Inhoud blog
  • Stijn - Op de radio - DM 23 02 2023
  • 'Dat geleuter over cancelcultuur in Vlaanderen, mensen toch' - DM 11/02/2023
  • We moeten terug naar de essentie: eerst de taal - DM 27 08 2022 - Bart Eeckhout
  • Philippe Van Parijs: Taal en Rechtvaardigheid
  • Meer Latijn leidt tot meer welzijn. Zeker op termijn. - DM, 24/06/2022 - pag.22
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Taaldemocratie
    Taalkundig-culturele democratie kan slechts gerealiseerd worden door gebruik van een Gemeenschappelijke, Eenvoudige, Neutrale, Tweede (= G.E.N.T.) taal, zoals het Esperanto.
    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manifest van Praag (27 juli 1996)

    Flandra Esperanto-Ligo Manifest van Praag

    van de beweging van de internationale taal Esperanto

    Wij, leden van de wereldwijde beweging ter bevordering van het Esperanto, richten dit manifest aan alle regeringen, internationale organisaties en mensen van goede wil; verklaren ons voornemen om met vaste wil verder te werken aan de volgende doelstellingen en nodigen elke organisatie en iedere persoon afzonderlijk uit zich hierbij aan te sluiten.

    Het Esperanto, in 1887 gelanceerd als project voor een hulptaal voor internationale communicatie en snel geƫvolueerd tot een levende taal vol nuances, functioneert al meer dan een eeuw om mensen over grenzen van taal en cultuur heen te verbinden. Ondertussen hebben de doeleinden van zijn sprekers niet aan belang en actualiteit ingeboet. Waarschijnlijk zullen noch het wereldwijde gebruik van enkele nationale talen, noch de vorderingen in de communicatietechniek, noch het ontdekken van nieuwe methoden van taalonderricht de volgende principes verwezenlijken, die wij essentieel achten voor een rechtvaardig en doeltreffend taalgebruik.

    Lees verder op: http://www.esperanto.be/fel/nl/manif.html



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    21-05-2016
    Een goed weekend bezoek

    Goedemiddag blogmaatje. Na een aantal dagen van warmte is het positief dat het effe is afgekoeld. De regen is goed voor de plantjes en gewassen. In Afrika Zimbabwe heerst een grote droogte. Omdat het een poosje niet heeft geregend. Dat de Schepper het ook daar mag laten regenen. Vandaag vrij warm met af en toe zon. Vanaf vanavond kans op regen of onweersbui. Morgen enkele buien en koeleer. De temperatuur is 18 graden in het Noord-Westen. BesteKrabbels.nl
    TROOST EN BEMOEDIGING: Nooit de moed opgeven Ook al is het soms zwaar De kracht om verder te leven Zeker met en voor elkaar! Zijn uw lasten of zorgen te zwaar om te dragen. De zware rugzak kunt u niet alleen ledigen. Er is bovennatuurlijke kracht voor nodig. Een goeie zondag en begin van de nieuwe lente week. Hartelijk dank en lieve en vriendelijke groet. XxxxPatricia. Wenst u meer bezoekers reageer op tegen bezoekjes. Niet gedwongen maar uit vrije wil als u het leuk vindt.

    21-05-2016 om 14:16 geschreven door Patrice




    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!