Inhoud blog
  • Logeren bij Belgen in ZuidFrankrijk www.sud66.com
  • http://kadobon.tk
  • vakantietip ZUID FRANKRIJK
  • Ga naar WWW.BLOGFRANKRIJK.TK
  • een artikel uit de wereldmorgen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    www.sud66.com
    www.sud66.com
    www.sud66.com
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie doden en tientallen gewonden bij zware bosbrand in Pyreneeën
    Drie doden en tientallen gewonden bij zware bosbrand in Pyreneeën
    vandaag, 22:06

    Bij een grote brand in de Spaanse regio Catalonië aan de grens met Frankrijk zijn drie mensen om het leven gekomen. Tientallen anderen raakten gewond. Dat deelde het Catalaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zondag mee.

    De brand, die tegen de avond zowat 7.000 hectare had verwoest, bedreigde tijdelijk ook een vakantiekamp. Vierenzeventig kinderen en 17 volwassenen werden op een militaire basis in veiligheid gebracht. Een 60-jarige man en een 15-jarig meisje kwamen om toen ze door de vlammen ingesloten werden en van een steile klip in zee stortten. Een Fransman werd in zijn auto door de vlammen ingesloten en werd levend verbrand.

    De brand veroorzaakte ook een enorme rookhinder, die tot tientallen kilometers verderop te zien was.

    De A9 en de D900, die Perpignan verbinden met Catalonië, werden tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Honderden automobilisten zaten vast in het verkeer.

    Bosbrand in Spanje eist vierde dodelijke slachtoffer

    Bewerkt door: Redactie − 23/07/12, 12:23  − bron: ANP

    Fransman (64) werd in auto omringd door vuur

    © afp. Brand nabij Altemporada

    UPDATE De grote bosbrand in de Spaanse regio Catalonië, op de grens met Frankrijk, is nog steeds niet onder controle en heeft inmiddels een vierde slachtoffer geëist. Het is een 64-jarige Fransman die gisteren zwaargewond raakte, nadat zijn auto door vlammen was ingesloten. Dat maakten de Catalaanse autoriteiten vandaag bekend.

    • © afp.
    • © afp.

    Verder zijn een 60-jarige man en een 15-jarig meisje overleden toen ze werden ingesloten door de vlammen en van een klif in zee vielen. Een oudere man stierf aan een hartaanval toen hij hielp bij het bestrijden van het vuur. Een Fransman werd in zijn auto door de vlammen ingesloten en raakte zwaargewond. Ongeveer honderd mensen raakten lichtgewond.

    Vakantiekamp
    De brand, die ongeveer 6000 hectare bosgebied verwoestte, bedreigde ook een zomervakantiekamp. 74 kinderen en 17 volwassenen werden op een militaire basis in veiligheid gebracht.

    De snelweg A9, die veel door vakantieverkeer wordt gebruikt, is bij de grens tussen Frankrijk en Spanje in beide richtingen dicht vanwege de bosbranden. Door de branden zitten 4000 Catalanen zonder stroom.

    Sterke wind
    Het bestrijden van de brand wordt bemoeilijkt door de sterke wind. Blushelikopters kunnen daardoor hun werk niet doen. Afgelopen winter was in Spanje de droogste in zeventig jaar. In Valencia ging eerder deze maand al 50.000 hectare bos in vlammen op.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!