Google eens "fotografie". Onvoorstelbaar hoeveel er over dat onderwerp bestaat. Met de opkomst van de smartphones is er nog nooit zoveel gefotografeerd en wellicht wordt slechts een fractie afgedrukt of gepubliceerd. Ondanks die devaluatie en het besef dat alles al ooit eens ingeblikt is geweest blijf ik toch maar koppig op die opnameknop drukken om net dat ene ogenblik stil te zetten. De wereld is te mooi en te boeiend om niet gezien te worden. De klik op de camera geeft de illusie dat dit moment bewaard is. Al is het maar voor eventjes.
05-11-2020
Begijnhof Brugge
Door die Corona dit jaar geen toeristen te zien in het Begijnhof. Alleen den dezen met een fototoestel.
Ik heb net wat zitten prutsen aan de ordening van fotomappen en zo heb ik lukraak wat kleurrijke foto's gekopieerd voor deze seniorennet blog. Gemeenschappelijke noemer: KLEUR. Thema en onderwerp zijn willekeurig uit verschillende jaren, met diverse toestellen gefotografeerd. Benieuwd hoe dit kleurrijk samenraapsel er zal uitzien op deze blog.
In tijden van Corona verplicht thuis in je kot zitten heeft het voordeel dat er tijd genoeg is om eens te kijken in je oude fotomappen.Ik heb zo een fotomap "familie" met alleen maar familie en aanverwanten. Dit zijn kiekjes uit 2004, al zestien jaar geleden.
Ik had toch een beetje meer verwacht. Aan de kust viel het zeker mee. De sinterklaas storm en de springvloed waren toen veel spectaculairder. Fotografisch gezien was het zeker geen code oranje. De golven waren vandaag niet zo hoog.
Het was een weekend om in te kaderen: prachtig herfstweer voor het wapenstilstand weekend op vrijdag, zaterdag en zondag in Heuvelland. Het bordje "Verboden Te Betreden" van de ruine van de Kosmos op de Rode Berg moest vaneigens genegeerd worden, zo kennen wij de jongste neven en nichten.
Er zijn nog nooit zoveel foto's genomen als tegenwoordig. Van de miljarden foto's die met smartphones genomen worden en digitaal opgeslagen staan op spullen en websites, zal er bijna niets overblijven als het apparaat de geest geeft, de webstek de stekker uittrekt, de file niet meer kan gelezen worden, kortom de digitale afbeelding verdwijnt. Maar toch zijn er vele historische foto's waarvan de hedendaagse kijker na één blik nog steeds de afbeelding herinnert. Iconische foto's dat zijn afbeeldingen die collectief in het geheugen van generaties blijven plakken. Men weet nog waar de foto over gaat. Iconische foto's vatten een tijdperk samen en zo wordt de tijd gememoriseerd in het publiek geheugen door die specifieke momentopname. De kracht van het medium fotografie: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Alleen foto's met impact kunnen die aandacht trekken om historisch te worden. Die speciale foto's moeten niet technisch volmaakt zijn noch esthetisch mooi. Het is de impact op de kijker die bepalend is of een foto iconisch wordt of gewoon een van die vele miljoenen kiekjes blijft.
Lissewege heeft elk jaar een beelden tentoonstelling. Dan wordt het ganse dorp een grote kunstgallerij. Overal exposeren kunstenaars hun beelden. En dit jaar was het echt een visueel genoegen om zoveel moois te kunnen bewonderen.
Ik ben Roland De Pauw, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Toeskilfoo.
Ik ben een man en woon in Loppem, West-Vlaanderen (Belgiƫ) en mijn beroep is voltijds rentenier.
Ik ben geboren op 01/12/1942 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: naast fotografie en videografie ook lezen, muziek, fietsen, wandelen en reizen.
echtgenoot, vader, grootvader, strandman en af en toe nerd