Toerisme Merksplas
Inhoud blog
  • Kerstwandelingen Toerisme Merksplas
  • Wandeling "Des Heeren Graven Bosschen"

    Een aanrader voor elke wandelaar !

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • seniorennet.be (foto's)

  • Van harte welkom
    13-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwandelingen Toerisme Merksplas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kerstwandelingen  tussen 3 prachtige kerststallen van Merksplas *  Zwart Goor *  Zondereigen

    Afstanden van  4 – 5,9 -  9 – 18 en 20 km.

    De wandelingen tussen de drie kerststallen zijn weer gemarkeerd van 12 december tot 6 januari. Het is een ideale gelegenheid om individueel, met familie, vrienden of met je favoriete groep een flinke brok natuur en de kerstsfeer op te snuiven. De kersttocht loopt over nieuwe trajecten, langs het Vonderke naar ‘t Zwart Goor, door de bossen langs het Geheul naar de landerijen van Widar, en over weilanden tot bij de kerststal in Zondereigen. Ook de verbinding met het Graafsbos is gewijzigd, en in het ‘Carons Hofke’ is er een doorsteek naar het Hoekeinde (In ’t Hofke).

    Verpozen kan je bij de Kribbehutten, rond de gloeiende kolenkachel, waar de Vrienden van de Kerststal van Merksplas en Zondereigen warme dranken of andere versterkertjes aanbieden, en in ‘t Koffiepotje op ’t Zwart Goor is het meestal gezellig druk. De Horeca-zaken langs het parcours hebben een extra aanbod voor de kerstwandelaars, er zijn trouwens nieuwe gelegenheden bijgekomen. Op bepaalde momenten kan je in ’t Koffiepotje en ook in Zondereigen niet terecht, raadpleeg hiervoor de kerstfolder.

    De wandeling is in te delen in twee lussen van ongeveer 9 km, maar flinke stappers maken de grote kerstlus van 18 en de nieuwe route bedraagt zelfs 19,5 km. Met de belbus van De Lijn kan je ook naar Zondereigen kerk en terugkeren langs de drie kerststallen, bel naar 03.2181494. Starten kan op het Marktplein bij de Driekoningen (VVV kantoor) en aan elke kerststal.

    De kerstwandelingen zijn uitgegroeid tot één van de smaakmakers van de Kempen, meer dan 8000 wandelaars waren vorig jaar op pad.

    Randactiviteiten:

    Op Zondag 20 december 2009 is er het Wintervuur. We creëren een gezellige kerstsfeer met houtvuren in het Carons Hofke en bij Widar. Er zijn warme dranken en versterkertjes en er is lichte animatie. 

    Herderswandeling. Om 13.15 uur kan je verzamelen aan de kerststal van Zondereigen om mee te stappen over de kerstlus van 9 km. Medewerkers en gasten van Widar brengen in intieme kring het  ‘Oberüfer herdersspel’, en we passeren bij het wintervuur. Gratis deelname, wel aanmelden op 014.63.94.77 of op toerisme.merksplas@gmail.com.

    Zaterdag 26 december - Special Christmas Walking.

    Iedereen kan van 9 tot 14 uur. inschrijven in het Gemeenschapscentrum ‘De marc/kt’. De deelname bedraagt 1,50 €, een consumptie is inbegrepen.

    We roepen Nordic Walkers op om deel te nemen en liefst samen te starten om 10 of 13.30 uur voor hun Christmas Nordic Walking’. Afstanden 9, 18 of 19,5 km op het traject van de kerstwandelingen.
    Zaterdag 26 december 2009 -
    Kerstlicht en Fakkeltocht.

    Inschrijven kan vanaf 17.30 uur in het Gemeenschapscentrum ’De Marc/kt’. Afstand 7 km. Volwassenen: 2,50 €, kinderen tot en met 12 jaar gratis. De verschillende groepen starten om 18 of 19 uur en de laatste om 19.30 uur. We gaan met de bus naar een vertrekplaats en met kerstverlichting terug, stop met glühwein of warme chocomelk. Bij aankomst is er warme soep met een boterham. Fakkels zijn verkrijgbaar, maar breng best een originele verlichting en je kerstmuts mee.

    Animatie bij de kribbehutten, stel je wandeling af, of kom eens langs op: 

    Zaterdag 26 december. Om 14.30 en 16 uur aan de kerststal van Merksplas en Zondereigen, afwisselend de bombardons ‘Bluts’ en accordeonspeler Flor Verschueren.

    Zondag 27 december. Ook om 14.30 en 16 uur aan dezelfde kerststallen, afwisselend een doedelzakspeler en het zangkoor ‘De Zingende Kempen’.

    Maandag 28 december is er het zangkoor ‘Sa wel aen’, om 18.30 uur aan de kerststal van Merksplas en om 20 uur in Zondereigen.

    Woensdag 30 december zingt het zangkoor van Zondereigen om 15 uur aan de kerststal van Merksplas en om 16 uur in ’t Zwart Goor.

    Kerst-aperitief-concert: Op zondag 20.12.2009 om 19 u in de kerk van Zondereigen, optreden van ‘Les Busiciens, Flor Verschueren en het schoolkoor van Zondereigen. Info en kaarten aan 6 € vanaf 1 december bij Frans Van Gils: vangils.frans@telenet.be

    Stuur je graag de wandelfolder per mail naar vrienden of kennissen, neem dan contact met toerismemerksplas@skynet.be

    De kleurenfolder met  routebeschrijving en alle informatie is verkrijgbaar op het toerismekantoor of op onze nieuwe site www.toerismemerksplas.be

    13-11-2009, 14:18 geschreven door Toerisme Merksplas

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling "Des Heeren Graven Bosschen"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Toerisme Merksplas vzw heeft weer een mooie wandeling ‘Des Heeren Graven Bosschen’ uitgewerkt. Het parcours loopt door bos- en natuurgebieden, zoals je kan zien in bijgaande flyer. Er is markering in het voorjaar van 10.04 tot 31.05.2008 en in het najaar van 15.08 tot 15.10.2008, op het Hoogmoer staat dan de heide in bloei. Er zijn twee startplaatsen, Startplaats 1: Merksplas, Marktplein aan het infokantoor voor toerisme. Op het parcours vind je dan geen horeca-zaak om even uit te blazen, enkel op donderdag- en zondagnamiddag is het Koffiepotje, op het domein Zwart Goor geopend. Voorzie eventueel drank en picknick. Startplaats 2: Merksplas, parking aan de kapel van het Geheul. Zijweg van de stwg op Weelde. Deze startplaats is aangewezen om te verpozen in één van de horeca-zaken in het centrum. Afstand: De groene route heeft een afstand van 13 km, volg je ook de 2 rode lussen dan is de afstand 15 km. In het najaar is er een extra rode lus over de Hoogmoerheide en de Kasteeltjes, totale afstand is dan 17 km. Beschrijving van de wandeling: Is te verkrijgen samen met een vergrote overzichtskaart bij toerisme Merksplas, Mark, 1, Evenals een lijst met drankgelegenheden en openingsuren. Kerstwandelingen: Voor groepen die hun winteractiviteiten willen plannen, de kerstwandelingen Merksplas-Zwart Goor-Zondereigen worden gemarkeerd van 12.12 tot 06.01.2010. Wij wensen je een aangename en gevarieerde wandeltocht. Deze mail mag je verder doorsturen naar vrienden en kennissen Groeten, Toerisme Merksplas Markt, 1 2330 Merksplas tel. 014.63 94 77 toerismemerksplas@skynet.be

    01-04-2009, 21:15 geschreven door Toerisme Merksplas

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Archief per week
  • 09/11-15/11 2009
  • 30/03-05/04 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!