Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Credit Suisse: 'Binnen 2 maanden is Frankrijk aan de beurt'

    ‘Het volgende hoofdstuk in de ontrafeling van de eurozone begint binnen de twee maand met de instorting van het EFSF/ESM en/of de Franse economie.’

    William Porter van Credit Suisse deed deze voorspelling in een recent rapport, dat de titel “Het echte probleem” meekreeg. Sommige opiniemakers en politici schrijven nu over hoe de eurozone is gered, maar in feite is er helemaal niets opgelost en binnen twee maanden is het einde misschien in zicht.

    “Portugal kan Griekenland niet redden. Spanje kan Portugal niet redden. Italië kan Spanje niet redden (zoals binnenkort duidelijk wordt). Frankrijk kan Italië niet redden. Maar Duitsland kan Frankrijk wél redden”, schrijft Porter. Het krediet van het EFSF of ESM dat zal worden aangesproken, wordt of gespijsd door Duits krediet, of het gaat ten onder, en sleurt de hele eurozone mee.

    Dit is wat Credit Suisse ziet als “het echte probleem”: de vraag of Duitsland in staat – en bereid – is om de kredietwaardigheid van eurolanden te redden die tot nu toe als “too big to save” werden beschouwd.

    Dit “probleem” kan worden uitgesteld door de problematiek te kaderen als bankproblemen en via obligatietransfers de banken te herkapitaliseren. De herfinancieringsoperaties kochten zo een viertal maanden respijt. De markten leren echter snel bij en de huidige transfers zullen het probleem naar verwachting dus maar met twee maanden uitstellen.

    De uiteindelijke ontknoping komt volgens Credit Suisse binnen de twee maand (wat goed overeenkomt met de deadline van de multimiljardair George Soros, een deadline die vandaag door Christine Lagarde zelfs wordt versneld), wanneer het EFSF/ESM en/of de kredietwaardigheid van Frankrijk instort.

    De eurozone is dan aan zijn definitieve einde toe, tenzij Duitsland drastisch ingrijpt.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!