Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse activisten tegen stierenvlees voor de armen

    Tegenstanders van stierengevechten hebben vandaag de gratis bedeling van 10.000 maaltijden met stierenvlees door een voedselbank in het zuidoosten van Frankrijk als immoreel omschreven.

    De federatie ter bestrijding van stierengevechten (Flac) heeft de voedselbank gevraagd de vleesbedeling te staken omdat "die gepaard gaat met een geur van wreedheid".

    Traditie
    In naam van de traditie worden elk jaar 700 stieren gedood in de arena's in Zuid-Frankrijk en hun vlees wordt verkocht aan liefhebbers of verwerkt in dierenvoedsel. Een slachthuis kreeg het idee om zes dieren die gisteren werden gedood in de arena's van Chateaurenard in de Vaucluse, met een commerciële waarde van 5.000 euro, te schenken aan een voedselbank van het departement, die het aanbod aanvaardde.

    Storm van protest
    Het initiatief raakte nauwelijks bekend of het veroorzaakte al een storm van protest in de pers en op Facebook. De Flac verzocht de liefdadigheidsinstelling "af te zien van het vlees van de stieren die op een weerzinwekkende manier aan hun eind waren gekomen".

    "Een dergelijke geschenk aanvaarden, is immoreel. Dat vlees draagt een geur van wreedheid", verklaarde woordvoerder Thierry Hély. Bovendien is dit gestresseerde vlees vol toxines niet zonder risico".

    Voedseltekort
    "We erkennen het recht van verenigingen en personen om zich te verontwaardigen over de praktijk van stierengevechten. Maar wij verontwaardigen ons over het voedseltekort van bijna 23.000 mensen in de Vaucluse", was het snedige antwoord van de directeur van de Franse federatie van voedselbanken, Maurice Lony.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!