Inhoud blog
  • Afscheidnemen van Johnny
  • Geldstroom naar Wallonië Studie tegengehouden !
  • Hallucinante snel-belg-wet
  • Vlaams Belang ontgoocheld over houding burgemeesters in BHV
  • Minderjarige kickbokser in Vilvoorde slaat agenten in elkaar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Toujour André
    Ik ben een man en woon in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 68 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: tennis voetbal en schaken.
    In ben de trotse vader van Christophe, Nathalie, Caroline en Pauline. Ik heb een vaste relatie met de liefste Martine die bestaat. Ik ben gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en zet mij in voor Vlaamse belangen, normen en waarden. Recht door zee !
    Nieuws VRT NWS
  • Nog onduidelijk of kranten duurder zullen worden, levering kan vanaf 1 juli wel later zijn
  • Brusselse huiskapper van Rode Duivels gaat met pensioen: "Allemaal begonnen toen Eden Hazard dringend zijn haren wou laten knippen"  
  • Overheid liep vorig jaar 433 miljoen euro mis aan achterstallige inningen
  • Wolf laat zich zien in Balen en steekt ook Molse Zuiderring over op klaarlichte dag
  • Steeds meer Palestijnen vragen asiel aan in België ondanks moeilijke evacuatie uit Gazastrook: hoe kan dat?
  • Presentatrice Anja Daems gaat langs bij BV's voor nieuw radioprogramma 'Als de muren konden praten'
  • Hollywood geschokt na nietigverklaring van veroordeling van Harvey Weinstein: "Zo is het dus om vrouw te zijn in Amerika"
  • Bpost heeft akkoord met Vlaamse krantenuitgevers over bedeling na 30 juni
  • Schaarbeeks burgemeester dient een klacht in tegen burger die haar uitschold voor "vuile hoer"
  • Vlaams winkellandschap verandert: 1 op de 6 winkels afgelopen 10 jaar verdwenen
    Inhoud blog
  • Afscheidnemen van Johnny
  • Geldstroom naar Wallonië Studie tegengehouden !
  • Hallucinante snel-belg-wet
  • Vlaams Belang ontgoocheld over houding burgemeesters in BHV
  • Minderjarige kickbokser in Vilvoorde slaat agenten in elkaar
    Laatste commentaren
  • Ferragamo Belt (Katina)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Kyrie Basketball Shoe (Kim)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Basketball Jerseys (Katherine)
        op "Uitkeringsfraude loopt in tientallen miljoenen"
  • Clarks Shoes For Women (Bynoe)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Adidas Sneakers (William)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Vlaanderen Vrouwen Vrienden Veiligheid Vertrouwen Eerst
    Toujour André
    Fiere Vlaamse Leeuw
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheidnemen van Johnny

    Afscheid nemen van Johnny,


     
    °18 januari 1950  -  + 28 maart 2009

     

    De Afdeling Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw moet met diepe droefheid het overlijden meedelen van Johnny Anckaert, bestuurslid en secretaris van de afdeling. Hij overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag totaal onverwacht, ondanks intensieve zorgen van de MUG, op de leeftijd van amper 59 jaar.

     

    Johnny was sedert jaren trouwe medewerker bij tal van evenementen van het Vlaams Blok en Vlaams Belang. Hij was een Vlaamse nationalist in hart en nieren. Johnny was lid en sympathisant van verschillende Vlaamse verenigingen.

     

    Johnny was de lieve echtegenoot van Gilberte Qeston, de trotse vader van John en fiere grootvader van Jorunn, Erinn en Gunnar.

     

    Johnny en Gilberte verhuisden 2 jaar geleden naar het rustige landelijke Stekene om te genieten van het leven en voor hun kleinkinderen te kunnen zorgen.

      

    Onze woorden van medeleven en steun kunnen de familie helpen om door deze zeer moeilijke periode heen te komen. 
     
    Johnny werd in intieme kring gecremeerd en zaterdag 4 april op een persoonlijke en uitzonderlijke wijze herdacht.

    Johnny zullen we nooit vergeten, voor altijd besloten in ons Vlaams hart en ziel.

    07-04-2009 om 23:58 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geldstroom naar Wallonië Studie tegengehouden !



    01.04.2009 13.54u - Vandaag maakt De Tijd melding van een achtergehouden transferstudie van de Vlaamse administratie. De krant weet dat de studie al klaar is sinds eind vorig jaar, maar dat de Vlaamse regering in volle communautaire crisis besliste om de kwestie van de transfers te ‘vergeten’.

    In een reactie noemt het Vlaams Belang de houding van de Vlaamse regering verbazend.

     

    In het Vlaams Parlement zullen wij alleszins peilen naar de beweegredenen van de Vlaamse excellenties om de transferstudie achter te houden.

    Achtergehouden studie over transfers bewijst gelijk Vlaams Belang


    01.04.2009 11.39u - De Tijd maakt vandaag melding van een achtergehouden transferstudie van de Vlaamse administratie (Abafim). Uit de studie blijkt dat elk jaar 4,77 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië wordt getransfereerd. Een verschillende berekeningswijze maakt dat de transfercijfers van de Vlaamse administratie een miljard lager liggen dan die van de Nationale Bank (september 2008).

    De studie van de Vlaamse administratie onderzocht bovendien enkel de transfers via de sociale zekerheid, de federale begroting en de financiering van de deelstaten, maar houdt geen rekening met de transfers via de staatsschuld. Het Vlaams Belang maakte die berekening wél: de geldstromen via de staatsschuld en de intresten bedragen meer dan 6 miljard euro, wat de totale jaarlijkse transfersom volgens berekeningen van onze Studiedienst op minstens 12,6 miljard brengt.

    Het is verbazend dat geen enkele van de officiële studies rekening houdt met de transfers via de staatsschuld. Nog meer verbazend is het feit dat de Vlaamse regering de studie al in november vorig jaar in de lade had liggen, maar besliste de cijfers niet vrij te geven “om geen olie op het communautaire vuur te gooien”. De miljardenstroom naar het zuiden van het land zou voor Vlaamse politici net een extra argument moeten zijn om te nemen wat Vlaanderen toekomt. De lamlendige houding van de Vlaamse regering staat helaas in schril contrast met het zelfbewuste ‘Vlaams geld in Vlaamse handen’-standpunt van het Vlaams Belang.

    In het Vlaams Parlement zal het Vlaams Belang verdere navraag doen over de beweegredenen van de Vlaamse regering om de transferstudie achter te houden.

    Bruno Valkeniers     Voorzitter Vlaams Belang   Joris Van Hauthem            Perswoordvoerder

    07-04-2009 om 23:52 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallucinante snel-belg-wet

    Hallucinante snel belg wet. Ga zitten alvorens u dit leest !!!!!!!! 

    In een vraaggesprek met Jo Vandeurzen van de CD&V beschrijft Luc Van der Kelen in HLN wat het nieuwe "verstrenging" (!!)  van  de snel-Belgwet zoal betekent. Het is werkelijk verbijsterend om te lezen wat er achter de rug van de gewone Vlaming door dit linkse parlement allemaal wordt uitgevreten.

    Wat denkt u van deze: alle meerderjarige kinderen van een vreemdeling die Belg werd en in België  woont krijgen automatisch het recht op de Belgische nationaliteit, zonder dat ze nog naar België moeten komen. Ze zullen alles kunnen regelen vanuit hun eigen land. Ze hoeven verder geen enkele band met België te hebben! Het volstaat dat ze een ouder hebben die naar België emigreert en zich laat naturaliseren. Daarna volgt de hele clan in het buitenland: meerderjarige kinderen, hun kinderen enzovoort. Na een tijd heb je in alle landen hele kolonies Belgen.

    "De hele wereld Belg" lijkt wel een devies van de regering, dwars tegen alle Vlaamse partijen in ! Met nieuwjaar een kaartje sturen volstaat om de "band" aan te tonen tussen de Belg en de kandidaat-Belgen !
    Indien er twijfel bestaat over die band, die trouwens de enige voorwaarde is (!) om Belg te kunnen worden, MOET HET PARKET NAAR HET LAND VAN DE KANDIDAAT-BELG GAAN OM GINDER DE ZAAK TE GAAN ONDERZOEKEN ! Onze parketten hebben in België toch weinig of niets te doen. 

    Je moet hier dus nooit geweest zijn, maar je kan wel stemmen en alle rechten van een Belg uitoefenen .
    Een betere en snellere methode om de islam te verspreiden werd nog nergens ter wereld uitgevonden, en het zal van België in de kortste keren een islamstaat maken.

    Een volgens Vandeurzen veel toegepaste "truuk" in België is de volgende: zwangere vrouwen komen als toerist naar België en bevallen hier. 


    Ze geven het kind niet aan bij hun ambassade. Volgens de Belgische wetgeving is dat kind dan statenloos, en heeft het dus recht op de Belgische nationaliteit. Op basis daarvan eist de moeder en verblijfsvergunning, waarmee ze naar het OCMW stapt voor een leefloon. Tenslotte kan ze dan, als ze lang genoeg in het land is, zelf de nationaliteit aanvragen.

    Vandeurzen besluit: "Laurette Onckelinx heeft de aanpassing van de  snel-Belgwet weggemoffeld in een verzamelwet met diverse bepalingen. Zo moet er niet apart over gestemd worden. Haar partij heeft het er namelijk moeilijk mee."

    Wanneer zullen de ogen van de ongeïnteresseerde, zelfgenoegzame, volgevreten en ongelooflijk domme Vlamingen eindelijk opengaan?


    Zich laten hersenspoelen door de linkse VRT en de gesubsidieerde media is uiteraard gemakkelijker dan zelf een kritisch oordeel te vormen over deze (zeker voor onze komende generaties) totaal rampzalige maatregelen   !!!!!!!!!!!

    Schol, en geef er ons allemaal nog eentje !

    07-04-2009 om 23:45 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang ontgoocheld over houding burgemeesters in BHV

    Het Vlaams Belang is bijzonder verbolgen over de hoogst merkwaardige houding van de burgemeesters in het dossier B-H-V. In volmaakte tegenstelling met hun houding van 2007 én van 2004 hebben ze ditmaal beslist om geen boycot-actie op het getouw te zetten en de Europese verkiezingen (waarbij de unitaire kieskring nog steeds wordt gehandhaafd) te laten verlopen alsof er niets aan de hand is. In 2004 volstond een volgehouden dreiging met een boycot nog om van de toenmalige meerderheidspartijen uitdrukkelijke engagementen af te dwingen.

    Er is vandaag helemaal niets ten goede veranderd ten opzichte van 2007 noch ten opzichte van 2004. Tenzij één ding: op dat moment zat CD&V in de oppositie. Blijkbaar werden er instructies gegeven vanuit het CD&V-hoofdkwartier om ditmaal niet meer te polariseren rond B-H-V, in de hoop dat de communautaire spanningen geen thema meer zouden zijn bij de komende verkiezingen.

    Het wordt nu stilaan voor iedereen duidelijk dat CD&V de actie van de burgemeesters in het verleden alleen maar heeft aangewend om zichzelf weer op de politieke kaart te zetten. Vandaag stroken de partijbelangen niet meer met krachtige actie en burgerlijke ongehoorzaamheid rond B-H-V en bijgevolg moeten de burgemeesters nu een toontje lager zingen. Het is bijzonder teleurstellend dat de burgemeesters zomaar buigen voor de hogere partijbelangen. Ze doen hiermee de zaak van de splitsing absoluut geen goed, want de Franstalige politici krijgen opnieuw het signaal dat zij minstens strategisch het gelijk aan hun kant hebben.

    Het Vlaams Belang benadrukt de verpletterende verantwoordelijkheid van CD&V in dit dossier: het is de partij van de Van Rompuy’s die zélf op de rem is gaan staan en keer op keer gesmeekt heeft aan de Franstaligen om belangenconflicten in te dienen. En afgelopen week was het opnieuw CD&V die er mee voor zorgde dat onze amendementen tot splitsing (voor de Europese verkiezingen) zelfs niet konden besproken worden. De verantwoordelijkheid van CD&V voor de handhaving van de unitaire kieskring is verpletterend.


    Bart Laeremans volksvertegenwoordiger

    Joris Van Hauthem gemeenschapssenator

    26-03-2009 om 22:27 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minderjarige kickbokser in Vilvoorde slaat agenten in elkaar

    Vilvoordse jongere slaat drie agenten in elkaar

     

    Een zestienjarige jongeman uit Vilvoorde heeft gisteravond drie agenten van de Vilvoordse politie zwaar toegetakeld. Een van de agenten heeft een gebroken kaak, de andere twee verschillende kneuzingen in het aangezicht. Alledrie zijn ze verschillende dagen werkonbekwaam. Dat meldt het Brusselse parket. De agressieve jongeling is ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

    Groepje jongeren
    Het incident vond gisteravond plaats in het politiecommissariaat, na een controle. Vilvoorde wordt sinds enige tijd geconfronteerd met vandalisme door minderjarigen en omdat buurtbewoners een groepje jongeren hadden zien rondhangen, verwittigden ze de politie. Die kwam poolshoogte nemen en controleerde de jongeren.

    Zeer agressief
    Een zestienjarige jongen die zich weerspannig opstelde, werd meegenomen naar het politiecommissariaat voor verhoor. Daar stelde de jongen zich zeer agressief op en ging hij drie agenten te lijf. Die hadden alle moeite van de wereld om hem te overmeesteren en incasseerden daarbij zware klappen. Deze voormiddag werd de jongeman ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en dat besliste hem naar de jeugdrechter door te verwijzen. (belga/svm)

     

     

    Vilvoordse jongen die agenten sloeg al vrij door plaatsgebrek

     

    De zestienjarige jongeman die vrijdagavond drie agenten van de lokale politiezone Vilvoorde-Machelen verwondde, is zaterdag door de jeugdrechter vrijgelaten wegens plaatsgebrek in de gesloten instellingen. Dat meldt commissaris Frits Coenen, de korpschef van Vilvoorde-Machelen. De commissaris is daarover verbolgen. Hij heeft het over een toenemende normvervaging bij een kleine groep jongeren en vindt het frustrerend dat de jongeman zegevierend kan rondlopen na zijn snelle vrijlating.

     

    Kermis

    Het incident met de agressieve zestienjarige vond plaats nadat een politiepatrouille een groepje jongeren had gecontroleerd na klachten van overlast rond de plaatselijke kermis. Eén van de vier jongeren weigerde elke medewerking, stelde zich erg uitdagend op en verzette zich hevig. Er ontstond een schermutseling tussen de vier jongeren en de twee agenten, die hulp kregen van een collega in burger. De drie politiemensen konden de grootste amokmaker oppakken maar daarbij liepen de agenten lichte kneuzingen op aan de handen. Een van hen, een politievrouw, kreeg in het ziekenhuis een gipsverband.

     

    Zware klappen

    Later op de avond verhoorde die politievrouw samen met een andere collega de opgepakte jongeling. Daar kwam het opnieuw tot een incident, zegt korpschef Coenen. "Zonder enige aanleiding haalde de jongen plots met zijn twee handen uit naar de vrouwelijke agente. Die kreeg twee zware klappen. Haar mannelijke collega schoot ter hulp maar kreeg zelf een zware klap tegen het hoofd. De vrouw is met een hersenschudding en nekklachten opgenomen in het ziekenhuis van Tienen, de mannelijke agent heeft een barst in het kaakbeen."

     

    Vrijgelaten

    De agressieve zestienjarige bracht de nacht in de cel door en werd zaterdag overgedragen aan het Brusselse parket. Dat stelde hem ter beschikking van de jeugdrechter, maar door plaatsgebrek in de gesloten instellingen moest die de jongen vrijlaten.

     

    Commissaris Frits Coenen is daarover verbolgen.

    "Het is uitermate frustrerend voor de politie en iedereen die begaan is met een veilige samenleving dat die jongeman zegevierend door Vilvoorde kan lopen na zijn snelle vrijlating. Vrijdagavond had hij de politieagenten al duidelijk gemaakt dat ze hem toch niets konden doen omdat hij minderjarig was."

     

    Burgerlijke partijstelling

    De korpschef maakt zich ook zorgen over de boodschap die de jongere en zijn entourage krijgen. "Ik stel een toenemende normvervaging vast bij een kleine groep jongeren en uitdagend gedrag en geweld tegen overheidsdiensten zijn daar uitingen van. Wat mijn agenten betreft, het gebruik van dwang door de politie is strikt gereglementeerd door de Wet op het Politieambten ik ben ervan overtuigd dat de drie betrokken inspecteurs er alles aan gedaan hebben om enkel het strikt noodzakelijke geweld te gebruiken. Ik ben trots op hen en wens hen een spoedig herstel. Zij zullen van het korps ook alle mogelijke steun krijgen voor een burgerlijke partijstelling tegen de dader." (belga/odbs)

     

    01/03/09 10u20

     

     

     

     

     

    PERSMEDEDELING : VB-Vilvoorde wil straatverbod voor amokmakers

     

    Naar aanleiding van de berichten over de agressieve jongere die drie agenten verwondde, zal het Vlaams Belang tijdens de eerstkomende gemeenteraad het stadsbestuur interpelleren. Voor de partij is het onbegrijpelijk dat een bende jonge allochtonen nu al jaren terreur mag zaaien in Vilvoorde. Incidenten aan het station, in en om het Hanssenspark en aan het Slachthuisplein zijn legio en toch weigert het stadsbestuur doortastend op te treden.

     

    Het Vlaams Belang eist nogmaals een straatverbod voor de “jongeren” die zich bezondigen aan vandalisme en agressief gedrag, zodat de eerbare burger in elke buurt en op elk moment van de dag vreedzaam in zijn stad kan rondlopen.

     

    Voorts blijken de optimistische berichten over de goede samenwerking van de politiezone VIMA met het departement Justitie niet echt te kloppen en draaiden burgemeester en schepenen de bevolking blijkbaar een rad voor de ogen. De partij eist dan ook duidelijkheid over het aantal gevallen waarbij verdachten van zware criminele feiten meteen werden vrijgelaten.

     

    Interpellatie voor de gemeenteraad van 16 maart ’09 betreffende de “jongere” die drie agenten verwondde.

    Met enige verbijstering verneemt men dat een agressieve “jongere” tijdens de kermisperiode drie agenten kon toetakelen. Zij liepen diverse verwondingen op: kneuzingen aan de handen, een hersenschudding en nekklachten, een barst in het kaakbeen.

     

    Graag kreeg ik antwoord op de hierna volgende vragen.

     

    Waarom wordt zo’n amokmaker niet geboeid met de handen op de rug?

    Waarom werd hij meteen weer vrijgelaten?

    Hoeveel keer per jaar moet men in zone VIMA gevatte personen die een zwaar misdrijf pleegden – minderjarigen en meerderjarigen - vrijlaten? Welke zijn de redenen hiervoor?

    Is het waar dat de “jongere” aan gevechtssport deed? Kan men hem verbieden nog verder een gevechtssport te beoefenen?

    Over hoeveel “jongeren” gaat het wanneer de zonechef het heeft over een groep die zich bezig houdt met “uitdagend gedrag en geweld tegen overheidsdiensten”? Gaat het om inwoners van Vilvoorde? Gaat het om allochtonen?

    Zal de stad in afwachting van eventuele vervolging zelf maatregelen nemen, met name een straatverbod voor de bendeleden?

     

    Kickbokser(16) ranselt drie agenten af en mag weer naar huis

    VILVOORDE - Een jongen van 16 jaar heeft in Vilvoorde drie politiemannen arbeidsongeschikt geslagen. Een van de agenten liep een gebroken kaaksbeen op. De jeugdrechter liet de jongen gewoon weer vrij, zei de Vilvoordse burgemeester gisteren verontwaardigd.

    Marc Van Asch, burgemeester van Vilvoorde, is ontzet. Hij begrijpt niet dat het gerecht een 16-jarige jongeman die vrijdag drie agenten in elkaar had geslagen, zomaar weer vrij kon laten. 'Dit is een bijzonder slecht signaal naar die jonge vandalen. Het parket had beloofd dat alles in het werk gesteld zou worden om de jongen ergens te plaatsen.' 'Er zal allicht een gebrek aan plaats zijn geweest. Maar de vrijlating van deze jongen is als een vrijbrief voor alle jonge delinquenten die opnieuw willen beginnen. Dergelijke feiten hebben een snelle en effectieve bestraffing nodig, anders is al de moeite van de politie om ze een halt toe te roepen nutteloos', aldus burgemeester Marc Van Asch.

    Een van de agenten hield aan de confrontatie met de jongeman een gebarsten duim over die in het gips gestoken moest worden, een andere liep een gebarsten kaaksbeen op. De jongen wist dan ook hoe hij moest slaan, want hij staat bekend als kickbokser. De politie werd vrijdagavond verwittigd dat een bende jongeren doelloos leek rond te slenteren in het centrum van de stad. Daar zorgen groepjes jongeren de jongste tijd voor onrust. Zo zijn er heel wat klachten opgetekend voor vandalisme dat door die groepen zou zijn gepleegd.

    De politie reageerde meteen op de oproep. Een patrouille zag een bende rondhangen en besloot de leden ervan te controleren. Dat zinde een van de jongeren niet. De 16-jarige was zo weerspannig dat hij een van de agenten sloeg. Die namen hem daarom mee voor verhoor op het commissariaat. Daar was de jongeman eerst rustig omdat er heel wat inspecteurs in het commissariaat aanwezig waren. Maar toen de patrouilles moesten uitrukken voor een nieuwe oproep, bleven alleen een vrouwelijke en een mannelijke agent achter.

     

    De 16-jarige meende blijkbaar dat zijn kickbokservaring hem uit zijn benarde situatie kon helpen en begon als een wildeman om zich heen te slaan. De twee agenten kregen versterking van een derde collega, maar zelfs toen bleek het geen sinecure om de jonge woesteling te overmeesteren. De vechtersbaas werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Zijn ouders zullen financieel opdraaien voor de medische kosten van de gewonde agenten en het feit dat die meerdere dagen arbeidsongeschikt zijn. (yb)

     

    'Ik begrijp frustratie van politie'

     

    De 16-jarige die drie politie-inspecteurs werkonbekwaam sloeg, kwam vrij door gebrek aan plaats.

     

    Het voorval zet heel wat kwaad bloed bij de politie en de korpschef van de lokale politie Vilvoorde-Machelen, Frits Coenen, steekt zijn verontwaardiging niet onder stoelen of banken: 'Het is bijzonder jammer en erg frustrerend voor de politie en iedereen die begaan is met veiligheid in onze samenleving, dat de dader na zijn snelle vrijlating zegevierend door Vilvoorde kan lopen. Want hij had de betrokken politiemensen vrijdagavond al aangekondigd: “Ze kunnen mij niets doen want ik ben 16 jaar., '

     

    Vrijdagavond was een politiepatrouille opgeroepen voor overlast door een groepje jongeren rond de plaatselijke kermis. Een van de vier jongeren weigerde elke medewerking en verzette zich hevig. Er ontstond een schermutseling tussen vier jongeren en twee agenten, die hulp kregen van een collega in burger. De drie konden de grootste amokmaker oppakken, maar de agenten liepen kneuzingen op aan de handen. Een agente moest daardoor een gipsverband om.

     

    Later op de avond verhoorde de agente, samen met een andere collega, de jongen, en alweer kwam het tot een incident. De agente kreeg twee zware klappen en liep een hersenschudding op, haar mannelijke collega kreeg ook een klap en heeft een barst in het kaakbeen. De jongen werd voorgeleid voor de jeugdrechter, maar omdat de gesloten instellingen vol zitten, werd hij weer vrijgelaten.

     

    'Wij stellen een toenemende normvervaging vast bij een kleine groep jongeren. Uitdagend gedrag en geweld tegen overheidsdiensten zijn daar de uitingen van. Deze vrijlating is een verkeerd signaal naar die jongeren toe', zegt Coenen.

     

    Frits Coenen kan rekenen op de steun van zijn voogdijminister, Guido De Padt (Open VLD) van Binnenlandse Zaken: 'Ik heb alle begrip voor zijn reactie', zegt De Padt. 'Ik ga het onderwerp met mijn collega van Justitie bespreken. Ik kan mij uiteraard niet bemoeien met de gang van zaken in zijn departement, maar deze en andere problemen waar de politiemensen mee geconfronteerd worden, liggen mij heel na aan het hart'.

     

    Ook minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) zegt dat hij de frustratie en de ergernis van de korpschef van Vilvoorde-Machelen begrijpt. 'Hij stuurt maandag iemand ter plaatse om het verhaal uit eerste hand te vernemen', zegt zijn woordvoerder.

     

    De Clerck herinnert eraan dat er vanaf september 24 plaatsen bij komen in de jeugdinstelling van Tongeren en 50 plaatsen in St.-Hubert. En dat de dader van Vilvoorde weliswaar is vrijgelaten, maar dat hij niet buiten vervolging is gesteld en dus zijn straf niet zal ontlopen. Hoe nijpend het probleem van plaatsgebrek in jeugdinstellingen is, is dit weekend opnieuw gebleken. Het Brussels gerecht heeft zondag alleen al een tiental jonge delinquenten na verhoor moeten laten gaan.

     

    Kickbokser vrijgelaten !


    02.03.2009 11.29u - Een 16-jarige tiener die op de kermis in Vilvoorde drie agenten in elkaar sloeg, werd 1 dag later alweer vrijgelaten. Wegens plaatsgebrek in gesloten jeugdinstellingen. De jeugdige kickbokser heeft de knepen van zijn ‘sport’ al goed onder de knie.

     

    Een krant vat het resultaat van zijn sportieve prestaties als volgt samen. “Agent 1: in het gips. Agent 2: hersenschudding. Agent 3: barst in kaakbeen.”

     

    De allochtone knaap gaat het nog ver schoppen. Sportief of crimineel?

    Korpschef Frits Coenen reageert verbolgen op de vrijlating: “Het is uitermate frustrerend voor de politie, en iedereen die begaan is met een veilige samenleving, dat die jongen weer zegevierend door Vilvoorde kan lopen. Hij had de politie vrijdagavond al duidelijk gemaakt dat ze hem toch niets konden maken omdat hij minderjarig is.”

     

    Het Laatste Nieuws weet hoe de zaak zal aflopen: “De 16-jarige zal niet worden vervolgd voor een strafrechtbank. De jeugdrechter kan hem enkel nog een maatregel opleggen.”

     

    Tja, als er plaats is natuurlijk…

    Maar de justitieminister heeft nu beloofd dat hij werk gaat maken van meer opvangplaatsen in gesloten instellingen. Het is een belofte die al jaren meegaat, maar tot op heden blijft het bij woorden. Of dweilen met de kraan open. Dat blijkt keer op keer als minderjarige criminelen op vrije voeten worden gesteld omdat er “geen plaats” is.

     

     

    Agenten slaan weegt niet zwaar genoeg

     

      04.03.2009 12.02u - De Vilvoordse minderjarige dader die vrijdagavond drie agenten in het ziekenhuis sloeg en daags nadien al door de jeugdrechter werd vrijgelaten, werd niet vrijgelaten omwille van het klassieke plaatsgebrek in de gesloten instellingen, maar omdat de “kwalificatie van de feiten niet voldoende was”. Dat maakte CD&V-justitieminister De Clerck gisteren bekend. We zijn dus beland op het punt waarbij minderjarigen politieagenten werkonbekwaam mogen slaan en er ongestraft mee wegkomen omdat de feiten ‘niet zwaar genoeg wegen’.

     

    Stefaan De Clerck kondigt (opnieuw) aan jonge criminelen voortaan strenger te willen aanpakken. Spijtig dat ze daar bij CD&V niet eerder aan gedacht hebben… Het is namelijk diezelfde CD&V die in 2006 het nieuwe jeugdsanctierecht mee goedkeurde. Vlaams Belang-Kamerlid Bart Laeremans waarschuwde toen dat de nieuwe wet een stap achteruit zou zijn.

     

    In plaats van een strenger jeugdsanctierecht kregen we een versoepeling. De nieuwe wet blijft namelijk steken in het archaïsche beschermingsmodel, waarbij jongeren beschouwd worden als lammeren die geen eigen verantwoordelijkheid moeten opnemen, geen misdrijven kunnen plegen en die eigenlijk alleen maar “beschermd” moeten worden.

     

    Twee jaar geleden heeft men de bevolking wijsgemaakt dat er een veel strenger jeugdsanctierecht kwam, terwijl vandaag net het omgekeerde bewezen wordt. Kamerlid Bruno Stevenheydens zal in de commissie Justitie minister De Clerck hierover ondervragen.

    Misschien zal het pas veranderen wanneer zo'n jongere een minister in elkaar slaat ?

    13-03-2009 om 21:14 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Geslaagd Europacongres!


    In een tot de nok gevuld Congrescentrum hield het Vlaams Belang zondag in Gent zijn Europacongres. De meeste aandacht ging naar Marie-Rose Morel, die met een gesmaakte speech de zaal in vuur en vlam zette.

    Morel toonde zich eurokritisch en bracht hulde aan het moedige Ierse volk dat de Europese elite een neus zette door het Lissabonverdrag bij referendum te verwerpen. De lijstduwster bij de Europese verkiezingen noemde Europa “een continent om trots op te zijn” en ziet in de verscheidenheid tussen de volkeren net de rijkdom van de Unie.

    “Dit door de eeuwen gegroeide, mooi Europees lappendeken is duizendmaal waardevoller en leefbaarder dan de artificiële eenheidsworst die Louis Michel en co voor ogen hebben.”

    Morels uitspraak dat Vlaanderen in Europa nood heeft aan “politici die bereid zijn de beerputten van de Unie uit te mesten en bereid zijn om te vechten voor de belangen van hun volk”, kon op grote instemming van het publiek rekenen.

    Tijdens de voormiddag hadden werkgroepen gediscussieerd over ‘meer democratie’ en ‘grenzen van de Europese Unie’.

    Werkgroepvoorzitters Karim Van Overmeire en Koen Dillen namen tevens deel aan een panelgesprek, en kregen daarbij het gezelschap van Hugo Coveliers, Filip Dewinter en Marijke Dillen. Voorafgaand aan het congres had het Vlaams Belang zijn speerpunten voor de Europese verkiezingen bekendgemaakt, maar daarover leest u elders meer.

    “Uw vertrouwen waard”

    In zijn toespraak noemde partijvoorzitter Bruno Valkeniers “het ondemocratische Europa de bondgenoot van het ondemocratische België.” Volgens Valkeniers is Europa als de dood voor onafhankelijkheidsbewegingen in Catalonië, Baskenland, Bretagne, Schotland én Vlaanderen.

    “De toekomst is duidelijk: het Europa van de volkeren, en daar moet en zal Vlaanderen een leidende rol in spelen!”

    De Vlaams Belang-voorzitter maakte duidelijk waar onze partij voor staat: “Geen halfslachtige oplossingen, geen staatshervorming, maar een staatsvórming. Tegenover de ongeloofwaardigheid van de andere partijen, tegenover hun geilheid om erbij te zijn, staan wij… het Vlaams Belang. Wij zijn zoals u ons kent: geen enkele macht toebehorend en juist daarom het vertrouwen van de kiezer waard.”

    Frank Vanhecke, op 7 juni Europees lijsttrekker, hekelde onder meer het democratisch deficit van de Europese Unie. “Neem bijvoorbeeld die kwestie Turkije,” zo klonk het.

    “Men wil ons binnen afzienbare tijd opzadelen met een nieuwe lidstaat die voor 97 procent niet eens geografisch in Europa ligt, die historisch nooit tot de Europese beschaving heeft behoord tenzij als wrede bezetter, die economisch aan geen enkel criterium voldoet en dat bovendien een islamitisch land is waarvan binnenkort 100 miljoen inwoners straks vrijelijk ons continent zouden mogen overspoelen.”

    Voor de erevoorzitter van het Vlaams Belang is het duidelijk: Turkije mag nooit ofte nimmer toetreden tot de Europese Unie !

    “Geen onderstaatssecretaris van sport en vermaak”
    Vanhecke, die tot tweemaal toe op een staande ovatie werd getrakteerd, gaf de aanwezige Vlaams Belangers nog mee waarom onze partij ook bij de komende verkiezingen verrassend goed zal scoren: “Omdat er maar één partij is die het anti-Vlaamse, Belgische establishment en straks ook het eurocratische establishment schrik aanjaagt.

    Omdat er maar één partij is die er trots op is niet op de theekransjes van het koninklijk paleis geïnviteerd te worden, en die misprijzend kijkt naar zogenaamde republikeinen die plots afkomen met een dertig jaar achterhaald ‘met België als het kan’ en toch zo likkebaardend de felicitaties van de koning in ontvangst nemen.

    Omdat er maar één partij is die niét pleit voor open grenzen, voor meer immigratie en voor Turkse toetreding.

    Omdat er maar één partij is die rechts is, maar sociaal rechts, bekommerd om de kleine Vlaamse man en vrouw die al werkloos is of het straks dreigt te worden, rechts, maar huiverend van het blinde roofdierkapitalisme dat sommigen prediken.

    Omdat wij onze ziel en onze overtuiging niet verkopen om onderstaatssecretaris van sport en vermaak te worden."

    www.vlaamsbelang.be


    13-03-2009 om 21:09 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congres ICC Gent

    Toespraak Marie-Rose

     

    Ik kan u met geen woorden zeggen hoé blij ik ben hier vandaag voor jullie te mogen spreken.

     

    Ontzettend blij én dankbaar. Niet alleen omdat het op de valreep fysiek nog gelukt is, maar ook omdat ik trots ben hier het woord te mogen voeren als lijstduwer van de Europese lijst van het Vlaams Belang. En ik beschouw het als een eer dat ik mijn schouders mag zetten onder een lijst die aangevoerd wordt - niet enkel door een goede kameraad en vriend - maar ook door een van de meest integere politici die ik ken, Frank Vanhecke.

     

    Het is dat soort politici waar het in het Europees parlement aan ontbreekt. Het Europees parlement is verworden tot een rusthuis voor oud-premiers,  partijbonzen en gewezen VRT journalisten, die in Straatsburg – ver weg van die vervelende kiezers – van hun oude dag mogen genieten.

     

    De lijsttrekker van de CD&V bij deze verkiezingen, Jean-Luc Dehaene liet in 2006 nog optekenen dat hij zich verveelde in het Europees Parlement.  Dat hij zijn tijd had gehad en geen zin meer had om te investeren in kennis over technische dossiers.  Grootmoedig zei hij : “Ik blijf er zetelen voor de partij maar op termijn zou ik het willen afbouwen.” Dat was in 2006. Nochtans is dat de man, die de CD&V, opnieuw, vijf jaar naar Europa wil sturen om uw en mijn belangen, de belangen van Vlaanderen te behartigen.

    En VLD-er Dirk Sterckx “die wou het eigenlijk wat rustiger aan doen”, maar ja, “zijn arm deed pijn van eraan te trekken” dus zal hij ook nog maar eens 5 jaar “zijn partij plezier gaan doen”. Van minachting voor de kiezer gesproken …

     

    Vlaanderen heeft geen nood aan Europese parlementsleden die “hun partij plezier gaan doen”,  maar aan politici die geen enkel taboe uit de weg gaan, die bereid zijn de beerputten van de Europese Unie uit te mesten tot op de bodem, die geen enkel misbruik tolereren. Kortom aan strijdbare mannen en vrouwen die tenminste bereid zijn te véchten voor de belangen van hun volk.

     

    Klink ik Eurokritisch ? Ik hoop het. Ik ben ook Eurokritisch. En iedere politicus die beweert de belangen van Vlaanderen te dienen, kan niet Eurokritisch genoeg zijn. De Europese Unie wil als een vijandelijke bezettingsmacht het leven in de lidstaten beheersen, zonder ooit de mening van de burger te vragen. Dus ja, ik ben eurokritisch. Want als democraat weiger ik te aanvaarden dat een zelfverklaarde elite met mijn belastingsgeld het schone weer maakt en manifest de belangen van mijn volk schaadt.

     

    En waarom is die Unie dan niet democratisch kan u zich afvragen ? Het Europees parlement wordt toch verkozen ? Dat klopt, maar in dat parlement worden de belangen van de volkeren en de vaderlanden niet verdedigd. En bovenal wil het parlement niet de macht om de niet verkozen regering van Europa – de Europese Commissie – te controleren. En die Europese Commissie bestaat uit door niets of niemand verkozen, zuiver politiek benoemde ambtenaren. Een zeer gegeerde post trouwens voor oud-Ministers. Ook hier in België.

     

    We worden dus bestuurd door een club die we niet kunnen verkiezen. En dat terwijl de greep van Europa op ons dagelijkse leven zienderogen toeneemt. Onze wetgeving wordt al gestuurd door Europese regels. Onze handelsmarkt kreunt onder de regelneverij en onze lange moeizaame strijd voor onze eigen taal ligt onder vuur in de Unie. Daarbovenop wil de Europese Unie ons via een grondwet – ondertussen vermomd als verdrag van Lissabon – volledig vleugellam en monddood maken.

     

    Nochtans verwezen de Nederlanders en de Fransen die Grondwet in 2005 via een referendum al naar de prullenmand. Paniek. Het stemvee bleek een mening te hebben, en die mening die stond haaks op de plannen van de Commissie. Met veel bombarie werd de weggestemde Europese Grondwet heruitgevonden als Verdrag van Lissabon en hierover werd er aan de Nederlanders en de Fransen gewoon geen oordeel meer gevraagd. Probleem opgelost. Zo werkt dat in het “Democratische” Europa.

     

    Maar dat was buiten Ierland gerekend. Het land van de klavertjes had de grondwettelijk plicht een referendum over het verdrag van Lissabon te organiseren. En het kleine Ierland, de keltische tijger, verkocht de zelfgenoegzame eurocraten een uppercut van jewelste. De Ieren stemden massaal tegen en deden wat de meerderheid van de Europeanen had willen doen maar niet mocht. Ondanks de politieke druk, ondanks de dreigementen, ondanks de immense budgetten die Europa besteedde om een pro campagne te voeren. Ierland was Ierland en wou – ook onder een Unie, Ierland blijven. De vloek van de eurocraten en de politiek correcte wereld werd over Ierland uitgesproken en mei ’68-er Paul Goossens verweet hen – met het schuim op de lippen – de kenmerken van kneuterigheid, traditie, schraapzucht, katholicisme en alcohol. (Dat laatste vond ik van hém een beetje ongepast). Dat deze als verwijt uitgesproken woorden door de Ieren als eretekens werden ontvangen, bewijst hoe pijnlijk diep de kloof tussen de Eurocraten en de Europese bevolking wel is.

     

    De Euro-elite blijkt niet de begrijpen dat volkeren hun eigenheid willen behouden en dat de Ieren gewoon trots zijn op hun kneuterigheid, hun traditie, hun schraapzucht, hun katholicisme en hun uitstekende alcohol. En nooit hun eigenheid, hun waarden en normen willen opgeven voor meerdere eer en glorie van een wereldvreemde Unie. Bravo voor Ierland. We hebben er menige Guinness op gedronken …

     

    Jammer genoeg werd ons in Vlaanderen geen referendum gegund. Als enige partij pleiten wij hier nochtans al lang voor. Want laat ons maar eens vragen aan de Vlamingen wat ze vinden van de toetreding van Turkije tot de unie. Laat ons maar eens vragen aan de Vlamingen wat ze vinden van de 25 miljoen euro die de Europese Unie nu al besteedde voor een “campagne” om “nieuwe Afrikaanse migranten” aan te trekken.

     

    Laat ons maar eens vragen aan de Vlamingen wat ze vinden van de belastingsvrijstelling, BTW-vrijstelling, vorstelijke wedden en vergoedingen van de Europese zelfverklaarde elite van ambtenaren en aanhangsels. Laat ons maar eens vragen aan de Vlamingen wat ze ervan vinden dat enkel de maandelijkse verhuis van Brussel naar Straatsburg jaarlijks al 200 miljoen euro belastingsgeld kost.

     

    Ik ben ervan overtuigd dat de menig van de Vlamingen haaks staat op de koers die nu gevaren wordt. Ik ben ervan overtuigd dat de mening van de Vlamingen haaks staat op wat De Dehaenes, Mia de Vitsen, Kathleen van Brempten, Sterckxen en Beletten van deze wereld zo hartstochtelijk verdedigen. En daarom is het Vlaams Belang meer dan ooit nodig in Europa.

     

    Omdat wij ons niet neerleggen bij de ondemocratische dictatuur van de Europese Unie. Omdat wij de stem van de gewone man in de straat wel laten klinken in het halfrond in Brussel en Straatsburg. Omdat wij nooit zullen collaboreren voor welk postje dan ook.

     

    Omdat wij nooit onze Vlaamse eigenheid zullen opgeven waar zoveel generaties voor gevochten hebben.  En beste vrienden … Het zou niet de eeste keer zijn dat het Vlaamse volk het glansrijk wint van een vreemde elite. Wij zullen de Vlaamse leeuw laten klauwen in de Europese salons !

     

    En die ondemocratische Unie blijkt dan ook nog een potverterende instelling te zijn. Het sprookje dat de Europese Unie Vlaanderen rijk maakt, is ondertussen al lang doorprikt, maar de recente cijfers tarten toch alle verbeelding.  Van de 4 miljard euro die België jaarlijks afdraagt aan Europa, wordt 75 % opgehoest door Vlaanderen en Brussel. En de 3,3 miljard euro die dan van Europa terug naar België komt in de vorm van subsidies gaan quasi volledig naar Wallonië. De zoveelste Vlaams-Waalse miljardenstroom, ditmaal georganiseerd door de Europese Unie.

     

    Misbruiken bij de Unie zijn ondertussen iedereen bekend. Van “hele families” die als overbetaalde medewerkers worden ingeschreven tot EU fondsen die uiteindelijk besteed bleken aan Ferrari’s en luxejachten. De lijst is ellenlang. En een jaar geleden besliste het bureau van het Europees Parlement dat een vernietigende audit over de wanpraktijken in het Parlement zelf, niet mocht openbaar gemaakt worden. En de anti-fraude cel die als taak heeft alle Europese instellingen te controleren dient zelf rechtstreeks onder de Europese Commissie. De Europese Unie is zeker in de leer gekomen bij de Belgische vakbonden … 

     

    Ook de wirwar van regeltjes en wetten zorgen ervoor dat de Europese Unie onwerkbaar en peperduur is. Is het trouwens de taak van Europa zich te bemoeien met het eeuwenoude recept van Stilton, de samenstelling van heerlijke Franse wijnen, de plaats van Yakult in het zuivelrek, de grootte van de achterlichten op landbouwvoertuigen, de samenstelling van gehaktballen, en nog niet zo lang geleden zelfs over de lengte van komkommers of de krommingsgraad van bananen ?

     

    De stroom van Europese richtlijnen is niet meer te stuiten. De laatste 9 jaar zijn er al meer richtlijnen doorgevoerd dan in de veertig jaren daarvoor en de kostprijs van deze regelneverij overstijgt veruit de winst die een nationale economie maakt dankzij haar lidmaatschap van de unie. Dit is complete waanzin. Een op hol geslagen computer die zonder enige kennis van zaken onophoudelijk papieren uitbraakt. Nieuwe wetten, nieuwe normen, nieuwe verordeningen en wij moeten ons leven telkens opnieuw aanpassen aan de grillen van die zotte computer.

     

    En daarom is het Vlaams Belang méér dan ooit nodig in Europa. Om te vechten tegen de ziekelijk regelneverij en bemoeizucht. Om consequent en onderbouwd misbruiken aan te kaarten, zoals we dat al drie jaar succesvol hier in Vlaanderen doen bij de potverterende en graaiende kleurenvakbonden. Om een halt toe te roepen aan die op hol geslagen computer en indien nodig de stekker uit te trekken ! Om eindelijk de misbruiken met tak en wortel uit te roeien en de Europese Augiasstallen voor eens en altijd uit te mesten.

     

    En die ondemocratische, potverterende en regels spuiende unie houdt bovendien niet van ons Europa. De grote droom van de Unie is om van ons Europa een kleur- geur en smaakloze wereldmix te maken. De unie investeert intensief in het aantrekken van steeds nieuwe migranten en – zoals Frank Vanhecke daarstraks al aanhaalde – wordt er al openlijk gesproken om na Turkije landen als Marokko, Tunesie en Algerije de Unie binnen te loodsen. Dit alles onder de noemer van  “diversiteit”. 

     

    Nochtans is er in Europa diversiteit genoeg te vinden, al eeuwenlang. Wat is er eigenlijk mis met onze natuurlijke diversiteit ? De Griekse Ouzo, portugese Porto, spaanse sangria, franse bourgogne, duitse sekt of toch een vlaams pint ? Feta, Stilton, brie, passendale of Leerdammer. Kilt, lederhose, bolletjessjaal of klompen. Sirtaki, polonaise, flamenco, weense wals of een vlaamse volksdans. Van de Spaanse senioritas en jodelende Heidi’s over de gesofisticeerde Parisiennes naar de blozende hollandse meiden. Of voor de dames is er keuze uit flamboyante Italianen, degelijke Duitsers, blonde Zweden of toch liever een geweldige Vlaamse man ?

     

    De Unie zou beter de aanwezige diversiteit naar waarde schatten en koesteren. Deze door de eeuwen gegroeide mooie Europese lappendeken is 1000x waardevoller en leefbaarder dan de artificële eenheidsworst die Louis Michel en co voor ogen hebben.

     

    Maar opkomen voor de waarden en normen die Europa groot gemaakt hebben, levert je het brandmerk onverdraagzaam, bekrompen, rechts en racist op. Want wat hebben wij als Europeanen de rest van de wereld toch niet aangedaan ? Kruistochten, Kerstening en Kolonisatie. En als boetedoening moeten we ons continent nu overleveren aan de wereld en stilletjes kapot laten gaan. Wel, ik voel mij helemaal niet schuldig voor de Kruistochten, de Kerstening of de Kolonisatie. En als er al mensen zijn die beschaamd zijn over hun rol als vooraanstaande Europeanen in de geschiedenis, dan stel ik voor dat ze eerst hun eigen erfschuld aflossen met het terugbetalen van het familiefortuin verdiend door het leegplunderen van Congo en het afhakken van duizenden zwarte handen. Maar dat men stopt met de lofzang van de multiculturele Unie te bezingen terwijl men ondertussen de ganse Europese bevolking probeert op te zadelen met een schuldgevoel omdat Europa in de wereldgeschiedenis inderdaad bepaalde en grootste dingen verwezenlijkte.

     

    Beste Vrienden, als de Eurocraten het niet gezegd willen hebben, dan zal ik het u zeggen. Europa is een continent om trots op te zijn. Een continent dat beschavingen als Rome en Griekenland onder de zijne kon rekenen, waar democratie het daglicht zag. Het continent waar de Magna Charta en het Groot Privilege geboren werden en poorters de steden tot bloei konden brengen. Het continent waar in de 12de eeuw al de scheiding tussen Kerk en Staat werd vastlegd en in de 18ste eeuw het algemeen stemrecht ontstond. Het continent waar Emmeline Pankhurst vocht voor de emancipatie van de vrouw, en won - volgens sommigen het begin van alle miserie.

     

    Het continent van Archimedes, Petrarca, Columbus, Erasmus, Luther, Kant en Schiller. Het continent van Socrates, Thomas van Aquino, Shakespeare, Agatha Christie, Goethe en pater Damiaan. Het continent waar goddelijke gregoriaanse muziek geschreven werd, waar Bach, Beethoven, Haydn, Händel, Vivaldi en Mozart het daglicht zagen.  Het continent van Michelangelo zijn Sixtijnse kapel en Da Vinci’s laatste avondmaal.  Het continent van Van Eyck, Memling, Rembrandt, Rubens, Picasso en Dali. Dat beste vrienden is allemaal Europa.

     

    En hier voor u staat een Vlaamse vrouw die ongeloofelijk trots is deel uit te maken van dat prachtige continent !

     

    Beste Vrienden, Achter mij ziet u de affiche van dit Europa congres. De Titanic Europa stevent af op een ijsschots. En onze huistekenaar Fre had geen betere vergelijking kunnen maken. Europa is inderdaad een “Titanic”. Net zoals het legendarische schip is Europa een prestigeproject, verkocht als “onzinkbaar”. En terwijl het water de kajuiten al binnenstroomde, bleef men ook op de Titanic verkondigen dat er niks aan de hand was.

     

    Een schip, dat moet varen en veilig zijn. En aan die basisomschrijving voldeed de Titanic niet. Een Unie moet rendabel en betrouwbaar zijn. En aan die basisomschrijving voldoet de Europese Unie niet. En zoals bij de Titanic zullen de meeste slachtoffers vallen onder de gewone bevolking, die de overtocht benedendeks moest maken, ver weg van de dansende elite op de bovendekken. Ook in de Europese Unie is het de gewone man en vrouw in de straat die de prijs moet betalen voor het vertier van de Unie en als eerste het slachtoffer zal worden van de moeilijke tijden die ons te wachten staan. En net zoals op de Titanic, wil Europa niet investeren in reddingsboten … 

     

    Beste vrienden, We staan op exact 3 maanden van de verkiezingen. Drie maanden waarop we iedere Vlaming moeten overtuigen van het belang van hun Europese stem. Moeten overtuigen dat enkel het Vlaams Belang de strijd aanbindt met een Unie die destructief is voor de Vlaanderen. Economisch, cultureel, maatschappelijk en moreel.

     

    Deze campagnestrijd kan ik fysiek niet aan uw zijde voeren. Maar weet dat ik waar mogelijk, vanachter mijn pc, vanaan mijn baxter of van in mijn ziekbed elk mogelijk seconde zal benutten om mijn steentje bij te dragen. Als we allemaal samen, alle hens aan dek, nog drie maanden keihard werken, kunnen we op 7 juni hopelijk de steven van de Europese Titanic alsnog wenden. Ik weet dat ik op uw steun, op uw vriendschap maar ook politieke inzet kan rekenen om van deze Europese Verkiezingen een klinkende overwinning te maken. En ik ben vandaag naar hier gekomen omdat u zou weten dat u ook op kan rekenen.

     

    Marie-Rose Morel


    Op de tonen van "You"ll never walk alone" kreeg Marie-Rose een staande ovatie, met vreugdetranen in de ogen bij haar maar ook bij honderden leden in de bomvolle zaal.

    Erevoorzitter Frank Vanhecke was ook op dreef in zijn toespraak met zijn strijd tegen de toetreding van Turkije en de honderdduizenden euro's verspillingen in tientallen nutteloze Europese commissies en organisaties.

    Het was één van de beste congressen ooit, de meest emotionele alleszins en de meest strijdbare ook. Het was echt genieten voor alle  congresleden. De emoties werden doorgespoeld met menig pintje of frisdrank, zodat de tientallen autocars toch even moesten wachten. Intussen signeerde Filip Dewinter zijn zoveelste verkochte exemplaar van "Ich Allah".
     
    Nog amper drie maanden scheiden ons van de verkiezingen van 7 juni 2009, nog drie maanden van verkiezingsstrijd, waar alles mogelijk is. De peilingen zijn steeds slecht geweest voor het Vlaams Blok en Belang. Wij deden altijd beter en moet ons sterken in onze Vlaamse strijd en met de kracht van een echte Vlaamse Leeuw alles geven.

    Marie-Rose Morel gaf het voorbeeld voor iedereen : niets zal ons tegehouden ! We gaan voor de zoveelste overwinning van het volk en voor Vlaanderen !

    13-03-2009 om 21:05 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&v-burgemeesters hangen aan alarmbel !

    Drie CD&V-burgemeesters maken zich zorgen over de Vlaamse idealen binnen hun partij. Ze maken zich zorgen over de komende verkiezingen, want je kunt toch niet je beloftes breken en daarna zeggen dat je ze deze keer wél zult houden.

     

    Vijf jaar geleden, op 14 februari 2004, kondigden CD&V en N-VA hun kartel aan. Het Vlaams alternatief was geboren: een krachtige politieke formatie die zou spreken voor het algemeen belang van zes miljoen Vlamingen. En die dus meer en volwaardige bevoegdheden zou bewerkstelligen voor Vlaanderen. Maar die ook zou zorgen voor een ander en beter bestuur.

    Het kartel volbracht zijn eerste opdracht in 2004 door een sterke Vlaamse regering op de been te brengen. De tweede opdracht was om via een grote staatshervorming eindelijk institutioneel en financieel orde op zaken te stellen. De hernieuwde machtsdeelname op het federale niveau, leidde CD&V echter langzaam maar zeker weg van deze belangrijke, eigenlijk essentiële, doelstelling. De gevolgen daarvan zijn vandaag zeer pijnlijk: geen kartel meer, geen staatshervorming (noch enig vooruitzicht in dat verband), geen splitsing van B-H-V, een weinig inspirerende noodregering, een dieptepunt qua geloofwaardigheid.

    De reactie van de CD&V-partijtop is er een van berusting. De boodschap aan de militanten: 'steun en volg de leiders', zij zullen wel weten hoe en waarom. 'Op die manier kunnen we ook in juni winnen', schrijft Yves Leterme aan elke CD&V-mandataris. Het kartel was een middel, geen doel. Het doel was de realisatie van het kartelprogramma. Voor ons blijft dat ook zo. Immers, is het toeval dat het kartel bijna nergens op lokaal vlak werd opgeheven? Is het geen teken dat velen aan de basis blijven geloven in dat kartelprogramma, in elkaar en in de samenwerking met elkaar ? Hoe dan, met welke doelstellingen en met welke geloofwaardigheid? Je kunt toch niet eerst al je beloftes overboord gooien en vervolgens zeggen dat we onze beloftes volgende keer wél zullen houden?

    Inmiddels ontspoort het budget, is goed bestuur ver te zoeken, wordt de staatshervorming op de lange baan geschoven, gaat men over B-H-V dan toch onderhandelen en staan de zowel CD&V als Open VLD te kijken naar de allesverlammende oorlog tussen de MR en de PS.

    Alleen de N-VA gaat nog voor de realisatie van het kartelprogramma in woord en daad. Wij menen dat deze partij daarvoor beloond mag worden. Daarom dit signaal van grote bezorgdheid. Wij willen van onderuit, als lokale mandatarissen, uiting geven aan het vertrouwen dat op lokaal vlak nog steeds bestaat tussen CD&V en N-VA. Omdat de geest en het programma van het kartel verre van dood zijn. Dat is onze oprechte hoop.

    25-02-2009 om 22:55 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde dialoog: eigen schuld, dikke bult !



    CV&V en Kris Peeters met lege handen naar de kiezer

     

    Traditionele partijen moeten niet enkel stekker uittrekken, maar kortsluiting veroorzaken.

    Vandaag besliste Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) een einde te maken aan de communautaire dialoog, nadat Didier Reynders duidelijk had gemaakt dat er voor de verkiezingen geen deelakkoorden meer mogelijk zijn. Eigen schuld, dikke bult: Kris Peeters blijft door zijn eigen schuld met lege handen achter. Nu zelfs van een minimale staatshervorming binnen deze Vlaamse legislatuur geen sprake zal zijn, staat CD&V helemaal met de billen bloot. De CD&V/N-VA-strategie heeft hopeloos gefaald.

    De ‘communautaire dialoog’ is nooit van start gegaan omwille van twee redenen: de Walen wilden niet en Kris Peeters durfde niet. De Waalse garanties die Peeters bij het begin zei op zak te hebben, blijken uiteindelijk niets meer dan gebakken lucht. Een ‘plan B’ om bij een mogelijke mislukking als alternatief te dienen was er al evenmin. Nochtans was het ‘plan B’ van de Vlaamse onafhankelijkheid de enige stok achter de deur om de Walen rond de onderhandelingstafel te krijgen.

    De stoere Vlaamse verklaringen van de minister-president zijn totaal ongepast. De Walen zijn de enigen die hun slag thuishalen: geen staatshervorming. Niet alleen blijft het Vlaams regeerakkoord hierdoor dode letter, bovendien blijkt opnieuw dat de Waalse chantage werkt. Het antwoord van Kris Peeters op het Waalse ‘njet’, is zwak en laf. Peeters legt zich neer bij de feiten en gaat over tot de orde van de dag. In plaats van enkel de stekker uit de dialoog te trekken, moet hij een kortsluiting veroorzaken. Dat kan alleen indien CD&V, SP.A en VLD zich niet neerleggen bij het Belgische status quo, en eindelijk durven te kiezen voor Vlaamse onafhankelijkheid.

    NVA kreeg gelijk

     

    Oppositiepartij N-VA zegt dat Vlaams minister-president Kris Peeters de bevolking een rad voor de ogen heeft gedraaid door te zeggen dat er 'garanties' waren op succes in de communautaire dialoog, zegt N-VA’er Geert Bourgeois. Hij stapte destijds uit de Vlaamse regering omdat hij niet geloofde in de communautaire dialoog.

    'Er waren geen garanties bij de opstart van de dialoog. Peeters is altijd blijven volhouden dat er garanties waren op deelakkoorden. Maar zelfs die zijn er niet. Hij geeft ons met zeven maanden vertraging gelijk', zegt Bourgeois. 'We komen nu tot de vaststelling dat een belangrijk luik van het Vlaams regeerakkoord niet uitgevoerd wordt en dat de 'copernicaanse omwenteling', waarbij het zwaartepunt van de bevoegdheden bij de deelstaten zou liggen, er niet komt', zegt Bourgeois.

    Bruno Valkeniers     Voorzitter Vlaams Belang   Filip Dewinter                    Vlaams parlementslid

    Vlaams Belang wist op voorhand dat deze onderhandelingen op niets zouden uitdraaien. CD&v stelde elke ernstige poging de Vlaamse eisen te verdedigen uit, vond nooit de "vijf minuten politieke moed", werd steeds gedwarsboomd door madam NON en de MR met pitbull Mangain op kop, Di Rupo liep er losjes tussendoor met af en toe een kirrend geluidje van een valse vredesduif.

    NVA verliet tijdig het zwalpend schip, Leterme verliet het toen het begon te zinken. Gelukkig zijn de verkiezingen in aantocht en strandde het regeringsschip op een zandbank net voor de kust.

    CD&v krijgt een dikke nul op tien voor haat verkizingsbeloften ! Ze hebben er geen enkele van waargemaakt.

    Erger nog het land zit in de diepste crisis ooit. Er zullen enkele mirakels moeten gebeuren om dit land nog te redden. Trek de stekker uit, verlos ons van dit gedrocht en redt wat er nog te redden valt : Vlaanderen !

    André 

    25-02-2009 om 22:43 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse overheid verplicht gebruik Arabische namenlijst

     “Indien de Marokkaanse overheid de integratie van Marokkaanse allochtonen blijft tegenwerken moet het Marokkaans consulaat in Antwerpen gesloten worden.”

    Filip Dewinter


    Dienst Burgerlijke Stand van de stad Antwerpen verplicht allochtonen van Marokkaanse origine om de Arabische namenlijst van de Marokkaanse overheid te gebruiken. Antwerpse stedelijke overheid ondersteunt, faciliteert en voert anti-integratiebeleid van de Marokkaanse overheid uit

    Naar aanleiding van het debat in het Vlaams Parlement betreffende de Arabische namenlijst die door de Marokkaanse ambassade opgedrongen wordt aan allochtonen van Marokkaanse origine die over de dubbele nationaliteit beschikken, bleek dat slechts 10% van de Vlaamse steden en gemeenten bij de diensten van de burgerlijke stand deze namenlijst gebruiken. 88% van de steden en gemeenten gebruiken deze Arabische namenlijst uitdrukkelijk niet.

    Ook nadat Vlaams minister voor inburgering, Marino Keulen, vorig jaar reeds op vragen van Filip Dewinter antwoordde dat de diensten van de burgerlijke stand deze Arabische namenlijst beter niet gebruiken, blijft o.a. de stad Antwerpen de lijst niet alleen gebruiken, maar legt de dienst bevolking van de stad Antwerpen allochtonen van Marokkaanse origine een tweetalig Nederlands-Arabisch formulier voor waarin gewezen wordt op het feit dat de naam die ouders kiezen niet voorkomt op de door de Marokkaanse overheid ter beschikking gestelde namenlijst. Omdat dit problemen zou kunnen geven om een Marokkaans nationaal paspoort te verkrijgen en om “moeilijkheden te besparen” wordt de ouders aangeraden contact op te nemen met de Marokkaanse ambassade of het Marokkaanse consulaat om de “aanvaarding” van de naam te bekomen.

    Los van het feit dat dit tweetalig formulier een inbreuk vormt op de bestaande taalwetgeving die verplicht dat overheidscommunicatie met de burger in Vlaanderen in het Nederlands dient te gebeuren, is het ongehoord dat de Antwerpse stedelijke overheid het beleid van niet-integratie ten aanzien van de hier verblijvende Marokkaanse allochtonen van de Marokkaanse overheid ondersteunt, faciliteert en uitvoert.

     

    In een schrijven van de verantwoordelijke ambtenaar voor loketwerking wordt gesteld dat: “Wanneer deze ouders hun kind, dat eveneens de dubbele nationaliteit heeft, een naam willen geven, moet die naam voor de Marokkaanse overheid voorkomen op de namenlijsten die opgesteld worden door die overheid. Deze lijsten liggen bij onze diensten burgerlijke stand ter beschikking van de ouders.”

    Voor de Marokkaanse overheid zijn de hier verblijvende Marokkaanse allochtonen de 17de provincie van Marokko. Door de integratie van Marokkaanse allochtonen tegen te werken, probeert de Marokkaanse overheid de allochtonen van Marokkaanse origine om economische en politieke redenen te binden aan de Arabische en islamitische cultuur en de Marokkaanse identiteit.

    Het is meer dan onverantwoord te noemen dat het Antwerpse stadsbestuurde kaart van de Marokkaanse overheid trekt en hierdoor de integratie van de hier verblijvende Marokkaanse allochtonen bemoeilijkt. Opvallend is ook dat de Marokkaanse Consul in Antwerpen, de heer Mohammed Benali, iedere allochtoon van Marokkaanse origine die huwt persoonlijk aanschrijft (zie brief als bijlage) met de mededeling dat: “Je vous informe que la loi est claire : le prénom de votre enfant doit être authentiquement arabe ou marocain.” en aan de jonggehuwden een 15 bladzijden tellende Arabische namenlijst met 1298 toegelaten Arabische namen bezorgd. Ook hiertegen treedt het Antwerpse stadsbestuur niet op.

    Filip Dewinter eist dat de fameuze namenlijst niet langer gebruikt wordt door de diensten van de burgerlijke stad van de stad Antwerpen. Tevens wil Filip Dewinter dat de Antwerpse burgermeester de Marokkaanse Consul op het matje roept en hem vraagt te stoppen met zijn briefschrijfactie en zich in te schakelen in het integratiebeleid. Indien het Marokkaanse Consulaat zich hiertoe niet bereid verklaart, moet het Antwerpse stadsbestuur overwegen het consulaat te sluiten.

    Bart Debie Perswoordvoerder fractie Vlaams Belang

    25-02-2009 om 22:30 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen onafhankelijk ? "Yes, we can !"

    Onafhankelijk Vlaanderen. Yes, we can!


    16.02.2009 - “De Vlaamse trommels hebben even dienst gedaan om de verkiezingen te winnen, maar het Belgische ‘staatsmanschap’ heeft alweer geroepen. De Vlaamse vleugel van de CD&V is vleugellam. L’ancien CVP est arrivé.” Zo veegde Erik Stoffelen de CD&V-top de mantel uit op het jongste Vlaams-Nationaal Zangfeest. De bolwassing volgde kort na een al even striemende aanklacht van enkele dissidente CD&V-burgemeesters.

    Nul procent

    Huub Broers, Hendrik Verbrugge en Dirk Brancaer maakten in een open brief de tragische balans op van de regeringsdeelname: “Geen kartel meer, geen staatshervorming – noch enig vooruitzicht, geen splitsing van BHV, een weinig inspirerende noodregering, een dieptepunt qua geloofwaardigheid.”

     

    De opstandige burgemeesters werden niet teruggefloten door hun partijtop, want iedereen weet dat ze gelijk hebben, dat het palmares bedroevend is. Leterme schreef in een brief aan alle CD&V-mandatarissen wel dat zijn partij de verkiezingen gaat winnen, maar aan de basis zien ze de bui al hangen. “Intussen ontspoort het budget, is goed bestuur ver te zoeken, wordt de staatshervorming op de lange baan geschoven, gaat men over BHV dan toch onderhandelen en staan zowel CD&V als VLD te kijken naar de verlammende oorlog tussen de MR en de PS”, aldus de opstandige burgemeesters.

    Iedereen weet dat je de verkiezingsbeloftes van de traditionele partijen best met een korreltje zout neemt, maar de kloof tussen de beloftes en de resultaten was zelden zo schrijnend. Of, om het met de woorden van de CD&V-burgemeesters te zeggen: “Op dit moment hebben we nul procent bereikt.” Nul % ! Alstublieft.

    Fortis

    Leterme struikelde over het Fortis-dossier, na mogelijke druk vanuit de regering op rechters die zich over de verkoop van de bank moesten uitspreken. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, denk je dan, maar Reynders lapte het weer. Hij schudde op de valreep nog wat oneerbare trucjes uit de mouw om de stemming van de aandeelhouders van Fortis in zijn voordeel te laten beslechten. Maar toen dat uitlekte was de verontwaardiging zo groot dat de verkoop aan het Franse Paribas werd weggestemd. Niemand weet hoe het nu verder moet.

    In een normaal land zouden er meteen na de val van de regering-Leterme verkiezingen worden uitgeschreven. Maar neen, in België worden democratische verkiezingen door politici en opiniemakers opgevoerd als de ultieme nachtmerrie. ‘Dit land heeft stabiliteit nodig’, zo wordt georakeld. ‘We kunnen ons niet veroorloven dat de regering valt’ want ‘de economische crisis moet aangepakt worden, de bankcrisis opgelost’. En daarvoor heb je ‘bekwame leiders’ nodig… We kennen het resultaat.

     

    Wat een zootje, wat een puinhoop. In een beschaafd land zou de regering al lang de eer aan zichzelf gehouden hebben en ontslag genomen. Maar neen. Luid applaus voor de ‘change’-praatjes van Barack Obama, maar in eigen land luidt het leidmotief van Herman Van Rompuy en zijn regering: ‘No change’. Je moet het maar doen. Het land zakt weg in het moeras en het immobilisme, en wat zegt de regering: laten we er maar van genieten…

    KBC

    “Alles in dit land is communautair”, zei Karel De Gucht ooit. Dat werd met de bankcrisis nog eens ten overvloede bewezen. Didier Reynders aarzelde geen seconde om de Vlaamse bank KBC mee de dieperik in te sleuren. Vorig jaar al zorgde Guy Quaden (PS) voor onrust door te suggereren dat KBC kampte met liquiditeitsproblemen. Een kapitaalinjectie bij KBC werd verzilverd met ‘compensaties’ voor de noodlijdende Waalse vliegtuigonderdelenbouwer Sabca. En daarmee werd de oude Belgische wafelijzerpolitiek terug uit de mottenballen opgevist.

    Maar daarmee was de Waalse afgunst en de nijd over de Vlaamse welvaart, de Vlaamse begrotingsoverschotten en het economische succesverhaal van Vlaanderen nog niet gesust. Reynders strooide opnieuw valse geruchten rond over ‘banken in moeilijkheden’ – lees KBC. Beursspecialisten wezen er dan ook op dat de koersval bij KBC “vooral te wijten is aan geruchten uit overheidskringen en meer bepaald Didier Reynders”.

    Toen een dijkbreuk onafwendbaar was geworden, haastte Laurette Onkelinx zich met de kurkdroge mededeling dat er van Belgische overheidssteun aan de (Vlaamse) bank ‘om ideologische redenen’ geen sprake kon zijn. Als grof staaltje van Waalse ‘solidariteit’ en Belgische loyaliteit kan dat tellen.

    Het bedenkelijke optreden van Reynders en co. is geen toeval, maar kadert in een doelbewuste strategie van de Franstaligen om het Vlaamse autonomiestreven met alle mogelijke middelen te dwarsbomen. Maar, helaas voor Reynders en co., wie een put graaft voor een ander, loopt het risico er zelf in te tuimelen. Ze kregen de KBC-boemerang terug, recht in het gezicht.

    “Wat kan Vlaanderen nog met dit Wallonië aan?”, vroeg Guido Meulenaer zich af in Trends. “Aan Vlaamse kant groeit de consensus dat een staatshervorming noodzakelijk is. De zaak-KBC zal dat bewustzijn nog doen toenemen”, en komt die staatshervorming er niet, “dan zijn een big bang en een onafhankelijk Vlaanderen de enige uitweg.”

    ‘Yes, we can!’

    De CD&V-top heeft er zich bij neergelegd dat er van een staatshervorming niks in huis komt. De partij heeft zich weer tot België bekeerd. Herman Van Rompuy zweert bij de Belgische status quo. En de VLD? Die voert Guy Verhofstadt straks op als “de redder des vaderlands”. De man die van België een ‘modelstaat’ zou maken, maar die alle netelige dossiers in de koelkast stopte en liet wegrotten…

    ‘No change’, inderdaad. En dat terwijl het land snakt naar verandering. De begroting rammelt langs alle kanten. De communautaire onderhandelingen zitten muurvast. Justitie is nog altijd een puinhoop. En intussen gaat de miljardendiefstal van Vlaams geld en Vlaamse welvaart dag in dag uit gewoon verder.

    Verandering? Ach, Jean-Marie Dedecker belooft het wel, maar droomt al luidop van een regering met CD&V en VLD, de partijen die het ‘no change’ tot hoogste vorm van staatsmanschap hebben verheven. Maak u dus geen illusies, ook LDD zal straks niet voor de noodzakelijke verandering zorgen.

    Die levensnoodzakelijke verandering is binnen België niet mogelijk en kan alleen in een eigen Vlaamse staat. Luc Van der Kelen (Het Laatste Nieuws), is geen flamingant, maar hij trekt uit de KBC-crisis wel de enig mogelijke conclusie: “Als er ooit een bewijs is geweest voor de levensvatbaarheid van een zelfstandig Vlaanderen, is dat in de zaak-KBC geleverd.” Vlaanderen heeft België niet nodig. Vlaanderen heeft gedaan wat het moest doen. Weg met die verlammende koudwatervrees en de Belgische ziekte. Vlaanderen moet eindelijk zijn lot in eigen handen nemen. Vlaamse onafhankelijkheid? “Yes, we can!”

    Bruno Valkeniers


    voorzitter@vlaamsbelang.org

    25-02-2009 om 22:27 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels geweld bij jongeren

    Meisje van 15 afgeslagen voor iPhone in Brussel

    Aanval in druk metrostation, maar niemand helpt behalve 2 agenten in burger  

    BRUSSEL - Een meisje van vijftien is aan een Brussels metrostation getrapt en geslagen door twee jongeren die het gemunt hadden op haar iPhone. Dat gebeurde allemaal terwijl heel wat reizigers toekeken, maar niemand kwam het meisje te hulp.

    Daags na ons verslag over Jonathan die 17 messteken heeft gekregen om hem van zijn gsm te beroven, duikt opnieuw een verhaal op van een brutale diefstal die herinnert aan wat Joe Van Holsbeeck in het Centraal Station in Brussel is overkomen.

    'Ik kwam woensdag in de vooravond terug van bij een vriendin. In de bus belde ik mijn moeder om haar te vertellen wanneer ik thuis zou zijn. Ik deed dat met mijn iPhone, al had mijn moeder mij op het hart gedrukt om het dure apparaat zo weinig mogelijk in het openbaar te voorschijn te halen. Maar ik wou niet dat ze ongerust zou worden', vertelt Marie (15).

    In diezelfde bus hadden twee jongeren van 15 en 16 gezien dat Marie in het bezit was van een van de meest begeerde gsm's op de markt. En die wilden zij te pakken krijgen. Zij volgden Marie toen zij aan het metrostation Bockstael overstapte van de bus op de ondergrondse. 'Op de roltrap die naar het station afdaalt, kwam de grootste van de twee plots voor mij staan terwijl de kleinste op dezelfde tree stond als ik. Toen ik weigerde mijn gsm af te geven sloeg hij me meteen in het gezicht. Ik huilde en smeekte dat ze me door zouden laten. Maar in de plaats daarvan greep die woesteling me bij de keel in een echte wurggreep. Hij drukte mij tegen de leuning van de roltrap. Ik zag op de andere roltrap de reizigers naar boven gaan die net uit een aankomend stel waren gestapt. Maar niemand hielp mij', zegt Marie.

    Al die tijd hield Marie haar hand in de broekzak van haar jeans stevig op haar iPhone gedrukt. Zij kreeg harde klappen te verduren. Een van de aanranders trachtte het toestel uit haar broekzak te rukken. De broek van Marie scheurde, maar nog liet zij niet begaan. Op dat ogenblik kwamen politiemannen in burger haar te hulp. De twee aanranders werden in de boeien geklonken. Zij bleken minderjarig en allebei gekend bij de politie voor gewelddadige feiten.


    Politiemannen in burger kwamen het slachtoffer te hulp. De twee aanranders werden opgepakt. Zij bleken minderjarig en gekend bij de politie voor gewelddadige feiten. "Nog terwijl mijn dochter verzorgd en verhoord werd, werden haar aanranders, die bekentenissen hebben afgelegd, door het parket weer vrijgelaten. Dat is toch hemeltergend", zegt de vader van het slachtoffer. (belga/dea)


    'Nog terwijl mijn dochter verzorgd en verhoord werd, werden haar aanranders, die bekentenissen hebben afgelegd, door het parket weer vrijgelaten. Dat is toch hemeltergend?', zegt de vader van Marie. De ouders van het meisje vragen zich af hoe zij het voorval zal verwerken. Psychologische steun van slachtofferhulp zal zeker welkom zijn. (yb)

     

    Minderjarig meisje slaat rivale met honkbalknuppel

     

    BRUSSEL - Een 17-jarig meisje is doorverwezen naar het Brusselse parket omdat ze een 18-jarige rivale heeft aangevallen met een honkbalknuppel. Het voorval vond donderdag in Molenbeek plaats onder de ogen van verschillende voorbijgangers. Dat meldt de politie.

     

    Het slachtoffer raakte geblesseerd aan haar rug en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Het voorval zou draaien rond een openstaande schuld van 20 euro. Tijdens een afspraak donderdag liepen de gemoederen hoog op. Het jongste meisje vertrok daarop naar huis waar ze een honkbalknuppel ophaalde en keerde daarna terug met haar moeder. Volgens het slachtoffer werd ze verschillende keren geslagen op haar ribben en handen. Ook de moeder raakte lichtgewond bij het gevecht. Het meisje van 17, dat niet bekend staat bij de politie, ontkent de feiten.

     

    Stadsbende steekt jongen (16) halfdood voor gsm

    Een 22-jarig lid van een stadsbende heeft een 16-jarige Congolese jongen in Anderlecht op straat zeventien keer gestoken met een mes om hem van zijn gsm te kunnen beroven.  Aan het Sint-Guidoplein in Anderlecht werd het slachtoffer, Jonathan, door een kerel aangesproken die hem zijn gsm vroeg om een berichtje te versturen. Jonathan ging daarop in, maar toen hij zijn gsm terug wou krijgen, beweerde de andere kerel dat hij het toestel al had teruggegeven. Er ontstond een ruzie die snel ontaardde en waarbij de tegenstrever van Jonathan, een zekere Mamadou (22), steun kreeg van een tiental jongeren uit de buurt.

    Hoofdverdachte opgepakt
    Uiteindelijk zette de groep aanranders het op een lopen. Jonathan bereikte bloedend en strompelend het metrostation, waar een paar reizigers zich over hem ontfermden en hem naar het ziekenhuis begeleidden. De hoofdverdachte is ondertussen opgepakt door de politie.

    25-02-2009 om 22:25 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware criminaliteit op één dag

    Vier Noordafrikaanse overvallers gevat in Menen, vijfde dader spoorloos

     

    Na een achtervolging door verschillende politiediensten zijn in Menen kort voor de middag vier overvallers gevat. Een vijfde dader is spoorloos. De vijf mannen van Noord-Afrikaanse origine zijn verantwoordelijk voor enkele overvallen en een carjacking eerder op de dag in Moeskroen en het noorden van Frankrijk.

    Achtervolging en vier daders gevat
    De politie van de zone Grensleie kreeg deze voormiddag een bericht uit Henegouwen dat een Audi, met aan boord vijf overvallers, vanuit Moeskroen op de vlucht was richting Menen. Vermoedelijk snelden de verdachten in de richting van Frankrijk. Enkele wegen werden afgezet. Achtervolgd door de politie, reden de daders een zijstraat van de Moeskroenstraat in. Ze lieten hun auto achter en probeerden te voet te ontkomen. Vier van de vijf verdachten werden vrij snel gevat. Met een speurhond en een helikopter met warmtecamera werd nog gezocht naar de vijfde dader, die erin slaagde te ontkomen.

     

    Tigerkidnapping in Ternat mondt uit in schietpartij

     

    In Ternat zijn vanochtend een bankbediende en zijn gezin het slachtoffer geworden van een tigerkidnapping. Drie overvallers namen de man mee naar een Dexia-filiaal in Jette, maar daar werden ze verrast door de politie. Na een schietpartij en een klopjacht zouden de drie overvallers opgepakt zijn. De slachtoffers zijn bevrijd. Er zouden geen gewonden gevallen zijn, zo melden politie en parket.

    Zowel man als vrouw werken in afzonderlijke Dexia-kantoren in Jette. Beide ouders alsook de twee kinderen van het gezin zijn bevrijd en zijn ongedeerd. Het Brusselse parket geeft deze namiddag meer uitleg. De juiste omstandigheden van de tigerkidnapping zijn nog onduidelijk. Wel kon het gerecht bevestigen dat drie gewapende mannen vanmorgen de woning van een bankbediende in Ternat binnenvielen en daar de bediende en zijn echtgenote bedreigden. Ze reden met de man naar een Dexia-filiaal aan het Koning Boudewijnpark in Jette.

    Helikopter ingezet
    Daar kwamen de kidnappers oog in oog te staan met de politie en kwam het tot een schietpartij. De overvallers staken de wagen in brand waarmee ze naar Jette waren gereden en vluchtten te voet naar de Wemmelsesteenweg waar ze een andere wagen stalen. De politie zette de achtervolging in kreeg daarbij steun van een helikopter van de federale politie. De bankbediende en zijn echtgenote zijn ondertussen bevrijd en zouden ongedeerd zijn.

     

    Daders tigerkidnapping Ternat niet opgepakt

     

    HLN update   In Ternat zijn vanochtend een bankbediende en zijn gezin het slachtoffer geworden van een tigerkidnapping. Vier overvallers namen beide ouders en de twee kinderen van 3 en 7 jaar oud mee naar Jette. Daar moesten de ouders de kluizen leegmaken van de twee Dexia-kantoren waar ze werkten. Nadien werden de gijzelaars vrijgelaten en gingen de overvallers op de vlucht. Er zouden geen gewonden gevallen zijn.

     

    In het Koning Boudewijnpark beschoten ze een parkwachter die hen betrapte toen ze de gijzelaars vrijlieten. De overvallers staken de wagen in brand waarmee ze naar Jette waren gereden en vluchtten te voet naar de Wemmelsesteenweg waar ze een andere wagen stalen. De politie zette de achtervolging in kreeg daarbij steun van een helikopter van de federale politie. In tegenstelling tot wat eerder gemeld werd, zijn de vier kunnen ontkomen, meldt het Brusselse parket. Over de omvang van de buit wenst het parket geen informatie vrij te geven. (belga/ka)


    Duizenden euro's buit bij overval Carrefour Kontich

     

    Twee gemaskerde mannen hebben vanavond een gewapende overval gepleegd op het warenhuis Carrefour in Kontich. Dat meldt de lokale politie. De overvallers drongen de winkel iets na 20 uur binnen langs de dienstingang achteraan de zaak. Op dat moment waren nog twee winkelbediendes aanwezig. Ze werden onder bedreiging van pistolen op hun knieën gedwongen en moesten naar de safe kruipen waar alle opbrengsten van de dag in lagen. Daarna moesten de personeelsleden ook nog een laatste losse kassalade afgeven.

    07-02-2009 om 13:06 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIVB blijft Nederlandstalige klanten in Brussel beledigen

    Het gebruik van het Nederlands bij de MIVB laat vaak te wensen over. Het Vlaams Belang stelde hierover in het verleden reeds vaak vragen aan de bevoegde minister Pascal Smet (SPa). Zo stelden we onlangs nog vragen bij schabouwelijke taalfouten in metrostation Rogier (stijle trappen, handlopen, ...).

     

    Minister Pascal Smet, een meester in het gebruik van de paraplutechniek om zelf geen verantwoordelijkheid te moeten opnemen, antwoordde toen letterlijk : “de schuld daarvoor ligt bij Nederlandstalige medewerkers van de MIVB en Mobiel Brussel die de fouten niet opmerkten. Zoals u weet, gaat de kennis van de Nederlandse spelling achteruit bij veel Nederlandstaligen.”

     

    Het Vlaams Belang kwam echter in het bezit van een officieel schrijven vanwege de commerciële directie van de MIVB, met betrekking tot de aanvraag van een MOBIB-abonnement. Het taalgebruik in dit schrijven is maar al te grof. Een kleine bloemlezing :

    - “Van gedaan van uw verandering van adres het formulier MOBIB zal willen opnieuw vullen” - “Het adres in de zomer corrigeren, opnieuw het formulier MOBIB zal willen invullen.” - “Het nummer van voorgevel moet inscri zijn” - “Vooral niet gesneden het formulier in twee” - “Niet schrijven gezet van de hokjes”

    De Nederlandstalige klant die dit gewauwel begrijpt en het formulier alsnog juist kan invullen wordt daarvoor vriendelijk bedankt : “Bedankt voor uw goed flinkheid, zal weten dat het een computer is die verzoeken is om uw informatie te lezen vandaar het nut om de hokjes te eerbiedigen en om de hokjes te laten niet bezet leeg”.

    Waarna men het formulier “in de envelop préaffranchi zal willen terug sturen”.

    Het lijkt ons weinig waarschijnlijk dat ook dit de fout is van een Nederlandstalige werknemer wiens spelling niet optimaal is.

    Het is onbegrijpelijk dat dit soort van brieven in Brussel anno 2009 nog wordt gestuurd naar Nederlandstalige klanten. Het argument van “een paar taalfoutjes is toch niet zo erg” gaat hier dan ook niet meer op. Het is een (zoveelste) bewijs dat het serieus mangelt bij de communicatie van de MIVB met haar Nederlandstalige klanten, en dat iemand voor deze manifeste onbeleefdheid naar deze klanten toe verantwoordelijkheid dient op te nemen.

    Daarom zal ondergetekende minister Smet hierover in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement interpelleren. Het kan niet langer dat de MIVB haar Nederlandstalige klanten op zulke manier behandelt; en het wordt hoog tijd dat minister Smet eindelijk eens de moed zal vinden om zijn verantwoordelijkheid ter zake op te nemen !

    Dominiek Lootens Brussels Volksvertegenwoordiger Vlaams Belang

    07-02-2009 om 13:01 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daders overval Halle gekend bij gerecht

    Twee minderjarige overvallers opgepakt.

    De twee minderjarigen die gisteren zijn opgepakt nadat ze in Halle een superette hadden overvallen, stonden al gekend bij het gerecht. De twee, de zestienjarige S. en de zeventienjarige M., komen allebei uit Anderlecht en waren eerder al in aanraking gekomen met de jeugdrechter. Zij zullen vandaag opnieuw voor de jeugdrechter verschijnen. Dat meldt het Brusselse parket. Van hun kompaan, de derde overvaller, is voorlopig nog geen spoor.

    Overval op superette
    Het drietal drong gisterochtend kort voor 10.00 uur een Proxy Delhaize-superette binnen op de Alsembergsesteenweg in Buizingen, een deelgemeente van Halle. Ze droegen alledrie bivakmutsen en zwaaiden met een vuurwapen, waarmee ze de bedienden en een twintigtal aanwezige klanten bedreigden. Nadat ze de inhoud van de kassa's in een plastic zak hadden gestopt, gingen de drie er vandoor in een wagen.

    Ontsnapt
    Die wagen werd korte tijd later opgemerkt in Ukkel en klemgereden door de politie. Eén overvaller kon onmiddellijk opgepakt worden, de twee anderen zetten hun vlucht te voet verder. Daarbij wierpen ze een heleboel spullen weg, ondermeer een gedeelte van de buit. De politie kon nog één vluchter oppakken maar de derde kon ontsnappen.

    Crimineel verleden
    De twee opgepakte daders werden geïdentificeerd als de zestienjarige S. en de zeventienjarige M., beiden uit Anderlecht en beiden met een verleden bij de jeugdrechter. Die zal deze namiddag beslissen wat er met het tweetal moet gebeuren.

    07-02-2009 om 13:00 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokko weigert Vlaamse voornamen

    Marokko weigert Vlaamse voornamen

    Marokkaanse Belgen die willen dat hun kind de Marokkaanse nationaliteit krijgt, moeten het een Marokkaanse voornaam geven, te selecteren uit een door de Marokkaanse overheid vastgelegde lijst. Kamerlid Ben Weyts (N-VA) wil dat minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) die praktijk laat stopzetten.

    In Nederland loopt die discussie al langer. Daar wil het parlement dat de regering de Marokkaanse overheid ertoe beweegt om niet alleen Arabische voornamen te aanvaarden, maar ook Nederlandse en zeker ook berberse, die sinds kort taboe zijn verklaard. Ben Weyts wil nu dat Karel De Gucht gelijkaardige stappen zet bij zijn Marokkaanse collega.

    Weyts eist ook van minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt (Open Vld) dat die de ambtenaren van de Burgerlijke Stand verbiedt de Marokkaanse regels toe te passen. Twee jaar geleden kaartte Vlaams minister van Inburgering Marino Keulen de zaak al eens aan bij de Marokkaanse consul in ons land, zonder concreet resultaat. (belga/ka)

    07-02-2009 om 12:57 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamofobie in Vlaanderen

    Islamofobie in Vlaanderen

     

    Bijna helft Vlamingen ziet islam als bedreiging

     

    Bijna de helft van de Vlaamse kiezers heeft een uitermate negatieve opvatting over de islam en de moslims. Maar liefst 46 procent van de Vlaamse kiezers is van mening dat de islam geen bijdrage kan leveren aan de Europese cultuur. Amper 18 procent denkt dat dat wel het geval is. Nog meer kiezers (48 procent) vinden dat de islamitische waarden een bedreiging zijn voor Europa en 37 procent meent dat de meeste moslims geen respect hebben voor de Europese cultuur en levenswijze.

     

    Onderzoek

    Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Sociaal en Politiek Opinieonderzoek (Ispo) van de KU Leuven. Het Ispo-team, onder leiding van Jaak Billiet en Marc Swyngedouw, ondervroeg tussen september 2007 en januari 2008 1.084 Vlaamse kiezers over hun stemgedrag. In de marge van dit onderzoek werd ook het concept "islamfobie" of de negatieve houding tegenover de islam gemeten. (belga/mvl)

     

    Islam bedreigt Europa”


    26.01.2009 12.04u - De islam heeft een imagoprobleem. Bijna de helft van de Vlaamse kiezers (46%) is van oordeel dat moslims profiteren van onze sociale zekerheid en dat de islam geen wezenlijke bijdrage levert aan de Europese cultuur. Slechts 18 procent meent van wel. 48 procent van de kiezers vindt dat de islamitische waarden een bedreiging zijn voor Europa en volgens 37 procent hebben de meeste moslims geen respect voor de Europese cultuur en levenswijze.

    Een en ander moet blijken uit een recent onderzoek van het Instituut voor Sociaal en Politiek Opinieonderzoek (Ispo) van de KU Leuven. Het team van Jaak Billiet en Marc Swyngedouw ondervroeg een duizendtal Vlaamse kiezers over hun stemgedrag en hun houding tegenover de islam. De resultaten van de peiling komen niet als een verrassing, maar liggen in de lijn van eerdere studies in binnen- en buitenland.

    Men kan die resultaten betreuren. Men kan die houding wijten aan ‘vooroordelen’. Men kan ze zelfs gemakshalve in de schoenen van rechtse politici of partijen schuiven. Men kan de negatieve houding klasseren als ‘islamofobie’, maar met dat alles is het probleem niet van de baan. Swyngedouw wil dat de (Vlaamse) overheid “een tandje bijsteekt” om de verhouding tussen de bevolkingsgroepen te verbeteren. Maar of dat volstaat? Het is immers niet de schuld van de overheid en al helemaal niet de schuld van de zogezegd ‘onverdraagzame Vlamingen’. De goede wil moet van beide kanten komen…

    29-01-2009 om 09:13 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Blundert nog eens

    Elke Vlaming zou arafatsjaal moeten dragen zegt Anciaux.

     

    "Vandaag zou elke rechtgeaarde Vlaming, elk rechtgeaard mens, een arafatsjaal moeten dragen. Uit solidariteit met elke onderdrukte, uit verbondenheid met iedereen die in gevaar is, voor diegenen die elke dag hun leven riskeren". Dat schrijft Vlaams minister Bert Anciaux op zijn site naar aanleiding van het feit dat De Lijn recent een chauffeur verbood de sjaal nog langer te dragen op straf van ontslag.

     

    De arafatsjaal was volgens Anciaux nooit een agressief of negatief symbool. Door het te verbieden wordt elke drager ten onrechte als potentiële agressieveling gestigmatiseerd. Hij koestert evengoed het Joodse keppeltje.

     

    "Elk symbool dat met warmte en liefde wordt gedragen, is de moeite waard getoond te worden. Niemand hoeft bang te zijn zijn identiteit te uiten. Voor mij zijn die symbolen waardevol. Vol diepgang en idealen. Getuigenissen van inzet en droom. Symbool voor strijd tegen onrecht, symbool voor respect voor eigenheid en verscheidenheid", aldus Anciaux. (belga/lpb)

     

    Bertje is helemaal de pedalen kwijt en gaat over de schreef ! Bert, ge moest u schamen - als Vlaming uit een VU-nest -  voor dergelijke onzin, tenzij ge u nu al indentificeert met terrorisme van Hamas en Hezbolah.


    Anciaux weer uit de bocht

     

    28.01.2009 13.38u - Enkele dagen geleden riep Bert Anciaux iedereen nog op om een ‘Arafatsjaal’ te dragen uit ‘solidariteit’ met het Palestijnse volk. Ach, Bert laat zich wel vaker meeslepen en verleiden tot dwaze acties en uitspraken. Maar even later was het pas echt goed raak en vloog de notoire brokkenpiloot helemaal uit de bocht. Anciaux vergeleek het drama in Dendermonde met het lot van de Palestijnse kinderen in Gaza…

     

    “Hier gaat het over 15 slachtoffers, waarvan 14 kindjes. Het choqueert ons allemaal. Ik moest ook denken aan de honderden dode kinderen in de Gazastrook, ook bewust door een agressor omgebracht en zonder dat die agressor opgepakt werd”, schreef Anciaux op zijn weblog.

     

    Zoals hier al vaker gezegd en geschreven, kunnen er vragen gesteld worden bij het militaire optreden van Israël en bij het hoge aantal burgerslachtoffers in de Gazastrook. Maar beweren dat Israël bewust en doelgericht Palestijnse kinderen vermoordt, is nog wel wat anders. Dat is een gratuite beschuldiging. De vergelijking met het weerzinwekkende drama in het kinderdagverblijf in Dendermonde is ‘van de pot gerukt’ en ruikt naar lijkenpikkerij.

     

    De Vlaamse regering zit ondertussen erg verveeld met het zoveelste Anciaux-incident. Bertje haast zich nu om te zeggen dat hij het zo niet bedoeld had en dat hij ook het geweld van Hamas veroordeelt. Die uitleg komt rijkelijk laat en een scherpe veroordeling van Hamas hebben we vroeger nooit gehoord. Wat men van de oorlog in het Midden-Oosten ook moge denken, de vergelijking met het drama in Dendermonde is bijzonder ongelukkig en ongepast.

    Bert is al lang de pedalen kwijt, dit is de zoveelste blunder in een paar dagen tijd. Bombardementen in een land in oorlog met terroristen als Hamas mag je nooit vergelijken met een gruwelijke moord als in Dendermonde. Anders bel je Abou Jahjah maar, die heeft wel nog een kamertje vrij. Vergeet je sjaal niet ! Sjalom.

     

    29-01-2009 om 09:07 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel en haar baarmoederkanker
    Lieve Marie-Rose, lieve vrouw, lieve mama,

    Ik heb deze morgen op internet de krantenkoppen gelezen en ben geschokt door dit vreselijke nieuws.

    De vuile oorlog in de media zal nu misschien stoppen en je de rust geven die je zal nodig hebben om te vechten tegen deze vreselijke ziekte. Hopelijk gaan nu de pennen met zwavelzuur stoppen met gruwels te schrijven, gaan de vijandige journalisten en intervieuwers nu menselijker vragen stelllen, gaan andere poltici stoppen met hun vuile insinuaties en valse beschuldigingen. Zo kan je vooral tot rust komen en je batterijen positief opladen. Je zal alle energie kunnen gebruiken.

    Je moet als mama van twee jonge kinderen vechten om te leven en te overleven, voor jezelf en je kinderen.

    Vergeet even het Vlaams Belang en geef prioriteit aan eigen belang, voor je kinderen en jezelf !

    In 2009 zal je moeten je belangrijkste strijd leveren, de strijd om een plaats te behouden hier op aarde... honderdduizenden keren belangrijker dan een verkiesbare plaats op één of andere lijst.

    Je MOET dit overwinnen en overleven !

    Veel sterkte lieve Marie-Rose.

    29-01-2009 om 00:58 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders moet hangen

     

     

    Geert Wilders, de populaire voorman van de Nederlandse PVV, zal dan toch vervolgd worden wegens zogenaamd ‘discriminerende’ en ‘haatzaaiende’ uitlatingen. Dat heeft het Amsterdamse gerecht gisteren beslist.

     

    Het zat er al een tijd aan te komen. Wilders zit nooit verlegen om wat verbale krachtpatserij of provocerende uitspraken aan het adres van de radicale islam, maar vorig jaar besliste het Openbaar Ministerie nog om Wilders niet te vervolgen voor discriminatie van moslims. In april van vorig jaar oordeelde een rechter in Den Haag ook dat ‘Fitna’, de omstreden anti-koranfilm van Geert Wilders, niét oproept tot haat of geweld. Wilders laat zich soms provocerend uit, maar in een democratie moet dat kunnen, klonk het in het vonnis. Verschillende linkse clubjes en professionele ‘anti-racisten’ namen geen genoegen met die uitspraak en gingen in beroep. Ze halen nu hun (eerste) slag thuis.

     

    Wilders ging vaak heel wat verder dan het Vlaams Blok/Vlaams Belang en we zijn het niet altijd met hem eens, maar in een echte democratie heeft ook Wilders het recht op een eigen mening en het recht om die mening te uiten.

     

    De zaak roept heel wat – wrange – herinneringen op aan het beruchte Vlaams Blok-proces. Tot gisteren leek het Nederlandse gerecht de vingers niet te willen verbranden aan zo’n politiek proces, maar plots liggen de kaarten helemaal anders. Wilders is – net zoals het Vlaams Blok dat was en het Vlaams Belang dat is – een geduchte concurrent op het politieke schaakbord en een lastige luis in de pels van het establishment. Hij riskeert nu een jaar cel.

     

    De poging om Wilders langs juridische weg monddood te maken en politiek uit te schakelen is een gewaagde gok. In eigen land leidde zo’n proces tot de historische verkiezingsoverwinning van het Vlaams Blok (2004). Zover is het met Wilders nog niet. En misschien zijn er in Nederland wel rechtvaardige rechters met haar op hun tanden…

    Wilders en vrije meningsuiting

     

    26.01.2009 11.01u - De beslissing om Geert Wilders te vervolgen, zorgt in Nederland voor heel wat beroering. De liberale voorman Mark Rutte (VVD) stelt dat de vrijheid van meningsuiting te vaak aan banden wordt gelegd en dat burgers en politici altijd en overal moeten kunnen zeggen wat ze willen, “zolang er niet wordt aangezet tot geweld tegen personen of hun bezittingen”. Dat is ook altijd onze opvatting geweest.

     

    Rutte wil beperkingen zoals de wet op godslastering overboord gooien. “In Amerika weegt de vrijheid van meningsuiting zwaarder dan de inhoudelijke waardering voor de uitgesproken boodschap. Dat zou in Nederland ook zo moeten zijn.”

     

    Klare taal en een stevige portie gezond verstand, denk je dan. Al is een beetje hypocrisie ook de Nederlandse politiek niet vreemd. In een reactie laat Wilders weten dat de liberale VVD van Mark Rutte vorige week nog tegen een motie heeft gestemd, waarmee de PVV (van Geert Wilders) beperkingen voor kritiek op godsdiensten wil opheffen.

     

    Intussen rukt de Partij Voor de Vrijheid steeds verder op. Nadat bekend werd dat er een proces komt tegen Geert Wilders, schoot de partij omhoog in de peilingen. De PVV zou nu al goed zijn voor 20 zetels, een winst van elf of meer dan een verdubbeling. Het politieke establishment en de ‘antiracisme’-clubjes gaan zich dat proces nog zwaar beklagen…


    Geert Wilders: 'Dit is ook een belediging voor de mensen die op mij hebben gestemd.'

    Internationale kritiek op vervolging Wilders

     

    De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal heeft in een opiniestuk zware kritiek op de vervolging van de Nederlandse politicus Geert Wilders voor het beledigen van moslims.

     

    'Er zijn uiteraard beperkingen aan de vrijheid van meningsuiting. Zo is het oproepen tot geweld niet aanvaardbaar', is te lezen in de krant. 'Maar ook wie het niet eens is met Geert Wilders moet vaststellen dat hij die lijn niet overschreden heeft.'

    'Als vrijheid van meningsuiting belangrijk is, dan is het net om het recht op controversiële meningen te vrijwaren. Conventionele meningen hebben geen bescherming nodig.'

    'De beslissing van het Nederlandse gerecht om Wilders nu toch te vervolgen, is een grote overwinning voor islamistische regimes die hun censuur overal waar moslims wonen, willen opleggen', klinkt het in de Wall Street Journal. 'Succesvolle integratie van moslims in het Westen vraagt net dat moslims zich aanpassen aan de westerse normen en niet omgekeerd.'

    Gisteren raakte bekend dat Wilders voor de rechter moet verschijnen wegens zijn anti-islamitische uitspraken. In juni vorig jaar had het Openbaar Ministerie nochtans besloten niet te vervolgens wegens discrimiantie of haatzaaien.

    26-01-2009 om 21:42 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Recht door zee voor Vlaanderen eerst !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Zoeken met Altavista



    Mijn favorieten
  • Krantenkoppen
  • Vlaams Belang
  • Vlaams Benlang Sint-Pieters-Leeuw
  • Bruno Vlakeniers
  • Filip Dewinter
  • Gerolf Annemans
  • Filip Deman
  • Marie-Rose Morel
  • Provincie Brabant
  • Vlaamse Volksbeweging

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    outlaw
    blog.seniorennet.be/outlaw
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Kijk uit
  • Geert Wilders
  • Geert Wilders
  • Pim Fortuyn

  • Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/03-09/03 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!