Inhoud blog
  • veel verdriet
  • Warme perentaart
  • Chocoladestrikjes
  • Kip met olijven
  • Asperges
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Lauwaerts Ingrid, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Ingeroosje.
    Ik ben een vrouw en woon in Belgiê Merelbeke () en mijn beroep is Verpleegster in een RVT.
    Ik ben geboren op 24/09/1958 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken en bakken, decoreren, hou van beertjes ,zo als je kan zien op mijn blog.
    Knuffel en knuffel, Want van alle bloemen in dit leven is vriendschap het geurigste
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto

    Vriendschap is een wonderlijk woord,
    misschien wel het mooiste op aarde
    vriendschap is een machtig iets
    een geschenk van onschatbare waarde

     

    MOEDER NEEM DEZE ROZEN

    Moeder, neem deze rozen
    Bedankt voor je liefde en trouw
    Moeder, neem deze rozen
    Omdat ik zoveel van je hou

    Moeder, neem deze rozen
    Bij jou is het leven zo fijn
    Moeder, ik blijf steeds hopen
    Dat jij heel lang m'n moedertje mag zijn

    Jij bent een vrouw
    Die haar hart laat spreken
    die ik uit liefde graag rozen schenk
    Want moeder lief
    Ik blijf steeds van je houden
    Jij bent het liefste waar ik aan denk

    Moeder, neem deze rozen
    Bedankt voor je liefde en trouw
    Moeder, neem deze rozen
    Omdat ik zoveel van je hou

    Moeder, neem deze rozen
    Bij jou is het leven zo fijn
    Moeder, ik blijf steeds hopen
    Dat jij heel lang m'n moedertje mag zijn

    Met raad en daad
    Stond jij mij terzijde
    Je hele leven, bleef jij me trouw
    Daarom geef ik, deze rode rozen
    Als dank voor alles
    Oh, lieve vrouw

    Moeder, neem deze rozen
    Bedankt voor je liefde en trouw
    Moeder, neem deze rozen
    Omdat ik zoveel van je hou

    Moeder, neem deze rozen
    Bij jou is het leven zo fijn
    Moeder, ik blijf steeds hopen
    Dat jij heel lang m'n moedertje mag zijn

    Just Cooking
    Smakelijk !
    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veel verdriet
    Hallo allemaal, sedert 26 nov 2006 is mij lieve mama overleden.
    Een groot gemis, soms enkel tranen. Ze was altijd een fiere vrouw en zorgzaam voor haar medebewoners, RVT.Daar laat ze een groot gemis achter, ze was daar de beste van al.
    Enkel verpleegsters kwamen eens de noot klagen, maar nooit heeft ze er mij iets over verteld, wat ik heel fijn vond.Ik zal ze blijven missen, de warmte die ze gaf en ik kon er elke keren naar toe, want ik werk daar.Heel wat moeilijk hoor.Dit schreef ik voor haar rouwkaartje;


    Laatste afscheid


    Ik draag jou traag naar boven
    tot waar de regen schuilt.

    Ik laat jou langzaam zweven
    op de wind, die klagend huilt.

    Je hoeft niet meer te denken
    aan alles wat je achterliet

    en ook niet om te kijken
    naar ons aards verdriet.

    Je geeft ons verre sterren
    in duisternis en gaat dan heen.

    Ik probeer wel weer te stralen
    vergeef je me dat ik nu ween?

    06-02-2007 om 10:46 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme perentaart

    Warme perentaart

    Ingrediënten:

    o 1 kilo stoofperen

    o 50 gram suiker

    o 100 gram pitloze druiven

    o 150 gram witte bastaardsuiker

    o 1/2 l rode wijn

    o 1/2 tl kaneelpoeder

    o 3 el cognac

    o 1 pak diepvries-fillodeeg (250 gram)

    o 100 gram boter

    o Poedersuiker

    Bereiding:

    o De stoofperen schillen, in partjes snijden en het klokhuis verwijderen

    o De peren in de rode wijn met de suiker in ca. 45 minuten stoven

    o Peren laten uitlekken

    o Verhit 50 gram boter in een pan

    o Bak hierin de peren samen met de druiven, 75 gram basterdsuiker, de kaneel en de cognac op een hoog vuur (5 minuten)

    o Verwarm de oven voor op 200 graden

    o Laat de fillodeeg ontdooien

    o Smelt de rest van de boter en vet een taartvorm van 24 centimeter in

    o Bedek de taartvorm met een laag fillodeeg en bestrijk dit met de wat gesmolten boter

    o Zorg dat het deeg ruim over de rand valt

    o Maak zo nog twee lagen

    o Schep het perenmengsel in de taartvorm en vouw het overlappende deeg naar binnen

    o Bestrijk de rest van het fillodeeg met boter, verkreukel ze een beetje en schik ze op de taart

    o Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en besprenkel hem met de overgebleven boter

    o Bak de taart in het midden van de oven in ca.30 minuten gaar en mooi bruin

    o Strooi vlak voor het serveren wat poedersuiker over de taart

    06-02-2007 om 10:37 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladestrikjes

    Chocoladestrikjes

     

    Benodigdheden:

    1 groot vel bladerdeeg (rechthoek)

    Fondant of melkchocolade

    Room

     

    Werkwijze:

    smelt de chocolade "au bain marie" en voeg een tweetal koffielepels room toe om goed smeerbaar te zijn

    smeer de helft van het vel bladerdeeg in met chocoladesaus

    vouw het vel dubbel

    rol met een deegrol een beetje uit

    smeer het resterende bladerdeeg weer voor de helft in met chocolade saus

    vouw opnieuw dubbel

    rol weer een beetje uit

    snijd hieruit rechthoekjes

    draai de rechthoekjes tot strikjes

    leg op een licht beboterde bakplaat

    bak in een oven van 200°C gedurende een 10-tal minuten

    haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster

    bestrooi met bloemsuiker

    06-02-2007 om 10:35 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip met olijven- tomatensaus

     

    Ingriênten

     

    ·        4 Kipfilets

    ·        2 eetlepels

    ·        150g mozarella

    ·        750g trostomaten

    ·        2 eetlepels karppertjes

    ·        2 eetlepels zwarte olijven zonder pit

    ·        4 eetlepels pesto

    ·        2 eetlepels gehakte basilicum

    ·        peper en zout

     

    Bereiding

     

    Verwarm de oven op 225°.

    Kruid de filet met peper en zout.

    Bak ze vervolgens 5 min. aan elke kant in hete olie.

    Snij de mozarella in plakjes.

    Snij de olijven in ringentjes.

     Pel de tomaten en snij in stukjes.

    Vermeng de tomaten met de karpertjes,

    de olijven en het basilicum.

    Schep het mengsel in een ovenschaal.

    Leg er de kipfilets op.

    Strijk over elke filet een lepeltje pesto uit.

    Dek af met enkele plakjes mozarella .

    Zet de schotel 10 tot 20 min. in een oven 200°

    Serveer met stokbrood of rijst.

     

    22-05-2006 om 15:08 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Asperges à la flamande
    nationaal recept
     
    Ingrediënten

    Voor 4:
    4 eieren
    1/3 bos peterselie
    200 g boter
    1 bussel asperges
    peper en zout

     
    Stappen

    Kook de eieren hard in 10 minuten. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter op zacht vuur, laat niet bakken of pruttelen.

    Schil de asperges met een dunschiller. Schil van de kop naar de voet. Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de asperges in en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit. Laat zo 5 minuten afgedekt staan.

    Zet het vuur weer aan, breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur opnieuw uit. Laat de asperges in het kookwater staan tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek. Schik op borden.

    Prak de eieren fijn met een vork, meng er de peterselie door. Kruid met peper en zout en verdeel dwars over de asperges. Lepel er de boter over en rond.

    15-05-2006 om 15:39 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ganda ham met in porto geweekte meloenbolletjes
     

    Ganda Ham is dé Belgische ham die door iedereen gekend is. De ham wordt gedroogd op een natuurlijke wijze waardoor het na 9 maanden een heerlijk aroma krijgt, zacht van smaak is en weinig vet bevat.

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen :

    • - 250 gr. Ganda Ham
    • - 2 rijpe Cavaillon meloenen
    • - 50 gr. verse munt
    • - 1 dl witte porto
    • - sap van 1 limoen

     

    10-05-2006 om 21:40 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarber taart

    RABARBER TAART

    Ingredienten

     

    ·        1 koffietas  Zelfrijzende bloem

    ·        2 Tassen  Suiker

    ·        1 ¼ Koude melk

    ·        1 Pakje vanillesuiker

    ·        1 ei

    ·        Bladerdeeg

    ·        Rabarber

     

     

    Bereiding

     

    Smeer een schotel in.

     Leg de bladerdeeg in de vorm en doorprik het deeg.

    Schil de rabarber en snij in kleine stukjes.

    Schik de rabarber op de bladerdeeg (volledig vol).

    Meng de bloem, de suiker, melk en het ei onder elkaar.

    Giet dit mengsel over de rabarber.

    Strooi de vanillesuiker erover.

    Bak op 200° 10min,

     Na 10 min verminderen van temp 175° 40 min.

     

    Afwerking

     

    Snij de schillen van de rabarber fijn en laat ze krullen.

    Frituur ze even en laat op keukenpapier uitlekken.

    Bestrooi de krullen met bloemsuiker en leg ze op de taart.

     

    Je kan  ook deze taart met appeltjes maken .

     

    Smakelijk !!!  Ingeroosje

    10-05-2006 om 21:29 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doordenkertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrienden

    Betekent dat je om elkaar geeft,
    elkaar graag hebben
    en elkaar troosten als de 1 pijn heeft.
    Vrienden
    betekent dat je er voor elkaar bent,
    in tijden van nood
    dat je elk jaar steunt
    en elkaar probeert te begrijpen.
    Vrienden
    zijn er om elkaar te helpen bij problemen,
    als je het echt niet meer ziet zitten
    dan zijn ze er nog.
    Vrienden hebben
    betekent weten dat er iemand is die soms nog
    aan je denkt.
    Vrienden
    ze zijn licht in donkere dagen!!

     

    30-04-2006 om 10:14 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goede morgen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan alle senioren een prettige zondag en geniet er maar eens van, want wij hebben een verlengd Weekend.
     En dat kan eens deugt doen.
    Vele groetjes Ingeroosje 

    30-04-2006 om 09:56 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan allemaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Een prettig weekend en feest er maar op los, op het seniorenfeest.
    Groetjes Ingeroosje.

    29-04-2006 om 17:43 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Gastenboek
  • Dag allemaal
  • Groeten uit De Haan
  • Ik kwam even langs,
  • Annekes bakhoekje
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom op mijn receptenblog.
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Roularta
  • Hallmark
  • Pasta
  • Kook jij
  • Borusin
  • Soezieclub
  • Libelle

  • Startpagina !

    Een interessant adres?

    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    WIJ GENIETEN VAN HET LEVEN

    Wij genieten van het leven, wij genieten van elkaar
    Elke dag voelen wij weer die vlinders komen
    Onze liefdesdromen worden altijd waar
    Wij genieten van het leven, wij genieten van de zon
    Elke dag zou ik opnieuw willen beginnen
    En dan jou beminnen als het even kon

    's Morgens in de zon op een terras
    Daar zat een ouder paar, de armen om elkaar
    Samen keken zij ons lachend aan
    En weet je wat hij zij "doe maar net als wij"

    Wij genieten van het leven, wij genieten van elkaar
    Elke dag voelen wij weer die vlinders komen
    Onze liefdesdromen worden altijd waar
    Wij genieten van het leven, wij genieten van de zon
    Elke dag zou ik opnieuw willen beginnen
    En dan jou beminnen als het even kon

    Samen lachen, samen huilen, samen vechten in het leven
    Voor je 't weet is het voorbij dus hou me vast het duurt maar even
    Wij genieten van het leven, wij genieten van de dag
    Ja we zijn gelukkig met de kleine dingen
    Hoor ons maar eens zingen, kijk naar onze lach

               

     


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dierenopvoedster
    blog.seniorennet.be/diereno
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luckruisstraat
    blog.seniorennet.be/luckrui



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!