Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode loper voor wie Franse belastingen ontvlucht
    De Britse premier, David Cameron, gaf in Los Cabos (Mexico) waar de leiders van de G20 samenzijn,
    

     

    onverholen kritiek op de Franse president, François Hollande. Wie de hoge Franse
    belastingen ontvlucht, is van harte welkom bij Cameron in het VK. Voorts richtte Cameron een oproep tot de centrale banken
    om in actie te schieten en de wereldeconomie te behoeden voor verdere verwoestingen door de Europese schuldencrisis.

     

    De Britse premier, David Cameron, gaf in Los Cabos (Mexico) waar de leiders van de G20 samenzijn, onverholen kritiek op de Franse president, François Hollande. Wie de hoge Franse belastingen ontvlucht, is van harte welkom bij Cameron in het VK. Voorts richtte Cameron een oproep tot de centrale banken om in actie te schieten en de wereldeconomie te behoeden voor verdere verwoestingen door de Europese schuldencrisis.
    David Cameron in Los Cabos. (foto reuters)
    David Cameron in Los Cabos. (foto reuters)

    'Als Frankrijk een belastingtarief van 75 procent instelt voor de hoogste inkomstenschijf, dan rollen wij de rode loper uit en zullen we meer Franse bedrijven ontvangen, die dan hun belastingen bij ons in het Verenigd Koninkrijk betalen', zei Cameron in de marge van de G20-top van de grootste industrielanden. 'We zouden er onze publieke diensten en onze scholen mee kunnen betalen.'

    Cameron bekritiseerde het plan van François Hollande om de belastingen van de rijkste Fransen op te trekken, en bracht in herinnering dat in het VK de belasting van de hoogste inkomens net gereduceerd is.

    Hollande voerde campagne met de belofte een belastingtarief van 75 procent op te leggen voor inkomsten boven 1 miljoen euro, zij het wellicht met een plafond.

    ECB

    Daarnaast riep Cameron de centrale banken op tot actie. ‘Wij kunnen ons niet permitteren dat centrale banken overal ter wereld aan de zijlijn blijven staan als we de groei willen realiseren die we nodig hebben’, zal de Britse politicus zeggen, zo blijkt uit uittreksels van zijn speech die zijn vrijgegeven.

    ‘Het wordt meer en meer duidelijk in de eurozone dat de kern, inclusief de ECB, meer moet doen om de vraag te ondersteunen en om de lasten van de aanpassingen te delen’, klonk het voorts. Een duidelijke hint aan het adres van Duitsland, de grootste economie van de eurozone en een groot voorstander van strikte begrotingsorthodoxie, en aan de monetaire beleidsmakers in Frankfurt.

    Volgens Cameron dreigt de eurozone ‘voor altijd te stagneren’ als die problemen niet ten gronde worden aangepakt. De zone zou ook uit elkaar kunnen vallen, wat een verwoestend effect op de wereldeconomie zou hebben.

    Het Verenigd Koninkrijk, de grootste Europese economie buiten de eurozone, heeft de schuld voor zijn eigen economische problemen herhaaldelijk bij de schuldencrisis gelegd. Maar of de woorden van Cameron veel effect zullen sorteren, is maar de vraag. Volgens sommige Europese leiders zullen ze de zaken alleen maar erger maken.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!