Inhoud blog
  • LA BAGUETTE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    recepten
    zoek hier het gewenste recept
    18-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LA BAGUETTE

    Ingrediënten


    Voor de gistbereiding:

    -         340 g Surfina (of speciaal meel voor Frans brood)

    -         340 g water

    -         1 mespunt droge gist

     

    Voor het deeg:

    -         600 g Surfina of meel voor stokbrood

    -         360 g lauw water

    -         20 g zout

    -         7 g verse gist

    Werkwijze

    -         De avond ervoor maakt u de gistbereiding: meng in een grote kom de bloem en de gist. Voeg het water erbij en meng tot u een homogene massa bekomt.

    -         Bedek met doek en plastic folie en laat tussen 12 en 15 u rijzen.

    -         Bereiding van het deeg: Meng in een kom de bloem en het zout.

    -         Voeg er de opgeloste gist in het water bij en de voorbereiding van de dag tevoren. Meng alle ingrediënten goed tot u een bol hebt die loslaat van de wand.

    -         Leg deze bol op een licht bestoven werkblad en kneed gedurende 20 min. Het deeg is in het begin erg plakkerig maar hoe langer u kneedt hoe beter het deeg wordt. Zeker niet te veel meel toevoegen!

    -         Bedek met doek en plastic folie en laat ca 1 u rijzen.

    -         Verdeel het deeg in 6 gelijke delen. Opbollen en onder doek 15 min laten rusten.

    -         Vorm van elke bol een baguette.

    -          Leg de baguettes op een bakblik op bakpapier. Maak van het bakpapier gootjes waarin u de baguettes legt. Ik gebruik mijn vormen voor Frans brood.

    -         Bedek met doek en plastic folie en laat nog 1u30 rijzen.

    -         Verwarm de oven voor op 250°C en plaats onderin een schaal met water.

    -         Snij de broden 2x in.

    -         De broden inovenen en met een plantenspuit water op de zijkanten spuiten.

    -         Herhaal het spuiten na 1 min en nogmaals na 3 min.

    -         Verlaag de oven tot 210°C en bak verder tot de broodjes een goudgele kleur krijgen, en de broodjes hol klinken als u er onderaan op klopt.

    -         Laat de broodjes minstens 20 min afkoelen alvorens u ze opeet.

      
    Men kan evengoed het water voor het deeg vervangen door melk. En men kan ook ronde broodjes maken.

    18-02-2007 om 18:47 geschreven door psythomic8

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)

    Archief per week
  • 12/02-18/02 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!