Welkom bij Topspots Op deze blog vind je info over toeristische activiteiten die ik voor mezelf organiseer of waar ik naar toe ga als ontdekker ... want België is te gek... en dit wil ik graag met jullie delen...
Dus op regelmatig tijdstippen breng ik nieuws, artikelen, suggesties en vele links over verschillende bestemmingen en vrije tijd in het algemeen.
Aanvullingen of suggesties zijn altijd welkom, noteer maar in het gastenboek...
10-05-2009
Amuse-Gueule in Brussel
Over eten en drinken, beste
koop-restaurants, nachtburgemeester Frederic Nicolay, bloempanch en
fritkotcultuur, de Rue des Bouchers, places to be, Brusselse culinaire
uitvindingen, best of-restaurants, van take away naar home delivery
food, over lambik brouwen en geuze steken, relatief goedkopere
hotelrestaurants, Mie Karicol, de heilige drievuldigheid van de
pralines...Brusselse stinkende keis, schepkeis, mosterd enz. .. we hebben het allemaal mogen meemaken met Bart Billen...
Bart draagt werkelijk zijn passie voor gastronomie over op zijn publiek.
Toch nog altijd een opgave: een kindvriendelijk restaurant in Brussel vinden dat op zondagmiddag open is. Houtsiplou blijkt aan deze voorwaarden te voldoen. De naam verwijst naar een gehucht in de Condroz en is het Franstalige equivalent van Bachten de Kupe: een boerengat in the middle of nowhere. ...
Spaanse gastronomie in Brussel, het
bestaat. Maar je moet er wel voor naar het Colignonplein in Schaarbeek.
In de schaduw van het gemeentehuis openden twee Spaanse Brusselaars, de
broers Javier en Roberto, negen jaar geleden hun Castilliaanse kelder,
weliswaar op een gelijkvloers. ...
nieuw
Belgisch-Frans
Victor Hortaplein 26
1060 Sint-Gillis
tel. : 02/526.88.00
Hoezo kredietcrisis? Antoine Pinto
investeert samen met zijn broer Balthazar en Belga Queen Invest zomaar
eventjes negen miljoen euro in het ambitieuze megabrasserieproject Midi Station. De cijfers doen duizelen: 2.000 m², 410 couverts, 7/7 gedurende 21/24 open. ...
Rouge Tomate is een typisch
grootstedelijk restaurant met een uitgesproken eigen karakter. Het
statige herenhuis betreden aan de Louizalaan moet je dan ook doen met
een goed gestrekte rug en je hoofd lichtjes naar boven. Ik betreed een
decor dat een verleden van luxe verraadt. ...
De blauwe tafelnappen in toile cirée zijn
vervangen door gele nep-chique tafelkleedjes. Maar dat is dan ook de
enige verandering die ik kan vaststellen in de nieuwe Au Stekerlapatte. Ik installeer me in het middelste deel van het restaurant. ...
Wil jij ook eens mee met Bart Billen, kijk dan zeker naar de site van Brukselbinnenstebuiten, helaas stelt Bart maar één ker in het jaar deze Amuse-Gueuke in Brussel voor... dus opvolgen is de boodschap!!!