IN VRIJE TIJD
wat niet al zomaar op je weg komt.
Inhoud blog
  • Biografie
  • Proficiat!
  • Biografie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    02-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biografie
    Tammo Bakker.
    De leraar voor gymnastiek en technische handvaardigheid heeft zich op latere leeftijd ontplooit als schrijver en dichter.
    Hij is auteur van vele boeken met een historische achtergrond. Boeken waarvan enkele internationale bekendheid hebben gekregen en op meerdere literatuurlijsten voorkomen zelfs in Duitsland. In overheidsarchieven en bij vele Joodse instellingen worden zijn boeken bewaard.
    Hij is in 1931 te Veendam geboren en vele jaren werkzaam geweest in het westen en midden van het land.
    Door zijn allround opleiding is hij van vele markten thuis.
    Naast zijn 3 onderwijsbevoegdheden heeft hij een opleiding gevolgd voor arbeidsanalist en studeerde toegepaste bedrijfsorganisatie.
    Zijn betrokkenheid bij Israël en het Jodendom heeft te maken met de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en zijn religieuze achtergrond.
    Voor het cultureel Genootschap Nederland- Israël had hij een landelijke bestuursfunctie, een regionaal voorzitterschap en is oprichter van drie afdelingen. Hij heeft meer dan 200 lezingen gehouden over Israël en de Sinaï. Bakker was 30 keer in Israël en werkte in enkele kibboetsiem. Van het Genootschap Nedeland- Israël werd hij in Rijnsburg erevoorzitter evenals in Putten (Gld.) Hij organiseerde Israëlweken, Israëlkunsttentoonstellingen en speciale uitwisselingreizen naar Israel. In kiryat Tiv'on ontving hij het gouden stadswapen en werd ingeschreven in het Gouden boek te Jeruzalem. Vele artikelen schreef hij over Israël in diverse dag-, week- en maandbladen.
    Wegens gehoorverlies moest hij vervroegd stoppen met zijn beroep, studeerde kustnavigatie en stak enkele keren, als ervaren zeezeiler, met zijn eigen jacht over naar Engeland.
    Voor de gemeente Marken, het reddingswezen en de Rijkspolitie te Water heeft hij op uitnodiging diverse videofilms gemaakt.
    In 1991 verhuisde hij van Lelystad naar Dronten en voerde een succesvolle strijd voor gehandicapten met geleidehond.
    Zijn Groninger waargebeurde verhalen zijn gepubliceerd in "De Koerier", een krant in Oost Groningen.
    In 1997 kwam hij terug in zijn geboorteplaats. Hij zocht naar de verloren Joodse bevolking, knapte, met hulp van een groot aantal vrijwilligers, Joodse begraafplaatsen op en legde het vast in zijn boeken, die ook de aandacht trokken van enkele Universiteiten. Een tweetal gedichtenbundels met humor en soms verrassende en soms ontroerende gedichten, dat hij zelf "Geschreven Gedachten" noemt, getuigt van zijn veelzijdigheid. 




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    22-10-2011
    Hogan
    Scarpe HOGAN popolare in passato, dà spesso il mix di colori sul senso legalista, l'uso più conservatore hogan di colori o in bianco e nero o cuoio artificiale materiale scamosciato e poi lo stile. Ma questa volta c'è un importante passo avanti nel lancio dello stile ragazze, utilizzando il modello nazionale di disegno scarpe hogan venti tessere in Messico, l'elezione anche colorate con audacia linea di colore rosso vivo per il keynote, il successo del passato per creare una sensazione diversa scarpe nuove.

    22-10-2011, 11:56 geschreven door hogan88
    Hogan outlet
    In Italia hogan sito ufficiale regionale marchio HOGAN Hogan scarpe Interactive è sempre stata la forma classica semplice e comodo da indossare esperienza moda di strada industria per hogan outlet ottenere la lode, il lancio della nuova versione, progettata per sovvertire il passato, l'idea di utilizzare materiale scamosciato, l'uso di stress elevato texture della pelle per creare, mostrano ancora lo stile duro all'aperto.

    22-10-2011, 11:51 geschreven door hogan88
    11-09-2011
    Blogje gestopt,effekes op bezoek,een groetje
    nq1x1u.jpg

    11-09-2011, 13:55 geschreven door valerieke
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!