat van sneeuwpret kunnen genieten ?.Deze winter heeft al zoveel grillen gehad  dat  een mens  het bijna niet meer zou geloven of  het echt nog kan Winteren zeker  hier aan de kust .We zullen maar afwachten en wat het ook word maak er het beste van !
  liefs

  >> Reageer (13)
  26-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- trots !
  Als er ergens onverwacht een extraatje van eender welke aard uit de lucht komt vallen , heb je dan ook niet het gevoel dat je in de zevende hemel zit ? Wel moet zoiets zijn dat de kleinste bubbel Silke van de Clan voelde toen ze als voorsmaakje voor die pakjes werden geopend een groot pak kreeg van haar tante ! Ze was zodanig nieuwsgierig wat er daar kon inzitten dat het tegenstribbende papier maar niet wilde meewerken , gelukkig kreeg ze hulp van tante ( anders zat ze waarschijnlijk nog dat pakje open te prutsen ..hihi).Zou geen echt minivrouwtje zijn als ze niet apetrots was op haar " bijoekes " van kitty en ...die moesten natuurlijk heel speciaal op de foto !

  En wie kan er  nu dat lief snoetje iets weigeren ? ...ikke zeker niet !!!!
  liefs  

  >> Reageer (20)
  25-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 - hulp
  Wat zouden we zijn zonder internet ? Als dat uitvalt doe  je net als ik " balen" ? .Je wil kaartjes in elkaar flansen om met nieuwjaar de ganse clan ( 25 pers )te verassen en heb je weer eens tijd te kort ??????Dan ..... zoek je hulp op dat  internet ! Gelukig bestaat er daar ook zo iets waar  alles in een wip kant en klaar is , de oplossing voor iemand met weinig  tijd en geduld zoals ondergekende ! Heb dan ook wat vals gespeeld inplaats van zelf te maken ....  dankbaar gebruikt gemaakt van zo een programake  en in 1-2-3 waren die kaartjes gemaakt !


  Kan het blijven herhalen ...wat zouden we zijn zonder dat internet !
  liefs

  >> Reageer (20)
  24-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- blog
  Een blog is je eigen stukje internet waar je alles wat op je maag ligt kwijt kan , het er even uitflappen ook al baat het niet ...het schaad ook niet !.juist dat wil ik nu vandaag eens doen ......als ik buiten kom met ons Stefke en ze krijgt één agresieve bui ...waarom steeds die afkeurende blikken en kwetsende komentaar ? Is het dan zo moeilijk te begrijpen dat het geen kwestie is van opvoeden ? Die kinderen of volwassenen laten zich niet opvoeden , ze leven hun eigen leven volgens hun wetten en de omgeving moet gewoon volgen ."Neen - dat mag niet - even wachten " dat is iets wat ze totaal niet kennen , het is steeds " zo moet het en nu of je zal de gevolgen dragen ".Begrijp wel dat het moeilijk is voor wie nog nooit in aanraking is gekomen met een zwaar mentaal minder valide maar ...wat minder vlug oordelen  & veroordelen dat  zou welkom zijn !.Zo of dit verandering zal brengen betwijfel ik sterk maar ....dat moest er even af !


  liefs

  >> Reageer (23)
  23-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23- neen !
  Me de das laten omdoen omdat het Maandag is ???? Neen en nog eens neen !!!!!!met het nieuwe jaar besloten om die Maandag eens onder handen te nemen of is het nu mezelf ? Laten we het de eerste dag van een nieuwe week noemen en benieuwd uitkijken wat we nog voor leuk en goeds nog zullen  beleven en .....geen fauw gezever meer over die M.... het positief bekijken ...doen we op andere dagen toch ook ?.Alé we zullen er maar weer eens invliegen en die goede voornemens in de praktijk omzetten sé !

  liefs

  >> Reageer (24)
  22-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- een...
  Omdat het zondag is dikke ...


  Ola ...maar dit zag ik daarnet op het internet ....


  Amaai !!!!! dan heb ik voor vandaag een gans epistel ingetikt van meer dan 1000 woorden ?
  Word dan ook meer dan tijd dat ik er mee ophoud ..hihi...
  liefs

  >> Reageer (8)
  21-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- voila..

  Voila sé ...die appeltaart zit ook weer in de oven ...nu tijd maken voor een koffiestop en wat gekrabbel op de blog  !!!!.Was gisteren aan het shoppen in een winkelcentum, buiten water gieten en binnen lekker droog  zelfs in je pulleke winkel in - winkel uit  is toch verdraaid leuk zunne !Ff uit rusten tussendoor in de uitnodigende zeteltjes meer moet dat niet zijn om als shopperof wandelaar  zich in de zevende hemel te wanen .Weet ook wel dat we kleinhandelaar moeten steunen maar ...als het er op aan komt is het gezelliger binnen dan in die regen of ...zie ik zoiets verkeerd ? .Oesje ...die oven laat me weten dat zijn werk erop zit , als ik nu wil dat het geen zwart geblakerde appeltaart word zal ik er maar hier een eind aan breien !
  liefs

  >> Reageer (17)
  20-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20-moet je ..
  Moet je maar overkomen ....het moet vlug gaan ( weeral ) en je zit hier naar een blank blad te staren !
  Het lijkt hier vandaag in dat koppeke droog te staan , zelf dat koffietje brengt geen oplossing
  Zal  dan ook maar niet verder lullen en het kort houden voor nu ( weeral )
  Maar toch nog vlug dit ....voor ik de overblijfselen  van de " chipkensdans "van ons leeuwke ga samen vegen ( weeral ).....


  liefs

  >> Reageer (19)
  19-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 - koffietime

  Koffietime !!!!!! ben er verdraaid echt aan toe ook al komt er hier niemand een kopje brengen! .Hier is het steeds hezelfde ritueel ...eerst een koffietje tanken  en dan het knoppeke van de pc indrukken  !.Al gemerkt ?... wat een vraag is dat nu weer je kan er immers niet naast kijken , we zijn weer van ons korte Wintertje in de winderige Herfst beland .Zal er maar  geen woorden aan vuil maken , het zal daarmee niet veranderen .We zijn optimist en hopen op " morgen beter ".Maar vrees dat het vandaag hier weer de mini versie word van een krabbeltje , ondertussen kan je zeker al wel raden waarom ?
  Liefs

  >> Reageer (16)
  18-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- herinner ....
  Herinner je nog( zeker die van mijn generatie ) uit een ver verleden  ......hoe je als 11jarige die muziek van je ouders op de Zondagnamiddag zo oudbollig begon te vinden ? Hoe blij je was dat een oudere zus of broer dat klasiek de mond snoerde ( want het was je ten strengste verboden om die radioknoppekes te draaien ) en wat moderners opzette ? Hoe onze voetjes al begonnen te kriebelen om te dansen maar ...hoe deed je zoiets !.Wel kan je vertellen iedere jeugd is  aan de basis dezelfde , die kleinkinderen van tegenwoordig voelen net hetzelfde als wij toen .Al hebben ze het nu een stuk makkelijker ...ze starten de pc - tikken op You Tube en dansen op hun muziek is een makkie

  Ze hoeven zelfs niet te putten uit eigen fantasie ze kunnen alles volgen op het scherm .Ondanks alle moderne snufjes de jeugd blijft de jeugd al ...zijn ze wel wat mondiger dan wij in onze tijd !. Dat was nu eens echt " oud bezekespraat " vandaag sé...hihi
  liefs

  >> Reageer (21)
  17-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- napraten
  Wat is er leuker na een familiefeest dan wat napraten over ...die heeft weer eens het zotje uit gehangen ...over de kleintjes ( ook de volwassen ) als ze hun pakje open maakten en al die dingen .Maar met één vraag blijf ik steeds zitten waar ik nog het antwoord niet op weet en dat is .. "waarom maak ik ieder jaar toch weer van die ludieke nieuwjaarskaartjes ?".Voor iemand zoals ik die achter de deur stond toen ze de kunst van het dichten & rijmen uitdeelden is dat niet bepaald een makkelijk klusje" Waarom ?".Denk dat ik eindelijk het antwoord daarop gevonden heb ...

                                                                                                                                      Daarom !!!

                                                                                                                                      Daarom !!!


                                                                                                                                   Daarom !!!

                                                                                                                                 en daarom !!!!!!!
  liefs

  >> Reageer (18)
  16-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- daar ...
  Daar ben ik dan weer ,dat maandags gezaag zal ik maar achterwege laten ( tijd te kort is dan ook nog voor iets goeds sé ).Was gisteren een verdraaid drukke dag maar ...vele handen maakten het werk een stuk lichter .Vraag me toch af ...die jonge kleinkinderen zouden ze een familiefeest niet meer als een verplichte karwei aan zien ? Alhoewel als je zo die fotos bekijkt zie je toch wel veel lachende gezichten .Maar wie was er weer zoals steeds het middelpunt van al de belangstelling ?....Ons Stefke ....ze kan het  zelf niet zeggen of het haar bevalt of niet maar aan haar smoeleke te zien ...zou ze ervan genoten hebben?????


  liefs

  >> Reageer (19)
  15-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- hoikes !

  Is in sneltreinvaart zunne ....voor de grote drukte losbarst ,maarwilde  toch  ff langs komen met dit.....


  zal waarschijnlijk wel tot morgen zijn aleen dit nog  ...geniet van je  Zondag !
  liefs


  >> Reageer (11)
  14-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 - zo laat al ?
  Zo laat al ???? Pffffff...veel tijd zal er voor dat blogje vandaag niet inzitten , het word de ganse dag .....

  in de potjes roeren .Morgen de nieuwjaarssamenkomst van de ganse Clan ( 25p ).Dus dat word vandaag veel petattjes schillen om nog maar van de enkele kilotjes vlees te zwijgen .We zien steeds graag dat ze hun buikje rond eten  .....ze mogen geen honger lijden hé ..hihi dus .....
  liefs

  >> Reageer (12)
  13-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- zeker niet !
  Neen zeker niet ! Zijn al lang de tijd voorbij dat we ons bewust laten beinvloeden door die " vrijdag de 13de " maar toch ....onbewust toch een ietsipitsie wel ? . We geloven nu wel niet dat het dak op ons hoofd zal terecht komen , maar zijn we niet onbewust wat meer op onze hoede dan anders ? Laten we ons toch wat meeslepen door dat gedoe rond die dag , die tenslotte toch maar een dag is zoals alle andere ?.Of zijn we een geboren optimist en geloven we vast dat vandaag geen tegenvaller maar een meevaller zal brengen ?Persoonlijk geloof ik in geen van beide ...wat moet gebeuren zal gebeuren , behoor je ook tot die kategorie die dit alles flauwe kul vinden dan is het volgende zeker niet voor jullie bestemd ....
   


  liefs


  >> Reageer (19)
  12-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- van datte !
  Is weer van datte zunne .....wat word het vandaag hier op dat blogje ? Over de voorbije vakantie in een of ander warm oord ? ...zal me niet lukken want ga nooit op vakantie !.Uitje met vriendinnen ? zit er hier ook al niet in !Ola niet mis begrijpen hé ...hef hier geen klaagzang aan hoor ! Je kan maar een krabbeltje neer poten over wat je leven vult en dat is op de eerste plaats....


  " Ons Stefke  "  de andere kinderen en kleinkinderen ...zijn zij gelukkig ...dan is de oma gelukkig en dan zijn die droomreizen totaal overbodig .Geef mij maar weer deze zomer  mooi weer met een koffietje op het eigen terras in gezelschap van mijn eigen gekke bende .....s' avonds dat peeceetje en de blogmaatjes ......meer moet dat niet zijn om een tevreden en gelukkig mens te zijn !


  >> Reageer (20)
  11-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11-in de ..
  Dank zij de bokkesprongen van moeder natuur deze winter , zijn er al wat aardig voorjaars bloemen die hun winterslaap voor bekeken houden en reeds in bloei staan In de tuin staan er 3 Camelias ..een  redelijk groot  sierboompje met rode bloemen en zoals overal  zie je ook in onze tuin  reeds voorjaarsbloemen en wie verbaasd er nu het meest ? ...

  Juist ja ...dat klein mormeltje die nog nooit bloeide en nu zijn grotere soortgenoten voor " piet snot " zet met  bloemen terwijl zij nog maar net aan de knoppen toe zijn .Wie zijn er ook weer ..." klein maar dapper "? ...
  liefs

  >> Reageer (24)
  10-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10- heb ik ...
  Heb ik ergens iets gemist ? Is die tijd zo vlug voorbij gegaan dat we  reeds aan de Lenteschoonmaak toe zijn ?.Dit was toch wat in me opkwam bij het zien van Stefke haar kamer deze morgen , ze was druk bezig met op haar manier orde(?) te scheppen  en tussendoor wat bij te lezen . Al leest ze verdorie hard zunne want eenmaal door haar gelezen mag je steeds de restjes in de afval kieperen !

  Dus zullen we maar weer alles terug op zen pootjes  zetten , maar dan op mijn manier !Blijkbaar hebben we een totaal andere kijk wat betreft opschommelen
  liefs

  >> Reageer (16)
  09-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- en toch

  En toch moeten we er ons bij neerleggen ....na die Zondag komt steevast de Maandag of we nu een bloedhekel hebben aan die dag of niet !Geen ontkomen aan we moeten erdoor , we kunnen dan maar proberen het beste ervan te maken ...af en toe een koffietje om wat op te kikkeren en we vliegen vol goede moed de nieuwe week in ! Ondertussen is dat koffiekopje leeg en zal dan maar de theorie in  praktijk omzetten
  liefs

  >> Reageer (22)
  08-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 - rusdag
  Vandaag rustdag of wat er hier toch voor moet doorgaan , we kunnen maar proberen hé .Voila sé is een pak van mijn hart ...dat  kaartjes maken voor de samenkomst van de " Clan " van volgende Zondag zit er met veel hindernissen tussen door weer op voor dit jaar .Nog het laatste kaartje van onze kleinste bubbel in een omslagje steken  ...


  En nu maar afwachten en uitkijken of ze haar zelf zal erkennen ( hihi).Zal het vandaag weer kort moeten houden .....want onze huistornado ( stefke ) is weer .....enzvoort ....
  liefs

  >> Reageer (19)
  07-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- weekend !

  En weer een gewoon weekend , geen drukdoende potten roeren - alles in vliegende vaart afwerken zoals de laatste 2 weekends .We kunnen weer genieten van het weekend wat het  ook inhoud , word het een weekendje shoppen ? Vergeet dan je pluke niet want ze hebben daarboven weer de sluizen open gedraaid .Wens voor diegene die op koopjesjacht gaat veel geduld , want die rijen aan de kassa zijn nu niet bepaald van de minste .Misschien hou je het rustig dit weekend .....je zelf eens verwennen met een  lekker lui weekendje ...waarom ook niet ? Mag je dan mooi zeggen " wie geen 3 x 7 meer is moet af en toe eens de riem eraf leggen " iedereen zal je gelijk geven .Dat we nog vol bruisend leven zitten hoeven we er niet bij te vertellen hé ! (hihi)Oesje ...vliegende schotels suizen  hier net door de lucht dus ...
  liefs

  >> Reageer (14)
  06-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- oef!
  Nog niet windstil ...maar na die dagen van gebulder van de stormwind lijkt het toch zo , je hoort zelfs de stilte buiten we kunnen weer opgelucht adem halen .Hopelijk heb we het nu gehad en is er ander weer op komst , de zon komt hier zelfs heel voorzichtig door de wolken piepen!.Ondertussen heeft de storm zich verplaatst en woed reeds in volle hevigheid in huize rommelkotje .... gedirigeerd en georkeststreert door ons leeuwke dus ....loopschoenen aan !.Wat ik toch nog wilde zeggen voor ik hier probeer die wervelstorm in goede banen te leiden ...


  liefs

  >> Reageer (19)
  05-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-wind en ..
  Amaai zunne hebben hier net een buitje gekregen met regen - donder -bliksem kortom alles erop en eraan , het was er ééntje om U tegen te zeggen  !Nu weeral pikdonker in afwachting van  de volgende bui , zal stil worden in de winkels ...de moed en goesting  om te gaan rommelen in die koopjes zou je echt in de schoenen zinken .Het is echt "binnenblijfweer "en dat was het dan weer ...het gezaag over het weer !Wat is dat toch met ons mensjes dat we zo graag kankeren over het weer ? .Alé vooruit met de geit we zullen er maar het beste van maken , vervelen zit er hier toch niet in ...daar zorgt ons leeuwke wel voor .Al heeft die het momenteel weer eens erg druk met .....wat ze het liefste doet en dit laat ik aan je verbeelding over om te raden wat dit zou kunnen zijn ( je hoeft het niet te ver te zoeken ..)
  groetjes  en ...


  >> Reageer (17)
  04-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- noppes !
  Hoikes ....ben er ook eens weer  Stefke bij het begin van het nieuwe jaar , hoop dat alles goed verlopen is met die drukke eetdagen .Ik van mijn kant kan gerust zeggen ...voor mij mag het alle dagen zo zijn en dan kan je nu wel aan mijn buikje zien ! Over iets anders ....hoorde mama zeggen" dat weer is toch een stuk beter dan gisteren " dat klonk als muziek in men oren dus .......van zodra ik de kans zag was ik ribbedebie naar buiten .Amaai viel dat dik tegen ...mooi weer ? aan men hoela ..ben zo vlug ik kon me maar weer omgedraaid en terug naar binnen gevlucht .

  Mooi weer niets van ...het was "noppes " om lang buiten te blijven , zal maar verder mijn kamertje op orde gaan zetten ...al vind mijn mam altijd dat ik het omgekeerde doe .Alles op zen kop zetten ? ...hoe komt ze toch daarbij ? Alé nog een groetje van ikke en ben er weer mee weg

  >> Reageer (16)
  03-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- ongeveer zo !

  Op 1 januari zag ondergetekende er ongeveer zo uit .....

  Was er niet ingevlogen op oudejaarsavond want  tot nu toe heeft er nog niemand een kater gekregen van koffietjes maar ....voor de 1ste dag van het jaar had de internetmodem er de brui aan gegeven ... dat was nu eens tegenvaller van formaat geen internet meer .Heeft de pc kuren dan is er nog altijd de dochter of de huisgenoot hun laptop , maar nu zaten we alle drie met de gebakken peren Pfffff! .Je modem gaan inruilen als  iedereen nog aan het nagenieten of aan het bekomen  is van het gefeest is  onbegonnen werk , dan maar geduldig (??????) afwachten tot  een gewone werkdag .Dit was dus meteen ook de reden van de stilte hier in  het rommelkotje ,gelukkig is alles nu weer oké en ben ik terug onder de mensen en vanavond weer op post aan dat peeceetje ( met internet !)
  liefs

  >> Reageer (23)
  01-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- wensen
  Nu alles nog redelijk rustig is , vlug ff langs komen met mijn wensen ...


   Wens  van harte alle  blogmaatjes ......
  Een jaar met een goede gezondheid
  Een jaar vol vreugde en geluk
  dikke knuffel van Steffie

  >> Reageer (25)


  Foto

  Foto

  moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
  oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners -4
  achterkleinkinderen  !


  Gastenboek
 • Zonnige Witte Donderdag,lieve groeten!
 • Wens u nog een fijne donderdag
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK 001
 • groetjes op deze witte donderdag
 • vriendelijke groeten van willy


  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Voor de zieken


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 77 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke
  Zoeken met Google  Een interessant adres?  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!