De Straatvrijwillige Sinjoor
Bijna waar is niet echt gelogen!
30-05-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suske de Profiler

Zeer geachte lezer,

Suske is altijd al een grote fan geweest van die TV feuilletonnekes die over die gasten en madammen gaan die misdadigers kunnen ontmaskeren door een spiechologisch profiel van de verdachte te maken. Elk detail telt, echt waar, en zij zijn zo slim en zo goed. En het klopt altijd, he. Ze hebben alles gezien en weten uit de kleinste details vanalles en nog wat te zeggen over den Unsub. Een Unsub dat is geen duikboot,he, maar de slechterik. Die éne die gij nooit verdenkt, maar die zij al heel de tijd in het snotje hadden!

Ge ziet, beste lezer, dat ik zelfs hun jargon ken. Ik volg dan ook al die series terug en nog eens! Elke herhaling leert mij meer en maakt mij: Sus de Profiler, slimmer.

En nu ging ik al mijn kennis en kunde toepassen om een profiel op te stellen van de Smossebollen die al dat zwerfvuil achterlaten. Hoe beter ik dat profiel maak, hoe beter de A.S.P (Antwaarpse Smossebollen Polies) de RommelUnsubs zou kunnen klissen!

Een goed plan, he! Ik weet het. Soms verschiet ik van mezelf. Dan sta ik 's morgens voor de spiegel en denk: Wat zijt ge wéér goed, Sus! En wilt ge nu eens iets weten: ik krijg altijd gelijk, het zal dus wel waar zijn, zekers.

Maar dat viel eigenlijk wat tegen, in plaats van ze aan te geven aan de A.S.P. Zou ik ze naar de Kommissie van Openbare Onderstand (voorloper van OCMW voor alle snotneuzen) moeten sturen. Want het zijn echte sukkelaars.

Kunt ge u de dutsen voorstellen! Ge twijfelt! Ik zal het even verduidelijken voor u.

PROFIEL VAN EEN SMOSSEBOL AAN DE HAND VAN GEVONDEN VOORWERPEN:

  1. lege pizzadozen en doozekes van hamburgers en frietzakjes. Conclusie: ze kunnen thuis niet koken. Ofwel hebben ze zelfs geen keuken, of misschien alleen zo een camping vuurke! Is dat niet erg, zeg nu zelf. Misschien hebben ze zelfs geen tafel of stoelen, want ze eten in hunne otto.

  2. Lege buskes energiedrankjes. Conclusie: die mannekes hebben geen tijd om te slapen. Die moeten dus zo veel en zo lang werken en wroeten dat ze de hele tijd van die drankskes moeten slurpen om wakker te blijven! En meestal zijn dat jonge mensen, dus kinderarbeid is niet uitgesloten.

  3. Héél veel plastieke zakskes.Smossebollen kunnen dus geen sjakosj of zelfs geen netzakske( boodschappentas in het schoon Vloms) kopen. Ook kunnen ze door het vele en lange werken nergens naar toe, want ge krijgt zo van die leuke katoenen tassen van de verniet op bijna alle festiviteiten. Ik heb zo een “totenbag” van de firma “deesisweldeurne”, goed spul, hoor! Ge kunt er al uw kommissies in kwijt .

  4. Kleren.Dat is nog het ergste! Zeker in de lente vindt ge tussen de boskes in park en bos allerhande kledingstukken. Meestal van het genre: hoe minder stof er gebruikt is hoe duurder het kost. Die zijn dan waarschijnlijk vergeten toe ze zich moesten omkleden in de rapte. De sukkelaars kunnen dat dus thuis niet doen! Is dat niet wreed erg!

Sus begint dus hoe langer hoe meer compassie voor de Smossebollen te krijgen!

Tot de volgende dan maar, veel groetjes van SUS K. WIET



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Inhoud blog
  • Iets heel anders
  • Suske de Profiler
  • De wet van Meurfie (vervolg)
  • Vervalste Rubens ontdekt!
  • DE WET VAN MEURFIE!(deel 1)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per week
  • 07/06-13/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!